עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by guylederer0,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ברזולוציות 1920X1200 - 1900X1080 כרגע על הגדרות בנוניות \ גבוהות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3\4 ARMA3 GTA וכ'ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Yuvky,

שלום, אני זקוק למפרט על 8K, כבר יצא לי לעבור על הרבה הודעות אז אלו הצרכים שלי : תקציב נתון, מותאם למשחקים, יעבור OC ללפחות 4-4.5 לכן צריך קירור וזכרונות בהתאם , יש לי מסך 24" לכן אם אפשר 2 כרטיסים (אני בדילמה אם לחכות ל4870X2). אין דגש כבד על שקט, יותר חשוב לי קירור. שטח אכסון שלפחות 320GB. ד.א. יש לי קרובים שמגיעים עוד שבועיים מארה"ב , איך נשמע הרעיון של לייבא זכרונות איתם? איזה זוג REAPER HPC סקסי של 1066? אני בדילמה רצינית.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. טוב אני צריך אותו בישבל לימודים כדי שאני לא היה צריך מחברת... לא ממש לא מבין בניידם אז אתם חושב שהאחד הזה ב 2000ש"ח כדי לי לקנות? מעבד Intel® Centrino Pentium M 1.5GHz זיכרון 256MB DDR הרחבה עד 2GB מסך 15" XGA 1024x768 דיסק 40GB כרטיס מסך Intel® Extreme Graphics 3D 855GM up to 64MB כונן DVD יציאות לרמקולים ולמיקרופון חיצוני מודם 56K V.92 וכרטיס רשת 10/100 מובנים 3 יציאות USB2.0 יציאת אינפרא אדום IrDa 1.1 סוללת Li-Ion 3800 mAH מחזיקה כ-5.2 שעות בהתאם לשימוש משקל 2.6Kg אחריות עולמית לשנתיים

4. Started by magimag,

אוקיי, נכנסיתי לכמה אתרי אינטרנט וראיתי שהבדלי המחירים בין מה שיש בחנויות בירשאל לבין מה שאפשר להזמין מחו"ל מגיעים ליותר מ1000 שקל לרכיב. חשבתי לעצמי להזמין רכיבים מאתרי קניות מחו"ל והאם זה באמת כי אוכל להרשות, בתקציב שיש לי, מחשב הרבה יותר טוב אם אזמין את החלקים מאתרי קניות. והשאלות הן למי שבאמת התנסה בקניות מסוג זה: האם שירות שכזה הוא אמין? האם החלקים שמגיעים בשירותי הדואר יחויבו באיזה מחיר נוסף (איזה סוג של מכס או מע"מ) ואיך זה יחוייב , במסירה או בשלב הרכישה? האם ניתן לשלם בויזה רגילה, ואם כן האם הויזה גובה תשלום נוסף על כך שהרכישה מתבצעת בחו"ל? אם יש אחרויות על רכיבים חדשים שאני קונה איך אני יכול לבצע אותה (כלומר דרך האתר של החברה או דרך שלוחות של חברת הרכיב בארץ/חו"ל…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by nbav,

שלום לכולם הבנתי שבשנים האחרונות נעשתה התקדמות גדולה מאוד בקרב המחשבים הניידים ויש לי מספר שאלות בנושא בתור מישהו שממש לא בקיא: 1) האם מחשבים ניידים הגיעו למצב שהם מסוגלים להריץ משחקים כבדים עליהם? 2) מה ההפרש במחיר בין מחשב נייח למחשב נייד (הבנתי שהיתה ירידת מחירים גדולה). 3) האם המחשב הנייד מפיץ קרינה (לא יודע אם מחשב נייח מפיץ או לא) בזמן שימוש על ידי סוללה ובזמן שימוש בחשמל 4) האם בזמן ההטענה של הסוללה מופצת קרינה? 5) ישנה שמועה שמסוכן לשים את המחשב על הרגליים מחשש לקרינה? יש אמת בדבר? תודה מראש על העזרה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by kutomer2,

* מטרות המחשב? - פיתוח, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13-15.6אינצ' , מסך IPS * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - אין דרישות מיוחדות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אין דרישות מיוחדות.* משקל רצוי? - פחות עקרוני חצי קילו לפה ולשם, אך כמובן שעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - אין צורך בזמן סוללה מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מי…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Kopatch,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא עקרוני ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 אם זה באמת קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שום דבר ספציפי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כגון Dark souls 2 שהוא הכי חדש שמעניין אותי שאני יכול לחשוב עליו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. תקציב מקסימלי: 1700 שקלים לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג ב- 100 שקלים. רק אם זה מאוד מוסיף. השימושים הצפויים: עבודה משרדית, צפייה בסרטים (בעיקר תכני HD), אינטרנט. משחקים פשוטים שיש ברשת המחשב אינו מיועד למשחקים. אין צורך בציוד היקפי. נדרשים כל הרכיבים במפרט. השקט לא קריטי (6). אין צורך במערכת הפעלה. הרכבה בחנות. אין העדפה לחנות מסויימת. גר במרכז. לא מתוכנן שדרוג משמעותי אך ייתכן שיתווסף כרטיס מסך חיצוני בעתיד. לא מתוכנן אוברקלוק_לא יודע מה זה.) המחשב ישמש לשימושים בסיסיים, אך הייתי רוצה( במידת האפשר) מערכת שאפשר לשדרג בעתיד במינימום השקעה תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by DDgeva,

טוב, המחשב הנייח שלי הפסיק לעבוד והחלטתי להוציא אותו לגמלאות (8800GT, Q6600) ולקנות מחשב גיימינג חדש. קניתי אותו ב2007 והוא שירת אותי בצורה מצוינת והריץ משחקים חדשים ברמה סבירה עד היום, ואני מקווה להצלחה דומה עם המחשב החדש. על הדרך אני קונה מסך חדש אז אשמח לחוות דעת גם בנושא הזה. שימו לב שצירפתי למטה מפרט שחשבתי עליו אז אני אשמח לקבל פידבק ביחד עם ההמלצות שלכם לשינויים (אם יש כאלה). הנה פירוט על הצרכים שלי: א1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 כולל המסך, אבל כל חיסכון מבורך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אם אפשר להסתפק בפחות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם זה באמת משמעותי אפשר לחרוג עד 5000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by wbadger,

שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב נייד צריך רק שיעבוד חלק עם עבודה משרדית (לא צריך מחשב-על, זה לא למשחקים) חשוב מאד שיהיה דק מאד וקל מאד (מבחינת המשקל), ושהגודל של המסך יהיה לפחות 12 אינץ'. דרך אגב, שמתי לב שבתגובות שלכם פה בפורום אתם כותבים רק מפרט אז בבקשה תכתבו גם לאיזו חנות לגשת כדי לקבל את המחשב שאתם מציעים, מומלץ משהו באיזור תל אביב. תודה רבה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד גמיש : 1. מקלדת מתפרקת או מתקפלת, כך שיהיה נוח לעבוד איתו באוטובוס. 2. מסך מולטי- טאצ'. 3. מסך 13-15 אינץ' כדי שיהיה נוח גם כמחשב שולחני. דרישות: 1. ssd - לא חובה אבל כדאי שיהיה. אם יש ssd, לא חייב אחסון נוסף. 2. שיוכל להריץ תוכנות גרפיות, כמו פוטושופ, לייטרום ואילוסטרטור. 3. אם יכול להריץ תוכנות יותר כבדות לעריכת וידאו, זה יהיה מעולה אבל לא הכרחי. תקציב: לפי המחירים של ארה"ב, כי אני מזמין משם. 800 דולר פחות או יותר. אשמח אם ההמלצה תהיה על מחשבים שיש במלאי של b&h, או חנות אמינה אחרת בארה"ב. תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by justblack,

שלום לכולם אחרי הרבה מחשבה החלטתי ללכת על HTPC מתוך מה שקראתי פה הגעתי לכמה דברים אני מעוניין במעבד חזק מספיק לקידוד ווידאו מעדיף אינטל... חשבתי על מארז עם ספק Antec NSK2400-EC 380W כרטיס מסך מסוג 2400pro או משהו דומה שיתמוך ב DX10 ויהיו לו את כל המאפיינים הדרושים ל HD המליצו לי פה על HD של Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 אני מעוניין לחבר את המחשב למגבר (של אונקיו) - ולכן הייתי מעדיף לוח אם עם כ.קול שיתמוך בזאת וגם יתאים למארז אני מאמין ש 2 גיגה זיכרון יספיקו. השאלה עם 667 או 800 ושל מי? כרטיס טלוויזה שישמש גם כ PVR כמו Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE או משהו אכותי אחר צורב DVD סטנדרטי מקלדת ועכבר אלכותיים שיעבדו ממרחק של כ 4 מטר וכמובן שהכל יהיה שקט ככל הניתן...קרור פ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by m0sh,

טוב אז ככה הרכבתי מחשב ואני צריך המלצות לגבי לוח אם שתומך בPCI-E בנוסף לכך גם המלצה איזה מהזכרונות הנ"ל הכי כדאי...גם אני רוצה המלצות לקירור הכי טוב שאני יכול לשים ואם צריך ספק כוח טוב יותר...תודה CPU: Athlon 64 3200+ 939 Board: Unknown (PCI-E Support) RAM : TRANSCEND DDR400 Dual Channel Memory Kit (2X512) = 95X2 =190$ OR TRANSCEND DIMM (64Mx72 Registered DIMM /32Mx8/CL2.5) (2X512) = 119X2 =238$ OR TRANSCEND DIMM (64Mx72 DIMM /32Mx8/CL2.5) ECC (2X512) = 112X2 =224$ OR TwinMOS 400 BGA 2.5CL Ultra Coated Copper Heat Spreader (2X512) = 99X2 =198$ HD : W.D. 200GB 7200 8M SATA GFX: Albatron GeForce 6600GTV SLI 128MB DDR III CASE: Chenbro Gaming Bo…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אהלן כולם כמו שאפשר לראות אני חדש ( ) שמח ומתלהב, אבל יש לי שאלה, אבא שלי נוסע בעוד כ 18 ימים בערך לחו"ל ואני רוצה שהוא יקנה לי מחשב נייד, הוא נוסע לציאלנד, בנגקוק, אז השאלה שלי היא אם אני יכול למצוא מחשב נייד טוב במחיר סביר, מחיר שלא יחסל לי את הכסף למכונית\ לימודי נהיגה, אני מעדיף מחשב חזק וטוב, שלו ועשה תקלות כי כמובן אין ממש ממש טעם לינסוע לבנגקוק בגלל שיש להם אחריות(או שזה גם תקף בארץ?), אני מעדיף סוני, ואני יהיה שמח עם יהיה די וי די, כמובן תודה לכל העוזרים, ואם אפשר קצת פירוט, נאי ממש מודה לכולם ולכל מי שיעזור, אני גם מעדיף שזה יהיה של סוני תודה (פעם שלישית!!!)

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by hararim,

שלום לכולם. יש לי נייד של DELL מדגם INSPIRON 1525 עם 2GB זיכרון ואני מעוניין להרחיב ל-4GB. א- איפה מומלץ לעשות את ההרחבה?כל חנות מחשבים או שיש מעבדות מיוחדות שכדאי לעשות את זה אצלם? ב- מה צריכה להיות העלות של דבר כזה? תודה וחג שמח

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by EdenC,

שלום לכם. אני רוצה לקנות מחשב חדש, הנה משהו שבניתי: מעבד:INTEL DUAL CORE 930 לוח אם:Intel® SORENTO® 945 זיכרון:DDR2 667 MHz 512MB הרדיסק:WD 7200 250GB SATA2 כרטיס מסך:GeForce Fx 7300 TC HDTV צורב:צורב DVD משולב של סמסונג 16X אני גם רוצה לקנות מארז,איך הSunbeam Samurai? ואיזה ספק כח לקנות? והם שווה לשדרג זיכרון ל1024 DDR2 667 MHz בעוד 250 שקל? אני מוכן להשקיע עד 4000 ש"ח. המחשב יהיה למשחקים,לתוכנות כבדות וכל השאר..(אינטרנט,אני יודע מה) תעזרו לי בקשה, תודה רבה. עדן

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי ? 4K א( האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? לחסוך ב( במידת הצורך עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - ? 300 ₪ 2. מה שימושי המחשב )לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה ) צפייה בסרטים סדרות שימוש פשוט באינטרנט וגם שיהיה חזק לעתיד לצורך לימודים א( במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש )מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה ). ב( במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : - אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . לא מיועד למשחקים - מהי הרזולוציה הטבעית )מקסימאלית( של המסך שיחובר למחשב )ניתן לציין גם גודל מסך ). - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב )נמוכות/בינוניות/גבוהות )? 3. האם יש צורך בציוד הקפי )לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. Started by the kooks,

שלום. החלטתתי לקנות מחשב בחודש הקרוב.. אני רוצה שתיבנו לי מפרט ב 5000 ש"ח לא כולל מסך אבל שיתאים למסך הנוכיח שלי שמעתי שלא כל מסך מתאים וזה תלוי איזה יצא יש לי.. יש לי AGP.. המפרט חייב להכיל את אותם נתונים האילו שיהיה מעבד AMD 3200+ עם ליבה של VENICE שיתאים לסוקט 939.. חייב להיות רק 512MB DDR ספק חייב להיות אכותי ולפחות 400W רמקולים&מקלדת&עכבר צריך משהו אכותי אבל לא יותר מדי יקר שלא יבוא על חשבון של משהו אחר... חובה שיש צורב וקורא של DVD.. הארד דיסק חייב להיות לפחות 80GB 7200RPM 8MB BUFFER כרטיס מסך מה שיכנס רק לא מובנה ורק לא ATI.. אגב איזה כרטיס מסך עדיף מיוצר ע"י ASUS,GIGABIT ועוד? לוח אם ממש לא מבין בזה שיהיה אכותי תמיכה ב 4 מקומות לסלוטים של זיכרון למקרה שאר…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אהלן חברים צהריים טובים אני רוצה לרכוש מחשב חדש, מחשב שמיועד בעיקר לצרכים הביתיים של אדם ממוצע. קצת משחקים, אינטרנט וכו'. יש לי מספרות שאלות: א. לוח אם - מהו הצ'יפסט הטוב ביותר שקיים כיום עבור מעבדי AMD 64 ו-Athlon XP? ב. מהן הטכנולוגיות (אני מתכוון צ'יפסט ו-GPU) המומלצות כיום עבור מחשבים שהיעוד שלהם הוא כפי שציינתי? אם זה אפשרי - לצרף קישורים למדריכים או השוואות באינרטנט, ופירוט לגבי כל שאלה כך שאני אוכל קצת להבין מה עומד מאחורי התשובה. בתודה מראש ויום טוב.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by ahinazar,

היי, אני מחפש מחשב שישמש אותי כסטודנט, חשוב לי שיהיה קל לנשיאה ושגודל המסך יהיה 14 אינץ'. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אמור לשמש אותי כסטודנט, לשימוש משרדי (אופיס, מיילים, גלישה באינטרנט וכו') וצפייה בסרטים וסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Tal14,

שלום חברים אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בסביבות ה3K מעדיף אפילו בפחות אבל גם 3 זה בסדר. הדרישות שלי הן כאלה: מחשב שיריץ בקלילות משחקים כמו Football manager 2014. שירוץ מהר, שיהיה שקט כמה שניתן ושיחזיק כמה שנים. בנוסף למשחקים הבינוניים אני צריך לעשות עבודות (סטודנט) או להתעסק גם בג'אווה ובבייסיקל. אפשר לצרף עכבר+מקלדת. המסך שלי: Dell 2312HM DVI תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Hoolifan,

שלום חברים, מבקש המלצה לנייד בשביל חבר. הוא מצלם המון אבל זה כתחביב זה לא מקצועי, עורך בעיקר תמונות לא וידאו. הוא מחפש מחשב שיוכל לתת לו מענה על הדרישות הבאות איכות מסך טובה- צבעים וחדות. עריכת תמונות - רוב העריכה שלו תתבצע בתוכנות כמו Photoshop/Lightroom. נפח אחסון - אם מדובר בחצי טרה SSD, אז שתהיה אופציה להרחבה בעתיד במידת הצורך. משקל- פחות קריטי לו מעדיף לנצל את התקציב לאיכות החומרה. סוללה- כמו המשקל זה לא קריטי, רצוי כמה שיותר טובה בלי לגרוע משאר החומרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 , רצוי לחסוך אם אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום! חבר ביקש ממני המלצה על מחשב נייד במחיר של 2000 ש"ח עם אפשרות חריגה. המחשב מיועד להכל:משחקים (לא משחקים ממש כבדים) אינטרנט,סרטים,אופיס וכו' סוללה הוא 4 הוא 6 תאים.מסך 15.6" מה בדבר המחשב הזה,כרטיס מסך שלו טוב? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=742650

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. מה לדעתכם הלפטופ הכי משתלם מ- B&H למטרות אופיס , אינטרנט , סרטים ומעט תוכנות גרפיות? דגש על מסך, מקלדת וכו' טובים המתאימים לעבודה שוטפת. עד 1000$ כאשר לא חייבים לנצל את כל הסכום, מחשב ממש משתלם ב- 750$ גם יתקבל בברכה. תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by lulash,

שלום... אני מעונינת לקנות מחשב חזק וכרטיס מסך מקצועי לעריכה ותלת מימד אשמח לפירוט.. נ.ב חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מאוד שקט ויש לי מארז של antec p182 , אבל אין לי ספק ואם אפשר בפירוט שיהיה לי ספק שיהיה כמה שיותר שקט. תודה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים