עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by galxx21,

שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים ותכנות, המחשב יריץ עם מסך Full HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד למשחקים כמו CS:GO , Battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :CS:GO , Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני במפרט שיריץ משחקים בצורה מעולה, ויספיק לי לטווח ארוך. כמו כן, עבודה שוטפת וניגון סרטים ב HD. לא מתוכנן OC. אין צורך בהארד דיסק. יש צורך בצורב. עוד דגש שחשוב לי מאוד הוא שהמחשב יהיה שקט, ושלא יפלוט חום. התקציב שלי הוא 4000-5000 שקלים. מעדיף שהמפרט יורכב בפנדה/נעה, כי אני מאיזור חיפה. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  3. שלום אני מעוניין בחוות דעתכם על המפרט הבא: מארז - asus vintage v3 p5v900 via dc מעבד - intel cpu core 2 due e6420 2.13ghz 1066mh 2x2mb זכרון - 1gb 667mhz kingston צורב - asus-1814blt dvdrw x18 חיבור sata הארד דיסק - western digital 160gb sata 2 7200rpm 8mb מערכת הפעלה - xp pro כרטיס מסך - אני מתלבט בין 4 כרטיסים: nVIDIA GeForce 7600GS 512MB PCI nVIDIA GeForce 7300GT 512MB PCI nVIDIA GeForce 8500GT 512MB PCI nVIDIA GeForce 8600GT 256MB PCI אין לי את המחירים לכל פריט אבל זה יוצא (עם ה 7600GS) ולפני מע"מ 880 דולר. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  4. Started by falxori,

שלום לכולם. יש לי מפרט כמעט גמור ואני צריך קצת ייעוץ לגבי החלקים החסרים (בעיקר שהם יתאימו למה שכבר יש). השימושים העיקריים הם סרטים, משחקים ועריכת וידאו. OC- לא עשיתי אף פעם אבל אני כנראה אנסה קצת כבר יש לי חלק מהחלקים ומה שחסר לי בעיקר זה לוח אם, קירור למארז\מעבד אם צריך ומארז כאשר: CPU- או E6600 או שאני אחכה ל E6850 או Q66000 עוד חודש וחצי לוח אם לא משהו מפוצץ, כנראה ה - GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3. יש טעם ללכת על P35 ? קירור לא מבין בזה כלום, בהנחה של קצת OC וכנראה Q66000 מארז שוב, יותר חשובה הפונקציונאליות והשקט ופחות העיצוב והיופי (למרות שזה לא מזיק) אבל חשוב כמובן שיהיה מקום לכל מה שצריך צורב DVD ושאר ירקות יועברו מהמחשב הנוכחי אז לא צריך... אלה בינתיים החלקים שי…

• 6 תגובות
    • 676 צפיות
  5. Started by Slash4,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד ללימודים ולבית בתקציב 3-4K( יכול להתגמש קצת). מסך 15.6 אינץ , משקל לא קריטי לי , חשוב לי שהוא יהיה חזק ככל האפשר אבל שלא יבוא על חשבון זמן סוללה - אני צריך שבמינימום מאמץ(רק גלישה וכתיבה בבית ספר) יחזיק לפחות 5 שעות. שיוכל להריץ משחקי רשת ודפדפן פשוטים חלק, ואם אפשר שיריץ משחקים ישנים ופשוטים בסגנון של CallOfDuty 2, Gta San Andreas וכאלה.. - לא חייב אבל. צריך שיהיה כונן לדיסקים ויציאות USB. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה מדגם/סדרה מוכרת ואיכותית (כמה שהתקציב מאפשר)- עמיד אני לא מבין בעניין הזה כל כך אז אשמח מאוד להצעות

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  6. - עדיפות לחסוך כמה שיותר מהתקציב, אם לחרוג לא יותר מ-100 ש"ח. - המחשב משמש את הוריי ואחותי בעיקר לאינטרנט, קצת אופיס, מוזיקה, שימושים בסיסיים ביותר על בסיס יומי. - אין צורך בציוד היקפי. - 6 מבחינת חשיבות השקט של המחשב. - לא מתוכנן אוברקלוק. - יש צורך לכלול מערכת הפעלה והרכבת המחשב. מאחר ואני עדיין עם XP אני לא מכירה מספיק את ויסטה ואת 7, אשמח להמלצה למערכת שתהיה הכי נוחה ועם מינימום דאגות. - זקוקה גם להמלצה על חנות אמינה באזור השרון. - הבקשה המיוחדת היחידה היא רכיבים איכותיים ואמינים, שיחזיקו מעמד לאורך זמן. - לא מתוכנן שדרוג עתידי של המחשב. תודה מראש וחג שמח

• 7 תגובות
    • 765 צפיות
  7. שלום לכולם! עכשיו שאני מחפש מחשב נייד שמתי לב שהמחיר לא קובע את הכל. הייתי רוצה לקבל הסבר על התתי - דגמים של המעבד הזה. ראיתי שיש סדרה של QM ואני מאמין שככל שהמספר גבוה יותר - טוב יותר וגם ראיתי שיש סדרה של M בלבד (כנ'ל לגבי המספרים) וסדרה של U שהיא לאולטרבוקים למינהם. הייתי שמח לקבל הסברים על ההבדלים ואיזה סדרה יותר ממולצת לכל תחום לגבי הזיכרון שלהמחשב, אני מודה.. המון המון זמן לא קראתי או בדקתי את מצב השוק. נכון להיום ראיתי שכל המחשבים מגיעים עם 4G ועד כיבולת של 8G השאלה היא האם זה באמת מספיק או שצריך לחפש עד 16G כדי שלא יתחיל להתקרטע בעוד שנתיים? אני יודע שמחשב מתאימים לפי דרישות ולפי מחיר אז אני אמלא את השאלון בתגובה נפרדת כדי שיהיה לנו נקודת ייחוס. * …

• 6 תגובות
    • 7.2k צפיות
  8. Started by theking7,

שלום לכולם, אחרי קריאה מתישה בפורום וברחבי האינטרנט, אני לא מצליח להגיע להחלטה. אני זקוק למחשב הנייד לשנת הלימודים הקרובה, ומתכנן לקנות כבר בשבוע הקרוב. ה3300 יש לו מפרט מצויין, אך יש גם דברים פחות טובים שנכתבים עליו. הn3010 ללא כונן, ושוקל יותר, אך נראה יותר טוב. משתגע כבר... ???

• 18 תגובות
    • 4.2k צפיות
  9. Started by kobi_af,

אני צריך מפרט לאחותי שיהיה בין 4000-4600 ככה ככול מסך פלזמה וכולל הרכבה המסך מיועד לאינטרנט,איסייקיו וכל החרטות של הנות אני לא צריך עכבר,רמקולים... חשוב : יש לה עכשיו במחשב כרטיס רשת releatek rtl 8139 אני צריך משהו דומה כדי שאני יוכל במחשב החדש גם שיפעל הרשת.. שיהיה מקיאספי שיהיה מהיר ואם אפשר שיהיה בנוי על סוקט 939 של amd מומלץ לא?

• 8 תגובות
    • 750 צפיות
  10. יש כמה דברים בסיסים שאני ממש חייב ופליז אם אפשר רק מפרטים שכוללים את הרכיבים האלה חשוב לי INTEL לא AMD בשום פנים באופן לא AMD גם לא מעבד סלרון... עדיף כפול ליבה למרות שזה בטח כבר בעייתי מבחינת תקציב אבל נראה.. כונן קשיח WD 250 וזהו תכלס לא צריך לא ציוד הקפי לא מסך ובטח שלא OC :-) ובגדול אני צריך לוח אם עם AGP כי יש לי כרטיס מסך GEFORCE 4MX מיותר שאני פשוט אכניס לו שם על הדרך כי גם ככה זה מחשב לעבודה משרדית... אין דרישות מיוחדות מעבר לזה באמת תודה על ההשקעה (אל תכעסו על החוסר אהבה שלי לAMD ) אני פשוט רוצה את המחשב אינטל תודה רבה לכל הטורחים

• 4 תגובות
    • 533 צפיות
  11. Started by dudyd1,

בס"ד קודם כל אני רוצה לציין שקראתי גם בפורום הזה וגם בפורומים אחרים שאלות ותשובות בנושא הזה אבל לא היה מענה ספציפי בנוגע לבעייה שלי. הגדרת בעייה: התקנתי על המחשב הזה win 7, ולאחר זמן מה שמתי לב שכשהמחשב מוגדר במצב 'שינה' (לא מצב 'מצב שינה' שזה שונה) אז במקום לשקוע בתרדמת מסויימת הוא פשוט נכבה לגמרי בצורה שכאילו כיבו אותו בפתאומיות (כי אחרי שאני מפעיל אותו בחזרה עולה החלון המפורסם שאומר לי לבחור: מצב בטוח,מצב בטוח עם רשת, הפעלה רגילה). יש לציין שכאשר אני מגדיר לו מצב 'מצב שינה' הוא מבצע מצב זה כראוי - מכבה את המחשב כהלכה ולאחר הפעלה מביא אותי למצב הקודם. הערה: המחשב נייד בא עם win vista. יש לי חשש מסויים שאולי יש דברים שלא יעבדו טוב עם win 7 במחשב הזה. תודה לעוזרים וחג שמח…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Price list updated 08-08-2006 מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo 1.86Ghz, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache 1250 1 1250 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total GA-965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 950 1 950 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB Twinmos 450 2 900 כרטיסי מסך? ASUS Price Units Total EN7600GT 256MB, HDTV, DVI, PCI-E 1190 1 1190 דיסקים קשיחים? Western Digital Price Units Total 250GB SATA II 7200RPM 16MB 465 1 465 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 195 1 195 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Spire Price Units Total Spire SP741B3 DiamondCool II (Socket 754, 939,…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by legopart,

את רכיבי המחשב הנייח אני מכיר ולפטופ לא מזמן קניתי חדש LENOVO Y700 וגם לאמא יש אחד מאוד ישן. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי פירוק והרכבה שלו כי אני מבין ששמו בו רכיב על רכיב כמו במארזים של מחשבים מאוד ישנים (בהם כדי להגיע לספק היינו צריכים לפרק את הדיסקים הקשיחים והספק וכו...) רציתי לשאול קודם כל, האם קיים כזה דבר, מחשב נייד במארז אוניברסלי, זאת אומרת שקונים נגיד רק את הקופסא יחד עם המסך (נגיד 15") ראיתי שמוכרים בEBAY מלא לוחות אם של מחשבים ניידים, אז רציתי להתעניין אם מחשב נייד ניתן להרכיב בעצמיך. האם חיבורי המסך מתאימים לכל לוח אם. ומה הם חיבורי הלוח המיוחדים של המחשב נייד (לי אמנם אין במחשב) אבל ראיתי חיבורים שנקראים PCIMCIA וגם לדיסק הקשיח יש לפעמ…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, אני מאמין שהתקציב ככה"נ גבוה יותר ממה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם חלונות רבים במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 0 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, 10 8. האם …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  15. Started by Stastyle,

אהלן! אני מחפש מחשב נייד, בעל יציאת HDMI ו-VGA/DVI, אשר יכול להחזיק ולשדר סרטים מאוד גדולים לטלויזית תלת מימד ומקרן (MKV, 8-40GB , תלת מימד (חייב HDMI 1.4))... יש חשיבות לכונן קשיח גדול, אך אני משתמש גם בכוננים קשיחים חיצוניים. זו מטרתו העיקרית. הסיבה לבחור במחשב ולא בסטרימר זה נטו עניין של קודקים. התקציב הוא בסביבות ה4000 ש"ח. אני לא אומר מדוייק כי אני לא מכיר את השוק ואיכות המחשבים כך שאם יספיק לי משהו זול יותר, או שאהיה חייב יקר יותר - זה התקציב שלי פחות או יותר. תודה!

16. שלום לכולם. שבוע הבא אני מתכוון לקנות מחשב חדש. אני הולך להזמין את המחשב מ KSP ככה שכל מה שתביאו לי שיהיה מKSP ולא חלקים שלא מופיעים שם, כי אז אי אפשר להביא אותם. המסך שאני הולך לקנות הוא L1970HR והוא לא כלול בתקציב של ה - 5500. בבקשה תשימו לב שהכרטיס מסך יתמוך במסך הזה. מטרת המחשב היא לא בעיקר למשחקים. המחשב מיועד בין היתר לטיכנות, גלישה באינטרנט, עבודות משרדיות, וגם משחקים פה ושם. אין ברצוני מכונת משחקים. אני רוצה כרטיס מסך לא יקר אבל כרטיס שיריץ לי את המשחקים לא ברמת על שיריץ כדי שאני אוכל לשחק. עדיף שהכרטיס לא יעלה יותר מ 1000 כי אני גם לא רוצה כרטיס ממש טוב. המערכת תכיל את הקונרו כמובן. אני לא מתכנן OC כי אני גם לא מבין בזה, אולי בעתיד ולכן הבעיה העיקרית שלי…

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  17. Started by LTE,

שלום לכולם ! רציתי לדעת באיזה תוכנה ממולץ להשתמש על מנת לבדוק את התחממות המחשב ? ומה מה הן מידות החום הנורמליות ???

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך (מעדיף סביבות 6500) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. אבל באמת שלא חייב את הצעקה האחרונה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית ולפעמים תלת מימד ועריכה מקצועיים (לרוב הסתפקתי בכלים שנדרשו למשחקים אז אין צורך בכרטיס יעודי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - פרנסה תלת מימד (מאיה, מקס) - פרנסה אילוסטרייטור - פרנסה אינדיזיין - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by em28,

הוצעה ההצעה הבאה למחשב לנער תפרן: מעבד- AMD 3000 לוח- MSI כונן סי די רום דיסק- 80GB SATA כרטיס מסך- FX 6200 128 זיכרון- 512 MB עכבר אופטי מקלדת מולטימדיה רמקולים כרטיס רשת כרטיס קול מארז USB סכום כולל: 1500 ש"ח במזומן בעקבות בעית התקציב זה מה שניתן להשיג בסכום כזה....האם זה שווה?!

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  20. Started by bigdady,

בין המעבד Intel® Core 2 Duo 2.4GHz T7700 800MHz למעבד Intel® Core 2 Duo 2.4GHz T8300 800MHz ??? אני מבין שיש הבדל כלשהו אבל אני רוצה להבין האם יש הבדל משמעותי בביצועים? התחממות?חשמל?

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  21. מה דעתכם? CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1112.42 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 762.45 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 256MB 3200 Value Memory [ ¤ 270.43 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 495.17 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9600 Pro C3 Lite 128MB DDR 128bit Retail Video Card [ ¤ 885.84 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.98 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Asus x 52 [ ¤ 118.15 ] 1 Networking : Gigabyte 10/100 LAN Card [ ¤ 51.2 ] 1 Monitors : 17"…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. חושב ללכת על ה- "15.4 MSI EX600 2.10GHz לינק - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=381&CatCode=315

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  23. Started by rikimaru,

אני מאוד הייתי רוצה לדעת האם כדי או לא כדי לי לירכוש למפרט המחשב שלי את המערכת WIn 64Bit, הרבה אומרים לא כדי 64Bit דרייברים לא מוצלחים תוכנות לא מותאמות בצורה מלאה, בקיצור טוענים שבכדי להפעיל משהו קטן צריך לעבור טירטור גדול... אז מה אתם ממליצים :s05: אני מקווה שזה המקום הנכון לפרסם את הנושא הזה...

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  24. שלום לכולם אני נחשב לגיימר,ואני מחפש מפרט למחשב שמיועד אך ורק למשחקים,שיריץ בקלות את כל המשחקים הכבדים גם. עד היום עבדתי עם חלקים של אינטל ואסוס ושל ATI לכן רצוי שהמפרט יכלול חלקים שלהם. אך אם יש חלקים טובים יותר של חברות שונות אשמח לשמוע. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח אפשר טיפה לחרוג,לא כולל מסך!

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום לכולם השאלה שלי היא ככה אני רוצה לקנות מחשב נייד ולא משנה המפרט אני לא גיימר בכלל אבל חולה על ה- נ.ב.א לייב החדשים שיוצאים כל הזמן ופיפות למינהם ועוד כמה משחקי אסטרטגיות השאלה שלי היא: איזה כרטיס מסך במחיר הכי מינימלי כדאי לי שיהיה כבר במחשב הנייד שאני רוצה לקנות? זאת אומרת, כרטיס מסך הכי זול שאתם מכירים שישרת אותי רק לדבר אחד: שהמשחקי ספורט הכי חדישים (2007-2008) יעבדו חלק בלי לקרטע לא מעניין אותי משחקים אחרים מישהו מכיר מפרט של מחשב נייד שיש בו את אותו הכרטיס הספציפי? תודה על העזרה

• 5 תגובות
    • 924 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.