ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
סתם מסקרנות.. מעבד: intel E7500 core 2 duo 2.93 GHz לוח אם: MSI MS-7592 (G41M4-f) זיכרונות: 2 GB RAM כרטיס מסך: NVIDIA Geforce 9300 GS ספק כוח: IP-S400BQ3-3 (400W) כונן קשיח: Western Digital 1TB(נקנה לא מזמן) צורב: LG רגיל. מארז: של אייבורי, לא יודע דגם. מחשב שנקנה לפני 6 שנים, רץ חלק מאוד ללא תקיעות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם חברה שלי לומדת משפטים (שנה ראשונה) ויש לה מחשב נייד מרופט וחצי מת שקיבלה בירושה מאמא שלה. אני רוצה לקנות לה במתנה מחשב חדש שתשמש בו ללימודים בעיקר (יש לה מחשב נייח בבית בנוסף). מצרף פה תשובות לשאלות בחוקי הפורום: * מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט ואופיס), גלישה באינטרנט, אולי קצת מוזיקה וצפיה ביוטיוב. לא משהו מעבר לזה. * גודל המסך? 13 או באיזור (כרגע יש לה 11 וקצת קטן מידי). * משקל רצוי? כמה שיותר קל (לא מבין בזה כל כך). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משהו סטנדרטי בסביבות 6-7 שעות (יום לימודים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי בכלל * כו…
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
מחיר - 4000 עד 5000 ( אפשרי לקנות באילת) מטרה - כל השימושים הרגילים ובנוסף אוטוקאד בתלת מיימד גודל מסך 14 ומעלה רצוי 15.6 משקל - לא חשוב, תחליף לשולחני זמן סוללה- לא חשוב, כנ"ל יציאות - סטנדרטיות כולל HDMI ו USB 3 בלוטוס, רצוי גודל כונן, 500 ומעלה אפשר בשילוב SSD כונן CD או בלו ריי, לא חשוב אחריות, 3 שנים מערכת הפעלה , רצוי, ווינדוס 8 העדפה לחברה, לא האם עדיף נייד עם מסך מגע? קראתי שווינדוס 8 יוצר במיוחד עבור מסכי המגע. מצד שני הם עדין בחיתולים ואין הרבה דגמים תודה
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
היי, אני מלבט בין 3 מחשבים ניידים: Samsung - NP350V5C - http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17586. DELL 3521 - http://ksp.co.il/?uin=18017 lenvo -MBYE3IV - http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17955 תקציב עד 4000 שקל - אפשר לקחת בחשבון שאני קונה את המחשב באילת... זיכרון - לפחות 8GB הארדיסק - 500 עד 1TB מטרות המחשב? עבודה משרדית+צפייה בסרטים+משחקים+תיכנות. זמן עבודה רצוי - מעל שעתיים הכי חשוב שיעבד מהר שידע להתמודד עם הרבה תוכנות שרצות ברקע, הייתי אומר שהכי חשוב לי זה המעבד והזיכרון. אם יש איזה מחשב אחר שאתם חושבים שעדיף לי מהשלושה לעיל אשמח לדעת. תודה לעוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אהלן תותחים, אני כבר הרבה זמן לא בעניינים. קניתי מחשב לפני יותר מ3 שנים, השקעתי בו, ועכשיו הוא מתחיל לגמגם לי כי החלקים מתחילים לקבל בלאי ולהתיישן. המפרט: intel i7 920 Asus P6TD Deluxe OCZ low voltage DDR3 6GB 1600MHz ATI Radeon 5850 CoolerMaster V8 בראש ובראשונה, אני צריך קירור חדש. המאוורר של הV8 כבר שבק לי פעם אחת והחלפתי אותו, ונראה לי שהגיע הזמן להחליף את הקירור כולו. עדיפות למשהו שקל להרכיב, אבל אני מעדיף ביצועים טובים על פני קלות הרכבה כמובן - וחשוב שהוא ייכנס בAntec Nine Hundred כי הV8 ממש מגיע כבר לדלת, ואי אפשר קירור יותר גבוה ממנו. דבר חשוב נוסף, זכרונות. אני רוצה להחליף את הזכרונות לחלוטין, לקנות סט של 12 ג'יגה, שיהיו זכרונות מהירים עם תזמונים טובים, אבל מה ש…
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
כמה לדעתכם שווים החלקי מחשב הבאים? מעבד intel core 2 quad q9400 לוח אם asus p5kpl-cm זכרונות 2x2 GB 800 mhz ddr2 כרטיס מסך asus nividia 9800gt 1gb ספק כוח jtc p4 500w atx12v תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה... השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד. בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד). המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?). מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע. חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל הע…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אומר העם? ??? http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21789&cf=zap
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד תקציב: עד 9000 ש"ח משקל מקסימלי: 3 קילו גודל מסך: 15.6 זיכרון: 16 ג'גה אין באפשרותי לקנות מחול סטודנט למדעי המחשב, צרכי סרטים, תוכנות, משחקים ומעבד חזק. אשמח לשמוע על מספר דגמים בכדי שהוכל להשוות בעצמי. תוד מראש
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז אני חושב לשדרג את המחשב בתקציב של סביבות 2000-2400 כי הוא טיפה ישן: עכשיו אני לא ממש בטוח מה שווה לי, לשדרג את המפרט הנוכחי?(שדרוג מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זכרונות, ועקב זה גם ספק כי כנראה צריך יותר וואט ושלי ישן) או כבר להשקיע עוד 500 שקל ולקנות מחשב חדש לגמרי? בעיקרון מבחינת שדרוג חשבתי על המפרט הזה במקרה ואני משדרג ולא קונה חדש: [table][tr][td] [/td][td][/td][td][/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][/tr][tr][td] סה"כ יוצא 2250. וגם כמה שאלות : 1.יש צורך להחליף ספק? 2.יש צורך לקנות מאווררים חדשים? תודה לעוזרים. [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם השדרוג הוא הכרחי-אין בעיה לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני כרגע בעלים של חברת תוכנה ואני צריך מחשב חדש כדי להריץ בו תוכנות כבדות שצריכות לעשות חישובים ופועלות במקביל אחת לשנייה, מהירות התוכנות נמצאת ביחס ישיר לכמות הראם שיש במחשב, כאשר אני מגדיל את מספר הפעולות במקביל כדי לקבל את תוצאה מהירה, יש צורך ביותר ראם לפעולה, לכן אני צריך מחשב בעל כמות ראם גבוהה(16GBׂ) ובנוסף מעבד חזק מאוד מפני שהתוכנות דורשות משאבים מהCPU כמו מהראם. המטרה העיקרית היא שיהיה יציב גם כאשר השימוש ב CP…
-
- 6 תגובות
- 927 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? התקציב גמיש לכאן ולכאן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב גמיש לכאן ולכאן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, צפייה בקבצי וידאו (כולל 720p/1080p) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DotA 2, LoL, WoW, TERA, Elder Scrolls Online, משחקי תפקידים, משחקי אסטרטגיה, מעט משחקי פעולה מגוף ראשון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש אני צריך מפרט טוב עד 2800ש"ח למטרת גיימינג ועבודה (לא כולל מסך ואביזרים). חשוב: שיהיה מהיר כרטיס מסך טוב מעבד 3Ghz ומעלה זיכרון 4G ומעלה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 5000-6000 שקל, חשבתי על הASUS ZENBOOK. מה דעתכם? * תקציב? 5000-6000 ש"ח * מטרות המחשב? עבודה בתחום האינטרנט, תוכן, מדיה חברתית ומידענות, לימודים, צפייה בסרטים * גודל המסך? 14-15" * משקל רצוי? לא מאוד קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5-7 שעות * זיכרון ? 6-8GB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה אך רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * מעבד - אינטל i7 בלבד * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שאלה נוספת - האם כדאי לקנות דגם עם מסך מגע? אני לא מחפש טאבלט, אבל יש למסך מגע הרבה יתרונות מבחינתי.
-
- 0 תגובות
- 732 צפיות
-
-
* תקציב? גג 4300 ש"ח * מטרות המחשב? עיצוב גראפי , תלת מימד , קאונטר סטרייק סורס , לימודים . * גודל המסך? רצוי 13.3- 14' אפשרי גם 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר קל ודק . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעל שעה וחצי של עבודה רצופה לפחות * זיכרון ? מינימום 8 GB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256GB עדיף או שילוב של 500 GB + MSATA או מהירות של 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אפשר גם פרי דוס * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא דל האם כדאי לחכות למעבדים החדשים של אינטל ? או שיצאו שילובים יותר טובים של כרטיסי מסך עם טאצ'? מצד שני יש לי כרגע המון זמן ללמוד ולעבוד עם התוכנות שלי בעב…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Intel I5 3570 Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 GigaByte H77-D3H Patriot G2 4X4GB Kit GigaByte Geforce 660GTX OCZ 120GB Agilty 3 SSD WD Cavier Blue 1TB High Power HP-500-G12S 500W 80+ מארז Sharkoon Vaya Eco White ATX Case 2XColler Master 120CM LED Case Thermltake Blue light Cahtode + Sound Active אני מעוניין למכור כי אני כמעט לא בבית וזה תופס מקום מיותר ואני מעדיף נייד. נקנה לפני פחות מחודשיים .
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מדובר במחשב של 4 שנים... לוקח למחשב המון זמן לעלות, אבל אחרי העלייה הכל עובד תקין. בדקתי עם hdtune ויש לו כ 25 סקטורים פגומים. מדובר ב HD WD black 250g. אשמח לקבל המלצות על hd אמין וזול. איך ה HD של היטאצ'י? ראיתי 320g ב 240 ש"ח.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב וזקוק למחשב חדש, בתקציב לא גדול, עבור צרכי לימוד ועבודה בלבד. הדרישות העיקריות שלי הם הרצת התוכנות הבאות: פוטושופ, visual studio, vmware. למרות הדרישות המעטות, עבודה שקטה של המחשב ואמינותו הם פרמטרים חשובים עבורי. יש לי היום מחשב ותיק של DELL, שלצערי לא מסוגל לתמוך ב vmware וזאת הסיבה העיקרית בגללה אני משדרג. אני לא זקוק למוצרים נלווים כמו מסך, מקלדת וכו', והתקציב, כפי שציינתי בנושא, הוא עד 2000 שח, כאשר המטרה היא שיסתכם בכמה שפחות. מודה מראש למשיבים
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב נייד שכרגע יש בו 4GB RAM שמחולק לשתי כרטיסים של 2GB המחשב יכול להכיל עד 16 GB והוא בעל 4 סלוטים השאלה שלי הי אם יש אפשרות להשאיר את שתי הסכרטיסים שכרגע יש במחשב ולקנות עוד שני כרטיסים בנפח 4GB ו8GB בשביל שסך הכל יהיה לי 16 GB ? (כולם באותו תדר כמובן)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית+צפייה בסרטים+משחקים(יתכן) במשך שנתיים ולאחר מכן שימוש גם כן באווטוקאד ומטלב * גודל המסך? 13.3 עד 15.6 * משקל רצוי? מתחת ל1.8 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי מעל 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, ETHERNET * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח THE MORE THE MERRIER * כונן CD/DVD? צורב? לא רלוונטי * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS, אבל כול חברה טובה שתעשה את העבודה, בנוסף לאחריות 3 שנים. הגעתי למספר דגמים, אשמח את עזרתכם: http://ksp.co.il/…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
טוב אז ככה, עקב מיקרה מצער שמישהו אמר לי שהוא רוצה מחשב זול בשביל להקליד בוורד ולעשות מצגות שלחתי אותו למבצע של איבורי של מחשב ב900 שקל. מסתבר שכשהוא אמר מצגות הוא התכוון לעריכת ווידיאו עם התוכנה בכותרת, ואני חשבתי שהוא מתכוון למצגות פווארפוינט. אז זה המחשב שהוא קנה... לוח אם: atomd2700 + D2700MUD intel 2GB DDR3 כרטיס מסך מובנה: intel graphics media accelarator 3600 series יש אפשרות לשדרג אותו בשביל שיוכל להריץ את זה? תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הציר של הנייד הארכיאולוגי שיש לי (ThinkPad R60e) נשבר, ואני חושב שהגיע הזמן להוציא אותו לפנסיה ולקנות נייד חדש. אני חובב גדול של הTrackPoint, ולא אוהב את עכברי המשטח למיניהם, כך שהבחירה שלי מצטמצמת. בנוסף להמלצות, הייתי רוצה להבין: * לאיזה יצרנים פרט ללנובו יש דגם רלוונטי (ראיתי במדור הביקורות שלטושיבה יש דגם עם עכבר כזה, אבל הביקורת לא משבחת את העכבר והמחיר מעל הרף) * מה ההבדל בין המחשבים מסדרת Edge של לנובו למחשבים דומים מסדרה L או T שלהם, מעבר למחיר? כשמשווים מפרטים הם נראים כמעט זהים (למשל E530 מול L530 וT530) מלא תודה
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גיימינג (שיוכל להריץ את דד ספייס החדש) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נורמלי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן CD/DVD? צורב?לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שיהיה אפשר לקנות אותו איפשהו שאיזור חיפה קריות תודה
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מפרט מחשב חדש ואני מעוניין לדעת עד כמה הוא טוב ומספיק להריץ פוטושופ ולעבודה כללית להלן המפרט: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4GHz s1155 6MB,GPU core, Tray קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם Asus P8H77-M PRO s1155, Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA,DVI,HDMI,DP זכרונות G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך Asus GT640 2GB DDR3 DX11 2xDVI HDMI PCI-E דיסק קשיח Westren Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX צורב LG DVD+RW GH24NS x24 Black SATA OEM כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות On Board 10/100/1000 ספק כוח Antec Basiq 450W Active PFC 12cm PSU VP450P Retail מארז למחשב Sharkoo…
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000 ש"ח ללא חריגה. 2. מהו היעוד של המחשב? אופיס, אינטרנט וסרטים 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? המסך הקיים זה DELL 23", והמחשב יכלול מקלדת ועכבר. 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו? אזור המרכז-שפלה, הם מתגוררים בראשון לציון. 8. האם יש העדפה לגודל מארז (למשל HTPC או מארז מיקרו)? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות במפרט? ללא כרטיס מסך מכיוון שיש כבר אחד כזה במחשב הקיים (ראדון 567…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-