ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 ללא חריגות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?את כל הסכום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים(SHUGON2,קרייסיס 2 וכו) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.( SHUGON2,קרייסיס 2 וכו) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?יש צורך במסך,אין העדפה ספציפית,משהו טוב אבל לא יקר גם יותר מדי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?לא קריטי 6. האם מ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב לאחי הקטן בתקציב של 4000 ש"ח ראיתי את המפרטים, אבל חסר שם מסך LCD שזאת אחת מהדרישות. מישהו יכול להמליץ על מפרט בתקציב הזה? תודה
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ברשותי המחשב הנ"ל. http://reviews.cnet.com/laptops/lenovo-3000-c100/4507-3121_7-31750373.html?hhTest הוא בא עם 256MB. כעת אני רוצה להרחיב את הזכרון . הבנתי שאפשר להרחיב עד 2 GB כמה שאלות ברשותכם: 1. כמה סלוטים של זכרון יש במחשב הזה? (עוד לא פתחתי לראות) כלומר, אם אני ירצה לשדרג ל 2 GB ויש רק סלוט אחד אז אצטרך לקנות סטיק אחד של 2GB 2. סוג הזכרון שמתאים הוא : DDR2 533MHZ מה קורה אם אשים במחשב זיכרון מסוג DDR2 667MHZ ? המחשב יעבוד בכלל או שיעבוד אבל הזכרון יעבוד במהירות 533 ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עבדתי על המחשב( DELL INSPIRON 1525 ) והוא נתקע ומאז ההארד דיסק לא מזוהה(SATA 250) - כשמפעילים את המחשב אז הוא מצפצף , והנורה של ההארד דיסק מהבהבת , אני אומר לו לעשות בדיקה -onboard diagnostics , ואז הוא אומר ERROR CODE 0141 , HARD DRIVE-NO DRIVE DETECTED , הוא אבוד ? עזרו לי בבקשה , אני כבר שבוע תקוע בלי המחשב , רק עכשיו הצלחתי להשיג איזה אינטרנט , ממחשב של חבר . יש לי XP ההארד דיסק לא מוגדר על SATA. תודה מראש . נ.ב - חשוב לי המידע , לא סוף העולם , אבל מאוד חשוב . מוכן להשקיע כסף. יש לי אחריות - רק לא לשחזור הקבצים .המחשב חדש- 3 חודשים , איזה עצבים . אם אני אחבר למחשב אחר - עם מערכת הפעלה , את ההארד דיסק , הוא יזהה אותו - ואז אוכל לעשות שחזור עם תוכנה או לא ?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב-משחקים(גיימינג קל עד בינוני),עריכה בפוטושופ,עריכת סרטים בפרמייר וטיפה אפטר אפקטס,צפייה בסרטים וכ''יוב. * גודל המסך- 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך-לעריכה גרפית ומשחקים רצוי גבוהה * משקל רצוי-לא מפריע לי, * האם נדרש זמן סוללה ארוך-לא משלה את עצמי,ברור לי שמחשב איכותי בתקציב שלי יהיה בעל סוללה נמוכה, * Bluetooth * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית-אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-מערכת הפעלה built in כרגע בהתלבטות בין שני דגמים, האחד- Lenovo IdeaPad Z510 59403266 שהמליצו לי עליו והוא בול לתקציב שלי, השאלה היא האם הוא יספק את הצרכים שלי ממחשב, השני-Lenovo IdeaPad Y510p 59375357 שהוא יותר טוב אבל ג…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, לאחרונה שדרגתי את המחשב למפרט הבא: Ryzen 5 1600X Gigabyte AB350-Gaming 3 Gigabyte GTX 1080TI Aorus Xtreme Corsair DDR4 16GB vengeance white --- אני משתמש בקייס וספק כוח ישנים שלא נותנים הרבה זרימת אוויר בקייס והספק כוח לא מאפשר הרבה מקום לOC ( הוא די ישן 600W) לכן אני רוצה לשדרג את הקייס/ ספק כוח/ מאווררים/ קירור מעבד חשוב שיהיה עם זרימת אוויר טובה, ספק כוח שיאפשר לעשות OC , וגם קירור טוב למעבד הקירור הנוכחי הוא הסטוק וגם חשוב שהקייס יראה טוב תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד לשמש אותי בלימודיי באוניברסיטה, חשוב שיריץ את כל יישומי ה- office ואת ה- windows כמו שצריך כמובן, סרטים ואינטרנט. אני לא גיימר, אבל שמתי לב שיש למחשב כרטיס מסך נפרד- משהו שאני מעדיף שיהיה למקרה וארצה לשחק. מישהו שמע על הדגם ויכול להמליץ? יש בעיות מיוחדות? מתחמם? מקלדת לא נוחה? הנה המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo T6500 # מהירות 2.1GHz # זכרון מטמון 2MB # מהירות FSB 800MHz # זיכרון : # נפח 4GB # מהירות זיכרון 800MHz # חריצי זיכרון פנויים 0 # קיבולת זכרון מקסימלית 4GB # אחסון : # גודל דיסק 320GB # מהירות דיסק 5400RPM # כוננים : # DVD Multi Burner כן # מסך : # סוג WXGA # מסך מבריק כן # גודל מסך 15.6'' # רז…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מNEWEGG... יש לי דוד שבא לארץ משם... AMD Athlon 64 2800+ Newcastle IntegratedSocket 754 Processor EPoX EP-8KDA3I Socket 754 NVIDIA nForce3 250 SAPPHIRE RADEON 9600XT 128M Radeon 9600XT 128MB DDR BUFFALO 512MB 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) x2 (1024 total) SAMSUNG SpinPoint P Series SP0812C 80GB 7200 RPM Serial ATA150 Hard Drive Fuji PLUS FP-768 2-Tone 17" 12ms LCD Monitor LG Beige IDE CD Burner Model GCE-8527BB LITE-ON Beige IDE DVD-ROM Drive Model SOHD-16P9S NEC Beige 1.44MB 3.5" Floppy Drive עצות לייעול ושיפור יתקבלו בברכה... רק לא לחרוג מהתקציב הזה (3000 שקל זה יוצא)
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי המלצה על הפורום שלכם וחשבתי לנסות. אני זקוק למפרט עבור מחשב ביתי שעונה על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-4000 מעדיף תשלומים אך אפשרי גם מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גם עבודות עם אופיס אבל בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים, ועריכת סרטים משפחתיים. אם לא מייקר מידי אז שיתמוך גם במשחקים מודרניים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מקלדת+עכבר אלחוטיים שיהיו מסוגלים לשדר למחשב גם דרך קיר (כנראה צריך bl…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה משרדית. קצת עבודה גרפית פשוטה... (לא תוכנות כבדות כמו פוטושופ וכו') חשוב! אני צריך שהוא יריץ ויסטה באופן חלק בכל מקרה אין לי צורך במסך וציוד היקיפי בכלל. אשמח לשמוע הצעות. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם חבריי הפורום הביאו לי נייד דיי ישן ובכמה חתיכות,הצלחתי להפעיל אותו ולהגיע לביוס ולקטע שהוא אומר שאין מערכת הפעלה. מכיוון שהמתאם לדיסק קשיח עולה כ 50$ לייבא לארץ,החלטתי לרדת מהרעיון רעיון אחר שעלה לי הוא להפעיל מערכת הפעלה של לינוקס מדיסק רגיל (מדובר על : http://www.linuxcnc.org/content/view/2/4/lang,en/ ) ולחבר DOK של 4-8 גיגה האם פתרון זה יעבוד?,אני שואל בכדיי לחסוך לעצמי זמן כי אוליי מישהו כבר ניסה. תמונה של הנייד http://i40.tinypic.com/16le9vk.jpg
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אם יש לי לפטופ שבמקור מגיע ללא זכרון SSD האם אני יכול לחבר לו כזה דבר או שזה משהו שצריך להיתמך ע"י? תודה אופיר
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אחותי מעוניינת לרכוש נייד תקציבי. מה חשוב? בעיקר האיכות, פחות ביצועים. חובה 3 שנות אחריות. כל המחשבים שאני מציין הם עם מערכת הפעלה (חובה) והרד דיסק בגודל של 250GB (לא אתן לה לקחת פחות). האפשרויות הן: 1. Lenovo G530 ב 2790 ש"ח + 590 ש"ח להרחבת אחריות. סה"כ, 3380 שקל. (T3400, 3GB RAM) יתרונות ידועים: עמיד, מקלדת טובה, מסך טוב, 3GB זיכרון. חסרונות ידועים: אין NUMPAD, מעבד יותר ישן. 2. ACER ASPIRE 5738Z ב 2950 שקל. (T4200,2GB RAM). הבעיה עם האייסר הוא שלא ברור לי מה הולך עם האחריות. האם אפשר להרחיב אותה, ואם כן, כמה זה עולה? :s05: יתרונות ידועים: אמורה להיות לדגם הזה מקלדת טובה, אמור להיות מסך טוב, מעבד עדיף במעט, המון פ'יצרים, NUMPAD, DDR3. חסרונות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני צריך בשביל חבר מפרט במחיר של עד 3800 שקל, כולל ציוד היקפי (מסך ורמקולים-הרמקולים יכולים להיות פשוטים מאוד) חשוב שלמחשב יהיה צורב ושהוא יהיה מבוסס INTEL. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 עם חריגה במקרה קיצוני של עד 900 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה מחקרית, אם אפשרי בתקציב גם כרטיס מסך שמתאים ללמידה עמוקה(אבל לא חייב מאחר ויש לי גם שרת מרחוק בשביל זה. [למי שלא מבין המשמעות היא GPU של Nvidia]). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא ממש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה כרגע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - FIFA 16, GTA V, משחקים חדשים וכבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם י…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות באמריקה מחשב מסדרה 5 החדשה, למישהו יש מידע/נסיון עם אחריות בארץ? תודה מראש, טל.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עניין של עלות מול תועלת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (רק אם זה הבדל משמעותי). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מחשב ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים) ופיתוח תוכנה מידי פעם (Visual Studio 2013). שורה תחתונה - רוצה מחשב מהיר חלק וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 23 אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב מארה"ב חשבתי על שני הדגמים הבאים: asus zonebook http://www.bestbuy.com/site/zenbook-13-3-touch-screen-laptop-4gb-memory-500gb-hard-drive-16gb-solid-state-drive/1737324.p?id=1219062289095&skuId=1737324&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=4 לעומת: dell inspirion http://www.bestbuy.com/site/inspiron-14-touch-screen-laptop-8gb-memory-500gb-hard-drive/1753322.p?id=1219062804631&skuId=1753322&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=1 מה רמת הגימור של שני המחשבים? האם יש הבדל באיכות מסכי המגע? אשמח לשמוע על דגמים נוספים שדומים לאלה, אם חש אפשרות לקומבינציה של טאבלט אז גם טוב. תקציב של 900$ תודה יהודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב בשביל בת הזוג, 2000 ש"ח, לא יותר... * מטרות המחשב - גלישה (יוטיוב), סרטים, משחקים קלים ועבודה. * גודל המסך - 15.6 יספיק * רזולוציית המסך - כמה שיותר גבוהה ואפשרית למחיר הנ"ל, (1366x768?) * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - רצוי HDMI * Bluetooth - אין צורך. * כונן קשיח - אם לגיטימי (אני מאמין שלא) לחפש מחשב בעל שני כוננים - כאשר אחד מהם SSD למ.הפעלה והשני לאחסון אז זה יהיה ממש נחמד, אם לא - כונן פשוט של 500-400 GB יספיק * כונן אופטי - רצוי, לא חובה * מערכת הפעלה - ווינדוז 8 * מסך מגע - רק אם לא מוגזם לבקש , לא חובה. אשמח לקבל המלצות מנסיון אישי\מפרטים שנראים לכם משתלמים. תודה רבה ויום טוב
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מצאתי כאן מפרט ב 1.6K https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=95928 המחשב הוא לחמותי , מטרת המחשב זה שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים, מוזיקה טיפה וכו...) כמה שאלות, האם המפרט הזה עוד עדכני וטוב? האם יש אפשרות להוזיל שם משהו שהתקציב שהמחיר ירד? לכמה זמן המחשב הזה יחזיק? תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לעשות שידרוג גדול למחשב שיש לי (לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך וספק+מארז) או בכלל לקנות מחשב חדש. המטרות של המחשב זה בעיקר למשחקים ומולטימדיה וגם כל שאר הדברים היומיומיים (אינטרנט, וורד וכו'...) השאלה שלי היא כמה כדאי להשקיע בכל זה? אין לי תקציב מוגדר ובגלל זה אני רוצה לקנות משהו שלא יהיה יותר מידי בשבילי אלה ימלא את הצרכים שלי בצורה הכי טובה. אני לא הכי גיימר גדול (בעיקר בגלל שהמחשב שלי עכשיו לא מריץ משחקים חדשים) אבל אני רוצה שהמשחקים יפעלו בצורה טובה מאוד וחלקה. אז השאלה שלי היא כמה כדאי להשקיע בזה? כמה צריך לעשות מחשב טוב שיעמוד בדרישות האלה ויחזיק לי הרבה זמן?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב נייח שישמש לסימולציות באדריכלות, באמצעות Unity3d. המחשב יחובר ל-3 מסכי Full HD גדולים שכבר נרכשו והאביזרים הנלווים הרגילים, אולי בעתיד גם למשקפי VR. חלק מהסימולציות דורשות חישובים גרפיים כבדים בזמן אמת (בשביל first person view בסביבות מורכבות), וחלקן דורשות הרצה של מודלים עמוסים בחישובים לקבלת תוצאה סופית. כך שרצוי שרוב התקציב יילך לטובת CPU ו-GPU. התקציב הוא 10,000 ש"ח (כולל מע"מ) לרכיבים הבאים: מעבד - הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב (לא מתוכנן OC) כרטיס מסך - הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב RAM - 32GB SSD - 256GB יספיקו לוח אם - לא צריך להיות מטורף, רק לתמוך בדברים הבסיסיים שיש בכ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למחשב. כל מה שאני צריך זה לוח אם, מעבד, זכרון וכרטיס מסך כל זה ב2000 שקל תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט ראשון: מחיר: 1320 מפרט שני: מחיר: 1695 3 דברים רציתי לדעת, א, האם המחיר 'הוגן' ומשתלם? ב, איזה מהמפרטים יותר משתלם לי לקחת? ג, שאלה לא כ"כ קשורה אבל איזה כרטיס מסך לוקח intel gma x3500 384 mb shared או GEFORCE 7300 GS ? תודה רבה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-