עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by E_XeQuit,

שלום, אני מחפש מחשב נייד עם מסך בגודל 15 אינץ' עד סכום של 3500 ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. בעתיד אני רוצה להשתמש בו גם ללימודים. אשמח לקבל המלצות תודה

2. Started by hapl0z,

שלום, אשמח לקבל חוות דעת\שיפורים\תיקונים\התאמות למפרט מחשב הבא. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לצורכי עבודה (מתכנת), משחקים וצפייה בסרטים. לכן חשוב לי שהמחשב יהיה מסוגל להריץ כמה תוכנות כבדות (כגון visual studio,eclipse, etc.) במקביל בלי להתאמץ יותר מדי וכן שיריץ משחקים באיכות גבוהה. בנוסף אני מעדיף שהוא יהיה שקט (אבל לא חייב להיות שקט כמו דג) ושיחזיק מעמד כמה שנים טובות. המפרט: מעבד אינטל ‏Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray‎ מאוורר למעבד ‏Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B ‎ לוחות אם למעבדי אינטל ‏Asus P8Z77-V LX s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ זכרונות ‏Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 ‎ כרטיסי מסך…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD-צפייה בסרטים, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים והכבדים וויצ'ר 2, פאר קרי 3 וכו' וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X920 -גודל מסך 22 אינץ' של MAG hd ready -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינ…

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  4. Started by X7-007,

אני מחפש להחליף את ה Q6600 במחשב חדש, השאלה אם בכלל כדאי לחכות ל HASWELL ואם בכלל המחירים שלהם יהיו ראלים, נמאס לי להוציא כסף על מעבד ולוח אם כל שנה עם אינטל, הם דפוקים בראש, מחליפים SOCKETS כמו שמחליפים SOCKS (גרביים). אז בעיקרון מה שאני צריך זה רק כמה דברים, ולשיפור הביצועים אולי אולי אני אקנה 7970 נוסף, יש כבר אחד מהמכירה קבוצתית, אני אולי אקנה את של GIGABYTE. http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=9489 או ב KSP בתקווה שיהיה במלאי AMD FX Eight-Core FX-8350 Socket AM3+ 4.0GHz קירור אני רוצה משהו איכותי שאני יוכל לעשות אוורקלוק טוב ושקט אלא אם יש משהו יותר טוב. http://ksp.co.il/?uin=17974 לא מצאתי ממש את ההבדלים בין Asus SABERTOOTH 990FX R2 AM3, 990FX, DDR3 1866…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by shlosi,

שלום לכולם, אחי לומד עכשיו עיצוב גראפי ומצריך לקנות מחשב שיתאים לצרכים שלו ל4 השנים הקרובות בשאיפה. הוא כנראה יתעסק בעיקר בפוטושופ ואילוסטרייטור ואולי גם קצת באנימציה. חבר הביא לו את המפרט הבא והוא מבקש חוות דעת. שמתי לב שהוא לא ציין שם כרטיס מסך ואשמח לכל עזרה. תודה רבה! לוח אם: Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDM מעבד: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray ספק כוח: Corsair CX 600W V2 Series Active PFC 12cm הארדיסק פנימי: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX זכרונות: G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual Channel CL9-9-9-24 צורב: LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM מארז: Kni…

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  6. Started by xfwind,

יש לנו במשפחה שלושה מחשבי HP PAVILION 1. שניים מהם נרכשו ביולי והם עם מערכת WIN7. המצלמה המובנית עבדה בהם בדרך כלל אך לפני כחודש הפסיקה בשניהם. מחשב שלישי נרכש לפני כחודש והמצלמה שם בהתחלה עבדה לסירוגין ועכשיו לא עובדת כלל. (WIN 8). קשר עם התמיכה של HP הניב סיוע טלפוני הדוק ואדיב אך ללא תוצאות. בשורה התחתונה הם מציעים לפרמט את המחשב ולהתקין מערכות הפעלה מחדש... ואם זה לא יעזור - לשלוח למעבדה שלהם (9 ימים עם שליח או לבוא פיזית ולנסות שיבדקו במקום). איך שלא מסתכלים על זה זה מבאס. אצלי המחשב כנ"ל השלישי - מנהל ההתקנים מדווח על חומרה לא ידועה וכל נסיון לאפס/להסיר ולהתקין מחדש - עולה בתוהו. המחשב, אגב, מתייחס למצלמה המובנית כהתקן USB בגלל שיטת החיבור הפנימית. י(מחשב אחד נוסע ל…

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  7. המחשב לעיבוד נתונים נטו, בלי משחקים וכו', למעשה הייתי קונה שרת אם המחירים היו שפויים. המפרט שחשבתי עליו: cpu: Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3 Cache, Tray mb: Asus P9X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E ram x2: Corsair 4x8GB Vengeance Quad Channel CL10-10-10-27 ssd x2: 240/250/256 GB SSD psu: Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan cpu cooler: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler העלות אמורה לצאת בסביבות 6700, לא סגור לגבי: 1. לוח אם - לא חסר תגובות רעות של לוחות Asus P9X79 תקולים, למי שהלוח עובד כמובן מרוצים. במיוחד תלונות על סלוטים של זיכרון תקול, כאשר לי זה משמעותי כיוון שאני הולך להפעיל את כל השמונה. בגדול כל לוח אם מחברה אמינה המאפשר 64 גיגה יס…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by pasofiso,

יש לי מחשב די ישן.. רוצה לעדכן שאני יוכל לשחק battlefield 3 בהגדרות גבוהות....השאלה כמה זה ראלי בתקציב של סביב ה1500 יש לי כרטיס מסך nvidia 550 GTX 1GB לוח אם EVGA 680I זיכרון-2GBddr2 ocz *4 מעבד- E6750 650w Antec purpower חשבתי לעדכן את הלוח אם, מעבד וזיכרון... מה אתם חושבים כדאי לקנות? האם כדאי לשקול SLI.? בנוסף אם התקציב נמוך מדי , כמה צריך להשקיע עוד שיהיה ראוי?

9. השימושים הם אופיס, מוזיקה, גלישה - ותו לא - לתלמידת תיכון.

10. היי חברה שלי מעוניינת במחשב נייד,יצא לי להציץ מעט באתרים של מגוון יבואנים בארץ וראיתי את המחשב הנ"ל : Fujitsu Lifebook AH530-4 מפרט מלא-הדגם המדובר הוא הדגם השחור המבריק,מגיע עם מסך מבריק עם מעבד Core i3m 350 http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=AH530-4 דרך טרקלין חשמל ניתן לרכוש אותו ב2500שח,האם חברת FUJITSU נחשבת טובה? סקירה קצרה עריכה-המחשב לא נמכר עוד תחת מכירות יחיד ניתן לרכוש אותו דרך מכרז (תשארו על הנמוך ביותר שתוכלו לתת קפיצות של 1שח גם יעבדו) רכשתי אחד ב2579+משלוח דרך המכרז של טרקלין,לדעתי היה ניתן להוציא אותו בזול יותר. למי שמעוניין לרכוש את הA530 יקבל מחשב עם מסך מט ומעבד Core i3m 330 סקירה …

• 287 תגובות
    • 102.4k צפיות
  11. שלום, יש לי דרישות מיוחדות קצת. אני לא יודע אם יש מחשב שעונה על הדרישות בכלל. אני צריך מחשב נייד עד 14 אינץ' (כדי שיהיה מספיק קל) עם כמה שיותר דיסק קשיח (לפחות 1TB, הכי הרבה שיש). אני לא יודע אם יש אופציה כזו, אבל אם יש מפרט שיש לו שני דיסקים, אחד עם SSD והשני לא SSD שבו יהיה הרבה נפח. חוץ מזה, צריך שיהיה usb3 שאני מניח שלכולם כבר יש. מה דעת המומחים? יכולים לעזור לי? תודה

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  12. Started by yifty,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, מה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הדמיות כבדות בתלת מימד - א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).3D MAX, VRAY- פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1600-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. רציתי לדעת כמה שווה המפרט שלי שמופיע בחתימה ללא הציוד ההיקפי..תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by אדוארד12,

