ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
מארז: Midi ATX W/Front USB. Quiet 500Watt 24Pin לוח אם: ASUS P5VD2-MX <GREEN> VIA P4M890 1066/800/533 2xDDR2 533/400 6-CH(HD) מעבד: Intel® Core 2 DUO LGA 775 2.13 GHz E6400 2MB 1066MHz זיכרון: 2 גיגה: KINGSTON DDR II 1G 533Mhz x 2=2Ghz דיסק קשיח: WD 320G SATA II 16MB כרטיס מסך: GeForce 7300GT Sonic Palit פלוס עוד דיסק קשיח של 80 גיגה שאני מעביר מהמחשב הישן מייועד לאינטרנט וגרפיקה בסיסית - פוטושופ/פלאש וטיפה משחקים בסיסיים כמו פיפא חח שווה ביס? ************ אם אפשר מפרט יותר טוב מזה עם דגש לא לעבור את התקציב 3600 ש"ח ************
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט. אני בעיקר עובד על המחשב, אבל הייתי רוצה שהוא יתמוך במשחקים בצורה סבירה לפעמים שאני משחק..... כולל DX10. ללא מסך. כמו כן הייתי מעדיף שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר והמארז יהיה בגודל סביר (לא tower) החלטתי לגבי הדברים העיקריים והייתי רוצה עזרה בהרכבת ה"מסביב" (מארז, ספק וכד'). אני לא מתכנן OC. התקציב הוא באיזור ה5000 ש"ח. המפרט יכלול: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1329 GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤642 WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤381 2 ג'יגה זיכרון - אם אפשר לייעץ לי של איזה חברה לקחת. כמו כן חשבתי על כרטיס המסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GTS 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גם למישחקים... חובה2gb
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב שמי ערן ואני חדש בפורום הזה אז ברוכים לנמצאים! אז לעיניין: אני קונה PC חדש (סוף סוף ) ואני די סגור על המפרט , אבל, אני ישמח לקבל חוות דעת ממכם. mobo: abit fayal1ty an8 sli CPU: amd athlon 64 +3200 venice 939(trey) G.card: gigabyte 7800 gtx h.d. : wd 120Gb sata II memory: geil 512*2 ddr case: thermaltake soprano black power s.: themaltake 400w יצא לי ב8200 ש"ח מה כדאי לי להחליף? האם מע' זו ניתנת לOC ? ואם יש מרכיבים שהם לא ניתנים לOC במה להחליף אותם?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני צריך לקנות כמה חלקים : הארד דיסק, מעבד לוח אם כרטיס מסך. התקציב שלי הוא בערך עד 3500 שקל.ת שאר החלקים כמו כוננים רמקולים מקלדת וכ"ו יש לי... אני בניתי משהו: מעבדי ?AMD Athlon64 3500+ (S-939) VENICE CORE לוחות אם למעבדי ?AMD GIGABYTE K8N Pro SLI (s939,2x PCI-E,GBL,SATA II) דיסקים קשיחים MAXTOR 80GB (8MB) SATA II 7200RPM כרטיסי מסך GIGABYTE 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E מארזים 2546 ATX MIDI PFC 400W Black and Blue מחיר 3610 ¤ האם מה שבניתי הוא טוב? תודה רבה ושבת שלום..
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עוד מעט נוסע לניו יורק ובדקתי והשוותי ומצאתי את המפרט הבא: intel duo core 2 e6300 212.22$ pqi turbo 512*2 667mhz 140$ x800gto 2 GDDR3 256 198.08$ total 550.03$ או 2420 ש"ח כעת יש לי מספר שאלות האם לקנות 2 סלוטים של זכרון ואז להשתמש בdual chanel או לקנות סלוט אחד ואופציה לשדרוג בעתיד אני צריך לוח אם, הרד דיסק , מארז, ספק (יש לי צורב DVD חדש של LG) למפרט הזה ראיתי גם כרטיסי מסך יותר טובים כמו x1800 וx1900 לסוגיהם אך הם יקרים נורא 300-400$ איך כרטיס המסך nvidia 7600GT 256 250-300$ לעומת הכרטיס במפרט שלי בבקשה תגובות לקראת הטיסה...
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי מתכנן לקנות מחשב חדש, אז הוא לקח הצעה למפרט (אני מעדיף לא להזכיר את שם החנות ) שהיה די גרוע יחסית לתקציב לדעתי. התקציב הוא 12000 והמפרט צריך לכלול מחשב בלי כרטיס מסך(הוא יביא את זה בנפרד), עם מקלדת, עכבר ומסך דק 21 אינץ. השימושים הם בעיקר משחקים והתוכנה Gmax (תוכנה לגרפיקה של משחקים אני חושב... ואין לי מושג אם AMD יותר טובה בה או אינטל)
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. להורים שלי הלך המחשב הנייח אחרי כמה שנים טובות והם מחפשים מחשב נייד בסיסי מאוד. המחשב מיועד לאינטרנט + סרטי FHD. חוץ מיזה שיהיה לפחות 320GB בכונן. בקשר לזיכון - תגידו לי אתם כמה צריך ? חשוב מאוד שיהיה Windows חוקי, וצורב DVD. חריגה גג עד 500 ש"ח גג ! תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה קטנה אשמח לקבל חוות דעת שלכם! לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש לגמרי של אסוס Asus k53sd. עד לפני המחשב הזה היו לי עוד 2 מחשבים ניידים אחרים של אסוס. הבעיה במחשב הזה הוא שאני חושש שיש לו בעיה או קושי בקליטת וייפי... הכוונה היא שהאינטרנט יציב, אבל האות יחסית חלש לשני המחשבים הקודמים שהיו לי. בשני המחשבים הקודמים, היה לי אות מלא, בזה יש לי רק 3 קווים, ואיפה שהיה לי 3 קווים יש לי פה רק קו אחד בודד, (במקרים מסויימים האות יורד לקו אחד איפה שהיה לי פה קליטה מאה) האות גם לא יציב, המחשב עומד במקום בזמן שהאות עולה ויורד לסירוגין אך הגלישה היא בסדר... ואני שוקל אם לישלוח את המחשב למעבדה או לא... חלק אמרו לי שכן, חלק אמרו לי שזאת החומרה של המחשב, זה מתאם רשת שלך …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, כשהייתי בארה"ב קניתי מחשב מלנובו, והוא הגיע לבית של חברים שאירחו אותי. לצערי נאלצתי כבר לחזור לארץ עוד לפני שהמחשב הגיע, אז כרגע הוא תקוע אצלם. השאלה שלי, האם שווה לי שהם ישלחו את המחשב דרך UPS\FEDEX? האם אני אאלץ לשלם על המשלוח מכס ו\או מע"מ? הם הרי ישלחו את זה בתור חבילה פרטית ולא בתור חברה\חנות שמוכרת לי מוצר. אם זה לא המקום לשאול אני מתנצל ומבקש שתפנו אותי למקום הנכון. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אמעט במילים כי אני כותב מהאייפון. אשמח להמלצה על מחשב נייד עבור לימודים עד 6,000 ש״ח עבור סטודנט אולם שישמשו גם עבור משימות קשות יותר כמו פוטושופ. חשוב לי מאוד שיהיה כונן SSD וזמן סוללה טוב, פחות משנה כרגע אם 13.3 אינץ או יותר והמשקל (למרות שאם יש אולטרהבוק שעונה על הדרישות אז אחלה). כמו כן חשוב לי משטח מוליטאץ׳ של העכבר ושיאפשר ניווט ושליטה נוחה. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שלום זה הוא מפרט למחשב רב תכליתי- משחקים, תכני HD, שימוש משרדי התקציב 7K- אין בעיה לחרוג האם יש חלקים שהייתם מציעים לי להחליף ולשפר? תודה! לוח ASUS X79 P9X79 S2011 מעבד I7 3820 3.6GHZ 10MB זכרון KINGSTON 2X4GB 1600 כרטיס מסך Asus Nvidia 560GTX 1GB דיסק קשיח SSD Corsair Force3 180GB ספק כח- כבר נרכש CHIEFTEC 550W אין צורך בציוד היקפי וכל חלק שאין פה- לא צריך. אין לי כוונות לעשות לו OC.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צהריים טובים וחג שמח, אודה לעזרתכם עם שני מפרטים שונים, הראשון עבורי והשני עבור הוריי. 1. מפרט עבורי, בעיקר לעריכות (לייטרום, פוטושופ) ורצוי גם למשחקים (לא גיימר מטורף). תקציב - גג 5K₪, אין צורך במסך ויש SDD סמסונג 860evo (חדש באריזתו. לא הורכב היות והמחשב גסס בטרם עת). 2. מפרט עבורי הוריי, לשימוש ביתי ממוצע (אינטרנט, מסמכים, מעט מוזיקה). תקציב - 3K₪, אין צורך במסך. תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני אודה לעזרתכם בהמלצה לגבי מחשב נייד ללימודים (אקסל, וורד ואינטרנט) במחיר 1500-2000 ש"ח. אשמח לדעת גם אם מחיר זה ריאלי לטובת המטרה. תודה רבה! ראיתי את המחשבים הבאים בטווח המחירים: HP Pavillion AHP-T14-B109 ב-1477 HP Pavillion AHP-15R052 ב-1969 AD15-TS-i3 של דל אינספיריישן ב-1969 Dell Latitude 3340 i3 ב-2042 DELL XPS-14-L421X ב-2459 (אם אחליט להתפרע) אשמח לדעתכם עליהם במידה ואתם מכירים. ראיתי שיש עליהם הנחות גדולות כרגע. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצות למחשב נייד, הדרישות: * מטרות המחשב - מטלב, פוטושופ, אקליפס * גודל המסך- 14" * האם חשוב מסך מבריק או מאט ?? * רזולוציית המסך - מספיק גבוה שאוכל לראות הרבה שורות קוד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיף שיכלול numpad * משקל רצוי - קל ככל האפשר!! 1.5kg~ * האם נדרש זמן סוללה ארוך - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - ethernet, usb sleep and charge, חיבור למסך חיצוני (בלי צורך ב dongleים למניהם) *Bluetooth - ?? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * מעבד I7 * RAM: רוצה 16GB * כונן אופטי - לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס ריש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המחשב שלי: Q6600 AC FREEZER 7-PRO CPU COOLING GIGABYTE DS3L GSKILL 2GM RAM 800MHZ CL5 WD 250GB 16MB BUFFER EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED LIBERY 400W UBER CHAKRA מכיוון שקניתי עכשיו MacBook Air, חשבתי למה לא להפוך את המחשב שלי למערכת קולנוע ביתי. השאלה שלי היא האם המפרט הזה מספיק? או שאני צריך לחזק את המחשב? בנוסף, ואני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל לא מצאתי פורום מתאים, איזה מערכת הפעלה כדאי לשים עליו? תודה מראש לעוזרים !
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, המסך של הלפטופ של Lenovo Thinkpad r500 התקלקל אתמול בדרך לצבא(לא נזהרתי עליו וחטף מכה). מה שקורה כשאני מדליק אותו הוא שיש צבעים ופסים, עיוותים כאלה ואחרים, חלקים מהצךמסך נראים כפול. מצאתי טכנאי בשם גאמפ מערכות(אשמי לחווד עליו) שאמר שכנראה הביוס של המסך נדפק. בקשותיי הן: א. אשמח להסבר מפורט יותר כמה שאתם מבינים על הבעיה. ב. המלצה לחנות טובה, אמינה וזולה שתוכל לתקן(אני חייל) ג. האם מישהו שמע על החנות גאמפ מערכות ויודע אם הם טובים, ברשת אין חוודים עליהם. ד. כמה תיקון אמור לעלות? תמונות: http://img849.imageshack.us/img849/8076/yujj.jpg http://imageshack.us/photo/photo/515/c0sj.jpg/ http://img515.imageshack.us/img515/1739/c0sj.jpg תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אחותי מבלה הרבה מזמנה בדרכים וכעת מעוניינת לקנות נייד - נטבוק או אולטראבוק בעיקר להעברת זמן. היא בעיקרון מתכנתת, אבל היא לא מתכוונת לעסוק בזה בנסיעות בדרך כלל. גם אם כן, התוכנות קלות מאוד. זה בעיקר מחשב שמיועד להעברת והשמעת מוזיקה, עריכות גרפיות קלות של תמונות, כתיבה, שיטוט באינטרנט וכו'. חשוב מאוד שהוא יהיה קל - עד 1.3 ק"ג בערך ולא יותר מסך 10 בערך יתאים תקציב 2300 - 2000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה בשביל משהו טוב עדיף עם מסך מגע אבל לא חובה לעומת זאת חובה מקלדת פיזית, וכן חובה מערכת הפעלה של windows ולא אנדרואיד. אם למישהו יש רעיון למשהו יעיל ואולי לאיזה מבצע לקראת סוף שנה ו\או בלאק פריידי אשמח לקבל ייעוץ תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפשת מחשב לשימוש משרדי רגיל, האמור להחליף גם מחשב שולחני. הדרישה העיקרית היא המשקל- חשוב שלא יהיה מעל 1.5 ק"ג ועדיף פחות. תודה שירלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או בגודל קרוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? 1.5 ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSat…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה ניגש לעניין: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - אבל באמת מקסימום, אם אפשר יותר לכיוון ה3000 זה עדיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל אך עם התחשבות, כמו שאמרתי עדיף כזה 3.5K בערך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן יותר מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודה משרדית, וגם אני צריך פשוט שהמחשב ירוץ מהר וחלק. אני רוצה מחשב עם כוח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הייעוד הוא לא גיימינג אבל הוא כן בא בחשבון ולכן אני רוצה להשקיע בכרטיס מסך (בסביבות ה800-1000) -אילו משחק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי נטבוק מדגם Asus Eee1005 HA ולפתע הוא הפסיק לעלות. כאשר מפעילים אותו הוא נתקע על מסך פתיחה ואין אפשרות ללחוץ על שום כפתור. אם אני מספיק ללחוץ מאוד מהר על TAB, אז לעיתים הוא עובד למסך שחור עם פרטים על המערכת, בו כתוב שהוא כביכול מתחיל לעלות אבל מיד נתקע ושוב לא ניתן ללחוץ על כלום. מערכת ההפעלה המותקנת עליו היא Windows 7 וכרגע אני רוצה להמנע מלפרמט כי יש שם מידע חשוב. אשמח להצעות לפתרון, תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צהריים טובים. אני קונה בחודש הקרוב מחשב גיימינג חדש. אני מתלבט בנוגע לחנות ממנה כדאי לי להזמין. בנו לי את המפרט באתר שקוראים לו plonter ואני מתלבט בינו לבין TMS. בעבר קניתי מחשב מחנות דיי גדולה שפשטה רגל. מצד אחד לא פניתי אליהם מעולם כי לא היו תקלות מצד שני עדיף שהחנות ממנה אני קונה תהיה שם אם תהיה בעיה. אני גר במגדל העמק, פלונטר ממוקמים בתל אביב וTMS בנתניה. רציתי לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאמור, הכוונה היא מחשב לעבודה משרדית בלבד - אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. משחקים בשלב זה לא מתוכננים בכלל, ואם כן - דברים פשוטים שלא מצריכים כרטיס מסך חיצוני. לא מתוכנן OC. יש חשיבות גדולה לנוחות/אמינות, פחות לביצועים. מעבד - ההתמקדות שלי כרגע היא במעבדי אינטל, כי אני מכיר אותם יותר ויודע להעריך פלוס מינוס מה כל אחד שווה. אני לא פוסל AMD אם יש משהו יותר משתלם ברמות מחיר אלה (זה כמובן משליך גם על בחירת לוח/צ'יפסט). לוח - מעדיף של ASUS, על סמך ניסיון חיובי שיש לי איתם ועם הBIOSים שלהם. זכרון - 2GB יספיק. חברה לא משנה, כל עוד זה עובד. דיסק קשיח - אפילו 160GB היה מספיק, אבל כנראה אלך על 500GB, כי ההבדלים במחיר בינם לבין הקטנים יותר זניחים ממש. גם לא משנה החברה. צורב…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הנייד שלי עובד בממוצע 6-5 ימים בשבוע זה בסדר שהוא עובד ככה? אפילו סתם דלוק בתור שעון מעורר או הורדה באימיול / ביטורנט...כמובן עם משחקים בין לבין.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן ההורים שלי יטוסו לניו יורק שבוע הבא ואני רוצה לדרוש מהם לפטופ חדש. אני מכיר את החנות best buy אשמח אם מי שמכיר ישתף אותי קצת, האם יש עוד חנויות בסגנון? ולא איזה חנות קטנה ברחוב 180 קומה 99 משהו מוכר ונפוץ כמו בסט באי שאפשר יהיה למצוא בקלות והאנשים בסביבה ידעו על מה מדובר. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-