ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, לאחרונה התחדשתי במקרן לסלון ואני רוצה לרכוש HTPC לשם. אני אספן של סרטי בלו ריי ו-DVD מקוריים, ואלו כמעט כל התכנים שאני מנגן. אני לא מוריד סרטים וסדרות. הסיבה שאני רוצה HTPC ולא נגן בלו ריי (שכבר יש לי) היא שבמחשב אני יכול להוסיף לדיסק שמנגן תרגום עברי חיצוני, ע"י תוסף לתוכנה TotalMedia Theatre, וכן שניתן במחשב לנגן את כל האיזורים בבלו ריי ע"י שימוש בתוכנה AnyDVD. להלן הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שלא יעבור את ה-1.5K. הדרישות שלי נמוכות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטי בלו ריי ו-DVD מקוריים, כולל תלת מימד, באמצעות תוכנת TMT (פירוט למעלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום או…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד כרגע בדילמה לפני רכישת מחשב נייד, כמו כל איש מהמניין אני מבין דברים בסיסים בלבד בנושא מחשבים וכי אשמח להתייעץ עם מביני עניין בנושא זה בכדי שלא התחרט על הקניה. לפני הכל אומר כי מצאתי המון מאמרים על מחשבים ניידים, הצלחתי להשכיל דבר או שניים על נושא הניידות של המחשבים ממעבדים או סוגי תקשורת אלחוטית וכ'ד. הגעתי לדילמה בבחירה של 2 מחשבים- טושיבה לעומת אייסר (ACER). תפקוד: המחשב הנייד יתפקד כעבודה משרדית/פאן ז"א לצורכי אינטרנט,פתיחת איימילים,אופייס ומדי פעם אייסיקיו והורדת סרט פעם בחודש אם כי למחשב לא יכנסו משחקים ואני לא משחק בו, בשביל משחקים יש דברים אחרים. פרט קטן- יש העדפה ממש זניחה למחשב עם כרטיס קול טוב יותר, אשמח לדעת איזה מחשב הוא עם הכרטיס קול הטוב…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה ושבוע טוב אני צריך את עזרת המומחים יש לחבר שלי 2 מחשבים ניידים אחד של DELL ואחד של GIGABIT במחשב של DELL צריך להחליף מסך במחשב GIGABYITE צריך להחליף מקלדת ולשים הרדיסק חדש ולשים 2 קליפסים כדי לפתוח את המחשב אין לו בעיה לשלם כסף העיקר לתקן את המחשב השאלה שלי היא כמה זה יעלה ואיפה אפשר לתקן את זה ? אני גר באזור ירושלים ואני לא מוצא שום מעבדת ניידים באזור וגם אין לי הצעת מחיר תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה שלי איך האתר? למישהו יש נסיון איתם?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם אפשר להזמין מהאתר של LENOVO כאשר כתובת החיוב היא בארץ (משולם ע"י כרטיס אשראי מהארץ) ושהמחשב ישלח ל כתובת אחרת בארה"ב? כי כאשר אני מנסה לעשות הזמנה אז בbilling address אין אפשרות לבחור ארץ אחרת מלבד מדינות בארה"ב.. אודה על עזרתכם
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב לשימוש ביתי - לא כולל גיימינג, אני אשמח ליותר מכרטיס מסך מובנה (במידה וזה מתאפשר בתקציב) אבל המחשב מיועד בעיקר לסרטים, מוזיקה, גלישה, עבודות (לא גרפיקה). בעצם הדבר הכי חשוב שהמחשב ירוץ חלק ומהר. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - מפורט למעלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לרכוש מחשב לשימושים פשוטים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים לא באיכות גבוהה וכתיבת מסמכי אופיס. חשוב שהמארז יהיה קטן, שיהיה DVD, יציאת VGA ולפחות שישה USB. הוא מיועד לדודתי שלא מבינה במחשבים כך שלאחריות יש יתרון. אני יכול לרכוש את המחשב הזה (פירוט למטה) ב-1400 ש"ח. הוא קטן. המעבד אמנם בן שנתיים אך זה כנראה לא משנה כל כך, נכון? מה דעתכם? האם הוא סביר? לא מצאתי עוד מחשב ברמה דומה בכזה מחיר. אשמח לשמוע חוות דעת (גם חיוביות). לחילופין אשמח להצעות טובות יותר אם יש. מחשב מיני נייח Champion MINI CH4200 i3 4GB מעבד: Intel® CORE I3 3240 3.3GHZ זיכרון: 4GB, דיסק קשיח: 500GB מאיץ גראפי Intel® HD Graphics VGA + HDMI אחריות: שנה אחריות במעבדות חיון בפ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
