ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני בן כ-22 ומעוניין לקנות מחשב חדש. השימושים במחשב יהיו בעיקר משחקים, סרטים, מוסיקה, עבודות ללימודים, גלישה באינטרנט וכו'. אין לי מושג מה טווח המחירים כיום, לכן אני לא משאיר כאן תקציב אך חשוב שהמחשב יהיה ברמה גבוהה ויחזיק לי מעמד בשנים בקרובות. אם שווה להוסיף עוד קצת כסף בשביל שהיחס בין עלות לתועלת יהיה טוב יותר אז אני אוסיף אך אם לא כדאי להוסיף את הסכום אז אני אחסוך. אני לא מעוניין לעלות אוברקלוקינג או מודינג. אשמח גם למסך טוב. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריכה עזרה בבחירת מפרט מקצועי לגרפיקה תוכנות גרפיקה: פוטושופ , אילוסטרייטור, אינדזיין גרסאות מתקדמות 5CS ומעלה (עבודה יומיומית כל היום) תוכנה נוספת.: אפטראפקט(מידי פעם) , תוכנות אודיו: קיובייס תוכנות וידאו:סוני וגאס שימוש יומי אינטנסיבי בתוכנות , שמירת קבצים כבדים, עבודה עם קבצי גרפיקה ואודיו כבדים (לפעמים 1 ג'יגה ויותר) עבודה עם תוכנות אדובי במקביל (3 תוכנות פעילות בו זמנית) תקציב: 3000 ש"ח חריגה: 1500 ש"ח זו הההצעה שקיבלתי ב3900 ש"ח לא כולל התקנה של ווינדווס והעברת קבצים ממחשב ישן (שגם חשוב מאוד) מעבד: Core i5 4690 3.5GHz Quad Core 6MB מאוורר: Low Noise (PWM) CPU Cooler זכרון: 8GB DDR3 1600 כרטיס מסך nVIDIA GTX750 2GB GDDR5 3x Monitors 80GB/se…
-
- 51 תגובות
- 13.6k צפיות
- 1 follower
-
-
לוח GIGABYTE GA-K8N51GMF-9 מעבד AMD 4200 זכרון 3GB DDR 400Mhz כרטיס מסך GIGABYTE 8800GT 512MB כמובן ספק ומארז מתאימים. יש לי את רוב החלקים אני צריך להשקיע עוד 2000 ש"ח בערך. האם אני יוכל לשחק במשחקים כגון CRYSIS? במסגרת היכולות הכלכליות שלי כרגע לא יפריע לי אם אני לא יוכל לשחק במקסימום איכות, אבל חשוב לי שאני יוכל לשחק במשחק והוא לא יזוז לי לאט.
-
- 9 תגובות
- 638 צפיות
-
-
התקקציב הוא 8K אם ישנה חריגה סבירה אבל יעילה אז ניתן לקחת בחשבון. ללא ציוד הקפי, ללא OC חשוב לי מעבד חזק הרבה זיכרון ,ואני לא מתפשר על לוח. אם אפשר להכניס כרטיס מסך חזק וכרטיס טלויזיה לעריכת סרטים, והארד דיסקים גדולים לסרטי FHD. השקט חשוב כי זה סלון וספק חזק שיחזיק את המערכת . תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
כולל מסך. משהו בסיסי שיריץ משחקים ברמה סבירה עד טובה
-
- 7 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום,אני צריך מחשב חדש , עם מעבד INTEL חובה!(ואני יודע ש-AMD יותר זול אבל מסיבות פרטיות רק INTEL) כרטיס מסך אני צריך חזק(נגיד 3850) זיכרונות 2 GB עדיף של CORSAIR. ללא OC . תודה וערב טוב .
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
צריך לפטופ בעיקר לעבודה (תכנות), גלישה, וגם קצת משחקים (סטארקראפט בעיקר). אחרי הרבה חיפושים התבייתתי על 2 דגמים: 1. http://ksp.co.il/?uin=22213 2. http://ksp.co.il/?uin=22923 א. עושה רושם שההבדל העיקרי הוא המעבד, אבל אני לא כל כך מבין איזה מהם טוב יותר, ומה ההשלכות לגבי הסוללה. ב. יש גם שוני במסך, האם הוא קריטי? ג. יש למישהו ניסיון עם האחריות של מעבדות CPM? ד. האם יש בעיות קריטיות ידועות עם הדגמים האלו? אשמח אם תעזרו לי לבחור, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי , אני סטודנט להנדסת חשמל באריאל ,מחפש מחשב נייד נייד קל משקל , בעל מסך איכותי , מעבד חזק , וכמובן סוללה שתחזיק מעמד ,אשמח להמלצה על מחשב שיחזיק מעמד לכל התואר , התקציב עד 5000 שח
-
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, ושוב הזמן הגיע לקנות מחשב חדש אחרי 5 שנים... יעוד המחשב הוא עריכת וידאו (פרמייר)+משחקים+שוטף אז אני יכתוב את הרכיבים שנראים לי, אני ישמח לקבל ממכם תגובות: 1. האם המפרט מאוזן. 2. רכיבים כדאיים או שטעיתי. 3. שמץ של סיכוי שאני יעמוד בתקציב במידה ולא אילו שינויים לעשות כדי לעמוד? טוב לעסק... 1. מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box לא היו ממש התלבטויות פה. 2. לוח אם ASUS p5bDLX wi-fi יקר אני יודע אבל חוסך לי ראוטר לנייד ומאפשר OC בכיף וסתם סבבה של לוח לפי דעתי. 3. דיסק קשיח ST3250620AS Seagate בפחות מ 500 שקל אני לא רואה משהו יותר טוב בנפח הזה, תקנו אותי במידה ואני טועה. 4. זכרון לא בררן 2X1GB CL5 800HZ אין לי סנטמנטים לאף חברה כל עוד לא ג'נרי …
-
- 6 תגובות
- 789 צפיות
-
-
קיבלתי הצעת מחיר למחשב של Fujitsu Siemen עם מעבד Intel® Pentium® B950 Processor 2.1GHz זכרון 4GB כרטיס מסך 3000 מובנה וכ"ו ב - 1800 ש"ח זה שווה את המחיר? מה ההבדל בין המעבד Intel® Pentium® B950 Processor 2.1GHz למעבדי I3 / I5 / I7 ? וגם לעומת Dual Core ? תודה
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-
-
אתחלתי אותו באתחול בסיסי בmsconfig כדי לראות אם הבעיה בגלל תוכנות שעולות בסטארטאפ אבל הוא עדיין איטי. המחשב קור 2 דואו 1.66 עם ג'יגה זיכרון ו100 ג'יגה דיסק קשיח ככה שהוא אמור להיות מהיר והוא יותר איטי מהAMD 3000 שיש לי בבית.. עזרה בבקשה!!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש. אני מנסה להרכיב מפרט מאוזן עם יחס עלות/תועלת גבוה ואופק שדרוג מקסימלי. העיקרון שבחרתי לעצמי - מערכת AMD עם לוח תומך AM3 לשדרוג עתידי ומעבד תקציבי שיואץ ב-OC שימושים: משרדיים 'כבדים' (Matlab, ArcGIS, עיבוד תמונה בפוטושופ כולל פילטרים מורכבים, עיצוב ב-Indesign), צפייה בסרטי HD וקצת עריכת וידאו ביתית ב-HD. לא משחק משחקים. תקציב: עד 3,500 ש"ח (גמיש לאפשרויות הטומנות בחובן שיפור משמעותי) אוברקלוק: מתוכנן, לא היסטרי לשבירת שיאים, אלא כדי להפוך מעבד תקציבי למעבד קרנף. שקט: 8 מתוך 10 (אפילו 8.5) ציוד היקפי דרוש: רק מקלדת מערכת הפעלה: תותקן Win 7 ציוד קיים: מסך 22", עכבר, רמקולים הרכבתי את המפרט הבא: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידו…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, התקציב שלי הוא 2500. רצוי שהוא יהיה חזק, מהיר, ועמיד, ומלבד השימושים הבסיסיים שיהיה ניתן להריץ בו גם משחקים כמו wow. המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135013§ion=293&target=משחקים נראה מתאים לדרישות שלי מהכתוב, אבל נאמר לי שהמעבד לא טוב, ועוד כמה רכיבים לא הכי מוצלחים. מישהו יכול לומר לי איפה אפשר לשפר? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
ספק כח : Seasonic SS-500ET-F3 500W הארד דיסק : Hitachi HD 300GB
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראשית אני מצטער ששיגעתי את מי שעזר לי בנושא הקודם, האמינו לי שאני בעצמי כבר השתגעתי מלבחור מחשב. אחרי שדיברתי עם כמה סטודנטים, הבנתי שלצרכים בסיסיים של סטודנט אין סיבה להשקיע מעל 3,000 ש"ח. אני בסך הכל צריך את המחשב הזה בשביל אינטרנט, אופיס ומעט סרטים. לא מעבר לזה. אבל לשימושים המועטים האלה, חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר וחלק, ללא תקיעות. הדרישות שלי מהמחשב: מסך מעדיף 13.3 או 14 אינץ'. מעבד i3-i5 (עדיף i5 כמובן). 4gb RAM לפחות. שיהיה כונן SSD של 24GB לפחות. חיי סוללה טובים. אופציה לחריגה קטנה מהתקציב. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לחברה, לא ברור לי ההבדל בביצועים בין דיסק קשיח 5400, דיסק קשיח 7200 ודיסק קשיח 5400 עם SSD (היברידי) האם הדיסק ההיברידי דומה בביצועים ל-7200 ? יותר / פחות טוב ? מבחינת זמן פעולה של המחשב - האם עדיף לקחת מעבד דל הספק או להשקיע דווקא ב-SSD (היא צריכה לפחות-500 ג'יגה כך שמדובר בעלות מאוד גבוהה) (עד כמה מעבד "רגיל" צורך סוללה כשלא עושים כלום עם המחשב ?) (השימושים שלה לא חריגים, Viewer'ים של הדמיות רפואיות, אופיס/אינטרנט) תודה על כל עיצה...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש טאבלט אנדרואיד סביר, בעיקר לשימוש של צפיה ומשחקים בסיסים. חשוב סוללה וגודל המסך. אודה להמלצות,
-
- 0 תגובות
- 392 צפיות
-
-
שלום לכולם קודם כל אני חדש פה .. וזה נראה לי אחלה פורום .. דבר שני אני צריך בבקשה מפרט של עד 6000 שקל ... אבל שיהיה מפרט פצצה למשחקים .. שיעבדו לי בו כל המשחקים החדשים והכבדים האלו .. כמו GTA IV ו CRYSIS ,FAR CRY 2 וכו'... תודה לכל העוזרים !!
-
- 10 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום אני מחפש דרייבר ללוח אם עם - chip set 945G ,אני רוצה שזה יתאים ל-WIN7 דגם המחב הנייד dv6426 us , HP Pavilion dv 6000 GA378UA#ABA המחשב פורמט מ-VISTA ל-XP תודה.
-
- 6 תגובות
- 838 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וקריאת ספרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כלכך חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכו…
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה שנייה להראות משהו פשוט שיעיר כמה חבר'ה עם תקציב מוגבל: לקנות עכשיו בתקציב זול E8400 ב 800 שקל ולחסוך 700 שקל עד למחיר ה 1500 ש"ח למעבד I7 920 (ולעשות OC למעל 4 ג'יגה). לקנות 4GB של DDR II ב כ350 ש"ח ולחסוך 150 ש"ח עד למחיר ה500 ש"ח ל3 ג'יגה או לחסוך 650 ש"ח עד למחיר ה1000 ש"ח בדגמי ה 6 ג'יגה (שהם אלו שבאמת ייתנו ביצועים במערכת 64 ביט שהרוב מתקינים כיום). לקנות לוח ASUS P5Q ב כ600 שקל ולחסוך 600 שקל עד למחיר 1200 ש"ח, מחיר לוח הI7 הכי זול בלי יותר מדיי קשקושים עם מספיק פיצ'רים משצריך גם ככה. חשבון פשוט של שילושים קדושים: מערכת P45+E8400+4GB DDR II = בערך 1600 ש"ח (הוספתי 50 שקל שלא יגידו לקחתי המחיר הכי זול לכל חלק). מערכת X58+I7 920+ 3GB DDR III = בערך 3200 ש"ח -…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ביקשתם שנבנה סטיקי עם מידע למפרטי גרפיקה שיאחד את הידע אחת ולתמיד. אם יש לכם מה לתרום זה המקום. אין צורך לקרוא את כל השירשור, הידע הרלוונטי רוכז בפוסט הראשון. לפני שנתחיל עם המידע הטכני הספציפי, פוסט קטן בשביל להעניק קצת פרופורציות לגרפיקאים המוגבלים בתקציב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451237.msg4222548#msg4222548 מושגים טכניים - הסבר כללי ידובר בהמשך על כל מיני תקנים למיניהם, בשביל להבין על מה מדובר נבדיל בין שתי קבוצות של תקנים - פקודות רינדור (צייר לי דברים - מעגלים ותמרות עשן) ופקודות תיכנות (חשב לי דברים - כמה זה 2+2). קבוצה אחת - CUDA, Stream ו- OpenCL - פקודות תיכנות (שפות תיכנות). CUDA זו השפה של Nvidia, לשפה של ATI קוראים Stream, ו-OpenCL זו ש…
-
- 279 תגובות
- 436.8k צפיות
-
-
מיקום: מהארץ. מטרות המחשב: גיימינג לא כבד כלכך, משחקים כמו WOW מה שאפשר להכניס ולשחק בסכום כזה. גודל מסך: מעדיף 17אינץ אבל גמיש בגודל. זמן סולה: לא משנה. יציאות מיוחדות: לא משנה. בלוטוט: כן גודל כונן: 200גיגה ומעלה. צורב: לא אכפת. בלוריי: לא אכפת. אחריות בינלאומית: מומלץ... מערכת הפעלה: לא, אני מקסימום אקנה בעצמי. העדפה לחברה: אתם יודעים יותר טוב.. מקסימום שאפשר להוציא לגיימינג בסכום הזה.
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב בטכניון, ואני זקוק למחשב שישמש אותי גם במעונות וגם בבית. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסדרות/סרטים, משחקים עדכניים יחסית. אני גם רוצה להריץ עליו VM, אז כדאי שיהיה חזק מספיק. * גודל המסך? מט. 15.4 (אפשר גם קצת יותר קטן) * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? אין. עדיף לא כבד מדי, כי אני מתכנן לעשות איתו נסיעות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד אם אפשר יהיה לחבר למסך אחר ו/או לקשיח חיצוני. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB. אם אפשר לשלב SSD למערכת הפעלה, זה יכול להיות נחמד. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים. רציתי לדעת באיזה רמה מדורגת מערכת זו :- לוח אם ASUS M2N-E מעבד AMD ATHLON 64 X2 6000+ כ.מסך (עדיין מתלבט אבל נראה לי שבסוף אלך על) NVIDIA 8500GTX 512MB . כ.זיכרון MB2048 KINGSTONE DDR2 667MHZ כ.קול CREATIVE LIVE 5.1 ד.קשיח 320 GB של WD הצרכים שלי ממחשב הן כל דבר אפשרי ! כלומר לשחק משחקים כבדים לשמוע קול איכותי במיוחד אבל לא לשלם על זה אלפים .וספק כוח אני לא יודע מה לקנות אז גם כן אם אתם יכולים להמליץ לי על אחד וגם איני צריך מסך ולא כוננים אופטיים וחברים תהיו עניינים - אגב סכום זה לא כל כך משנה לי- אני לא רוצה הצעות אלא רוצה את הדעה שלכם על המפרט הזה . תודה לעוזרים .
-
- 4 תגובות
- 510 צפיות
-