ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אני מעוניין בעזרתכם לבניית מפרט בסביבות ה 4000 שקלים עם כיוון לפלוס אם וכאשר אבין שזה נחוץ לי,עיקר העיסוק במחשב יהיה גרפיקה דו ממדית אשמח אם במפרט יהיה קירור די טוב למעבד (משהו בסביבות 250 ש"ח ) תודה
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב שמיועד למשחקים ב5600 שקל+יחד עם צורב DVD וCD ROM רגיל והמארז שייהיה רגיל, לא מיוחד שיהיה מספיק גדול להכיל את כל החלקים ושיהיה מאוורר או שניים. מהחנות של KSP. TOMMYB1 אתה צודק... אבל אני יודע איזה מסך אני רוצה ואיזה רמקולים והשאר אני אקח משהו פשוט.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ואני צריך עזרה בבנית מפרט ואלה הבקשות שלי: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר בלי להגזים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?גיימינג כבד ויצור מסויקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המסך כלול במפרט * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?המשחקים החדשים והכבדים של היום וגם בעתיד * לאילו הגדרות גרפיות ה…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: לימודי מדעי המחשב, תכנות, אופיס, מולטימדיה, הרצה של הרבה תוכנות בו זמנית. * גודל המסך: אף פעם לא היה לי מחשב נייד לפני, אבל אני רוצה מחשב שבאמת יהיה נייד אז נראה לי 13.3 יהיה מעולה. * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * משקל רצוי: 1-2 קילוגרם. כמה שיותר קל במסגרת התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כמה שיותר ארוך במסגרת התקציב. אני הולך לנדוד עם המחשב כל יום. זמן סוללה הוא גורם חשוב! * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: הבנתי ש SSD הוא קריטי למהירות, אז רצוי SSD. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? החברה שתתן את השירות הכי טוב באחריות. ** בעקרון הדרישה היא לנייד קליל,שקט, מהיר,עם מעבד עוצמתי, הרבה זכרון ram וע…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני טס בקרוב לארה"ב ומתעתד לקנות מחשב נייד של לנובו מדגם Yoga 3 14". המפרט מופיע כאן: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-3-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-256gb-solid-state-drive-black/9598141.p?id=1219704992674&skuId=9598141 1. האם אני צריך שנאי יקר כלשהו למטען של הלפטופ בגלל ההבדל של המתח בארה"ב למול ישראל? או שמתאם שקע הכי פשוט יעשה את עבודה? 2. באתר של Bestbuy אני רואה שהאחריות היא לשנה, לרוב אני רואה שממליצים לאנשים על 3 שנים אחריות, עד כמה הדבר קריטי? כמו כן, שמתי לב שברוב האתרים האחריות של השנתיים הנוספות מעבר לשנה הראשונה לא ניתנות ע"י היבואן הרשמי אלא ע"י מעבדה פרטית. כך לדוגמא, אם אני מביא מחשב נייד מחו"ל אני מניח שאו…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
זקוק דחוף למכונת משחקים+מסך עד 8000 שקל מסך CRT או LCd לא משנה לי העיקר שיהיה טוב מחשב מעבד אינטל ולא AMD ! עד 8000 שקל בתודה אופק "דחוף"
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=8620247&came=1000 הוא שידרג את הזיכרון לגי'גה ואם תראו למטה יש הוסף 80 שקל למארז בצבע כסוף או שחור הוא שידרג גם לזה וגם שידרג לכרטיס מסך 6200 256 mb ב320 שקל אני רוצה לציין שאח שלי המחשב הזה יהיה בשבילו רק בשביל שימוש ביתי הוא גולש באינטנרנט עובד על האופיס בעיקר ולפעמים פה ושם מוריד מקאזה אימיול ולפעמים פה ושם כשיש זמן הוא משחק במחשב אבל בקושי בעיקר לשימוש אינטרנט ואופיס האם גם המחשב שלו יעבוד בווינדוס ויסטה?
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב חדש עבור משחקים, בסביבות ה 5-6 אלף. מתכנן לקנות את החלקים באילת השבוע ביום שלישי ולהרכיב בעצמי. (לא הרכבתי מחשב מאפס פעם אם יש למישהו מדריך טוב אני אשמח) זה מה שהרכבתי עד עכשיו (לא יודע אם זה יפתח את זה עם החלקים ששיניתי): http://ksp.co.il/?select=.269..397.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15944&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0#complist 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות בעיקר (אוהב לעבוד עם הרבה תוכניות במקביל, מתכנת עם שני מסכים) …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים - עבודה עם לשוניות מרובות, חיפושים, ניתוחים סטטיסטיים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ' גג. (עדיף 13). מסך מאט - חשוב מאד!. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא ברור לי עד כמה קריטי - הדגש יהיה על עבודת טקסט וחיפושים באינטרנט של מידע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת שקטה זה שיקול, עדיף מקשים נעימים למגע ובאיכות טובה וגבוהה. * משקל רצוי? אזור הקילו וחצי.. לא יותר (שתי קילו זה כבר דיל ברייקר..) * האם …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב ישן שאני רוצה להפוך למחשב גיימינג פשוט (שיריץ משחקים ב720p בהגדרות בינוניות ומטה) מכיון שיש לי כבר מארז כונן קשיח וספק כוח (400w די ישן ולדעתי צריך להחליף אותו) קבעתי תקציב של 1700 אפשר חריגה של 100-150 שקל. אני לא מתכוונן לבצע OC לשום חלק ובעקרון אני אצטרך מעבד,לוח אם,זכרון,ספק וכרטיס מסך. בעקרון חשבתי על I3 4170 עם לוח אם פשוט של ASUS ו 4gb זכרון,בעיקר ההתלבטות שלי היא בכרטיס המסך יש כל כך הרבה אפשרויות של כרטסי מסך בין 600-700 שקל שקשה לי לקבוע איזה מהם יתן תמורה טובה למחיר תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ALL, מבקש חוו"ד לגבי מחשב נייד שמפרטו כדלקמן: יצרן: Dell דגם ראשי: Latitude דגם: 540-540 מעבד: Intel Celeron Mobile 1.7GHz זכרון: 256MB DDR Memory גודל צג: 14.1 in XGA LCD זכרון מסך: ATI MOBILITY Radeon 7500 כונן אופטי: DVD Drive with Decoder Software כונן דיסקטים: נמכר בנפרד דיסק קשיח: 20GB IDE Hard Drive מודם: Internal 56K Modem כרטיס רשת: 100MB Internal Ethernet Card סוללה: סוללת Litium ION פנימית נשלפת ע"מ לאפשר החלפה מהירה של הסוללה מערכת הפעלה:נמכר בנפרד יציאות שונות וסוג עכבר: TOUCH PAD +POINT +USB+VGA+ PS2 +PCMCIA X2 + Parallel+serial + TV out+Infra red משקל מוערך: כ-2.5 ק"ג יתרונות מובהקים: 4,500 ש"ח, ללא מערכת הפעלה. יכולות גרפיות גבוהות יחסית למחירו ה…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! כנראה היום ארכוש מחשב - המפרט הוא כדלקמן : (הרכישה ככל הנראה תתבצא מזיגזג - יש למישהו ביקורת עליהם? , חשבתי על IQPC אבל הם רחוקים מדי הם באשדוד ואני מהמרכז). (עריכה: *חשבתי לקנות היום אבל במלא לא יגיעו חלקים במהלך הסופ"ש כך שאני אזמין ביום ראשון או שני שבוע הבא. כמו כן אחכה לתגובות ממכם.) Intel Core 2 Duo 6420 - 2.13 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 1,158.19 ש"ח GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX 659.75 ש"ח 1GB TwinMos DDR II - 800 - TwinMos Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 678.03 ש"ח (הזכרון הוא 2GB משום מה זה לא צוין חוץ מבמחיר - כנראה בכלל הC&P Leadtek GeForce PX8800GTS 320MB TDH - PCX - retail 1,748.21 ש"ח WD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II 3…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי?2500-3000 2 מיועד לגלישה, משחקים (פיפא וכל מיני כאלה חדשים), 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל] 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)- שיהיה לא רועש במיוחד אממ 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, אני אתקין וידנוס 7 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. KSP ירושלים (החחנות הנורמלית היחידה נראה לי) 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/R…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי צריכה מחשב חזק לעריכת מוזיקה בתוכנות כמו Q-Base וכו' התקציב הוא 5000 שקל. אני בכל מקרה חשבתי על I7 ( במקום הכרטיס מסך שבדרך כלל תופס הרבה תקציב ) אז ככה שבמקרה הזה מספיק משהו בסיסי כי המחשב לא יהיה מיועד למשחקים . אשמח לשמוע הצעות, תודה .
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט מחשב למשחקים, עבודות משרד, אינטרנט, סרטים, והשאר.. המחשב אמור לכלול: מסך 22 אינץ', לא פחות.. עם רזלוצייה גבוהה, תמיכה בHD, ניגדויות כמה שיותר טובה.. לא WIDE SCREEN, רגיל. מעבד דואל קור או אפילו קוואד אם אפשר 2 ג'יגה ראם, אם אפשר 4 (800 מגה הרץ, אז עדיף 2X2 או 2X1) 500 ג'יגה הארדיסק מינימום מארז גדול ומפואר, שיהיה לו מודינג וחלון שקוף מהצד, עם לדים וכו'...שהיה מאולמניום וקל, חשוב מאוד שיכלול שתי כניסות USB קדימה , וFIREWARE. !!!! כרטיס מסך די חזק, שיחזיק כל משחק היום בהגדרות סבבה, אפילו את קרייסיס מקלדת ועכבר.. רמקולים. ברמה סבירה, לא צריך להגזים, לא צריך יותר מדי גם להזניח ספק כוח איכותי שיסחוב הכל ולא יקלקל את החומרה בעת הפסקת חשמל או קפיצת /עליית מתח…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סאפ? אוקיי - החלטתי לקנות מחשב חדש למשחקים אחרי 3 שנים עם עגלת סופרמרקט נטו. יש לי תקציב של 8500 ש"ח עם הרכבה במעבדה. בלי מסך בלי מקלדת עכבר וכל אלה. חשבתי על: AMD Dual Core 3800+ (רציתי אופטרון 165 אבל אין ליבואן - אני מדבר על זיגזג2000) ABIT AN8 -SLI 1GB (2X512) Twinmose CL2.5.. Leadtek 7800GTX AMG 1000 No PSU WD 160GB SATA2 HEC 480W איך? תבנו לי בבקשה מפרט למשחקים ב8500 ש"ח כולל הרכבה במעבדה - לא חייב אני יודע להרכיב.. לא משנה מאיזה חנות. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, Dev C++, Visual Studio, Turbo C. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, (מבריק או מט? לא יודע, לא חשבתי על זה אף פעם) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) : FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כולל Numpad * משקל רצוי? בגדלים כאלו נראה לי שעד 2.5 קילו, לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוךלנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOL בעיקר ייתכנו גם משחקים יותר כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי חברים אשמח לקבל המלצה על מחשב לצרכים משרדיים מתקדמים. אין שום צורך בגיימינג או קולנוע בייתי אבל מאוד חשוב שהמחשב יהיה מהיר מאוד (מאוד) ושיוכל לעמוד בהרבה משימות בו זמנית כמו לדוגמא תוכנת פוטושופ + הרבה לשוניות בשני דפדפנים שונים + אקסל + וורד + סקייפ + PDF EDITOR וכו'. ראיתי את ההמלצה למפרט מחשב 113643 מחשב ביתי ומשרדי מתקדם – Core i5 שמופיע באתר אבל אני מנסה להבין אם הוא באמת יספיק או שכדי להשקיע טיפה יותר כדי לקבל משהו אפילו טוב יותר לצרכים שציינתי. כפי שהסברתי, מה שבעיקר חשוב לי זו המהירות ושיעבוד חלק לגמרי. תקציב רצוי 2800-3800 ש"ח לא כולל מסך ומערכת הפעלה. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום וברכה, יש לי מחשב נייד של דל אינספירון 1525 ופתאום נעלם לי הסמל של הכונן האופטי (הכונן של הדיסקים שהסמל שלו אצלי זה E) מה שמופיע לי זה רק הכונן הקשיחים. גם כשאני מכניס דיסק אז הוא לא קורא אותו אבל הנורית של המגש מהבהבת. אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני הולך להתחיל לימודי תקשורת אינטראקטיבית שהולכים להתעסק הרבה בגרפיקה ווידאו (התוכנות מפורטות בקישור הנ"ל): http://www.sapir.ac.il/generalpage.asp?div=preacademy7&subdiv=tochnit אני כרגע בהתלבטות אחרונה שלפני הקנייה, הדבר האחרון שאני רוצה עליו דעה ועצות זה הכרטיס מסך. בשני דגמים שאני מתרכז בהם יש: 1) gefocre 8600 gt 2) radeon hd2600 מה לדעתכם הכי מתאים להתמודד עם הלימודים? אולי בעצם מתאים לי הכרטיס המובנה של אינטל שמגיע עם מרבית הדגמים? או כרטיס עם זיכרון משותף? או דגם אחר של אחד מהכרטיסים שרשמתי? התקציב של לנייד הוא 7.5. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זהו הגרוטאה שלי שנקנה ב2009 ב4 אלף: מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 1600 MHz לוח אם: Gigabyte GA-EG41MF-US2H זיכרון: Crucial 2GB PC2-6400 DDR2-800MHz - יש 2 כאלה דיסק קשיח: Hitachi HDP725050GLA360 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 צורב: LG GH22NS40 מארז: Huntkey Hercules II H002 ספק כח: 400W HUNTKEY - אין לי מושג מה הדגם הספציפי כמה המחשב שווה?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מעוניין במפרט למחשב גיימינג בינוני-כבד. עובד מול תוכונות מסדי נתונים ( הולדם מנג'ר 2 למי שמכיר). דגש על יציבות המערכת, היות והתוכנה יחסית כבדה. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה,אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה מול DB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, NFS, CALL OF DUTY וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים וגלישה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג בינוני+ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24אינץ FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ביננוי+ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קשיח צורב מארז וכרטיס מסך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני+ 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ביום יומיים הקרובים מאיל…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין המחשב הנייד של HP מדגם HP G62-A30EJ XA838EA, לבין המחשב הנייד של DELL מדגם VOSTRO-3500, כאשר הדברים החשובים לי ביותר הם זמן סוללה, ניידות (מבחינת משקל/עיצוב), עמידות של המחשב הנייד (שיחזיק לכמה שנים) ומקלדת נוחה לכתיבה. המחשב ישמש אותי בעיקר לצורכי אינטרנט ואופיס. ראו את הקישורים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5658&CatCode= http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-350m.htm שימו לב שבמחשב של DELL אני מתכוון להרחיב את הזיכרון ל-4GB, להרחיב את ההארד דיסק ל-320GB ולקחת win-7 premium 64-bit, כך שזה יוצא מחיר כולל של 3919 ש"ח לעומת מחיר זול יותר של 3590 ש"ח למחשב של HP. כמובן שהיתרון המשמעותי ביותר של DELL הוא באחריו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-