עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by cd73,

שלום רב: אני לא מבין מדוע באתר לא ממליצים על לוחות של חברת asus עפ"י מה שאני מבין מאנשים באתר הם ממליצים על לוחות AMD יותר . לא ברור לי מדוע עושים רושם כי חברת asus לא מספיק טובה בשביל מיפרטים למחשבים, אני בטוח כי הלוחות של amd לא טובים יותר ולא אמינים יותר מהחברה המובילה כיום בתחום הלוחות asus . הגיע הזמן להגיד את האמת כי לוחות asus הם מספיק טובים וכמו שיש דגמים של לוחות amd טובים יותר וטובים פחות כך גם מדובר על הלוחות של החברה asus אז בבקשה מי שיש לו רושם מוטעה אז שיעשה בדיקה מקיפה ולפני כל תשובה והסבר שיחשוב הרבה פעמים. *אנשים מקבלים רושם לא חיובי על חברת asus וזה מטעה אותם בקניית מחשב וחבל מאוד על כך. תודה רבה לכולם אשמח לתגובות בנדון, שבוע טוב.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. הי, אני מתחיל להיסגר על המפרט הבא ואשמח לשמוע את דעתכם: מעבד i9 7900X - אזור ה 4500 ש״ח לוח אם ASUS ROG_RAMPAGE_VI_EXTREME - אזור ה 3000 ש״מ 4 כרטיסי EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 HYBRID קרור נוזלי - אזור ה 16000 ש״ח זכרון בין 64 ל 128 גיגה תדר אזור ה 2000MHz - בין 2000 ל 4000 ש״ח כונן SSD 1TB כנראה 600p של אינטל M.2 - אזור ה 2000 ש״ח ספק 1500W - אזור ה 2000 ש״ח מבחינת ערוצי PCIE יש לי 44, שיתחלקו 16,8,8,8 לכרטיסי GPU ועוד 4 ל SSD אשמח לשמוע מה דעתכם ואיפה כדאי לקנות. אני רואה למשל שאין במלאי את המעבד הזה ב KSP. את ה GPUים די בטוח שאאלץ להזמין מאמזון. אולי גם את המעבד/לוח אם וארכיב לבד? תודה!!!

3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם זה בלתי אפשרי לפי הדרישות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג מהתקציב, 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, צפייה ישירה, סרטים, קצת תוכנות אופיס בשימוש קל ביותר, מוזיקה, משחקי FPS בעיקר- לא דברים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS - ברמה איכות בינונית, באטלפילד, COD, אססינס קריד וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by david85,

אח שלי רוצה לקנות מחשב שיהיה לו בעיקר לשמוע שירים ולאינטרנט, לאינטרנט כבר דאגנו, רק מה שנשאר זה המארז עם כל החלקים {מתוחכם, אה?}, תנו לי ממיטב מפרטיכם ושימו לב שזה עד 2000 שקל, בלי מסך, וזה לא צריך להיות בשביל משחקים או מחשב חזק במיוחד שאמור להריץ תוכניות בומבסטיות. תודה רבה מראש, ממני דודי.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היי, מחפש המלצה למחשב נייד לחבר הוא גרפיקאי במקצועו - פוטושופ, אפטר אפקטס וחבריו, כולל תלת מימד (אם זה קריטי אני יכול לברר אילו תוכנות בדיוק) ותוכנות עריכת סאונד. התקציב הוא בעקרון 6000-8000 ש"ח, בעדיפות למחיר נמוך יותר כמו תמיד. הוא שם עין בעיקר על DELLים למיניהם אבל הוא קצת מבולבל ממבחר הדגמים שקיים. (עד עכשיו הוא עבד על איזשהו לנובו, אבל הוא כבר בן שנתיים ועייף) דגשים: מסך גדול (נניח 14 או 15) ברזולוציה גבוהה (משהו מעבר ל 1280X800) כרטיס מסך לא מובנה (יש טעם בכלל לכ.מסך לא מובנה? זה יעזור במשהו בתוכנות התלת למיניהן? או שזה טוב רק למשחקים?) אני מניח ש 4GB זכרון היום זה המינימום בקניה של נייד חדש (בתקציב כזה לפחות), אז גם זה דגש. ובנוסף דיסק קשיח גדול ומהיר (…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by idoe,

שלום, קניתי לפני כחודשיים Dell Vostro 3360 - i5, 4GB RAM (http://ksp.co.il/?uin=19747) לאחרונה אני מרגיש שהלפטופ לפעמים לא עובד בצורה חלקה כאשר יש מעט עומס על ה-CPU. למשל - מספר לשוניות פתוחות בדפדפן, שתי תוכנות Adobe פתוחות במקביל (זה לא העיסוק העיקרי שלי במחשב אך יוצא פה ושם), כשהמחשב "מתעורר" ממצב המתנה, פתיחת כל מסמך שהוא באופיס (13) ועוד. חשבתי שהבעיה יכולה להפתר ע"י שדרוג זכרון ה-RAM מ-4GB ל-8GB ורציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם נראה לכם הגיוני שמחשב יחסית חדש ועם מפרט כמו שלי "נתקע" קצת כמעט בכל עומס, גם לא גדול? 2. האם שדרוג הזכרון אמור לעשות את העבודה? או בעצם - האם הסיבה היחידה לא לקנות מחשב עם 8GB מראש היא העלות הכספית? 3. אני מניח שכמה מכם יכתבו בתגובה "לא בטו…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Wreckovski,

הערב, בסביבות השעה 19:00, ביום נחמד זה, אני, שי, הולך לרכוש מחשב חדש. הפירוט כדלקלן: AMD Athlon 64 3000+ 512k cache (tatat) Gigabyte GA-8KNS Motherboard (nforce 3 250, ethernet card, sound card...) A-DATA 512mb 3200/400 DDR memory mouse+keyboard(cheap ones) LG DVDx16 WD 80GB S-ATA 8mb buffer HD SUPER ATX w/ 500W SPU (possibly I;'ll get a better SPU( Thermalright SLK-948U (for amd)+Enermax 92mm המחיר הכולל יוצא 2800 וקצת שקלים. (אחרי בדיקה, זה מחיר הגון וסביר לחלוטין),

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום חברים, הכל התחיל מזה, שהייתי צריך תמיכה בקבצי וידאו h265 10bit 1080p, מפה לשם, הגעתי למצב שאני רוצה מפרט שיוכל גם לתת לי מענה למשחקים מידי פעם (רוב הזמן אני רואה סרטים, אנימה, סדרות), אין לי דרישות גבוהות, ולא רץ אחרי משחקים חדשים, ושירוצי באולטרה וכו, רק שיוכל להעביר את הזמן מידי פעם. המפרט אותו אני רוצה לקנות: Cpu: core i3 6100 tray Ram: 2x 4gb ddr4 2133 SSD: Intel 535 120GB HDD: WD Black 1TB Mobo: Asus/Msi B150 כי 110 ממש מוגבל Cpu cooler: Arctic freezer i11 Case: Antec ISK600M-400/500 הוא כולל ספק מסדרת VP המסך שלי הוא 24״, dell 2412 ברזולוציה 1080 על 1200, ככה שהמקסימום שאשחק בו זה 1080P יש מצב הקירור שבחרתי קצת מוגזם. לגבי כרטיס מסך, רציתי ל…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. הנה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום חברים, קבלתי 2 הצעות במפרטים שונים לבקשתי. האחד אובר קיל במודע, השני רזה יותר. אני טיפוס שתמיד אוהב שיהיה יותר מהדרוש ומוכן לשלם את האקסטרה עבור כך. השאלה האם הפער מצדיק את התוספת. המחשב חייב לכלול 2 דיסקים ברייד מירור, או בנוסף עליהם דיסק נוסף עבור מע' הפעלה. מפרט 1: מחיר 4100 ש"ח. מפרט 2: מחיר 2800 ש"ח. אשמח לכל תגובה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by rhin0,

שלום לכולם. מספר פעמים בעבר פרסמתי כאן תרדים שונים על המחשב שאני רוצה לקנות התקציב ירד מ 1300 דולר ל 750 מכוון שעכשיו(אחרי שיכנועים רבים) זה טמטום להוציא 1300 דולר. לא כולל מארז מסך מקלדת ועכבר תודה rhin0

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אז לאחר מחקר לא קטן בניתי את המפרט הזה בסופו של דבר ואשמח לשמוע את דעתכם. כרטיס מסך לא כלול כי יש לי כבר gtx 1080. יש לי מסך FHD אבל אני מתכוון לשדרג בעתיד הלא רחוק למסך 2K. כמה נקודות שלקחתי לצומת ליבי בבניית המפרט: 1. אני יודע שryzen 2700x מגיע עם הwraith prism שהוא די טוב אבל אי אפשר לעשות איתו oc רציני, לכן שמתי את dark rock 4 שלכל הדעות הוא מפלצת. 2. חיפשתי לוח אם שיוכל לעמוד ב oc כמו שצריך ושיהיה rgb כי חשוב לי היופי וגם יש למארז חלון זכוכית שרואים לתוך המחשב. 3. המעבדים של ryzen נשענים המון על ה ram מבחינת ביצועים וגם oc ולכן חשוב לי שה cas latency יהיה נמוך והמהירות כמה שיותר גבוהה. 4. אני יודע שאין הרבה מקום ב ssd …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by levy18,

שיריץ vista חלק ומשחקים חדשים (אבל לא בהגדרות הכי גבוהות כמובן) ללא ציוד היקפי בלי מערכת הפעלה מעבד intel כפול ליבה נ.ב שיהיה מורכב מאתר ksp משם אני רוכש את המחשב ואני מעדיף שאני ילך לחנות שלא יגידו לי פתאום שאת החלק הזה והזה אין להם.. סומך עליכם

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by יעקב לוי,

שלום לכולם. הסיפור הוא ארוך, אבל אני אנסה לקצר. קניתי מחשב לפני חודש, בשעה טובה, אחרי הרבה התלבטויות, מחשב ASUS מסדרת Vivobook S 14 Flip OLED TP3402VA, במפרט מעבד I5-13500H. קישור לזאפ: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1202110&q=vivobook s14 tp3402va-kn051 לאחר שבועיים המחשב התקלקל, סיפור ארוך ולא מעניין כ"כ. לא בהכרח קשור לאמינות של ASUS. החברה זכתה אותי במחשב חדש אצל המוכר, שאמר לי שנגמר לו במלאי ללא צפי לחידוש. הברירה שנשארה לי היא כזו, או להמתין כשבועיים שלושה ולקנות את אותו מחשב ממנו רק עם מעבד I7-13700H, (שזה בעצם המחשב הזה: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1193875&q=vivobook s 14 flip oled tp3402va-kn057)…

15. אוקיי אחרי הפעם האחרונה שביקשתי פה מפרט השתנו קצת דברים ובסוף התקציב גם גדל אמממ חשבתי על שני מפרטים שההפרש עלות ביניהם הוא בערך 900 שקל... די התלהבתי מהכפול ליבה שלא ממש יקר של אינטל, וההבדלים בינו למעבד השני אמנם לא גבוהים (בערך אותו דבר אני חושב) אבל חשבתי לקחת עכשיו כפול ליבה כדי שיתמוך בעתיד במשחקים עם תמיכה בכפולי ליבה מפרטי אינטל: דגם מחיר כמות Intel® Pentium® D 820 Dual Core 2.8Ghz LGA 775 1770 ¤ 1 ASUS P5WD2 PREMIUM 1450 ¤ 1 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 880 ¤ 1 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 580 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX6600GT TDH Extreme 128MB DDR PCI-EXPRESS 1150 ¤ 1 NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 325 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 An…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום, צריך מחשב לאחי, פרטים למטה. מה התקציב המקסימאלי? 2200. לנצל הכל, לחרוג עד 2500 אם חייבים. מה שימושי המחשב? משחקים בהגדרות בינוניות (לא FPS כבדים), יחובר למסך 22 אינטש, מעט עריכה גרפית (פוטושופ וכאלה) האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, כלום האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בלי כונן, יש צורב חיצוני ועבודה בעיקר עם DOK עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5, שקט אבל לא קריטי. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות, צריך WIN7, בלי אופיס. קניה בחנות במרכז, אין בקשות מיוחדות. אין תכנון לשדרוג, שיחזיק שנתיים+. תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by rafi28,

מבקש המלצה לנייד בנוי איכותי מסך 13-14ץ 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תוכנות אופיס, גלישה, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -אין -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by solidus,

אוקיי אז ככה.... לפי מיטב ידיעתי KSP היא החברה הכי טובה וזולה לקנות ממנה. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה. אני אומר את זה כי ככה תדעו קצת יותר על איזה רכיבים להמליץ לי, ואולי גם להתפכח ולגלות איזה חברה אחרת שמוכרת בזול יותר :פ עכשיו, בעניין התקציב - כתבתי בכותרת עד 6000, אבל אם זה ממש הכרחי וישפר את המפרט משמעותית אני מוכן לגלוש גם ל7000 אני משחק הרבה אז אני צריך מחשב שיוכל להריץ תמשחקים הכי כבדים בצורה מעולה, וגם שיחזיק מעמד כמה שיותר. הממממ...וכמובן - מעבד 64bit. ולסיום, כמה שאלות ספציפיות שמטרידות אותי: 1. אם קונה 64BIT אני אצטרך לקנות 4GB של RAM (ויותר) בשביל להרגיש את ההבדל בביצועים? כי ממה שקראתי, זה אחד היתרונות הבולטים של 64 סיביות, תוספת זיכרון. אבל נגיד ואני מתקין 2…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. על פי הבנתי, אין מכס על ייבוא מחשב בודד. האם בן אדם שבבעלותו לפטופ (היה בבעלות בעת היציאה מהארץ) פטור ממכס במקרה שיביא לפטופ נוסף?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, אפשר לחרוג אם זה באמת נחוץ. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (פרמייר) ותמונה (לייטרום) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נחוץ מסך: 27' HDR, מתכוונן באופן מלא כולל 90 מעלות, כולל רמקולים, 4K IPS עם כיסוי DCI גבוהה לפחות 95% (אבל לא ברמות הסופר מקצועיות..) אין צורך ברמקולים מעבר למה שיש במסך, עכבר או מקלדת (כבר יש לי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שכבר יש: GPU 970GTX => אין צורך בכרטי…

21. מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 לוח: DFI Lanparty DK x48 T2RS כ.מסך: Nvidia GeForce 8800 GT זכרונות: G.Skill PC2-6400 DDR2 (400MHz) 2x2GB קניתי את המחשב די מזמן אולם לפני כמה שנים החלפתי ל-i7 ככה שכל החלקים לא היום בשימוש, הכל עובד פיקס ולא התבצע שום OC לרכיבים.

22. אז ככה הרכבתי מפרט בשווי 4.3 אלף ואני רוצה את חוות הדעת שלכם כי אמרו לי שמאוד מבינים פה באתר ..... יש לי שאלות למטה מתחת למפפרט .. .! המפרט הוא לשימוש גיימינג כבד . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לנצל .. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן .. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf3 codmw3 crysis 2 gta וכל המשחקים הכבדים ... שעוד יצאו בהמשך -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. טוב אני כבר חודש מחפש מחשב טוב.. אני בעיקרון לא גיימר לא צריך משחקים לא כלום אני צריך מחשב לעריכה גרפית.. אפטר אפקטס פוטו שופ אילוסטרייטור וכאלו.. וזהו והשאר סרטים מוזיקה ודברים.. אבל בעיקר מחשב חזק לגרפיקה ולעבודה בתחום הזה.. אז חיפשתי בסוף הבנתי שאני צריך מעבד HQ לפחות ולא מסדרת U כי זה חלש בליבות.. ולקחתי גם כרטיס מסך מסדרה 10 של NVIDIA.. ועדיין כל אחד מנסה לדחוף לי.. מצאתי אחד של DELL מסדרת INSPIRION.. שנראה לי בול מה שאני צריך אבל בול.. מפרט מפלצתי.. יחסית למחיר.. 5200 ש"ח כולל הכל. (שיהיה ברור אני לא הולך להשתגע בתקציב יותר מזה.. מחשב נייד Dell Inspiron 7000 N7577-7143 דל יצרן:DELL מעבד:Intel Core i7-7700…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום רב. אני גרפיקאי מתלבט מאוד בין מבחר דגמי מחשבים ניידים לביצוע עבודות גרפיות (תכונות אדומי לסוגיהן). ככל שאני חוקר יותר ויותר אני נהיה מבולבל יותר ויותר... אם יש למישהו דגם/חברה אחרת מהמפורט למטה ושחושב שהוא הטוב ביותר במסגרת התקציב- אשמח מאוד לעצה ולתגובתכם המהירה- המחשב חייב להיקנות בימים הקרובים מאוד. אני מחפש את הטוב ביותר בתקציב שבין 6000-9000 ש"ח. תודה מראש, הדגמים שאני מלבט בינהם הם: toshiba satellite A300 15-c לינק למפרט: http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150523 toshiba satellite p300-133 אותו מפרט כמו המחשב הקודם רק עם מסך "17 toshiba satellite x200-22u לינק למפרט: http://il.computers.t…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Nuriz,

בס"ד שלום לכולם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עם הדרישות הבאות: 1. לנצל את כל התקציב - 4800 ש"ח, אפשרות לחריגה עד 500 ש"ח למקרה שלדעתכם החריגה הזו תאפשר הכנסה או שדרוג של רכיבים שממש חבל שלא ייכנסו. 2. המחשב מיועד ל- א. משחקים - ככה שכל משחק חדש שייצא עכשיו לשוק אני אוכל להתקין אותו ולשחק בו בכיף במחשב, בלי תקיעות כאשר בהגדרות המשחק אני אציין שאני מעוניין ברמת פירוט הגרפיקה הכי גבוהה. בעיקר אני מעוניין לשחק במשחקי ספורט כגון פיפא וNBA ומשחקי מרוצים כדוגמאת Need For spped ומשחקי אסטרטגיה למיניהם כמו Red Alert ומשחקי פעולה כמו Max Pain או Assassin's creed. מה שאני מנסה לומר הוא שאני מעוניין במחשב שיוכל להריץ בכיף ובמהירות משחקים חדשים שייצאו לשוק בקטגוריות הללו. ב…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים