ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
היי אני מנסה לבנות מפרט גרפיקת לתלת מימד פלוס משחקים. ואני צריך לדעת כמה דברים לפני השמח אם תוכלו לעזור לי. 1.הבנתי שרצוי שני ארדיסקים נפרדים אחד למערכת הפעלה ואחד לקבצי העריכה האם זה נכון? כמה משמעות יש ל S-ATA 16M כלומר אם מרגישים את זה בעריכה? 2.אני בונה על הזכרונות של GEIL רציתי לדעת כמה משמעות יש לאולטרה בזכרונות שלהם בעבודה אם תלת מימד? 3.לגבי כרטיס מסך חשבתי על X1800XT 512 או 256 כמה משמעותי ההבדל לגבי תלת המימד? והאם הכרטיס מומלץ לעבודה בתלת מימד? 4.האם יש משהיו שאני צריך לדעת לגבי ההתקנה של מערכת ההפעלה או ההגדרות של הכרטיס מסך? השימוש המכרזי כרגע הוא אם התוכנה מיה ומתחיל ללמוד בקרוב תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
הרכבתי לעצמי מפרט מ ידע שרכשתי בחודשים האחרונים. הכל מתאים? משהו ממש לא משתלם? כל דיעה/דבר שיש לכם להגיד תגידו. כל פעם שאני פותח אשכול כאן אין אפילו תגובה אחת הנה המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1471 קירור למעבד: Thermaltake Big Typhoon VX כמות: 1 - מחיר: ¤217 לוח אם: Asus P5N-D כמות: 1 - מחיר: ¤801 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤430 קירור למארז: Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2 כמות: 2 - מחיר: ¤70 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤471 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ¤582 קשיח למחשב שולחני: Western D…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני תופס רשת אלחוטית משכנה שגרה מעלי דרך הראוטר שלה. בידי הסיסמא והקליטה של הרשת מצויינת עד טובה מאוד לעיתים, בעיקר באמצע היום משום מה, המחשב מתנתק מהאינטרנט למרות שהחלון של הרשתות האלחוטיות של ווינדוס כותב שהרשת במצב מקושר ושהחיבור מצויין. במידה ואני מנתק את החיבור לרשת ומנסה להתחבר מחדש אני לא מצליח לתפוס את הרשת. גם אופציית "תקן" (התנתקות מהמתאם(?) והתחברות אליו מחדש) לא עובדת ובכלל מוחקת את האפשרות לראות את הרשתות (המערכת לא מצליחה להפעיל מחדש את המתאם?) רק אם אני מבצע כיבוי והפעלה מחדש של המחשב הרשת מתחברת שוב מצויין ומהר. מישהו אמר לי שזו יכולה להיות תוצאה של התנגשות בין מתאמי הרשת: התקנתי כשקניתי את המחשב אחד של Gigabyte (הגיע בדיסק עם המחשב) מול המתאם (?) ש…
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אני רוצה בבקשה לדעת מה ההבדל בין core 2duo לבין I5, והאם הוא כ"כ משמעותי? האם כדאי לקנות את המחשב מלמעלה ב1000 ש"ח יותר ממחשב טושיבה עם מעבד I5? אשמח לתגובות.
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
בעיקרון המחשב לשימוש משחקים חדשים וכבדים, תוכנות רגילות כמו: פוטושופ, WORD וכ"ו.... מעבד: AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz , 512KB Cache [939 PIN] Processor ,BOX 1,274.28 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX 645.49 ש"ח דיסק קשיח: WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 614.76 ש"ח כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon X800 128MB - TV OUT / DVI - PCX - RETAIL 1,367.25 ש"ח זיכרון: 256MB Kingston DDR PC3200/400 - Kingston Original *2 (2 כרטיסים שכל אחד הוא 256 מגה ביחד זה 512 מגה בייט, בהמשך אני אוסיף עוד פשוט אין לי כסף :-\) 390.50 ש"ח כונן: ASUS CD-ROM X52 104.78 ש"ח כונן דיסקטים: SONY 3.…
-
- 6 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום בוא נתחיל מזה שאני לא מבין כלום במחשבים זה כמו סינית בשבילי לכן אני חייב את עזרתכם. התקציב הוא מקסימום 2300 שקל לכן אין לי הרבה אפשרויות,אני מקווה שתוכלו לתפור לי חליפה טובה השימושים הצפוים של המחשב הם לא יוצאי דופן.אני לא גיימר ואני לא מנצל את המחשב למשחקים ביכלל,הכי הרבה זה FIFA או משהו בסגנון,לכן אין צורך בכרטיס מסך מדהים.אני בעיקר מתעסק בפוטושופ ומעלה הרבה תוכנות כבדות בו זמנית לכן אני מבין שאני צריך מעבד חזק. שטח איכסון אני צריך בערך 500 GB אני מעדיף שלא יהיה יותר נמוך כי אני זקוק להרבה מקום,וגם כן חשוב לי מחשב מהיר אז אני מעדיף לפחות 2 ג'יגה ראמ. אני משתמש הרבה במחשב לכן אני מעדיף שלא יהפוך לזבל אחרי שנה חח. המפרט לא כולל עזרים כמו מסך וכד'' רק מפרט נטו …
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
האם יבוא אישי של 2 מחשבים נייידים יזכה ליחס שונה ממחשב אחד? ז״א האם פתאום יגידו לי שזה יבוא מסחרי או משהו בסגנון למישהו יש נסיון עם יבוא אישי של יותר ממחשב נייד בודד? אני אשמח גם למקורות שאפשר לאמת את הנושא מולם תודה
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
2 מעבדים XEON 2.4 גיגה זיכרון 40 גיגה הרד דיסק ואת כל השאר אני לא יודע אבל זה מחשב של IBM ואמרו לי שהכל בו IBM כמה הוא שווה היום
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
אני יודע שיש מגבלה של מחיר כאן, אבל הרעיון להכניס את המקסימום האפשרי. קודם כל הניידות חשובה, ולכן כל ה-NetBooks באים בחשבון בתנאי שהם מסוגלים להריץ גם ישומי אופיס לדוגמא. חשוב גם העיצוב, כלומר שלא יהיה לבנה. והכי חשוב המחיר כי מדובר במתנה ויש תקציב. אז בלי חריגות בבקשה אלה אם כן 50 שקל יעשו הבדל וזהו בערך אלה אם כן יש משהו חשוב שפיספסתי?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עובד בתוכנות הבאות: בעיקר After effects Revit AutoCAD גם פוטושופ ופרמייר אבל פחות מפרט של 7500 אני ישמח לקבל חוות דעת מעבד אינטל Core i7 930, 2.8GHz, s1366, 8MB Tray לוח אם למעבד אינטל GIGABYTE X58A-UD7 s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200, 4xPCI-E DDR III 1600Mhz זכרונות 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel GIGABYTE כרטיסי מסך GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E x 2 דיסקים קשיחיםWestern Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX צורבי DVD LG DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe SATA (Retail מאווררים וגופי קירור Scythe …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם. קודם כל אני לא רושם תקציב מכיוון שאני קונה את החלקים דרך מקום העבודה לכן המחירים שונים לגמרי. (סתם להערכה, כל מה שרשמתי פה יוצא בסביבות ה2400 ש״ח) בכל מקרה, אני חושב להשתדרג וזה המחשב שהרכבתי... חסר לי כמה דברים וגם חוות דעת שלכם. המחשב מיועד בעיקר לסטרימינג, עריכת וידיאו ותמונות... מעבד: i7-4790K Quad core CPU לוח אם - Gigabyte - GA-H97M-D3H זכרון: Crucial Ballistix 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) כונן קשיח: Intel® SSD 535 Series (480GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) מבחינת ספק כוח, מארז וכרטיס מסך אני נשאר עם מה שיש לי כרגע... מה דעתכם על המפרט? …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר משחקים,ריבוי תוכניות וקצת תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 17/32 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CS GTA NFS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא משנה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כו…
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש מחשב נייד שאוכל ללמוד בעזרתו מחוץ לבית. תפקידו היחיד של המחשב יהיה להציג מסמכים (וורד, פופאר פויינט, אקרובט רידר וכו) כך שהדרישות שלו צריכות להיות דיי מינימאליות, בעצםם הדרישה היחידה היא מסך גדול שיוכל להציג שניים\שלושה דפים במקביל, המשקל וזמן הסוללה פחות קריטים. אני לא מבין בניידים כך שאין לי ממש תקציב סגור, רק אציין שכבר יש לי נייח מצ'וכלל ומאובזר כך שבנייד אני מעדיף לחסוך. תודה רבה מראש
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 4000~ ש"ח וחריגות קטנות אפשריות במידה שהן שוות את השיפור בביצועים. המחשב מיועד למשחקים כבדים. אני לא זקוק לציוד היקפי וכונני תקליטורים\תקליטונים או צורב, לא זקוק לדיסק קשיח של יותר מ150GB~ ואין לי צורך בכרטיס קול איכותי. אין לי העדפה לחלקים או חברות מסויימות. ממש לא אכפת לי מאיך שהמחשב נראה. אני לא זקוק לתוכנות, כן זקוק להרכבה במעבדה (לפחות של לוח האם והמעבד) לא יצא לי להתנסות בOC אבל אני מוכן לנסות אם זה לא מצריך התקנה של ציוד קירור נוסף או סיכונים מיותרים. תמיכה בDX10 לא חשובה לי, אני מעדיף לשדרג את כרטיס המסך כאשר התאימות תהייה טובה יותר. תודה מראש לעוזרים
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לקראת שנה האזרחית חדשה החלטתי להתחדש בלפטופ, הגיע הזמן. אשמח לעזרתכם חברים. השימוש העיקרי שלי, שממנו למעשה עלה הצורך לקנות מחשב חדש הוא, עבודה עם ריבוי אתרי אינטרנט במקביל. לפעמים אני מגיע 3-5 חלונות של CHROME פתוחים עם עשרה טאבים כל אחד. הנייד הנוכחי שלי , פשוט נתקע כשאני מבצע זאת עליו ואני נאלץ להמתין מעט עד שיחזור לעצמו שאוכל להמשיך לעבוד. לכן בראש ובראשונה, אני צריך נייד שיהיה מסוגל להכיל את מסת העבודה הזו ולתפקד טוב. מבחינת כרטיס מסך, אני עובד קצת עם תוכנות עריכת תמונות ויחד עם זאת, אני מעוניין להריץ את המשחקים GTA V ו WWE2K16. לכן אצטרך כרטיס שידע לעבוד עם משחקים אלה. אני חושב שבנוש…
-
- 9 תגובות
- 746 צפיות
-
-
הייתי רוצה לקבל הסבר קצר מה עדיף לי AMD או INTEL הבחור בחנות הציע לי אינטל הנה המפרט: מעבד QUADCORE Q9300 לוח אם GIGABYTE P35-DS3P זיכרון CORSAIR 4GB כרטיס מסך GIGABYTE GE-FORCE 8800GT 512MB מסך SAMSUNG 19" 2MS דיסק קשיח W.D 320GB 16MB S.ATA מארז THERMALTAKE SOPRANO SILVER ספק כוח THERMALTAKE 550W צורב DVD SAMSUNG את המפרט הנ"ל הוא הציע לי לקנות ב6000 שקל. עדיף לי לקנות בחנות אצלו כי אני משלם בצ'קים ואף אתר לא יסתדר איתי בצ'קים ככל הידוע לי... מה לעשות, מה לשנות, כדאי או לא, עובדים עליי או מה???
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש לשימוש ביתי/כללי/מגוון: בעיקר גלישה, אופיס, פוטושופ, מעט מאוד משחקים. יש לי כמה שאלות מקדימות לפני שאני פותח פוסט ומבקש עזרה בהרכבת המפרט. 1. דיסק קשיח: נראה שיש המלצה גורפת לגבי דיסק קשיח Samsung SpinPoint F3. אבל הנפח המקסימלי שמצאתי הוא 1 טרה. יש דגם שנקרא Samsung EcoGreen שמגיע גם בנפח של 1.5 טרה (בתוספת קטנה במחיר לעומת ה-1 טרה). איך הדגם הזה לעומת ה-F3? האם כדאי לקחת אותו או שעדיף להשאר עם ה-F3 שעליו כולם ממליצים? 2. USB3: ראיתי שיש לוחות שתומכים ב-USB3. האם זה כבר הפך להיות סטנדרט? מה התוספת במחיר לעומת לוח פשוט שלא תומך? האם כדאי להשקיע את התוספת? או שאפשרי וזול להוסיף את התמיכה אח"כ במידת הצורך? (אני מניח שיקח כמה שנים עד שמוצרים …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט שמיועד לגיימינג ופיתוח. אני לא גיימר רציני אבל הייתי רוצה מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן, ו/או שיהיה אפשר לשדרג בקלות בעתיד. כמו-כן חשוב לי שהמפרט יהיה כמה שיותר שקט, איפה שאפשר אם ההבדל במחיר לא רציני מדי. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ש"ח. ניתן לנצל הכל, אבל כמובן לחסוך בהתאם לדרישות שלי (אין טעם לחרוג מהן). לא נראה לי שיהיה צריך אבל ניתן לחרוג מהתקציב בהתאם לצורך ולדרישות שרשמתי (אין גבול קשיח). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ופיתוח. בגיימינג העיקר כרגע זה GW2 אבל עם אופציה למשחקים רציניים/כבדים יותר בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…
-
- 5 תגובות
- 567 צפיות
-
-
אוקי אני צריך לבנות מפרט למישהו בקורס שלי המחשב צריך לכלול לפחות 2GB של זכרון, ומעבד 4x00 של אינטל (הבנתי שהם התקציביים נכון לעכשיו) העבודה המרכזית של המחשב תיהיה סימולציות ב virtual PC...קצת משחקים קצת OC... *לא צריך לכלול גם מסך, מקלדת ועכבר* אשמח אם מישהו יוכל לתת לי כיוון תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום. זה מפרט שבנו לי למטרת משחקים וצפיה בוידיוFHD. אני ישמח לשמוע את דעתכם ואם צריך שינוי או לא, ואם כן אז מה לשנות ולמה.. (המפרט שודרג לפי המלצות בפורום) Intel Core 2 Quad Processor Q9450 2.66GHZ BOX 1,760.00¤ 1 Scythe NINJA PLUS Rev.B 6Heat Pipes CPU Cooler 220.00 ¤ 1 GIGABYTE GA-EP35-DS3R 600.00 ¤ 1 OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 560.00 ¤ 1 Samsung SATA2 750GB 32MB 7200RPM 645.00 ¤ 1 Pioneer DVDRW DVR-215DBK BLACK 20X DUAL LAYER SATA 155.00 ¤ 1 Silverstone LASCALA SST-LC17B BLACK No PSU 545.00 ¤ 1 HEC 600DR-AT EPS 600W PSU 360.00 ¤ 1 Arctic Cooling AF9225 92MM FAN 30.00 ¤ 2 הרכבת מחשב חדש 170.00 ¤ סה"כ אחרי הנחה 4800שח תודה. נ.ב. ה…
-
- 6 תגובות
- 732 צפיות
-
-
המפרט מיועד לשימושי HTPC - ומכך נגזרות הדרישות והאילוצים המקובלים (כגון : תפוקת-קול נמוכה-יחסית (אך לא בהכרח מערכת "חרישית"), ומראה נאה), ובעתיד ייתכן כי המפרט ייועד גם להפעלת משחקים (בעומס כבד). לעת-עתה אין צורך בכרטיס-קול נפרד, או בציוד נלווה כלשהו. מארז : SilverStone LC-17B או NZXT Duet ספק-כוח : Enermax Modu82+ 425W EMD425AWT לוח-ראשי : Intel DG35EC מעבד-ראשי : Intel Core 2 Duo 2.53GHz 3MB-Cache 1066MHz-Bus E7200 Box פתרון-קירור למעבד : Arctic Cooling Alpine 7 זיכרון-ראשי : 2x Kingston/Samsung/OCZ/Mushkin/G.Skill/Corsair/Crucial 1GB 800MHz כרטיס-תצוגה : Asus AMD-ATi Radeon HD 3650 512MB-DDR2 Silent כרטיס-טלוויזיה : Leadtek PxDVR3200 H MCE כוננים-קשיחים : 2x WD5000AAKS…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, קל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2600-2800 begin_of_the_skype_highlighting2600-2800end_of_the_skype_highlighting האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו כאוות נפשכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש משרדי (אופיס, גלישה) ומשחקים (משחקים יותר קלים כמו PES NFS ומשחקי רשת CS, MMORPG, ומשחקים קצת יותר כבדים - השאיפה שלי היא להפעיל אותם ברזולוציה סבירה כמו 1024 על 1280 , כל נושא הAA X16 פחות נוגע אליי) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד…
-
- 7 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אז אחרי ארבע שנים בערך, הגיע הזמן לשדרג את המחשב. המפרט הנוכחי שלי הוא: מארז:Gigabyte 3D Aurora כרטיס מסך: 6850 (חדש) זיכרון: 4GB דדר2 ספק כוח של טלמרק - ליברטי 400 וואט. לוח אם: שחכתי את הדגם, אבל בכל מקרה אני מחליף. מעבד: E6600. מה שאני רוצה להחליף זה כנראה: -את הזיכרון, ל8GB דד3. -לוח אם ומעבד חדשים (תגידו לי אתם איזה כדאי). בלוח אם חשוב שיהיה אפשרות ל-Crossfire לעתיד. וזהו אני חושב, לדעתכם יש צורך להחליף ספק כוח? הספק כוח אמנם ישן, אבל נחשב לספק כוח מעולה והוא לא עושה בעיות, מעבד חדש גם כך יצרוך פחות אנרגייה, לא? (אני לא מתכוון לעשות OC). בעיקרון, אני רוצה שהמחשב יהיה מחשב טוב, כזה שיכול לסכוב משחקים על הגדרות גבוהות. אם לדעתכם צריך לשדרג עוד דברים, אז תגידו. התקציב …
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין בהמלצה לחלקים הבאים: לוח, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך בתקציב של 1000-1200 ש"ח. לגבי כ.מסך - לא צריך להיות חזק מידי, משהו ברמה שפיפא ירוץ עליו... את החלקים הבאים כבר יש לי: 160GB 7200RPM, 8MB, SATA מארז Compucase 6A19 + HEC 300W צורב Nec תודה !
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-