עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by infrequent,

הי פורום, המחשב שלי כבר ישן מאוד ואני שוקל לקנות חדש - האם זה חכם בתקופה זו ? או שעדיף לסחוב עד ל-2022 עם הדור הבא של אינטל, DDR5 ? בנוסף, עקב התקופה אני לא מעוניין לקנות כרטיס מסך ופשוט אקח את ה-GTX770 שלי למחשב החדש. (אקנה אחד חזק כשהמחירים יסתדרו ללא קשר לתקציב) הנה מפרט ראשוני שבניתי: [img]https://img.ksp.co.il/allimg/lrg16015.jpg[/img] [b][color=#0000BF]הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD[/color] [/b] מעבד AMD: [url=https://ksp.co.il/?uin=122934]מעבד AMD Ryzen 9 5900X 3.7Ghz AM4 - Box[/url] 1 מאוורר למעבד: [url=https://ksp.co.il/?uin=107713]קירור למעבד Arctic Freezer A13 X CO[/url] 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: [url=https://ksp.co.il/?ui…

2. אהלן, אני רוצה בקרוב לקנות מחשב חדש. כרגע אין לי מספיק כסף בשביל לקנות מחשב חדש, אבל יש לי כ1500 ש"ח. אז חשבתי - לקנות חלק מהחלקים ולעשות OC למעבד. בגלל שכרגע יש לי P4 530 אז אני גם אקנה מעבד חדש שילך להורים + הקירור שלו (כי אני מתכנן לקנות קירור רציני, הThermalright Ultra 120 Xtream). אז ככה, Intel Pentium Dual-Core E2180 2GHz 800MHz 1MB LGA775 CPU TRAY ¤345 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=884 Abit IP35 Chipset P35 Socket 775 ¤540 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=102 MUSHKIN DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel XP Series CL4-4-4-12 EPP ¤565 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=278 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775 ¤102 http://www.foxpc.co…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box GIGABYTE GA-965P-DS4 LGA775 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL MAXTOR 250GB 7200RPM SATA 16MB בכרטיס מסך יש לי התלבטות GIGABYTE RADEON RX1900XT 512MB 256BIT PCI-E או CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I + DVI-I + VIVO או או לחכות שבועיים ולהביא באותו מחיר את ה x1950xt? LG GSA-H10 DVDRW WHITE כונן דיסקטים 1.44 CoolerMaster Centurion 532 FSP 350W LGA775 24pin SATA 12cm ''19 Samsung SyncMaster 931BF LCD Logitech® Cordless Desktop® EX 110 LOGITECH X-230

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. היי, שלום לכולם ותודה מראש על העזרה. ב 2107 קניתי מחשב גיימינג והגיע הזמן לשדרג, בדרך כלל אני לוקח את הכי טוב שיש אבל לאור המחירים המחרידים של כרטיסי המסך אני יותר עכשיו יותר בעיניין של value for money. אני חושב שיש מספר רכיבים שקיימים אצלי היום שאולי שרדו את מבחן הזמן ואולי אין צורך לשדרג אותם. אשמח לדעת מה דעתכם. מטרת המחשב היא כאמור גיימינג, אין לי עיניין באוברקלוקינג חריגות מעבר ל 10K אפשרי אם באמת זה משהו ששווה את החריגה. מה שאני חושב שאולי אפשר עדיין להשתמש בו דיסק: Samsung - 500GB SSD 960 EVO M.2 NVMe (M2) ספק כח: Corsair - 750W RMx Series™ RM750x — 80PLUS® Gold Certified Fully Modular…

5. Started by jaksirak,

שלום חברים, אני מעוניין בתקנות מחשב שולחני חדש, ללא ציוד הקיפי (מסך, מקלדת, עכבר...). צריך רק למחשב עצמו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס ועריכה סרטי HD (שימוש בתוכנת pinnacle חשובה לי מאוד). המחשב משמש גם לאיחסון סרטי HD למטרת סטרימינג בכל הבית. צריך על כן הארד דיסק של 2 טרה לפחות ומהיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ממש. משחקי רשת כרגע -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by d1zzy,