האם כדאי לחכות שיהיו עוד מעט הרבה ניידים בשוק עם core 2 duo או להסתפק במה שיש? מה ההבדל הגדול ביניהם?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, הדפסות, צפייה בתמונות/סרטונים, ניגון וצריבת דיסקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי צריך צורב דיסקים אם לא מגיע מובנה אבל מעדיף לקנות בנפרד ולא לכלול את זה בתקציב של המחשב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
האם ניתן להעתיק את ה- CD ל- DOK ולהתקין את התוכנה מה- DOK?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שואל מהתעניינות בלבד: i3 2100 כולל קירור סטוק 8GB RAM PEGATRON IPMSB-H61 SAPPHIRE HD7850 DUAL-X 1GB צורב של LG קשיח 500GB 7200RPM של HITACHI ספק Seasonic S12-520W מארז סטנדרטי. יש אחריות על כל המחשב, וקופסא רק של כרטיס המסך. מצב טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! קניתי היום מחשב חדש ב 5500 שקל המפרט הוא: amd 64 3000+ s754 K8N-E Deluxe 512mb twinmos 2.5 cl leadtek 6600gt 128mb 160gb SATA nec 3500a samsung 17'' 793 DF FLAT מארז אני לא זוכר את השם MS Internet + MS Mouse Optical סה"כ 5500 ש"ח במזומן + הרכבה +3 שנות אחריות על כל הרכיבים חוץ מהצורב שהוא שנתיים מה אתם אומרים על המחשב והמחיר?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאמור, הכוונה היא מחשב לעבודה משרדית בלבד - אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. משחקים בשלב זה לא מתוכננים בכלל, ואם כן - דברים פשוטים שלא מצריכים כרטיס מסך חיצוני. לא מתוכנן OC. יש חשיבות גדולה לנוחות/אמינות, פחות לביצועים. מעבד - ההתמקדות שלי כרגע היא במעבדי אינטל, כי אני מכיר אותם יותר ויודע להעריך פלוס מינוס מה כל אחד שווה. אני לא פוסל AMD אם יש משהו יותר משתלם ברמות מחיר אלה (זה כמובן משליך גם על בחירת לוח/צ'יפסט). לוח - מעדיף של ASUS, על סמך ניסיון חיובי שיש לי איתם ועם הBIOSים שלהם. זכרון - 2GB יספיק. חברה לא משנה, כל עוד זה עובד. דיסק קשיח - אפילו 160GB היה מספיק, אבל כנראה אלך על 500GB, כי ההבדלים במחיר בינם לבין הקטנים יותר זניחים ממש. גם לא משנה החברה. צורב…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, הידע שלי בחומרה עדכנית הוא אפסי ולכן מבקש את עזרתכם בבניית מפרט למדיה סנטר שישמש גם לקצת גיימינג חשוב להדגיש שרוב החלקים יוזמנו מחו"ל (אמזון על נגזרותיו), חוץ ממארז שייקנה כנראה בארץ. 1. תקציב - בערך 3000. אם אפשר לחסוך, אחלה. 2. שימושים: מחשב לסלון, בעיקר מדיה סנטר אבל גם קצת גיימינג (fps למיניהם, גם סינגל וגם מולטי, משחקי אסטרטגיה כמו civilization). המחשב יחובר לטלוויזיה 49 אינצ' fullhd. 3. ציוד היקפי - אין צורך 4. רמת שקט - כזו שתאפשר לראות סרטים בכיף ולא תפריע 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה בחנות. רק חלקים 7. אין העדפה לחנות ספציפית שכן החלקים יוזמנו רובם מחו"ל - רק המארז צפוי להירכש בא…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש איזה תוכנה שמנטרלת ומפעילה מחדש בחיבור\ניתוק עכבר USB?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי שתי שאלות אליכם: 1. כשאני עובדת על המחשב, באיזשהוא שלב קיצור העתקה - ctrl-V - מפסיק לעבוד. הוא כן עובד לפני כן וחוזר לעבוד אחרי שאני מאתחלת את המחשב. יש לכם מושג למה זה קורה ואיך להפסיק את זה? 2. בעיה מנג'סת במיוחד. כשקניתי את המחשב וניסיתי להתחבר לרשת האלחוטית שלי בבית, התחברתי, הכנסתי סיסמא, קפצה לי הודעה שהתחברתי בהצלחה אבל כשפתחתי דפדפן (ניסיתי שלושה שונים), קיבלתי הודעת שגיאה. בדקתי את כתובת ה-IP והסתבר שהייתה בעיה עם סיווג הכתובת ובסופו של דבר הזנתי כתובת פיקטיבית ידנית. יש אבל שני דברים מעצבנים שממשיכים לקרות: קודם כל, פתאום באמצע העבודה הרשת שלי מתנתקת ואני צריכה לאתחל את המחשב (זה לא קורה לשותפים שלי, אז אני לא חושבת שזה קשור לרשת). אחרי האתחול …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריכה מחשב די פשוט, בעיקר להורדת שירים וסרטים, צפיה וגלישה. קיבלתי מפרט, אשמח אם תגידו לי אם הוא מתאים לצרכים שלי (אם אני צריכה משהו יותר בסיסי או יותר משוכלל והאם המחיר מתאים או יקר מידי). המפרט הוא: מחשב נייח: HP Pavilion a 6423 מעבד: Intel Core 2 Dou E4600 2.4GHz זיכרון:2048 MB דיסק קשיח: 320GB 7200RPM כונן אופטי:DVD-WRITER-LIGHT SCRIBE עם תמיכה ב DOUBLE LAYER כרטיס גרפי-NVIDIA GeForce 8400 HD TURBO CACHE עם טכנולוגית PUREVIDEO זיכרון גרפי- 256MB זיכרון יעודי עד 1,023 MB זיכרון גרפי זמין כולל כרטיס רשת: 10/100/100BT כרטיס קול:high definition audio 7.1 מקלדת ועכבר אלחוטים תקשורת אלחוטית 802.11b/g מערכת הפעלה מקורית:WINDOWS VISTA PREMIUM שנת אחריות במעבדת HP…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו שאמרתי המפרט הוא לילד בכיתה ו' שמשתמש במחשב בעיקר למשחקים והדפסת עבודות, לא צריך לשים דגש על איכות הגרפיקה וכו' אבל שהמחשב יהיה מחשב נורמלי, לא זבל.. מה דעתכם על המפרט הבא? Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz 926 ש"ח Gigabyte GA-8S655FX-L SIS 655 510 ש"ח Kingston 256MB 400MHz DDR PC3200 346 ש"ח Seagate 40GB 5400rpm 347 ש"ח ALBATRON GeForce FX 5200EP 128MB DDR 436 ש"ח CD SONY X 52 112 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 50 ש"ח Compucase Midi Tower CI 6A19 298 ש"ח סה"כ 3,025 ש"ח בתודה מראש, עומר שקדי.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, חדש בפורום. אודה להמלצתכם למפרט בתקציב של כ-2000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ-2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ-300-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי FPS, אינטרנט, תכני HD, תכנות JAVA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty גרסאות אחרונות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ', 1680X1050 …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בתקציב עד 3500 ש"ח - למחשב עם 2 מסכים נדמה לי שזה סוג של אופטימיזציה, לא? אשמח לכל הערה!!!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
תקציב. 2700 ש"ח גג חברה.עם אפשר מוכרת. חנות/סניף. אזור המרכז מטרות המחשב . מחשב נייד . לא משנה גודל הוא משקל העיקר שהמסך לא היה ממש קטן. מצלמה מובנת. מיקרופון מובנה. צורב. ושהיה בעיקר בנוי למשחקים מה שניכנס בתקציב 2700 שח מעדיף כרטיס מסך של NVIDIA
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני זקוקה להמלצה למחשב נייד לבת שלי. השימושים: אינטרנט, אופיס, לימודים, בלי תוכנות גרפיות. תקציב: כ-2,500, אפשר לחרוג עד כ-200 שקל. חשוב שהמחיר יכלול מערכת הפעלה. פחות מ-2 ק"ג משקל המחשב, אם אפשר גודל מסך: גמישה תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר עד 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין רכיב כזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? בצורה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
להלן עקרי מכונה טובה (אבל ישנה) שעובדת אצלי חזק. מעבד: Intel Core i5-3470 לוח: GIGABYTE Z77X-D3H ציפ גראפי אונבורד: Intel Ivy Bridge-DT GT1 - Integrated Graphics - Intel HD Graphics 2500 זכרון: 8*4 DDR3 667.3 MHz (איני זוכרת פרטים, כמדומני יש לצעות קירור ואם לו אפשר לשים) קירור: משהו נחמד. לא סטוק. אוכל לברר פרטים. מערכת רצה על איזה SSD ישן. שוקלת להלחיפו אולי לזה שמוצע באמזון (כדאי?) OS- WIN10 ספק: איני זוכרת - אוכל לבדוק. משהו איכתי אבל לא חדש 450-550 MPW מכונה נמצאת במארז R3 אשר דיי אטום אבל בעל אוורור שכנראה סביר . שימושים: משרדי כבד+ המון חלונות אינטרנט, פוטושופ. כרגע לא ברמות מקצועיות.. קידוד, מכונות ויטואליות, אולי יש שם קודי. אולי …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני צריך בשביל חבר מפרט במחיר של עד 3800 שקל, כולל ציוד היקפי (מסך ורמקולים-הרמקולים יכולים להיות פשוטים מאוד) חשוב שלמחשב יהיה צורב ושהוא יהיה מבוסס INTEL. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-