ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
שלום. אחרי שהמחשב שלי החזיק מעמד יפה מאוד 5 שנים, אתמול הוא אמר להתראות כאשר הספק שלו עבר לצד השני. אני חושב שהגיע הזמן להשתדרג למפלצת חדשה. קראתי את המדריך בנעוץ של הפורום (מדריך נהדר), ואני אכוון את הצרכים שלי לפי המדריך פחות או יותר. נתחיל בתקציב. המספר ששמתי הוא 8,000 ש"ח, אבל זה סוג של גבול עליון. אם יש צורך להגיע למחיר זה בסדר, אבל לא מפריע לי לחסוך. השימוש העיקרי של המחשב הוא גיימינג כבד. אפשרות לשחק משחקים חדשים בתאריך ההשקה שלהם זה חשוב ביותר. בנוסף, אני מעוניין שהמפרט של המחשב יהיה תואם hackintosh, לצורכי פיתוח אפליקציות. אני לא מעוניין לקנות Mac במחיר אסטרונומי. אני גם צריך את המחשב לפיתוח אפליקציות. בשביל זה צריך OSX, אבל אני לא בטוח איזה פתרון עדיף, hackintos…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, נתחיל מהעיקר: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ- 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק במידה והשיפור אכן מצדיק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קשה לחשוב על דוגמאות כרגע, AC3 ודומיו העתידיים נאמר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 4 תגובות
- 810 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לראות שתי אופציות, אחת של חסכון ואחת של בלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)נמוכות בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מנסה לעזור לחבר לבחור מחשב לצורכי משחקים והוא צריך להחליט בין שני מפרטים שההבדל היחיד בנייהם הוא המעבד והכרטיס מסך: 1) המפרט הראשון מכיל בתוכו מעבד i5 3470 עם כרטיס מסך Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4361#sp 2) והמפרט השני מכיל בתוכו מעבד i5 3570k אבל עם כרטיס מסך Gigabyte GTX650 OC 2GB GDDR5 http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4360#ov מה לבחור מעבד "חלש" יותר עם כרטיס חזק יותר או להיפך? תודה!
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
אהלן, אני הולך לרכוש Asus UX32VD ולהתקין בו SSD. השאלה אם יש חבר'ה בפורום פה שיקנו בשבילי, שנוסעים לארה"ב ויכולים לקנות עבורי דגם שאין בארץ: UX32VD DB-71. בארץ יש דגם כזה בגרסה שונה, שיש לה i5 ואין עם i7. איך זה עובד? אשמח להודעות פרטיות. המטרה היא לרכוש מחשב כזה ולשדרג בשביל ניידות, עבודות משרדיות, משחקים ממוצעים+, שימוש בתוכנות עריכה HD וגרפיקה אבל לא כבדות מדי. תודה רבה והכל
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000K אולי חריגה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב BF3 COD HITMAN וכו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080/1920 גודל 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי אני רוצה לשדרג את המחשב , ברשותי Core Duo 6850 עם כרטיס מסך 9600GT שנרכשו לפני 4 שנים והייתי מרוצה מהשילוב עד כה. הגיע הזמן לשדרג , אני לא גיימר שמחפש FPS מטורף אלא להנות ממשחקים חדשים עם מסך DELL 2312 ברזולוציה 1920X1080. יש לי תקציב מוגבל ל 2500 שח לשדרוג. יש לי שתי אפשרויות שאלך על אחת מהן - I3 מדגם 3220 לוח אם - H77 D3H זכרון 2X4GB 1600 של ג'י סקיל כרטיס מסך GTX660 2GB המפרט השני אותו דבר רק שהמעבד I5 מדגם 3470 וכרטיס מסך GTX650-OC מה עדיף לביצועי משחקים וכלליים של בית שלא עושה עריכות / קידודים מסובכים או רינדורים. תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אפשר לחרוג מהתקציב אם שווה את זה. * מטרות המחשב? אינטרנט (WEBHOST, WORDPRESS) ואינטרנט בכללי יוטיוב סרטיHD וכו... * גודל המסך? העיקר שהיה איכותי. * משקל רצוי? לא הכי חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח * בלוטות? היה מצוין. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הקודם הלך לעולמו אז אני מחפש מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FOOTBALL MANAGER 2013,fifa 2013,BF3,GTA,BORDERLANDS -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בתקציב דל ומצומצם בניתי את המפרט הבא: מדובר במחשב ביתי שנבנה בתקציב המינימלי ככל הניתן ללא אפשרות חריגה בתקציב. מה דעתכם, והאם ניתן עוד לקצץ? מעבד Intel Pentium G630 2.7Ghz 3MB Socket 1155 Box , יחידות 1 ₪366 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3384 Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466 SeaGate Barracuda 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002, יחידות 1 ₪368 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572 CompuCase 6K31 Black + Hec-300VN, יחידות 1 ₪294 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1066 הרכבת מחשב כו…
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
יש לי לפטופ 15 אינצ' של דל (XPS) קניתי אותו לפני 4 שנים והוא שרד ממש יפה עד לא מזמן אפילו יכולתי לשחק כמעט בכל המשחקים עם הכרטיס 8600GT שלי אבל לאחרונה יש לי איתו מלא בעיות בלוח אם והחלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש! הסתכלתי קצת בפורום והתרשמתי לטובה נראה שהחברה פה רציניים ואני זקוק לעצה שלכם. אז אחרי ההקדמה הקצרה זה הפוסט הראשון שלי בפורומים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג מהתקציב, מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים HD ואופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריו…
-
- 26 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח להמלצה למפרט למחשב מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לחסוף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד תמונות (לייטרום/פוטושופ) + גיימניג אם אפשרי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום/פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - חדשים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים- אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שק…
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד שנה ג' הנדסת תוכנה, עובד במספר סביבות פיתוח, כל חיי עבדתי על PC ואני מעוניין לבצע את המעבר למחשב של אפל. רציתי להקצות לנושא בערך 6,500ש"ח. ראיתי שתחת התקציב שלי ניתן למצוא מספר אפשרויות של מחשבי אפל, ורציתי לשאול לגבי יכולת העבודה שלהם, נוחות, ביצועים. והאם בכלל הצעד הזה הוא צעד נכון או ששווה להקצות את הכסף הזה לPC. יש הרבה תשובות מפוזרות באינטרנט, אשמח לתשובה מהפעילים בפורום עקב הידע והנסיון. תודה לכם, בן
-
- 4 תגובות
- 713 צפיות
-
-
נרכש בפברואר אשתקד, לא כולל אריזה מקורית, כולל דרייבר, מדריך וקוד למשחק DIRT 2.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב שני. מאחר והשימוש יהיה בסיסי מאד (גלישה + אופיס) אני תוהה אם כדאי לי לקנות חדש או ללכת על משומש. במערכת המפרטים המפרט הזול ביותר הוא של 1600 ש"ח ויש לו את היתרון של אחריות. האם יש מחשב משומש - נניח בחצי מחיר - שיוכל לתת לי את אותם ביצועים? אם כן, תוכלו לתת לי דוגמא למפרט כזה? הדבר היחיד שנראה לי חשוב להקפיד עליו זה הזיכרון - 4GB. אני רוצה שהוא יוכל להריץ HD בלי בעיות ולפתוח קבצי DOCX. ה-OS תהיה WIN7. אם אני קונה משומש, על מה כדאי להקפיד? ממה כדאי להמנע? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אין לי מושג איזה כרטיס מסך כדאי.. משהו פשוט יחסית שמתאים למערכת הפעלה. לגבי שאר המפרט, אשמח לשמוע חוות דעת ואם יש תיאום טוב. לוח M- Gigabyte Z77X-UD3H זיכרון- kingston 16GB DDR3 1333MH2 צורביDVD - LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) דיסק קשיח- Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ מעבד- Core i7 2600K ספק כח- Hec Couger-RS 550W
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: .GW2, WOW, Battlefield 3 -מהי הרזולוציה המקסימאלית של המסך שיחובר למחשב? 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? ? 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי) 5? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אני בחרתי כבר את המסך וה…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחפש מחשב חזק ויציב שמתאים לסטודנט אבל חשוב שיהיה בעל כרטיס קול וכרטיס גרפי איכותיים ככל האפשר. * גודל המסך? 15"+ * משקל רצוי? פחות חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5-6 לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? עדיף אך לא הכרחי * כונן קשיח אני לא מבין בזה, אבל עדיף כונן קשיח מהיר וקטן על גדול ואיטי * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי. * כונן Bluray? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, נקנה בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם …
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) - ייעוד המחשב הוא למטרות משרדיות בלבד ויישמש סטודנטית במהלך לימודיה באוניברסיטה. * גודל המסך? עדיפות ל-15"-17" * משקל רצוי? פחות רלוונטי במקרה זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ייעשה שימוש במחשב במהלך הלימודים ולכן עדיפות לכמה שעות \ פרק זמן סטנדרטי כמקובל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) פחות רלוונטי * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לצורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL ** אם המ…
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב AIO עם מסך מגע והמחשב הזה נראה לי לא רע מבחינת המפרט שלו והמחיר- http://www.imshops.co.il/pl_product~EDOKi5~2~20.htm רציתי לדעת אם יש אותו למישהו או שמישהו מכיר אותו ויכול לחוות דעה לגביו ממקור ראשון.. תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך 500-200 ש"ח אז בכיף. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב השימוש הוא לסרטים ב-HD, קצת משחקים ומוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג אבל משחק קצת, חשוב שהמשחקים יעבדו הכי חלק שאפשר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי אונליין, MAPLE STORY MU ONLINE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
איבדתי את הדיסק ריקאברי : HP 4530S . ממי מבקשים אחד שתואם למחשב שלי? קניתי אותו באלקטרה מחשבים . תודה ויום נעים.
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב למדיה סנטר+משחקים, חשוב לי שלמארז תהיה אפשרות של "שליפה חמה" אם קיימת אופציה כזאת במארזי HTPC. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, BF3,CRYSIS,FAR CRY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).52" 1080P …
-
- 7 תגובות
- 901 צפיות
-
-
חשבתי לבקש ממנו את המחשב הבא: http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=6851264&type=product&id=1218809260330#tab=overview מה אתם אומרים? המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט וצפייה בסרטים (המחשב הוא מתנה להורים).
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל ותוכנות כגון פוטושופ ואילוסטרייטור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: pes13 /fifa 13 בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21.5 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-