שלום , יש לי מחשב נייד HP Probook 4530s אני מחפש דרך להגן על מחשב נייד כזה מגניבה. מה יותר טוב חיישן מיקום חיצוני (כי אין עליו חיישן מיקום מובנה) או מנעול.התקציב עד 250 ש"ח לחודש הקרוב. מישהו יכול להמליץ על משהו טוב, או איפה אולי הכי טוב להתקין חיישן מיקום חיצוני כדי שלא "יעלו עליו" תודה רבה , אדוארד.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by alex_188,

היי, יש לי חבר שטס להונג קונג ואני רוצה לקנות דרכו מחשב נייד, בעדיפות לאולטרא-בוק (דגם: UX31A של אסוס אבל אפשר להתפשר) באופן כללי מחשב חנות ONLINE שאני יכול להזמין לו את זה למלון - כי הזמן שלו קצר שם. מישהו יכול אולי לעזור לי ומכיר אולי חנות ONLINE כזו בהונג-קונג? תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  16. Started by nir_123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה משמעותית בביצועים או באיכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לילד בן 9 - אינטרנט, אופיס, משחקי פלאש וקצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צ…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by gshani,

שלום, אשמח לחוות דעת למפרט שהרכבתי למחשב לשימוש משרדי - הרבה טאבים, כמה תוכנות אופיס במקביל ומידי פעם צפייה בסרטים (לא HD). התקציב הוא עד 1800. הצרכים מפורטים למעלה ואין צורך בציוד היקפי. כן חשוב שתהיה מערכת שקטה יחסית. בעתיד לא מתוכנון שדרוג מאסיבי. בטח יתווסף קצת ram AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪424 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte GA-870A-USB3L AMD870 CHIPSET, יחידות 1 ₪431 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2716 Transcend 4GB DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN-4G, יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3799 Hitachi DeskStar 500GB 7K1000.C HDS721050CLA362 7200RPM 16MB , יחידות 1 ₪309 http://ww…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. * מטרות המחשב? מעוניין לקנות נייד עקב מעבר למעונות בחודש הבא, לשימוש משרדי וצפייה בהרצאות/סרטים בעיקר. אולי גיימינג קליל ביותר.. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? אינני יודע מהו משקל סביר לנייד, חשוב שלא יהיה כבד מדי, אך זהו לא פקטור מרכזי.. לא אתנייד איתו בין שיעור לשיעור, רוב הזמן יישאר בחדר (לימודי הנדסה.. קשה לפתור משוואות על נייד). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך במיוחד אך גם לא סוללה שתיגמר לפני 10 בבוקר, כנ"ל לא פקטור מרכזי.. רוב הזמן יהיה ליד שקע חשמלי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אינני מבין גדול בנושא אך למיטב …

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by soulriver,

שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד בארץ ללימודים אקדמיים, אני מחפש מחשב חדש I3 או I5 בתקציב מקסימלי של עד 2,200 שקלים ואפשרות חריגה עד 2,300 שקלים. שימוש המחשב הוא לאינטרנט,עבודות ותיכנות. בקשר לאחריות אם זה אפשרי אני אשמח ל3 שנים. עדיפות לחנות באזור חיפה. אשמח לשמוע על מה אתם ממליצים. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by milana,

לשימוש סטודנטית להנדסת תעשיה וניהול. המחשב הראשון: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21109 המחשב השני: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21312 השני עם מערכת הפעלה עלותו 3230, האם הוא שווה את התוספת במחיר מאשר הראשון? בנוסף, האם המחשבים הללו טובים ועמידים? אני מחפשת מחשב טוב שיחזיק כמה שנים טובות. תודה

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by nani50,

שלום לכולם. אני כמעט בטוח שיש לי כיוון טוב, אך אני ישמח לשמוע מה אתם חושבים. המחשב ישמש אותי בעיקר ללימודים,סרטים,Vmware ואופיס .. גודל מסך: 14 ינצ' משקל: כמה שיותר קל יותר טוב. אך לא על חשבון ביצועים. סוללה: כמה שיותר יציאות מיוחדות: USB 3 HDMI כונן CD : לא קריטי. העדפות: רק לא LENOVO מאוד חשוב לי במחשב שההיה לי פד עכבר גדול. מקלדת טובה, לא מלאה. ומסך טוב, לא חייב להיות מט. הדגם שאני חשבתי עליו הוא ה Dell 14z http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21677 I7 במחיר כזה לא ניקח... מה אתם חושבים?

22. Started by Tzach_n,

לא מעוניין למכור, אבל הייתי שמח לדעת כמה המחשב שלי שווה בשוק של היום, להלן המפרט: CPU: i5 2500K Motherboard: MSI Z77A-GD65 Memory: 2x4GB Corsair Vengeance DDR3-1600 GPU: EVGA GTX 680 Superclocked Signature 2 SSD: Crucial M4 128GB HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue Cooling: Zalman CNPS10X Extreme PSU: Seasonic X-650 80+ Gold Case: Corsair Obsidian 650D תודה

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  23. היי, אני רוצה לשפר את אחד המחשבים שאני משתמש בו. הייתי קונה כבר אחד חדש אבל אני חייל וזה בעיה בשבילי להוציא הרבה כסף בבת אחת. בכל מקרה המחשב משמש בעיקר לגיימינג ואני גם אוהב לפעמים לכתוב כמה שורות בג׳אווה לרענן את הזיכרון. המפרט של המחשב הנוכחי(הדברים שאני רוצה להחליף בכל מקרה) הוא: זיכרון 2gb ddr2 מעבד pentium dual core e5200 2.5 ghz כרטיס מסך geforce 9400 gt 1gb (החוליה הכי חלשה) עכשיו לפי מה שבדקתי המעבד הוא החלק הכי פחות בעייתי, לא כל כך בוער לי להחליף אותו. חשבתי עכשיו לקנות עוד סטיק של 2gb זיכרון וכרטיס מסך gerorce 650 gtx ti 1gb שלפי מה שראיתי הוא אמור לתת ביצועים טובים יחסית למחיר. אחרי חודשיים בערך אני יקנה לוח אם ומעבד חדשים ועוד כמה עזרים אם אני אצטרך(מארז חדש…

• 2 תגובות
    • 984 צפיות
  24. Started by maorgetter,

מפרט לצורכי משחקים כמו BF2, COD BLACK OPS, FIFA 13, שקט חלק... התקציב הוא 2300 פלוס מינוס, איך המפרט ביחס לתקציב? שמתי לב שלא רואים את התמונה אז ראו קובץ מצורף להודעה זו. (תמונה מצורפת) איך הוא יריץ לי את המשחקים? ובמידה ואשדרג לI5-3470 ואת הזכרון ל8GIGARAM איך הוא יריץ כעת?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by קוזמו,

דיסק קשיח, מארז וספק כבר יש (אם הספק לא יספיק, אני ארכוש חדש מחוץ לתקציב הנ"ל). מה צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון וכמובן כרטיס מסך. הרעיון הוא לצמצם השקעה ככל הניתן במעבד ולוח אם, לשים 8GB זיכרון ואת רובו המוחלט של הכסף על כרטיס המסך. ההיגיון הוא (ואשמח לקבל תיקון מבוסס) שכל מעבד מודרני בסיסי יספיק לכל הפעולות הנדרשות ממעבד במשחקים, אבל לטובת ביצועים גבוהים ברזולוציה גבוהה יש צורך בכרטיס מסך חזק ככל הניתן ולא יווצר צואר בקבוק עם המעבד. אשמח לקבל מפרט בהסתמך על הנ"ל. בנוסף, מכיוון שכבר מזמן איני מעודכן במה שקורה, אם עתידים לצאת בקרוב כרטיסי מסך חדשים שישנו את כל התמונה, אודה למי שיפנה את תשומת ליבי לכך. תודה רבה לכל מי שיטרח לעזור..

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים