עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני 7 שנים עם אותו מחשב והגיע הזמן להחליף את העגלה... אני מחפש מפרט למחשב גיימינג וגרפיקה. אני עובד בעיקר עם תלת מימד (Blender). אני גם מפתח תוכנה אבל אני חושב שמפרט גיימינג וגרפיקה יהיה יותר ממספיק בשביל זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן מדובר בשינוי ניכר בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Blender - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. לאחרונה עלו בפורום לא מעט בקשות של מחשבי עריכת ווידאו וגרפיקה , כן להשקיע בכרטיס גראפי יעודי או לא.. איך דור הסנדי ברידג' עוזר לנו בעריכת סרטים וברינדור... לקחתי את שני המחשבים שלי , I7 860 עם 12GB זיכרון ו SSD , אל מול מחשב נייד סנדי ברידג' וערכתי השוואה בזמן אמת.. מוזמנים להכנס לראות את סרטון ההשוואה ולהכניס הערות... בסרטון שהפקתי, ערכתי השוואה בין מערכת דור ראשון I7 למערכת דור שני I7 , כאשר נעשה שימוש בטכנולוגיית QuickSync של אינטל בדור השני של I7 , כאשר ניתן לראות בבירור שהדור השני של I7 מבצע את פעולת הרינדור על ה CPU ב L3 cache , ולכן מוריד לחץ עבודה מהCPU לעומת הדור הראשון כאשר כל העבודה נופלת על ה CPU , למרות התמיכה של NVIDIA GTX460 עדיין זמני הרינדור היו …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by xenomate,

1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב מקסימאלי שלי הוא 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 2500 ש"ח ולא לעבור בבקשה (אם זה עניין של 70-90 שקל אז כן) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ועריכה גראפית (Photoshop ברמה בינונית) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS , CS:S, Combat Arms. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג אני יודע שסוג המסך זה Acer AL1717 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני…

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  4. Started by alfa100,

היי יש לי מערכת ישנה והגיע הזמן שאני ישדרג אותה רציתי שתגידו לי מה כדאי לשדרג ומה כדאי להשאיר? הנה זאת המערכת http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2291857

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  5. Started by Nihil,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 (מערכת ההפעלה חלק מהתקציב - המסך אינו חלק מהתקציב.) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7800 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג, אך גם תכנות, הרצה של Virtual Machines, עריכה גרפית ב- Photoshop וסרטי HD. 2.א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VM Player (תדיר) - VM אחד בלבד שיריץ Linux. Visual Studio 2010 (תדיר) Photoshop (מזדמן) 2.ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Battlefield 3, Syndicate, Elder Scrolls: Skyrim וכו' -מה…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. יש היום הרבה מחשבים יקרים, שמהירות הדיסק קשיח שלהם זה רק 5400 יש למישהו נסיון עד כמה זה משפיע על המחשב? האם זה משפיע בעיקר על ההפעלה הראשונית או שעל עוד דברים ועד כמה זה משמעותי?

• 8 תגובות
    • 7.1k צפיות
  7. Started by ano,

בוקר טוב. זה המחשב שיש לי עכשיו : מארז ANTEC 300 ספק FSP 500 ( משהו כזה ) לוח אם msi g41tm-e43 מעבד q8200 זיכרון GEIL 2GB X2 כ.מסך GTX275 896MB דיסק קשיח WESTERN DIGITAL SATA2 1T + עוד אחד של 250GB רק למוזיקה צורב של LG וזהו... והשאלון : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? המ.. 400\500שח לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. all…

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  8. Started by ראדון,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לחסוך אבל כעיקרון אני רוצה משהו חזק אז עדיף לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין חריגה.. 2. מה שימושי המחשב? משחקים כבדים,ב טלפילד 3 מטרו וכל זה.. שיהיה על הכי גבוה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? בטלפילד 3 GTA IV קול אוף דיוטי 8 אבל בעיקר בטלפילד 3 הכי חשוב שיהיה על מקסימום חלק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק …

• 8 תגובות
    • 991 צפיות
  9. Started by bar2133,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שאתם חושבים העיקר שלא יהיה חריגה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו BF3 וסימולטורים ועריכה PHOTOSHOP ו SONY VEGAS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 MW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גם ל36" וגם למחשב 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני - גבוה…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ngc224,

שלום ! אני צריך מחשב משרדי, לאינטרנט וסרטי HD... איזה מהמפרטים האלה עדיף לקנות ? תודה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by smoke_man,

בוקר טוב החלטתי לשדרג את המחשב בתקופה הקרובה (שבוע וחצי פלוס מינוס) השדרוג יכלול : לוח אם , מעבד , זכרונות , קירור למעבד , ספק כוח הכרטיס מסך שברשותי הוא 6850 של ג'יגבייט ו-2 דיסקים קשיחים של WD 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידת הצורך לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. . מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה גרפית תוכנות תלת מימד(MAYA 3DMAX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).3DMAX MAYA פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מיועד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לא ידוע כרגע. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות עד כמה שניתן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 8 תגובות
    • 847 צפיות
  13. Started by yanivgold,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט, וצפיה בסרטים באיכות HD * תקציב?עד 2000 שח * גודל המסך? 15.6 - חשוב לי שהמסך יהיה איכותי! * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 2-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 350 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי לא האם פוג'יטסו מדגם AH-531-10 יענה על הצרכים שלי? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5934

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  14. Started by NotAvailable,

שלום לכם, אני שוקל בקרוב לשדרג ל-IVY (מובן שאעשה זאת רק אחרי שאקרא ביקורות ואז אחליט), ואולי גם לכרטיס HD 7970/GTX 680 ולכן רוצה למכור את החומרה הנוכחית שלי, אשמח לדעתכם באשר לכמה היא שווה. AMD Phenom II X4 955 כולל קירור Arctic Alpine 64 Pro, סטנדרטי אבל שומר על דממת אלחוט. GIGABYTE GA-890GPA-UD3H SAPPHIRE HD 6870 - דגם רפרנס. הכל עובד טוב ובמצב מעולה, לא מאובק או מתחמם ואפס תקלות עד כה. הכל נקנה מ-KSP בינואר 2011, אזי נותרו 21 חודשי אחריות (למעט הקירור עליו אין אחריות). יש לי את הקופסה של לוח האם בלבד אבל כל האביזרים הנלווים לכל מוצר. אם זה משנה (ראיתי בדיונים נוספים), הם עובדים כעת עם ספק HX 850W של Corsair, נקנה באותו הזמן. אשמח להערכה לכל רכיב בנפרד ולכולם בי…

• 8 תגובות
    • 967 צפיות
  15. Started by orirulez,

שלום! אני מעוניין במפרט עד 2200 שח (לכל היותר). המפרט מיועד לילד - לגלישה, סרטים ומשחקים בסיסיים. (לא כולל ציוד היקפי). חנות RSM הציעו לי את המפרט הבא, אודה לכם אם תגידו שהוא טוב/לא, או תציעו שיפורים במסגרת התקציב. תודה! [table][tr][td][table][tr][td] שם הפריט [/td][td] אחריות [/td][td] מק"ט [/td][td] כמות [/td][/tr][tr][td] [/t] מעבד Intel Pentium G630 2.7Ghz 3MB Socket 1155 Tray 3 שנים intelG630T 1 [table][tr][td] [/t] Deepcool GAMMA BLADE For Socket 1155/1156/775 AMD 3 חודשים DCGB 1 [table][tr][td] [/t] ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET 3 שנים ASRCKH61MHVS 1 [t…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר ותוכנות כגון MATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LA NOIRE, BATTLEFIELD 3, DIABLO 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מחפש מסך סביבות 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  17. Started by Yaniv,

זהו הגרוטאה שלי שנקנה ב2009 ב4 אלף: מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 1600 MHz לוח אם: Gigabyte GA-EG41MF-US2H זיכרון: Crucial 2GB PC2-6400 DDR2-800MHz - יש 2 כאלה דיסק קשיח: Hitachi HDP725050GLA360 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 צורב: LG GH22NS40 מארז: Huntkey Hercules II H002 ספק כח: 400W HUNTKEY - אין לי מושג מה הדגם הספציפי כמה המחשב שווה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. מעוניין בחוות דעת על שני מפרטים שהרכבתי, רוצה מחשב טוב שיעבוד לאורך זמן, שום דבר מיוחד מידי אבל שיהיה שקט ומהיר. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 עדיף שלא, אלא אם השדרוג יתרום מאוד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי/עבודה משרדית, גרפיקה קלה-בינונית, תכני HD, ריבוי טאבים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, ZEN מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיח…

• 8 תגובות
    • 911 צפיות
  19. איזה דגם יותר טוב מבחינת קירור ואיכות: ZALMAN NC 3000S או ZALMAN NC 2000 או ZALMAN NC 2500 plus? ניסיתי להשוות באתר של זלמן בין הדגמים אבל ב3000 למשל יש מאוור אחד איטי יחסית וב2000 יש שני מאוררים מהירים,אבל לא הבנתי אם המהירות שהם רשמו הם של שני המאווררים יחד או של כל מאוורר בנפרד....וגם יש עוד כמה מאפיינים שאני לא הכי סגור מה יותר טוב וכו'...לכן אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל להמליץ לי איזה משלושה הכי טוב. מבחינת מחיר אין בעייה כי ההבדלים זניחים. נ.ב. המשטח קירור מיועד בשביל לשחק במשחקים כבדים (יש לי נייד חזק,אבל יש לו בעיית התחממות ידועה לדגם שלו) הטמפ' מגיעות ל94 מעלות למעבד ולכרטיס מסך גם משהו כמו 85-90 מעלות,הטמפ' של שאר החומרה בסדר יחסית.האם ההשקעה שווה וזה באמת יעז…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום, חבר רוצה לקנות מחשב בעיקר למשחקים (כדוגמאת SKYRIM ו-DIABLO 3 לכשיצא) וצפיה בסרטים בהבחנה גבוהה. התקציב המקסימאלי שלו הוא כ- 7 אלף שקל אך הוא מעדיף לחסוך אם אפשר. רזולוצית המסך תהיה כנראה 1920*1080 והוא רוצה להריץ את המשחקים על הגדרות כמה שיותר גבוהות. יש צורך בציוד היקפי - מסך, מקלדת, רמקולים (אין צורך בעכבר). שקט 5/10, לא חשוב במיוחד, אבל רצוי שזה לא ישמע כמו מנוע סילון בחדר. לא בטוח לגבי אוברקלוק בעתיד אבל מעדיף שהאופציה תהיה קיימת לאוברקלוק קל/בינוני. אין צורך לכלול מערכת הפעלה או אופיס, יש צורך להרכיב בחנות. העדפה לאזור הדרום (הבחור מקרית-גת). מבחינת שדרוג - סביר להניח שכ.מ בעוד כמה שנים. נעזרתי במפרטים המומלצים ובניתי מפרט שאני חושב שמתאים לצרכים שלו אבל אשמח ל…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by prelly,

אני צריך המלצה לקניית מחשב נייד. מתגובות ששמו פה אנשים אני ראיתי את המחשב הזה ודי אהבתי אני צריך רק חוות דעת ואם לפי דעתכם לא מומלץ אז אשמח לשמוע על הצעות למחשבים אחרים אז ככה- אני צריך את המחשב לסרטים (Full HD) אני מחבר את המחשב לטלוויזיה. קצת משחקים והרבה אינטרנט. עכשיו הוא נראה לי די מתאים המחשב חוץ מזה שהוא 500GB (SATA) 5400rpm‎ ‎ ולא7200rpm משמעותי? והאם לקנות בksp את המחשב? ואם לא למה לא? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by -impreza-,

יש לי מחשב דל סטודיו 1555 הגיע הזמן שאני אפרמט אותו וצריך את עזרתכם אף פעם לא יצא לי לפרמט מחשב נייד אין לי את הדיסק של הווינדוס לא הביאו לי בחנות מה אני צריך לעשות כדאי לפרמט אותו ושהכל יסתדר לי? תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by tomy669,

שלום, יש לי זיכוי של כ1000 ש"ח בחנות שקם אלקטריק ואני רוצה לנצל אותם לקניית מחשב נייד עם הוספה של כמה מאות שקלים. לפי מה שראיתי באתר שלהם, אין להם מבחר גדול בכלל ולכן אני רוצה להתעייץ אתכם לגבי מחשב שיתאים לצרכים שלי. ב"ה בקרוב אהיה סטודנט למקוע הנדסה כלשהיא ולדעתי אצטרך מחשב חזק שיסחוב תוכנות כבדות ושיפעל במהירות טובה עם נפח איחסון גדול. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ על איזה מחשב מבין הרשימה אתם ממליצים ולמה וכמו שרשמתי בהתחלה אני רוצה לנצל את ה-1000 ש"ח בחנות הזו כי אין לי ברירה אחרת. תודה לעוזרים!!! הנה הרשימה המצומצמת: http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=454

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום, בימים האחרונים התחלתי לבנות מפרט למחשב חדש, ותפסה את תשומת ליבי ארכיטקטורת LGA 2011 (הכוללת את i7-3820). בדקתי את רשימת המפרטים המומלצים באתר, ולמרות שהיא מאוד מעודכנת הארכיטקטורה החדשה (ו-i7 באופן כללי) נעדרים ממנה. רציתי לשאול- האם i5 באמת כה קרוב בביצועיו ל-i7 שאינו משתלם? (כי מנק' מבט הדיוטית זה לא נראה ככה- גודל Cache למשל) האם הארכיטקטורה החדשה לא משנה את המצב הקיים? אותי הלהיבה התמיכה ב-Quad Channel לזכרון. תמיכה בארכיטקטורה החדשה עשתה לי קצת בעיות- הסתדרתי עם לוח האם אבל מאוורר קשה למצוא. הארכיטקטורה תתפוס בוודאות והמבחר יהיה עשיר יותר? האם לדעתכם יכול להיות שלא תהפוך לפופולרית בזמן הקרוב (או לעולם לא?) אני מתכוון להריץ Linux עם וירטואלי…

• 8 תגובות
    • 931 צפיות
  25. Started by YTZ,

שלום, אני מחפש נייד עם מסך של 13.3 או 14 אינץ׳ במחיר של עד 4000 ללא חריגה. הנייד יריץ משחקים קלילים בינוניים כך שיש צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה כמו כן יש צורך בזמן סוללה מינימלי של 5 שעות אמיתיות. (לא כזה שרשום 5 אבל בתכלס זה 2.5 או 3) רצוי עם אחריות כמה שיותר ארוכה כמובן. אין צורך בכונן אופטי או מע הפעלה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים