עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש שיישמש אותי בעיקר לחיבור בHDMI לטלוויזיה לראות סרטים וללימודים, אני סטודנט למדעי המחשב ואני מחפש מחשב שיהיה חזק מבחינת ביצועים (אני לא יודע איזה תוכנות אני אתקין עליו בעתיד) ויחזיק לי תקופה. מבחינת המפרט הטכני שחשוב: * גודל מסך - כרגע יש לי 13.3 ואני מבסוט מהגודל שלו, אז מסך בגודל של 13-15 אינץ בערך עם עדיפות לכיוון ה13 * משקל פחות חשוב *זמן סוללה גם לא קריטי כי המחשב מחובר לחשמל רוב הזמן * חובה יציאת HDMI ולפחות שתי יציאות USB 2.0 ואם אפשר אז גם USB 3.0 *כונן קשיח לפחות 500 גיגה עדיפות לטרה, ועדיפות לשילוב בין SSD לHDD *זכרון של לפחות 8 גיגה עם עדיפות ל16 ומעלה * אחריות סטנדרטית *אין חשיבות למערכת ההפעלה, אלא אם זה כלול במחיר, יש לי ווינדוו…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום לכולם.. האמת אני כבר דיי מיואש, מקווה אולי כאן יוכלו לעזור לי... אני מחפש כבר תקופה מחשב נייד שיצליח לעמוד בקיטריונים שלי, ומשום מה לא מוצא אשמח לעזרה.. אני מחפש ככה: מעבד: i5 , למרות שגם 7 יהיה מושלם אם קיים. זיכרון : לפחות 4 גיגיה כרטיס מסך: אשמח לאחד חזק GT330 ומעלה דיסק קשיח: רק SSD של 256 , וממש רוצה למצוא נייד עם DUAL SSD RAID 0 כמו הסוני אבל לא מוצא, מישהו? מסך: 13 אינץ , אפשרי אולי 14 אבל הוא צריך לעמוד בשאר הקיטריונים עובי: שהיה באמת דק ככול האפשר. ברמות של עובי הVGA .ולא יותר. זה עיקרון מאד חשוב שלי!! משקל: עד 1.5 קילו עם סוללה סוללה: לפחות 7 שעות עבודה אשמח גם ל10.. צורב לא מעניין מקלדת: במידה וקיימת מוארות יתרון משמעותי.. וכמובן שיהיה יפה.. כסף לא מש…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום חברים יקרים! כבר הרבה זמן אני מתלבט, ועכשיו החלטתי לקנות נייד חדש. אני צריך ממכם, אנשים שמבינים עניין, עזרה והמלצה. תודה. התכונות העיקריות שאני רוצה: 1. מחשב אמין שיחזיק הרבה שנים (בלי בעיית התחממות וכדומה.) 2. מהיר מאוד, מהטובים בקטע הזה. אחד שלא יתקע לי בעריכת סרטים וכדומה. 3. מסך גדול יחסית, ולא מהשקופים שמחזירים אור ואי אפשר לראות כלום... אלו התכונות הכי חשובות לי. משקל, חיבורים, רעש, מקום- פחות מפריע לי. מה המלצתכם? תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by azaxsyndrom,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי גם לעבודה וגם למשחקים תקציב עד 6000 ש"ח מסך בגודל 13 מעבד חזק כרטיס מסך טוב למשחקים שתהיה לו יצאתHDMI תודה מראש לעוזרים ....

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  5. שלום לכולם, כפי שמצוין בכותרת, אני מחפש נייד במיוחד לצורך ביצוע מבדקי חדירה באתרים שונים (אצל לקוחות). דרישות: * דגש על "ביצועי רשת" ויכולת טיפול בנפחי תעבורה גבוהים ככל האפשר (סריקות ומתקפות MITM) * זמן סוללה אינו רלוונטי * אין צורך בכרטיס מסך חזק * המשקל אינו משמעותי * גודל מסך באזור 15'' * דיסק 7200RPM * עיקר העבודה תתבצע ע"י BackTrack או מערכות הפעלה מבוססות לינוקס אחרות אשמח לשמוע דעות בעניין, גם במידה ולדעתכם יש מפרט שיענה על הדרישות אבל הוא מחוץ לתקציב... תודה!

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  6. שלום לכולם...קניתי מחשב נייד hp 2130ej ואני מאוד מאוד מתלהב ממנו חוץ מהכרטיס מסך...אני מאוד התבאסתי ממנו שאני שוקל בקצינות להחליף מחשב בגלל זה.. אז אני יכול להחזיר אותו לחנות ולקנות מה שאני רוצה במקום...אבקש לקבל ממכם חוות דעת טובה .תודה מראש.(דרך אגב חשבתי על המחשב טושיבה L-505-141 כי יש לו כרטיס מסך יחסית טוב) האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: חנות עם אספקה מהירה של עד 3 ימים מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ בלבד תקציב: 6000 גג!! יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: אין בכלל יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: מינימום שנה חברת המחשב הניד המועדפת: ( כרגע יש hp והתלהבתי מהעיצוב שלו) אבל לא משנה לי העיקר שיהיה חברה טובה מערכת הפעלה רצויה…

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  7. היי לכולם אני חדש באתר ואני צריך עזרה....יש לי בן אדם שנמצא כרגע בארה"ב וחוזר לארץ ביום שבת, והוא יכול להביא לי נייד לארץ איתו... פרופיל הנייד המבוקש הוא כזה: - גודל ומשקל לא מהווים מטרד כיוון שהמחשב יגיע איתי בבוקר למשרד ויעזוב איתי בערב...זה לא מחשב שאנייד אותו כל הזמן. - התקציב שלי כרגע עומד על 1500$ - אני עובד עם תוכנות כמו 3d max, photoshop, sketchup, ריינו, אילוסטרטור וכו'.... - אורך חיי סוללה חשוב אך לא קריטי..רוב הזמן אני נמצא ליד שקע חשמל זמין. - חשוב שהמסך יהיה בגודל סביר. בנתיים המחשב שאיכשהו הצלחתי לחפש בכוחות עצמי הוא זה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/800999-REG/Dell_AM17XR3_5001STB_Alienware_M17x_17_3_Notebook.html סתם כי המליצו לי על מחשבי DELL. אג…

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  8. אני אהיה בדרכים המון בתקופה הקרובה ובמקרה גם מת לי השולחני אז אני מעוניין להחליף לנייד, שיהיה גם תחליף לשולחני שלי. תקציב כמו בכותרת 5000 עם חריגה מינימאלית, אם אפשר. שלא יהיה כבד מדיי ושלא יהיה כרטיס מסך מובנה כמובן - אני מתכנן גם לשחק משחקים (לא הכי כבדים אבל בכל זאת...), 2 ג'יגה זכרון לפחות. בשלב זה לא מעניינת אותי מערכת ההפעלה שמותקנת עליו. מצאתי אחד שדיי מוצא חן בעיניי: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2067_2797&products_id=20878 דעות והצעות נוספות יתקבלו בברכה.

• 5 תגובות
    • 683 צפיות
  9. שלום, ראיתי שממליצים כאן על HP Mini 110-1100EJ כנייד בתחום 2000. אבל מסך 10" נשמע קצת קטן. יש משהו יותר מומלץ עם מסך קצת יותר גדול? הקומפקטיות לא בראש רשימת הדרישות. נוחות עבודה בעדיפות קצת יותר גבוהה. אפשרות לחריגה קטנה אם זה מחוייב.

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  10. Started by eranratzon,

שלום למומחים אני רוצה לקנות לבת שלי נייד אמין וטוב , מסך 15' שימוש: גלישה, צפייה ישירה של סדרות טלבזיה , יוטיוב , אופיס. אשמח למפרט- איזה מעבד מומלץ, כרטיס מסך, זיכרון התקציב לא גבוה תודה ערן

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום אני מבקש המלצה למחשב נייד בתקציב של 8,000 ש"ח (גמיש) המחשב נועד לאינטרנט אלחוטי ולאופיס (לא למשחקים !)

12. שלום חבר צריך לקנות נייד, תקציב 4K. הוא רוצה 15", צורב, רצוי 4G ורצוי מסך מט (לא מבריק), כולל מ"ה. שימושים ביתיים, ללא משחקים: אינטרנט, אופיס, אולי סרטים. ראיתי את הדגמים האלה: dell n5010 i3-330m - מחיר 4400 ש"ח בבאג http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8767&perur=2&t=1&c=441 i3-330M, 4GB 500GB, שלוש שנות אחריות Acer Aspire AS5738PG - מחיר 4500 ש"ח - 15.6" gloss, Touch Screen, 4GB , 320GB HDD, Windows 7 Home , 1y - Lenovo ThinkPad SL510 - על מסך מט (לא מבריק), שהוא מעדיף, בקונפיגורציה דומה, בסביבות 4000 ש"ח ואולי יספיק לו משהו כזה: Lenovo G555 0873-45G - מחיר 2400ש"ח AMD Athlon II Dual-Core Mobile M320 2.10GHz 2GB, 250GB, 250GB ראיתי פה גם המלצה על טושיבה. א…

• 0 תגובות
    • 844 צפיות
  13. Started by talk2yaniv,

היי חברי המלומדים, אשמח לעזרה ברכישת מחשב נייד לאמא שלי שמתחילה קורס "פריוריטי" (תוכנת חשבונאות) וצריכה מחשב בסיסי ללימודים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000. רצוי ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, לימודי תוכנת חשבונאות, אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חשוב שתהיה מקלדת מלאה למחשב (לא חיצונית) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס גראפי מיוחד 5. עד כמה חשוב שקט פעול…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  14. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP IVORY TMS מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ מתי מתוכננת הרכישה: עוד שבוע-שבועיים תקציב: 4500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:אין יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב. חברת המחשב הניד המועדפת : סומך עליכם חח מערכת הפעלה מועדפת:רצוי וינדוס 8 גודל כונן קשיח מועדף: חצי טרה ומעלה משקל הנייד המועדף: שלא יהיה כבד מדי גודל הצג: 15.6 זמן סוללה רצוי: כמה שיותר. צבע המחשב הרצוי: שחור אפשרויות נוספות במחשב: מעבדו i7, זכרון 8GB מה מטרת שימוש המחשב? משחקים כמו COD החדש, FAR CRY וכו' וגם משחקים שאמורים לצאת כמו SPLINTER CELL וכו' ברמה גבוה עבודה משרדית , מערכת מהירה ללא תקיעות אינטרנט מוזיקה סר…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. * מטרות המחשב? עבודות אופיס צפייה בסרטים וגיימינג כבד (משחקים כמו farcry 3 tombraider starcraft 2 dota 2 ועוד שעתידיים לצאת) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מה שיותר מתאים לגיימינג * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080, אלא אם כן לא נכנס בתקציב אז אפשר פחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם הוא יגיע עם עכבר מה טוב * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אם יש מה טוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה סוג, 250gb מינימום * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מי…

• 7 תגובות
    • 855 צפיות
  16. * מטרות המחשב? סרטים, אינטרנט, ובעיקר משחקים... הכי חשוב שלא יהיה כרטיס מסך מובנה, וגם לא כרטיס חלש. אלא ממוצע + ( משחקים על MEDIUM ולא על LOW ) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1366x768 לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ----- * משקל רצוי? 2.5 ומטה, גם קצת יותר זה בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, אבל לא הכי חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 - HDMI, Card reader * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה לפחות 5400 RPM לפחות, עדיף יותר, לא SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? עדיף * מהי תקופת האחריות הרצוייה? לפחות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת…

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. שלום לכל חברי הפורום, הפנו אותי אליכם ליעוץ. אני מנסה להתביית על דגם או שניים בשביל ההורים, שישתמשו בנייד לצורך גלישה בעיקר. כבר היום משתמשים בנייד לגלישה, אבל הוא נורא חלש (500 MB זכרון למשל). המסך צריך להיות לא קטן מדי כדי לא להקשות על הקריאה, כנראה 13-15". חובה חיבור ווי-פיי מובנה (ככל הנראה טריוויאלי בימינו). רצוי ביותר מעבד כפול ליבה ולפחות 2 ג'יגה זכרון כדי לא להתקע על שטויות. כמו כן, רצוי שיהיה דגם שמוכר כאמין ובעל חברה שנותנת שירות איכותי. ההורים אינם tech-wiz-ים. פרט לכך, אין דרישות נוספות (בלוטות, גודל הארד דיסק, כרטיס מסך לא חשובים). חיי סוללה סבירים אבל בסדר שיהיה על גם חשמל רוב הזמן. משקל לא קריטי, רוב הזמן יהיה על שולחן \ ספה. אשמח מאד לקבל המלצה על דגמים.

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  18. מקווה שזו לא בקשה מוגזמת, ושזה כבר נעשה פה אבל אני צריך עזרה למצוא נייד מארה"ב או מחנות כלשהי בניו יורק, או אפילו חנות אחרת שתשלח את הנייד למלון.. תוכניות גרפיות ועריכה(3DMAX, אפטר וכאלה..) בגלל שזה לעבודות גרפיקה, כמובן שחשוב שהמסך לא יהיה קטן מידי, נראה לי 15' זה משהו טוב.. מעבר לזה, (משקל, סוללה, וכו'), כמה שהמחיר יאפשר אחרי הדרישות הקודמות... חריגה של עד 500 ש"ח * אם אפשר, להגיד לי מה בערך מחיר השוק בארץ תודה

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  19. שלום רב, אחרי שנים של ציפייה לדיאבלו 3 סוף סוף זה קורה! אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד, עדיף כמה שיותר קל (רציתי 12-13 אינצ' אבל הבנתי שזה לא ריאלי - אז לכל היותר 15 אינצ', עדיף פחות). אני עוברת בקרוב לארה"ב, שם גם ארכוש את המחשב, כך שלא חשוב לי השירות בארץ. המחיר מאד גמיש. ברור לי שהבעיה העיקרית היא כרטיסיי המסך, אני לא מבינה בזה דבר, ואמנם יש את רשימת הכרטיסים הנתמכים כאן: http://us.battle.net/support/en/article/video-card-support-for-diablo-iii אבל הכרטיסי מסך שראיתי בלפטופים לא מופיעים, ואין לי מושג כיצד להשוותם למה שכן מופיע. כרטיסי מסך שנתקלתי בהם: lenovo y series: NVIDIA GeForce GT 555M 1GB graphics AMD Radeon™ HD 7690M 1GB graphics dell 15 xps: NVIDIA® GeForce®…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם, הספקתי להבין שRevit טוחנת את המחשב, ולמען האמת אני חושב שצריך לקנות מחשב נייח בשביל תוכנה כזאת. אבל, זה מחשב לבת דוד שלי והיא סטונדנטית אז היא חייבת לפטופ. אגב, אפשר לחרוג בכמה שצריך, אבל אם כבר חריגה, אז רק אם באמת צריך. בקשר למעבד, צריך Core 2 Duo לפחות. הבנתי שצריך כמה שיותר זכרון. 3GB זה המינימום שאוטודסק ממליצה, אז אני משער שזה ירוץ זוועה עם כמות כזאת. אני חושב שעדיף 4GB. הלכתי קצת לאיבוד בקשר למערכת הפעלה, 32bit או 64bit, אין לי מושג. בקשר לכרטיס מסך צריך שהוא יהיה דדיקייטד ולא מובנה של אינטל, המון רינדורים. גודל מסך צריך להיות 15.4 או 15.6 אין דרישה לקורא כרטיסים, בלוטות', יציאות HDMI וכו' וכו', אבל אם יש, מה טוב. המון תודה לעוזרים.

21. Started by yoni_c1,

שלום לכולם. אני מבקש המלצה לגבי קניית מחשב נייד. לא חשוב לי המותג. מה שכן חשוב לי במחשב זה הרצת סרטים באיכות הגבוהה ביותר (דרך כבל HDMI לטלוויזיה) ובנוסף חיי בטרייה טובים. בנוסף, חשוב לי שהמחיר יהיה כמה שיותר סביר (אני לא רוצה להשתולל). תודה לכולם מראש.

• 0 תגובות
    • 956 צפיות
  22. * מטרות המחשב? - עיבודים סטטיסטיים כבדים לפרנסה ב-SPSS ו/או MATHEMATICA - ריבוי משימות/חלונות במקביל. חשובה מאוד עבודה זורמת וחלקה ללא עיכובים. - שימוש כמחשב להוראה ומצגות. - שימוש משרדי וביתי סטנדרטי. - יכולת 1080P ו/או יכול גיימינג סבירה יתקבלו בברכה אבל לא קריטי כלל. * גודל המסך? - נראה כי 13.3 אינטש אידאלי כי יש חשיבות קריטית לניידות, משקל וגודל על פני ביצועים נטו. עם זאת, תהיה עליו עבודה אינטנסיבית ישירות אז אם יש נייד 14' שלא גדול/כבד משמעותית זה בא בחשבון. - רצוי מאוד מסך מט, אלא אם זה מאוד מאוד מצמצם את הבחירה ומייקר את המחיר. * משקל רצוי? רצוי בסביבות ה-2 ק"ג ומטה. אם זה 100 גרם יותר זה בא בחשבון אבל רק אם ההבדל מהניידים הקלים יותר משמעותי …

• 71 תגובות
    • 8.3k צפיות
  23. Started by snad,

הי, אני מחפש נייד לקחת איתי לטיול ארוך. דרישות (לפי סדר חשיבות): 1. קליל - עד 1.5 ק"ג, רצוי אפילו פחות - לכיוון הקילו הבודד 2. מסך בגודל 10"-12" ואיכותי מספיק לעריכת תמונות, כלומר גם רזולוציה כמה שיותר גבוהה 3. מעבד גרפי ייעודי או CPU מספיק חזק - שוב לעריכת תמונות 4. בטריה שתחזיק לפחות 4-5 שעות 5. רצוי Hard disk של 250GB בקטגורית ה Netbooks לא מצאתי אף מחשב שעונה לי על הדרישות, כולם מקסימום עם ה ATOM ובדרך כלל מסכים עם רזולוציה נמוכה. היחיד שראיתי שדי עונה על הדרישות הוא ה Lenovo X200 אבל הוא חורג במחיר. אני אשמח לשמוע עוד רעיונות...או שתאשרו לי שבמחיר שלי אין כזו חיה ותמליצו לי על הכי קרוב לדעתכם. תודה, ישי

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  24. Started by ami4455,

היי , מעוניין בלפטופ עבור ילדה בכיתה ד'. אני מעדיף לרכוש לפטופ ברמה טובה ושיהיה קל משקל. כמובן מבחינת הילדה מה שחשוב הוא המראה של הנייד ורוד/gold וכדומה.במידת הצורך אני מתכנן לעטוף את הנייד בכיסוי כלשהו מבירור שעשיתי ב AMAZON מצאתי 5 אופציות שנראות לי רלוונטיות : Samsung Galaxy Book Ion 13.3” Laptop| QLED Display and Intel Core i7 Processor | 8GB Memory | 512GB SSD | Long Battery Life and Windows 10 Operating System | (NP930XCJ-K01US) 2020 HP Envy 13.3" 4K Ultra HD Touch-Screen Laptop 10th Gen Intel i7-1065G7 8GB DDR4 Memory 512GB SSD WiFi 6 Bluetooth 5.0 ASUS VivoBook S13 Thin and Light Laptop, 13.3” FHD Display, Intel Core i5-1035G1…

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  25. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תכנה וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קל יותר טוב, גודל מסך עד "15.6 7. האם האם יש צור…

• 0 תגובות
    • 255 צפיות

דיונים חדשים בפורומים