ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם. השנה אני יהיה בן 18 ונמאס לי להשתמש במחשבים שמורים בני מספר שנים שאמא שלי מביאה לי מהעבודה שלה (הראל ביטוח). אני רוצה לקנות מחשב לשימוש ביתי של יוטיוב, מאקו וצפייה בסרטים ב-HD. אשמח לקבל מפרט מחשב שרכיבו תואמים אחד לשני. לא מתוכנן אוברקלוק, לא צריך לכלול ציוד היקפי, לא כרטיס מסך חיצוני ולא מע' הפעלה ואופיס. כמו כן, חשוב לי מאוד שהחומרה תהיה טובה גם בעוד 4-5 שנים לשימושים אלו. דרישות: 1. מארז גיימינג מואר (כדי שיהיה מגניב) אבל שיהיה זול . 2. חיבורי USB 3 3. 8 ג'יגה ראם (כי אני אוהב לפתוח המון כרטיסיות במגביל) 4. מעבד I5 5. כונן ssd תקציב: 2500 ש"ח אבל עדיף קצת פחות אם אפשר... נ.ב אם אפשר, שכל הרכיבים יהיו זמינים ברש…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000, אפשר לחרוג עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר לגלישה, צפייה והורדת סרטים, מעוניין בשטח אחסון גדול יחסית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט ככל האפשר אבל העיקר שיהיה בתקציב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי! חלק מהרכיבים כבר קניתי באמאזון, את השאר מtms אילת. AMD Ryzen 7 3700x TMS 1229 ROG STRIX 2080 Super OC TMS 3116 MSI B450 TOMAHAWK MAX TMS 495 Corsair (2X8GB) 3600 Vengeance Amazon 258 Sabrent 2TB NVMe M.2 SSD Amazon 1068 Meshify C Blackout Tempered Glass TMS 399 Noctua NF-P12 Amazon 49 X3 Corsair RM750x 750W TMS 450 Aorus FI27Q TMS 2453 סה"כ 9600. המסך הוא 2k 165hz. השימושים הם בעיקר גיימינג כבד. אשמח לשמוע חוות דעות והצעות לשיפור. אני דיי נעול על המפרט, אז אשמח לדעות מנומקות ולא סתם אמירות... תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב האחרון שרכשתי היה בתחילת שנת 2019 בסכום של כ-5600 שקל. אני לא גיימר כבד במיוחד,אבל לאחרונה יצא המשחק : star wars jedi: survivor. אשר מקרטע לי גם במהירות הכי נמוכה. אלו הדרישות של המשחק https://www.ea.com/games/starwars/jedi/jedi-survivor/pc-system-requirements אני מעוניין לשחק בגרפיקה הבינונית,יהיה נחמד אם יעבוד בגרפיקה הגבוהה ביותר. כרגע יש לי שני כוניני זכרון: 1.Kingston A1000 SA1000M8 2.Samsung 860 Evo (כמעט לא בשימוש). יהיה נחמד להשאיר אותם על מנת למחוק הכל, ולצמצם את העלויות קצת.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המפרט שבניתי ב-tms.co.il: יש משהו שהוא deal breaker במפרט? [table][tr][td]קטגוריות[/td][/tr][/table][table][tr][td]מוצרים[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות [/td][/tr][/table][table][tr][td] מחיר [/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]AMD FX-4100B Bulldozer 3.6Ghz 95Watt 4 Core AM3+ BOX[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪398 [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-970A-D3[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪494 [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אז כמו שכתוב בכותרת צריך מחשב לצורכי לימודים התקציב הוא עד 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 22" ורמקולים, אין עדיפות לדגמים או חברות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד שיהיה רוב הזמן נייח וישמש בעיקר לצרכים משרדיים - אינטרנט, פאוור-פוינט ואופיס, וגם קצת צפייה ב- HD. * גודל המסך: 15 מאוד רצוי מסך מט, זה הקושי הגדול ביותר בחיפושים שלי. * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש רלוונטי, אבל עדיף שהמחשב יוכל לעבוד יותר מחצי שעה בלי חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח: 320 ג'יגה ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל יש עדיפות לאחריות ארוכה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא צריך מ"ה אם ההבדל גדול, אפשר לחרוג ב- 100-200 ש"ח. אני אודה לכל מי שיוכל לכוון אותי לדגמים רלוונטים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למה שמים במחשבים נ ידים 6GB בזכרון ? אם ווינדוס מזהה מקס' 4 ? סתם בשביל להטעות אנשיםשאין להם מושג במחשבים או שיש משהו שפספסתי ?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אז ככה , בזמן האחרון אחותי משתלטת על המחשבים שלי ושל אחי וחורשת את Vice City , Underground ועוד.. החלטנו לקנות לה מחשב משלה , -דל תקציב-. אז זה המפרט כמו שנראה לי , אני אשמח לתגובות : AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU : 390 nis Gigabyte GA-7VT600-L VIA KT600 Motherboard (DDR 400,AGPX8,5.1 Sound,ATA133,LAN,USB 2.0) : 390 nis Abit Siluro GeForce FX 5200 128MB DDR Retail : 390 nis HEC 300AR-T PSU : 180 nis ואלו החלקים הישנים שיש לי בבית שאני מחבר למחשב הזה : WD 20GB HD 256MB DDR266 PC2100 MICRON Case LG X52 CD-ROM AOPEN X24X10X40 CD-RW Floppy 1.44 Mouse & Keyboard Speakers Monitor 15" אני צריך גם המלצה לקירור , לא יקר , ויעיל..(רצוי שקט). יש סיכוי שאני אבצע OC …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב העבודה של במחשב זה גלישה באינטרנט צפייה של סדרות וסרטים בHD וקצת גיימינג קל (fifa,fm) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa,fm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש מחשב נייד מהדגמים ASUS, DELL לצרכים הבאים: צפיית סרטים ב- HD תמיכה בפוטושופ עריכת סרטים של GOPRO אופצייה לכרטיס SSD זיכרון פנימי מעל 4GB אשמח לעזרתכם האדיבה :-)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עוד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימושי המחשב עם גיימינג עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4,GTA V,watch dogs,Far Cry 4,ומשחקים שיצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3.…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בבניית מפרט למחשב עבור אמא שלי. המחשב מיועד לשימוש ביתי בסיסי (אינטרנט, אופיס, אולי משחקי פלאש) ובנוסף ייתכן חיבור בעתיד לטלויזיית HD. המטרה שלי היא שיחזיק לפחות 3-4 שנים בלי שאצטרך לטפל בו כל חדשיים 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000, לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב? שימוש ביתי בסיסי. ייתכן חיבור לטלויזיית HD בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות, ללא תוכנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אזור חיפה 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 10. האם חשוב לשמו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אתגר.. התקציב לחוץ ולא מאפשר גמישות כמעט לחלוטין. מה נדרש? מחשב כולל מסך בתקציב שבכותרת, לא יבוצע OC.. פרט למעט גיימינג, המערכת מיועדת לעבודה עם פוטושופ, Cubase 5, ZBRUSH, וגם Corel VideoStudio Pro. המפרט שאני הצלחתי להרכיב בתקציב הלחוץ הזה מופיע להלן: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪276 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪269 מארז: באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 500W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 16…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. לפני כחודשיים עידכנתי את הגרסה של ווינדוס ל8.1 דרך החנות של מיקרוסופט. הנייד שלי Samsung Ultrabook NP530U4E נקנה לפני כ7 חודשים וכמובן הגיע עם עותק מקורי של ווינדוס 8. לאחר העדכון, התגלו לי לא מעט בעיות של דרייברים, הנה החלק העיקרי שלהן: 1. בהירות המסך-מקשי הFN לשליטה במהירות המסך לא משפיעים. אני רואה את השינויים בבאר הזה של הבהירות (עולה או יורד בהתאם למה שאני לוחץ) אך בפועל בהירות המסך לא משתנה. יש לה שני מצבים כרגע: אם אני פותח את המסך (בין אם ממצב שינה או מצב כבוי) כאשר המחשב מחובר לחשמל אז הוא עולה על בהירות מירבית ונשאר כך גם כאשר אני מנתק את החשמל. אם אני פותח את המסך כאשר הוא לא מחובר לחשמל, זה על בהירות מאוד נמוכה ולא משתנה גם אם אני מחבר לחשמל. שוב, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב 10.1" של סמסונג. הוא נפל לי לפני כמה ימים מגובה מתניים ומאז הוא לא עולה.. כנראה שלא מזהה את הדיסק הקשיח. בהתחלה הוא היה עולה והwindows היה מתחיל להטען אבל אז המסך היה הופך לשחור עכשיו הוא לא מגיע לזה.. הצלחתי להעלות את windows repair ושמה קיבלתי הודעה שהדיסק הקשיח לא קיים. ניסיתי להעלות גם את samsung repair וקיבלתי הודעה דומה (שקובץ שהוא צריך לא קיים). יש מה לעשות? המחשב הזה די חלש וישן (כמעט 4.5) ככה שלתקן אותו כנראה יהיה לא כלכלי.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש ULTRABOOK סביב המחיר 5K-6K, צריך להחזיק סביב ה3-5 שנים. רזולוציה מינימאלית FHD גודל מסך לא משנה העיקר שיהיה ULTRABOOK. כמובן שיהיה בעל SSD. אשמח אם יריץ DOTA 2 על MIN-NOR אבל ממש לא חובה. מחכה להמלצות מחברי הפורום. תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חזק ומהיר לעבודה שמעתי על חברת dell אבל ארצה לשמוע דעות אחרות וכמובן דגמים . סכומים :2000-3500 מטרה - צריך מחשב חזק לעבודה לאינטרנט ,עבודה עם אופיס וחיבור מרחוק עם מחשבים אחרים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג asus n550jk אני צריך לדעת מה המידות שלו בסנטימטרים רחוב ואורך מי שיודע להגיד לי אני ישמח כי אני פשוט לא מוצא את זה בשום מקום
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום.. לפני כשבועיים נהרס לי המחשב, פשוט הלך יום אחד הפסיק לעבוד כי התחשק לו.. אחרי ששלחנו אותו למעבדה וגילינו שלא שווה להשקיע עליו תיקיון (לוח אם חדש ולקנות זיכרונות DDR3 שזה 550 שקל בערך) הגענו למסקנה שכדאי לשדרג את המחשב ופשוט (בערך) לקנות מחשב חדש.. אז מה אני צריך? נכתוב פשוט מה אני לא צריך.. יש לי ספר כוח HEC WIN+ 600W ככה שספק לא צריך.. יש לי כונן אופטי של LG ככה שגם כונן לא צריך.. מעבד? צריך. לוח אם? צריך. זיכרונות? צריך (מינימום 4, העדפה ל8). הארדיסק? יש אבל אני מעוניין בנוסף, העדפה לכונן של סמסונג 1 טרה שכולם ממליצים עליו. מארז? כן, לא משהו יקר.. גג 350 שקל, חשבתי משהו בכיוון של ANTEC 300 ועוד מודינג שאני אעשה לו לבד. קירור למעבד? צריך, רצוי ! נמאס לי מהרעש של הק…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם .. אני מתכנן לקנות מחשב נייד מארצות הברית ובדקתי 2 מפרטים ואני הייתי שמח לקבל טיפים או המלצות לגבי איזה מחשב מומלץ יותר לרכוש או אפילו אם יש למישהו המלצה אחרת אני אשמח לבדוק את המלצתו אז תודה מראש לכל מי שעזר פנה המליץ . המחשב הראשון הוא DELL ALIENWARE M14X והשני HP PAVILION DV6QTE 15.6 המפרטים הועתקו מאתרי החברה אחרי הCUSTOMIZE [table] [tr] [td]PROCESSOR[/td] [td]Intel® Core™ i7 2860QM 2.5GHz (3.6GHz w/Turbo Boost, 8MB Cache)[/td][/tr][/table] edit[/t][/t] [table][tr] [td]OPERATING SYSTEM[/td] [td]Genuine Windows® 7 Ultimate, 64bit, English[/td][/tr][/table] edit[/t] [table][tr] [td]WIRELESS CARDS[/td] [td]Killer™ Wireless-N 1103 a/g/n 2x2 MIMO for Gami…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3K מקסימום 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: שימוש משחקים ותוכנות מסרים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. fifa 2010;gta4;pes09 וכו' ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה : לא, רזלוציות בינוניות לכל היותר. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המסך בגודל 21.5 והרזו' :1,920X1,080 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא אין צורך, ארכוש בנפרד. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בצורב כלל! יש בבית אחד חדש שיורכב עם הגעת המחשב. 5. במידה …
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד AMD 2500 barton לוח אם Ecs תומך DualDDr זיכרון 2*256 של Hynix קירור למאורר Jet7 של Coolermaster (מאוורר רציני) כ.מסך Radeon 9500pro 128 זהו בעצם, את המארז וכל השאר אני משאיר לעצמי
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה רבה!!!! בעיקרון אני אשמח למחשב שהוא קצת יותר קל, אבל לא עם מסך 12 אינץ' בהכרח. אני אשמח גם לזיכרון פנימי של ג'יגה ושלוש שנות אחריות. אם אפשר במסגרת המחיר גם מעבד כפול טוב, אז בכלל טוב.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-