עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Nihil,

שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד לאוניברסיטה. היא צריכה בעיקר לעבוד עם Word ו- Powerpoint. היא רוצה גם לצפות בסטרימינג בסרטים וסדרות... היא מעוניינת במסך גדול, ומשקל נמוך. הכי טוב שאני מצאתי במחיר כזה הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799214 מה דעתכם? יש הצעות טובות יותר? תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  2. Started by yossefus,

שלום לכולם, אני מעוניין בנייד לצרכים כללים (אינטרנט ואופיס) מסך '13 משקל 2-2.5 ק"ג מעבד אינטל מסדרת i עדיף צורב DVD תודה מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  3. Started by BarRahum,

שלום חברים, 1. מטרות המחשב הם גיימינג קל, צפייה בסרטים וגלישה 2. 15.6 ומעלה 3. FHD 1920x1080 4. משקל לא משנה לי 5. שיהיה ל6-7 שעות עבודה 6. HDMi וUSB3 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שהיה מה שהכי טוב שנכנס בתקציב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בעקרון אני חייל אז ייצא לי להיות הרבה עם המחשב בבסיס. התקציב נע בין 2000-2500 שקל עם אפשרות לקנות באילת. תודה רבה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 4.8k צפיות
  4. Started by david16tt,

* מטרות המחשב? לעבודה,בעיקר לימודים(תוכנות OFFICE וגלישה באינטרנט) * גודל המסך? 15+ * רזולוציית המסך? רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? אפשר,לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא,אבל אני חושב על TOSHIBA בגלל האחריות המורחבת שלהם ל 3 שנים... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם?…

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  5. Started by Roenix,

לאחרונה בקשו ממני המלצה למחשב נייד. לאחר בדיקה קלה הבנתי שאין לי שום מושג בנושא ושהידע שלי מתחום המחשבים הנייחים לא ממש רלוונטי. זאת הסיבה שאני פותח את השרשור. המחשב חייב להיות בצבע לבן. הוא ישמש בעיקר לעבודה עם יישומי אופיס אבל גם לצפיה בסרטי 720p ממוצעים. יציאת HDMI תהיה יתרון אבל VGA בהחלט תספיק. 2GB RAM 250GB לפחות גודל המסך חייב להיות "15.4 ומעלה והרזולוציה הטבעית לא גבוהה מ1366X768 שלט מדיה רחוק כלול יהיה נחמד אבל לא הכרחי. אשמח להוסיף כל פרט שלא צוין. תודה רבה מראש למגיבים.

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  6. Started by -LosNir-,

היי, אני מבקש המלצה נייד חדש: - תקציב 3.5k, אפשר למתוח עד 4 / 4.5 תלוי במפרט - מסך, בגודל 13" / 14", מט - משקל בסביבות ה 2kg - מעבד, ברמה של i5 - כרטיס מסך, חיצוני של nVidia - סוללה, שתיהיה אפשרות לשדרג ל 9 תאים במעמד הקניה, כמובן בתוספת תשלום (כלומר לא להכניס בתקציב). האם אני מבקש יותר מידי? תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 200 2. מה שימושי המחשב עבודה משרדית ,גרפיקה א) פוטושופ מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי :לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ":8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ווינדווס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? שדרוג לא מאסיבי

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. מפרט נדרש: מסך מעל 15" זכרון לפחות 3GB, רצוי 4 כרטיס מסך סביר למשחקים מצלמה מובנית BLUETOOTH קורא כרטיסים מחשב שנראה לי מתאים, אבל אני לא בטוח שיכול להריץ משחקים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  9. Started by most,

שלום לכולם, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 תמיד עדיף מט * רזולוציית המסך? פחות קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא ממש * משקל רצוי? יהיה על תקן נייח אז לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה מספיק * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אשמח להצעה עם וללא מ"ה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שתתן אחריות מלאה ורחבה (רצוי 3 שנים) * כל דרישה מי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Swed,

שלום וחג שמח אני צריך המלצה למחשב נייד עד 3000 שקל ישמש ללימודים באוניברסיטה. תודה רבה עדיפות לחברה HP לנובו HDD 500GB לפחות מסך עדיפות ל15.6 כונן DVD משקל כמה שיותר קל זמן סוללה סביר

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  11. אני מעוניין לקנות נייד, גודל מסך לא עקרוני אם זה 13-15 לא נדרש זמן סוללה ארוך או יציאות מיוחדות באחד הדיונים פה ראיתי המלצה למחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4285&CatCode=315 איך הוא לדעתכם והאם הוא טוב? כעיקרון הייתי מעדיף אחריות ל 3 שנים או יותר

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  12. Started by nati.menash,

אהלן אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד....עדיפות עד 3300 אם ממש משתלם אפשר 3.5 * מטרות המחשב: שימושים בייתיים, המחשב לנערה בת 17 * גודל המסך: 15.6 עדיף * רזולוציית המסך: HD רצוי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: * משקל רצוי: פחות קריטי. עד 2.3 יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לשימוש ביתי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 HDMI LAN * Bluetooth: לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס SSD מעולה. אם לא כמה שיותר גדול * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: מעדיף שכן. * האם יש…

13. Started by nati.menash,

אהלן אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד....עדיפות עד 3300 אם ממש משתלם אפשר 3.5 * מטרות המחשב: שימושים בייתיים, המחשב לנערה בת 17 * גודל המסך: 15.6 עדיף * רזולוציית המסך: HD רצוי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: * משקל רצוי: פחות קריטי. עד 2.3 יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לשימוש ביתי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 HDMI LAN * Bluetooth: לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס SSD מעולה. אם לא כמה שיותר גדול * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: מעדיף שכן. * האם יש…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Ametrine,

שלום, חברה שלי זקוקה לנייד 15' בתקציב של עד 3500 ש"ח. מה המחשב הכי טוב ואמין בטווח המחיר הזה? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי, אשמח להמלצה לרכישת מחשב נייד באילת שישמש לפיתוח תוכנה (web dev). נא לקחת בחשבון שאני לא מתכוון לשדרג ב-5-7 שנים הקרובות. בנוסף, צריך להיות חזק מספיק בשביל כמה חלונות דפדפן פתוחים, IDE, Debugger והרצת סקריפטים במקביל. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 (+500 במידה ויש תוספת ניכרת) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (Fullstack) ושימוש כללי (ללא גיימינג) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…

16. Started by kokomoko,

שלום לכל חברי הפורום מחפש נייד לאיחסון כמויות גדולות מאוד של תמונות והצגתם ללקוחות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 - 3500 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב ? איחסון כמויות גדולות מאוד של תמונות והצגתם ללקוחות. אין צורך בעיבוד תמונה. שימוש באופיס. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה ח…

17. Started by TermiNal,

אהלן, היום בבוקר ה-HP DV4 שלי החזיר את נשמתו לבורא לצערי הרב והגיע הזמן לחפש מחשב חדש. חשוב לציין שבאופן כללי הייתי מאוד מרוצה ממנו, החזיק לי 3 שנים, עבד בצורה יפה, גודל המסך התאים לי בול וברמת העיקרון אני לא מחפש משהו שהוא מעבר למה שקיבלתי ממנו. אינני מעוניין בכל הגימיקים של מסך טאצ וכו', אם ניתן לחסוך במקומות אלו אני מעדיף. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, קצת סרטים ומוזיקה. אני לא עוסק בגרפיקה/וידאו/משחקים אך כן אוהב לעבוד עם הרבה טאבים פתוחים והרבה תוכנות ברקע לכן חשוב לי קצת כוח עיבוד לפחות זיכרון. מבחינתי המחשב מוצלח אם הוא מריץ חלק 10+ טאבים פתוחים ב-FF ועוד אייטונס לדוגמא ברקע, הHP עמד בזה לכן אני רוצה להאמין שכל מחשב חדש יוכל לעמוד בכך גם. * גודל המסך? 14" אין חשי…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם, אני מעוניין בקניית מחשב נייד, לא בשבילי, בחנויות מחשבית מהדרום עדיפות לבאר שבע. הצרכים הם סטודנטיאלים, אופיס אינטרנט כמעט בלי משחקים (אין לי בעיה לכרטיס מובנה - פשוט), וסרטים. תקציב 3K גג גג אבל ממש בדוחק 3.2K חשוב לי מאוד לפחות 2GB זיכרון מעבד C2D או דור קודם חשבו לי לפחות שנתיים אחריות. לי משנה לי אם יהיה 80 גיגה דיסק קשיח או מ 120 ג'יגה. (עדיפות ל 120 - אך אין צורך ביותר מזה) ואלי מצלמה מובנית ועוד כמה פיצ'רים קטנים גם יועילו. אני יודע שיש הרבה פוסטים כמו שלי, וניכנסתי אליהם אך רובם ככולם היו מחנויות באינטרנט, ולי חשוב שתהיה חנות מהדרום פיזית שאוכל לגשת לשם. **האם יהיה "בטוח" לרכוש מחשב נייד מ Ivory או KSP? שכן זה לא מחשב מותאם אלא מחשב שבא בנוי כבר מחברה (…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אהלן, התקציב שלי הוא עד 4000 - מחפש משהו שיחזיק אותי לשלוש שנים הקרובות לפחות - הדרישות שלי די בסיסיות, חשוב לי המשקל (שלא יעלה על 2 קילו) וזמן הסוללה שיהיה במינימום של המינימום 4 שעות. מעבר לזה הכל מתקבל בברכה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by of1978,

אוטוקאד דו מימד BEAM 14 אינץ - בעבודה הוא יחובר למסך 24 כך שאין צורך יותר גדול בבית אופיס, אינטרנט. עדיף מסך מט ולא מבריק לא חייב עדיפות ללנובו אך לא חייב

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by ShOw-Time,

צריך בבקשה המלצה לנייד עד 4K אם אפשר אולי קצת פחות... חשוב שיהיה עם מסך מצויין,כמובן שיציאת HDMI,השימוש יהיה סך הכל לדברים פשוטים, אבל שיהיה מספיק חזק גם למשחקים ,לא איזה כרטיס מסך מטורף אבל משהו סטנדרטי שיוכל לעבוד יפה, תודה מראש...

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  22. Started by matan1707,

מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ותוכנות שרטוט * גודל המסך? 13.3 - 14 * משקל רצוי? 1.5-2 עדיף. אם אין אפשרות אפשר עד 2.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אם יש אפשרות ל8 תאים לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) hdmi usb3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, asus לא פוסל אפשרויות בגדול המחשב מיועד לשימוש סטודנטיאלי בסיסי. אני לא משחק בכלל אבל צריך כרטיס מסך סביר (hd 4000 או דומים ) חשוב חשוב חשוב …

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  23. אהלן ותודה מראש.. כמו שכתבתי בכותרת, מדובר על נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4K, ותכלס, אם אין הצדקה מעדיף בסביבות ה3K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, וורדפרס, לעיתים לא מאד קרובות עריכת תמונות או וידאו (בעיקר camtasia, photoshop), ריבוי טאבים [עכשיו פתוחים אצלי כ30, המחשב מת..], הצגת מצגות וכ'ו ללקוחות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי, כמובן שלא רוצה ב…

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  24. ככה- ככל הנראה יקנה בחו"ל, כך שאחריות בין לאומית התקפה לארץ- חובה (ומורחבת וארוכה עד כמה שניתן, כמובן). המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ואופיס, מדי פעם סרטים (מדי פעם, ממש לא שימוש עיקרי) לא משחקים. אין צורך במערכת הפעלה, יותקן עליו XP. אך אני לא פוסל מחשבים שיבואו עם כל מערכת הפעלה שהיא. דבר אחרון- הניידות לא משחקת חלק חשוב, המחשב יהיה בעיקר בבית, עדיפות למסך גדול (15' ומעלה, בגדול). תודה רבה, בז'נגלו.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by aarrek,

שלום, אשמח לעזרה בבחירת מחשב שמיועד לסטודנטית בעיקר מיועד ללימודים , אינטרנט וסרטים. המחיר המקסימלי כפי שציינתי - 4200 ש"ח .כמובן שיהיה בו צורב DVD , מערכת הפעלה windows 7 . המחשב יכול להיות גדול יותר - מסך 15.4 חשוב שיהיו בו כל התוספות (חיברי רשת + BT וכדומה) זיכרון חשבתי על 4 GB ודיסק קשיח לפחות של 250 GB ומעלה. עדיפות לאחראיות ממושכת. אשמח להמלצות , האםללכת על כיוון של LENOVO , DELL או בכלל COMPAQ/HP ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 957 צפיות

דיונים חדשים בפורומים