שלום, לאחר שנשפך מיץ על המקלדת שברשותי (של מחשב בן 4 שנים), ונסיונות חוזרים ונשנים לגרום למקשים לעבוד בעזרת דרכים שונות הכוללות אלכוהול, קומפרסור אוויר ועוד, אני מעוניין להחליף אותה באחרת - בין אם יד שניה ובין חדשה. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. לגבי מקלדת יד שניה: דיברתי עם חבר שטוען שיש לו מקלדת שיכולה לעזור, אך אינו בטוח מאיזה דגם נלקחה המקלדת. האם זה משנה מאיזה דגם המקלדת או שכל עוד שהיא מתאימה ו"נכנסת" למחשב פיזית היא אמורה לעבוד? 2. האם אתם מכירים אפשרות לחליפין יד שניה או קניית מקלדת חדשה במחיר זול? האם עדיף לקנות ישירות מLENOVO וזה ייצא יותר זול? תודה רבה, אלעד.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היי חבר'ה, אבא שלי מחפש מחשב חדש לאחר שהישן הפסיק לעבוד. הוא מצלם הרבה ועורך את התמונות בפוטושופ, כך שזה הכי חשוב מבחינתו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 במידה ויהיה שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עריכה גרפית, פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ (כבד) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by tidan31,

שלום! ברשותי לנובו y-70 יש לי פס דק של זליגת אור בצד ימין של המסך האם זה מצב נורמלי?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by atsra23,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 6.5k, מותר חריגה עד 500 ש"ח. התקציב כולל הציוד ההיקפי (מסך) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך גם במסך. עדיף מסך שיוכל למצות את היכולות של המחשב ולא משהו ממש קמצני, מצד שני לא רוצה לשרוף את רוב התקציב על המסך כמובן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

10. Started by alone66,

שלום, אפשר לקבל חוות דעת על מחשב טושיבה דגם - Satellite L750 -1LM המחשב מיועד לעבודה משרדית יששומי אופיס מוסיקה , חיבור לטלוויזיה וציפייה בסרטים תודה מראש

11. שלום לכולכם, אני עוזר לחבר להרכיב מחשב זול מבוסס פנטיום 4 או סלרון D. כרגע דרוש רק השילוש. מפאת תקציב נמוך אני מגביל את המערכת לסוקט 478, אך אם מישהו יוכל למצוא פתרון לסוקט 775 החדש יותר, אני אשמח. המעבד שעליו אני מתכנן בנתיים הוא הסלרון D 2.4, שיתכן וישודרג לפנטיום 4 חזק יותר בעתיד. המעבד הזה קיים גם בסוקט 775 ולכן ישנה אפשרות נוספת לבניית מפרט 775. מבחינת הלוח יש לי לבטים קשים. מחיפוש ברשת ומהמלצות של אנשים הועלו לוחות של אסוס- P4P800-SE, או אביט IS7 או AI7. הלוח חייב להכיל חריץ AGP ולהיות ATX. מבחינת הצ'יפסט נראה לי שהאינטל 865PE יתאים, אבל אני פתוח להצעות אחרות. התקציב ללוח הוא 500 שקל. אולי עם חריגה קטנה ל-600. תודה לעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, בפורום מפרטים רשמתי שאני מחפש מפרט למחשב לגרפיקה, המחשב הנוכחי שיש לי בבית נקנה לפני 4 וחצי שנים ומכיוון שאני רוצה לקנות מחשב חדש אולי אצליח למכור אותו (אנשים בכלל קונים מחשבים יד שנייה בגילאים כאלה של 4 וחצי שנים?) המפרט הוא: מעבד AMD PHENOM II X3 720 (2.8Ghz) Black EDITIONלוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 זיכרון OCZ Original 4GB DDR2 800MHz Gold Edition דיסק קשיח 500GB Sata II 7200rpm 16mb buffer כרטס רשת 10/100/1000 כרטיס קול 8 ערוצים מארז CoolerMaster CM 690 RC690 ספק כוח SEASONIC 500W SS500ET כרטיס מסך ATI RADEON 5770 1GB GDDR5 RETAIL HDMI RETAIL מסך סמסונג 22'' - P2250 אין קשר. כל העסקה עלתה 4,300 כולל המסך. ללא המסך - רק המחשב: 3,500 *נקנה באילת לכן אין…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by d1v,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיוצאים : COD MOH וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? OC קל בעתיד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000~ אבל עדיף 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל אבל זה צריך ממש להצדיק את זה. עדיף לחתוך בבשר החי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים אבל דורש מעבד single core חזק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ביתי בלבד קצת תיכנות אבל לא משהו כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . BF3 כנראה הכי כבד שירוץ עליו חוץ מזה גם dwarf fortress שצריך מעבד בעיקר. אני רוצה גם להריץ עליו DOSBOX אבל…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. לכול חברי הפורום שלום אני רוצה לקנות מחשב שמיועד למשחקים בתקציב של 6500 טיפה לחרוג סבבה אני רוצה שהמחשב יחיזק לי לפחות לשנתיים הקרובות אבקש את עזרתכם בבניית המפרט הטוב ביותר לסכום זה

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Frequency,

הי, לאחרונה התחלתי להתעניין ב HTPC (כי זה נראה כמו הפתרון הטוב ביותר לניגון סרטים בטלוויזיה גם ברזולוציות גבוהות שמשלב רשת וכל העניין דיי גמיש). כעיקרון מושך אותי מאוד לבנות אחד כזה, ממש מאפס מארז, ספק כח, מאווררים, כפתורים, צג וכד'. זה נשמע הרבה יותר מעניין ומאתגר וגם יותר זול (אם מזניחים את שעות העבודה). מה אתם אומרים? כדאי? בסטיקי מצאתי מפרט מומלץ: מעבד AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz גרסת BOX לוח-אם Gigabyte GA-880GM-D2H זכרונות 1x2GB DDR3 1066Mhz/1333Mh כונן קשיח SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ מארז Enermax Laguna 300w האם המפרט הזה באמת נחוץ? לא מספיקה ליבה אחת ו 1GB RAM? ואולי לשים את אחת מגרסאות ה HOME של Win 7? ומה כ"כ מיוחד ב Windows Media Center הזה …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם! אני צריכה את עזרתכם כדי לבנות לי מחשב חדש. כבר המון זמן שלא נגעתי בכל נושא המחשבים ואני קצת לא מעודכנת, תודה לכל העוזרים 1. מה התקציב? - 3000K 2. מטרות המחשב? - משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? - לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? - יש לי מארז די נחמד אז אם לא נכנס מארז בתקציב אפשר לוותר. לא צריכה גם DVD + צורב. יש לי ספק 450 של OCZ האם זה מספיק? ??? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? - אם נכנס מארז בתקציב אז חשוב לי העיצוב וגם שיהיה שקט ברמה סבירה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה…

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום חברה אני חדש פה...! אוקי אני רוצה לקנות מחשב אבל יש לי בעיה עם אבא שלי! הוא הביא טכנאי וביקש ממנו מפרט והוא הביא לו את המפרט הבא (ככה הוא כתב בערך משהו כזה) מעבד אינטל 3.0 לוח אם של MSI הכי חדש 512 ראם כרטיס מסך ג'יפורס הכי חדיש 80 ג'יגה מארז מהודר 4 יציאות USB כ.קול Liba 6 רמקולים +סאב מסך שטוח LG DVD טושיבה צורב MSI אוקי זה מה שהטכנאי הציע לו ב 4000 שקל! אני אמרתי לו שזה לא שווה כלום והוא לא מקשיב לי... הבאתי לו את המפרט והוא שאל טכנאי אחר מה יותר טוב מה שאני בניתי או מה שהטכנאי בנה והוא אמר ששל הטכנאי הרבה יותר טוב והמפרט שלי סתם חלקים פשוטים! מאז אבא שלי לא מקשיב לי ולא רוצה לקנות לי את המחשב שאני רוצה!! אוקי אז אני רוצה לשאול אם יש לכם מושג איך אני יכול להוכיח …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by קוזמו,

דיסק קשיח, מארז וספק כבר יש (אם הספק לא יספיק, אני ארכוש חדש מחוץ לתקציב הנ"ל). מה צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון וכמובן כרטיס מסך. הרעיון הוא לצמצם השקעה ככל הניתן במעבד ולוח אם, לשים 8GB זיכרון ואת רובו המוחלט של הכסף על כרטיס המסך. ההיגיון הוא (ואשמח לקבל תיקון מבוסס) שכל מעבד מודרני בסיסי יספיק לכל הפעולות הנדרשות ממעבד במשחקים, אבל לטובת ביצועים גבוהים ברזולוציה גבוהה יש צורך בכרטיס מסך חזק ככל הניתן ולא יווצר צואר בקבוק עם המעבד. אשמח לקבל מפרט בהסתמך על הנ"ל. בנוסף, מכיוון שכבר מזמן איני מעודכן במה שקורה, אם עתידים לצאת בקרוב כרטיסי מסך חדשים שישנו את כל התמונה, אודה למי שיפנה את תשומת ליבי לכך. תודה רבה לכל מי שיטרח לעזור..

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by spotash,

עיקר העבודה איתו תיהיה ליצירת מוסיקה, כמובן שגם גלישה באינטרנט ואיזה סרט או סידרה פה ושם.. אין צורך בציוד היקפי, קיים גם כרטיס קול שאני מעביר מהמחשב הקודם. רצוי עם כמה שיותר זיכרון פנימי ומעבד חזק. יש צורך בצורב DVD. התקציב גמיש. תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, Stream , Virtual Machines ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Battlefield 4 , League of Legends , GTA . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. קניתי נייד והמטרה שלי לבצע אימג' לכונן C כל עוד שהוא לא התחבר לאינטרנט והוא נקי מוירוסים. חיברתי כונן חיצוני וניגשתי לביוס כדי להגדיר למחשב לפנות אל הכונן החיצוני עם ההדלקה. למרות זאת לאחר שכיביתי והדלקתי את המחשב דיסק האיתחול לא עולה. אציין רק כי הכונן החיצוני חדש וכשאני מנסה לאחר ההדלקה לקרוא מהכונן החיצוני אני מצליח לקרוא.גם בדיסק האיתחול עצמו אין בעיה כיוון שכאשר אני מכניס אותו לכונן של המחשב הנייח הוא עולה עם ההדלקה של המחשב.כך שהבעיה לא נמצאת שם. מה שכן – הכונן החיצוני הגיע עם כבל מוזר.בצד אחד של הכבל יש את המחבר הקטן שהולך לכונן החיצוני ובצד שני של הכבל יש חיבור מוזר – שני מחברי USB. האם מישהו יודע למה יש לי שני מחברי USB? הרי אני צריך רק אחד. האם הבעיה נעוצה בכך …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Drycos,

שלום לחברי הפורום המכובדים אשמח אם תוכלו לעזור לי בקניית מחשב נייד מארה"ב ולכן חשוב גם סוגיית האחריות: * מטרות המחשב? עבודה משרדית, לימודים, גלישה, סרטים ותכנות * גודל המסך? 14-15 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה, סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? מיועד ללימודים אז רצוי לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה לפחות, רצוי SSD * כונן אופטי? לא חו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by masterb,

טוב, אז אחרי כל HELP שקבלתי כאן מצ"ב המפרט שבניתי + קיבלתי הצעת מחיר + 20% הנחה בקומבינה בהתחלה הגבלתי התקציב ל 3.5K אבל לא מתאים ה - 4000AMD קונה מחשב לכמה שנים. (ההתלבטות היחידה שלי היא האם לא יותר עדיף המרובע של אינטל) מה דעתכם חברים ? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אני צריך מפרט למחשב שיהיה בו הרוב אינטרנט ופה ושם משחקים חדשים וסרטים שיכלול צורב טוב בתוכו מסך 17" רמקולים מקלדת עכבר זכרון כרטיס מסך ועוד... =עריכה:חחחחחחחחח איזה פאדיחות שכחתי תקציב! מקסימום 3000 ש"ח

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים