ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
אחרי שויתרתי על שדרוג המחשב של ההורים של אשתי, הוחלט על קניית מחשב חדש. תקציב - 2500-3000, ניתן לחרוג מעט אם משתלם ייעוד - עיקרי - גלישה ואופיס, נוספים- מעט עריכה גרפית ווידאו (מעט פוטושופ, המרת סרטים ישנים לפורמטים חדשים) ציוד היקפי - לא רלוונטי רכיבי בסיס קיימים - לא רלוונטי. שקט - מעדיף שכן גודל - אין ממש הגבלה. מעדיף קומפקטי. איו צורך בתאורה מערכת הפעלה - אין צורך. העדפה לחנות/אזור קניה - אילת. אין חנות ספציפית אבל חשובה לי האחריות ונורמות השירות (הייתי מעדיף מחשב עם אחריות בבית הלקוח). אם לאור המצב אין יתרון בקנייה באילת- אפשר באיזור המרכז (פתח תקווה)/משלוח מועד הקנייה - מיידי- תחילת שבוע הבא. …
-
- 39 תגובות
- 8.5k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב מיועד בעיקר ללימודים, לא גרפיקה מטורפת. כרגע, עד כמה שידוע לי זה יהיה יותר בתוכנות כמו C. אני מאמין שיהיו פתוחות במקביל מס' תוכנות כמו וורד, C, ACROBAT, אקספלורר ואי מיול. עדיף שהמחשב לא יראה סימני מאמץ במצב הזה. בנוסף בזמן החופשי יהיו מיועד למוזיקה, צפיה בסרטים (לא חובה יציאת HD), פוטושופ וקצת משחקים בינוניים(לא קריטי). עדיפות שהמחשב לא ישקול יותר מ 2.5 קילו, כדי שלא יהיה קשה מידי להסחב איתו בלימודים. כמובן חשוב שיהיה בו את כל הדברים הבסיסיים, שנראה לי שבאים היום בכל נייד, חיבור WI FI, צורב DVD ובלוטוט'.. יש עוד משהו חשוב שאולי שכחתי כרגע?! עדיפות לכרטיס מסך נפרד וזיכרון של 2 גיגה לפחות. גודל הדיסק הקשיח לא קריטי, גם 120 גיגה יספיק כרגע. מצאתי מחשב שלASUS דגם 220…
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אני צריכה יעוץ בקשר למחשב נייד לעבודות באופיס ובאינטרנט תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם! אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד לאשתי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5 חריגה עד 4 רק אם מצדיק 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ניתוח נתונים של ניסויים, קריאת מאמרים ושיחות בזום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי אבל שלא יהיה עם מאוורר רועש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות לכמה שיותר קל, מסך בין 13 ל15…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נייד לצורך לימודים של הנדסת תוכנה התקציב הוא עד 4000 אלף אשמח לקבל מכם המלצות
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
כמה דברים: 1. אני לא צריך הארד דיסק גדול יותר. עכשיו יש לי 80GB וזה מספיק לי. לקחתי 160, בגלל שההפרש בינו לבין ה-80 היה מצחיק. 2.יש לי צורב מהמחשב הישן.... 3.למרות שכתבתי 4.5K, אני מנסה להתקרב כמה שאפשר ל4K, מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1020 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤578 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤252 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון TwinMOS DDR2 1024MB*2 667Mhz CL5 ¤140 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TMOS1GBDDR2-667 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1533 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37341 מארז כולל ספק Antec SONAT…
-
- 14 תגובות
- 805 צפיות
-
-
תקציב: אני לא מסתכל על תקציב אלא על איכות, לא משנה לי כמה יעלה, אני אשלם - העיקר שיספק לי את הסחורה. שימושי מחשב עיקריים: הרבה אינטרנט, תוכנות דואר, אופיס, קצת משחקים לא כבדים, סרטים ומוזיקה, תוכנות מסרים מידיים ואולי קצת קצת גיימינג ציוד היקיפי: עכבר, מקלדת, מיקרופון, אוזניות נוחות ורמקולים נוחים. *המלצות בלבד - לא קריטי. נא לכלול את כל רכיבי המפרט. עד כמה חשוב השקט? לא כל כך חשוב, אבל שלא ישמעו לי אותו מהצד השני של הבית. האם מתוכנן אוברקלוק? אין לי מושג מה זה, תבינו לבד ;D האם לכלול מע' הפעלה / תוכנה מסוימת / הרכבה בחנות? ווינדוס 7 הום פרימיום, עדיף 64 ביט. העדפה לגבי מקום הרכישה: אין. בקשות מיוחדות כלשהן: שהמארז יהיה יפה וכרטיס מסך רציני כי אול…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
הייתי רוצה להמיר את המחשב הישן שלי (מחשב בון3 שנים) למערכת HTPC שאוכל להציב בסלון. מפרט המחשב הנוכחי הוא: Assus P4P800 2.8Ghz, 512 MB RAM, דיסק 200GB ATA, כרטיס מסך Radeon 9200 SE (AGP( צורב DVD,מארז סטנדרטי. בנוסף, המערכת תשמש רק לניגון מוזיקה/ווידאו ורדיו אינטרנט, ללא חיבור לכבלים. 1. איזה מארז מומלץ? מה שחשוב לי הוא רעש נמוך ויכולת חיבור לשלט רחוק. 2. כרטיס המסך הנכחי כולל יציאת SVHS, האם להשאר איתו או לשדרג? (הטלוויזיה הנוכחית שלי היא CRT פשוטה עם כניסות אנאלוגיות כך שחיבור דיגיטלי מיותר בשלב זה) 3. איזה כרטיס קול כדאי להוסיף? האם יציאת SPDIF למערכת הסראונד חשובה? 4. איזה קירור צריך/רצוי למעבד? המעבד הוא קצת ישן בתושבת 478 עם גוף קירור סטנדרטי ואני קצת מודאג מחימום י…
-
- 0 תגובות
- 828 צפיות
-
-
מטרות המחשב: עריכה גרפית דו מימדית, צפייה בסרטים HD , משחקי מחשב. חשוב שיריץ את המשחקים הכי חדשים באופן חלק באיכות הכי טובה, משתמש בפוטושופ CS4. רזולוציה : 1280x1024 . רצוי שיהיה כמה שיותר שקט (6 מ-1 עד 10) לא מתוכנן OC, ייתכן שבעתיד אשתמש במחשב לצפייה בטלויזיה. המסך החדש בגודל 22' .
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך קצת, אבל אני לא מתפשר על מחשב חזק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-2000 שקל 2. מה שימושי המחשב ? המחשב מיועד לעריכת וידאו בHD 1080. אני מעוניין שהמחשב יריץ את העריכה של הHD חלק גם אני מעמיס עליו ומוסיף אפקטים (בתוכנות עריכה). ובנוסף שיעשה רינדור מהיר , 20-30 דק' ל FULL HD של שעה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, משתמש בו כל יום. אלה התוכנות בהם אני משתמש: EDIUS VIDEO EDIT, Adobe After Effects CS5, . קישור לאתר הבית עם הדרישות מערכת שלהם: http://www.grassvalley.com/products/edius_pro_…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, לפני שאפרט על המפרט שאני מחפש רציתי רגע להתייעץ באופן כללי. יש לי מחשב מלפני כ-3 שנים, הוא עובד מעולה בלי תקלות בלי כלום. הציעו לי לקנות אותו ב-2000 שקל. אני שוקל לעשות את זה בגלל שהמחשב כבר לא צעיר ובטח בשנים הקרובות כבר יתחילו תקלות ואצטרך גם ככה להחליף (אני לא אוהב במיוחד להתעסק עם חלקים ומעדיף תמיד למכור להוסיף כסף ולקנות חדש). מה דעתכם? זה המפרט הנוכחי: מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? אין תקציב קבוע - נע בין 4000 ל6,500 אני מניח מתי מתוכננת רכישת המחשב?מיידי מהם שימושי המחשב?: עריכת תמונות, עריכת סרטונים, גיימינג, עבודה עם ריבוי לשוניות בכרום. האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? לא מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSS…
-
- 6 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב DUEL 2 CORE בתקציב של עד 3,300 שח בערך ואני לא יודע איפה להשקיע את הכסף במעבד יותר חזק וחדש (מהירות גבוהה יותר וסדרה גבוהה יותר) או בכרטיס מסך חזק יותר. מה עדיף??? אני משער שאם אני אקנה Intel CONROE Core 2 Duo E6300 1.86Ghz למשל ואשקיע בכרטיס מסך קצת יותר חזק זה יהיה יותר משתלם לא?
-
- 11 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מיני נייד, נתקלתי במחשב הזה - http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-11z.htm מה אתם אומרים עליו? האם יש לכם המלצות יותר טובות ממנו? אני מעוניין שתיהיה יציאת HDMI במחשב, חובה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן! המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, אופיס וצפייה בתמונות וסרטים. המחשב לרוב יהיה נייח ומחובר לחשמל לכן אינו צריך לכלול זמן סוללה ארוך במיוחד והמשקל אינו פונקציה אשר תשפיע על הקנייה. איכות הבנייה חשובה וכן משך האחריות איתה מגיע המחשב. דגשים נוספים: 1. גודל המסך 15.6" 2. כונן קשיח של 320GB במידה ואפשר אז יותר. 3. יציאת HDMI. 4.מערכת הפעלה. תודה מראש, גיא.
-
- 0 תגובות
- 592 צפיות
-
-
אהלן. אני חייל שלומד במקביל לשירות, מחפש לפטופ עם ביצועים בסיסיים עד כמה שניתן בתקציב הנמוך הזה (זה כמעט חצי שנה של שירות..) התקציב שלי , כמו שכתוב בכותרת - מקסימום מקסימום 2500, כמובן כמה שיותר זול יותר עדיף. אגב, ה2500 האלו כוללים גם תיק/רמקולים ומה שצריך, לצערי אין לי אפשרות לחרוג * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 15.6" סטנדרטי, לא בטוח לגבי מאט או לא, לא מבין בזה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, …
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+Studio+XPS+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B2+Duo+Processor+-+Obsidian+Black/9536451.p?id=1218120537691&skuId=9536451 חשבתי על המחשב הזה (מארה"ב) אני מחפש מחשב 13 " אני לא רוצה גדול מדי ושלא יהיה נטבוק. השימושים שלי הם לחיבור לLCD לסרטים באיכות גבוה (חשוב חיבור HDMI), משחקים , אינטרנט ומוסיקה. רציתי שתגידו מה אתם חושבים על המחשב הנ"ל ואם יש לכם המלצות נוסבות בסביבות ה3500 ש"ח. המחיר של המחשב הנ"ל הוא 920 דולר מבקש גם המלצה על מחשב נייד עם יציאה אופטית תודה על העזרה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000₪ (500₪ במידת הצורך לחריגה) **הקנייה מתבצעת באילת** 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - COD / DOTA /CS GO (איכות הכי גבוהה) קבצי WORD, תוכנת SOLID EDGE וכו׳. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 1-10 : 8. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב…
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום חברים, באתי לפה כי זה נראה לי המקום הכי אמין שאני יוכל לקבל תשובה לשאלתי... קניתי מחשב נייד חדש K53SV-SX318V Asus עכשיו מערכת ההפעלה שהגיעה אם המחשב היא Home Premium. הבעיה שיש לי אם מערכת ההפעלה הזאת היא שאני לא יכול לשנות Display Language.. בחרתי באנגלית אבל אני צריך משתמש נוסף ששפת המערכת בו תהיה רוסית (עבור ההורים שלי). עכשיו השאלה שלי איך אני מתקין win 7 ultimate (אני מעוניין גם לפרמט את המחשב בנוסף גם ככה)? אני יכול פשוט להכניס DVD ולהריץ את ההתקנה? להריץ את ההתקנה דרך הביוס (לשנות את BOOT לDVD ראשון - האם זה יריץ את זה?) או שאני צריך לעשות משהו אחר? בדרך כלל אני לא שואל כאלה שאלות דפ"ר - אבל אני לא רוצה להדפק ללא מערכת הפעלה במיוחד שהמחשב הזה מיועד כמתנה לה…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
חבר'ה מישהו פה יודע אולי כמה אני יוכל למכור את הכרטיס מסך שלי? sapphire radeon 7790 1GB, ללא OC תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לקבל עצות גם בפרטי נ.ב: במה כדאי לי להחליף אותו אם אני אמכור אותו ויוסיף 150-250 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך את חוות דעתכם על המפרט הבא שמיועד לפיתוח ומשחקים, עם OC בעתיד (אני בונה על OC לכרטיס המסך ול-CPU) המחשב חייב להיות סופר שקט כי הוא יישב ליד המיטה. בנוסף אני מתכוון להפעיל Matrix Raid על 2 הדיסקים אני עדיין מתלבט לגבי המארז P150 - האם הספק 430W שמגיע איתו (NeoHE 430) מספיק לכרטיס 8800GT? :s05: קראתי פה ושם דעות חלוקות ואני ממש לא סגור על זה. הסיבה היחידה היא שהמחיר יחסית טוב על המארז הזה שמגיע עם ספק. אחרת, החלופה שלי לספק היא Corsair HX520/620 תודה! קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1435 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35C-DS3R Conroe Support GP35CDS3R ¤ 683 1 מארזים ANTEC P150 Quiet PC Case …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
TwinTech nVIDIA GeForce GTX 295 1792MB DDR3 PCIe או Club3D ATI Radeon HD5870 1024MB DDR5 PCIe מחירים בניהם הפרש של 20 שקלים אבל מבחינת יצרן משנה איזה?
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
-מטרות המחשב: בעיקר משרדיות (אינטרנט ואופיס) אך רצוי שגם יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה CS5 (אפטר אפקטס בעיקר), פוטושופ, תלת מימד קל ושאר דברי עריכה גרפית וצפיה בסרטים. שיתאים לWin 7 64 bit. -גודל המסך: בין 13 ל15 אינץ', רצוי יותר מ13.3 ויותר לכיוון ה14 -משקל רצוי: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שהוא יהיה קל, עד 2 ק"ג. ניתן להתגמש בנושא הזה אם הסוללה\מסך\משהו אחר דורש עוד משקל -זמן סוללה: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שיהיה בעל זמן סוללה ארוך, יותר מ-5 שעות במאמץ. נראה לי שלפחות 6 תאים. -יציאות מיוחדות: USB 3, רצוי firewire, לא נראה לי שיש צורך באחרות -בלוטות: לא נראה לי קריטי -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB? -כונן DVD\CD\צורב: לא קריטי שיהיה, במיוחד לא אם הוא מעלה באופן ק…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר לתוכנות צילום ועריכה החלקים שאני צריך הם *מעבד (מבוסס AMD) *לוח אם *כרטיס מסך (מבוסס ATI) *הרדיסק (80GB) *זכרון פנימי (512 לפחות)
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אם אפשר, הייתי מעדיף שהמעבד יהיה i5 והכרטיס מסך יהיה radeon טוב כלשהו. בהארדיסק אפשר לחסוך ולהסתדר עם 500GB. קירור אפשר לחסוך אם זה לא קריטי. תודה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-