ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שפועל היום ובעתיד. GTA V למשל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקבות המפרטים שהכי נפוצים בפורום, אני מנסה להבין למה בתקציב שהוא יחסית מוגבל, נאמר בין 3K-4K, עדיף מעבד חזק יותר i7 למשל עם כרטיס מסך כמו 7950, מאשר מעבד מעט יותר חלש i5 וכרטיס מסך יותר חזק כמו gtx770/gtx970? במיוחד שמדובר במחשב למשחקים.... ועוד שאלה קטנה, אם יש לי מארז בבית של המחשב הנוכחי שלי, יש סיבה מיוחדת לקנות מארז חדש, או שאפשר להשתמש בנוכחי? תודה רבה לכל העונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימאלי? ~4.5k (לא כולל ציוד הקפי) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו אם צריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פיתוח, מספר סביבות פיתוח פתוחות במקביל (לדוגמא visual studio). גם גיימיניג במידה פחותה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נניח ש-Civiliztion 5, סטארקראפט 2, X-COM ו-GTA 5 יעבדו עליו בצורה טובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני עובדת במשרד אדריכלים עם כמה עובדים שמשתמשים באוטוקאד דו מימדי וסקצ'אפ ובוסית שבעיקר מפקחת על העבודה, מידי פעם פותחת קבצים באוטוקאד ישן רק כדי להסתכל עליהם אבל בעיקר עוסקת בפעילות משרדית - מסמכים, מיילים, אינטרנט וכיו"ב. עד כה היא השתמשה במחשב פנטיום dual core ישן עם ווינדוס XP של 32 ביט ו4 ג'יגה זיכרון. לאחרונה המחשב התחיל ממש לקרטע ועובד לאט והיא מתלבטת בין 2 אופציות לשדרוג: 1. לקנות מחשב חדש לעצמה. לדעתי מספיק מפרט בסיסי ביותר... 2. לקנות מחשב חדש לאחד העובדים ולקחת לעצמה את הישן שלו -מחשב מ2010 או 11 ( i5, Win 7 32 bit, 4GB RAM) מה יכול להיות ההבדל הכספי בין שתי האופציות? ממש אשמח אם תוכלו להציע מפרט לכל אחת מהאפשרויות... עדיף כמה שיותר זול אבל שיהיה אמין.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה את המלצתכם למפרט הבא - *תקציב לא יעלה על 3000 ש"ח במזומן שטרות. *המפרט הוא למחשב משרדי -המחשב אמור לשמש לעבודה עם תוכנות office 2k3 , גלישה באינטרנט ושאר עבודות עם תוכנות משרדיות סטנדריות ; -המערכת הפעלה שתותקן היא windows xp pro באנגלית, גירסה חוקית - המלצתכם לכרטיס קול פשוט - המלצתכם לכרטיס רשת של 100mps -כולל ציוד היקפי (מסך, עכבר , מקלדת , רמקולים) הכי סטנדרטי לא אלחוטי ואובר משוכלל -אין צורך בצורב -עדיפות למחשב שקט אלא אם כן הוא לא "דורס" את התקציב , ידוע לי שהוא יותר יקר ומשופר , לעצתכם הודה, השתדלתי לעמוד ע"פ דרישות הפורום , מקווה שהצליח לי תודה על סבלנותכם LOLA
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט מחשב עד 3,500 ש"ח. היעד שלו בגדול, דברים בסיסים כגון : צפיה בסרטים, Office, גלישה באינטרנט, משחקים חדשים. שיכלול מסך LCD, מקלדת, עכבר וצורב DVD. אני מודע שהסכום מעט, תנסו לעזור בבקשה.
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבת שלום לכל חברי הפורום. אז ככה, אני בבעיה תקציבית... ואני זקוק נואשות למחשב. הבעיה התקציבית היא שאני כל הזמן עובר את גבול העשרת אלפים שקל שהקצבתי לעצמי. אני בניתי מפרט ב"נעה קומפ"... למשחקים. ללא ציוד היקפי. להלן... כמות מחיר דגם Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1850 ¤ 1 ASUS P5W DH Deluxe 1550 ¤ 1 G.Skill DDR II PC5400 667MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1450 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 270 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 470 ¤ 2 GIGABYTE 8800GTS 640MB DDR3 PCI-E 3100 ¤ 1 NEC DVD-RW AD-7173A x16 DUAL LAYER Labelflash 240 ¤ 1 ANTEC P180 960 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 660 ¤ 1 Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler 250 ¤ 1 מחיר סופי: ¤ 11270…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתעניין ברכישה של ZENBOOK של אסוס, אשמח לשמוע ממי שיש לו את המחשב. המחיר בארץ מטורף, http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=806509. לעומת זאת, בארהב: http://www.bhphotovideo.com/c/product/821614-REG/ASUS_UX31E_DH52_UX31E_DH52_13_3_Notebook_Computer.html הפרש גדול מאוד, מה גם ש- B&H עושים משלוחים לארץ, משלוח עם UPS מהדוסים בניו יורק לארץ הקודש יעלה 92$ לפי האתר שלהם. ככה שיוצא 1092$ כולל המשלוח, שהם 4106 ש"ח. למחיר הזה אני צריך להוסיף רק מעמ או גם מכס? מה הנוהל במקרים האלו? אני יודע שעל לפטופים משלמים רק מעמ אבל אף פעם לא הזמנתי לפטופ במשלוח UPS תמיד מישהו הביא לי (קניתי כבר 2 נטבוקים של אסוס מ-B&H). גם אם אני מוסיף 16% מעמ, עדיין החיסכון הוא באיזור ה-7…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה את המחשב עוד שבוע ורציתי לברר מספר דברים http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..432.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15909&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= הסתכלתי במפרט באתר ורשום שהמקלדת לא מוארת והכונן אינו Bluray אך בכל הסרטונים שהסתכלתי ביוטיוב אני ארואה שהמקלדת כן מוארת והכונן בלוריי אפשר בכלל לשנות כונן דיסקים למחשב נייד? ובקשר למקלדת איפה זה נכון? המחשב בא עם HDD רגיל, אפשר להוסיף בנוסף לקיים SSD או שחייב להוציא את הרגיל ולהכניס את ה SSD אני באמת ירגיש בהבדל אם אני אקנה SSD?ועוד דבר יש לי עכשיו HDD פנימי SATA III, 3.5" ואני רוצה להפוך אותו לחיצוני כלומר לקנות מתאם ל USB3.0 ראיתי אחד usb3.0 to sata III והוא עולה 40$ וראיתי u…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד אדריכלות שנה הבאה (2013) ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתאים גם לתוכנות העיצוב הנדרשות (שאני לא יודע מהם), וגם לחיי הסטודנט. הכול בטווח מחירים של בין 4000-6000 ש"ח (בתקווה שזה ראלי).
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב סלוני אשר יתבסס על: יבוסס על מעבד AMD משולש~משושה ליבות / מעבד Intel SB. יתבסס על לוח mini-ITX size עם חיבור HDMI וSPIDF. כרטיס גרפי מובנה אך עם אופציה להרחבה לכרטיס חזק יותר. 8Gb Ram סטיק יחיד בנתיים עד להרחבה. ספק איכותי. מארז mini-ITX. קירור lowprofile. בתהליכי רכישה : *כרטיס GTX650 כאשר יצא,בנתיים אשתמש ב-HD5870. *כונן 2.5" 500GB בנוסף יהיה שימוש ב-Storage מבוסס Cloud. *קירור lowprofile כגון Scythe Shuriken rev .b. העדפות *המחשב לא מיועד למשחקים,הוא מיועד לתכנות ועריכה גרפית ברמה בינונית +,יחובר לטלויזיה FHD "40 ומסך 24 בנוסף. *מעדיף שיהיה כרטיס Wifi מובנה על הלוח. *אוברקלוק לא יהיה הפעם. אם יש אופציה למפרט מבוסס אינטל שיתן יותר באותו הסכום יותר מאשמח…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים שלא יתקע עם סרטי HD גודל המסך? אין חשיבות * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות לשלוש שנים. במידה ואין אפשרות בתקציב אז עם אפשרות שדרוג עתידית. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין הערות: תנסו כמה שפחות כסף שיתן את המינימום שיספיק …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA5 BT4 לא חייב לרוץ על ULTRA. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב msi wind ברשת אייבורי. שילמתי בנפרד עבור המחשב ובנפרד עבור הרחבת זיכרון ל2048... כשהגעתי הביתה חבר שלי עדכן אותי שבאתר מופיעה אופציה לקניית אותו דגם עם זיכרון מורחב במחיר זול יותר (הפרש של 40 ¤) !! משום מה המוכר בזמן הקנייה לא ידע אותי ?! כשהתקשרתי לחנות ,המוכר טוען שמדובר בדגם שמגיע עם זיכרון2048 built in מחו"ל . והוא יגיע מספר ימים מאוחר יותר מהדגם שלי (בניגוד לדבריו באתר מצויין עד 7 ימים הספקה) ניסיתי לברר לגבי סוג הזיכרון שהם מתקינים כאן בארץ וראיתי שמופיע בהזמנה : 1 DDR2 667MHZ CEON לא ברור לי עדיין מה ההבדל והאם כדי לחכות לדגם שמגיע ישירות עם הזיכרון המורחב מחול (וגם להזדכות על 40 ¤) או שהדגם עם הזיכרון שאייבורי מתקינים בארץ עדיף -שגם אותו אקבל רק עוד מס…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב נייח חדש. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית : office למינהם, אינטרנט, הורדות וכו'. גם תכנות קצת פה ושם, אז שיצליח להחזיק את ויזואל סטודיו. אני גם צופה בסדרות וסרטים שמופעלים מהמחשב,אבל דרך הטלוויזיה (למקרה שזה משנה). לא עושה OC (ת'אמת גם לא יודע מה זה). בנוגע למשחקים. עד עתה לא נהגתי כמעט לשחק משחקים על המחשב (המחשב הנוכחי שלי הוא די עגלה, הוא ברשותי כבר 5 שנים). אני מעוניין להתחיל לשחק קצת. מן הסתם אני לא ייפול לקטגוריה של גיימר, אבל למשל אני רוצה שהמחשב יוכל להפעיל באופן טוב את fallout 3. בנוגע לרעש, אני לא ממש יודע להגדיר את עוצמות הרעש הסבילות בעיני (או אוזניי..). הוא ממש לא חייב להיות שקט מת, אבל שלא יעשה יותר מידי רעש שאני לא אוכל להיר…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://img16.imageshack.us/img16/1765/img0041crk.jpg ^^ המפרט נמצא בלינק. תודה לעונים :]
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי hp dv6151ej הוא מגיע עם וויסטה הפכתי לxp וחסר לי כמה דרייברים אשמח לכול עזרה כרטיס מסך כרטיס קול בלוטוס ועוד כמה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 xfx GF6600 GT or xfx GF 6800 GT DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 A-DATA 512 MB - יש לי כבר. xfx חברה טובה?? ובקשר לכרטיס מסך אם אני לוקח 6800GT הוא יהיה משומש ואם זה יהיה 6600GT אז זה יהיה חדש בבקשה תגיבו
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לפני קנייה של מחשב נייד, המבחר כל-כך רחב שיש לי ממש סחרחורת מלנסות לבחור. כדי שיהיה קצת יותר קל החלטתי לנסות לצמצם את האפשרויות ע"י בחירה של המעבד ואחר-כך חיפוש מחשב עם המעבד המתאים. המחשב ישמש רוב הזמן לפעולות בסיסיות אבל מידי פעם לפעולות כבדות יותר כמו עריכת וידאו. בהתחלה התלבטתי בין ה-centrino וה-mobile של אינטל והחלטתי ללכת על ה-mobile כי יותר חשובים לי הביצועים מאשר זמן סוללה. אחרי שכבר החלטתי, אמרו לי שאין לי מה להתעסק עם אינטל כי מעבדי AMD יתנו לי יותר ביצועים באותו מחיר, שהם כבר מותאמים למערכות הפעלה של 64bit ושהם יותר טובים לפעולות של עריכה גראפית ומולטימדיה. בדקתי את עניין המעבדים של AMD וראיתי שיש מספר סוגים: AMD Athlon 64 for…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני חדש פה... ואמרו לי שזהו פורום טוב מאוד להצעות ומחירים וכל הדברים הכלולים במחשבים ומפרטים... אז, החלטתי לבקש פה עזרה... אני לא יודע עוד איך הדיונים אצלכם עובדים אבל אני מבקש משהו אחד... אל תריבו על מה המפרט יותר טוב... אני רוצה לבנות לי מחשב למשחקים - לא כולל עכבר מקלדת מסך ורמקולים... בתקציב של 4400 שקל... יש לי מפרט ראשוני שבניתי בKSP והייתי רוצה דעה עליו... Athlon 64 3000+ (S-754)- מעבד GIGABYTE K8NS (s754)- לוח אם DDR 400 512MB A-DATA - זכרון RAM Hitachi(IBM) 80GB SATA - דיסק קשיח PINE XFX FX5900XT 128MB - כרטיס מסך - יש לי פה קצת בעיה ואני מתלבט בין רדאון 9600 256 מגה FLOPPY Teac/SONY 1.44 - צריך הסבר ? DVD Recorders NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 - …
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל מומחי המחשבים, קיבלתי את הרושם שבפורום שלכם אני אקבל את ההמלצה המשתלמת ביותר, אז ככה- אני סטודנט להנדסת חשמל שלא ממש מבין (עדיין) בכל עניין הרכיבים במחשב לכן אבקש את עזרתכם בנידון- אני צריך מפרט למחשב הכולל מסך ואביזרים נלווים שיריץ ללא בעיות את כל תוכנות ה office ו windows XP כמו גם תוכנות לחישובים נומריים ותיכנות כמו MatLab ו- Maple (התקציב הוא עד 3000 -/+) . חברים המליצו לי על מעבדי AMD שזולים יותר אך טובים לא פחות וזיכרון פנימי RAM-DDR 2*256MB . אני לא gamer ולכן נראה לי שאפשר יהיה לחסוך על רכיבים כמו כרטיס המסך והמעבד (אני כבר ראיתי את התוכנות האלה רצות היטב על מעבדים של 2GHZ) . אשמח אם תוכלו להשחיל לי למפרט גם המלצה לצורב. תודה MIKE
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדובר על Toshiba L50-B-1M9. יש לו 2 מתאמי תצוגה: 1. AMD Radeon R7 M260 2. Intel HD. איך מוודאים שהכרטיס הפעיל הוא AMD?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 רצוי מאוד מאט? * רזולוציית המסך? מה שיוצא אני מרוצה * משקל רצוי? אין דרישה – כמובן קל יותר עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, ,) 500GB * כונן אופטי? אפשרי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי או שלפחות האחריות לא מחייבת את זה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? קצת ל-Dell אבל לא הכרחי. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – צבע ירוק. משהו בולט שיהיה ירוק.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אייסר לא מחכה לאף אחד - ומשיקה עם פתיחתה של תערוכת CES השנתית לפטופ גיימינג עם מצלמה הטכנולוגיה הדומה לקינקט של מיקרוסופט, זאת לצד לכרומבוק עם מסך של 15\" לכתבה: http://hwzone.co.il/ces-2015-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%9e%d7%a8%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%9e%d7%aa-3d-%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95/
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי אם המפרט שבניתי בסדר ואם אתם יוכלים אז לשנות את מה שחשבתם שלא בסדר. התקציב הוא 5000 כדי בלי חריגה, אם כן אז 200 לכל היותר. המחשב נועד למשחקי סינגלפלייר דרשניים כמו the witcher. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B150M-D3H DDR3 LGA1151, Intel B150, DDR3, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-