ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,406 דיונים בפורום זה
-
המפרט מיועד לאחותי הגדולה, לא למשחקים, בשביל עבודה באינטרנט וצפייה בסרטים. דרוש מסך LCD (כנראה 19'), עדיפות גם לעיצוב (של המסך, מארז וכו') המפרט לא לאוברקלוקינג. אין תקציב מוגדר, כל הצעה תתקבל בברכה, תודה, עידן
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
התקציב צריך לכלול מסך (אולי שניים?) לעבודה - מתוך הנחה שאני זקוק לשטח עבודה רחב. (למשל, קריאה של שני מסמכים, תוך כדי כתיבת שלישי) המחשב לא ישמש למשחקים כלל, אבל אני רוצה גלישה ועבודה משרדית חלקים. אפשר להניח שקיים כונן 120GB SSD חדש לפני הקנייה, כך שאפשר לחסוך אותו מהתקציב. אם 3000 שקל זה overkill למטרות שלי, לא אתנגד להוריד את התקציב, כמובן.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מפרט שיכלול: 512MB צורב (DVD עדיף) מעבד מספיק חזק ל VISTA (כאשר אני אוסיף זכרון) מארז וספק לא ג'נרי דיסק 40 או 80 מספיק אם אפשר עד 1700 ש"ח תודה
-
- 5 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני לא בטוח שאפשר להרים מפרט נורמלי בסכום הזה אבל אשמח לקבל המלצות. תודה.
-
- 4 תגובות
- 592 צפיות
-
-
הי, מחפש המלצה למחשב שעיקר שימושו לעיבוד תמונה (קבצי raw גדולים מאוד..) דרישות : מעבד של amd (או שלא כדאי?), 4gb ram מהיר, hdd אחד ללא raid, מסך 19' 2ms. מארז / ספק סבירים - חשוב : שקטים! (OC כנראה לא רלוונטי) תקציב 7000 (קצת גמיש לכאן או לכאן) תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח להמלצה למפרט למחשב מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לחסוף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד תמונות (לייטרום/פוטושופ) + גיימניג אם אפשרי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום/פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - חדשים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים- אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שק…
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
הי אני מעוניין במפרט לעריכת וידאו ביתי (יש לי מצלמת וידאו דיגיטאלית), בעלות של 5500-6000 כולל מסך. אשמח לקבל המלצות. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק להמלצה למפרט מחשב לעריכת מוזיקה ) קיובייס (. כרטיס קול ומעבד כבר יש i7. מחשב הוא לאולפן ביתי מתחיל וחשוב שיהיה גם כרטיס מסך שיוכל משחקים עכשווים גם אם בצורה בינונית. התקציב עד 4000. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית כבדה, סטודנטית לעיצוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Rhino3d, autocad , illustrator , indesign, 3Dmax, revit , כולן בשימוש תדיר או יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך (פאנל ips או איכותי אחר, אני כבר לא מתמצא בעניין) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולכם! לא למשחקים ולא אפילו לסרטים. רק לעריכת תמונות וגלישה באינטרנט מחפש להרכיב מחשב מתאים בבקשה. [glow=red,2,300]בגלל שתלת מימד לא ירוץ על המחשב, אני חושב שכרטיס מסך מובנה בלוח אם יספיק לי, נכון ?[/glow] במחשב המיעוד ירוצו רק תוכונות מסוג פוטושופ וכד' בנוסף רוצה לרכוש מסך איכותי. תקציב 4,000 ש"ח למרות שאני אשמח לא להוציא יותר מ 3,000 ש"ח תודה מראש על התגובות.
-
- 7 תגובות
- 661 צפיות
-
-
ProcessorAMD Phenom X4 Quad-Core 9950 "1200 M3A32-MVP Deluxe AM2+, 790FX, DDR II 1066, 2xPCI-E 2.2, 2xPCI-E 1.0, 1394a -לוח אם 1150 2x2GB Corsair Dominator TwinX CL5 זכרונות לא משנה עכשיו החברה המחיר כזה בערךך 900 9800GX2 כרטיס מסךך 3000 ככה ModelX-Fi Xtreme Audio PCI-E 245 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II שקל 244 DVD±RW GH22NP20 x22 Black IDE צורבב 116 Thermaltake Kandalf VA9000BWS מארזז 850 ספק כח טרמלטאק 700 W שקלל ככה 600 וכל זה בערף 7000-8000 שח איך המפרט ואם אפשר לשפר לא צריך מסך וציוד הקפיי ולא חובה להשתמש בכל הכסף
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום,אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים רגילים וסטנדרטים (גלישה,אחסון מדיה,סרטים באיכות גבוהה,ומוזיקה ואולי משחק או שניים ) עם דגש על המוזיקה שכן אני מעוניין לחבר למחשב סט רמקולים איכותי שיהווה תחליף למערכת. מחשב שיעבוד חזק ובצורה טובה לאורך זמן. הבנתי שהתקציב הסטנדרטי לדרישות כאלו הוא באיזור ה 3k.(או שאולי אני יכול למצוא בפחות לדרישות כאלו?) אשמח לקבל מפרט שמתאים לדרישות האלו,עם דגש על האלמנטים שיותר כדאי לי לשים אליהם לב,ביניהם: רזולוציית מסך ותמיכה בhd(עד כמה זה רלוונטי לי)? כרטיס גרפי(גם,עד כמה זה רלוונטי לצרכיי) מהירות כונן קשיח(האם להתפשר על מחשב ללא ה ssd או שלא לוותר? והאם לא להתפשר על פחות ממהירות של 7200rpm?) מעבד-הבנתי שלא לקנות פחות ממעבד i5 בשביל עבודה חזקה ש…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעצותיכם לגבי מפרט לרכיבי מחשב עבור מחשב שיורכב לפי הזמנה... סה"כ תקציב - 4500 עד 5500 ש"ח, לא כולל מסך... המחשב ישמש לצרכי משחקים ( פחות) ועבודה עם גרפיקה תלת-מימדית(יותר)... בנוסף,רצוי שתהיה אופצייה לביצוע OC בעתיד... מערכת קירור מים (דרישת המזמין)+ 1024 MB DDR... יש לכם רעיונות,בבקשה?
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 1300 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה ביוטיוב, שימוש אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקי דפדפן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא …
-
- 17 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין בהמלצה למחשב לשימוש כללי: סרטים, מוזיקה, מעט משחקים (לא הכבדים ביותר) ושאר שימושים סטנדרטיים. אין צורך בציוד היקפי או במערכת הפעלה, הרכבה דרושה. מתוכננת רכישת מסך בעתיד הקרוב, ככל הנראה dell 2209wa, כך שהמחשב צריך לאפשר רזולוציה של 1050X1680 (לפחות). אולי אנסה OC צנוע בהמשך, אם הדבר אפשרי, אז רצוי להשאיר את האופציה הזו פתוחה, אך זו לא דרישה מרכזית. רצוי שיהיה שקט באופן יחסי. מעדיף לכלול כונן קשיח בנפח 1T. התקציב הוא בסביבות ה-3K (חריגה קלה אפשרית). תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב לחבר. (חיפשתי במפרטים המומלצים ולא מצאתי משהו שקולע לתקציב) עיקר השימוש יהיה : - עבודה משרדית ממושכת - צפייה בסרטים באיכות גבוהה. חשוב שזה יהיה מפרט חזק ככל שניתן בתקציב של עד 3200 ₪ על המחשב לכלול : -מארז (שקט אם אפשר) -לוח אם (עם כרטיס קול מובנה) -מעבד -זכרון -אחסון -כונן DVD -*כרטיס מסך (אם אתם רואים לנכון) -מסך - מקלדת+עכבר אלחוטיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אות…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב ביתי שבעתיד יהיה אפשר לשדרג אותו בקלות ללא השקעה יקרה. (אני רוצה מחשב לכמה שנים טובות) אפשר לחרוג בתקציב כרגע יש לי פנטיום 3 צריך שיתמוך ב 1) משחקים קלים אפשר גם קצת יותר מקלים 2) גלישה באינטרנט 3) סרטים כולל סרטי fhd 4) שיתמוך במערכת הפעלה ויסטה בצורה טובה. 5) לגבי מסך איזה גודל מסך כדאי לקנות ואיזה מסך ? תודה
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 - עם אופציה לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית כולל ישומים משרדיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - חיובי למעט רמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אם אפשר במפרט SSD לשלב.. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - שלילי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - שלילי 8. האם ישנה העדפה …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? 5000 -+ 2. מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, משחקים, צפייה בסרטים (שיריץ חלק סרטי 1080P HD) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צורב, מסך, ווינדוס, רמקולים, מקלדת ועכבר 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד אינטל 4 ליבות, זיכרון 6GB tripal channel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב לא חשוב, וכמובן שהטמפרטורה במחשב תיהיה נורמלית ולא חמה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? כן, שהמחשב יהיה יציב וחזק, המחשב יפעל 24/7, ואני צריך שהוא יהיה יציב ומהיר מאוד במקרים של ריבוי פעולות עם תוכנות כבדות 9. האם חשוב שקט? עד כמה? …
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בהמלצה למעבד AMD (שבאופן כללי מקביל ביכולותיו ל- Intel i5) וללוח אם למעבד AMD בעל 5 חיבורים לדיסקים קשיחים פנימיים. הבחירה במעבד AMD היא בעיקרה תקציבית ואני מקווה בדרך זו לחסוך כ- 300-400 ש"ח. אני מתכוון להתקין במערכת זו חלונות 8 כך שאני מבקש שההמלצה תיקח בחשבון תמיכה במערכת זו. המפרט שברשותי כיום (ואשר ענה על הצרכים שלי עד כה) הוא: מעבד Intel E6850 ולוח אם Intel DP35DP אשר איננו תומך בחלונות 8. אני צריך המלצה רק ללוח אם, מעבד, וקירור למעבד, שאר הרכיבים קיימים ברשותי. בתודה מראש רפאל
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה שתבנו לי מפרט מחשב בלי מסך, בעיקר לאינטרנט ועבודה בווינדוס ממש לא צריך למשחקים, עד 2500 ש"ח גג. אבל שיהיה מחשב משהו טוב לא איזה מעפן שבקושי יעלה אינטרנט וכאלה... בעיקרון זה לא בשביל משחקים או דברים כבדים אבל שיהיה נורמלי, אז כמו שאמרתי בלי מסך ולא למשחקים עד 2500 ש"ח ממש אפילו עדיף קצת פחות והעיקר מבוסס אינטל. תודה מראש לממליצים וערב טוב.
-
- 6 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום, אבקש הצעה/המלצה למפרט מבוסס מעבד אינטל. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט + הקלטות מגיטרה חשמלית וכלי נגינה נוספים. אין לי צורך בCD-ROM/DVD או צורב וכמו כן לא רמקולים. רצוי מינימום זכרונות 512! תודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום צריך עזרה במפרט מחשב חזק למשרד אדריכלות, מיועד לשימוש מקצועי באוטוקאד\רוויט בעיקר. וגם מדי פעם עריכת וידאו בפרימייר וכמובן גלישה באינטרנט אופיס ותוכנות עזר נוספות. חשוב שיהיה מארז קטן כמה שאפשר, ולא להצמד למינימום של זיכרונות ומעבד אלא לפרגן ברווח. כמו כן כונן מערכת SSD וכונן אחסון נוסף לפחות 2T/ 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 חריגה עוד 1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אוטוקאד \ רוויט \ פוטושופ \ לפעמים פרימייר \ גלישה \ תוכנות משרדיות וכדומה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא…
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
שלום חברים, לפני מספר חודשים ביקשתי המלצה למפרט מחשב לאחי ולא יצא לו לקנות עדיין, המפרט שהוא אז היה: מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 550W 80+ VP…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-