עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד. כרגע יש לי מחשב של dell מסדרת vosrto ואני ממש מאוכזב. למרות הביקורות הטובות שקבלתי. משטח המגע של העכבר מאוד לא נוח לתפעול והמחשב גם התפרק לי בנסיעות. לפני זה היה לי את של LENOVO אך הצג עשה לי בעיות והמסך היה לי קטן מידי. אני צריך עזרה בהמלצה למחשב נייד עבור עבודות משרדיות בלבד , אני מקליד הרבה יש שימוש נרחב בתוכנות ואינטרנט. גודל המסך הקודם שהיה לי היה 14 אינץ' והיה לי פחות נוח להקלדות. לכן הגודל הרצוי 15 ומעלה. אין לי משקל רצוי. אבל בגלל שאני בתנועה אשמח למשקל שיהיה נוח לנשיאה. אין לי זמן סוללה מוגדר אבל אשמח אם יהיה ארוך להקלדות בנסיעות. כונן CD/DVD? צורב? - כן. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא יש לכם העדפה לחבר…

• 5 תגובות
    • 736 צפיות
  2. שלום, אני מעוניין לקנות 2 מחשבים ניידים שישמשו לצרכי עבודה משרדית ובעיקרה תכנות. ברוב זמן העבודה פועל דפדפן Chrome עם הרבה לשוניות פתוחות, שרת Apache שרץ על המחשב, סקייפ ואיזשהי סביבת פיתוח (Eclipse, Notepad++). כמו שאני מבין בגלל שיש תמיד הרבה תוכנות שפועלות ברקע בו זמנית צריך הרבה זיכרון, משהו כמו 8GB. התקציב הכולל לכל מחשב הוא 3500 ש"ח. תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אהלן לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצרכים הרגילים - אינטרנט, אופיס ואולי גם קצת משחקים אבל לא משהו כבד. מבחינת מה שהייתי רוצה במפרט זה מסך 15.4", שני ג'יגה זיכרון (להריץ ויסטה ווינדוס 7 כשיצא) ומעלה ודיסק קשיח 160 ג'יגה. כמו כן חשובה לי האחריות, אני מעדיף משהו עם אחריות ליותר משנה כי המחשב הזה צריך להספיק לי לשלוש שנות לימוד בלי בעיות מיותרות. זמן סוללה לא קריטי. ממה שראיתי כל המחשבים ברמה הזאת מגיעים עם כרטיס מסך של אינטל, האם יש מחשב שמגיע עם כרטיס מסך יותר משמעותי או שבמחיר הזה זה בלתי אפשרי? תודה רבה מראש!

• 8 תגובות
    • 887 צפיות
  4. שלום, מבקש המלצה למחשב נייד עם הדגשים הבאים זכרון RAM של 8GB או 16GB לפחות 1TB של אחסון INTEL I7 מסך 15.6 אחריות רשמית ל - 3 שנים כרטיס מסך ומעבד מדגמים טובים ומתקדמים רוב רובו של השימוש הוא לצרכים ביתיים: אינטרנט בעיקר (לא לגיימרים), חיבור לטלוויזיה לצפייה בסרטים תודה

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  5. אני מתחיל ללמוד בספטמבר קורס ניהול רשתות,הייתי מעוניין להמלצה במחשב נייד ,שיהיה כמובן חזק,אך ללא צורך בכונן DVD או צורב,מעבד שיגיע עם I3 זה מספיק,יהיה בעל מערכת הפעלה של WINDOWS ובעל 320 ג"ב בדיסק,המחיר שיהיה בסביבות ה 3000 שקל,וגודל המסך 15.5 ,תודה.

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  6. Started by ran911,

* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מסך עד 15 אינץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר מסך טוב , לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל , מיועד לסטודנט בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמ זמן סוללה ארוך ככל שניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג ש…

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  7. אורח אילן
    Started by אורח אילן,

אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב, והייתי שמח לקבל המצלה למחשב נייד בטווח המחירים שציינתי. לאחר שיטוט בקטלוג של KSP מצאתי שני מחשבים שעליהם חשבתי והייתי כמובן שמח לשמוע את דעתכם המקצועית עליהם, האם הם מתאימים, לא מתאימים, או אפילו טובים מדי למטרות שלי (אצרף אותם בתחתית הפוסט) 1. מה התקציב המקסימאלי?~3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב, אך אני אשתדל להיות ריאלי, ולדעתי פחות מזה זה לא ייצא. אם ניתן, מה טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אפרט חריגה ספציפית, אך כל עוד היא בגבול הטעם הטוב אני מוכן לשקול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון המחשב מיועד ללימודי…

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. אהלן, אני נוסע בקרוב לחו"ל לתקופה של שנה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גלישה, משחקים קלים. * גודל המסך? 17 אינץ, אין צורך במסך מגע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA,HDMI לפחות 3 יציאות USB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?דיסק רגיל 500 GB * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס בעברית עדיפות לווינדוס 7 אם אין כבר לניידים אז 8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אחריות: מכיוון שאני לוקח את המחשב לחו"ל אשמח מאוד לאחריות בין לאומית אם אין לא נורא. * משקל - לא רלוונטי, המחשב יהיה בדירה רוב הזמן. חשוב שיהיה למחשב כונן DVD שהוא גם צורב, ומצלמה מובנית לשיחות בסקייפ. תקציב המחשב עד 3500 אם אפשר בפחות אז מה טוב. תודה…

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  9. שלום קראתי קצת בשרשורים קודמים.... לא היה בדיוק מה שאני צריך... אלו הדרישות למחשב לפנסיונרית (גלישה, מסמכים ושיחות וידאו בסקייפ): 0) כמה שיותר זול, בלחץ 2300 1) אחריות 3 שנים. 2) ביצועים סבירים, שלא יהיה עוד שלוש שנים סוס מת. 3) יחסית אמין או חברה אמינה. 4) 4G זיכרון פנימי. 5) מסך 14 אינץ ומעלה. לא צריך מערכת הפעלה... אשמח להמלצה על שני אלו (מה מהם עדיף או ששניהם גרוטאות...) http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=809011,809007 אשמח להמלצה תודה לכולם

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  10. * מטרות המחשב? תכנות גרפיקה ותלת מימד (פוטושופ, בלנדר וכו'), תיכנות ודומיהם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי, אבל עדיף 15". * רזולוציית המסך? 1366x768 מינימום (תוקן) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB+ HDD * כונן אופטי? עדיף. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מסך מגע - יתרון; שתהיה אפשרות להתקין מערכת הפעלה נ…

11. שלום לכולם, אני חדש כאן, רק היום שמעתי על האתר הזה מקווה מאוד שבזכותכם אצליח למצוא את המחשב האולטימטיבי בשבילי, רקע כללי קצר, המחשב הנייד שלי כבר בן ארבע, הוא עובד "סבבה" אבל נתקע מידי פעם, אם זה האינטרנט או המחשב עצמו (אין תגובה), נדיר שהוא מצריך ריסט, אם זאת החלטתי שאני רוצה להתחדש במשהו יותר עדכני, נכנסתי לכמה אתרים של רשתות מוכרים ולא מצאתי משהו טוב, אני אלך לפי הרשימה בחוקים בפורום: -תקציב מקסימלי 4.5 -כן, רצוי לחסוך אבל המטרה מקדשת את האמצעים, -חריגה מהתקציב, ראיתי ניידים בחמש אבל תמיד היה סעיף שביאס אותי, -לגבי השימוש זה קצת מגוון, קודם כל אגיד מראש - לא גיימינג, אני גולש הרבה באינטרנט, רואה סרטים/סדרות און…

12. שלום לכולם, בעקבות הדיון הקודם שפרסמתי וההיענות הרבה אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב שונה לגמרי המיועד לאחותי. חשוב לציין שהיא עוברת לברזיל, לקוריטיבה, לכן האחריות הבין לאומית והשירות העולמי חשוב מאוד. * מטרות המחשב- עבודה משרדית, צפייה בתמונות, שמיעת שירים, צפייה בסרטים פלוס אופציה לחיבור לטלוויזיה * גודל המסך- 15.6 * רזולוציית המסך? Hd לפחות אם אפשר full hd, לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- מקלדת מוארת יכול להיות נחמד * משקל רצוי- עד 2.3 קילו עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך- רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל אבל חשוב שיניה לו זמן עבודה סביר של לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- היא מעוניינת לחבר את המחשב למסך חיצוני, אני לא סגור באיזה יציאה …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  13. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיחליף מחשב ביתי בן 6 שהלך לעולמו. עיקר השימוש במחשב הינו לצורך גלישה באינטרנט. יש בנוסף שימוש מועט לצפייה בסרטים ולמשחקים (כאלו שיוצרו לפני למעלה מ-6 שנים ועבדו עד עכשיו). התקציב- 2.5-3k. * גודל המסך? סטנדרטי+ היות ומדובר בשימוש ביתי בעיקר. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעזרתכם!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. המחשב מיועד למישהי שתלמד תואר שני (בד"כ זה רק יומיים בשבוע, לא?). אין לה כעת שום מחשב, לכן המחשב ישמש בעיקר כמחשב ביתי. אודה לכם אם תמליצו לי רק על מחשבים מהחברות הבאות (יש לי הנחה): LG, טושיבה, אסוס ולנובו. אז, תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שהכי חשוב זה: 1. מסך גדול ואיכותי. 2. מעבד חזק. 3. יציאת S-Video כדי לחבר לטלוויזיה. 4. 120 GB לפחות. 5. צורב (לבקשתה) 6. סוללה שתחזיק לשעתיים וחצי לפחות - זה הממוצע, לא? המון תודה

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. * מטרות המחשב? מעוניין לקנות נייד, לשימוש משרדי ולצפייה בסרטים. כמו כן רוצה לנסות להתחיל לערוך וידאו בפרימייר ברמה פשוטה (לא מקצועי לבנתיים) * גודל המסך? לא יודע, לא רוצה גדול מדי ע"מ שתהיה לי אפשרות לנייד את המחשב אך לא קטן מדי שיהיה סביר לעבוד * משקל רצוי? משקל סביר לנייד, חשוב שלא יהיה כבד מדי , אך זהו לא פקטור מרכזי... רוב הזמן המחשב יישאר באותו חדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך במיוחד אך גם לא סוללה שתיגמר לפני 10 בבוקר, כנ"ל לא פקטור מרכזי.. רוב הזמן יהיה ליד שקע חשמלי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי HDMI, ע"מ להתחבר לדיסק קשיח החיצוני שלי עדיף USB3 (מהיר יותר) ואולי אך לא קריטי firewire…

16. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד שיתאים לשני צרכים עיקריים: 1. צפייה בסרטים 2. שימוש בתוכנות גרפיקה ואנימציה הסיבה לסעיף 2 היא שלאחרונה אני מתעניין בתחום האנימציה והחלטתי להתחיל בלהתנסות בתוכנות הבסיס (photoshop, flesh) ובהמשך גם בתוכנות המתקדמות יותר (after efect, 3dmax וכו'). קיבלתי המלצה על מחשב dell studio 1557 להלן המפרט באייבןרי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4716&CatCode=315 הבעיה היא שבמחשב הזה כרטיס המסך הוא של ATI ושמעתי מהרבה אנשים שלתוכנות גרפיקה מומלץ להשתמש בכרטיס מסך של NVIDIA ברור לי שבמחשב הזה אני לא ייצור את הסרט החדש של PIXAR אבל בכל זאת חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ויתמוך בתוכנות הרלוונטיות כדי שתהיה לי התחלה חלקה. מה בעצם אני שואל? 1. מה ד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה 7,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? web, office, netflix, skype 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמת הסביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. שלום רב אשמח להמלצה למחשב נייד לשימושים שרשמתי תקציב עד 2500 +- מסך לפחות 15.6 משקל 2.5 +- לא מתחמם אחריות 3 שנים

