עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Morfium,

שלום . חבר שלי צריך מחשב נייד התקציב שלו 7000 שקל . ( הוא קונה את המחשב בארץ וצריך שיהיה כמה שיותר אמין ) השימושים העיקריים שלו הם : תלת מימד, עיבוד תמונה,עריכת ווידיאו, וקצת משחקים פה ושם בשעות הפנאי . חשוב שיהיו גם את הכניסות הבאות : HDMI VGA\DVI שיהיה BT מצלמה מובנית רצוי מאד עם 4G זיכרון .

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  2. Started by benjamin07,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד 14 אינטש מעבד I5 - איזה מעבד כדאי ( 480 ומעלה?) והמחשב הוא לצורך הדגמות יש צורך בכרטיס מסך טוב וחזק להרצת סימולציות. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  3. שלום, אבקש המלצה למחשב נייד חדש - תשובות במודגש : * מטרות המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים ומשחקים. * גודל המסך ? 14"-15" , לגבי עניין מט או מבריק לא סגור על זה אבל חודש שמעדיף מט. * רזולוציית המסך? מניח שFULL HD זה בסדר, לא חובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? HDMI * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? כונן SSD מינימום 128GB (אין צורך בכונן קשיח רגיל, יש כונן קשיח חיצוני). * כונן אופטי ? אין צורך, יש חיצוני. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? במידה ויירכש בארה"ב, עדיף שתהיה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לעבודות משרדיות, משחקים לא כבדים ומולטימדיה. הדרישות שלי לא כ"כ גבוהות אבל אם זאת אני צריך שהמחשב יפעיל סרטים ב-fullHD ורצוי שיכלול כרטיס מסך ייעודי. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות, סרטים בfullHD, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?- 15.6. לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי עם numpad. אך לא חובה. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש דחוף, אבל לפחות 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה. USB3 רצוי * Bluetoote לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500GB. רצוי SSD אבל לא חובה * כונן אופטי…

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  5. המחשב לא אמור להריץ משחקים, או להכיל כרטיס גרפי משוכלל. הוא צריך בעיקר לשמש לעבודות ביתיות פשוטות (חבילת Office) וכן תכנות "אוניברסיטה" (סטטיסטיקה וכו') ומטלות פשוטות אחרות, אבל גם להמיר קבצי וידאו מפורמט אחד לאחר, מטלה שבד"כ לוקחת שעות וכן להריץ מספר תכנות סימולטנית. אני חושב שיש עדיפות ברורה ל- 2GB של זיכרון, אני טועה? כמו גם הייתי רוצה את הדברים הטריוויאליים: מצלמה ומיקרופון מובנים, צורב DVD, דיסק קשיח גדול ככל הניתן (בסדר גודל של לפחות 150 גיג'ה-בייט ומעלה). ואחריות מחברה טובה. אני יודע שיש עם זה בעיות כל הזמן, ולא הייתי רוצה "ליפול בפח" בריצות חוזרות ונשנות למעבדה. בנוסף, הייתי מעוניין בנייד קל-משקל *יחסית*, ובמסך של בערך 14", רצוי ללא הציפוי המבריק המסנוור, והייתי מ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. עריכה: סוף סוף הייה לי קצת זמן וביקרתי בכמה חנויות מחשבים , ואחרי שראיתי מחשבי 15,14 ו 13 אינץ הבנתי שהגודל הקטן (14,13) לא מפריע ודווקא דיי נוח לכן אני החלטתי ללכת על מחשב 14 אינץ , וזה סופי! השימושים של המחשב הם שימושים כללים וקצת עבודה עם תוכנות שקשורות להנדסת חשמל, לא נידרש כרטיס מסך מיקצועי. שהסוללה הסטנדרטית ( 6 תאים) תחזיק 2.5-3 שעות לפחות. מעדיף מחשב מחברה שאין לה בעיות עם אחריות בארץ. כרגע יש לי 3 מחשבים בראש. ה LG R410 -P18 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6639&perur=2&t=1&c=322 ה HP Pavilion DV4-1030‎ http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnazarta והמחשב שחשבתי ליקנות קודם , ה Dell E6400 בגירסתו הבסיסית http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-la…

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  7. Started by eyalka,

אני מחפש דגם טוב למחשב נייד למתכנת .NET , אמין ועם מסך ומקלדת נוחים למתכנת , שזה הכי חשוב מבחינתי ואם יש דגם עם כ.מסך לא משולב (מכור קשה לWOW , מה לעשות ...) אז אפילו יותר טוב המלצות?

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  8. Started by Erez360,

שלום לכולם. חבר שלי מעוניין לרכוש מחשב נייד ורציתי להתייעץ איתכם לגבי חברה/דגם וכו'... הוא אומר שמטרות המחשב הן: *מאמרים-ז"א עבודה עם OFFICE ועוד תוכנות. *סרטים *מוזיקה *משחקים מה דעתכם? איזה דגם כדאי לקנות? יש כמה אופציות? אשמח לקבל את ההכי טובות עם דירוג. תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Lethal_Acid,

שלום, נתקבשתי לבחור מחשב נייד עד 4K אשר יתאים בין השאר לעבודה עם התוכנה הבאה: http://www.cimatron.com/SIP_STORAGE/FILES/3/3153.pdf הדרישה הכי חשובה של התוכנה הזאת היא כ.מסך התומך בOPENGL 3D. הכרטיסי מסך הרגילים של אינטל תומכים בזה? בנוסף לכך חשוב שהמחשב הנייד יהייה עם מסך 15.6, דיסק קשיח 500GB ומעלה, מעבד נראה לי I5 (תקנו אותי אם אני טועה), יציאות לא משהו מיוחד אולי HDMI, אחריות 3 שנים, עדיפות לחברה מוכרת-DELL,HP וכו' התקציב כנאמר הוא עד 4K אבל אם אפשר פחות אז עדיף. תודה.

10. שלום, קודם כל סחטיין על הפורום. אני מחפש המלצה למחשב נייד, התקציב הוא עד 4000 ש"ח, כשאפשרי קנייה באילת. * מטרות המחשב? בעיקרון אני מתחיל ללמוד בשנה הקרובה מדעי המחשב, אבל אני מצפה שהמחשב ילווה אותי גם מעבר לתואר, גם למשחקים פה ושם, סרטים וכו'. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? או 14 או 15.6. אם ה14 מעלה את המחיר משמעותית אז שיהיה 15.6. * רזולוציית המסך? אפשרי HD רגיל (720), לא חובה FHD. * משקל רצוי? באיזור ה2.5 ק"ג. לא צריך משהו קל במיוחד (שלפי מה שראיתי אומר בד"כ שאין CD, נפח קטן ועוד). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחפש משהו סטנדרטי, שיהיה זמן יחסית ארוך אבל לא משהו חריג. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של…

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  11. שלום אני סטודנט להנדסת אלקטרוניקה(שנה א') אני צריך המלצה למחשב נייד שיעמוד בתקציב 3000(פחות או יותר). המטרה העיקרית של המחשב הוא אינטרנט אופיס MATLAB ועוד תוכנות אלק'/תכנות. אני ממש לא מתכוון לשחק במחשב נייד(בשביל זה יש מחשב נייח). חשוב לי מאוד שירות ואחריות ושהמחשב יחזיק עד סוף התואר לפחות(בערך 3 שנים). חשבתי אולי לקנות Lenovo N500 אבל בפורום לא ממליצים על אייבורי והמתחרים העיקריים שלו הם דגמים של MSI שנמכרים באייבור (EX400,EX620,PR601). כמוכן רציתי לדעת מה אתם אומרים על http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWINFINITY_M660SE1c2d. מה אתם אומרים?

12. שלום לכולם, אח שלי השתחרר ורוצה לקנות לעצמו מחשב נייד שיוכל לשרת אותו גם ללימודים שנה הבאה וגם לשימוש ביתי לשנה הנוכחית. הווה אומר, אין צורך במחשב נייד קטן מאוד שיוכל להתנייד איתו, אבל גם יש חשיבות שלא יהיה מחשב נייד גדול מדי (שיגרום לאי נוחות גדולה מאוד כשירצה כן להתנייד איתו). אני חייב להודות, שבמחשבים נייחים היה לי בזמנו נסיון, אבל במחשבים ניידים, אין לי שמץ. כל שאני יודע זה שצריך מחשב נייד ב3200 ש"ח (כולל מע. הפעלה - וחשוב לו שתהיה בעברית) ולשימוש הכתוב לעיל. אני אשמח מאוד לעזרה ותודה רבה לכולם מראש.

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  13. אז ככה, הכל התחיל בזה שנשרף לי לפני שבועיים מסך של LG בן 5 שנים 17" ולא ניתן לתקן אותו מכיוון שהתיקון לא משתלם. בעקבות המקרה אמי החליטה בדרך מאוד לא קשורה שבא לא לקנות לפטופ, אמי מורה למתמטיקה בביה"ס תיכון, והמחשב כרגע נמצא בחדר שירות ששם אין מזגן והיא רוצה שתיהיה לה אפשרות לגלוש בחדר ובכל מקום בבית בכיף. הדרישות שלה הם אינטרנט ואופיס, כמובן שיציג סרטים כי בטח נשתמש בTVOUT, ושיהיה צורב, מסך גדול ונוח וזמן סוללה ארוך. אף פעם לא רכשתי מחשב נייד לא לי ולא לאחרים לכן אין לי מושג מה האופציות. יש של החברות המוכרות כמו IBM וHP , ויש גם חברות פחות טובות אבל הרבה יותר זולות. האם כדאי ללכת על חברה פחות טובה? האם שווה לקנות באותו תקציב יד שנייה? בבקשה תנו לי טיפים, אנחנו רוצים תוך ח…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני רוצה שתיהיה יציאת HDMI שיריץ לי סרטי HD חלק ושהמסך לא יהיה יותר מ12" חשוב לי מאוד חיי סוללה ארוכה! תקציב של בין 1000-2000 לא יותר.. תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אני מעוניין לקנות מחשב נייד אשר ישמש אותי באמינות גבוהה (חשוב מאוד!), יפעיל סרטים - גם HD, משחקים (המשחקים לא ממש חשובים אבל הייתי רוצה להעלות משחקים כמו cod4/5. למרות שהמחשב בעיקר למטרות לימודים ואם אין מחשב במחיר זה להעלאת המשחקים אז ממש לא נורא) או משחקים פשוטים ולא יהיה כבד מדי. אני לא אמות אם זה יהיה 3 קילו של 15.4 ואולי אפילו עדיף בשביל שאוכל לתכנת בנוחות... בכל מקרה, הדרישה שלי היא שיפעיל תוכנות סטטיסטיקה טוב (משמע לפחות 2GB זכרון ומעלה) ושלא תגמר הסלולה לאחר שעה עבודה. אני מעדיף מאוד CORE 2 DOU החדש ולא את הישן. חשוב לי שהמחשב יחזיק איתי כמה שיותר שנים, כך שאני לא מעוניין במשהוא פשוט שתוך שנתיים אאלץ להחליף. אבל הכי חשוב שיהיה אמין ושלא אצטרך לרוץ איתו לתיקונים, ו…

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  16. שלום לכולם, שנים שלא היו לי מחשב נייד ואין לי באמת מושג מה ההבדלים בימינו בין המותגים השונים (דל, לנובו, hp ואסוס). התחלתי ללמוד תכנות והגעתי למסקנה שאני צריך יותר זמינות למחשב. קראתי וחקרתי בנושא אבל עדיין חסר לי ידע. אני מכוון לניידים בגודל 14 עם עדיפות ל i5 דור 8 ומעלה. אני שם עין על dell vostro עם מערכת הפעלה ubuntu קישור ומפרט: https://ksp.co.il/?uin=72949 מעבד Intel® Core™ i5-10210U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 4.2 GHz זיכרון 8GB DDR4 2666MHz Onboard כונן קשיח 256GB M.2 SSD PCIe NVMe תצוגה 14.0-inch FHD (1920 x 1080) Anti-glare LED Backlight Narrow Border WVA Display מאיץ גרפי Intel® UHD Graphics …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אני צריך מחשב נייד עד 4000 ש"ח לעריכה בפוטושופ ואינטרנט שהביצועים והשמירה בפוטושופ יהיו מהירים. תודה, אורן

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  18. אני מעוניין לקנות מחשב נייד אשר אוכל לתכנת עליו (חשוב מאוד!), יפעיל סרטים - גם HD, משחקים פשוטים (Guild wars - כמו WOW) ולא יהיה כבד מדי. אני לא מות אם זה יהיה 3 קילו של 15.4 ואולי אפילו עדיף בשביל שאוכל לתכנת בנוחות... בכל מקרה, הדרישה שלי היא שיפעיל את GW טוב, גם את תכנות טוב (משמע לפחות 2GB זכרון - 2GB זה סבבה) ושלא תגמר הסלולה לאחר שעה עבודה. אני מעדיף מעוד CORE 2 DOU החדש ולא את הישן. חשוב לי שהמחשב יחזיק איתי כמה שיותר שנים, כך שאני לא מעוניין במשהוא פשוט שתוך שנתיים אאלץ להחליף. חשוב שיהיה כונן DVD. *הערה - חובה יציאה כל שהיא לטלוויזיה, לא חובה HDMI. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by ilil,

שלום, אודה להמלצתכם למחשב נייד במגבלות התקציב. המחשב מיועד בעיקר לאפליקציות אופיס וגלישה באינטרנט, לכן לא נדרש להיות עתיר ביצועים. יחד עם זה - חשוב לי שהמחשב יתבסס על טכנולוגיה עדכנית יחסית, מאחר שלא נרכש לחודש אלא לתקופה. הדרישות העיקריות: מעבד אינטל Pentium Dual Core או C2D(פשוט יחסית), בכל מקרה שלא יירד בביצועיו מ-T3200. גודל מסך - לא קטן מ-14". עדיפות למסך לא רחב, אם כי זה אינו שיקול מהותי. הימצאות כונן אופטי. מערכת אמינה עם תקופת אחריות ארוכה אצל יבואן אמין. תודה, ilil

• 4 תגובות
    • 760 צפיות
  20. Started by olgsit,

שלום לכם, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד לשימושים ביתיים (מוזיקה, סרטים, פוטושופ).. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מעוניינת שהחברה תהיה אמינה, עם שירות לקוחות טוב בארץ (עדיפות לאחריות מלכתחילה של 3 שנים, אך אם לא- שאוכל להרחיב), שהפלסטיקה תהיה איכותית (לא יישבר בקלות). המחשב שחשבתי עליו הוא: http://www.notebookclub.co.il/products/…

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  21. Started by madgod,

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח, גם מחיר נמוך יתקבל בשמחה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, מסמכים, צפיית סרטים, אינטרנט, תכנות. (על eclipse) א) תוכנות עיקריות - chrome, eclipse, office 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. חשוב שתהיה מצלמה, שהמסך לא יהיה מבריק ובגודל 14.1. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני אשמח קצת לעזרה. התקציב שלי בסביבות 3000 ש"ח מטרות המחשב: בעיקר תכנות, אינטרנט וכל הנובע מזה... בנוסף גם משחקים אבל לא ברמה בכבדה (לא צריך שהגדרות הגרפיקה של כל משחק יהיו על מקסימום). בנוסף המחשב ישאר בעיקר בבית עם מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים חיצוניים לכן כל אלה לא ממש משנים גודל מסך: לא כזה חשוב, לפי הבנתי הסטנדרט זה 15.6 ולכן זה גם הכי זול רזולוציית מסך: גם כן לא חשוב דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: אין משקל רצוי: לא חשוב יהיה בבית רוב הזמן האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אני מאמין ש500 ג'יגה מספיקים לי אך יותר התקבל בברכה. כונן HDD מספיק לי, אין צורך בSSD אם הוא מייקר את המחשב כונן א…

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  23. Started by tom776,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד וברשותי נתונים בסיסיים למפרט: מעבד: T7500 2.2GHZ 4MB מסך: 15.4 רזולוציה 1440X900 כרטיס מסך: NVIDIA GEFORCE 8600M GT אני מחפש המלצה למחשב נייד בעל הנתונים הנ"ל (או טובים יותר), כמובן שהעדיפות היא של DELL אבל אשמח לשמוע המלצות על חברות שונות, ממי שמכיר. ידוע לי שיש את סדרת ה XPS אבל הם יקרים מדי. התקציב הוא בסביבות [6K [+-500 היה גם את סדרת ה-INSPAIRON 1520 אבל הפסיקו לייצר ולא נתקלתי במקום שנשאר במלאי. יש המלצות נוספות? *שאלה נוספת : מה המקביל לכרטיס מסך שציינתי, בכרטיסים של ATI (אם קיים בכלל)? תודה...

• 6 תגובות
    • 726 צפיות
  24. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש ללימודים. חשוב לי נורא שיהיה דק וקל ושהבטרייה תחזיק להמון זמן. התקציב בלתי מוגבל. תודה מראש.

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by פתח הדביר,

אך דא עקא! יש יותר מדי מבחר והדבר גורם לבלבול רציני... כ"כ הרבה דגמים, כ"כ הרבה חברות, טווח המחירים גם הוא מכאן ועד להודעה חדשה... נראה לי שרק בגלל זה לא קנינו עד כה. אני ככל הנראה מתחיל לימודים באוקטובר הקרוב, והדבר גרם לי להתעסק בכל הנושא שוב אבל כל המבחר הגדול הזה מקשה על החלטה על דגם ספציפי וככל שמנסים ללמוד את התחום עוד יותר זה גורם ליותר ויותר תסכול. ממש כמו ביצה טובענית אני צריך סיוע מחברי הפורום היקרים איך לברור מכל האוקינוס הזה, איך להיות סגור על דגם מסוים, מה הכי חשוב שבוחרים. שנהיה כבר מאחורי כל הברדק הזה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים