ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
יש לי תקציב של משוער של 3500 ש"ח, המחשב מצד אחד מיועד למשחקים, מצד שני לא מדובר בגיימרים מטורפים, מדובר בילד בן 8 שבגילו אין יותר מדיי משחקים (ככה אני סבור) חוץ ממשחקי מכוניות כדוגמת GTA IV וסדרת Need For Speed החדשה, ועוד כמה משחקים שמתאימים לגילו (אם אתם מכירים כמה תתקנו אותי ותפכחו את עיני!). המסך הוא 20 אינץ' והילד כנראה לא מכור ומכור לרזולציות. המטרה היא מחשב שיצליח להפעיל משחקים על הגדרות בינינות לפחות 3 שנים, ושהמחשב כולו - מעבד לפחות - יעמוד בדרישות למשחקים אפילו ל5 שנים הקרובות. עכשיו השאלה היא איפה לתת יותר תקציב, למעבד חזק יותר, או להתפשר קצת על מעבד כדי לקחת את הכרטיס 4850? מניסיון של שנים תמיד המגבלה הייתה הכרטיס מסך שכבר לא תמך - ולא משנה אם הוא עולה 1700 ש"…
-
- 11 תגובות
- 969 צפיות
-
-
העדיפות היא לקבל לינק למחשב למכירה ולא להרכבה מחשב שיעבדו בו מעט משחקים כמו PES12, שישמש אותי להורדת וצפייה בסרטי HD, שירוץ טוב ושאוכל לבצע בו עבודה משרדית. התקציב 2.7 גמיש ממש מעט. אין צורך במערכת הפעלה. תודה רבה למסייעים!
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
1. הי אני רוצה לקנות מחשב בשבילי, מחשב לגיימינג ועריכה של סרטונים, תמונות. התקציב הוא 5500 ולא ניתן חריגה בתקציב. 2. אני גם מעוניין לקנות ציוד הקפי (הציוד ההקפי לא כולל את התקציב של ה5500 והתקציב המירבי לציוד ההקפי הכולל הוא 3500 ש"ח). הציוד ההקפי כולל: מקלדת, עכבר, פד שולחן שאני מעריך בערך שגודלו צריך להיות בסביבות המטר לרוחב על 40 סנטימטר, מסך גיימינג איכותי (צריך להיות עם רזולוציה טובה ועדיף 144hz, מאמין שהוא יעלה בסביבות ה1000,1500 ש"ח) ואוזניות. (חשוב לציין שאני רוצה שכל זה יהיה של גיימינג, עדיפות לאורות אך לא חייב). 3. אני רוצה במחשב 3 חיבורים של HDMI וחיבור של SSD. 4. פחות חשוב לי שקט הפעילות של המחשב אבל אני מקליט סרטונים למדיה החברתית…
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אני עומד להתחיל לעבוד הרבה עם פרימייר ואולי אפטר אפקט, יש לי מחדש חזק אבל יחסית ישן, אני רוצה לשאול אם אני צריך להחליף את כל המחשב או אפשר להסתפק רק בכמה חלקים.. המחשב שברשותי: מעבד I7 - 860@4Ghz לוח אם - P55-UD3a קירור Mugen2 זיכרון : 16GB 1600Mhz - kingston hiperX כרטיס מסך GTX460 1G - קירור I-chill ספק - קרוסייר HX650W כונני מערכת - OCZ vertex2 זוג במערך רייד0. כונני עבודה - זוג 2GB סיגייט ברקודה.. השאלה שלי: אם אני מחליף את הכרטיס מסך לכרטיס מתקדם יותר זה יספיק? או שאני חייב להחליף מעבד ועוד.. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקי, המחשב הוא של IBM דגם R30 עם פנטיום 3 1.00 GHZ עכשיו כשמדליקים אותו הוא אומר שיש בעיות: 1) אין בטריה אז צריך להכניס חדשה(אני לא משתמש בבטריה אלא רק במטען..) 2)התאריך והשעה לא נכונים את 2 אני יודע איך לתקן אבל כשהוא מכניס אותי לביוס(זה מה שהוא עושה במקום להדליק את המחשב) אז אני נכנס לDATE&TIME ואז זה פשוט נתקע וצריך ריסטרט.. מה אפשר לעשות? אולי עדכון ביוס? אין לי מושג מה יש על הדיסק קשיח כי סתם קיבלתי את המחשב הזה אבל לצערי הDVD שלו לא עובד אז אי אפשר להתקין כלום עליו האם אפשר להתקין עם DVD חיצוני? או אולי באמצעות DISK ON KEY? והאם אפשר לעדכן ביוס במידת הצורך עם DISK ON KEY? תודה רבה. אולי על מחשב כזה גם עדיף לינוקס? אני אשמח להסבר על זה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, צריך לשדרג מחשב קיים. מדובר על מעבד, לוח, זיכרון, הרד דיסק וספק. כרטיס מסך רק אם צריך. אפשר גם על הלוח במידה וזה מספיק לשימושים האלה - שימושים עיקריים - החל מאינטרנט דרך וורד ועד עריכת וידאו לפעמים (פרמייר, פוטושופ - מן הסתם יהיו התוכנות הכבדות במחשב). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,500, חריגה של עד 100 ש''ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג(VALORANT, CSGO, NBA2K, FIFA, RDR2" GTA ועוד), תכנות(PyCharm, VS Code) ועריכה (Photoshop, Premiere, After Effects, Illustrator). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, +2K 144HZ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב להיות שקט, אבל אם אפשר עדיף. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפש נייד ללימודים, ככה שעדיפות למסך 12.1 או 13 חובה שיהיה קל ובעל מסך מעולה שניתן לקרוא ממנו טקסט (במקום להדפיס ולחסל יער) בעל זמן סוללה גדול מצד שני שיאפשר לי לשדר לטלויזיה סרטי HD עדיפות ל 1080P (יש לי פיתרון היום ל 720P, אני חושב על העתיד) תקציב בסביבות ה 4000-4500 עדיפות לגבול התחתון. תודה
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך עזרה בהרכבת מחשב ב-4.5 K....יעדי המחשב הם כללים....גם אינטרנט....צפייה בסרטי HD....קצת משחקים....כולל מסך....לא כולל רמקולים וציוד היקפי! מה המפרט הכי יעיל שאני יוכל לקבל במחיר הזה?....מעדיך לקנות מאייבורי..
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
-
ההורים שלי רוצים לקנות לאחי נטבוק ללימודים בכ2000 שקל פחות או יותר. הצרכים הם הקלדה של סיכומים (ובכלל בשיעורים וכו'..), גלישה באינטרנט, ואולי פה ושם הצגה של סרטים ומשחקי דפדפן אם אפשרי (לא חובה.). זהו אני חושב, תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום! אני בן כ-22 ומעוניין לקנות מחשב חדש. השימושים במחשב יהיו בעיקר משחקים, סרטים, מוסיקה, עבודות ללימודים, גלישה באינטרנט וכו'. אין לי מושג מה טווח המחירים כיום, לכן אני לא משאיר כאן תקציב אך חשוב שהמחשב יהיה ברמה גבוהה ויחזיק לי מעמד בשנים בקרובות. אם שווה להוסיף עוד קצת כסף בשביל שהיחס בין עלות לתועלת יהיה טוב יותר אז אני אוסיף אך אם לא כדאי להוסיף את הסכום אז אני אחסוך. אני לא מעוניין לעלות אוברקלוקינג או מודינג. אשמח גם למסך טוב. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני צריכה עזרה בבחירת מפרט מקצועי לגרפיקה תוכנות גרפיקה: פוטושופ , אילוסטרייטור, אינדזיין גרסאות מתקדמות 5CS ומעלה (עבודה יומיומית כל היום) תוכנה נוספת.: אפטראפקט(מידי פעם) , תוכנות אודיו: קיובייס תוכנות וידאו:סוני וגאס שימוש יומי אינטנסיבי בתוכנות , שמירת קבצים כבדים, עבודה עם קבצי גרפיקה ואודיו כבדים (לפעמים 1 ג'יגה ויותר) עבודה עם תוכנות אדובי במקביל (3 תוכנות פעילות בו זמנית) תקציב: 3000 ש"ח חריגה: 1500 ש"ח זו הההצעה שקיבלתי ב3900 ש"ח לא כולל התקנה של ווינדווס והעברת קבצים ממחשב ישן (שגם חשוב מאוד) מעבד: Core i5 4690 3.5GHz Quad Core 6MB מאוורר: Low Noise (PWM) CPU Cooler זכרון: 8GB DDR3 1600 כרטיס מסך nVIDIA GTX750 2GB GDDR5 3x Monitors 80GB/se…
-
- 51 תגובות
- 13.6k צפיות
- 1 follower
-
-
לוח GIGABYTE GA-K8N51GMF-9 מעבד AMD 4200 זכרון 3GB DDR 400Mhz כרטיס מסך GIGABYTE 8800GT 512MB כמובן ספק ומארז מתאימים. יש לי את רוב החלקים אני צריך להשקיע עוד 2000 ש"ח בערך. האם אני יוכל לשחק במשחקים כגון CRYSIS? במסגרת היכולות הכלכליות שלי כרגע לא יפריע לי אם אני לא יוכל לשחק במקסימום איכות, אבל חשוב לי שאני יוכל לשחק במשחק והוא לא יזוז לי לאט.
-
- 9 תגובות
- 643 צפיות
-
-
התקקציב הוא 8K אם ישנה חריגה סבירה אבל יעילה אז ניתן לקחת בחשבון. ללא ציוד הקפי, ללא OC חשוב לי מעבד חזק הרבה זיכרון ,ואני לא מתפשר על לוח. אם אפשר להכניס כרטיס מסך חזק וכרטיס טלויזיה לעריכת סרטים, והארד דיסקים גדולים לסרטי FHD. השקט חשוב כי זה סלון וספק חזק שיחזיק את המערכת . תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
כולל מסך. משהו בסיסי שיריץ משחקים ברמה סבירה עד טובה
-
- 7 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום,אני צריך מחשב חדש , עם מעבד INTEL חובה!(ואני יודע ש-AMD יותר זול אבל מסיבות פרטיות רק INTEL) כרטיס מסך אני צריך חזק(נגיד 3850) זיכרונות 2 GB עדיף של CORSAIR. ללא OC . תודה וערב טוב .
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
צריך לפטופ בעיקר לעבודה (תכנות), גלישה, וגם קצת משחקים (סטארקראפט בעיקר). אחרי הרבה חיפושים התבייתתי על 2 דגמים: 1. http://ksp.co.il/?uin=22213 2. http://ksp.co.il/?uin=22923 א. עושה רושם שההבדל העיקרי הוא המעבד, אבל אני לא כל כך מבין איזה מהם טוב יותר, ומה ההשלכות לגבי הסוללה. ב. יש גם שוני במסך, האם הוא קריטי? ג. יש למישהו ניסיון עם האחריות של מעבדות CPM? ד. האם יש בעיות קריטיות ידועות עם הדגמים האלו? אשמח אם תעזרו לי לבחור, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי , אני סטודנט להנדסת חשמל באריאל ,מחפש מחשב נייד נייד קל משקל , בעל מסך איכותי , מעבד חזק , וכמובן סוללה שתחזיק מעמד ,אשמח להמלצה על מחשב שיחזיק מעמד לכל התואר , התקציב עד 5000 שח
-
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, ושוב הזמן הגיע לקנות מחשב חדש אחרי 5 שנים... יעוד המחשב הוא עריכת וידאו (פרמייר)+משחקים+שוטף אז אני יכתוב את הרכיבים שנראים לי, אני ישמח לקבל ממכם תגובות: 1. האם המפרט מאוזן. 2. רכיבים כדאיים או שטעיתי. 3. שמץ של סיכוי שאני יעמוד בתקציב במידה ולא אילו שינויים לעשות כדי לעמוד? טוב לעסק... 1. מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box לא היו ממש התלבטויות פה. 2. לוח אם ASUS p5bDLX wi-fi יקר אני יודע אבל חוסך לי ראוטר לנייד ומאפשר OC בכיף וסתם סבבה של לוח לפי דעתי. 3. דיסק קשיח ST3250620AS Seagate בפחות מ 500 שקל אני לא רואה משהו יותר טוב בנפח הזה, תקנו אותי במידה ואני טועה. 4. זכרון לא בררן 2X1GB CL5 800HZ אין לי סנטמנטים לאף חברה כל עוד לא ג'נרי …
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
קיבלתי הצעת מחיר למחשב של Fujitsu Siemen עם מעבד Intel® Pentium® B950 Processor 2.1GHz זכרון 4GB כרטיס מסך 3000 מובנה וכ"ו ב - 1800 ש"ח זה שווה את המחיר? מה ההבדל בין המעבד Intel® Pentium® B950 Processor 2.1GHz למעבדי I3 / I5 / I7 ? וגם לעומת Dual Core ? תודה
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
אתחלתי אותו באתחול בסיסי בmsconfig כדי לראות אם הבעיה בגלל תוכנות שעולות בסטארטאפ אבל הוא עדיין איטי. המחשב קור 2 דואו 1.66 עם ג'יגה זיכרון ו100 ג'יגה דיסק קשיח ככה שהוא אמור להיות מהיר והוא יותר איטי מהAMD 3000 שיש לי בבית.. עזרה בבקשה!!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש. אני מנסה להרכיב מפרט מאוזן עם יחס עלות/תועלת גבוה ואופק שדרוג מקסימלי. העיקרון שבחרתי לעצמי - מערכת AMD עם לוח תומך AM3 לשדרוג עתידי ומעבד תקציבי שיואץ ב-OC שימושים: משרדיים 'כבדים' (Matlab, ArcGIS, עיבוד תמונה בפוטושופ כולל פילטרים מורכבים, עיצוב ב-Indesign), צפייה בסרטי HD וקצת עריכת וידאו ביתית ב-HD. לא משחק משחקים. תקציב: עד 3,500 ש"ח (גמיש לאפשרויות הטומנות בחובן שיפור משמעותי) אוברקלוק: מתוכנן, לא היסטרי לשבירת שיאים, אלא כדי להפוך מעבד תקציבי למעבד קרנף. שקט: 8 מתוך 10 (אפילו 8.5) ציוד היקפי דרוש: רק מקלדת מערכת הפעלה: תותקן Win 7 ציוד קיים: מסך 22", עכבר, רמקולים הרכבתי את המפרט הבא: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידו…
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, התקציב שלי הוא 2500. רצוי שהוא יהיה חזק, מהיר, ועמיד, ומלבד השימושים הבסיסיים שיהיה ניתן להריץ בו גם משחקים כמו wow. המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135013§ion=293&target=משחקים נראה מתאים לדרישות שלי מהכתוב, אבל נאמר לי שהמעבד לא טוב, ועוד כמה רכיבים לא הכי מוצלחים. מישהו יכול לומר לי איפה אפשר לשפר? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
ספק כח : Seasonic SS-500ET-F3 500W הארד דיסק : Hitachi HD 300GB
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-