ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אז חשבתי וחשבתי והנה המפרט שהגעתי אליו (בזכותכם כמובן) מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪452 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד - Lancool Midi Tower PC-K62B Black Window כמות: 1 - מחיר: ₪395 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪330 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 - מחיר: ₪104 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Gigabyte GTX560 TI 1GB GDDR5 SUPER OVE…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של HP בן שנה ו-3 חודשים. בגדול אני מרוצה ממנו, אבל בימים האחרונים הוא התחיל לעבוד ל...א...ט! הוא נתקע לא פעם, לוקח לו שניות ארוכות לפתוח מסמכי וורד, דקות לא מעטות להידלק, מידי פעם כשאני כותבת המסך "נתקע" לכמה שניות, ואז משלים את האותיות שכתבתי, בקושי פותח מסמכי אופיס 2007 (יש לי 2003 ואני פותחת מסמכי 2007 עם תוסף, אבל כאמור בימים האחרונים, עושה לי בעיות). ובגדול יש תחושה שהוא כבר אוטוטו מתפגר בלי שום סיבה נראית לעין ( אבל כאמור זו רק תחושה). אני סטודנטית, עובדת על המחשב המון (לא תוכנות משוכללות וכו'- בעיקר וורד ואינטרנט), וזקוקה לו נואשות. מה אפשר לעשות כדי להחזיר קצת את המצב לקדמותו ולגרום לו לעבוד מהר יותר? :s05: אני לא מפעילה תוכנות כבדות או…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי, פה זה עניין רציני ואני חיב את המפרט הכי חזק לאובר קלוק המאקסימלי שאני אוכל להגיע :AR15: אז ככה יש לי תקציב פתוח 3500 ש"ח ל---> לוח אם,מעבד,זכרונות פנימיים וקירור למעבד. המערכת תיהיה מבוססת AMD. למה אני שואל פה ובפורומי מפרטים לא? בגלל שפה מבינים יותר באובר קלוק, שמעו אני לא זקוק לסיכום מחירים וכאלה אני פשוט זקוק שתגידו לי את המערכת הכי הכי הכי הכי הכי טובה לאובר קלוק, לא זקוק אל תגידו לי מה כל מחיר של כל דבר פשוט תסכמו את זה ככה וזהו תודה. נ.ב זכרונות-->DDR400 אני כבר יודע רק להגיד מאיזו חברה,איזה CL לקחת,באיזה סטפינג,כמה סטיקים (זקוק ל 512MB כללי),1 או 2,האם לקחת DUAL DDR או לא?(אם זה לא ישפיע על OC אז לא) וכאלה. מעבד-->לא קשור לכל מעבד יש מתח ש…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לנובו יוגה ואני מעוניין ברזולוצייה גבוהה ככל האפשר כמו שיש ביוגה פרו, אך מאידך אני חושש שסדרת ה ideaPad של לנובו לא שווה הרבה ולכן שוקל לקנות את היוגה ThinkPad שהוא אמנם עם מסך קצת יותר קטן ורזולוציה נמוכה בהרבה, אבל הוא ThinkPad, האם אני צודק בשיקולים אלו והאם אכן היוגה פרו הרב פחות איכותי מהיוגה Thinkpad? יש לציין כי אין לי שיקולים נוספים מעבר לאמור כאן ןכן אין לי מגבלה תקציבית.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
התחלתי להסתכל חפיף לראות כמה עוד אנשים כתבו פוסט ולא קיבלו תשובה בכלל. מסתבר שהרבה... חבל, חשבתי שמהפורום הזה תגיע הישועה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך לבנות מחשב לזוג מבוגר (70+) לשימוש שכולל אינטרנט,סקייפ ושימושים משרדיים נוספים. אפשרות למשחקים קלים זה יתרון, לכן מעבד עם ליבה גרפית חזקה מובנית יהיה יתרון. אין צורך בכונן CD, והמחשב יחובר למסך 19 אינצ' ברזולוציה 1280x1024 הדרישה היחידה של הזוג הוא למחשב קטן (נכון להיום יש להם midi tower רגיל) אני אשמח לדעות והמלצות שלכם על מספר אפשרויות שחשבתי עליהם: אפשרות ראשונה מ-KSP: מעבדי אינטל Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA זכרונות DDR3 1333Mhz 1x4GB G.Skill דיסקים קשיחים Western Digital …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטי HD 1080p וחיבור המחשב לטלוויזיית 42 אינץ' (בגלל זה נדרש חיבור HDMI לכרטיס מסך) + עבודה משרדית + משחקים כמו BF4 ו call of duty ghosts 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מתכנן להעביר צורב LG מהמחשב הישן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, סרטי FHD, משחקים, הרצת תוכנות של מדעי מחשב * גודל המסך? 13-15 לא סגור על זה * משקל רצוי? לא משנה אם אפשר פחות אז מה טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6 שעות עבודה יהיה מעולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא שידוע לי * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיחכמה שיותר גבוה, העדפה ל1 GIGA * כונן CD/DVD? צורב? האם בניידים זה עדיין שימושי כי בנייחים אפשר כבר להסתדר בלי זה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? הקנייה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש 1-האם יש כבר את IVY BRIDGE לניידים בחנויות כי לא ראיתי? שו…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, רציתי את עזרתכם בקניית מחשב נייד שישמש בין היתר גם למשחקים כמו סימולטורי טיסה. העדפות שלי הן: מעבד I3 או I5 4 GB 500GB כרטיס מסך עם 1GB ואם אפשר גם להשאיר את התקציב סביב ה 800$. תודה לעוזרים שרון
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, ראשית, אודה ואתוודה כי איני מבין גדול במחשבים כרובם המוחלט של החברים כאן. אני מבלה יותר מ 14 שעות ביום מול מחשב הן במסגרת עבודתי מהבית והן בזמני החופשי. את המחשב האחרון שלי קניתי לפני 5 שנים, וכיום אני חייב "דם חדש". התקציב המירבי שיש לי (כלומר שאשתי הסכימה לתת לי ) הוא תקציב של 3,000 ש"ח למחשב ועוד 1,000 למסך. העניין, שבגלל כורח המציאות הכלכלית, אני חייב פריסה של 30- 36 תשלומים, דבר שמצמצם את האפשרות קניה למכרזים כ וואלה שופ YNET וכד' :'( פנייתי אליכם זאת, בראש ובראשונה לדעת מהו המפרט הטוב ביותר שה 3,000 ש"ח שלי יכולים לי ו/או אפשרות אחרת, המופיעה באחד המכרזים. בעיקר אני צריך את המחשב לסרטים, משחקים כבדים.. וגלישה. ללא OC אין תוכנות מסוימות שעלולות להכביד. מ…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לנובו פשוט אל תקנו... שירות על הפנים נמכר לנו מחשב פגום ואין עם מי לדבר
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב נייד לינובו דגם 3000 N200 בזמן האחרון קיבלתי כל מיני הודעות על תקלות בסוללה בווינדוס. הבעייה היא שאתמול המחשב הפסיק להדלק אפילו כאשר הוא מחובר לחשמל, מה יכולה להיות הבעייה? מטען/סוללה, או תקלת חומרה אחרת?, תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך חיבור לטלוייזית FHD וצפייה בסרטים מהטלויזיה + אינטרנט. (תקציב - כמה שיותר זול) המחשב הנוכחי לנובו E330 עשה את העבודה נאמנה אך היציאת HDMI נדפקה. (I5 + 8GB RAM) דרישות : ללא מערכת הפעלה , מסך 11-13 , מסך מט / מבריק. 500GB קשיח , אפשר פחות. במחשב הנוכחי יש לי SSD 120GB שאולי אני אעביר לחדש , אשקול את זה. תודה לכם
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני זקוק למפרט למחשב מבוסס Mini-ITX למחשב לשימוש משרדי. יש חיה כזאת? עריכה: לא מתוכנן OC, לא מתוכנן Gaming, רצוי שיהיה שקט אבל זה לא קריטי התקציב לא חשוב, שיעלה כמה שצריך. עריכה: תקציב עד 3000 ש"ח המחשב הולך להיות מוצמד מתחת לשולחן ולכן המארז צריך להיות קטן ככל שאפשר. מארזי Micro ATX פשוט גדולים מדי.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז זהו שפתאום להורים שלי נקלט שהמחשב שלנו כבר בן 6 והוא גוסס (מעבד 1.7 ג'י פורס 4 וכו' כו') אוקצור הם אמרו לי אחרי שאני שנה חופר להם שאני אבנה מחשב או אבחר בנוי וואגיד להם וניקנה, אז התקציב הוא בסביבות ה 4 וחצי (4500 שקל - הם 3500 ואני עוד 1000 וגמיש קצת) אז זהו אחרי שכולי מאושר ומבסוט עד הגג ורץ כבר לאתר של KSP או לבדוק מחירים אני קולט שכל כך הרב זמן לא התעדכנתי במה שקורה בשוק ובחומרה העדכנית ונשיארתי במבט של פאק אין לי מושג איך לבנות אותו עכשיו! אז בבקשה תעזרו לי עם הצעות למפרט - המחשב מיועד 90% למשחקים(רובם כבדים) והשאר לאינטרנט וכל השאר ויש גם צורך בו לפוטושופ אז אם זה דורש משהו אז להתחשב, תודה כפי שהבנתי עד כה מהמדריך בהתחלה ומעוד אנשים הרבה יותר עדיף ליבה כפ…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה.. החלטתי שאני רוצה מסך שטוח crt .. התקציב הוא 5,500 מותר לחרוג קצת וזה כולל ציוד היקפי
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב אמין לעבודה פשוטה כמו אופיס אינטרנט וכדו' ושיוכל לעמוד בתוכנת בלוסטאקס ולא יתקע
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בימים האחרונים קיבלתי ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP Edition, ZT-P10600B-10M, 6GB GDDR5 Super Compact Dual-Fan IceStorm Cooling FREEZE Fan Stop Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Desktop Memory Kit - White Intel BX80677I57600K 7th Gen Core Desktop Processors הייתי שמח לקבל המלצה ללוח אם, בסביבות ה-500 ש"ח שיאפשר לי להוציא את המירב מהחומרה הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג אבל גם לוירטואליזיציה (VMware עם Ubuntu, לא משהו גס מדיי) ואני אשמח לשמור על האופציה של אוברקלוקינג בינוני פתוחה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה הוא צריך עד 4000 ש"ח אמרנו כבר מה הוא כן צריך: זכרון 512,מסך זול (אבל של 17 אינץ) כרטיס מסך : שיריץ משחקים חדשים אבל לא את הכבדים ביותר מעבד אינטל 3000 או amd 64 3000 שאני המלצתי לו ( הוא שואל מה כדאי ולמה ) כונן קומבו משולב (צורב דיוידי) הוא לא צריך רמקולים מקלדת עכבר. דיסק קשיח 80 גיגה ספק כוח פשוט, לא ממש מבין בזה אני יודע שהתקציב לא גדול ( מדובר בחייל ) מצטער אבל חשבתי שהעניין של מארז זה עניין דיי ברור , אז גם מארז מחכה להצעות תודה !
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט למחשב בסיסי לא למשחקים, לא ל-OC ללא מסך וללא ציוד היקפי (רק צורב DVD) שימושים: אופיס ואינטרנט. רכיבים כמה שיותר איכותיים (על חשבון מהירות).... כמובן במסגרת התקציב... אם אפשר 1GB וכרטיס מסך בסיסי לא OB... HD מספיק 40GB SLOT PCI פנוי לכרטיס מודם/פקס תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
hi please advice for the following system will be used for games, internet INTEL CORE 2 DUO E6600 2.4GHZ 1066MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX 1700 sh LEADTEK PX8800 GTS TDH GEFORCE 8800GTS 640MB DUAL DVI PCI-E 2115 sh OCZ CL5 1066MHz HPC Edition 2048MB DDR2 1545 sh ASUS P5N32-E SLI (QUAD REDY) NFORCE 680I SLI HD AUDIO + FX/DTS 1190 sh Asus DVDRW-1814BLT 240 sh ASUS DVD-E616A3T 130 sh MICROLAB X-23 BLACK 5.1 670 sh ANTEC 900 GAMING NO PS 846 sh BFG 650W SILENT PSU 650 sh ZALMAN CNPS9700 LED 310 sh Seagate - ST3320620AS ( 2 in RAID 0 ) 480 * 2 = 960 sh ============= 10,400 sh
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אז ככה המחשב שלי ישן הייתי אומר אבל אני רוצה לשדרג אותו למטרת משחקים כבדים אני לא קונה חדש חדש כי אין לי מספיק כסף אז זה המפרט שלי עכשיו : מעבד: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz (11 x 267) לוח אם: MSI G41M4-F (MS-7592 זיכרונות:System Memory 2016 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) DIMM3: 2048738050LOC 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz) כרטיס מסך: כרגע אין לי, זה עובד על הלוח אם הכרטיס מסך אז צריך חדש אני רוצה לשמוע מה אתם אומרים מה המצב אני יודע שהוא ישן אבל אני רוצה לשדרג לאחד טוב תודה אם צריך עוד פרטים תגידו
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מחשב נייד ישן של Compaq שעליו חומרים שאני רוצה למשוך. המחשב במגירה כבר כמה שנים, ללא חשמל, ואת המטען אין לנו. יש לי מטען של נייד טושיבה, עם חיבור כמעט זהה אך: - ה-INPUT של המחשב הישן זה 18.5V 2.7A - הOUTPUT של המטען החדש הוא 19V 3.42A האם אוכל להשתמש במטען, בלי להרוס את המחשב הישן, רק כדי להפעילו לזמן קצר כדי למשוך חומרים? מה הכללים של חיבור מטען שונה מהמקורי? אם לא - כמה אמורה לעלות פעולה כזו באחת החברות שמשחזרות נתונים? (או שיש אופציה אחרת). תודה! טל
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני עוזר לחבר להרכיב מחשב שישמש למשחקים, בתקציב של 6000 ש"ח: 1. מה התקציב המקסימלי? האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 6000 ש"ח, אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה מצדיק. 2. שימושים - משחקים. איזה משחקים - הכל והרבה. אני מחפש גם מסך, כנראה יהיה 22-23 אינץ', אני מניח שאולי אפילו ה Dell 2209WA. הגדרות גרפיות על המקסימום האפשרי. 3. ציוד נוסף - מסך 22-23. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל) - כונן דיסקטים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6. נורמלי, שלא יתן הרגשה של לגור ליד נתב"ג. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה - לא. יותקן Win7 64bit. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ס…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . ברשותי מחשב i5-2500k gigabyte h61m-ds2 gainward gtx560 8gb ram ספק כח coolmax 600w האם יש טעם לשדרג כרטיס מסך או שהמערכת "ישנה מדי" ואם כן על מה הייתם ממליצים. תודה רבה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-