עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Murmur,

שלום, יצאתי קצת מהעניינים ואני ריך את עזרתכם: אני מחפש מחשב נייד עסקי, בגודל מסך 13.3". תקציב - עד 6.5K. דרישות - עמיד, אמין ולא כבד (לכן המסך הקטן). רצוי מרובע ליבות כי יש משימות תכנות על בסיסי נתונים גדולים (במאטלב). תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by nnnoammm,

שלום! אני מחפש מחשב נייד עסקי. השאלון: מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, תכנות קל (שאינו דורש גרפיקה). לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15.6' בלבד (מבריק / מאט), רצוי מאוד דק. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - רצוי שלא יהיה קצר במיוחד. יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - רצוי שתהיה תמיכה (לא קריטי). אחריות בינ"ל - לא. רישיון למע' הפעלה - רצוי, לא חובה בתקציב. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מקלדת נוחה, אמינות (עשוי להיות מטולטל בתיק מפה-לשם). אני מבולבל עקב המגוון הגדול - אשמח לעזרתכם. תודה ל…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום לכולם יש באפשרותי לרכוש מחשב נייד נארה"ב. התקציב הוא עד 1000$. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות,צפיה בסרטים, HD, מחשב עסקי, שיחזיק מעמד כמה שנים, מקלדת נוחה ושימושית, בנוי טוב * גודל המסך? 15.4/6 * משקל רצוי? לא משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- כן * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? ממוצע פלוס * צורב DVD? רצוי לא ? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, זה חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על DELL או LENOVO אשמח אם תוכלו לעזור לי. כנראה אעשה את ההזמנה דרך האתרים של החברות אבל זה הרבה יותר קל מבחינתי לגשת לאחת מהחנויות הגדולות (בסט ביי וכו') ופשוט לרכוש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by noam,

שלום לכולם, אני אפתח בדרך קצת פחות סטנדרטית. כרגע אני משתמש ב- Lenovo X1 Carbon והוא די טוב לצרכים שלי. לצערי אני צריך להחזיר אותו, ולכן אני מחפש מחשב דומה. מה אהבתי ב- Lenovo? * גודל מסך - 14" * משקל- קל * מהיר - בזכות 8 GB של זיכרון, דיסק SSD של 256 GB ומעבד i5-3427U מה לא אהבתי? * אין חיבור לרשת קווית, צריך לסחוב מתאם * אין יציאת VGA, צריך לסחוב מתאם * יש רק 2 יציאות USB לכן אני אשמח אם יש משהו דומה שאולי עונה גם על חלק מהחסרונות (ברור לי שלא הכל, וברור שהוא גם לא יהיה קל כמו ה- X1 Carbon). ועכשיו לרשימה: מטרות המחשב: עבודות משרדיות, תכנות ב- C++ וב- Java, צפיה בסרטים. * גודל המסך: 14", מאט. * רזולוציית המסך? כרגע אני עם 1600x900 ומסתדר מעולה. אפשר קצת פחות, אבל לא יו…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ToMuSH,

צהריים טובים, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה- 3.5-3.7 אלף שקל, השימושים הם אינטרנט, אופיס, ודברים קלילים כאלה, לא משחקים. שיפעיל גם סרטים 720P לפחות, למרות שנראה לי שכל נייד היום מסוגל לעשות את זה (לא הנוטבוקים). צריך להיות לו רמקולים איכותיים, ואם יש מצלמה מובנית זה יהיה נחמד מאוד. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  6. Started by giltovly,

שלום לכם. אשמח להיעזר בפורום על מנת לקבל המלצה למחשב נייד ללימודים של אישתי. היא סטודנטית להנדסה שתשתמש במחשב בעיקר לאינטרנט, ומסמכי PDF ואופיס. מכיוון שחשוב לה מאוד שיהיה דק וקל, חשבתי על 13.3 אינץ'. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13.3 האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למסך מט * רזולוציית המסך? לא יודע אם יש חשיבות מיוחדת לרזולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? בעדיפות פחות מ- 1.6 ק"ג (כולל סוללה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 8 שעות של עבודה יהיה מצויין, 6 שעות יהיה סביר ופחות מזה כבר פחות רצוי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA , HDMI * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל- SSD אך לא חו…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. היי מחפש בשביל סטודנט נטבוק נייד עד כ 1600 ש"ח חיפשתי פה ושם ולא הגעתי למסקנות. המחשב ירכש מחר אז אשמח להמלצות. השימוש פשוט : גלישה באינרטנט עבודה עם WORD צפייה בסרטים [ משהו פשטני ולא איכותי ] לא ישמש למשחקים. על מה ממליצים? תודה

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  8. Started by MODY69,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב קל, דק ובעל סוללה חזקה לסטודנטית להנדסת חומרים. בגדול השימוש במחשב יהיה ממוצע והיא לא הולכת להריץ תוכנות כבדות במיוחד. מה שכן חשוב, זה הגודל, המשקל והסוללה החזקה כי הוא הולך להיות עליה 24/7. המחשב צריך לבוא עם מערכת הפעלה. תודה רבה, MODY.

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  9. Started by mwalker03,

היי יש לי כרגע asus eee pc 1005ha המחשב מצויין, אני מאוד אוהב ת'עובדה שהוא קטן (10") ויש לו זמן סוללה שמחזיק לי כמעט 9 שעות הבעייה שלי איתו, היא העבודה שהוא intel atom, הוא קצת חלש לי ולא מצליח לנגן סרטי HD לכן החלטתי לקנות מחשב חדש, גם כן קטנצי'ק (10"-11"), שיהיה קצת יותר חזק ויוכל להתמודד עם סרטי HD. הדרישה הכי חשובה שלי היא זמן סוללה, 8 שעות ומעלה, עברתי על עשרות דגמים ולא מצאתי משהו ש"קנה" אותי. יש למישהו המלצה בשבילי, למחשב קטן ובסיסי אבל שיוכל להתמודד עם סרטי HD ותיהיה לו סוללה שתחזיק לי באמת כ- 8 שעות ? קנייה מחו"ל במידה ולא קיים בארץ - היא גם אופצייה .. תודה מראש לעזורים.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by gof,

שלום, אני מחפש מחשב נייד קטן והכי חשוב קל משקל. נגיד לצורך הדיון שאין מגבלה כספית. מצאתי ואני כנראה אקנה מחשב של lenovo דגם x61s בעל המפרט: משקל: 1.33 ק"ג. Intel® Core 2 Duo L7500 1.60GHz 2 גיגה ראם ו120 גיגה דיסק קשיח. כ.מסך shared מסך "12 אשמך לחוות דעת על הדגם הזה והצעות למחשבים אחרים. תודה מראש על העזרה, יובל.

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  11. אשמח לקבל המלצה למחשב נייד קל מאד (סביב 1.5) עם מסך לא פחות מ-13.3 שמספיק חזק לתוכנות גרפיקה. תקציב: סביב ה6,000 והאם הlenovo x300 טוב לתוכנות גרפיקה? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 633 צפיות
  12. מחשב לסטודנטית, יקנה בסין אם ההפרש יהיה משמעותי. חשוב שיהיה במשקל נמוך ושלא יהיה צורך לשדרג אותו בשנים הקרובות. * מטרות המחשב? לימודים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3-15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לתאורה במקלדת, חשוב שתהיה אפשרות לבצע חריטה למקלדת בארץ (מקום מומלץ?) * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 128, אם אפשר SSD * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינל…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאה דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותוכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  14. שימושים רגילים וקלים יחסית, מוזיקה, קצת סרטים ואופיס. חשובה האחריות, המחשב אמור להיות תחליף לשולחני אז המשקל פחות קריטי. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by roeesnir,

וינגן חלק. כל השאר לא משנה. עדיפות לNvidia, אבל זה לא כ"כ משנה. כל השאר גם לא חשוב. תודה.

• 7 תגובות
    • 861 צפיות
  16. היי הידע שלי בתחום הניידים הוא אפסי ואני צריך שיתנו לי כיוון. הדרישות הן כאלה: נייד לשימוש "ביתי" סטנדרטי, לא כולל משחקים. זתומרת בעיקר אינטרנט וקצת סרטים. למשקל אין שום חשיבות. זיכרון של 4 ג'יגה ומסך של לפחות 15.6 אינץ, חובה. מעדיף ווינדוס 7. חשובה לי מאוד האחריות והשירות שאקבל. תקציב גמיש של כ-4000 שקל. בנתיים תפס לי את העין מחשב של דל, ה-Dell Inspiron 1564 נדמה לי שפעם קראתי על בעיות אמינות עם הניידים של דל (מתקלקלים הרבה) או שישנן בעיות עם האחראיות/שירות. יש בזה משהו? הדגם הזה בא עם כמה סוגים של מעבדים. ה-I3 מספיק או שכדאי ללכת על החמש? (הבדל של 500 שקל בערך) אשמח לקבל המלצות לדגמים אחרים יותר מתאימים אם יש. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  17. אני רואה שהמחירים כבר מגיעים ל 2300-2400 שקלים שזה מאוד נחמד. יש משהו בסדר גודל הזה שמציע יותר משנה אחריות? אני רואה שטושיבה מציעים שנתיים, עוד מישהו מהשחקנים הגדולים? דרישות: מעבד i3 לפחות, מסך 15.6 אינץ', מערכת הפעלה ואחריות מקיפה ככל האפשר.

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  18. שלום לכולם, אנא המלצותיכם לנייד, חשוב לי שיהיו המאפיינים הבאים במחשב זה: 1. מעבד מסדרת CORE 2 DUO 2.מסך LED גודל 15 (ומעלה אם אפשרי במסגרת התקציב...) 3. זיכרון 4GB 4. יציאת HDMI שיהיה לו אמינות ונותן אחריות מאחורה לא איזה משהו מפוקפק..... רב תודות לכם

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  19. שלום שלום! אני עוברת דירה ואין לי מקום לקחת את המחשב הנייח שלי ועל כן אני קונה מחשב נייד. כרגע ברשותי מחשב נייד ACER ASPIRE ONE אבל הוא מאוד חלש ולא מתאים לצרכים שלי. * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, מעט משחקים לא כבדים אבל גם לא קלים, צפייה בסרטים HD מאוד חשוב לי שתהיה אפשרות לעבוד על מספר יישומים במקביל (word, excel, firefox, IM softwares וכו')- שהמחשב לא יהיה איטי. וצפייה ב HD בצורה חלקה. המשחקים פחות חשוב. * גודל המסך? אני אשמח אם המחשב יהיה גם נייד אבל עם מסך לא יותר מדי קטן..... מאוד לא סגורה על גודל המסך * משקל רצוי? כמה שפחות ונראה לי שעד 3 ק"ג זה עדיין מאפשר ניידות קלה- אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בעבודה על המחשב עם מספר תו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Tanya,

ערב טוב. אחרי לא מעט חפירות[תמיד זה סיפור אצלי כשזה קשור במחשבים... אפילו אם זה קניית עכבר ] , החלטתי ללכת על נייד של Dell. אין לי דגם ספציפי. מחיפושים רבים קיבלתי פחות או יותר מושג מה טוב ומה פחות, אך עדיין לא ברמה של להחליט במדוייק. מה שחשוב לי: - המחשב ישמש אותי ללמידה...[בדיוק התחלתי ללמוד HTML], אני אעבוד עליו די הרבה וחשוב שלא יתחמם כל כך. - הרבה גלישה באינטרנט...[צפיה בסרטונים, מוזיקה]. - משחקים, לא משהו רציני. - הרבה זכרון. - שהמסך יהיה איכותי [יחסית לנייד....], שלא יעשה בעיות באור יום וכ'ו... - שיהיה אמין חיצונית, שלא יתקלף לי אחרי כמה חודשים, שיהיה ניתן לנקות...[לא יודעת קראתי שיש דגמים שמתלכלכים מהר וקשה לנקות :-X]. - ראיתי שהם גם באים עם צבעים שונים…

• 7 תגובות
    • 751 צפיות
  21. Started by Erkel,

* מטרות המחשב? - אינטרנט - תוכנות משרדיות - צפייה בסרטים HD * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא נדרש מעבר לסביר שעה - שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) * בלוטות? - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? - רצוי 500 אפשר להספתק ב320 * צורב DVD? - לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - אחריות 3 שנים אמינה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

• 0 תגובות
    • 925 צפיות
  22. Started by ofcourse,

היי אני מחפש נייד שישמש בעיקר לאינטרנט כבד, 20-30 חלונות וקצת אופיס, הוא יהיה מחשב לעבודה. מסך 13-14 ויהיה נחמד אם הוא יהיה עמיד וקל. ואם יהיה לו גם עכבר גולה קטן במקלדת כמו בלנובו (שהיה לי והייתי מרוצה בסך הכל). תודה מראש

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  23. חבר עומד לחזור מחו"ל והוא מעוניין ברכישת נייד כתחליף לנייח. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים, תכנות. * גודל מסך רצוי: 15"~. * משקל לא קריטי * בעל יציאת HDMI * BT,WIFI * מינ' 500GB HDD * צורב DVD. * בעל אחריות בינלאומית. אני מניח שכ. גרפי חזק משמעו פגיעה בחיי הסוללה אך אשמח לקבל המלצה לנייד בעל הסוללה החזקה ביותר שעומד בקריטריונים הנ"ל. תודה וערב טוב!

• 1 תגובה
    • 825 צפיות
  24. Started by ramivei,

שלום, אפתח ואומר שלדעתי במפרטים צריכים גם להיות לפטופים מומלצים לסוגי משתמשים שונים היות ושם לא מצאתי תשובה לחיפושי אפרט כאן במהלך סמסטר אביב אשר יבוא עלינו לטובה אני מתחיל ללמוד הנדסת אווירואנוטיקה. אני מעוניין לרכוש לפטופ ללימודים. לפי מיטב הבנתי מהמחשבים השולחניים היו מחשבים מלפני 3 שנים שעשו את כל העבודה נהדר ולכן אני מאמין שאפשר לקנות נייד במחיר באמת סביר עד כ2-2.5 אלף שקל להתקין עליו לינוקס סטייל אובנטו/FEDORA ולהריץ דברים בצורה נוחה ללא צורך לשדרג מערכת כל שנתיים שלוש כמו שכל יצרניות החומרה ,התוכנה וחנויות המחשבים מנסות למכור לנו. הדרישות שהמחשב צריך לעמוד בהן: 1) הכי חשוב זמן סוללה גבוה מספיק כדי שאני אוכל להשתמש בו ביום לימודים באונ', כידוע להמון סטודנטים יש נייד…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים