עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Shahar_L,

שלום, אשמח להמלצות לנייד במפרט הבא: מטרות המחשב: ArcGIS Dektop, אופיס, עיבוד תמונות לווין, עריכה דו ותלת מימדית * גודל המסך: לפחות 17 אינצ'. בהיר/מט - לא משנה. * רזולוציית המסך: 1080*1920, FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי: לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא בהכרח. רוב הזמן יהיה מחובר למקור כוח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA, USB 3.0 * Bluetooth: כן - סטנדרטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לפחות 1TB. אם ההבדל בין 7200RPM ל-5400RPM באמת מורגש (מתוכננים קבצים של כמה עשרות ג'יגה) אז 7200RPM. * כונן אופטי: מעדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : כן * האם בתקציב צריך להיכנס …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. כפי שראיתי בפורום זה, רוב המפרטים הם של מחשבים נייחים, - ורציתי לשאול אותכם, אם מישהו מבין בניידים, אני צריך מחשב שייתן לי מקסימום ביצועים, תאימות וזמן סוללה למינימום כסף, כמובן שאיני משלה את עצמי שבאמת קיים דבר כזה, אני פשוט צריך המלצה למחשב שלדעתכם לפחות נמצא גבוהה מבחינת היחס בין עלותו לאיכותו. אנא עזרו לי.. המחשב מבחינתי אינו מיועד למשחקים! אך צריך לתמוך בכמה שיותר תקנים נפוצים, כמו כרטיס רשת אלחוטי, צורב די-וי-די, כונן קשיח של לפחות 80 ג'יגה, זיכרון של ג'יגה ומעבד עדכני, עדיף לי של אינטל כי הבנתי שהטכנולוגיה שלהם עדיפה. אני צריך זמן סוללה ארוך כמה שיותר ותמיכה ב VISTA באופן מלא, כולל ממשק AERO, ככה שיעבוד במהירות ולא יזחל. בתודה מראש לממצילים. PS - אפשר לחרוג טיפה מה…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. אני מעונין בהמלצה למחשב נייד (עד מחיר 5000 שח) - איזו פירמה , איזה מפרט (מהירות מינימלית של מעבד + זכרון, זכרון מינימלי) כדי להריץ visual studio 2008 , visual studio 2005, ו-sql server ? ושנית, באיזה מחשב נייד ניתן להתקין מחשב windows xp professional (לא windows vista) - בivory אמרו לי שברוב המחשבים הניידים לא ניתן להתקין xp pro, כי הם באים עם vista - אבל אני נעול על xp professional

• 7 תגובות
    • 999 צפיות
  4. * מטרות המחשב? גלישה כבדה/ הורדות, כתיבה של שעות/שימוש משרדי וגם אם יוכל להריץ משחקים וסרטים אז למה לא * גודל המסך? מסך 15-16 הכי חשוב שיהיה מאט בלבד!!!! לא סובל מסכים מבריקים * רזולוציית המסך? HD או FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חובה מקלדת מלאה הכוללת numpad * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעדיף כמה שיותר שיהיה לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כוננן SSD 180-256 (לא חייב שיגיע מובנה, אני מוכן להחליף את HD שמגיע עם המחשב כל עוד זה נכנס בתקציב) כונן אופטי? לא נדרש * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא נדרשת * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נדרשת * הא…

• 4 תגובות
    • 972 צפיות
  5. Started by mosheo,

אני מחפש נייד עם מסך מגע. לרוב אני אריץ עליו אינטרנט, דואר ותוכנות אופיס. חשוב שיהיה לו wfi, usb ובלוטוט. המחשב יכול להיות מסדרת netbook עם אורך סוללה גדול. חריץ להרחבה (מודם סלולרי). גודל מסך 9-10 אינטש. משקל נמוך. ניסיתי לעשות השוואות באתרים בחול אבל יצאתי מסוחרר. אז בבקשה, בבקשה מי שכבר עשה את העבודה ומבין עניין או שיש לו מחשב כזה אודה לו מאוד על חוות דעתו. תודה

• 5 תגובות
    • 876 צפיות
  6. Started by בזיק2,

די נראה לי הlenovo e330, אבל אין לו מקלדת מוארת (וכנראה גם מסך עם קונטרסט ובהירות לא טובים) מכירים ניידים עם מקלדת מוארת, ויחס מחיר/תועלת כמו של הe330? (לא vostro 3360. אותו אני כבר מכיר, ויש לו את הבעיות שלו)

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  7. Started by Murmur,

שלום, פעם אם רצית מחשב עם מקלדת מעולה קנית לנובו (T60, T400, T430) מה עושים היום? עם תקציב לא גבוה (עד 3500 ש"ח נניח, עדיף פחות). שימושים: לעבודה משרדית (בעיקר עריכת מסמכי טקסט) צריך להתאים לנשיאה יומיומית (13 או 14 אינצ', או 15 אינצ' במשקל נמוך במיוחד) - אינטרנט ואופיס, ללא משחקים. מקסימום איזה סרט ב-HD. אשמח להמלצות.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. כמה אמור לעלות מחשב כזה ואיזה מחשבים מומלצים יש? המחשב הוא בשביל אבא שלי אין כרגע תקציב מסויים, אני רק רוצה לראות אופציות טובות. רצוי גם שהחומרה שלו תהיה די חזקה , יותר מבחינת מעבד ו4GB ראם או עם אופציה לשדרוג למרות שאני מאמין שלרוב המחשבים יש אופצית שדרוג. אני לא מבין כ''כ בניידים ככה שאני לא יודע עוד איך למקד את השאלה אבל זה בעיקרון הדרישות. תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום אני מעוניינת בהמלצה לנייד, עם מסך בגודל 15.4" עם רזולוציה גבוהה, כרטיס מסך לא מובנה (אני רגילה ל-NVIDIA) מעבד מהסדרה החדשה, דיסק קשיח החל מ-250GB זכרון 4GB. המטרה: מחשב להקרנת סרטים רגילים ו-HD במחשב וגם הקרנת סרטים דרך HDMI לטלויזיה LCD, ולעבודה עם פוטושופ פלאש, אופיס חשוב לי מסך על רזולוציה גבוהה גם בגלל משטח עבודה בעל מקום יותר גדול ונוח יותר, ואם אפשר מסך בגימור מט. מקלדת נוחה ולא מצועצעת. חשוב לי נייד מחברה טובה ועם שירות מעבדות טוב ו3 שנות אחריות. ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום דו לשונית. האם רק לדל יש מסך LED? פישפשתי קצת פה - ואני רואה שיש את הלנובו SL500 ראיתי כמה מפרטים שלו ויש אחד שהמפרט שלו הוא: האם יתאים לי? יצרן SL500 דגם 2746-9AG דגם מכונה מעבד Intel…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום רב, מחפש המלצה למחשב נייד למטרות עסקיות - כולל פיתוח תוכנה וכלי עריכה גרפיים. * גודל המסך - באזור 13.3 או אולי 14 אם קל מספיק. * רזולוציית המסך - לפחות FHD, רצוי יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- טראק פוינט באמצע המקלדת יהיה ממש ממש נחמד. מעדיף בהרבה על פני המשטח מגע. * משקל רצוי - קל ככל האפשר, שיקול חשוב עבורי. 1.5 ק"ג מקסימום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לפחות 3 שעות זמן עבודה על סוללה יספקו אותי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * Bluetooth - כמובן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - SSD בלבד, 256GB וצפונה * כונן אופטי - אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - כן בהחלט! , אלא אם כן יש למישהו רעיו…

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  11. Started by Murmur,

שלום, יצאתי קצת מהעניינים ואני ריך את עזרתכם: אני מחפש מחשב נייד עסקי, בגודל מסך 13.3". תקציב - עד 6.5K. דרישות - עמיד, אמין ולא כבד (לכן המסך הקטן). רצוי מרובע ליבות כי יש משימות תכנות על בסיסי נתונים גדולים (במאטלב). תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by nnnoammm,

שלום! אני מחפש מחשב נייד עסקי. השאלון: מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, תכנות קל (שאינו דורש גרפיקה). לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15.6' בלבד (מבריק / מאט), רצוי מאוד דק. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - רצוי שלא יהיה קצר במיוחד. יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - רצוי שתהיה תמיכה (לא קריטי). אחריות בינ"ל - לא. רישיון למע' הפעלה - רצוי, לא חובה בתקציב. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מקלדת נוחה, אמינות (עשוי להיות מטולטל בתיק מפה-לשם). אני מבולבל עקב המגוון הגדול - אשמח לעזרתכם. תודה ל…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם יש באפשרותי לרכוש מחשב נייד נארה"ב. התקציב הוא עד 1000$. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות,צפיה בסרטים, HD, מחשב עסקי, שיחזיק מעמד כמה שנים, מקלדת נוחה ושימושית, בנוי טוב * גודל המסך? 15.4/6 * משקל רצוי? לא משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- כן * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? ממוצע פלוס * צורב DVD? רצוי לא ? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, זה חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על DELL או LENOVO אשמח אם תוכלו לעזור לי. כנראה אעשה את ההזמנה דרך האתרים של החברות אבל זה הרבה יותר קל מבחינתי לגשת לאחת מהחנויות הגדולות (בסט ביי וכו') ופשוט לרכוש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by noam,

שלום לכולם, אני אפתח בדרך קצת פחות סטנדרטית. כרגע אני משתמש ב- Lenovo X1 Carbon והוא די טוב לצרכים שלי. לצערי אני צריך להחזיר אותו, ולכן אני מחפש מחשב דומה. מה אהבתי ב- Lenovo? * גודל מסך - 14" * משקל- קל * מהיר - בזכות 8 GB של זיכרון, דיסק SSD של 256 GB ומעבד i5-3427U מה לא אהבתי? * אין חיבור לרשת קווית, צריך לסחוב מתאם * אין יציאת VGA, צריך לסחוב מתאם * יש רק 2 יציאות USB לכן אני אשמח אם יש משהו דומה שאולי עונה גם על חלק מהחסרונות (ברור לי שלא הכל, וברור שהוא גם לא יהיה קל כמו ה- X1 Carbon). ועכשיו לרשימה: מטרות המחשב: עבודות משרדיות, תכנות ב- C++ וב- Java, צפיה בסרטים. * גודל המסך: 14", מאט. * רזולוציית המסך? כרגע אני עם 1600x900 ומסתדר מעולה. אפשר קצת פחות, אבל לא יו…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ToMuSH,

צהריים טובים, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה- 3.5-3.7 אלף שקל, השימושים הם אינטרנט, אופיס, ודברים קלילים כאלה, לא משחקים. שיפעיל גם סרטים 720P לפחות, למרות שנראה לי שכל נייד היום מסוגל לעשות את זה (לא הנוטבוקים). צריך להיות לו רמקולים איכותיים, ואם יש מצלמה מובנית זה יהיה נחמד מאוד. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  16. Started by giltovly,

שלום לכם. אשמח להיעזר בפורום על מנת לקבל המלצה למחשב נייד ללימודים של אישתי. היא סטודנטית להנדסה שתשתמש במחשב בעיקר לאינטרנט, ומסמכי PDF ואופיס. מכיוון שחשוב לה מאוד שיהיה דק וקל, חשבתי על 13.3 אינץ'. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13.3 האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למסך מט * רזולוציית המסך? לא יודע אם יש חשיבות מיוחדת לרזולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? בעדיפות פחות מ- 1.6 ק"ג (כולל סוללה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 8 שעות של עבודה יהיה מצויין, 6 שעות יהיה סביר ופחות מזה כבר פחות רצוי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA , HDMI * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל- SSD אך לא חו…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. היי מחפש בשביל סטודנט נטבוק נייד עד כ 1600 ש"ח חיפשתי פה ושם ולא הגעתי למסקנות. המחשב ירכש מחר אז אשמח להמלצות. השימוש פשוט : גלישה באינרטנט עבודה עם WORD צפייה בסרטים [ משהו פשטני ולא איכותי ] לא ישמש למשחקים. על מה ממליצים? תודה

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  18. Started by MODY69,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב קל, דק ובעל סוללה חזקה לסטודנטית להנדסת חומרים. בגדול השימוש במחשב יהיה ממוצע והיא לא הולכת להריץ תוכנות כבדות במיוחד. מה שכן חשוב, זה הגודל, המשקל והסוללה החזקה כי הוא הולך להיות עליה 24/7. המחשב צריך לבוא עם מערכת הפעלה. תודה רבה, MODY.

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  19. Started by mwalker03,

היי יש לי כרגע asus eee pc 1005ha המחשב מצויין, אני מאוד אוהב ת'עובדה שהוא קטן (10") ויש לו זמן סוללה שמחזיק לי כמעט 9 שעות הבעייה שלי איתו, היא העבודה שהוא intel atom, הוא קצת חלש לי ולא מצליח לנגן סרטי HD לכן החלטתי לקנות מחשב חדש, גם כן קטנצי'ק (10"-11"), שיהיה קצת יותר חזק ויוכל להתמודד עם סרטי HD. הדרישה הכי חשובה שלי היא זמן סוללה, 8 שעות ומעלה, עברתי על עשרות דגמים ולא מצאתי משהו ש"קנה" אותי. יש למישהו המלצה בשבילי, למחשב קטן ובסיסי אבל שיוכל להתמודד עם סרטי HD ותיהיה לו סוללה שתחזיק לי באמת כ- 8 שעות ? קנייה מחו"ל במידה ולא קיים בארץ - היא גם אופצייה .. תודה מראש לעזורים.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by gof,

שלום, אני מחפש מחשב נייד קטן והכי חשוב קל משקל. נגיד לצורך הדיון שאין מגבלה כספית. מצאתי ואני כנראה אקנה מחשב של lenovo דגם x61s בעל המפרט: משקל: 1.33 ק"ג. Intel® Core 2 Duo L7500 1.60GHz 2 גיגה ראם ו120 גיגה דיסק קשיח. כ.מסך shared מסך "12 אשמך לחוות דעת על הדגם הזה והצעות למחשבים אחרים. תודה מראש על העזרה, יובל.

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  21. אשמח לקבל המלצה למחשב נייד קל מאד (סביב 1.5) עם מסך לא פחות מ-13.3 שמספיק חזק לתוכנות גרפיקה. תקציב: סביב ה6,000 והאם הlenovo x300 טוב לתוכנות גרפיקה? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  22. מחשב לסטודנטית, יקנה בסין אם ההפרש יהיה משמעותי. חשוב שיהיה במשקל נמוך ושלא יהיה צורך לשדרג אותו בשנים הקרובות. * מטרות המחשב? לימודים, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3-15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לתאורה במקלדת, חשוב שתהיה אפשרות לבצע חריטה למקלדת בארץ (מקום מומלץ?) * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 128, אם אפשר SSD * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינל…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאה דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותוכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  24. שימושים רגילים וקלים יחסית, מוזיקה, קצת סרטים ואופיס. חשובה האחריות, המחשב אמור להיות תחליף לשולחני אז המשקל פחות קריטי. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. Started by roeesnir,

וינגן חלק. כל השאר לא משנה. עדיפות לNvidia, אבל זה לא כ"כ משנה. כל השאר גם לא חשוב. תודה.

• 7 תגובות
    • 880 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.