ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, באוקטובר השנה אני אתחיל לימודים במכינה קדם אקדמית בבן גוריון ועלתה השאלה של מחשב. מכיוון שאני לא מתכוון לקחת איתי את הנייח (בין אם זה מעונות או דירה) ואני לא בטוח שטלפון סלולרי יספיק בקטע הזה, חשבתי לרכוש מחשב נייד - אבל כאן נכנסת עוד שאלה, מה הצורך האמיתי במחשב אם אני תלמיד מכינה? הבנתי שבלימודים לתואר יש צורך במחשב וראיתי דוגמאות אצל חברי אבל במקרה שלי אני לא בטוח ולא יודע אם כדאי לקנות מחשב או לחכות עם הקניה עוד שנה ולקנות משהו שיתישן מאוחר יותר. מה דעתכם בנושא? בלי קשר, במידה ואחליט לרכוש מחשב עכשיו, איזה מחשב מומלץ בטווח מחירים של עד כ- 5000 ש"ח? השימושים יהיו כנראה ללימודים (בהמשך מדעי המחשב או הנדסת חשמל/מחשבים), אינטרנט (סקייפי, גלישה וכו') ואולי משחקים מ…
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
המחשב מיועד לבחורה עם דרישות צנועות למדי: אינטרנט, תוכנות משרדיות ושימושים כלליים. המחשב יהייה רוב הזמן נייח (הדרישה למחשב נייד היא בגלל אילוצי מקום, או יותר נכון חוסר מקום) ולכן הניידות וזמן סוללה אינם חשובים במיוחד. חשוב שיהייה בעל מקלדת נוחה ומסך איכותי. רצוי גם שיהייה עם רמקולים איכותיים. תקציב עד כ-2500 ש"ח, חריגה קטנה אפשרית. תודה.
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
-
-
מעוניינת לקנות מחשב נייד אמין וחזק, שימוש להתחברות מרחוק למשרד בעיקר לטרמינל ומעט VPN + שימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, סרטים - לא גיימינג. חשוב שיהיה אמין, חזק ומהיר.חייב מקלדת מלאה. תקציב עד כ- 5000 ש"ח. מתלבטת בין 2 דגמים (הLENOVO עם שידרוג ל- 8 GB+ אחריות ל-3 שנים. אחרי השידרוגים המחיר שלהם דומה) + אשמח להצעות נוספות תודה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15283 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15463
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה על מחשב נייד. השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט (מסנג'ר/סקייפ וכד') וצפייה בסרטים (בחיבור לטלויזיה), ולעתים רחוקות לצרכי עבודה (אני מתכנתת). איזה חברה מומלצת? היה לי ניסיון רע עם HP
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אהלן, על איזה מחשב אתם ממליצים? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי! אני צריך המלצה למחשב נייד עד 5500 כאשר הסכום הזה הוא באמת הגג. העדיפות הראשונה במחשב הנייד היא לזמן בטריה, לא איכפת לי לשים חד ליבה 1.2GHZ אם הוא יכול להחזיק 11 שעות עבודה. השניה היא משקל. השלישית היא חדשנות, אני רוצה שיהיה מהדור האחרון, כלומר CORE 2 DOU (אלא אם אני טועה ויש אחריו). אני מודע לחלוטין שבתקציב הזה הדרישות מופרכות ולכן אני צריך עזרה בלאזן ביניהן ולמקסם את הסכום אל מול הצרכים שלי. כמו כן, אני לא מעודכן בתחום , אבל אם בקרוב יוצא דור חדש של נידים אשמח לדעת ולחכות... נ.ב בקשר למחשב שמפורסם באתר במבצע, נראה שהוא מושלם לצרכים שלי אבל לא הצלחתי למצוא את הזמן בטריה שלו או אם אפשר לקנות אותו בלי האוזניה במחיר זול יותר - למישהוא יש תשובות בקשר לזה? תודה!!
-
- 4 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה למחשב נייד , מעוניין במספר אופציות עם הנתונים הבאים: מעבד i5 ומעלה. Ssd+ אחסון 1 טרה מסך hd זיכון 8gb ומעלה מיועד לעבודות מזדמנות בפרימייר ופוטושופ, צפיית סרטים, שימוש משרדי ומשחקים לעתים רחוקות (בעיקר ישנים). תקציב 3500? אשמח אם ניתן לצמצם אותו או להצדיק ניצול מקסימלי.
-
שלום לכולם, אני צלם ואני מחפש מחשב בסביבות 15 אינץ, שיהיה קל ( זה הכי חשוב) ודק ושיהיה חזק ומהיר. אני לא מחפש מק. עבודה עם תוכנות כגון לייטרום, פוטושופ, אילוסטרייטור. ושיהיה לו מסך חד. האם יש מחשבים ניידים שיש להם 16 ג׳יגה זיכרון? יש לי i5 ו 16 ג׳יגה בנייד שלי והוא טס ( יש לו גם ssd ויופי של כרטיס מסך דברים שלא בהכרח אני צריך בנייד) התקציב בסביבות 5-6k
-
- 26 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים וOffice כללי, סוליד ותוכנות כבדות אשר משמתמשים בהם ללימודי הנדסה לא גיימר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-15 אינצ * רזולוציית המסך? 720p ויותר (עידפות ל 1080p) * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זמן סוללה של לפחות 5 וחצי שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אני חושב שבכולם כבר קיים כל היציאות הדרושות.HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd * כונן אופטי?לא קריטי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות דרושה - 3 שנים. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשוב שיהיה זמן סוללה ארוך ומחשב שיהיה כמה שיותר חזק וssd *תקציב בסביבות ה 4000 עם אפשרות חריגה של עד …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודה משרדית, ניגון סרטים לטלוויזיה, תוכנות לחישוב תאורה. מעבד: מהסדרה האחרונה של אינטל, הסוול. גודל מסך: 14 או 15.6 אינצ'. סוג מסך: מט רזולוציית מסך: לא משמעותית. משקל רצוי: עד 2.4 קילו, העדפה למחשב נייד וקל יותר. זמן סוללה: ממוצע. יציאות: HDMI, USB3. סוג כונן וגודל מינמלי: שילוב של SSD (8 ג'יגה) עם HD(320 ג'יגה). כונן אופטי: בלי תמיכה בתחנות עגינה: לא. אחריות בינלאומית: לא. מערכת הפעלה: עדיפות שכן. העדפה לחברה מסוימת: כן, לאסוס, לנובו, וסמסונג. אשמח לשמוע גם על חברה אחרת אם מתאים למפרט. דרישה מיוחדת: מקלדת מוארת ושלא תופס טביעות אצבעות.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר לחפש מחשב נייד ואשמח לעצה טובה. מדובר בסטודנט, כך שהניידות וחיי סוללה חשובים. - תקציב של עד 4000 ש"ח. אפשר חריגה של עד 500 ש"ח, אבל עדיף להימנע אם אפשר. - מסך 13.3'' מאט + מגע. - סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות שימוש. - שימושים: אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים/סדרות HD. - משקל נמוך (סטודנט). - שימוש חלק ומהיר עד כמה שניתן. זו הסיבה שאני חושב שכדאי מחשב מבוסס כונן SSD של 120GB או 128GB. סך השימושים שלו לא עוברים את ה-100GB, כך שזה צריך להספיק. - לחבר היה עד עכשיו אסוס UX32A (שהתקלקל) עם מעבד i3, והוא אמר שהוא הגיב לפעמים לאט. אז אני מתאר לעצמי שכדאי מעבד חזק יותר הפעם. תודה רבה מראש לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
היי, מאוד אשמח לקבל המלצות למחשב נייד עם מסך מט(עדיף 13", אבל אפשר גם 14 או אפילו 15.6). המחשב מיועד בעיקר לאופיס ולאינטרנט וכמחשב העיקרי שלי (סטודנט). מעדיף מחשב קל משקל (ללא DVD). מצאתי דגם של טושיבה (Toshiba Satellite Z30-A-1E9) שנראה כי מתאים לדרישותיי אבל איני מכיר את המחשבים של טושיבה ואשמח לקבל חוו"ד עליהם באופן כללי (איכות, שירות, טכנולוגיה וכד') ובאופן ספציפי למפרט הדגם הספציפי. בנוסף, אשמח לקבל הצעות לחלופות זולות יותר של נגיד DELL, HP ולנובו.... אני יודע שקשה כיום למצוא מחשב נייד עם מסך מט ומקווה שכאן אמצא סופסוף מחשב נטול השתקפויות שהוא גם טוב ועדכני (-: תודה מראש (-:
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד עם מקום לשני כוננים במטרה לשים שם HDD+SSD. מבחינת גודל המסך 13.3/14/15.6. אני מניח ש-13.3 זה די נדיר אם בכלל קיים אז 14 זה בסדר וגם 15.6 זה מעולה. האם ישנם דגמים כאלה בישראל? (כאלו שגם מומלצים) בתודה מראש על כל המלצה/תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אדריכלות - אוטוקאד 2D וסקצ'אפ. לא לרנדרים. * גודל המסך? סביבות 14- 15" * רזולוציית המסך? - מעוניינים לחבר אותו למסך חיצוני רוב הזמן כך שרזולוציית המסך הטבעית אינה קריטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שלט למצגות זה יתרון * משקל רצוי? המחשב ישב במשרד רוב הזמן כך שהמשקל אינו קריטי, אבל כמובן שפחות זה עדיף * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) צריך יציאה גם למקרנים ישנים (VGA?) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב נייד חדש עם הפרמטרים הבאים: א. מסך 15.6 אינץ' ב. תמיכה במערכת ההפעלה ווינדוס 7 ג. תמיכה במשחקים כמו FIFA 11 , FIFA 12 , PES 12 מעוניין לקנות את המחשב כאן בארץ לא משנה באיזו חנות. אשמח לשמוע המלצותיכם רונן
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש המלצה למחשב נייד עסקי (קל ,חזק ועמיד) עד גודל 14" (עם כרטיס מסך מובנה). תקציב עד 6000 (אם יש הצעה יותר זולה שעונה על הקריטריונים אז עדיף) תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב עסקי שיהיה מן הסתם לשימושים של אינטרנט אופיס וכו מהסדרות פרמיום של לנובו או דל או HP (שם השירות טוב יותר) המחשב רצוי שיהיה 15" או 14" מינימום במשקל נמוך (עד 1.6 קילו) ומסך ברזולוציה יותר טובה מ 1920X1080 ואם אפשר גם 2-1 אשמח המלצות בבקשה, כאשר גם מאמזון אין בעיה כל עוד יש אחריות בינלאומית
-
- 3 תגובות
- 861 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה אני מחפש מחשב נייד חדש אין חשיבות לחברה,חנות ודברים כאלה. התקציב נע בין 2000-3000 השימוש העיקרי יהיה גלישה באינטרנט,שמיעת מוזיקה,סרטים,ומשחקים כגון Heros וכדומה. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 535 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד פשוט (לא INTEL ATOM) לגלישה באינטרנט בצורה חלקה. תקציב : עד 1200 שקל. תודה על העזרה חברים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? קצת עבודה משרדית, משחקים לא כבדים במיוחד (minecraft וכאלה), וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומאט * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה כל כך אבל לא כבד ממש * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)חובה HDMI * Bluetooth?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) גודל מינימלי 500GB סוג אני לא מבינה כל כך.. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?מהחברות הפשוטות, dell, lenovo. hp. אב…
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן עם מסך 12 אינטש. אין לי מושג על מה ללכת אז קיוויתי שתוכלו לעזור לי , הדרישות שלי הן : 1)מחשב אמין 2)זמן סוללה ארוך 3)איכות מסך כמה שיותר טובה 4)אחריות בינלאומית (אם אני אקנה אז זה יהיה בארה"ב) 5) משקל נמוך אני יותר מאשמח אם תוכלו לייעץ לי. תודה עריכה : אני כרגע חושב על lenovo 3000 v200 ... סתם כי ראיתי אותו היום במציאות ונדלקתי... השאלה היא כמה הוא טוב בשבילי. שימושים : סרטים , אולי גם הרצה של visual studio לצורך קצת תכנות אינטרנט יהיה נחמד אם גם משחקים יוכלו לרוץ בכיף
-
- 3 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות.. למטרת לימודים (מדעי המחשב) ושימוש ביתי. תודה
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
מדובר בנטבוק עם מסך 10-12 אינצ'. איזה מעבד/כרטיס מסך מינימלי צריך כדי לנגן קבצי MKV ברזולוצייה 720P ? איזו רזולוציית מסך הכי מתאימה?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח ל-2 האפשרויות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים פשוטים כמו DOTA 2 , תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: DOTA 2, Hearthstone -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 13.3 - 14, לפחות FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם …
-
- 9 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעוד כחודש אני מגיע להונג קונג ואני רוצה לקנות מחשב נייד. הדברים שאני צריך הם אלו - 1. מחשב קל יחסית - 2 קילו ומטה. 2. מחשב חזק - השימוש העיקרי הוא עריכת תמונות וחשוב לי שהמחשב לא יהיה תקוע בכל רגע. 3. סוללה חזקה - שלא תגמר אחרי שעתיים. שמעתי על הDell Vostro v131 עם 4GB RAM אבל אני אשמח לשמוע המלצות נוספות. תודה מראש, עידו
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-