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  19. שלום לכולם. יש לי חבר המעוניין לרכוש מחשב בתקציב הנ"ל. באייבורי נתנו לו כמה הצעות - המעניינות שבהן, לדעתי, היו - Dell Inspiron 3421, HP Pavillion SleekBook. נטיתי יותר לכיוון ה-Dell - גם בגלל הסוללה (שישה תאים), וגם בגלל המעבד (i5 מול i3), אך כיוון שראיתי עליו ביקורת שלילית (המון תקלות - ויכול להיות שזה היה מקרי), וכיוון שאני לא מתעדכן בחדשות החומרה כבר שנים, העדפתי להתייעץ איתכם. אין העדפה מיוחדת לגודל מסך (מ-13" ואילך אני מאמין שזה בסדר). אין העדפה מיוחדת לחיי סוללה ארוכים (סביר ואילך). סה"כ הבקשה היחידה שלו היא שמערכת ההפעלה תעבוד בצורה חלקה, כולל כמה תוכנות ברקע (לא מדובר במולטי-טאסקינג מטורף). אין העדפה מסוימת לחנות - עדיף שתהיה בארץ, ואם יש אפשרות באזור המרכז, אבל ל…

• 16 תגובות
    • 4.1k צפיות
  20. התשובות לשאלות בשורה מתחת. מחקתי שאלות שאינן רלוונטיות בשביל למנוע מההודעה להיות ארוכה ומייגעת 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חשבנו על משהו באזור ה-600. אין צורך לרדת מתחת ל-600 אבל אם יש משהו מצויין באזור ה-700 וה-1000 זה overkill אז ממש אין צורך "להתעקש" על היקר יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית נטו. גלישה, אופיס ותו לא. הדרישות ה"חשובות" אם כן הן סוללה שיכולה להחזיק זמן רב ומשקל נמוך. בהתחשב בכך שזה מחשב "משרדי" ולא נדרש שום כרטיס מסך או מעבד חזק במיוחד נראה לי שזה סביר. …

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  21. שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, חריגה אפשרית(אבל מינימאלית ומשתלמת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי, צפייה בסרטים (נטפליקס וכו'), עריכת וידאו בסיסית (סרטי טיולים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …

22. שלום לחברי הפורום היקרים, נדרשת עזרתכם המבורכת בנוגע לרכישת מחשב. ניסיתי לפרט את השימושים והתקציב ככל האפשר. על תשובתכם המהירה אודה מקרב לב!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 3 עד 3.5K - גג! 2. מה שימושי המחשב? תשובה: עריכה גרפית קלה (פוטושופ, CS4) עבודה משרדית, מדיה חברתית ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא! 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15.6, משקל לא כבד יותר מדי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס?…

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  23. אהלן, חבר ביקש ממני המלצה למחשב נייד, ומכיוון שאני לא מבין במחשבים ניידים אז נתתי לו לענות על השאלון שבדביק ואבקש את עזרתכם. *מטרות המחשב- חיבור מרחוק למשרד, גלישה באינטרנט *גודל המסך- גדול *משקל רצוי- לא צריך קל במיוחד *האם נדרש זמן סוללה ארוך- צריך שיהיו כמה שעות טובות של עבודה כי אני לא תמיד על יד חשמל. *האם יש צורך ביציאות מיוחדות- חיבור לרשת *בלוטות'- לא *כונן DVD/CD צורב- כן *BluRay- לא *האם נדרשת אחריות בינ"ל- נדרשת אחריות כלשהי, לא צריך בינלאומית. *האם להכניס רישיון למערכת הפעלה בתקציב- כן *האם יש העדפה לחברה כלשהי- רק שיהיה משהו מוכר *תקציב- סביר, לא יודע מה המחירים. תודה רבה לעוזרים, אריאל.

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  24. היי, איזה מחשב מומלץ בסדר גודל של 5000 ש"ח לשימוש עיסקי? חשוב: אמינות WIFI מסך 14-15 לא כבד מאוד וחיי בטרייה סבירים+ אילו חברות שווה לשקול? האם רק HP ו IBM? תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by OrBen91,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חושב שזה יספיק .. עדיף לא לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תמונות, סרטונים, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לא- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים