עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kobibo,

עומד לרכוש סוף סוף את המפרט הבא : 0. Antec 3700BQE 350W Case 1. AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 2. Thermaltake Sonic Tower No fan CPU Cooler 3. Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II 4. Abit AN8 ULTRA NVIDIA NF4 Ultra, Socket 939, PCI-Express, Dual DDR, SATA2, RAID, IEE1394 5. Geil 1GB DDR 3200 w/Heat Spread CAS 2.5 Value Memory 6. Sapphire ATI X800GTO ULTIMATE 256 mb 256 bit DDR3 PCI Express Bulk רצייתי להתייעץ איתכם לגבי המפרט לפני הקנייה יש מה לשפר,לשנות ? רק כמה דברים לפני כן: המחשב מיועד בעיקרו למשחקים כבדים וקידוד סרטים אני לא מתכוון כבר לעלות את סכום הקנייה,מספיק העלתי כבר כמה פעמים כך אם יש מה לשפר,לשנות,להחליף אודה אם זה יהיה במסגרת הסכו…

• 5 תגובות
    • 776 צפיות
  2. שלום! אני מחפש להרכיב מחשב בשביל machine learning. תודה לכולם על העזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? חשבתי על 10000 ש"ח אבל זה לא קשיח. לא רוצה להוציא כסף סתם אבל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין בעיה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למידת מכונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מקצועי וכבד בסביבות של machine learning ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

3. שלום לכולם, אני מנסה לעזור לאחותי לרכוש מחשב נייד חדש אך אין לי ידע בתחום אשמח לקבל את עזרתכם צורכי המחשב הם בעיקר עבודה משרדית : אופיס , מיילים, אינטרנט צרכים נוספים הם: מוסיקה , צפייה בסרטים התקציב הוא עד 4000 ש"ח (אפילו 3500 ש"ח ) צריך סוללה חזקה לא משנה של איזה חברה המחשב (כמו שציינתי אני לא מכיר את התחום טוב ולא יודע איזה חברות טובות ואיזה לא) לא יותר מ-3 ק"ג גודל מסך : אני לא כל כך מבין בזה אבל כולם אומרים לי 15.4 או 15.6 מה שזה לא אומר כונן קשיח עד 320 גיגה לא יותר תודה רבה מראש לכל העוזרים !!!

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  4. זהו אני קונה מחשב: מארז super atx3 לוח gigabyte 965 p-ds4 מעבד אינטל דואל E6300 memory kingstone cl2 677Mhz 512X2 160gb sata2 7200 rpm -8 buffer- westerndigital leadteck 7900 gt dvdX16 4400 nis מה דעתכם

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם, המחשב הקודם שלי (פנטיום 4 2.8 עם ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך 4400TI) החליט להתאבד במידה וניסיונות החייאה לא יעלו בטוב אני אזדקק לאחד חדש בהתחלה חשבתי על 1500 שקל אבל הבנתי שזה לא בדיוק אטרקציה... אני חושב ש 3000 זה מחיר סביר ביותר, אני לא צריך מסך אבל צריך כרטיס מסך שיהיו לו שתי יציאות (יש לי היום פשוט שני מסכים) החלקים שאני צריך הם לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך (עם שתי יציאות) כוננים קשיחים יש לי 2 כוננים של SATA בגדלים של (120 ג'יגה ו 250) בנוסף ל 320 חיצוני צורב DVD וכונן DVD כבר יש, וגם כרטיס קול של Creative (מעט ישן אבל הוא ייעודי למערכת רמקולים שלי, 5700 גם כן Creative) מתוך ה 3000 ככל הנראה 400 ש"ח ילכו למארז של טרמלטאק שראיתי (נראה יפה ומאורר טוב) אשמח לקב…

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  6. הי חברים , עריכה- אחרי התייעצות ומחשבה החלטתי לקנות מחשב חדש.. ניתן למחוק את הפוסט הזה תודה רבה!!! אני מתלבט מאוד לפני רכישת מחשב עכשיו.. השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לטובת גיימינג Pubg וcs go .. ומדי פעם אולי גם משחקים אחרים... לפני כמה זמן פרסמתי כאן פוסט ובו אמרתי שאני מוכן לחכות עד אוגוסט כדי לראות מה קורה עם Nvidia ודור הכרטיסים החדש... עכשיו השאלה שלי אליכם היא מתי לדעתכם בערך יגעו לכאן הכרטיסים החדשים עם קירור נורמלי (לא מפוח)? כי המחשב הנייד הקודם שלי מתחיל לזייף בצורה שממש מפריעה לי ואני שוקל אולי להקדים ולקנות מחשב בשבועות הקרובים ושכרטיס המסך יהיה מהדור הנוכחי.... תודה …

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  7. שלום, קודם כל ח"ח על האתר - מכיל מלא מידע ואני לומד ממנו המון! אני לפני קניה של מחשב למעבדת מחקר בפיסיקה. החבר'ה מריצים סימולציות כבדות בC++ וmatlab (דרישות דומות לקידוד וידאו או דחיסת נתונים רק עם הרבה פחות שימוש בדיסק קשיח), ובנוסף חשוב לי שהמחשב "יחזיק" הרבה זמן לפני החלפה הבאה. אולי ישמע לכם כמו פינוק, אבל המחשב ה"ישן" המוחלף הוא Q6600 4G זכרון הכיוון הוא ככל הנראה i7 920. בבנצ'מרקים שראיתי, נראה שיש לו ייתרון על פני q9550 ודומיו. כמה הערות לגבי רכיבים כ. מסך: ביצועי משחקים לא מעניינים אף אחד שם והסימולציות לא מציגות ממשק גרפי כלשהו ככה שאין צורך בכ. מסך טוב. לוח אם: לא מצאתי לוח אם עם כ. מסך on-board זכרון: מעדיף 8GB, מן הסתם DDR3 בגלל הi7. לא מבין במהירויות…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עם חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (בעיקר אופיס ולפעמים קצת סרטים ומשחקים אבל לא ברמה של גיימר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כאופציה ובתמחור נפרד מסך מקלדת ועכבר (אין לי מושג איזה גודל מסך כדאי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא מבין בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי אבל שלא יהיה רועש מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by piston,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל אם ההבדל בין החלק היקר לזול לא כל כך משמעותי אז אפשר לוותר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כל המשחקים החדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בזמן משחקים ותכני HD על 40'' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  10. Started by BEN903,

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  11. Started by gabriel6,

שלום רב, אני רוצה את עצותכם לגבי מפרט מחשב שאני רוצה. בגדול מה שחשוב לי זה יציבות, שקט, ואמינות - אם אפשר לקבל קצת ביצועים בדרך זה בסדר (רב הזמן המחשב ישמש לשימושים משרדיים אך גם גם קצת משחקים). יש לשים לב גם למחיר - שלא יהיה גבוהה כל כך. יש לי מסך, צורב DVD , ודיסק קשיח. הס מלהזכיר אוברקלוקינג... אף פעם לא התלהבתי על הרעיון. Vini vidi vici לגבי המעבד - האם יש הבדל כל כך גדול (בביצועים) בין סמפרון 3400 לבין Athlon X2 3800? השיקול שלי לגבי הסמפרון הוא לא רק המחיר אלא שהוא לא מתחמם כל כך ולכן אפשר להוריד ברמת הרעש האם ההחלטה על מעבד סמפרון תעשה את המחשב ממש איטי או שזה כמעט ולא יורגש. לגבי פתרון הקירור למעבד אני רוצה הצעות הדגש הוא על שקט - אם אפשר בפחות מ200 ש"ח לגבי לוח א…

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  12. שלום, אני שוקלת לרכוש מחשב אולטרא נייד, זול ככל הניתן (1500 שח), אך עם זאת שיהיה טוב, לא יתחמם יותר מדי, ויהיו לו חיי סוללה טובים יחסית.. ההתלבטות כרגע היא הין קומפק, לנובו, ואייסר.. יש המלצות?

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  13. שלום חברים, עבר זמן מה מאז שעזרתי ונעזרתי במסגרת הפורום המצוין הזה, וכעת הגיע הזמן להיעזר שוב במסגרת קניית מחשב חדש(למרות שה-core 2 duo חי ובועט כבר 8 שנים! ) אז לעניינו, נמלא את הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג קלות, במידה וזה ישדרג את המפרט משמעותית(חריגה של עד 400 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תוכנות אופיס וסרטי FULL HDב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים לדוגמא - אין, אני כבר מזמן לא בסצינה, ואתחיל להכנס לעניינים רק אחרי שהמחש…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by o.k,

שלום לכולם! אתמול קיבלתי מפרט למחשב (רצוי לציין אחלה מפרט) רק שבמפרט לא היה כלול הכרטיס קול והכרטיס מודם רציתי לדעת עם זה בא ביחד עם הלוח אם או שצריך בכל זאת להוסיף את שני הכרטיסים הללו לרשימה במפרט??? תודה...

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  15. מעדיף מחשב כמה שיותר קטן במימדים שלו שזה אומר אם יש למצוא את המארז המיני הזה אז להכניס אותו ומסך לא צריך יותר מ17 ... העדפה למחשב מחנות tms תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 598 צפיות
  16. שלום רב, אבקש סיוע בבנית מפרט למחשב נייח לעיבוד תמונות ועריכת וידאו 4K להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000-6,000 ש"ח. במידת הצורך תתאפשר חריגה של עד כ-1,000 ש"ח פחות או יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה? מלבד עבודה משרדית סטנדרטית שימוש בתוכנות שרטוט AUTOCAD, SOLIDWORK , עיבוד תמונות בעזרת תוכנת PHOTOSHOP, עיבוד ועריכה של סרטי וידאו בתוכנת PowerDirector 17 (לעיתים ב-4K) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים וא…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. מפרט שיתאים לי לי לתכנה ובכלל לגרפיקה.

18. 1 2501 case 24pin for 775 black 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 2 1754 m.board Biostar 775 intel 945GC vga\sound\lan 1066 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 3 1320 cpu intel Dual Core 775 1.6g 800 1mb e2140 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 4 1166 hard drive SATA2 - 160gb 8mb Westren Digital 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 5 1144 memory DDR 667 1G King Stone 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 6 1730 dvdrw LG x18 Black 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 7 993 דמי הרכבת מחשב 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 8 7809 mouse ps2 logitech optic black 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 9 7816 keyboard ps2 logitec regluar Black 1 US$0.00 0.00 0.00 0.00 10 995 סה``כ מחשב 1 US$314.00 1,298.08 1,298.08 1,298.08 11 4050 monitor LiteOn 19`` wide t19bahw 5m…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by dNk,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג מידי פעם, המשחקים החדשים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" ואולי 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Koral Ozana,

היי, אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש ומתלבטת בין Dell Inspiron ל- HP Pavilion. מצרפת קישורים למפרט של כל אחד מהמחשבים. HP-https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26166&iszap=1 DELL-https://www.bstudent.co.il/Dell-Inspiron-5482-14-i5-8265U-–-256GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html אציין כי רוב השימוש שלי הוא יותר משרדי מבחינת אופיס ופחות תיכנות ומשחקים. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ולא יתקע לי כשאני משתמשת בכמה דברים במקביל. חשוב לי שיהיה קל כיוון שאצטרך אותו איתי ביום יום שלי. אציין כי לאחר כל הבדיקות שעשיתי מבחינת זיכרון, מעבד, מערכת הפעלה, אלו שתי הדגמים הסופיים לגביהם אני מתלבטת ולכן אשמח לשמוע חוות דעת לגביהם ומה יותר מומלץ גם ברמת החברה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום רב, השימוש שלי במחשב הוא גלישה באינטרנט, סרטים, וקצת MATLAB. חשוב סוללב חזקה כי אני כל יום 3 וחצי שעות ברכבת. וחשוב שיהיה קל.. הדגם ששמתי עליו עין הוא ASUS U36 קישור מחירו בארץ 4999 ש"ח הבעיה היא שבביקורת רשמו שאולי שווה לחכות לדור החדש של המעבדים SANDY BRIDGE רציתי לדעת האם יש מחשבים בארץ 13.3 אינץ עם המעבדים החדשים ואם לא מתי צפוי להגיע? תודה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. אני בתהליכי קנייה של מחשב חדש הבעיה היא שאין לי מושג איזה מעבד לקנות כי אני קצת לא מעודכן במה שהכי טוב (אני חייל וממזמן הפסקתי להתעדכן..). יצא לי לקרוא קצת שעכשיו המעבדים החזקים הם של אינטל duol core 2 ודי הופתעתי שהם טובים מה-AMD כי לפני עד חצי שנה אם אני לא טועה AMD עלו בהרבה על מעבדי אינטל אז מכאן בא הבילבול שנוצר לי. אז הנה כמה פרטים שיעזרו לכם לבנות את מפרט המחשב שלי: התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח רצוי שהלוח אם יהיה מחברת ג'יגהבייט (אבל אני לא עקשן בכך) בקשר למעבדים לאור מה שקראתי עדיף שזה יהיה של אינטל , השימוש יהיה בעיקר להורדת סרטים,אינטרנט, ומשחקים (אני לא גיימר , אבל אם יהיה משחק שאני ירצה לשחק בו אז לפחות שאני יהנה ממנו בצורה הטובה ביותר). מעדיף שהמפרט יבנה …

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  23. קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤ 418 1 לוחות אם Gigabyte M52S-S3P AM2 GM52SS3P ¤ 388 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 183 1 ספקי כוח Compucase HEC 400ART 24PINS ¤ 221 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 399 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤ 304 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1576 1 צורבים Samsung DVD-RW S183A Sata Black Dual Layer X18 S183A ¤ 169 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1 אני לא גיימר או משו פשוט רוצה שמהמשחקים יעבדו חלק וזה תודה מראש [br]פורסם בתאריך: 23.09.2007 בשעה 16:21:58 מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 …

24. אז ככה, המערכת חייבת להיות טובה לאוברקלוק אז לקחת את זה בחשבון מעבד, לא החלטתי ( תעזרו לי ) אם כפול ליבה או מרובע ליבה, מרובע ליבתי מגיע פחות רחוק ב OC ? לוח אם, [glow=red,2,300]אין צורך [/glow] בשום פיצ'רים מיוחדים... כמו כרטיס מסך מובנה או אפילו FIREWIRE וכאלה, שיהיה צ'יפסט/לוח איכותיים לאוברקלוק ( לא DFI והגזמה אחרת ) זכרונות 4 ג'יגה כמובן, שגם, יהיו טובים ל OC, אם ההבדל במחיר לא גדול אז אוליי ניקח 1066MHZ במקום 800 ?! ספק כוח, לא יהיה מחובר למחשב הנ"ל, אבל המחיר צריך לכלול אותו, הוא יפעיל מעבד E4500, כרטיס מסך 8800GT ולוח של ג'יגה בייט... אני לא צריך/רוצה ספק במאות שקלים, משהו במחיר כמה שיותר נמוך שיעשה את העבודה בצורה טובה... אני מתכוון לקנות את כל העסק כב…

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  25. Started by david6655,

שלום, התקציב המקסימלי- 4.5K וכדאי שלא לחרוג מהתקציב שימוש במחשב- משחקים לרוב והמשחקים יחסית לא כבדים כמו 4 GHOTIC אולי לפעמיים אני אשחק במשחקים יחסית כבדים גם, המסך הוא 22 אינץ לא בטוח איזה רזולוציה מקסימלית אבל אני חושב ש1920x1080 אין שום צורך בציוד הקפי יש לכלול כל רכיב במפרט לא ממש חשוב לי את רמת השקט אבל כמובן כמה שיותר שקט יותר טוב בינתיים לא ידוע אם אני מתכנן OC אני חושב שלא אין צורך בלכלול מערכת הפעלה החנות שהייתי רוצה לקנות בא היא IVORY אני יכול להיות פתוח להצעות שונות אבל שיהיה באזור המרכז ואם הבדלי המחירים קטנים מאוד משל IVORY אז אין צורך בחנות אחרת לא חושב שאני אתכנן שידרוג גדול בעתיד כי בסך הכל המשחקים שאני אשחק בהם לא כל כך כבדים אבל עדיין ארצה שהמחשב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים