עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. קניה בארה"ב * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, תכנות וצפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב . לפי המלצתכם ודעתכם האישית . * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ... מאוד חשוב מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מעדיף מקלדת טובה (כמו של ThinkPad למשל) * משקל רצוי? פחות משמעותי, רצוי לא יותר מדי כבד (מעל 3 ק"ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משמעותי, סטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB,HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב, עדיף SSD אם אפשר אבל אני יכול גם לקנות בנפרד ולהחליף * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם, במחשב של חבר dell xps 14 עם כרטיס מובנה m630 המשחק bf3 רץ בקושי על 20 פריימים. אחרי הרבה זמן של חיפושים וניסויים הבנתי שאני צריך לצפות לפחות ל40 בהגדרות נמוכות. ניסיתי הכל הורדתי רזולוציה, הגדרות הכל, אני כבר רואה ראשים מרובעים לשחקנים מרוב שהורדתי רזולוציה ועדין אין שום שיפור. לעומת זאת אותן הגדרות במחשב של חבר אחר, עם i3 עם כרטיס מסך מובנה המשחק רץ חלק על 40. המחשב עם מעבד i7 - 3517U 8 GB זיכרון ווינדוס 8.1 תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. מחשב נייד Asus X202E-CT009H אסוס - פרטים נוספים - זאפ דיסק Adata Premier Pro SP900 128GB SSD - אייבורי מחשבים אני קונה את הלפטופ הזה עם ה ssd הזה שווה יחסית למחיר? או שיש לכם הצעות אחרות? - - - תגובה אוחדה: - - - וזה לשימוש בסיס ועבודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אהלן, אני אתחיל מההתייעצות ואז ארשום את הדרישות מהמפרט. אני רוצה ש - Starcraft 2 ירוץ חלק ל-ג-מ-ר-י בהגדרות בינוניות +, על מסך 22 (1680X1050). עם המחשב הנוכחי שלי יש תקיעות קטנות שמונעות ממני לעשות MICRO ברמה גבוה, וזה מפריע מאד. בנוסף המחשב צריך להיות מסוגל להריץ תכני HD, ואני אשמח אם הוא יוכל להריץ משחקים חדשים בשנים הקרובות בצורה סבירה. המחשב הנוכחי שלי: AMD ATHLON 64X2 DUAL CORE 4400 2GB DDR RAM GIGABYTE 9800GT 1GB DDR אם ישנו שיפור קטן (עד 400 שח) שיגרום למחשב הנ"ל להריץ STARCRAFT 2 חלק לגמרי, זה עדיף. אם לא, אז להלן הפירוט לגבי מפרט למחשב חדש. אם אפשר להשתמש בכרטיס מסך הנוכחי, ככה שאני אוכל לשדרג כרטיס בעתיד - זה גם רצוי. 1. התקציב - כ - 2500 (כולל כרטיס מסך. …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שיהיה מפרט חזק מאוד, כרטיס מסך אני לא צריך משהו יקר ומתקדם מאוד, כרטיס ברמה של 7800\7600GT יכול להספיק. לא מתכנן אוברקלוק רציני, אולי אולי משהו קטן. זקוק רק למארז וספק, אין צורך בציוד היקפי אחר. תודה. 1. שווה לחכות למרובעי ליבה? 2.איך הזיכרונות של cell shock ?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. היי חבר'ה. קיבלתי משימה מאח שלי ואשתי למצוא להם מחשב חדש. מדובר על מפרט ללא מסך וציוד הקפי ומע' הפעלה. הדגשים הם ככה: מדובר על שימוש ביתי בלבד,אופיס,אינטרנט,הדפסות,מוזיקה,וסרטים. עדיפות למפרט מKSP עדיפות למעבד אינטל,אבל אם במחיר הזה ניתן למצוא מעבד AMD טוב יותר דרישה לכרטיס מסך פשוט נפרד מלוח אם בעל יציאת DVI. אני מניח שבמחיר הזה צריך לקחת מארז וספק ביחד ולא לחוד,לגבי המארז - רצוי בצבעים שחור וכסוף עם שלל כניסות מקדימה. לגבי לוח אם - שיכיל את כל היציאות והכניסות הדרושות והפופלריות היום - רשת,USB,FW,כ.קול OB,ומאוד חשוב יציאת סריאלית למדפסת. זכרון - עדיפות ל1 ג'יגה DC. סה"כ שייתן תמורה כמה שיותר טובה למחיר הזה,אני יודע שקצת קשה למצוא משהו מעולה במחיר הזה - אבל …

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Avi313,

שלומות, אני כרגע נמצא בארה"ב ומחפש להחזיר מחשב נייד. אני סטודנט ומוכן להשקיע בסביבות ה1000 דולר במחשב (עם אפשרות להוסיף עוד כמה דולרים אם צריך). שימושים עיקריים הם אופיס ואינטרנט. אני גם צופה הרבה בסרטים, משתמש בתכנות הורדה, ומשחק פה ושם במשחקים. בעיקרון אני צריך All-around laptop. המשקל מאוד עקרוני. חשוב לי שהוא באמת יהיה נייד וקל, ולא מסורבל וכבד. זמן הסוללה דיי עקרוני, אבל אני לא צריך שיעבוד לי לשעות ארוכות ללא מטען. מאוד חשוב שיהיה לי יציאת TV-Out או S-Video או משהו דומה שיוכל לחבר אותי לטלויזיה. גודל מינימלי של כונן קשיח- לפחות 80GB צורב דיוידי יכול להיות נחמד, למרות שאני מאמין שרוב המחשבים היום באים עם צורב דיוידי. אני מניח שנדרש אחריות בינלאומית מכיוון שאני…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום, חבר שלי מחפש מחשב דיי בסיסי, לגלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה וצפייה בסרטים - עם כוונה לחבר את המחשב לטלוויזיה בעלת חיבור HDMI. המחשב יהיה אצלו בחדר ככה שעדיף שיהיה יחסית שקט. כדי להמליץ לו על מסך 22' או 19'? תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם, אני צריך המלצה למפר מחשב שעונה לפרטים שבכותרת, ביינתים זה מה שמצאתי: http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=9253392&d_link=Main_%F7%E1%E5%F6%FA%E9%E5%FA מה דעתכם עליו? (כמובן בתווך המחירים) תודה מראש לעוזרים. עריכה- אם יש לכם הצעה מחנות אחרת, אשמח לקבל הצעה מחנות שממוקמת בירושלים (כמו KSP)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by dany_my,

שימושים: משחקים (מקסימום:מנג'ר,פיפא-שיפעלו ברמה הכי גבוהה), אינטרנט(עומס של עמודים), מוזיקה וסרטי HD מסך 32 LCD לא צריך ציוד הקפי מתוכנןן OC קטן הלכתי לאייבורי וקיבלתי הצעה: מארז- RAIDMAX APEX ספק- FSP 500W מעבד- amd phenom 2 x3 720 לוח אם- gigabyte ma790x-ud4p צורב דיוידי LG/samsung כרטיס מסך- סאפייר HD4850 512 מ"ב הארד דיסק- WD 500GB (cavier blue)16MB זיכרון- 4GB DDR2 800MHz geil (הכולל טכנולוגיית DBT וצלע קירור אלומיניום) איך ההצעה? (האם יש מפרט יותר טוב במחיר הזה? אפשרי גם בחנות אחרת)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אהלן, קונה מחשב נייד פעם שניה בחיי, רוצה שהוא יהיה איכותי ובעל מבנה חזק למקרה שיפול. מסך 13''-14'' זיכרון פנימי 8G כולל מערכת הפעלה מחוסר ביטחון בהתקנה חדשה(למרות שהתקנתי בעבר) כרטיס מסך נורמאלי שיאפשר צפייה והקרנת סרטים למסך אחר באיכות 1080P משקל קל בגדול הצרכים שלי כרגע זה סרטים, אופיס ודפדפן. חשבתי על לנובו IDEAPAD330S שמצאתי עד 3K עם הדרישות הנ"ל אך אשמח לעוד ייעוץ

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by IAbyss131,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר לחרוג לכיוון ה4000 מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר 3060 TI ו 750 POWER SUPPLY 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל RGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…

14. Started by Earambo,

חג שמח חברים יקרים חוזר להתייעצות לאור ההמלצות המצוינות בעבר להורים של אישתי יש מחשב נייח של DELL בן 5 שנים - מודל Dell Vestro 270 מצרף פירוט של רכיבי המערכת של המחשב. המחשב מתחיל לקרטע ולהתאמץ בשימוש השוטף - שימור משרדי וגלישה מאומצת באינטרנט עזרתכם באיתור הרכיבים המומלצים לשדרוג המחשב לטובת אותם השימושים. סכום ייעודי לשדרוג - 1500 ש"ח מקווה שאני בפורום הנכון (אם לא - אשמח להכוונה/העברת לפורום הרלוונטי) תודה!

15. אם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 שקלים בבקשה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עבודה משרדית וגלישה - יומיומי, תכני HD -העתקה של תכני ה HD לכונן חיצוני ייעודי לצורך סטרימינג. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ראוטר מהיר עם טווח שידור אלחוטי רחב, כונן חיצוני בנפח של 1TB לפחות ,יעודי לסטרימינג באמצעות חיבור USB למסך ה LCD, עדיפות לכוננים שמזוהים בצורה אלחוטית (WIRELESS) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב ב…

16. מחשב נייד בעיקר בשביל עבודות משרדיות ושימוש בתוכנות כגון AUTOKAD. גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא במיוחד, שיהיה מומצע +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עדיפות למפרט מ KSP אך אם יש משהו טוב יותר, אשמח. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לימודים, משחקים אם כן אז קלים מאד, צפיה בסרטים-יכול להיות שתהיה לפעמים... * גודל המסך: 15.6 * משקל רצוי? לא משנה, למרות שכמובן שעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שלא תיגמר אחרי 3-4 שעות של עבודה באופיס ... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו), אם יהיה HDMI זה פלוס, אבל אם אין אפשרות במסגרת התקציב לא נורא. * בלוטות? עדיף שכן.. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB * צורב DVD? עדיף שכן.. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כמובן שעדיף החברות הידועות יותר ולא חברות שאף אחד לא שמע עליהן *התקציב עלה ל2200-2000...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by zipdrive,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000, צריך לנסות ולחסוך עקב מגבלות תקציב. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית בפוטושופ ואילוסטרייטור - לפרנסה. נכון לכרגע המסך קטן (19") בתקווה לשדרוג בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש מקום בכוננים הקשיחים הישנים, צריך רק SSD חדש. אין צורך בכרטיס מסך נפרד, כונן DVD, ספק כוח. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אלהן, מחפש מחשב לסטודנטית שמתחילה ללמוד הנדסה בקרוב. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, סרטים, אינטרנט ולימודים - בדגש על Solidworks. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" , עדיף כמובן מאט. * רזולוציית המסך?כמובן שעדיף FHD, אבל אפשר להתפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף לפחות 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם אפשר לדחוף בתקציב SSD, מה טוב. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? נכ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים מהחדשים ביותר ועד הישנים, וסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS, BATTLEFIELD, GTA, COD, וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הכי גבוהה שיש. המחשב כנראה יחובר לטלוויזיה בסלון, המחשב הוא בשביל חבר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. שלום רב, אשמח אם תוכלו להציץ המפרט שקבלתי לעסק מחנות במרכז הארץ. היכן ניתן לשדרג,לשנות והאם המחיר אטרקטיבי. המון תודה... מצ"ב קובץ jpeg עם המפרט שהתקבל מהחנות נקודות: תקציב- עד 6500 K (מקסימום) שימוש- משרד אדריכלים: יצירת הדמיות, גרפיקה, מידול בתלת מימד תוכנות עבודה בשגרה:3dsmax, revit, vray, skechup,autocad (סצנות רינדור מורכבות אינם דבר שבשגרה). רזולוצית מסך: fhd מסך כפול אין צורך להקפיד על שקט ישנה חשיבות למניעת התחממות יתר היות ותוכנות הדמיה עובדות מס' שעות ובניצול רב של המעבד. בנוסף, למיתב ידיעתי, תוכנות אלו מנצלות בעיקר את הCPU והGPU גם כן חשוב, אך פחות (לא מעוניין בכרטיס גרפי מהסדרות המקצועיות, אלה מסדררת הגיימינג. מהירות תנועה חשובה לנו יותר מדיוק גרפי). א…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by udist,

חיבורי הSATA של לוח האם עושים המון בעיות וחשבתי שאולי זו הזדמנות לשדרג את לוח האם ואולי גם מעבד. המפרט הקיים: Intel i5 2500K LGA1155 cooler master v8 radeon 6950 g skill 8GB x2 האם יש לוח אם חדש שאוכל להעביר את המעבד (והקירור) אליו או שהתושבת ישנה ואני צריך לשדרג גם את המעבד? תקציב - עד 500 ללוח אם, עד 1000 למעבד (ורק אם צריך)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום זה הדיון הראשון שלי בפורום אחרי שהוא הומלץ בחום ע"י חבר ואשמח לקבל עזרה בבניית מפרט כי אני לא יודע כלכך טוב איך בונים כמו שצריך אני מחפש מפרט למחשב ב 4500 ש"ח לעריכת וידאו אם אפשר לשמור על התקציב אני אשמח אבל אפשר לחרוג טיפה למעלה (עד 4800) התוכנות שיפעלו על המחשב יהיו רוב הזמן: Premiere Pro CS6, After Effects CS6 & Photoshop CS6 בשביל פרנסה/תדיר. אין צורך בציוד היקפי בתקציב אבל אשמח להמלצה של מסך המחשב לא חייב להיות שקט (1-3) אני מתכוון לרכוש את המחשב בימים הקרובים ואין לי עדיפות של מקום רכישה תודה רבה מראש על העזרה, טוני.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, מעדיף קרוב ל-3500. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש להרצת משחקים, לתוכנות סימולציה ו-Virtual Machine. בנוסף, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Civ6, FFX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זוג מסכים, אח…

דיונים חדשים בפורומים