ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,407 דיונים בפורום זה
-
היי אז את המחשב הקודם שלי קניתי לפי המצלמה כאן, ואני ממש מרוצה. אז באתי שוב מה התקציב המקסימאלי? בעקרון 3500. אין בעיה לחרוג פה ושם. עדיף לא לעבור את ה 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו בכיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד איזור ה 4k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משהו ספציפי כרגע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) …
-
- 29 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)- ריבוי חלונות, יוטיוב.משחקים שיצאו ב2014 ושיצאו עכשיו ובעתיד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לדעתי 15 מספיק ועדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מעדיף מסך איכותי לפחות 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2.5 לדעתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לט…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר ללימודים ועריכת תמונות/סרטים (פוטושופ, לייטרום וכ'ו) * גודל המסך? לא יצא לי להבין כמה זה משמעותי לכן, 14" זה נראה לי פשרה בין גודל לניידות * משקל רצוי? כפה שפחות יותר טוב, עדיף מתחת ל2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן באיזור ה5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI חובה! * בלוטות?רצויdell * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD רגיל * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל רצוי אחריות שיש בה כיסוי לשברים ולגניבות (אני יודע שקיים דבר כזה) אם זה מעלה טיפה את המחיר בסדר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell אם אי אפשר למלא אחר אחת הדרישות כי ל…
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
צריך המצלצה בבניית מחשב עד 2500 ש"ח ללא ציוד הקפי למשחקים call od dute fifa , need for speed ,GTA vice cit וכו.... המחשב ביתן היתר ישמש לגלישה באינטרנט לימודים ועבודה משרדית תודה,
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
תקציב 1000-1500 גודל 10 אינצ' מבוסס אנדרואיד כולל מודם סללורי
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אשמח עם מישהו יוכל להמליץ לי משתי האתרים שאני יביא על מחשב נייד שמיועד לגלישה באינטרנט ראיית סרטים במחשב הפעלת תוכנות בסיסיות במחשב ומוזיקה. אשמח לקבל את הקישור של אותו מחשב או את הדגם שלו על מנת שאוכל למצוא אותו אני גר בב"ש זה שני החברות שמהם ארצה לקנות http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva http://www.ivory.co.il/ הסכום של המחשב עד 3000 שקל . שימוש כמו שנאמר :אינטרנט גלישה סרטים במחשב מוזיקה והפעלת תוכנות בסיסות במחשב. המון תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה על מחשב נייד אשר ישמש לצפייה בסרטים גלישה באינטרנט ויכולת עבודה עם תוכנות מקצועיות כמו SOLID WORKS בהנדסת מכונות למשל * גודל המסך? 15-13 * משקל רצוי? לא כל כך קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ 5 שעות צפייה בHD אם יש דבר כזה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? סביב הטרה * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, המקלדת במחשב הנייד מדגם Acer Aspire 5738G התחרפנה לגמרי... חלק מהמקשים עובדים וחלק לא מקלידים כלום וחלק מקלידים דברים אחרים ממה שרשום על הכפתור... זה מחשב של חבר שלי... כך שאני לא יודע מה גרם לשינוי... התופעות: לחיצה על מספר 7 במקלדת נותן 87 לחיצה על y נותנת 8 לחיצה על d לא עושה כלום.. מאוד מוזר המצב של המחשב... אם מחברים מקלדת חיצונית לנייד, אז הכול עובד מצויין... מישהוא ששאלתי אותו אמר שאולי יש אבק במקלדת של המחשב שגורמת ללחיצה של כמה כפתורים ביחד? ניסיתי Fn + Num lock --> לא עזר בדקתי האם ה- Sticky Keys דלוק --> לא דלוק.. מה עושים?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם היא נוחה? האם המקלדת עם numpad יותר נוחה ממקלדת בלעדיו?
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
יש לי N55SF של אסוס. יש פיתרון פשוט?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אחרי שחשבתי שיש במלאי את הנייד בוא אני מעוניין במלאי העלו את מחירו ב900 ש"ח ולכן אאלץ לחפש נייד תחליפי בעזרתכם, דרישותי: מעבד: אם אפשר מסידרת T8XXX או לפחות T7500 זיכרון: 2GB כרטיס מסך: משולב של אינטל(הכי חשוב שלא יהייה של אנבידיה) מסך: 14.1 ואיכות בנייה טובה בחיפוש אחרי הנייד מצאתי שני דגמים מעניינים אשר עונים על הדרישות והייתי רוצה את דעת המומחים: ASUS Z99 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2777_2842&products_id=22121 איך הניידים של אסוס ? מישהו מכיר את הדגם? והאחריות שלהם טובה? המשחב השני NEC Versa S970 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3497 מישהו נתקל בניידים של נק ויכול לספר עליהם משהו? הביקורות בחו"ל בעיקר מספרות על מסך לא הכי איכותי…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שמוחלף באחר בימים אלה, כאשר את הישן אני מעוניין להפוך למחשב HTPC, שאמור לשמש להקלטת תוכניות מהטלוויזיה, צפייה בסרטים ותוכניות וגלישה באינטרנט. אני מעוניין להשקיע כמה שפחות ועדיין לקבל תמורה טובה. (המחשב לאחר השינוי אמור להתחבר למסך פלזמה HDTV) עיקר המפרט הקיים הוא: Pentium 4 2.4Ghz לוח אם MSI Neo2 זכרון : 1 ג'יגה כ. מסך GeForce 5600 מארז קיים ורועש עד מאד של Enermax שאלותי: 1. המלצות על מארזים טובים ולא יקרים. 2. האם כל המאזים ל-HTPC זקוקים לוח אם MicroATX 3. בהמשך ל-2 האם חובה עלי להחחיף לוח אם? 4. מהו כרטיס המסך המינימלי שייעשה עבודה טובה בשידור תכני H.264 למשל? אני מתכוון לרכוש כרטיס PVR כמובן לצורך ההקלטות של haupauge (בתקווה שאייתתי נכון את שמם) המלצו…
-
- 9 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית מחשב ישן (לא כ"כ ישן - בן שנה וחצי), עם המפרט הבא: מעבד ATH64 3800x2 D.C AM2 AMD לוח אם MSI K9N6SGM AM2GF6100 AMD זכרון CEON 2GB DDR-2 800MHz דיסק קשיח HITACHI 160GB 8MB SATA2 צורב SATA NEC 7170S DVDx18 כרטיס קול מובנה 7.1 כרטיס רשת מובנה. אני רוצה להסב אותו למחשב HTPC והשאלה שלי היא האם זה אפשרי ללא החלפת המרכיבים העיקריים (לוח אם, מעבד, זכרון, דיסק) ברור לי שאני רוצה להוריד את המאוורר על המעבד ולשים קירור פסיבי ברור שצריך להחליף מארז למארז HTPC. יכולת הקלטת שידורי טלויזיה לא כזו חשובה לי (יש לי yes MAX HD). אבל אני רוצה כרטיס רשת אלחוטי ומקלדת ועכבר אלחוטיים, אולי גם להוסיף יכולת BT ללא סטיק USB. מה האופציות שלי? תודה מראש על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, קודם כל המפרט שאני רוצה להמיר ל-HTPC: Intel® Core2 Duo E2160 1.8GHz @ 2.4GHz לGigabyte® GA-946GZ-DS3 Rev. 2.0 / BIOS Ver: F3 Kingston® DDR2 2048MB (1GBx2) 667MHz CL5-5-5-15 Western Digital® 160GB 7200RPM 8MB WD1600AAJS Samsung® DVD-RW S203B HP SK-2280 Logitech® Optical Mouse SBF90 CompuCase-HEC® 6A19B CompuCase-HEC® 300ART 300W - הכ.מסך מובנה על לוח האם, קירור המעבד הינו סטוק מקורי. - המפרט יחובר לטלוויזיה LG 37LH20 "37, דרך HDMI*. - רצוי כ.רשת אלחוטי עם מקלט חזק (הנתב נמצא בחדר ממ"ד). - רצוי סט עכבר+מקלדת אלחוטיים. - רצוי שתהיה יכולת להפעיל תכני HD באיכות מקסימלית - 1080p. - יכולת להקליט תכנים, יש במפרט הראשי שלי כ.טלוויזיה (PVR-150 MCE), אין לי בעיה להעבירו…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר'ה אני לא ממש מבין במחשבים רציתי לדעת אם יעבוד לי GTA IV מעבד INTEL DUAL CORE E-6500 לוח אם GIGABYTE G41 DDR2 PCI-X זיכרון DDR2 2048MB 800MHZ צורב DVDRW DUALAYER 22 SATA מארז מקצועי SAMA כולל ספק מקצועי TRUEPOWER 550W כונן קשיח 500GB SATA2 7200 GEFORCE 220GT 1GB ?
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
במשחקים אין לי FPS גבוהה והביצועים של המחשב שלי הם: 450 MHZ 256 RAM SPEED 100 VODOO 5500 ואני רוצה להעלות את ה FPS אז מה עלי לעשות ? לקנות זיכרון ?כרטיס מסך? או בכלל לוותר כי ה 450 לא יעבוד עם הכרטיס מסך כי במילא ה450 איטי אז הוא לא יעמוד בקצב של הכרטיס ויאט אותו?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, אחי רכש לא מזמן את המחשב הזה. והמחשב עבד מצוין, עד שפתאום המשטח ו2 המקשים שצריכים לדמות תזוזת ולחיצת עכבר לא עובדים. הם עבדו קודם ופתאום הפסיקו לעבוד. חשבתי שאולי זה בגלל שחיברתי עכבר בUSB, אבל ניסיתי לנתק אותו וזה עדיין לא עובד. ניסיתי להיכנס להגדרות של הPAD, אבל זה לא שינה שום דבר. המחשב כרגע בלי בטריה (אחי ניתק אותה כדי לא לשחוק אותה. המחשב במילא מחובר לחשמל בבית כל היום) ועובד על חשמל ישיר מהקיר. חשבתי שאולי זו הבעיה אבל אחי אומר שהמשטח עבד גם אחרי שהוא הוציא את הסוללה. כיצד אפשר לפתור את הבעיה הזאת? תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
משום מה העכבר שלי במחשב נייד לפעמים עובד ולפעמים לא, וגם הוא לא גורר טוב וגם הלחצנים לא עובדים כמו שצריך. והסתכלתי בהגדרות של העכבר בלוח הבקרה והכל בסדר! מה עוד יכול להשפיע על העכבר בנייד הזה: HP Pavilion dv5000 עם XP SP 3? ???
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אע"פ שאולי זה לא רלוונטי לשאלה, אציין שאני מחזיק בLenovo T61... על מנת שלא יצטבר אבק בסינקים של המחשב, אני דואג לנקות את שולחן העבודה שלי מדי שבוע. אמנם, קורה הרבה שאני נאלץ לעבוד עם המחשב על שולחנות אחרים, שמטבע הדברים לא אני אחראי על נקיונם... עד עכשיו מה שעשיתי כשעבדתי על שולחנות אחרים הוא פשוט לפתוח את תיק המעטפת שלי, ולהניח את המחשב על חציו (תיק מסוג crumpler gimp), אך חבר העיר לי בשם טכנאי מחשבים שזה "חונק" את המאווררים שלו או משהו בסגנון.. האם יש בסיס לדבר? לכאורה נראה שהמחשב פולט אוויר דווקא מהסינקים, זה נראה מאוד לא תועלתני שהמחשב יפלוט\ישאב אוויר מלמטה, מהרווח הצר שבין המחשב לשולחן.. תודה...
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
הי חברים - לפני שבוע נתתם לי אחלה ייעוץ לגבי מפרט: מעבד: Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪276 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪47 לוח אם: Gigabyte GA-B85N כמות: 1 - מחיר: ₪437 מארז: CFI A6819 150W BLACK Slim כמות: 1 - מחיר: ₪189 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select DDR3 1333Mhz 1.5V CL9 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪183 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪415 כונן אופטי: LITE-ON DL-8A9SH-01 x8 Slim DVDRW כמות: 1 - מחיר: ₪139 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי ע…
-
- 8 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשבוע פרסמתי בקשה לעזרה עם מפרט לPhotoshop. הקדמה: מצטער מראש על החפירה, ועל כל עלבון שהמפרט הזה מהווה להיגיון הפשוט. לצערי טעיתי במידות הנחוצות למארז המחשב וחשבתי שיש צורך במארז מסוג mini-itx. הבנתי עכשיו כי בעצם הגובה של המארז לא ממש חשוב, אלא הרוחב - הוא צריך להיות כמה שיותר דק. לאחר חיפושים מצאתי את שהמארז Silverstone Percision PS08 הוא המתאים ביותר - זאת משום שהוא הכי דק (16.8 ס"מ) שעדין יכול להכיל כרטיס מסך בארוך מלא, כמה כוננים וכו'. זה משנה הכל מפני שהוא מסוג mATX וזה נותן לי יותר אפשרויות. מכיוון המארז הוא זול ויחסית מאוורר, אני מניח שהוא יהיה די רועש. לכן השקעתי מעט יותר איפה שיכולתי על מנת להקטין את הרעש מהרכיבים. אשמח לעצות בנושא. רציתי לקבל …
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אז אם רציתם הוכחות שהם מכרו לי מחשב דפוק - הנה ההוכחה האולטימטיבית: למי שלא יודע את הסיפור, רכשתי מחשב נייד בשווי 3000 ש"ח משניידר מחשבים לפני כשבועיים. מהרגע הראשון המחשב עשה בעיות, היה איטי להחריד והיו לו קריסות. חלק מהבעיות הסתדרו לאחר שהחלפתי את מערכת ההפעלה המקורית למערכת הפעלה צרובה שהייתה לי על דיסק. הבעיות אכן הסתדרו, למרות שהוא עדיין לא היה במיטבו. אז מה קרה היום? החלטתי לתומי להתקין Adobe Premiere Pro כי הייתי צריך לערוך איזה סרטון. בעודי עורך את הסרטון, התוכנה פתאום נתקעה ושמעתי את המאוורר מתחיל לעבוד חזק, וגם אחרי שסגרתי את התוכנה הוא לא הפסיק לעבוד - עד שכיביתי את המחשב. ומה אז? המחשב לא נדלק יותר. בכל פעם שאני מדליק אותו, הוא טוען כרגיל, ואז מופיע לי מסך שחו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי! בהמשך התייעצות בקשר למפרט מחשב בלינק הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=482794.0 הלכתי בהתאם למפרט של רועי, אבל החנות הודיעה לי היום שאזל במלאי מעבד 965 ויש מעבד 955 ב100 ש''ח פחות. מה דעתכם? האם זה יתאים למפרט של רועי ולדרישות שלי גם כן? (שמתי לב שDarkLloth דווקא המליץ על ה955). כמה ההבדלים ביניהם משמעותיים? שכחתי לציין, שבנוסף הציעו לי מעבד ה1075 (6 ליבות) ב140 ש''ח יותר מה965
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שאלתי פה לפני מס' ימים וקיבלתי תשובות טובות. אני מתכוון לקנות ביום ראשון אבל עדיין יש משהו לא שקט אצלי. http://hwzone.co.il/community/index.php?PHPSESSID=e6fa017eda38050be5da86dc80d2648c&topic=285066.0 כאמור, אני מתכוון להחליף את לוח האם, הזיכרון והמעבד. לעת עתה אני מתכוון להישאר עם הדיסק הקשיח והספק. סה"כ החישוב שלכם יצא בסביבות 1,200 ש"ח. יש לזכור שאני לא מחליף את הדיסק הקשיח הישן שלי (כמעט 5 שנים. 40G), לא את הספק כח, ולא את המאווררים. בנוסף אני מקבל רכיבים ועליי להרכיבם לבד או לשלם כסף. אני רואה באתר של K.S.P שמציעים מחשב ב-1,950 ומדובר באינטל וגם הצעה אחרת של AMD ב-1,870 שקל. האם רכיבי המחשב שהם מוכרים יותר טובים ממה שהצעתם כאן? אמנם הזיכרון שם חלש אבל אפשר לבקש …
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים (גיימינג נטו) וסרטים ... קצת מכל דבר בסה"כ . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WatchDogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080X מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על הש…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-