ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
עקב ההבדלים העצומים במחירים של ניידים בחול לעומת הארץ - אני מעוניין לבדוק אילו חברות מספקות אחריות 1-3 בארץ. מישהו יודע פרטים מסודרים ויודע בוודאות האם יש כיסוי פה בארץ? Asus Dell Lenovo על אלה אני שמעתי שיש, אשמח לקבל תשובה ודאית לגבי sony ו Samsung ו Apple אני לא בטוח ואשמח לקבל פרטים גם כן. לדוגמא : ASUS VivoBook S400CA 540$ (עם הנחת סטודנט) שזה בערך 2000 שקל. שנתיים אחריות הכוללת נפילות ונוזל שנשפך ב200$ נוספים. בעוד שבארץ הוא נמכר ב3700 כולל אחריות.
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב שהמטרה העיקרית שלו היא פיתוח תוכנה, וקצת משחקים. דברים שאני יודע שאני רוצה הם : 1. SSD אני לא סגור על האם 128 או 256, ודיסק נוסף של חצי טרה 2. i5 4670 או i5 3570 (אני עדיין לא בטוח מה עדיף, האם החדש או הישן.. כנראה ה4670) 3. 8 ג'יגה זכרון (כרגע יש לי 4 וזה לא מספק לצערי) 4. מארז סביר ולא מאוד גנרי, הגנרי נוטים להרעיש ולרטוט, ואני אצרף שאלה, אם אני רוצה מארז לא ענק אלא טיפה קטן יותר , בכמה זה מגביל אותי ומעלה את המחיר ? 5. כרטיס מסך בינוני כלשהו של NVIDIA , אני רוצה תמיכה בCUDA (אני מקווה שזה לא מייקר מאוד את הכ.מסך) חשוב לי שהלוח אם יהיה כזה שיאפשר לי לחבר כרטיס רשת אלחוטי מהיר (תקן N לדעתי) , להוסיף זכרון להוסיף דיסק קשיח .. שיהיה לוח…
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שהורכב לצורך משחקים בין היתר. (KSP אילת) דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B85M-E LGA1150, Intel B85, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 280X DUAL-X BOOST OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 1 כונני SSD: כונן קשיח Sandisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: …
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדי, סרטים וקצת גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך) מסך 14'-15.6' 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף 6 שעות ומעלה, אך גם 4 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לשדרג את הנייד המקרטע שלי ויש לי מספר שאלות. כרגע הנייד עם 2 ג'יגה זכרון DDR2 667mhz עם וינדוס 7 32ביט. זה המפרט- http://www.lapspecs.com/detail/acer+travelmate+5730g במידה ואשדרג למערכת 64 ביט, אוכל להתקין יותר מ4 ג'יגה זכרון? מה מהירות השעון המירבית של הזכרון שהמחשב תומך בו? (המפרט מציין רק את נתוני הזכרון הקיים) תודה
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
המחשב צריך לשרת אותי ללימודים ולפנאי בבית תקציב בין 2500K-5500K מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים כמו skyrim, diablo, צפייה בסרטים, גלישה.. גודל המסך: 15.6 ומעלה רזולוציית המסך: 1366x768 ומעלה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין משקל רצוי: אין חשיבות האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא חשוב האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMAI Bluetooth: לא משמעותי אם יש או אין גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: מעדיף שיהיה SSD ועוד כונן בנוסף כונן אופטי: לא משמעותי אם יש או אין האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית : עדיף שתיהיה אחריות ל-3 שנים ומעלה האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים מקוה שאני בפורום המתאים לשאלה זו. קניתי לפטופ של דל המגיע עם מערכת הפעלה של לינוקס (למה מגיע עם המערכת הזו? בדר'כ לפטופים מגיעים ללא מערכת הפעלה או עם ווינדוס?) בכל מקרה, רציתי לדעת איך אפשר למחוק ולהתקין ווינדוס עליו? האם לפרמט אותו כפי שעושים בפירמוט רגיל? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. לחבר שלי יש הארד דיסק פנימי של 2TB הוא רוצה לעשות "מחשב רשת" או משהו כזה. הוא רוצה לשים את ההארד דיסק במיחד עם מעבד , לוח אם וזכרון במחשב (מארז כמה שיותר קטן , ולא קריטי שיהיה מכוער) שישמש מחשב מרוחק שממנו המחשבים האחרים מושכים את המדיה. שיהיה נגיש רק ברשת, עבודה פיזית לא תתבצע על המחשב הזה. כמה אמור לעלות כזה דבר הכי בסיסי ופשוט שיש? רק לצורך משיכת מדיה ממנו מהמחשבים האחרים. אפשר ומומלץ לתת המלצות מארה"ב ,כי הוא טס לשם מחר ויקנה משם כדי להוזיל עלויות. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום! רכשתי נייד של לנובו e330 וכונן mSata. הבאתי את המכשיר לטכנאי שיתקין לי את הכונן ויעתיק את מערכת ההפעלה אל הmSata. הדלקתי את המחשב, וינדוס 8 עלה עם כל ההגדרות והנתונים שצריך להכניס בהתחלה.. לאחר כמה דקות שמתי לב שמשהו לא בסדר, הייתי מקבל הודעת שגיאה חוזרת לגביי קובץ Desktop. לא זוכר את הכתובת המדויקת אבל זה היה קשור לsystem 32 ו-config. ככל שנברתי במחשב קבלתי עוד הודעות שגיאה כגון היישום X "לא יכול להגיב".. כעת שהוינדוס עולה אין לי גישה לכלום, אפילו לא לשורה השמאלית שיוצאת כאשר מחליקים את העכבר לפינה. למישהו יש מושג איך במצב כזה אני יכול להשתמש ב-Recovery console ואולי פשוט להתקין הכל מחדש? יכול להיות שהוינדוס בא ככה דפוק? כי כל מה שהטכנאי עשה זה בעצם העתקת מראה לכו…
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 5500 ש"ח על פי הקווים המנחים הבאים: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודות משרדיות, כלי תוכנה "כבדים" (MATLAB - ידרש להריץ סימולציות ארוכות), תכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14 או 15.6 אינץ'. עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - עדיפות לרזולוציה גבוהה, FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, ע…
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום, מפרט של המחשב נייד : מעבד I7 740QM זכרון 2X4 DDR3 דיסק קשיח של Kingston SSD 240GB ועוד אחד של 250GB 7200RPM כרטיס מסך ATI 6970M גודל המסך 15.6 - 1600X900 מה המחיר שלו ? תודה
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד בהתאם לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים (בעיקר אופיס למיניהן) ואינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה). יחד עם זאת, שיישאר רלוונטי לאורך זמן. מחיר? עדיף סביב 2,000 ש"ח (אפשר עד 2,500 ש"ח). גודל וציפוי המסך? עדיף 14 בגלל המשקל והניידות אבל אפשר גם 15.6 קל. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נדרשת מקלדת מלאה (נומרית), עשוי להוות משקל מכריע. משקל רצוי? לאור מסך מינימלי של 14 (בגלל המקלדת הנומרית), אני מניח סביב ה- 2kg. האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע עשוי להספיק. כונן קשיח? ממוצע עשוי להספיק. לא מבדיל בין הסוגים. כונן אופטי? רצוי. אפשר להסתפק ברכישת חיצוני (במסגרת התקציב). מעבד? מבין שזה נתון משמעותי אבל לא מבין בזה. ראיתי כמה i3 ו- i5 במהירו…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, העוד שבועיים אני מתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול בב"ש ולשם כך אצטרך מחשב נייד. אני ארשום את מה שחשוב לי אך אשמח לשמוע הערות והארות מנסיונכם הרב. * מטרות המחשב? לימודים! אני עדיין לא יודע איזה תוכנות אדרש להפעיל אך אני מניח שהן לא יהיהו כבדות מידי (פוטושופ וכדומה), בנוסף הוא ישמש לשימושים רגילים כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסדרות וכו' (בלי משחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל שיהיה נוח לעבודה, לא יודע מה עדיף מט או מבריק * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר אופטי רגיל. . * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג ניראה לי סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה זמן נחשב ארוך? שיהיה זמן עבודה סטנד…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לבקשת בצעה למפרט/חוות דעת על מפרט למחשב למטרות "גיימינג קל-בינוני". הכוונה היא להיות מוכוון תקציבית - בסגנון מפרטי המקסימום "גיימינג במינימום מחיר" - אבל עם "אופק שירות ארוך". המטרה היא לא להריץ את המשחקים על גרפיקה מקסימלית, אלא בהגדרות גבוהות-בינוניות עד בינוניות, ובעיקר להנות מהמשחקים (לצורך העניין, עם FPS מינימלי של 30 FPS) תוך שמירה על מחיר נמוך, גם על חשבון פגיעה מסויימת בביצועים בהתאם לחוקי הפורום - להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 (סה"כ 2500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (קאזואל-בנוני) …
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ECS G41T-M12 E5500 אני יודע שגרוטאה כמה אפשר להוציא מזה ואם מישהו מעוניין?
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF4, ומשחקים עתידיים וכבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)כן. רצוי…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מחיר - 2000 ואפשר לחרוג עד 2500 * מטרות המחשב? לסטודנט, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים גם ב- HD * גודל המסך? 13.3 מאט אפשר גם 14 ו -15 - רק אם הם ממש קלים * רזולוציית המסך? מספיק HD 1366x768 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיהיה זמן ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הרגיל, שלא יהיה קטן מידי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן, עדיפות ל- Win7 * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : אחריות ארוכה ככל האפשר (אם יש איסוף והחזרה יותר טוב) תודה!
-
- 20 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד בעיקר לעבודה, לא למשחקים, אולי סרט פה ושם. אני לא כותב דרישות מדוייקות כי השאלה שלי היא כללית כרגע. יש את החברות הותיקות והמוכרות כמו dell, hp, lenovo שהמוצרים שלהן בדרך כלל באיכות גבוהה (עם פספוסים פה ושם) ובמחירים יחסית גבוהים. מצד שני יש את samsung ו-asus שהם שחקנים חדשים יחסית בתחום הניידים. יש להן מחשבים יפים עם מפרט מרשים שלכאורה לא נופל מהחברות הותיקות ומחירים זולים יותר. השאלה שלי היא האם יש פה איזשהו קאץ' ? האם יש סיבה להתעקש על החברות הותיקות או שאפשר לקנות asus או samsung בלב שלם וללא חשש ? איך הם מבחינת הנדסת אנוש ? מבחינת אמינות ? ברור לי שזה די תלוי בדגם ספציפי אבל איך הממוצע ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד לסטודנטית להוראה וללימוד לשון . תוכנות בסיסיות . מחיר של 2000 ש"ח
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אם אני מחליף בעצמי חלק פשוט במחשב כמו מוסיף זיכרון או מחליף דיסק, האם זה מבטל את האחריות ? תודה
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום, אודה על המלצותיכם למחשב נייד בעל התכונות הבאות: * מטרות המחשב? לימודים - בעיקר אופיס ואינטרנט, אך גם תוכנות כ-spss, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים. * מחיר? עד 2500 ש"ח (עם עדיפות לסביבות ה-2000 ש"ח, אך יכולה לחרוג מעט מעלה מ-2500 ש"ח). * גודל וציפוי המסך? 12-13.3", מסך מט. * רזולוציית המסך? 1366X765. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג כולל סוללה, עדיפות ל-1.5 ק"ג (אחד הפרמטרים החשובים ביותר). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות לפחות, בשימוש אופיס ואינטרנט. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * כונן קשיח? נפח סביר+, מהירות: 5400/7200 סל"ד. * כונן אופטי? לא חובה * זכרון? מטמון - 8/16MB, זכרון מהיר - 2GB עם אופציה לה…
-
- 31 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס , גלישה, סרטים , א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FREEMATH - לימודים, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב."-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). PHLIPS 20 , -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בצ…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם בתי מתחילה בשעה טובה לימודי הנדסה אני מעוניין לרכוש עבורה מחשב נייד בארה"ב בתקציב של 800$ חשוב: אחריות בינלאומית שתתקבל גם בארץ משקל קל האם ניתן לקבל עם WIN7 נא תשובתכם המהירה תודה רבה מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, גלישה ,תכנות , צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3\14 , עדיפות למאט * רזולוציית המסך? כנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות. 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיפות ל6 תאי סוללה -ללימודים ולכן עדיפות ללפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi, usb 3, * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? hdd 500 gb לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי מת, ואני זקוק למחשב חדש, ויצא לי לראות מפרטים באינטרנט, והבנתי שאין לי הרבה מושג. ככה, התקציב שלי הוא סביב 1800 ש"ח אני יכול להתפשר קצת אבל לא יותר מידיי. אני רוצה מסך של 15.6'', דיסק של 500GB, רצוי כמה שיותר קל אני לא זקוק למערכת הפעלה. השימושים שלי הם בעיקר משרדיים, אינטרנט, לפעמים אני מעבד קצת תמונות בפוטושופ, ומפתח סימולציות במטלב, אבל את ההרצות אני אערוך על מחשב חזק. עד כמה שאני זוכר, המחשב הישן שלי עליו השלום, היה עם מעבד של I3, הזכרונות שלו טובים, ואני מתכוון להכניס את הזכרונות האלו למחשב החדש, (מדובר על כרטיס זיכרון של 4GB, DDR3) ראיתי מספר מחשבים, ויש לי כמה שאלות, 1. מה ההבדלים בין המעבדים מבחינת חוזק ומהירות עבודה, ראיתי שיש מעבדים שעובדים…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-