ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים, מתחיל השנה ללמוד, זקוק למחשב נייד. ישמש כמחשב שני, בנוסף לנייח שקיים בבית. אולי בעתיד יהיה מחשב עיקרי (כל עוד אני גר בבית אז הוא מחשב שני) אז אולי יש לקחת את הפרט הזה בחשבון. אם זה משנה במשהו, מתחיל לימודי קולנוע-תקשורת (אם ידוע לכם על תוכנות מיוחדות למינהן שידרשו מפרט מיוחד). להלן הדרישות מן המחשב. * מטרות המחשב? בראש ובראשונה, ישומי אופיס למינהם, אינטרנט שירוץ מהר, שימוש בתוכנות גרפיות כגון פוטושופ ותוכנות לעריכת ווידאו כגון פרימיר. מעבר לזה סרטים, מוזיקה. הרצון שלי שבאם יהיה הצורך בעתיד להשתמש בתוכנות "כבדות" יחסית שתהיה לו האפשרות הזאת. * גודל המסך? מעדיף 13.3 מוכן להגיע עד למסכי ה14.1 למרות שאני יודע שהם פחות נפוצים. לא משנה לי מט/מבריק. * משקל רצוי? כמה …
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום רב לחברים היקרים. אני מעונין במחשב חזק, לא למשחקים, אבל אני מעונין להריץ עליו לפחות 4 מכונות וירטואליות, אולי 5. מעולם לא התעניינתי במחשב נייד, עד היום, לכן אין לי שמץ בנושא, מלבד נתונים יבשים(מעבד זיכרון וכו). אז אודה לכם, אם תעזרו לי לרכוש מחשב מחברה איכותית, שלא מחפפת בסתר, ואחרי 6 חודשים המחשב יתחיל להתפרק או שהסוללה תגסוס. בתודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך המלצות לכמה דגמים בסיסיים ביותר של מחשבים, לשימוש ביתי אשמח מאוד לקבל אפשרויות לדגמים, עבור גודלי מסכים שונים
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לנייד להוריי, בתקציב של כ 2500. המחשב ישמש את הוריי למטרות של גלישה באינטרנט, צפיה בסדרות/תוכניות דרך הרשת ומעט מאוד תוכנות יעודיות (Sketchup חובבני) מה שבאמת חשוב לי, שיהיה יציב ומהיר, שהWIFI יעבוד כמו שצריך ושאיכות הבניה תהיה מספיק טובה. * מטרות המחשב : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך : 15 ומעלה. לא משנה חלק או מט. * רזולוציית המסך : לא משנה. * משקל רצוי : משקל סביר, לא כבד מידיי * האם נדרש זמן סוללה ארוך : רצוי שיעבור את ה 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות : HDMI יתרון אבל לא חובה. USB 3. * Bluetooth : כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח : HDD. לפחות 300GB * כונן אופטי : כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית : ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך המלצה למחשב נייד חדש, בעיקר לצרכי עבודה - * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית בעיקר, חשוב שאוכל להריץ VMים ללא בעיות. אם יוכל להריץ משחקים כבדים זה בונוס נחמד, אבל לא MUST * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14' ומטה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, שלא יהיה מיושן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, ידוע לי כי התקציב נמוך אמנם ניתן לחרוג עד 500 ש"ח (עדיין נמוך אבל השימשוים בסיסיים) . המחשב יחובר באופן קבוע כמעט למסך 32" LCD ושימושיו יהיו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, קצת יישומי אופיס וזהו. בסיסי ביותר. חשוב שיהייה לו מסך 15" (לפחות) ומעלה. אם הייתם שואלים במה עדיף להשקיע יותר הייתי אומר שבמעבד וזיכרון פנימי (Ram), כי הכי חשוב זה שתהייה זרימה חלקה ושהמחשב לא יתקע ויהייה איטי. לגבי מערכת הפעלה, אין העדפה ספציפית, גם אם הוא מגיע בלי- זה בסדר ואם הוא מגיע עם זה בונוס נחמד. ראיתי שעיקר ההמלצות פה לתקציב נמוך בשימושים האלה פחות או יותר, הם הדגמים האלה: Compaq CQ61 / Lenovo G550 האם זה נכון גם לגבי והאם יש עדיפות לאחד משניהם לשימוש שפרטתי? הייתי שמח לשמ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* גודל המסך? 11.6-14 [עם עדיפות ל 13 14 אינץ'] * משקל רצוי? מיועד לידידה שברירית, אז כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אין צורך ביציאות מיוחדת * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 * צורב DVD? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. המחשב מיועד לבחורה סופרת בפוטנציה, היא כותבת המון על המחשב ומסתובבת איתו בין בית קפה לאחר, וגם ללימודים, ככה שלהסתובב עם מטען זה לא פלוס מבחינתה. האיכות של המסך שצריכה להיות גבוהה, שניתן יהיה לקרוא בלי כאבי ראש. המקלדת גם חשובה. גם נטבוק בא בחשבון [בהתחשב בתקציב] כוח עיבוד לא קריטי …
-
- 5 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום מתכוון לקנות לפטופ בעיקרון זה היה למטרות לימודים אבל חובה שהוא יוכל להפעיל גם סרטים ומשחקים(לא כבדים). מפרט יכלול: * עבודה משרדית, משחקים קלים יחסית למשל CSS או PES09 לכל היותר ברמה של COD4 בפול גרפיקה,ככה שעדיף כ.מסך קצת יותר טוב מהרגילים העלובים, צפייה בסרטים ועריכה גרפית-פוטושופ בלבד. * מסך- לא סגור על גודל המסך בין 14-17,עדיף רחב, פתוח להמלצות בנושא.וגם שאלה בקשר למסך עם ציפוי מבריק/לא מבריק? חסרונות יתרונות? * משקל רצוי- ללא דרישה מיוחדת * זמן סוללה ארוך- מינימום של 3 שעות עבודה * יציאות מיוחדות- אם לא דורש משהו מיוחד מעדיף שיכלול HDMI * בלוטות- לא חייב * כונן קשיח- מינימום 300 GB * צורב DVD- כן * אחריות בינלאומית- ללא דרישה מיוחדת, אבל אם זה חברה טו…
-
- 8 תגובות
- 670 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם! אני מעוניין במחשב נייד ללימודים. דרישות: מסך נעים לעיניים. זמן סוללה ארוך תפקוד מיטבי בסביבת ווינדוס. (אני מעוניין שהוא יפעיל את הויסטה מהר ויעלה תוכנות בצורה חלקה ) מקלדת נוחה. מסך 14-15 אינטש המחשב אינו מיועד למשחקים. יש לציין שאני קונה בEBAY ואני בהחלט בודק אפשרות של מחשבים משומשים מה שאומר שב650 דולר אפשר לקנות מחשב עם HIGH DEFINTION כך שההצעות שתציעו יהיו בהתאם.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים (כמה שהתגעגעתי למקום הזה ) אז כמו שכתוב בכותרת: הייתי מעוניין לקבל המלצות על ניידים. השימוש הוא משרדי בלבד (יישומי אופיס) הדרישות העיקריות (והיחידות) הן: - גודל מסך: 15" - משקל: נמוך ככל הניתן (חשוב מאוד) - זמן סוללה: עדיף שיהיה כמה שיותר ארוך. - צורב DVD פשוט (אין צורך ב-BR וכד') - רשיון למערכת הפעלה כל שאר השיקולים (BT / BR / כונן קשיח בנפח גדול וכו' וכו' לא מעניינים) התקציב לא מוגבל ברמת העיקרון, אבל בואו נתחיל מאזור ה-7K ומשם נראה איך אנחנו מתקדמים זה מה שאני ראיתי מחיפוש קצר: http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=928 מה דעתכם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
מחפש המלצה לנייד/טאבלט שישמש אותי בעבודה (רוב היום בדרכים) להשתלט על המחשבים בעבודה מרחוק ולעבוד עליהם. בנוסף שיהיה גם בתור מחשב נייד/טאבלט אישי.
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שימושים: מסמכים, מוזיקה, גלישה באינט'. צריך WiFi. מסך כמה שיותר גדול כי השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית ממושכת (word/excel) וגם אינטרנט חשוב גם שלא יהיה כבד. התקציב הוא עד 2000 שקלים, אך עדיפות לפחות. עם זאת, אם יש אופציה מעניינת עד 3000 אז נשמח לשמוע. אם שילוב הדרישות שרשמתי בעייתי (מחיר,משקל,גודל מסך) אז נא לפרוס את האפשרויות. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש כונן+ מסך , השימוש העיקרי הוא עבודה עם תוכנות גרפיקה כבדות. חובה - מסך חד לעבודה עם צבעים חדים ועמוקים. תקציב: עד 6500 ש"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עומד לבנות נייח חדש. השימושים שלי לא מאוד תובעניים אך חשובים לי מאוד שני דברים, מהירות תגובה ועבודה שקטה של המחשב. המפרט המתוכנן: מעבד i5 דור 8 אחרון. לוח תואם תומך בויי פיי ובלוטוס. 16 גיגה ram. כונן 250 ssd סמסנונג המהיר ביותר, לא זוכר כרגע את השם המדויק. כונן אחסון מכני יש לי. כרטיס גראפי אסתפק במובנה. לא צריך מסך. ספק כח אמין ושקט. מארז כנל. היום יש לי במחשב הקיים (שהולך לבתי) מארז של אנטק שמה שאהבתי בו הוא שיש לו מסננים כאלו שניתן להוציא ולנקות. קירורים/מאווררים- לא סגור ומבקש המלצה, חשוב לי כאמור שקט עבודה. היום יש לי סוג של קירור פאסיבי על המעבד עם מאוורר שנכנס לעבודה רק במידת הצורך. תודה על הצעות.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 (3500 אם אין ברירה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סאונד בABELTON עם הרבה פלאגינים של MIDI + עריכה וידאו בסיסית בPREMIERE 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות אמצעית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 3 תגובות
- 438 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מבקש המלצה למחשב נייח לילד בן תשע שישמש בעיקר למשחקים. כרגע הוא משחק בעיקר במיינקראפט. התקציב הוא עד 4000 אפשר עם חריגה קטנה. לגבי מערכת הפעלה ואופיס אני מניח שלא צריך מכיוון שהוא מקבל חינם ממשרד החינוך תקנו אותי בבקשה אם אני טועה. אשמח גם להתייעצות בנוגע למסך מחשב. אני מרגיש יותר בנוח לקנות כזה כיד 2 אז התקציב אמור לכלול גם מסך יחסית גדול ואיכותי שאני מניח שאוכל לקנות בהנחה משמעותית ביד 2 אשמח לשמוע אם ההנחה הזאת מציאותית וכמה להשקיע בזה. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 300 צפיות
- 2 followers
-
-
היי, הגיע הזמן להתחדש במחשב (לאחר כ-8 שנים עם הנוכחי, שכבר לא שמיש במשחקים). 1. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה (VS, PYCHARM, ANDROID STUDIO וכו'), צפייה מרובה במדיה וגלישה עם טאבים רבים פתוחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BATTLEFIELD, DOOM, FALLOUT4 GTAV וכל החדשים בהמשך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אך לא על חשבון ביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יכול לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עריכת וידיאו כבדה, משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - הרוב פרנסה. - Adobe Photoshop - Adobe Premiere - Cubase - After Affects - Sony Vegas - Adobe Illustrator - Guitar Rig ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 26 אינצ'. ג) לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. ה…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים. מחפש מחשב לאח שלי , שכל מה שמעניין אותו זה שפורטנייט יעבוד טוב. כמובן שאני ארצה שהמחשב הזה יהיה רלוונטי גם לאחר שנה . איזה מעבד צריך I7 או שמספיק I5 ? זכרונות - 8 גיגה מספיק? הארד דיסק SSD טרה ? כרטיס מסך לא ממש מתמצא . אודה לכל הכוונה . תקציב באזור 3500 פלוס מינוס.
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
הסוללה שלי כבר לא מחזיקה יותר מדקות בודדות ולכן מבקש המלצה מאיפה לרכוש סוללה מתאימה הדגם של הסוללה הוא A32 N55 5200MAH
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, לאחרונה מופיעה לי הודעה ״פנה אל השירות בקשר לסוללה״. מדובר בmacbook air 2012 שהופעל ב29.08.2012 סוללה בת שנתיים וכמה חודשים. אני מתכוון לקנות סוללה בקרוב ככל הנראה בebay אך ממה שאני רואה באתר ifixit יש 2 סוגי סוללה שתואמים: יש מישהו שיצא לו להרכיב במחשב שלו את הסוללה החדשה? או שמדובר בטעות בכתיבה באתר שלהם ? 1. הסוללה הרגילה Model #: A1405 Power Rating: 6700 mAh : https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2011-Mid-2012-Battery/IF188-070-1 2. הסוללה החדשה שמגיעה בדגמי 2013/2014 Model #: A1496 Power Rating: 7150 mAh https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2013-Early-2014-Battery/IF188-086-1
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שאני מחפש את המפרט המבוקש ולא מוצא כלום. אני צריך מחשב שיהיה חזק ומהיר מבחינת ביצועי מעבד וזיכרון. מבחינה גרפית אני לא צריך שיהיה יותר מהממוצע בשוק.. לא מריץ משחקים ואם כן אז דברים ממש בסיסיים. בנוסף, יש לי מסך 22" ככה שאני צריך שהכרטיס מסך יתמוך במגוון רחב של רזולוציות. עוד דבר שהוא הכרחי זה 2GB זכרון RAM. בגלל התלות הרבה שיש בין מהירות הלוח למעבד ולזכרון אני לא ממש מוצא את עצמי בנושא הזה. כמובן שהמפרט המבוקש לא צריך לכלול ציוד היקפי או מסך. תודה.
-
- 6 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום רב, בקרוב אני מתכוון לרכוש מחשב נייד שישמש את אחותי בתקופת הלימודים. הייתי שמח לשמוע המלצות גם לגבי חנויות וגם לגבי מפרטים כאלה ואחרים. כרגע יש ברשותי מחשב X60 של IBM אבל היא לא מתלהבת ממחשב עם תחנת עגינה. מערכת ההפעלה הרצויה היא חלונות XP עם תמיכה בעברית (תפריטים באנגלית). טווח המחירים לא משמעותי במיוחד אבל שיהיה משהו בסביבות 4500-7000 שקל. אשמח לשמוע המלצות, כמובן צריך מחשב עם סוללה שתחזיק מעמד ליום לימודים שלם, אחת הבעיות הכי גדולות שלי עם ה-X60 הוא שהסוללה מחזיקה מעמד לפחות משעתיים. תודה רבה מראש. אורן.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם לקראת השקת המעבדים החדשים של AMD אני מתחיל בעזרת השם יתברך לקנות חלקים ולהרכיב בעצמי. המערכת מיועדת להציג על מסך Asus 27" 2K, בקצב רענון גבוה. כרגע אני מתחיל עם ספק כוח ומארז, השאר בהתאמה בהמשך. המעבד עתיד להיות המחליף של 2700X, כלומר השולחני המוצלח יותר שהם יציעו. כרטיס מסך בסדר גודל של 2080, גם בהמשך. מתוכנן OC. הצעות: לספק- מודולארי מלא ואיכותי. מארז - ATX,זכוכית מחוסמת, RGB רצוי, במידה ולא אז אתקין מאווררי RGB. הסתרת ספק כח, וכבלים בצד,מאוורר. תקציב למארז - עד 800. ספק כוח- בהתאם לנדרש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם בניתי לעצמי מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות, ורציתי להתייעץ אתכם לגבי חוזק ספק הכוח: לוח אם - Asus p8h77m pro מעבד - Intel i5 3570k. זכרון - kingston hyperx 4gb x 4 כרטיס מסך - Asus gtx670 דיסק קשיח - wd 1tb caviar blue צורב - lg rw קירור - מאוורר מעבד (זה של אינטל, אני קונה בוקס), מאוויר כרטיס מסך, מאוורר ספק ועוד שני מאווררי מארז. סך הכל סטדנרטי, 5 מאווררים. אני לא מתכוון לעשות שום אובר קלוקינג (אין לי כוח לזה ואני פחדן ). ועכשיו הספק. בעקרון יש לי מהמחשב הישן - enermax modu 82+ 525w , הוא בן חמש שנים יש לציין. האם לדעתכם הספק יספיק? תודה רבה רבה על כל העזרה, שחר.
-
- 5 תגובות
- 835 צפיות
-