ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אשתי שישמש אותה בשימושים יום יומיים רגילים כמו גלישה, אופיס וכו' ולעתים היא תצטרך להתחבר לעבודה. חשוב שלא יהיה כבד(1.5-2 ק'"ג). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות ועבודה מהבית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט, אפשר גם 13.3". * רזולוציית המסך? לפחות FHD. חשוב ששטח העבודה יהיה כמה שיותר גדול. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לNUMPAD במקלדת. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אישתי תצטרף להתנייד עם המחשב בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל, כך שאפשר להסתפק בסוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי חברים , הגעתי מהT61 ומאוחר יותר ל T400 , אחרי זה לטושיבה חדיש שקיבלתי מהעבודה וכרגע אני מחפש תחליף אני מחפש מחשב נייד קטן וחזק (10"-11" , אפשר לגדול ל 12" במקרה הקיצוני) אני לא יודע את הבדלי הגודל בין 14-15 ל13-12 מבחינת גודל אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קטן וקל אני מוכן להשקיע תקציב של עד 4K (אולי קצת יותר) ראיתי כמה מאוד חזקים של LENOVO אבל הם מגיעים ל7 ו 8.. האם יש חיה כזו? מחשב קטן מאוד וחזק? הסתכלתי על כמה מפרטים אבל התחלתי לחרוג לכיוון ה 13" חשוב שיהיה בו 4GB זכרון (אני עובד המון ב VMWARE WORKSTATION) ודיסק מהיר (7200RPM) ראיתי שיש כמה דגמים נחמדים של I3 וכמה של AMD ATHLON NEO 2 אבל הבנתי ש NEO 2 הוא יותר כמו ATOM מאשר I3.. מחפש תשובות תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני יומיים קיבלתי את הלפטופ של asus g73jh עם 5870 6 ג'יגה ראם core i7 עכשיו שמתי לב שהכונן קשיח הוא 5400rpm זה כזה גרוע,וזה משפיע הרבה על הביצועים במשחקים? והזמנתי סטטיק של עוד 2 ג'יגה זה ישנה משהו?או שזה היה סתם בזבוז? תודה מראש ליאל
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה קורה?? אני חייל ועקב השירות לא יצא לי להתעדכן בעולם המחשבים בשנתיים וחצי האחרונות. אני חובב מחשבים ורוצה לקנות מחשב חדש למשחקים וסרטים. בניתי מפרט אשמח לקבל עליו תגובות. יש לי מסך 22 אינץ' וציוד היקפי סביר. אני לא מתכנן אובק קלוקינג או איך שלא קוראים לזה. ואני זקוק למחשב חזק שיתן ביצועים גבוהים במשחקים חדשים וטובים. המפרט מחנות ksp ששמעתי שהם הכי זולים. Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray 1330 מעבד P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E gigabyte 610 לוח אם DDR III 1600Mhz Price Units Total 2GB Kingston HyperX Blu 185 זכרונות 6 גי'גה כפול (2 כפול 3) GIGABYTE Price Units Total GTX460 1GB GDDR5 DX11 2…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מבקש מפרט לאחיין שלי עוד מעט בר מצווה תקציב 2500 ש"ח הוא משחק קצת משחקי אונליין קצת פיפא וכל מיני משחקים כאלו החנות היא כנראה KSP הם גרים באיזור ראש העין אשמח לעזרה תודה
-
- 9 תגובות
- 968 צפיות
-
-
קניתי לאחרונה מחשב חדש ולמרות שבהתחלה חשבתי על כונן 500GB בהמלצת הפורום החלפתי לכונן Samsung 1TB F3 HD103SJ מכיוון שהמחירים היו כמעט זהים. בבית גיליתי שיש הבדל מהותי בין כונני 500GB ו 1T וזה הרעש שהם מוציאים. בהתחלה לא הרגשתי הבדל משמעותי אבל כשמתחילים להעמיס על הכונן (למשל ביצוע disk check מחלון המאפיינים של הכונן ) עוצמת הרעש עולה. הנה לינק להשוואת רעשים Sound Level - during Database-Type I/O [dBA] http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1032.html מסתבר שתחת עומס כונני 500MB רועשים בסביבות 40-43db וכונני 1T בסביבות 47-49db אני יכול לומר מנסיון שאני כמעט לא שם לב לרעש של 41db אבל 48db ממש מציק לי באוזן. (יש לציין שעוצמת הקול היא…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב בקרוב ואשמח לקבל את עצתכם בנושא. רציתי לרכוש את המחשב עוד מלפני זמן מה, וקיבלתי כבר מהפורום מפרט שנראה בהחלט אטרקטיבי, אך אשמח לשמוע אם במשך הזמן שעבר אם אפשר להרכיב מפרט איכותי יותר במחיר זהה. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כמובן יש עדיפות לחסור, אבל לא על חשבון איכות ואריכות ימי הרכיבים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בינוניים בכובד שלהם(GTA וworld of warcraft) רזולוציה 1680x1050, וסרטים על רזולוציה זהה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם... החלטתי לקנות מחשב חדש לגמרה לאור ההתפגרות של המחשב הקודם. אני רוצה לבנות מפרט חזק בתמורה להשקעה של 4000 ש"ח. בקשות: אני מעוניין ללכת על מעבד של אינטל. המחשב מיועד בעיקר לצפייה בסרטי HD וגם עבור משחקים חדשים כבדים שיוצאים. היום יש לי מסך 17" ישן שבקרוב יוחלף למסך 23". ובנוסף המחשב יחובר לטלוויזיה 37" בחיבור HD. אין צורך בציוד היקפי או בצורב. אשמח להצעות תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב לשימוש ביתי רגיל (גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, ושימוש בסיסי ביותר במשחקים). אשמח לקבל את דעתכם על המפרט להלן: 1. מעבד: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 2. מאוור: Generic CPU Cooler For s1156 3. לוח אם: ASUS P7H55-M LX s1156 Core i3/5/i7, Intel H55, DDR3 1333, PCI-E 4. זכרונות: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston X 2 5. דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD10EALS 6. כרטיס מסך: GIGABYTE GT430 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 7. כרטיס קול: On Board 7.1 Channel Audio 8. צורב די.וי.די: LG DVD+-RW GH22NS x22 Black SATA Oem 9. ציד רשתות: Wired Products On Board 10/100/1000 10. מארז: Warrior-18 MIDI ATX Black With …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ושנה אזרחית טובה. אני סטודנט לאנימציה, אני מחפש מחשב חזק ומקצועי לעריכה גרפית שליטה בתוכונות כבדות כגון : 3D MAX ,MAYA .AFTER AFECET. שיעמוד לי חזק במידולים, ורינדור, ללא ציוד הקפי. והשאלה החשובה האם להביא כרטיס גרפי חזק למשחקים כגון 580GTX ולשלב אותו עם כרטיס QUADRO יחסית חלש ולשלב בינהם או להביא כרטיס QUADRO חזק אחד וזהו בלי כרטיס גרפי של משחקים. התקציב שלי הוא 7K לכל המפרט אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימלי?- 7 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? -לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים - עריכה גרפית בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אז אני קונה מחשב בחלקים, ללא מסך, להלן המפרט הסופי (ותודה לכמה מהחבר'ה פה שעזרו לי להחליט): Motherboard - Intel P55WB CPU - Intel core I5 760 Memory - Kingston KVR1333D3N9/2G x2 Display - GIGABYTE/ASUS GEFORCE GTS450 1GB DDR5 Hard Drive - HDD WD 1TB WD10EARS DVD RW LG Case - Compucase 6k31 500w כמו שציינתי, התקציב הוא עד 3000 גג (אני סטודנט + רכב בלי שקל נוסף מיותר..) תודה!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייח חדש אז כמו שאמרתי אני צריך שיוכל להריץ משחקים כבדים כמו שצריך, שיהיה חזק וטוב ושיהיה בסביבות ה3000 ש"ח. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי צריך מפרט למחשב בעיקר לצורכי תלת מימד ושיוכל להריץ גם קצת משחקים תוכנות : zbrush , maya , photoshop ,after effects תקציב בסביבות ה 4500
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? אינטרנט ומשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? ללא ספק, מסך, וכרטיס מסך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? אפשרי יש לי ספק 450W טוב וכרטיס מסך G210 מעדיף מעבד אינטל ושאלה קטנה לקינוח, יהיה עדיף להתקין …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות שרת שיוכל להריץ אתר להעלאה והורדת קבצים בנפחים שונים.. זה לא צריך להיות מחשב כל כך חזק כי הוא רק להעלאה והורדה.. מארז 2U ולפחות 10 טרה בייט זיכרון... * כרטיס מסך צריך להיות ONBOARD מכיוון שאין לי מקום במארז לזה.. את על השאר אני משאיר לכם... אין לי ידע כל כך במפרטים לשרתים אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי.. תקציב בסביבות ה10,000.. וניתן לחרוג ל12-13 אלף... ** אם זה חשוב אז המחשב יישב בחוות שרתים של 012...!! אשמח לקבל עזרה... תודה מראש, מתן
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר לחרוג מהתקציב ואפשר לחסוך מחשב לתוכנות שעובדות במולטי סשן ודורשים CPU חזק אין צורך בציוד נלווה השקט חשוב לא אוברקלוק כולל מערכת הפעלה מבאר-שבע. דברים שאני מעוניין בהם ספציפית: כונן ראשי SSD (- גם 20GB מספיק) כונן משני SATA רגיל. מעבד AMD 6 ליבות (לא יודע מה עדיף מבין שלושת הדגמים) מעוניין לרכוש בתחילת שבוע הבא, תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה- 2K (לא לחרוג מ 3000) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: אינטרנט, Office, הורדות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. אזור ת"א 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבו…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח אם יש סיבה ממש מוצדקת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מולטי טסקינג של תוכנות כבדות יחסית, עריכה גראפית ומשחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? LG W2486L LED 24" 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת מפרט למחשב כמו שציינתי בכותרת עד 3000 ש"ח כולל מסך 24אינץ' אבקש לנסות לחסוך בתקציב ולא לחרוג המחשב הוא מחשב משפחתי לשימושים של : עבודה כללית,אינטרנט, סרטים וקצת עבודה עם גרפיקה בעתיד *יש צורך במסך רצוי בגודל בערך 24 אינץ', רמקולים, מקלדת ועכבר *השקט של המחשב חשוב אך לא באופן קריטי ולא מתוכנן אוברקלוקינג ויש צורך במערכת הפעלה מאחר והמחשב הוא לאחותי וקצב ההחלפה שלה במחשבים הוא לא כל כך מהיר אשמח אם המחשב יהיה גם עמיד לכמה שנים טובות תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רק אם לא מצדיק הוצאה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? ילדה בת 10 - גלישה, קצת אופיס ומשחקי אינטרנט פשוטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סבירות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב כמה שנים והחלטתי לשדרג אותו, אני בערך מתכוון להשקיע בין 500-1000 ש"ח תלוי עד כמה שווה לי... המפרט: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHZ Asus P5K OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 PCIe Enermax Noisetaker 420W Raidmax Saggita יש למישהו הצעות מה אפשר לשפר פה? (גם OC אם זה יכול לעזור)
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין בהמלצה למחשב שיעודו אינטרנט ומשחקים בפילוג של 50:50 מהזמן. מסך- אין לי מקום ליותר מ20 אינצ'. חשוב לי איכות תמונה וזמן תגובה. אשמח לכמה הצעות כדי שאוכל לבחור בעצמי. HD- אני מעדיף שיהיו 2 של 250\300 גיגה ולא אחד ענק. מערכת בכללי שתהיה מספיק חזקה כדי להריץ וינדוס 7 בצורה חלקה, לא צריך מעבד עם יותר משתי ליבות, רצוי להשקיע בלוח איכותי. כרטיס מסך- תומך ומריץ DX 11. אם הכרטיס לא סוחב מספיק טוב אפליקציות של DX 11 אז עדיף כרטיס שעובד עם DX 10 אבל בצורה אופטימלית לוח- אני רוצה משהו שיאפשר לי לשדרג רכיבים אז אני מעוניין בלוח שעובד עם תקנים חדשים (לדוגמא: DDR3- אם זה נכנס בתקציב). שיהייה מספיק יציב לOC בינוני. מארז- לא מחפש משהו שקט במיוחד, העיקר שלא יהיה מצוע…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בגלל שאני איש צבא כל יציאה שלי הדברים משתנים אם אני לא קונה את המחשב אז עובר חודש ואז אני לא יודע עם זה המפרט הטוב שאפשר להוציא בכסף שאני מקציב לכן יש פה מפרט שמחר אני רוצה להזמין שאחד החבר'ה בנה לי אני רוצה אישור שלכם כדי להריץ את הקנייה , תודה מראש .... מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד תום במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - המשימה העיקרית היא חזרה לשחק משחקים , אז צריך שיהיה טוב להריץ משחקים בצורה גבוהה כדי שההנאה שנעלמה לי לפני הצבא תחזור. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: צשחקים כגון מאפיה, GTA , MOH ובעצם כל משחק כבד וטוב. * לגבוהות -- רזולוציה שיא של המסך שלי 23 א…
-
- 9 תגובות
- 842 צפיות
-
-
איזה דרך קיימת להעביר נתונים בין מחשבים ללא אינטרנט ואם אפשר ללא התקן חיצוני כאשר מערכות ההפעלה הם שונות ? שאלה אולי דבילית- אפשר לחבר בין שניי מחשבים כבל USB?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כרגע אני עם: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz(עבר OC קטן ל2.15GHZ) AC Freezer Pro 7 Gigabyte GA-965GM-S2 Asus GTS250 1GB 3GB DDR2 667MHz(פועלים בDUAL CHANNEL). שני סטיקים של 512MB ושני סטיקים של 1GB. WD 160GB SATA2 Corsair VX450 Sunbeam Transformer כבר יש משחקים שהמעבד מגביל אותי לגמרי. רציתי לשדרג למרובע ליבות אבל כבר לא מוכרים אף מעבד שמתאים ללוח הזה. לא אכפת לי אינטל\AMD. רק חשוב שיהיה מרובע ליבה. הכרטיס מסך לא מגביל אותי. בדרישות של רוב המשחקים היום הוא סביר. לעומת זאת המעבד לא עובר את המינימום בדר"כ. מה שכן, אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך בעוד כחצי שנה +-. ככל הנראה לGTX560 שייצא בקרוב. אז אני צריך גם לשקול ספק כוח חדש. תקציב 1000-1500. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-