ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מתכנן מפרט לחבר, שיבוסס על מעבד אינטל (כנראה i5-660/661) - משיג אותו במחיר מיוחד. המחשב מיועד בעיקר לשימושים משרדיים (גלישה, אופיס), הורדות (P2P), אחסון וצפיה במדיה (גם HD) ואולי גם משחקים (לא תובעניים). לא מתוכנן OC ולא שדרוג מאסיבי (אולי תוספת זכרון וכרטיס מסך בינוני מינוס). הכיוון הוא לבנות מפרט שקט עם חלקים איכותיים ואמינים, שיחזיקו מעמד מספר שנים. התקציב הוא כאמור כ- 2000 ש"ח (ללא המעבד). במידת הצורך, אפשר לחרוג ב 100-200 ש"ח. זה המפרט שתיכננתי (הרכישה גם תתבצע ב- RSM): Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪245 http://www.rsm.co.il/pr…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחי הצעיר יש בר מצוה עוד שבועיים ואבא שלי אמר לי לבנות לו מחשב בסדר גודל של תקציב עד 6000 שקל. מסך כבר קנו לו אז לא צריך. המחשב מיועד למשחקים, אך אני לא רוצה שיעשו OC. כולל ציוד היקפי (בלי עכבר). תודה
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קצת חדש בנושא מחשבים אבל בשבוע האחרון חקרתי קצת בנושא, גם באתר זה וגם בכל מני אתרי השוואות והרכבתי את המפרט הבא .אשמח לקבל חוות דעת ממביני דבר לפני הקניה. המחשב מיועד למשחקים (כמו bioshock infinite) ברמה גרפית גבוהה ואוברקלוק! ולכן חשוב לי לדעת אם המאווררים והספק שלי מתאימים לכך. גודל המסך שלי הוא 21.5 אינץ' והרזולוציה הטבעית 1920X1080. אין צורך בציוד היקפי. חשיבות לשקט- 8/10. מתוכנן אוברקלוק מ-3.4ghz ל-4ghz. אין צורך בתוכנות הפעלה. התקציב שלי הוא עד 4.5K למרות שאם ניתן לחסוך כמובן עדיף. תודה מראש לעוזרים! מעבד: INTEL I5 3570K 3.4GHZ TRAY לוח אם: ASROCK Z77 PRO3 זכרון: 2*KINGSTONE 4GB DDR3 1600 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7870XT BOOST 2 GB GDDR5 צורב DVD HP מאוורר…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני איש תוכנה, אבל הידע שלי בחומרה מוגבל מאוד והייתי שמח לקבל עצות בנוגע למפרט למחשב חדש עד 8000 ש"ח (אפשר פחות, אפשר לחרוג קצת). מטרות: תכנות, הפעלת תוכנות לכתיבה תוכנה כבדות מאוד שדורשות זכרון רב ויכולת עיבוד במקביל (החלק העיקרי והכי חשוב). משחקים, אחרי הכל מחשב ביתי, אבל לא משהו יותר מידי, אני משחק אחת לחצי שנה איזה משחק, לא יותר מזה. שטח אכסון גדול (סרטים, מוזיקה וכו'). לא כולל: מסך, מקלדת, עכבר ושאר עזרים, רק "ברזל". דגשים: לפחות 2 ג'יגה RAM. כרטיס קול טוב. תודה רבה, עמרי
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5000 ש"ח, לא כולל מסך. 2. מטרות המחשב? משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, הורדות. 3. לא צריך ציוד היקפי (רמקולים, מסך, עכבר ומקלדת). 4. יש דרישה למחשב שקט ומקורר טוב (אבל לא לאובר קלוקינג). 5. אם אפשר להוציא כמה שניתן מהמפרט של המחשב הקודם שלי זה יהיה מצוין: CPU: Pentium 4 3.0 Ghz 2Mb Cache 64 bit (630) Memory: A-Data DDRII 533MHZ 512*2 MB Motherboard: Gigabyte GA-8I915P Duo (Rev 2.x) Hard Disk: Western Digital 160 GB 8MB Sata Western Digital 320 GB 16MB Sata II Graphic Card: ATI Radeon X700 PRO 256 MB Burner: Sony DW-Q30A Mouse: Logitech G5 Laser Mouse Keyboard: Logitech Media Elite Web Camera: Logitech QuickCam Express זהו... מקווה לטוב. תודה לעוזרים מראש
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, מחפשת לפטופ לעבודה, חשוב לי שיהיה אמין ויחזיק כמה שנים, סוללה חזקה, וגם קל. מכוונת ל13'' עד14'' מחיר סביב 4,000 עם גמישות. השימוש הוא בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט. ראיתי כמה מחשבים שאני שוקלת, אשמח לשמוע המלצות או חוות דעת לגביהם וגם הצעות למחשבים אחרים ולדגמים ספציפים - זנבוק אסוס - היתרון שלו הוא שהוא מאד קל. החיסרון שזו חברה לא אמינה מבחינתי. אשמח לשמוע חוות דעת עליהם. - HP envy - היה לי פעם HP שמאד אהבתי, אבל אשמח לשמוע דעות עליהם - לנובו יוגה - הרבה המליצו עליו, החיסרון הראשון שהוא יקר ואני תוהה עד כמה הטאצ' ישדרג את חווית השימוש ביום יום, וגם עד כמה זה הופך את המחשב לעדין. - לנובו ideapad - לנובו thinkpad - ע…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייח חדש שיהיה טוב גם לעוד מספר שנים, שיריץ משחקים חדשים בלי להיתקע וכו', בסביבות ה3000 ש"ח +- מפרט שהוצא לי באתר אחר: מעבד: Intel Core i3 540 3.06Ghz 4MB Cache Tray ₪532 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN ₪66 לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L ₪489 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm + Seasonic 500W ET 34A @ 12V ₪510 זיכרון: Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value Select ₪199 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 ₪229 כרטיס מסך: בקניית מחשב חדש בלבד Sparkle GTX460 768MB GDDR5 Dual DVI ₪918 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה ₪75 סך הכל: ₪3217 מה אתם אומרים? יש אפשרויות לשינוי? ה…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לנובו חושפת את סדרת היוגה החדשה שלה, ה-900, שכוללת דגם מעודכן לקטגורית הניידים ההיברידיים עם עוצמה משופרת בהחלט, משקל נמוך יותר ושידרוגים נוספים לכתבה: http://hwzone.co.il/לנובו-עושה-יוגה-הכירו-את-סדרת-ה-900-החדשה/
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יעבדו עליו משחקים חדשים כן? ולכרטיס מסך יש יציאות vivo? תודה
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום וברכה, יש לי מחשב נייד של דל אינספירון 1525 ופתאום נעלם לי הסמל של הכונן האופטי (הכונן של הדיסקים שהסמל שלו אצלי זה E) מה שמופיע לי זה רק הכונן הקשיחים. גם כשאני מכניס דיסק אז הוא לא קורא אותו אבל הנורית של המגש מהבהבת. אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, שבוע הבא אני בניו יורק ואני רוצה לקנות dell xps 13 2015 תכננתי לקנות את המוצר ממיקרוסופט אך פתאום אני רואה באתר שלהם שנגמר להם הדגם עם הקונפיגורציה שרציתי. בכל מקרה עוד אופציה היא להזמין מאמזון, יש להם אמזון לוקר קרוב מאוד למלון שלי, אבל אני חושב על האופצייה שאם המחשב מגיע עם בעיה כלשהי מה אני יעשה? אין לי יותר מדי זמן להתעסק שם. מישהו יודע מה עושים במקרה שהמחשב מגיע תקול/פצוע אסטטית? ואם למישהו יש עוד רעיונות איפה לקנות את המחשב? B&h בדקתי אין להם במלאי
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2.5K ניתן לחרוג למרות שעבור השימוש לא חושב שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש כבד באקסל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך, תקציב נפרד של עד 1K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש צורך במפרט מלא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב אך יהיה נחמד שיהיה שקט במידה והתקציב מאפשר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
חשבתי על המפרט הבא: מארז: NZXT HUSH Silver ספק: TRENDSONIC 600W גוף קירור: Thermalright Ultra-120 eXtreme מאוורר: THERMALTAKE 120MM SILENT CAT A2329 מעבד: Core 2 Quad Q6600 SLACR Core Stepping G0 זיכרון: OCZ 2G KIT DDR2 800MHz CL4 PLATINUM X2 לוח אם: ASUS P5KC s775 1333Mhz, Intel P35, 4xDDR2, 2xDDR3, 2xPCI-E כרטיס מסך:SPARKLE SP860T512 GEFORCE 8600GT 512MB DDR2 DUAL DVI PCI-E אין צורך בדיסק קשיח,מה דעתכם? המטרה להריץ מספר Virtual Machines על המחשב.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ב 3,000 רק את המארז ואת תוכנו תודה נ.ב. יש לי כבר 256 RAM 400 מגה הרץ אז פחות 256 אחד
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני בימים הקרובים הולך לקנות מחשב נייד, הקנייה תהיה באילת. התקציב הוא 4500-5000 שימושים: קצת גיימינג (GTA), לא מעט פוטושופ, הרבה סדרות וסרטים, והמון עבודה באינטרנט עם הרבה לשוניות וחלונות בו זמנית. הסתכלתי כבר על כמה דגמים, כרגע בהתלבטות על שני דגמים מבחינת הסוללה: המחשב יהיה המחשב העיקרי שלי ורוב הזמן יהיה מחובר לחשמל, פעם בחודש אני עושה נסיעה של שלוש שעות, אז אשמח אם המחשב יחזיק אינטרנט וסרטים במשך שלוש שעות. ASUS N552VW-FI068T http://ksp.co.il/?uin=30507 ASUS ZenBook Pro UX501VW-FW087T http://ksp.co.il/?uin=30673 אשמח לשמוע מה דעתכם עליהם, הסתכלתי גם על הלנובו Y700 אבל מביקורות שקראתי הבנתי שהוא מתחמם …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אם אפשר לארגן לי הצעות גם מהבלאק פריידי או סייבר מאנדיי או מה שלא יהיה... השימושים שלו בעיקר לאינטרנט , צפייה בסרטים, סרטונים וכו...שיהיה חיבורי HDMI וכו... אפשרי גם לקנות מאילת ככה שזה גם יהיה מחיר טוב...
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם! אני צריך עזרה בקניית מחשב, אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי.. 1. הסכום המקסימלי הוא : 4000 ש"ח ועדיף לחסוך אבל לא נורא אם הכל יבוזבז.. 2. המחשב בעיקרון הוא לשימוש בחורה בת 21 שלא קורעת את המחשב, בכללי הוא להכל, קצת משחקים בסיסיים לא כבדים מידי, אבל שהכרטיס מסך בכל זאת יריץ טוב, קצת תוכנות כמו אופיס ופוטושופ, אינטרנט, סרטים, שירים וכד'.. 3. יש לי כבר מסך 19 אינצ' רחב ככה שלא צריך מסך, לא צריך רמקולים, צריך מקלדת ועכבר. *מה שכן יש לי רמקולים שמתחברים לרסיבר קטן שבשביל לחבר אותו למחשב צריך חיבור קוקסיאלי דיגיטלי בכרטיס קול בנוסף ל- PL רגיל. 4. צריך שיהיה עם המחשב גם צורב DVD. 5. שהמחשב יהיה דיי שקט לא חייב שיהיה טוטל סיילנס אבל גם לא מרעיש כמו איזה לא י…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, בניתי לי מפרט בהשראה של מפרט שחבר הכין לי והייתי רוצה לקבל עליו חוות דעת ובמידת הצורך תיקון או שינוי של חלק מהחומרה שבחרתי. המפרט הוא: http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=57c2db34aa759 מעבד: 1099 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz S1151 לוח אם: 599 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 S1151 זכרון: 349 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8GB) Kingston DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: 1329 ₪ - * חדש במבצע * - Gainward GeForce GTX1060 6G D5 1506MHz-1708MHz Dual-Fan דיסק קשיח: 289 ₪ - * חדש במבצע * - SSD Kingston 240G Sata3 UV400 דיסק קשיח: 225 ₪ - Seagate 1T 3.5' Sata3 Barracuda 7200RPM 3 Years Warranty מארז: 329 ₪ - Corsai…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מתוכנן OC קטן (לא משהו רציני, וגם אם כן, לאיזה מהירות הוא לדעתכם יוכל להגיע?) מIQPC: מפרט סופי מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ₪1063 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר: ₪735 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB GDDR3 256 BIT DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL מחיר: ₪1228 אחריות: שנתיים. דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA ES 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3250620NS מחיר: ₪512 אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H10N DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - BULK מחיר: ₪207 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט שיחזיק משחקים כמו FARCRY2 (בעתיד הלא רחוק) ברמת גרפיקה גבוהה לא ל OC המפרט לא כולל ציוד הקפי לא מסך ולא מעבד (יש לי כבר Core 2 Quad Q9300) אני רוצה כרטיס מסך HD 4 GB זכרון דיסק 500GB העדפה ללוח GigaByte מארז מאוורר ספק שיחזיק את כל המפרט ואם יש עוד הצעות שייכנסו במחיר / מפרט ניתן לחרוג גג עד 4500 אם הפרשי הביצועים יהיו משמעותיים תודה תקציב: 4000 + לפי דרישה עם הסבר נורמאלי מטרות: משחקים, סרטים ללא ציוד הקפי ללא מעבד העדפה ללוח ראשי GIGABYTE זכרון 4 GB דיסק 500GB ללא הרכבה / מערכת הפעלה שקט חלקית ללא OC משחקים כגון FARCRY2 בעתיד ו CRYTSIS
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אמא שלי החליטה שהיא זקוקה למחשב חדש A-SAP ! רוב הדברים שהיא עושה על המחשב הם ערכית וידאו ...וזהו . התקציב הוא 4 אלף אבל היא מעונינת לראות גם מפרט ב- 3 אלף . ( רק בשביל לראות אם אולי אפשר לחסוף קצת ?) הדרישות : מעבד חזק מארז שקט + ספק שקט לא צריך כרטיס מסך חזק...אבל עם זה טוב לעריכה אז תפדל .... הרבה זיכרון ( רצוי 4GB אבל לא חובה... ) לא צריך מקלדת , עכבר , מסך , רמקולים ושטויות אחרות... תודה רבה לעוזרים !
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מאוד קורץ לי להזמין מחשב נייד מחו"ל בעקבות מחירים נמוכים בהרבה (שימושים: גלישה,אופיס,צפייה בסרטי HD) מכרים שלי המליצו לי לחפש בEBAY, לאחר חיפוש מצאתי את המחשב הבא במחיר די טוב של 675$+80$ משלוח כלומר 755$ סה"כ, אחרי הוספת המע"מ יוצא בערך 3300 ש"ח. זה המפרט : HP Pavilion DV4-1540US Color: Moonlight White * Intel® Core™ 2 Duo Processor T6600 2.20GHz * 4GB DDR3 installed memory * 320GB SATA Hard Drive(7200RPM, much faster than 5400rpm ones) * 14.1-inch diagonal WXGA High-Definiation HP BrightView Widescreen (1280 x 800) Display * LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-R/RW Double Layer Support * Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD * Intel Wi-Fi Link …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני כבר זמן רב מעוניין לקנות מחשב חזק לגיימינג, אחד כזה שיהיה מסוגל להריץ את המשחקים החדשים ביותר באיכות הגבוהה ביותר, עד כמה שזה אפשרי.. התקציב שלי הוא 10,000 ש"ח שחסכתי, עם חריגה עד 2000 ש"ח (כלומר 12 אלף). כן, זה סכום גדול, השאיפה לא לבזבז את כולו, אבל בגדול זה מה שהקצבתי לעצמי לטובת מחשב איכותי וחזק. יש לי 2 התלבטויות. הראשונה היא, האם לקנות מחשב גיימינג מורכב מראש מהחנות, או להזמין חלקים בניפרד, ולהרכיב בבית (שזאת השאיפה שלי). לצערי אני לא מכיר כ"כ בחנויות וכו', חוץ משתי הרשתות הגדולות; אייבורי ו KSP. עיינתי באתרים שלהם ומצאתי שם מפרט בכל אחד מהם, בסביבות ה 10 אלף. http://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&id=1011&orderBy=priceHigh http://ksp.co.il/?select=2…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית, תוכנות רבות שפתוחות במקביל, טאבים מרובים בכרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כרגע מחוברים 2 מסכי 24, ירכש מסך נוסף שלא במסגרת התקציב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? -חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -בלי אורות 7. האם האם יש צורך…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הרגע (ממש הרגע, כן, השעה 4:31 בבוקר...), הזמנתי מנועה ספק (TT420 2fan APD) ומארז, ואני צריך איזה לוח, מעבד, זכרונות וכרטיס מסך נחמדים ללכת עם זה. בעקרון אני מחפש שילוש: מעבד, לוח וכרטיס מסך. חשבתי ללכת על משהו בסגנון הזה: Amd 64 3000+ Msi K8n Neo4 Platinum ו xfx 6600gt 128mb dvi, tv ddr3, pci-e. בנוסף חשבתי להזמין את ה a-data 512 mb ddr500. ולכל מי שעומד לשאול, אז כן, יש מצב לאוברקלוק בעתיד, הזכרונות הם 500 בכוונה. מה דעתכם? את הנ"ל חשבתי לקנות בKSP. המחיר - 3310. צריך תגובה מהירה, הרכישה בימים הקרובים. תודה, נדב.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-