ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי הפורום. יש לי קרוב משפחה שמעוניין לקנות מחשב חדש, ועקב כך שהוא לא ממש מתמצא במחשבים, וגם לא רשום פה באתר, אז הוא ביקש ממני לעזרה. ואני בתורי פונה אליכם, שמבינים יתר ממני בתחום. אז ככה, צריך המלצה למחשב חדש, אם אפשר המלצה לנייח וגם לנייד, כי הוא עדיין לא החליט מה יותר חשוב לו. אבל הכי חשוב זה שהוא ביקש המלצה למחשב שיוכל לעבוד עליו עם תוכנות כמו Solidworks ו-Ableton , ושהמחשב יריץ לו את התוכנות הללו בלי בעיה, זה מה שהכי חשוב לו. אז אני אשמח אם תתנו המלצות למחשב נייח וגם למחשב נייד, עבור השימושים העיקריים האלו. מראש תודה לכל מי שיעזור.
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
איך אני מגיע לביוס של המחשב נייד שלי-TOSHIBA ניסיתי ללחוץ על DEL ולא הצלחתי
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , הרכבתי מפרט מאתר KSP אני רוצה לדעת אם הוא מתאים ויעבוד כמו שצריך , אני רוצה שהמחשב יריץ משחקים כבדים , יהיה שקט , מקורר וכמובן ישרוד לפחות 3-5 שנים מבלי שאני יצטרך להחליף לו רכיבים.. אני לא יודע לעשות OC אבל הבנתי שאפשר ללמוד את זה אז , אם ניתן לבצע OC על הרכיבים שבחרתי (וזה יהיה משמעותי) אשמח לדעת.. המפרט : מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים : Zalman CNPS7500-Cu LED לוח אם : GIGABYTE P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E זיכרון : DDR3 1333Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel דיסק קשיח : Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB SATA II HD105SI כרטיס מסך :Sapphire HD 6870 1GB …
-
- 8 תגובות
- 909 צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב המיועד למשחקים וצפיה בסרטי HD 1080P המחשב מחובר בסלון לטלוויזיה 32" lcd אין שיקול ממשי של רעש אך כמובן שלא יהיה יותר רועש מהסרט שבו צופים OC לא נראה בעתיד הקרוב אך זוהי אפשרות לכן במפרט שבניתי בחרתי מארז שכבר מגיע עם הרבה מאווררים והוספתי קירור מעבד + כ.מסך חשוב לי גם שכרטיס הקול יהיה באיכות טובה, אם מישהו יודע על לוח אם המוצייד בכרטיס קול מוצלח במיוחד אשמח לשמוע עליו. אודה לדעתכם והצעות לשיפורים. *לוח האם נבחר בעקבות תמיכתו ב 16GB RAM + תמיכה ב CF (המשקל בעיקר על כמות הזיכרון). להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤835 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5Q PRO ¤680 כמות:1 http://www.skypc.co…
-
- 8 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם לא מעוניין במסך, או רמקולים למחשב מעוניין במפרט למחשב עד 7 אלף המחשב יחובר לפלזמה ברזולוציה FULLHD 1920 1080 מעוניין בכרטיס מסך שלא יהיה מקוטע בשום משחק ברזולוציה הנוכחית ובמקסימום גרפיקה לעת עתה.. כמו כן המחשב צריך להיות מסוגל להקרין תכני 3D HD נוטה יותר לכיוון GFORCE אני מעוניין גם בלוח שיכול לבצע לי RAID הכי מתקדם שנתמך בלוח שוב פה הנטייה לכיוון ASUS כמו כן אני מעוניין במערך של כ- 8 גיגה שעובד ברייד תודה על המלצות..
-
- 8 תגובות
- 713 צפיות
-
-
היי אנשים! אני קיבלתי תקציב של 6000 שקל למחשב גיימניג ואני ממש צריך קירור טוב בשבילו (לא אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק אבל אין לי מזגן בחדר אז המחשב דורש קירור בינוני.) אני מתכוון לשחק הרבה, זאת אומרת 5-6 שעות ביום . אני גר באזור קריות. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים, כמו BFBC2 וHD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מתכוון לחרוש עליו והוא לגיימינג, ואני צריך קירור טוב לכרטיס המסך כי בד"כ הו…
-
- 8 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני רוצה ליבנות מחשב עד 6 אלף שקל, אבל שיכלול את מעבד הI7 וכרטיס מסך ה580GTX או 5970 או 480GTX בלי ציוד היקפי מישהו מוכן לעזור לי בזה תודה אני ישמח. איפשר לחרוג אבל טיפונת זהירה :s05:
-
- 8 תגובות
- 984 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, משחקים מאוד מאוד קלים. * גודל המסך? שיהיה לפחות 15.6 * רזולוציית המסך? אני לא ממש מתמצא בתחום אבל עדיף שהרזולוציה תהיה גבוהה בשביל האיכות בסרטים... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 3 ק"ג נראה לי סביר אפשר לחרוג קצת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שלוש שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אפשרי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ממש מתמצא בנושא אבל שיהיה חזק חשוב לי שהמחשב ירוץ חלק אבל אני לא חושב שאני אשתמש ביותר מדי זכרון... * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, שתהיה וינדוס * האם …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה המפרט מהחנות KSP מעבדי ?AMD Sempron 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Kingston CL2.5 דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB Sata II כרטיסי מסך GF 6100 128MB ON BOARD כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders LiteOn Combo 48 x 32 x 48 + DVDx16 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-6A21 400W מקלדות Logitech Internet Pro White עכברים MS Optical + roll רמקולים 400 W מסכים SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT מחיר 3059 ¤ זהו המפרט אם למישהו יש משהו יותר טוב להציע ב3000 ש"ח הוא מוזמן המחשב בעיקר לאינטרנט אופיס ומשחקים "קלים"
-
- 8 תגובות
- 647 צפיות
-
-
יכול ליהיות שאין אפשרות להתקין xp על המחשב הנייד, רק vista? אולי אני עושה משהו לא טוב אבל זה לא נותן לי
-
- 8 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אשמח להמלצות לנייד חדשמטרות- בעיקר עבודה אינטנסיבית ביותר עם אופיס ואינטרנט מינימום משקל חשוב מאוד אפשרי כונן SSD יש המלצות? תודה
-
- 8 תגובות
- 799 צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AMD Box לוח אם: Gigabyte GAM59SLIS5 זכרון: Twinmoss DDR2 1024MB 667MHZ CL5 ספק: FSP350-60GLN 350W ACTIVE PFC מארז: Compucase 6A19 מסך: Sony SDMX95F כרטיס מסך כבר יש לי והוא Geforce 6800 רגיל הייתי רוצה לדעת אם החבילה שאני עומד לקנות היא טובה, כי זה מה שמצאתי לפי ההמלצות בפורום , וגם האם הספק יחזיק את המערכת אם אני לא מתכוון לעשות OC אלא רק לשמש את המחשב לסרטים, מוזיקה ואולי משחקים. כמובן שאם אפשר להחליף משהו עד הסכום הנ"ל אז אני אשמח לשמוע את ההצעות.
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
דרישות: מחשב משרדי קטן. תקציב עד 2500 שקלים. חשבתי על NUC מה אתם אומרים? מפרט: NUC I5 4250U-1785 זיכרון DDR3L G.Skill 4gb-220 HD- WD Scorpio 7200RPM 750GB. הNUC מגיע עם 3 שנים אחריות, הזיכרות אחריות לכל החיים וההרדיסק 5 שנים. המחירים מKSP. סה"כ 2365 האם יש חנות נוספת שמוכרת NUC לצורך השוואת מחירים? מה אתם אומרים? למישהו יש נסיון עם הNUC? האם יש אלטרנטיבה אחרת? מה ההבדל בביצועים בין I5 4250U ל I5 4460 למשל?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי ניסיונות רבים למצוא מפרט הולם בכוחות עצמי - מבקש את עזרתכם אני מתכוון להשקיע משהו כמו 4000-5000 ש"ח במחשב ( או בעצם שידרוג למחשב) אז ככה - יש לי מסך סוני 19" טריניטרון אז לא נראה לי שצריך להחליף כמו כן יש הארד דיסק GB40 WD 7200 RPM, צורב , DVD , רמקולים ..... בקיצור מה שאני צריך זה בעצם לוח טוב ( עדיין לא התעסקתי עם אוברקלוקינג אבל רוצה להתחיל) , מעבד חזק !!! זכרון - נראה לי עדיף 512 MB וכרטיס מסך שנראה לי שחייב ללכת על הרדאון 9700 פרו , אם ישאר כסף אז גם אולי מארז פצצתי אבל זה בעדיפות אחרונה כי יש לי מארז נחמד כרגע ובכל מקרה אני מתכוון לבנות משהו אז אני מחכה בקוצר רוח לתגובות אני מת לקנות כבר מחשב אז ממש תודה לכולכם !!!!
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב נייד של אסוס עם אחריות יצרן של 3 שנים, לפני כחודשיים וחצי נשבר אחד הצירים במחשב אך שמתי מסמר ותיקנתי את זה זמני, ככה עשיתי פעמיים ולפני כשבועיים זה נשבר באופן כה קיצוני שאי אפשר לתקן את זה שוב... עירבתי את האחריות שקיבלתי מאסוס אך הם לטענתם לא מכסים את זה, ובשיחה טלפונית נאמר לי כי אין כמעט סיכוי שיכסו את זה, ואם אני רוצה לקבל תשובה חד משמעית אני צריך לשלוח את המחשב לתיקון ובמידה ולא ארצה לשלם את הכסף על התיקון אני יחוייב ב-250 שקל על בדיקה ומשלוח. דבר ראשון שאצטרך את עזרתכם הוא האם יש לי סיכוי במלחמה איתם על התשלום או שזה קרב אבוד מראש וכנראה שלא יקבלו שזה שבר מבלאי ולא ממכה...(מה שאני כמעט בטוח) דבר שני אם אני אצטרך לשלם, האם עדיף לי שהם(המעבדה המורשה ש…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך מפרט מפרטי למחשב מחשבי בתקציב 5500 ככה עד ככה 5800 אם ממש ממש צריך אבל וואלה אני אתבאס על ה300 שקל אקסטרה האלה חח ללא ציוד הקפי וכל שאר החמוצים, המשחב יהיה מיועד למשחקים "בעלי רזולוציות גבוהות\להגדרות גבוהות\פילטרים" חח איך שאתם רוצים לקרוא לזה אני אהבתי יותר מחשב למשחקים כבדים ;D בגלל המלצתכם שתבוא בהמשך ל D805 כמובן כמובן, אני רוצה אוברקלוקק טוב תודה לכם, אהה ואם צריך מכמה חנויות (סלאש) אתרים אז עד שתיים.. אני פה מחכה בצד למומחים שבינכם תודה, נשיקות
-
- 8 תגובות
- 777 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה גרפית תוכנות תלת מימד(MAYA 3DMAX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).3DMAX MAYA פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מיועד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לא ידוע כרגע. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות עד כמה שניתן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 8 תגובות
- 873 צפיות
-
-
נראה לי שאני כבר סגור על המפרט אבל יש כמה פינות מחשב למשחקים ולכל בעצם, אבל מאוד חשוב השקט. אני גר בחיפה לכן נראה לי שנעה מחשבים הכי זול ( וגם אמין מבחינתהאחריות) המחשב יעבור OC, אבל אני לא סגור כל כך על הזכרונות שבטח ישפיעו. Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz 2Mb Box 710 GIGABYTE GA-965P-S3 660 PQI TURBO DDR2 800MHZ 2048MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15 630 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 400 INNOVISION 8600GT 256MB DDR3 DVI PCI-E 650 Pioneer DVR-212D 18X SATA Dual Layer BLACK 235 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro PWN 160 Thermaltake W0062RU Silent PurePower 420W V2.0 360 COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU 235 סה"כ 4040 ש"ח. …
-
- 8 תגובות
- 636 צפיות
-
-
1. מה התקציב?התקציב שלי הוא 3400 נקי . בלי חריגה 2. מטרות המחשב? מטרות המחשב הם נטו גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני צריך כונן DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין לי חברה מועדפת 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?אין לי כל כך חשיבות לנושא הקירור והעיצוב . שהמחשב יחזיק טוב ושלא יהיה רועש מידי זה הכל .. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? אני לא צריך מערכת הפעלה . 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?כן . שיהיה מחשב הכי הכי הכי טוב שאפשר להוציא בתקציב !!!מחשב גיימינג…
-
- 8 תגובות
- 956 צפיות
-
-
האם כדאי לחכות שיהיו עוד מעט הרבה ניידים בשוק עם core 2 duo או להסתפק במה שיש? מה ההבדל הגדול ביניהם?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה: http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1358&l1=5&l2=26&l3=0 המחשב עם הקונפיגורציה הבא: מעבד עבד DUE CORE 2 1.8 T5600 2 גיגה זכרון 677MHZ ATI X1600 HYPER MEMORY 512 HD 100GB המשך הקונפיגורציה בלינק... המחשב יהיה לשימוש עבודה של אודיו ווידאו וקצת משחקים... האם זה מספיק טוב? יש לכם הערות הוספות... המחיר פה בטיוואן הוא 7000 שקל.... הבעייה היחידה שיש לי היא העיצוב אבל זה גם יעבור לי מתישהוא....חוצמזה הW3J של אסוס הוא מחשב מדהים מבחינת יופי מסך קטן 14 רחב...אני יכול להביא אותו בכמעט אותו קונפיגורציה אבל מעבד T2300 בפחות מ-7000 שקל... פה אני מתלבט...כי ה-W3J נראה סקסי ויפה לאללה אמנם מסך קטן ומעבד שונה, וה-15 הוא (א)סוס …
-
- 8 תגובות
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם הרכבתי את המפרט הנ"ל לאחר התלבטויות ארוכות, אשמח לקבל את דעותיכם מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤725 לוח אם Asus P5Q-EM s775 C2Q 1600Mhz, Intel G45, DDR2 800, PCI-E, X4500HD ¤646 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤289 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 ES ¤213 כמות:2 צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤168 כמות:1 מארז ללא ספק Thermaltake Wing RS 100 ¤178 ספק כח Thermaltake TR2 RX 500W ¤346 קרור למעבד Thermaltake Mini Typ (18db) all copper ¤179 מאוורר למארז Thermaltake Ultra UV Fan 120mm - BLUE ¤53 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה ¤79 סה"כ מחיר לכל המוצרים:3089¤
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אהלן אנשים , המפרט הוא לחבר , את המחשב אנחנו קונים כבר מחר או מחרתיים ברגע שנסגר על המפרט. אין צורך במסך \ ציוד היקיפי \ מערכת הפעלה \ הרכבה המחשב מיועד למשחקים ,עד כמה שאפשר לעשות מחשב למשחקים בתקציב כזה... אם באמת צריך וזה יתן שיפור בריא , אז קחו 4000 לתקציב. תודה , ושבוע טוב.
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
בהמלצת הפורום הלכתי לחנות rsm בכדי לקבל מפרט מחשב. הדרישות הן משהו לא יקר, שאפשר לשחק איתו משחקים, ועדיף שגם יהיה אפשר לשחק איתו משחקים שיצאו גם בעוד שנה או שנתיים (אם כי לווא דווקא על האיכות הכי גבוהה וכדומה). זה מה שהציעו לי, רציתי לדעת מה דעתכם. הערה- הארד דיסק יש לי כבר של 500GB אז קניתי רק SSD, וגם קירור למעבד כבר יש לי וגם CD ולכן הם לא מופיעים פה. הערה2- אני בעיקר רוצה לדעת אם לוח האם הוא טוב (המוכר אמר לי שהוא טוב מאוד וגם השוויתי לB75 שמציאים בפורום ונראה שהZ68 יותר טוב, אבל אני רוצה להיות בטוח). בנוסף אני רוצה להיות בטוח שגם המארז סביר (אני לא צריך משהו מאוד טוב, אבל שכן יהיה שקט יחסית וקריר). אני אשמח לתגובה מהירה כי האמת שכבר הזמנתי אתמול את המחשב, אבל אמרת…
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-