ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אז ככה אני קונה מחשב חדש!!! הוא לא מיועד אך ורק למשחקים אבל הוא נועד להחזיק משחקים פה ושם (וגם לאובר קלוקינג נחמד) אז בו נתחיל התקציב שלי הוא 5000 אז הלכתי לחבר של המשפחה שלי והוא נתן לי הצעות ממש מדהימות אז ככה מעבד אני צריך לבחור אבל המחיריים הם: 970 שקל e6300 e6400 1240 שקל 1870 שקל e6600 לוח אם 780 שקל ga 965p-s3 זכרון 2x512 ddr2 667 כרטיס מסך הוא נתן לי לבחור והמחירים הם: 1150 שקל 256 x1950 pro 870 שקל x850 xt 256 920 שקל 256 7600 gt מארז סבבה ב150 שקל ספק מתאים ב200-300 שקל (יותר לכיוון ה300) צורב די וי די 200 שקל כנראה של lg דיסק קשיח במערך ראיד 0 500 שקל 160gb x2 עכשיו אני מתלבט מאד כי יש לי 3 אפשרוית: 1) הE6600 עם ספק די גנרי (איכות סבבה) שבה עם המארז ועם כ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא עד 9000-10000 שח ללא מסך. ההתלבטות היא אם לקנות 2 מחשבים סבירים או אחד חזק(כי אני גר בשני מקומות חצי חודש באחד, וחצי באחר,במקום לסחוב את המחשב איתי בכל פעם). או שבכלל לקנות רק אחד סביר בתקציב של עד 6000 כך שאחליף אותו בעוד כמה שנים. המחשב ישמש בעיקר לעריכה בתוכנות cs5. מעבד intel מתלבט בין 870, 930 ו-950 i7 . אני רוצה בהתחלה לקנות 12 GB זכרון, אך שתהיה לי אפשרות להגדיל עד 24. לפי מה שהבנתי חלק מהמעבדים תומכים עד 16. ואלו שתומכים ב-24 , אז זה רק במהירות 1066. אני מניח שהכמות תועיל יותר מההבדל במהירות (בכל מקרה לא אשקיע במהירות של יותר מ-1333). לוח-אם asus p6td deluxe או לוח של gigabyte? עד היום עבדתי עם asus והכל עבד מצוין. הבנתי שיש תקלה בלוח של a…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב על מנת לעבוד עם אוטוקאד מה דעתכם על המחשב הנ"ל ? http://www.espir.co.il/pl_product~Espir6~6~16.htm אשמח לחוות דעת האם כדאי לשדרג רכיבים ? מה איכות המעבד ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
עוזר לידידה שהתחילה ללמוד. =) היא מחפשת מחשב נייד, לא משנה של איזו חברה, למטרת לימודים (שימושים משרדיים אפשר לומר), גלישה, מולטימדיה, ועריכת תמונות עד 3000 ש"ח. הוא מעוניינת במסך 15.4 אם אפשר. אמרתי לה שככל הנראה יהיה קשה מאוד למצוא נייד עם 15.4 בטווח המחיר הנ"ל, והם גם כבדים ולא נוחים ללימודים - אבל זה חשוב לה, אז נראה מה המסקנות. צורב DVD הכרחי, Wi-Fi וBlueooth הכרחיים מבחינתה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אחרי שהסתדרתי עם התקציב אני אמשח אם תתנו לי המלצה על מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג אבל אם אפשר חריגה לא רצינית לציין מדוע כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים עתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,ACR ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1024 וגודל 22 אינצ -לאילו הגד…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני פשוט מסתכל גם על דגמי מעבדים ויש שני סדרות, סדרת PXXX וסדרת TXXX מה ההבדל בניהם? איך זה משפיע ? מה סדרת יותר חדשה ? מה כדאי לבחור כשאני מחליט סופית לקנות מחשב ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני צריך בבקשה עזרה\המלצה למחשב ממש חדש להרצת הרבה סביבות עבודה בVM בעיקר הרבה זכרון (32 ) ומעבד חזק וכונן SSD 1 שיהיה מספיק מקום לעוד 2 HD שכבר יש לי וכמובן מארז טוב חשוב להדגיש דברים שאני לא צריך : יכרטיס מסך (יש לי חדש מאוד) Hard Drive יש כמו שהזכרתי למעלה צריך רק כונן SSD אחד כל הציוד העקפי יש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט ב2,000$ כי אני מביא תחלקים מחו"ל. המחשב למשחקים חזקים וסרטים. תודה..
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דבר ראשון אני מרגיש שזה לא ממש המקום הנכון וחבל (מאוד) שאין פה פורום טכני אבל בכל זאת אני אשאל פה ואם יש מקום יותר מתאים אשמח אם זה יגיע לשם: יש לי מחשב נייד עם מסך 15 אינצ' מעבד 2.0 ג'יגה הרץ שתי ליבות זיכרון 4GB הארד דיסק 320GB (המפרט לא משנה באמת) ויש ל גם נט-בוק 11 אינץ' מעבד 1.6 עם ליבה אחת זיכרון 2GB הארד דיסק 160GB הצריכת חשמל של הנט-בוק הרבה פחות גבוהה האם אני יכול להוריד את הנייד לרמה של הנט-בוק ושיצרוך פחות חשמל? אני יכול להשתמש רק בחריץ אחד של זיכרון אני יכול להוריד את התדר של המעבד - ולהשתמש רק בליבה אחת אני יכול להשתמש רק בחלק מה HD וגם רק בחלק מהמסך או שאני טועה? האם אני חייב באמת להחליף חומרה כדי לקבל את זה או שניתן בתאוריה להפחית את הנייד לרמה של הנט-בוק? …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב חזק ומהיר, ישמש צלם. עיבוד תמונה, פוטושופ, ושאר התוכנות הגרפיות. הולך לעבוד הרבה שעות ביום. משקל לא כזה חשוב לי, אבל עדיף שלא יעלה על 3 ק"ג. סוללה מעל 4 שעות. (כרגע המחשב מת אחרי שעה) לא כ"כ מבין במהירויות ואיכויות מסך וכרטיסי מסך. אבל ברור לי שאני צריך משהו מתקדם. כרגע המחשב שיש לי מאוד איטי כשאני עובד עם פוטושופ ומנסה לעשות דברים במקביל. תקציב עד 6000 ש"ח. כנראה יקנה בארה"ב. אני רוצה להחליט קודם איזה דגם. אשמח לשמוע חוות דעת על ניידים של אפל. איך המפרט שלהם לעומת מפרטים אחרים שבתקציב דומה. תודה לעוזרים חג שמח לכולם !
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לקרובים שלי יש מחשב עם המפרט הבא: מעבד A6-3500 לוח MINI ITX של GIGABYTE זיכרון 4GB כ.מסך המובנה קשיח 1TB WD GREEN מארז MINI ITX עם ספק ג'נרי. המחשב הזה אמור לשמש ילד בן 10 למשחקים, הוא רוצה לשחק BF האחרון ושאר FPSים כבדים למדי. רזולוציה 768*1366. מן הסתם כרטיס המסך פה מהווה מגבלה רצינית. מעבר לזה, המארז הקטנטן הזה לא מסוגל להכיל כרטיסים מעבר לגודל של SINGLE SLOT, והספק הג'נרי הזה סביר שלא יחזיק שום דבר מעל לGT610. ככה שאם הולכים פה על שדרוג ברור שצריך מארז, ספק וכ.מסך. השאלה המרכזית היא, המעבד. מדובר במעבד עם 3 ליבות בתדר של 2.1GHZ. ואני חושש שזה יפריע גם לכרטיסים ברמת הR7 250. או אפילו R7 260X אני לא מצליח למצוא בנצ'ים הולמים של המעבד הזה כדי להבין את רמת הביצועים שלו בג…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
וזה המפרט מעבד: pentium D945 series BOX 3.4Ghz לוח אם: Asus P5LD2-VM-DH GREEN בכוונה הדגשתי את הDH. זיכרונות: twinmos 512MB DDRII 667X2 (1gb) צורב: samsungX18 DVDRW SATA כרטיס קול וכרטיס מסך מובנים בעתיד הלא רחוק אני מתכוון להוסיף כרטיס מסך עד 2000 ש"ח מארז: ATX MIDITOWER ספק כח: HEC 500Wett יחד עם זאת אני מודע לקח שפנטיום D בתדרים הגבוהים מתחמם מאוד בגלל צריכת הספק גבוהה ומהירות גבוהה ולכןן אני מצוייד במאוורר ענקי של 5200 סיבובים של חברת ג'יגה בייט בזכותו המחשב הנוכחי שלי עומד על 35 מעלות במאמץ אשמח לשמוע תגובות וביקורות שליליות וחיוביות ואם יש משהו לשפר במחיר הנוכחי אני אשמח לשמוע
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צהריים טובים. אני קונה בחודש הקרוב מחשב גיימינג חדש. אני מתלבט בנוגע לחנות ממנה כדאי לי להזמין. בנו לי את המפרט באתר שקוראים לו plonter ואני מתלבט בינו לבין TMS. בעבר קניתי מחשב מחנות דיי גדולה שפשטה רגל. מצד אחד לא פניתי אליהם מעולם כי לא היו תקלות מצד שני עדיף שהחנות ממנה אני קונה תהיה שם אם תהיה בעיה. אני גר במגדל העמק, פלונטר ממוקמים בתל אביב וTMS בנתניה. רציתי לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה לדעתכם המעבד בעל עלות תועלת הטוב כיום ? הכוונה לכמות זכרון מטמון ומהירות שעון מול מחיר. נציעו לי LG R400 אבל יש לו 1 מגה מטמון סה"כ ומהירות BUS 533 - לכן המחיר נמוך מאוד. השאלה כמה זה משמעותי ואם עדיף להשקיע 1000 שקל יותר לפחות בשביל הבדל בביצועים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט:מעבד Intel® Core™ i7-6700HQ Processor 2.6 GHz (6M Cache, up to 3.5 GHz)זיכרון 16GBכונן קשיח SATA 128G MSATA HC SSD + SATA 1TB 7200RPM 2.5' HDDמסך 15.6'//LED Back-lit//Ultra Slim 300nits//UHD 3840X2160 16:9כרטיס מסךNVIDIA GeForce GTX960M N16P-GXקישוריות 802.11agn+Bluetooth 4.0 (Dual band)-Intel WIDIכונן אופטי9.5"mm 8X Super Multi with Double LayerמצלמהHD Web Camera קניתי אותו ב6800, קראתי שיש בעיות במסך בגרסאות שבהם הלפטופ מפלסטיק אז הלפטופ הזה מאלומניום. אממ... בעיקר לעבודה כבדה, בקושי משחקים.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
דק וקל שיזכיר את אפל מקבוק מסך בסביבות 14 אינטש תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מפרטי גיימינג ומצאתי עד עכשיו 3 טובים אני צריך ביקורת עליהם http://www.tms.co.il/preview/spec/aj7yp8un http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1150 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10329 וזה מסך שחשבתי לקנות בנוסף http://www.tms.co.il/product/10845 אשמח לביקורת או למפרטים בטווח המחירים האלו תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד - intel p630 3.0GHz 800-2mb s775-64bit לוח אם - abit aa8-3rd eye זיכרון - spectek 512mb-533Mhz DDR2 240pin x2 (ג'יגה בייט בדואל) דיסק קשיח - wd 160 sata 7200 rpm צורב דיוידי - LG dvd super-multi x16 כונן דיוידי - LG dvd rom 16x52 כונן דיסקטים - 1.44mb כרטיס מסך - abit radeon x700pro 256mb dvi+pci-e תודה לכל המגיבים....
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שהמחיר יחסית נמוך , אך אני מחפש את הכי טוב במחיר הזה. במחשב נייד אני ישתמש בדברים בסיסים כמו אינטרנט ואופיס, אך גם בשאיפה להשתמש בתוכנות יותר כבדות כמו מטלב ואפילו אם יתאפשר לי אז תוכנות (cad (Computer-aided design ו (FEA(finite element analysis מסך גודל 15.6 אין צורך במערכת הפעלה תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי הוא 10K, אני מאוד מעדיף לחסוך ולא לנצל את כולו. לנצל כמה שצריך בהתאם לשימושים. בנתיים שמתי עיניים על Y50-70 של Lenovo (הדגם עם 960M, רזולוציית 1080P וכונן SSD בנפח 512GB) אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים/עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, עריכה והקלטת אודיו באופן תדיר, עריכה גרפית חובבנית (פוטושופ מתלמד, עריכת וידאו תדיר [עריכת חומר גלם מGoPro באופן תדיר]). לא מיועד למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או 17.3, עדיפות ל15.6, מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x10…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל חוות דעת על מפרט הנ"ל. העדפות הם לintel cpu, nvidia gpu ובלי בOC. עיקר השימוש הוא למשחקים מסדרות WARHAMMER TOTAL WAR, ASSASSINS CREED, ואמולציה של הPS3. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 8700 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1328 קירור למעבדים: Antec C400 Elite Performance CPU Cooler - White כמות: 1 - מחיר: ₪ 126 לוחות אם: Gigabyte Z370M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 420 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G(8GX2) 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 385 מארזים: Antec P110 Luce כמות: 1 - מחיר: ₪…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש את המחשב הזה באמזון, ב799 $ בחישוב תוספת מע"מ יוצא 935, אין את המחשב הזה בארץ, כך שאיני יודע האם זה שוה, אפשר לראות לפי הנתונים שלו האם זה שוה? Acer Spin 3 Convertible Laptop, 14" Full HD IPS Touch, 8th Gen Intel Core i7-8565U, 16GB DDR4, 512GB PCIe NVMe SSD, Backlit KB, https://www.amazon.com/gp/product/B07QXL8YCX/ref=ask_ql_qh_dp_hza מחשב.pdf
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-