ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, אני עוזר לחברה להרכיב מפרט מחשב לצרכים שלה. כמובן, אתם עוזרים טוב יותר ממני והייתי שמח לשמוע המלצות למפרט. הצרכים : בעיקר פוטושופ (עיבוד תמונה), שיעבוד חלק ונוח. צרכים בסיסיים כמו גלישה באינטרנט, אופיס - אבל ברמה גבוהה, כלומר שכמה חלונות ותוכנות ברקע לא יסתמו את המשאבים של המחשב. נפח איחסון (HD) של 320GB לפחות.. זיכרון פנימי, לדעתי מומלץ 4GB - מה אתם אומרים? ללא ציוד היקפי (מסך, מקלדת וכו'..) לדעתי אפשר להוציא בתקציב של הרבה פחות מ5000 שקל. לא צריך להיסחף ולנצל את כל התקציב. נשמח לעזרה! תודה, רן ורוני.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקבל חוות דעת לרכישת מחשב חדש לשימוש לילד בן 7 ולשימוש שלי למטרות הבאות למשחקים,לבצוע המרת סרטים מ קלטות וידאו לDVD ,ושימושים רגילים. חשיבות רבה לאמינות החלקים, ולשימוש לאורך מקסימום של שנים. הבקש לקהל חוות דעת גם לעלויות תודה רבה מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz E8200 45nm : " SLAPP" - BOX ¤876 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤347 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8500GT TDH 512MB GDDR2 - HEATPIPE - RETAIL ¤365 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤355 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - RETAIL ¤172 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤273 מארז: COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT ¤36…
-
- 2 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש ביתי עם דגש על: אינטרנט,תוכנות משרדיות,מוזיקה וסרטים. התקציב שלי הוא עד 2,000 ש"ח (ללא ציוד הקפי). ראיתי באתר של אייבורי הצעה מעניינת ב - 1,645 ש"ח רציתי לשמוע את דעתכם על ההצעה. להלן המפרט המוצע: מעבד - Intel® Core™ 2 Duo E7500 2.93GHz לוח אם - לוח Asus דגם P5QPL-AM צ'יפסט G41 (לא G31) או לוח MSI דגם G41M4-F צ'יפסט G41 (לא G31) דיסק קשיח - Western Digital 500GB SATA II 7200RPM 16MB Buffer Caviar Blue זכרון - Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz כונן אופטי / קורא כרטיסי זכרון - צורב LG / Samsung SATA DVD , מהירות צריבה מקסימלית X22 או צורב Optiarc SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24.תוספת לקורא כרטיסי זכרון בחיבור USB 2.0ו- 29…
-
- 6 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה למפרט נוסף. אני אנסה לספק אינפורמציה בשיטה המומלצת ע"י הפורום. 1. מה התקציב המקסימלי? 2300 ש"ח, לא ניתן לחרוג, ועדיף לנצל את כל התקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? מחשב ביתי. גלישה באינטרנט, עבודה עם תמונות דיגיטליות, מוסיקה, סרטים (לא סרטים כבדים), אופיס, חיבור המחשב למחשב שבעבודה עם שליטה מרחוק. 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ? כמובן שלא צריך כונן דיסקטים. מלבד זה צריך הכל, כולל צורב DVD (רגיל, לא צריך Blue Ray). 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6-7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא מתוכנן אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
בוקר טוב לאחר 7 שנים המחשב שלי מראה סימני גסיסה מתקדמים מאוד כך שהרכישה דחופה וצריכה להעשות בטווח המיידי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המבוקש נע סביב ה 4.5K, אשמח לזול יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי סטנדרטי אשר כולל גלישה באינטרנט, הזרמת מדיה, שימושי אופיס וגיימינג בסיסי מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן! אני רוצה לקנות מחשב לשימוש בסיסי של מוזיקה, אינטרנט וסרטים באיכות FullHD שיעבוד חלק. בנוסף אני גם צריך מסך בגודל 22-24" ויש לי לכל זה רק 3000 שקל. זקוק להמלצות תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
טוב אז די פירטתי מה שאני צריכה אין צורך בציוד היקפי בכלל, והמשחקים שאני צריכה שיעבדו בצורה טובה הם סטייל סימס... תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3200 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מוטב לנצל רק כ-3000 ש"ח מהתקציב הנתון, אם זה יהיה שווה את זה - אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3200 ש"ח ותו לא. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג בלבד. משחקים: BF:BC, Crysis 2 ובעיקר GTA IV. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650X1050. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גיימינג - גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש צורך בכל הרכיבים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ייתכן שיבוצע OC קל לכרטיס…
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
היי, אני איש היי-טק המעוניין להתעסק בתכנות גם בזמנו החופשי. אני רוצה לקנות מחשב נייח, אשר ימוקם בסלון, וישמש בתור מחשב עבודה כללי (בעיקר אופיס ואינטרנט, עם הרבה חלונות וטאבים פתוחים בו"ז), וכן מחשב עבודה (תכנות ב- Java, C++, Python ב- IDE Visual Studio, Eclipse & Wing).בנוסף, המחשב נדרש להריץ מכונות וירטואליות (ווינדוז XP, ווינדוז 7 וכן לינוקס), לא יותר ממכונה אחת בו"ז). המחשב לא ישמש כלל למשחקים. בבחירת המפרט אני מעדיף להבין אילו החלטות ניתן לדחות מבלי לשלם מחיר. דוגמאות טובות: 1. ניתן לקנות 4GB של RAM, ורק אם זה לא מספיק אז להרחיב ל- 8. 2. ניתן לקנות תחילה HD רגיל, ורק אם רוצים לשפר את ביצועיו להוסיף SSD, מכיוון שגם ככה בנוסף ל- SSD צריך HD רגיל. בנוסף, ניתן לדעתי …
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
תקציב - עד 5000 מזומן מטרה - משחקים, במיוחד משחקים של החברה blizzard ז"א world of warcraft וגם סטארקראפט ודיאבלו החדשים לכשיצאו. מעולם לא ביצעתי OC אבל אני חושב להתחיל עם המחשב הזה, אז אולי אבצע OC קל בלבד. המחשב לא ישודרג בעתיד (מה שאקנה עכשיו ישאר עד המחשב הבא). אני קונה מחשב חדש בערך כל 4 שנים (רק כשהמחשב מאוד מאוד ישן). המחשב לא ישמש לצפייה בסרטים, לא יוחבר לטלוויזיה. המחשב צריך להיות שקט (רמת חשיבות = בינונית), אמין לאורך זמן, מותאם לאיזור הדרום שבו יש הרבה אבק (היו לי לא מעט בעיות עם האבק עם המחשב הנוכחי) יש ברשותי ups טוב לכן אינני חושב שצריך ספק שיש לו דגש על ייצוב מתח וכדומה. עיצוב - לא חשוב לי בכלל. עדיף איכות מיופי חיצוני. המפרט צריך לכלול: מעבד אינטל לוח …
-
- 3 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש את הבן שלי (13)במיוחד למשחקים. (שנינו לא מבינים במיוחד במחשבים) הוא קונה היום את המשחק Assassin's Creed: Brotherhood תקציב: אשמח לקבל הצעה למחשב שלא יעבוד על המינימום דרישות של המשחק -מאידך אנחנו בהחלט לא משופעים בכסף זה אומר שנקנה את המתאים בלי להשתולל תקציבית מערכת הפעלה-כרגע יש לו במחשב הישן windows xp pro שיאפשר לו להתקין במחשב החדש ולחסוך עלויות מאידך- אם המלצתכם ל windows 7 נשקול את זה - ומעבר לזאת האם לעבור ל 16BIT ואז זה יחייב לעבור ל windows 7 הבנתי ממנהל הפורום שההמלצות שלכם למפרטים יברו עדכון רציני עוד החודש- אבל אשמח לקבל תשובה דיי מהר (הבן לוחץ) תודה מיקי
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום אני מעוניין לקבל המלצה בעבור מחשב נייד בסכום שעד 3500 (מקסימום חריגות קטנות לטובת תמורה טובה יותר) חשוב אורך חיים של הסוללה, שתהיה איכותית ושהמחשב יאפשר עבודה שוטפת מול תוכנות משרדיות וגלישה באינטרנט. תודה מראש, אשמח לקבל גם המלצות על חניות מהיכן ואיך לקנות (כתב אחריות, אמינות וכ'ו...)
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום רב וחג שמח, אני זקוק להמלצה על מפרט מחשב בסיסי ביותר, שישמש אישה מבוגרת בעיקר כדי לשחק סולייטר, לגלוש באינטרנט (כולל לצפות בתכנים ממאקו TV למשל ויוטיוב), ושימוש ביישומי אופיס בלבד. המחשב יריץ חלונות 7 ואופיס 2010. גודל מסך לא פחות מ- 17 אינץ', המחשב לא ישמש ליציאה מחוץ לבית אלא להתניידות בתוכו. יש רשת אלחוטית פעילה. תקציב: לא מוגדר, אבל כמה שפחות. חייב שיהיה אמין לאורך זמן. תודה, גיא.
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
תקציב: עד 5500 שח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) ג רפיקה ומעט תלת מימד [תוכנות ADOBE, ותלת מימד 3D MAX רנדורים קלים] חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ולא יתקע בפתיחת תוכנות , שיאפשר עבודה עם 2 תוכנות גרפיות במקביל לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט, 16-17 אינץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח בערך (אם קריטי ניתן להעלות מעט) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית רבה וגם משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כ"כ מבין בזה, לדעתי לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני לא כ"כ יודע מה זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום שלום, אני עורכת וידאו על תוכנת Avid Xp Pro ומשתמשת בתוכנות גרפיות כגון Flash, Rhino, Freehand, Solidworks ועוד תוכנות 3D למיניהן. כמו כן אינטרנט ותוכנות Windows באים בחשבון. אני יודעת שלא מומלץ לרכוש נייד לשימוש בכל התוכנות שפירטתי למעלה ואף היה לי ניסיון מר מאוד עם מחשב נייד של HP שנאמר לי שהורכב במיוחד בשבילי ועלה לי 12,000 ש"ח אך לא הצליח לעבוד בהצלחה עם תוכנות אלו. אך עדיין לא איבדתי את תיקוותי בניידים! לקיצורו של עניין, יש לי עד 10,000 ש"ח לבזבז וחשוב לי שזה יהיה מחשב חזק ואמין עם לא פחות מ 2GB זיכרון, כרטיס מסך של Nvidia ומסך 17'' . בכל השאר אני כבר פחות מבינה. תודה לכל המשקיעים בתגובה עניינית. :xyxthumbs
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל תקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק פעמיים בשנה, גלישה, עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוצה להיות מסוגל לשחק משחקים- ביצועים טובים ולפחות רזולוציה (1440X900) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS 3 ו-BIOSHOCK -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה: 1680X1050, אינץ: 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצה למחשב למעצב גרפי שיכול להריץ תכנות Adobe ברמה חלקה (לא כולל תכנות לעריכה גרפית כמו After או Premiere למרות שפרימייר לא כזה כבד) התכנות העיקריות הן Photoshop illustrator indesign Lightroom בעל זיכרון של 16 מינימום. רצוי מעבד intel core i7 . תקציב של בין 5 אלף ל 8 אלף, אין צורך ללכת רחוק אם לא נחוץ הכי חשוב שהתכנות יעבדו במינימום שלהם בצורה חלקה. כולל ווינדוס 10 אין צורך בציוד היקפי. תודה לכל העוזרים, המשך סופש נעים.
-
- 33 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מבקש המלצה למפרט מחשב נייח שיכול לשאת תצוגה של 6 מסכים בו זמנית ברמה חלקה התכנות העיקריות הן תוכנות מסחר פשוטות. יש באפשרותי להביא את החלקים היקרים יותר כמו כרטיס מסך, מעבד, זיכרון SSD וכ"ד מארצות הברית לצורך הורדה במחיר תקציב של בין 3- 4 אלף, אין צורך ללכת רחוק אם לא נחוץ הכי חשוב שהתכנות יעבדו במינימום שלהם בצורה חלקה. אין צורך בציוד היקפי. תודה לכל העוזרים, המשך שבוע נעים.
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
תקציב - עד 3000 מזומן (כולל מסך) מטרה - אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים המחשב לא ישודרג בעתיד (מה שאקנה עכשיו ישאר עד המחשב הבא). המחשב צריך להיות שקט, אמין לאורך זמן עיצוב - חשיבות מועטה ליופי חיצוני. המפרט צריך לכלול: מעבד אינטל לוח אם מארז ספק כח זכרון כרטיס גראפי דיסק קשיח בגודל סביר צורב מסך רחב ודק מקלדת פשוטה עכבר הרכבה תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
שלום! אני עובדת על תוכנת קיובייס לעריכת סאונד והקלטות, וזקוקה למפרט מחשב בעל רכיבים שקטים במיוחד!!!! וגם בעל מעבד חזק לא פחות מגירסת I7 2600 המכיל לפחות 8 ליבות, ו12 G זיכרון RAM ושני דיסקים קשיחים בעלי יציבות גבוהה ומהירים ושקטים במיוחד, אין צורך בכרטיס מסך נפרד אם המשולב בלוח האם מאפשר צפייה ב איכות גבוהה וניתן לחבר אליו שני מסכים במידת הצורך, אין צורך בכרטיס קול , מספיק המובנה על הלוח אם הוא באיכות טובה, כיון שאצטרך כרטיס מקצועי חיצוני. תודה מראש לכל מי שיעזור!
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מומלץ מאנשים המבינים יותר ממני בתחום החומרה למחשב גיימינג+עבודה בסביבות ה-6K. [br]פורסם בתאריך: 26.12.2007 בשעה 14:52:01 שכחתי לציין כי איני צריך ציוד היקפי וגם לא מערכת הפעלה.כרגע המחשב שאני צריך הוא לעבודה בסביבת אופיס פוטושופ ומשחקים חדשים ועתידיים. ההעדפה שלי היא INTEL. לא צריכה להיות התאמת צבעים העיקר שתהיה זרימת אוויר טובה כדי שהמחשב לא יתחמם לי בימות הקיץ הרותחים ושקט בלילות.
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה בפוטושופ, אילוסטרייטור, ושאיפה לקצת וידיאו. תכנות. משחקי מחשב מעט מאוד (לא גיימר בכל אופן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אני צריך את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב בתקציב של עד 1500 ש"ח. המחשב צריך לספק צרכים בעיקר לגלישה באינטרנט, שירים יוטיוב וכד'. מחשב מאוד בסיסי שלא יהיו עליו עומסים. מבקש לנצל את התקציב ולהכין את המפרט הטוב ביותר שאפשר בסכום הזה. המפרט צריך לכלול: מארז, מעבד, לוח אם, זיכרון, דיסק קשיח (לפחות 500) ואם ישאר מקום לקירור מעבד מעבר למה שמקבלים אז זה גם יהיה טוב. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-