ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, המסך שברשותי הוא PG279Q (מסך 2K עם 165 הרץ) אני מעוניים לרכוש מחשב גיימינג חזק עד תקציב של 12 פלוס מינוס, חשוב לי גם שיהיה יפה ויזואלית. קבלתי את הצעת המחיר הזו, מה דעתכם עליה? אני די סגור על המעבד/כרטיס המסך/כונן ה-SSD כל השאר עדיין טיפה מתלבט. מה דעתכם על המפרט? האם הקירור מספיק טוב לאוברקלוק אוטמטי סביר? לא הולך להשתגע עם זה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב מעונין לרכוש מחשב מיני, מתלבט מאד בין Intel NUC Kit i7 8650U BLKNUC7I7DNHE ל Gigabyte Brix GB-BRI7H-8550. לחנות בה אני מעונין לקנות יש רק את ה Gigabyte. עד כמה שהבנתי ה NUC הרבה יותר פופולרי, אבל לא הצלחתי להבין אם באמת יש הבדל משמעותי. השימוש העיקרי הוא פיתוח web ושימוש ביתי כללי. הדרישות הן עבודה חלקה עם 4k בעבודה שוטפת. לא מתעסק עריכת תלת מימד. אשמח לקבל את חוות דעתכם גם על כל השאר, מסך, זכרונות, וכו', התקציב עד 5200, כולל המסך והמחשב. שאר המפרט הוא כדלהלן: זכרונות RAM: DDR4 16G 2666Mhz Hynix כמות: 1 - מחיר: ₪ 431 כונני SSD: Samsung SSD 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בבקשה עזרה מהירה , התכנון לקנות מחשב מחר בבוקר ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים & עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BatlleGround *& battlefield & Overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך שלי כרגע הוא C…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תפקיד המחשב הוא לשמש סטודנט להנדסת חשמל, כלומר תוכונת כמו MATLAB ו-Visual studio ו-ORCAD צריכות לעבוד חלק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד בתכונות הנ"ל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למביני עניין בלבד , אני צריך עזרה ל - מפרט מחשב או דרישות מדוייקות (לא דרך אתר התוכנות) למחושב שיריץ --CUBASE ו PREMIIERE חלק. הכוון הוא : I7 , I5 בדור 12 16GB RAM NVME , SSD של 1 טרה איזה לוח אם מתאים ואיזה כרטיס מסך מתאים וספק כמובן אין כרגע הגבלה לתקציב אבל לא להשתגע במחיר. תודה לעוזרים.
-
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים , אני זקוק לנסיונכם , אני מחפש מחשב נייד בין 4000 ל4500 כאשר רוב השימושים יהיו תכנות , גלישה וסרטים , מדובר על תכנות בתוכנות VS , ECLIPSE ועבודה מרובה עם MATLAB וMATHCAD . אני גם גיימר לא קטן אז דרוש כרטיס מסך שיהיה סבבה למשחקים (אני ריאלי , G330 או 5650 משהו בסגנון אני לא מצפה לשחק עכשיו SC2 בULTRA HIGH בשביל זה יש את המחשב הבייתי). עברתי על הסקירות שלכם כאן אבל אין תשובה חד משמעית שכולם חוזרים עליה. אני מחפש מחשב שיחזיק להרבה זמן , חשוב מאוד שהנותני שירות יהיו סבבה אבל יותר חשוב שהמחשב יהיה עמיד (אני לא הולך לשחק איתו כדורגל אני רק אומר שהציריה לא תישחק אחרי חודשיים והפלסטיקה לא תהיה עדינה מדי ). ראיתי שיש שחקן חדש בשוק תהיתי מה דעתכם על סמסונג בפרט …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מחפשת כרגע מחשב נייד שיתאים לי גם ללימודים וגם להתמכרות הקלה שיש לי לאינטרנט, לפייסבוק ו.... לסימס.... האם יש למישהו הצעה טובה או לפחות טיפים לגבי מה עליי לחפש במחשב? תודה חברים!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב לגימייניג, אין בעיה עם הרכבה עצמית, לא עושה O.C. קונה את המחשב בארה"ב, (לא גר בארץ) מהחנויות הבאות: www.amazon.com www.newegg.com www.tigerdirect.com www.microcenter.com מפרט: מעבד: Core i7-930 Processor Boxed - $200 http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0331303 לוח אם: (REBATE :$30 ב ) ASUS P6T Deluxe V2 LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard - $205 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?nm_mc=AFC-SlickDeals&cm_mmc=AFC-SlickDeals-_-NA-_-NA-_-NA&Item=N82E16813131365 זיכרונות: G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Desktop Memory Model F3-10666CL9D-8GBRL - $175 http://www.ne…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לקבל את עצתכם לגבי מפרט המחשב שברצוני לרכוש (מיד לאחר שאני יקבל את הגושפנקה האחרונה מכם). המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים החל מגלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בתכני HD , עבודה מול PhotoShop ברמה מאוד מאוד בסיסית, וכמובן משחקים (הכותרים החדשים שכולכם וודאי מכירים), רזולוצית מסך FHD 1920X1080 . מעוניין גם בתמיכה של USB3.0 . OC לא צפוי. כמו כן חשוב לציין שלא כול יום אני רוכש מחשב, ולכן אני מודע לחשיבות של מערכת חזקה ככל שתהיה, בתקציב הנ"ל (3500 ש"ח) למען אריכות ימים טכנולוגיים. אין צורך בציוד היקפי ובמערכת הפעלה. להלן סקיצת המפרט שהרכבתי: מעבד: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray ₪848 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1631 קירור למעבד: מאוורר C…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1)תקציב: 2500 שקלים. חריגה מקסימלית: 50 שקל, למרות שאני באמת מעדיף שלא תהיה חריגה. יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לחסוך 200 שקלים, אבל לא אם זה יוביל לאיכות הרבה יותר נמוכה. 2) אני מתכנן להשתמש בו למשחקים, צפיה בסרטים ותכנות. הדגש במחשב הוא יותר על משחקים, בעיקר משחקי רשת. (WOW ו-LOL לדוגמא) א) visual studio 2010, firefox, VLC Media Player. ב) לא בצורה יותר מדי כבדה, אם כי ייתכן שבעתיד אשתמש בVS לצורכי פרנסה. ג) 1024 על 768. בעיקר משחקי רשת. רצוי שכמה שיותר גבוהות במסגרת התקציב, אני לא מבין בזה כל כך. 3) אין צורך בציוד היקפי. 4) אני זקוק לכל הרכיבים. 5) צריך מפרט מלא. 6) שיהיה משהו סביר מבחינת הרעש, לא צריך להגזים לכאן או לכאן. 7) לא מתוכנן אוברקלוק. 8 ) יש לכלול הרכבת מחשב בחנ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השימוש העיקרי סרטים hd ומוזיקה בסלון חשוב שהיה כמה שיותר קטן אבל חזק C530T Intel Core i3 530 2.93Ghz 4MB Cache Tray - ₪532 GH55NUSB3 Gigabyte GA-H55N-USB3 - ₪582 K2G1333 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 - ₪269 WD5000AAKS Western Digital 500Gb 16MB AAKS - ₪217 MX31-A2 MX31-A2 Mini ITX CUBE Case NO PSU ( USE STANDARD ATX PSU) - ₪125 DPS300PB3 Delta 300Watt, 80mm Fan, 24 pin, 12V, 2X SATA, PFC, 2.2 Version - ₪108 SN-T083A SAMSUNG SN-T083A Slim, DVD±RW, Black - ₪314 סה"כ: 7 ₪2147 לשנות משהו? (יוסיף בהמשך כרטיס טלויזיה אשמח להמלצה למשהו לא יקר אבל טוב)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תלמיד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2 , battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1024x 960 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני - 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חש…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים יהיה לסרטים ולגלישה בלבד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא ישוחקו משחקים גג CSS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 32 אינץ 16080X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כרטיס מסך HD3850 512MB GDDR3 ויש לי עוד 2GB RAM DDR2 לא…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא הכרחי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות בmatlab וצפייה בסרטים וסדרות. חשוב לי שאיכות הצפייה תהיה גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). די תדיר. יש לי מחשב בעבודה אבל ייתכן מאוד שאצטרך לעשות דברים גם בבית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת, עכבר, רמקולים, צורב ומסך. עדיף מסך די גדול. לא חושב שיש צורך בכרטיס מסך, חושבים שכ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה למחשב נייד לקניה באייבי או אמאזון ולשלוח בתוך ארה״ב עד 3000 ש״ח משקל לא כזה חשוב ,עדיף אחריות בינלאומית אך לא חובה ,מעדיף טושיבה עם העכבר האדום במקלדת שימושים: גלישה, אופיס, תכנות אתרים ואפליקציות, קצת גרפיקה, vmware מסך 17 אינץ׳ לפחות, Bluetooth, wifi, כונן dvd תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מה השווי של הרכיבים הבאים? כולם בני 3 וחצי בערך וללא אחריות. יש לי User Manual של הלוח אם והמארז. את הקירור למעבד והמארז אולי אשאיר אצלי אז אשמח לדעת כמה הם שווים בנפרד. תודה רבה. CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz TrayMotherboard: Gigabyte GA-EP43-DS3 P43 RAM: A-DATA 4GB (2GBx2) CL4 DDR2 800Mhz vitesta CPU Cooler: Scythe Ninja 2 Computer Case: Antec Nine Hundred 900 Two
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הפנטיום 166 של הורי גוסס, והגיע הזמן למחשב חדש. מכיוון שאין להם תקציב גדול, ומכיוון שגם ככה אני אחראית על המחשוב שם, החלטתי )בשיתוף עימם) ללכת על לינוקס. מכיוון שעברו כמה שנים טובות מאז רכשתי לאחרונה מחשב, אשמח לקבל הצעות למפרט של מכונה, שתהיה גם זולה, וגם תעבוד היטב עם לינוקס )כנראה מנדרייק 9, אם כי אני שוקלת לשים להם רד האט(. המחשב ישמש לגלישה, דואר אלקטרוני, עיבוד תמלילים, ועבודה עם גליונות אלקטרוניים. הוא יתחבר לאינטרנט דרך הנתב שלי שמשתף אינטרנט מהיר. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יו! אני צריך מפרט לדוד בסכום 3500 שקל, הוא מעוניין במעבד אינטל בלבד, כולל מסך, לעבודה משרדית בד"כ ומשחקים לילדים, לא משו רציני. טנק-יו. ;D
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב חדש, מסך 13.3" המחשב הוא לצרכי לימוד ואינטרנט, מעט משחקים וסרטי HD. התוכנות אשר יעלו עליו הן:OFFICE, SPSS,STATISTICA,MATHLAB התכונה החשובה לי ביותר זה מהירות וזמן סוללה לפחות 6 שעות. עד עכשיו התרשמתי מהDELL INSPIRION I5 אבל פתוח להצעות התקציב :עד 4000 ש"ח כמו כן אשמח להמלצה היכן כדי לקנות..
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך מפרט לגיימינג מבוסס core i5 בתקציב 4000 ש"ח 200 שקל חריגה גג ללא ציוד היקפי. המסך כרגע 17 אבל ישודרג בעתיד ל22 לפחות. חוץ מזה יש לי כמה שאלות\בקשות: 1. שווה לחכות לתשובה של Nvidia לכרטיסי ה5xxx שזה כמה שבועות אני מניח? 2. צריך שהחנות תיהיה בחדרה או בנסיעה של 15-20 דקות מחדרה.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני חייב לקנות את המחשב מאייבורי. הוצאתי מפרט למחשב שקט שמסוגל לנגן כל סוג של קובץ HD ללא בעיות. אשמח לקבל חוות דעת והצעות לשיפורים על סמך מה שניתן לקנות באייבורי בלבד. תודה רבה מארז MIDI TOWER EZCOOL שחור מבריק ספק כוח 3Y JSP-TECH 450W 12CM FAN EZCOOL לוח ג'גהבייט GA-MA785GM-US2H AM2 AMD מעבד PHENOM 2 720 T.C AM3 AMD מאוורר למעבד 775 DUAL CORE מאוורר למעבד 775 HEAT-PIPE COLD BIT מאוורר למארז פעמיים 12CM EZCOOL זכרון VALUE GAIL 2GB DDR2 800MHZ פעמיים דיסק קשיח 1TERA SATA2 WESTERN DIGITAL דיסק קשיח 500GB SATA2 WESTERN DIGITAL צורב GH22NS SATA LG שחור
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש במהלך השבוע הקרוב שיוכל להריץ כל משחק שייצא בשנתיים הקרובות, ולכן אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מומלץ. 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב שהקצבתי לעצמי זה 5500 ש"ח כולל windows חוקי, אך לא כולל מסך. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עיקר השימוש במחשב יהיה גלישה באינטרנט, אך מדי פעם אני יהיה מעוניין להריץ משחקים כבדים(בעיקר אסטרטגיה ופעולה) ולצפות בסרטים ובסדרות. בנוסף הייתי מעוניין שהמחשב יכלול אפשרות לחבר את המחשב לטלויזיה, ככה שבמקום שאני ייצפה בסרטים ובסדרות במסך המחשב הקטן , תיהיה לי אפשרות לצפות במסך הטלויזיה שהוא הגדול יותר מבין השניים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך- יש צורך. אני מעוניין במסך 22 אינצ'. התק…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי.. ברשותי LENOVO חדש G550. עם כרטיס מסך NVIDIA G210M סה"כ אני מאוד מרוצה מהחבילה.. אבל, וזה אבל גדול. האוורור במחשב נדלק ונכבה באופן לא סדיר - נדלק כל 10 שניות ל-5 שניות ומפסיק... וזה לא נעצר! אני חושב שזה בגלל הטמפרטורה של הכרטיס מסך אבל אני לא בטוח. צירפתי תמונת מסך מ CPUID HWMonitor של טמפרטורות.. מי שיכול להעיף מבט.. 1. למה טמפרטורת BUS ככ גבוהה? זה אמין? 2. אני רואה שבעיית המאורר נפוצה בקרב המשתמשים. מישהו מכיר פתרון? תודה.. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב לסטודנט בתקציב של 3000 שקל, חשוב שיהיה קל.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שידרגתי לא מזמן את הנייח שלי ונשארו לי חלקים חשבתי להשקיע עוד קצת ולבנות עוד מחשב =] מה שיש: AMD 64 3500+ כרטיס מסך 7600GT וזיכרון של 1GB 667 (2X 512) וספק כוח אין לי מושג איזה כנראה ~350W הארדיסק 80GB עכשיו כל השאר צריך לקנות ז"א מסך חשבתי ללכת לכיוון ה22 אינץ' משהו זול מארז כמובן משהו פשוט לא צריך מהודר כמובן לוח אם זיכרון לדעתי אני גם יקנה הוא לא כזה יקר 2GB 800 מקלדת+עכבר צורב DVD ואני רוצה לקנות עוד דיסק קשיח של 160\250 אשמח לקבל עזרה ודעות מה שציינתי זה ריפרוף מהיר של "לדעתי" העקרונות העיקריים הם: * מחשב שלם שפעיל * כמה שיותר זול אך בקטנה איכותי אבל ממש כמה שיותר זול * 2GB & DVD על כל השאר אפשר להתפשר בקטנה תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-