עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כן, כן, אני עוף מוזר, רוצה לעשות שידור סטרימינג וידאו עם מצלמה, בלי לשחק שום משחק ברקע :-) ואני יודע שניידים בכללי לא מומלצים לסטרימינג, ושמומלץ מעבד I5 ומעלה ו-8GB זיכרון, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שההמלצה לוקחת בחשבון שלרוב מדובר בגיימרים. כמו כן, מהירות ההעלאה בקו שלי היא ממילא לא מדהימה ( בערך2.5), ובכלל זה ב-WIFI, אז כנראה שאצטרך ממילא לשדר משהו באיכות מופחתת. בנוסף, התקציב שלי די מוגבל. אשמח לשמוע חוות דעת ממישהו שיודע מה דורשת מהמחשב פעולת שידור סטרימינג של וידאו ממצלמה (בלי קשר לגיימינג), בלי ירידת איכות ובלי קיטועים, לאגים וכאלה. אז, ההתלבטות כרגע היא כזו, בין נייד טושיבה ישן אבל חזק, עם מעבד i7 דור שני, שמוצע לי ביד שניה. יש לו 4 ליבות, ומקסימו…

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  2. Started by doronle,

שלום, אני מחפש כבר תקופה ארוכה מחשב נייד 11.6" חזק למטרות עבודה. דרישות מעבד לפחות I3/I5 או מקביל של AMD. אני מחפש משהו שיקביל לנתונים של ה-MacBook Air 11.6 * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך - 11.6 * משקל רצוי - 1.3/1.4 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לפחות 320GB * כונן אופטי - לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא מחיר - עד 3500 ש"ח. אשמח מאוד להמלצות לקנייה בארץ. תודה, דורון

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב נייד עפ"י הדרישות למטה, הדבר שהכי חושב לי זה מסך FULL HD עדיפות לקנייה בארץ, יש אפשרות שדודים ישלחו מארה"ב. * מטרות המחשב? תחזוקת אתרים, כתיבת אתרים, עיצוב בפוטושופ, עריכת סרטים, (משחקים יהיה בונוס) * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? בהתאם למפרט ולגודל כדאי כמה שפחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות ואם יש יותר זה משובח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  4. שלום , צריך עזרה בבחירת laptop לצורכי עבודה עם אקסל בעיקר , לא בהכרח גיימינג, אולי סרטונים וסרטים וכאלה והעלאות , יש לי תקציב של בין 3000 עד 4000 ש"ח אפשרי. מחפש מחשב נייד לשנים הבאות. מודה שוק המחשבים הניידים דיי זר לי. ראיתי בפלונטר כמה מחשבים ניידים אבל באמת שאין לי מושג מה לבחור אשמח להצעות https://www.plonter.co.il/stores_slf/main.tmpl?slf=Laptops תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 539 צפיות
  5. Started by nimrod85,

שלום, הצרכים של המחשב הם בגדול צפייה בסרטים,סדרות,גלישה באינטרנט המחשב יהיה מחובר לטלויזיה. הסדרות והסרטים צריכים לרוץ ב-FULL HD חלק מערכת הפעלה: Windows 10,Ubuntu. רצוי שיהיה זמין ברשתות הגדולות כמו: KSP,Ivory וכו'.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, אני מחפש מחשב לסטודנט (צריך להריץ מטלאב, לתכנת וכו'...) שיתמודד יפה גם עם תוכנות לעריכת מוסיקה. גודל מסך 14-15. וכמובן שאם כבר משלמים מחיר כזה, אז שיהיה אמין ויחזיק לכמה שנים. כרגע, המועמדים המובילים מבחינתי הם לנובו W510 או T410. הייתי שמח לשמוע דעות לגבי האם מעבד קוואדקור הוא באמת שיפור משמעותי או שסתם אשלם עליו בחיי סוללה והתחממות? זו ההתלבטות העיקרית בין שני הדגמים, T410 פשוט מוריד משקל עודף של כרטיס מסך אשר לא ממש נחוץ אך מגיע עם מעבד חלש יותר... כמובן שאם יש מחשב שנותן מענה יותר טוב, אשמח לשמוע. תודה רבה וסליחה על הפוסט הארוך להחריד.

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  7. Started by ALAV,

שלום לכולם, אחרי 4 שנים שהמחשב החזיק, היום הוא שבק חיים. לכן אני צריך לקנות מחשב כבר ביום ראשון הקרוב. בכללי- זקוק למחשב בעיקר לאינטרנט, אופיס, משחק DOTA 2, חייב NUMPAD. בקרוב אתחיל ללמוד תכנות ושנה הבאה אני כבר אתחיל תואר אז אני צריך מחשב שיחזיק להרבה שנים. יש לי SSD שנשאר מהמחשב הקודם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות בHD, משחק DOTA 2 *תקציב: 4000 ש"ח מקסימום. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 (חייב NUMPAD) אם אפשר יותר קטן אפשרי. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? USB3 * משקל רצוי?…

8. * מטרות המחשב? עבודה משרדית בעיקר, לא עריכת סרטים ולא משחקים,אופיס אינטרנט וכאלה עד עכשיו היה לי lp dell e6400 t81 והיה סבבה ,אולי צריך קצת יותר טוב (הוא 2 גיגה אולי עדיף 4 לא יודע איזה מעבד יש לו אבל אולי עדיף קצת יותר) * גודל המסך? גודל, העיקר שיהיה בין 14 ל 15.6 * רזולוציית המסך? לא יודע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? , לא * משקל רצוי? עדיף קל,הנוכחי היה טיפה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) , 3 שעות זה מספיק (עדיף כמה שיותר כמובן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? עדיף, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by matan86,

שלום לכולם! אקדים ואומר שאין לי מושג קלוש בכל מה שקשור למחשבים ניידים ככה שאשמח לקבל תגובות עם הסבר כמו לילד קטן. הדילמה שלי היא כך - אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש, במחיר של +-4K : לא חשוב לי איזה כרטיס מסך יהיה למחשב אני לא מתכוון לשחק בו יותר מסוליטר. אני מאמין שבשנה שנתיים הקרובות אתחיל את לימודי במוסד אקדמי ולכן אני מקווה שהמחשב יוכל לשמש אותי ביעילות גם עוד כמו שנים. בגדול מה שחשוב לי הוא מעבד, זיכרון פנימי, ודיסק קשיח שיהיה בגודל סביר. חוץ מזה שיהיה מצלמה ומיקרופון מובנים, אולי זה כבר בילט אין בכל מחשב סטנדרטי היום פשוט אין לי מושג... בנוסף, הלכתי ובדקתי קצת והציעו לי מחשב של טושיבה דגם Satellite A300-1MO ועוד איזה דגם של HP שאני לא זוכר בדיוק. חבר שלי סיפר שיש לו מ…

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  10. שלום חברים נכון לעכשיו יש לי מחשב די ישן וטלויזיה 34 או 32 lcd ישנה של שארפ , מחובר אליה גם המחשב וגם הממיר.. והגיע הזמן סוף סוף להתחדש .. אז ככה אני עם תקציב של 10,000-12,000 גם לקנייה מחשב וגם לטלויזיה ביחד .. (חסכתי בכוחות עצמי) מה המפרט הכי טוב שאפשר להוציא ביחס לזה שאני משחק במחשב וירצה לשחק במשחקים החדשים ( gta / cod ) וכל החזקים .. ומה המסך הכי טוב שאני יכול להתאים למחשב מבהתאם לכרטיס מסך טוב .. אני צריך שהשילוב שלהם יהיה טוב ושלא יהיה איזה צוואר בקבוק או משו .. אני יודע שזה קשור לעוד גורמים , אז בשביל זה אני מבקש גם את המפרט של המחשב שיהיה מפרט מאוזן ויעיל .. ולהתאים מסך טלויזיה או מסך מחשב לפי מה שיותר כדאי עכשיו אני חושב שאם בוא נגיד אני מנצל את כל התקצי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Ro3eK,

* מטרות המחשב - בעיקר אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 אינצ' * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאוד חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? באיזור 500GB. * כונן אופטי? כדאי, לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. קנייה בארצות הברית. חיפשתי קצת ומצאתי כמה מחשבים שאולי מתאימים: Sony VAIO S Series 13 SVS13122CXW Notebook Computer (White) http://www.bhphotovideo.com/c/product/890764-REG/Sony_VAIO_S_Seri…

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  12. שלום חברים, בקרוב אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ואני צריך לקנות לעצמי לפטופ שיחזיק לי בערך 4 שנות תואר. מטרות המחשב? לימודי מדעי המחשב וכל הנובע מכך, וקצת סרטים . * גודל המסך? אני סגור על 14 מטעמי משקל, 15 כבד מידי ו13 קטן מידי. * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת כמה שיותר ידידותית לכתיבת קודים (אולי אפשר להשיג מוארת אפילו). * משקל רצוי? הכי קל שאפשר להשתדל להישאר באיזור ה2.2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דגש ענק לזמן הכי ארוך שניתן להשיג מהמחשב לא פחות מ5 שעות של עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות יציאת HDMI אחת, לפחות 2 של USB, נחמד אם יהיה שם VGA * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה במהירות 7200…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by li1,

מתלבט בין שני דגמים Asus דגם PC-eee 1101HA או Olidata Tehom 7800 אם יש המלצות טובות יותר אשמח לקבל

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  14. Started by aviv5588,

אני מעוניין לקנות מחשב בטווח מחיר של 2200 עם טיפה חריגה כעקרון המחשב הוא רק לעבודה משרדית אך גם שיהיה חזק לטיפה של עומס ומשחקים קלים ביותר. בדקתי מחשבים ורובם הם עם מעבד i3 מצאתי את המחשב הזה עם i5 מה אתם אומרים עליו?http://ksp.co.il/?uin=16364

• 12 תגובות
    • 910 צפיות
  15. Started by sivany229,

שלום אני צריכה את עזרתכם, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים בעיקר, חשוב לי שהוא יהיה נייד (קל, דק, ולא גדול מאוד) בין 13.3-14 אינטש (פחות או יותר) אני רוצה להפעיל עליו פוטושופ ותוכנות דומות, ושהוא יצליח להחזיק אותן בלי להתקע לי ושאני אצטרך לדפוק את הראש בקיא על כל פילטר ורינדור. ושיהיה לו מסך חד וטוב (שוב. בעיקר בגלל סוג הלימודים שאני לומדת. איכות הצפיה היא בין הדברים שהכי חשובים במקצוע שלי) לא חשוב לי כונן אופטי (ולמען האמת אם זה ישפיע על המשקל והגודל אז מבחינתי שלא יהיה בכלל) התקציב שלי הוא בסביבות ה5000 שקלים. הבנתי שלנובו ודל הן שתי חברות מעולות ומאוד נמכרות כאן בארץ. האם המחשבים שלהם באמת איכותיים ברמה ניכרת מהמתחרות? אשמח מאוד לעזרתכם. הידע שלי במחשבים מ…

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  16. Started by harap,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לבית עם מסך גדול יחסית.השימושים בעיקר אנטרנט, תכנות וסרטים. חשבתי על הדגם הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10085 מה אתם אומרים? או שיש הצעות יותר משתלמות? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by hassaf,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הרצת תוכנות "כבדות" * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כל כך מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כ-6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאות HDMI, USB 2.0, USB…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. שלום חברים מחפש המלצה למחשב נייד מעולה לעריכה. אני עורך סרטי טלוויזיה, קבצים כבדים, והמון חומר. בעיקרון מעדיף דווקא DELL כי יש לי פחד משאר החברות משתמש בתוכנת פריימיר. אני עורך במקומות שונים, אז אני חייב נייד. תקציב עדיף בסביבות ה8000, אבל לא שווה לי להשקיע במשהו שאני יהיה פחות ממרוצה ממנו. תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Natasha Grudsky,

אז המחשב הנהדר שלי, החזיר את חייו לבורא( לנובו יוגה 2 פרו),אחרי כמעט חמש שנים, הייתי מאוד מרוצה ממנו, והוא היה ללא תקלות בכלל. אני זקוקה למחשב בעיקר לעבודות משרד, נטפליקס, וגלישה באינטרנט. מסך בין 13-14, שלא יהיה כבד מדי. וכאן אני נתקעת, כי יש המון אופציות, ואני מבינה שזה לא המקום לבחור לפי הצבע. מהקצת שקראתי, אני מבינה שאני צריכה זיכרון פנימי של של לפחות 8, וזיכרון ssd, , כיוון שהוא עמיד יותר למכות. עמודות זה גם פרמטר חשוב, יש לי כישרון להפיל/לשפוך דברים, וחתול שאוהב לקפוץ ולשבת על המחשב. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. ערב טוב לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עקב התניידות מרובה שצפוייה לי בחודשים הבאים. המלכוד מגיע כשאני רוצה בעצם גרסא קטנה של המחשב הבייתי שלי שמשמש בעיקר למשחקים וסרטים אבל התקציב שלי לא מי יודע זוהר. יש לי כ2500 שקלים לעניין הזה ואולי-אולי אצליח למתוח את הגבול ל3000. אז קודם כל רציתי לדעת האם בכלל יש חיה כזאת או שאני רודף אחרי חלום שווא?אם כן, אז מטרת המחשב תהיה בעיקר משחקים מעבר לשימושים רגילים של סרטים וכאלה. מעבר לזה: * גודל המסך? 15.6" אני מניח * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק 3 שעות בערך, בשאר הזמן יחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שבוע טוב אשמח לעזרתכם/ המלצתכם ברכישת מחשב * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט - בעיקר אינטרנט אופיס, אולי בעתיד תוכנת שרטוט בסגנון solidwork ומשתמש בתוכנות עיצוב קלות לצילומי גופרו * גודל המסך? לא משמעותי, מינימום 13.3 * משקל רצוי? עד 2.1 קילו, עדיף לפחות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא כל כך מבין, הבנתי שיש המלצות על SSD, בגדול 4 ג'יגה זכרון ו500 ג'יגה כונן קשיח יספיקו * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף יודע שהדרישות מוזרות קצת. תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. היי אני מקווה שתוכלו להמליץ לי על מחשב נייד איכותי שיענה על הצרכים שלי 1. קל - פחות מ 1.3 קילו 2. יציאת HDMI 3. מספיק חזק כדי שיוכל להריץ photoshop לעיתים רחוקות 4.שהמחיר לא יעבור את ה 6000 ש"ח 5. עם צורב DVD - (אני עדיין מתבלט אם אוכל להסתדר עם חיצוני אז אשמח לשמוע גם על כאלו בלי) תודה רבה גיא

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  23. הי צריכה המלצה למחשב נייד שישמש ללימודים אבל גם כמחשב ביתי כמובן חזק ואמין, שיסחוב כמה שנים משמש בעיקר לOFFICE, סרטים ותמונות משחקים אבל לא משהו שדורש גרפיקה HD 80 ג'יגה ככה מסך לא צריך גדול כי יתחבר למסך מחשב רגיל, וככה גם יהיה יותר נייד יציאות USB וכו' יש ברשותי כרטיסי זיכרון שיצאו מT40 שהלך לפח, יש אפשרות לחבר אותם למחשב מסוג אחר? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אז אני מחפש לקנות לפטופ מאילת, ואשמח לייעוץ בנושא. התקציב שלי הוא 6500~, אם זה אפשרי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג - שיריץ GTA V על medium לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 לפחות, לא כל כך משנה לי איזה (לא מבין בזה מספיק) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף שיהיה numpad * …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. היי כולם! חיפשתי וחקרתי וכמעט קניתי מחשב (סמסונג q330) אבל מסתבר שהוא לא טוב. אני לא מבינה כלום במחשבים ואין לי את מי לשאול אז אני סומכת עליכם. מסך: 13 אינץ'. משקל: עד 2 קילו. מעבד: הנטייה שלי היא כלפי i-5 דור שני ומעלה, אבל אני לא יודעת אם באמת צריך. סוללה: 4 שעות עבודה רגילה (הקלדה) זה סביר מבחינתי. תקציב: מוכנה ויכולה לשלם על משהו טוב. בלתי מוגבל. הנדסת אנוש: מקלדת נוחה להקלדה ממושכת ומשטח מגע שקל לתפעל. רעש והתחממות: פחות אכפת לי. בעיקרון אני סטודנטית אבל המחשב עומד להיות המחשב העיקרי שלי ולכן אני מחפשת משהו חזק יחסית. שימושים למחשב: - הקלדה בהרצאות, צפייה במצגות... - גלישה באינטרנט - עבודה בכמה חלונות פתוחים במקביל - צפייה בסרטים HD אני לא גיימרית ולא משתמשת בתוכנות…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים