ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,452 דיונים בפורום זה
-
היצרנית הטאיוואנית לא ממתינה לאינטל עצמה ומציגה כבר עכשיו מחשב זערורי שלם שמבוסס על שבב אטום חדש מדור ה-14 ננומטר לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%a1-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%a2%d7%9c-%d7%92%d7%91%d7%99-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-usb-%d7%94%d7%93%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%91%d7%90/
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מחשב עבור משחקים כבדים, אינטרנט, מולטימדיה ותיכנות. FIREWIRE חובה. בגלל שיקולי מיקום, המסך ימוקם כ-2 מטר מהמשתמש ולכן אני כנראה אשתמש בטלויזית 32" 32LC41 של LG בתור מסך (לא בתקציב). המחשב ימוקם בסלון ולכן עליו להיות שקט מאד וסולידי (בלי חלונות שקופים לדוגמא). כמו כן אני צריך עכבר + מקלדת אלחוטיים איכותיים. לא צריך רמקולים תודה על העזרה...
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט הוא כזה: Gigabye GA-K8NS nForce3 250 Chipest, AC 97' Audio, LAN, AGP x 8 ,2 x SATA AMD Athlon 64 3000+2.0Ghz, 512 KB Cache 754 Pin NCP 512 MB DDR 400Mhz Westren Digital 120 GB 7200 rpm 8MB SATA LG 52X32X52 CD-RW NEC 1.44 Floppy 3D Club - ATI Radeon 9250, 128 MB DDR + TV OUT For ADSL 10\100 AC - 97' 6 channel בא עם מקלדת, עכבר ומארז. הסכום - 3200 ש"ח. קודם כל, איך המחשב? מה טוב, מה לא? מה כדאי לשפר? שוב זה התקציב, לא יותר. הוא טוב? שווה המחיר? תנו מידע
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי נייד ישן למדיי - IBM X30. מגיע עם מעבד 1.2, ו 128 ראם. המחשב בקושי נושם, ודורש טיפול דחוף. כרגע על הפרק: הרחבת זיכרון - כרגע 128מגה במהירות 133מג"ה, SDRAM. מהיכן ניתן להשיג בזול (בארץ או בחו"ל) תוספת זכרון? מה הכי מומלץ מבחינת מהירות וכמות שהוא מסוגל לתמוך בה? פירמוט - לאחר שארחיב זכרון, ארצה להתקין מחדש מע' הפעלה - מה כדאי? 7 סטארטר, 2000, XP? WIFI, אין כרגע, מה ניתן לעשות כדי להוסיף? ואחרון, כרגע יש הרדיסק של 40ג'יגה במהירות 4200 סל"ד. האם החלפת ההרידסק במהיר יותר תתרום בצורה ניכרת לשיפור הביצועים?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מפרט למחשב עבודה/משחקים.... אני מעדיף שיהיה לוח עם כרטיס מסף *מובנה* כי אני הולך לשים בו radeon9800PRO בתוך שבוע שבועיים מקלבת המחשב (ברגע שאני אקבל כרטיס חדש למחשב שלי) ההתלבטות היא מה עדיף אינטל או AMD? בגדול המפרט צריך לכלול - גיגה זכרון 160-250 גיגה דיסק... - זכרון כמובן DC. מעבד טוב - זה מחשב שלא יעבור OC - אני מנח שפה כדאי ללכת על 64 ביט של AMD..? מן הסתם לוח שיהיה טוב (להרבה שנים) ושיהיה בו כרטיס קול מובנה כבר. מסך לא צריך, גם לא כונן דיסקטים סי די או צורבים.. ( כל זה יש לי בשפע ) אשמח לקבל מפרטים. סדר גודל מחירים רצוי עד 3500 -4500 שח... אשמח לשמוע הצעות למפרט.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לאחרונה הנייד של אישתי עושה בעיות הוא נייד של LG דגם מאוד ישן ,אנו שוקלים להחליף לה אותו, המחשב ברוב הזמן יהיה בעבודה ביתית אך אקח אותו איתי לפגישות, מה שכן אשים עליו דגש הוא שבעת העבודה על מודלים גדולים בSKETCHUP אם המחשב אינו חזק מספיק המודל נתקע בעת הזזה או נעלם לכמה שניות. * מטרות המחשב? AUTOCAD SKETCHUP * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין את ההבדל בינהם * רזולוציית המסך? רזולוציה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא חייב להיות קל במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ,גם 3 שעות זה בסדר . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא יודע * Bluetooth? לא יודע * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד לסטונדט לאדריכלות ועיצוב. מחירים עד 3000-3500. תוכנות שצריכות לעבוד חלק- PHOTOSHOP, SKETCH-UP,VRAY,INDESIGEN וכאלה. גודל ומשקל לא משנה.סוללה 6 תאים לפחות. כל השאר לא קריטי בכלל [צורב/יציאות מיוחדות]. אחריות עדיף 3 שנים, או עם שדרוג 3 שנים. תודה =]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם מאחר והנטבוק של לנובו S10E המעולה החל להיות איטי ביותר. אני מעונין לפרמט אותו חזרה להגדרות יצרן. שאלתי היא האם גם הווינדוס שהגיע איתו יהיה מותקן? איך עושים פירמוט למחשב זה כך שבסיום המחשב יעלה את ווינדוס ואופיס המותקנים בו כרגע? אשמח להתייחסות. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה התקציב כעיקרון. אולי חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf3, mw2, וכל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחי הלא כל כך קטן, יש מחשב ישן וחשבתי לעשות לו שדרוג כדי שיוכל להנות מהמשחקים החדשים ביותר על רזולוצית 1280X1024. מהמחשב הישן אני אקח, הארד דיסק של 160GB, שלושה מאווררים של 80mm ואת המסך 17' היחסית חדש, קרוב לוודאי שאני גם ארצה לקנות לו רמקולים 2.1 כדי שיוכל להנות ממוסיקה איכותית, אך ביקשתי ללא ציוד הקפי בכותרת, כדי שאוכל לראות איך יהיה המפרט, לפני שאני אצרף אליו רמקולים. לשיפוטכם, תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אנכנו קונים לאחותי האנימטורית מחשב חדש. השימושים העיקריים הם Maya, Flash, Photoshop וקצת After Effect. המסך הנוכחי שלה כנראה יהפוך להיות מסך משני ובתור מסך ראשי חשבנו 22' (לא רחב). המחשבה היא שהמחשב ישמש אותה לכמה שנים, אבל אם אין צורך בתקציב הפוצץ אין שום חובה לנצל אותו עד תומו :-) תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, ברשותי מחשב מדגם Dell n5010. לפעמים אני משאיר אותו להוריד בלילה אז אני צריך לכבות את המסך שלו כך שהמחשב יישאר עובד ולא ייכנס לשינה. הגדרתי בהגדרות צריכת חשמל שכאשר המחשב מחובר לחשמל, סגירת המכסה רק תכבה את המסך ולא תשים אותו במצב שינה. הבעיה היא שכאשר המכסה של המחשב סגור הרבה זמן והוא עובד, הוא מתחיל להתחמם מאוד-במיוחד הדיסק הקשיח. אני צריך דרך לכבות את המסך של המחשב כך שהוא יישאר פועל אבל עם מכסה פתוח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי! אני מעוניין לרכוש מחשב לעריכת אודיו במחיר של 3,000 ש"ח. האם יש דבר כזה? אני מניח שאין צורך בכרטיס מסך עוצמתי ולכן אפשר להתפשר ברכיב הזה? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח ניתן לחרוג ב200. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למוזיקה ועריכת אודיו. תוכנה עיקרית בשימוש: Ableton 10 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונן HDD יש קורא דיסקים יש גם ספק כוח, לא יודע אם הוא מ…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום פורום, להלן תשובות לשאלון: מטרות המחשב? לימודים, סרטי HD, ואם אפשר עריכה על פרמייר cs6 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. לפי מה שראיתי בפורום עדיף מאט, לא? אז מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה, יותר טוב. * משקל רצוי? עד 1.6 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אם אפשר ארבע שעות לפחות, זה יהיה נהדר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אפשר לחיות עם שתי האופציות. שילוב יכול להיות מעולה. אז ככה, מקריאה בפורום הגעתי בסופו של יום לסמסונג NP730, שאנשים פה המליצו עליו (יש גרסא שלו עם טאצ', אבל היא יקרה ואחותי לא צריכה את זה). דיי ננעלנו עליו אבל כשהתקשרנו לניידנייד, הם אמרו שזה דגם מיושן קצת ושיש דגם …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב. אודה לכם אם תולכו לעזור לי להחליט איזה מבין שני הדגמים הבאים עדיף לרכישה. אני מתחיל ללמוד ה.חשמל ככה השימושים הם בעיקר גלישה, אופיס . אולי קצת תכנות (לא כלכך יודע באיזו שפה מתעסקים באלק') ומעט פוטושופ אוטוקאד ומשחקים לא רציניים כמו Heroes 5 מפרט של 1535: (T8100) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2893&products_id=22821 וה 1537: http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-led.htm עכשיו ההתלבטות היא כזו: האם עדיף 1535 עם מעבד T8100 לעומת ה 1537 שמציוד עם T5800 + מסך עם LED וגם כ.מסך טיפה יותר טוב. 1. האם יש הבדל נכיר בביצועי המעבדים (אם זה 5 - 10 %) אז ממש לא קריטי. 2. האם יש הבדל שניתן לראות בעיין בין המסכים ? או שאחד בריא יותר לעניים (…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אני מחשב סוללה ניידת למחשב הזה אבל אחרי שעה של חיפושים לא מצאתי יותר מידי פרמטים חוץ מהספק ומספר תאים, וגם אז לא אמרו מה הסטנדרט. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על הנושא בקצרה, איך קונים סוללה ניידת למחשב הזה(ולמחשב נייד בכלל) שתחזיק לפחות 4-5 שעות(אני יודע שיש סוללות היום שמחזיקות גם 8 ו-12 שעות). כמובן שדגמים ספציפיים בכלל יעזרו לי אבל גם למדריך פשוט אני אשמח. תודה מראש ושבוע טוב *המחשב הוא למשרד נטו. זאת אומרת המקסימום שירוץ עליו בו זמנית זה כמה קבצי אקסל, וורד, PDF וגם גלישה באינטרנט פה ושם. מצד שני הוא נשאר דולק גם אם לא משתמשים בו אז הסוללה שהגיעה איתו ל-4 שעות לא מספיקה, היא נגמרת בשנייה. שוב תודה (:
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, בת-דודה שלי רוצה לקנות מחשב נייד, בעקרון לסרטים,עבודות, שירים ושהמחשב יעבוד די מהר . תקציב 3200 אבל אפשר טיפה לחרוג
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, ראשית ישר כח על הפורום אינני מבין גדול במחשבים ונעזרתי בו רבות! ובכל זאת..... אחי נוסע בעוד מספר שבועות לארה"ב ואני מעוניין שירכוש לי נייד כרגע אני מתלבט בין שני דגמים: http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/M500/M505-S4947 http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/A500/A505-S6965 על מה אתם ממליצים? מה היתרונות או החסרונות של כל אחד?(מעבר לדברים הבולטים כמו גודל הדיסק קשיח) האם השוני בכרטיס המסך משמעותי? אשמח אם תפנו אותי לדגמים אחרים שלדעתכם טובים יותר בטווח המחירים הזה תודה רבה תומר
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להשקיע בסביבות ה 600 שקל כי בכול זאת אני לא משתמש במחשב למשחקים אלא אני בעיקר גולש באינטרנט עם הרבה דפים פתוחים וצופה בסרטים מעבד: http://www.cpu-world.com/cgi-bin/Ide...5DD&PROCESS=Go לוח אם נשרף - היה M2V של אסוס זיכרונות: DDR2 עם 2 כרטיסים של 512 ו 2 של 1G כרטיס מסך: X1950 PRO ספק כוח: HUNTKEY 500W אני מתכנן לקנות אותו בשבוע שבועיים קרובים כי אני עם מחשב ישן כרגע ואני רוצה להחזיר תמחשב שלי לא אכפת לי להזמין מחו"ל ולחכות קצת יותר אם זה יהיה זול משמעותית, אני יכול להרכיב תמחשב לבד אני רק צריך לשדרג את הלוח אם כי הוא נשרף השאלה היא האם שווה לקנות לוח אם ישן ולהשתמש במעבד הישן או שבמחיר כמעט שווה אני כבר יכול להשיג לוח אם + מעבד חדש... ואו…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב נייח ולא מסתדר עם המפרטים המחשב לעבודה משרדית ולהרצת מספר שרתים וירטואלים סטומרת צריך יותר מ16GB זכרון אני צריך עזרה במציאת הרכיבים המתאימים 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן תלוי כמה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + התקנת שרתים וירטואליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,office,photoshop ,vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אחותי הגדולה (גיל 20 ומשהו) רוצה לקנות מחשב שיהיה לה בחדר ובלימודים עם מסך של 15 אינץ' ושל DELL. השימושים העיקריים יהיו גלישה וWORD. ההדעפה למחשבי DELL וכדומה, ולזמני סוללה טובים עם ביצועים חזקים בתקציב של 3000 ש"ח. בתודה, אור כהן.[br]פורסם בתאריך: 28.08.2010 בשעה 20:38:38 הקפצה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב הוא של דל: http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=25947&zap=1 זה המפרט שלו: תיאור:Dell יצרן Dell XPS 8700 XP-RD33-7628 דגם Mini Tower מודל מכונה לוח אם Intel® Z87 Express Chipset לוח אם מעבד 4th Gen Intel Core i5-4440 processor (6M Cache, up to 3.3 GHz) מעבד זיכרון 8GB Dual Channel DDR3 1600MHz - 2 DIMMs נפח 24GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 1TB 7200 RPM SATA Hard Drive 6.0 Gb/s גודל דיסק כוננים 16X CD/DVD burner (DVD+/-RW), write to CD/DVD DVD Multi Burner תקשורת 10/100/1000 כרטיס רשת Dell Wireless 1703 802.11b/g/n, Bluetooth v4.0+LE Wireless גרפיקה NVIDIA GeForce GT 635 1GB DDR3 כרטיס גרפי סאונד Integr…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברה, אני בקרוב מתחיל לעבוד מחוץ לבית ואני צריך נייד חדש. הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל אם זה הכרחי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב הזמן זה יהיה מחשב משרדי שלא דורש יותר מדי. אך יכולים להיות מקרים שבהם לצורך עבודה אני אצטרך לעשות סטרימינג (ב-Twitch.tv) או להריץ משחקים (לא שניהם בו-זמנית). אני אשמח אם זה יוכל להריץ משחקים חדשים, אבל לא קריטי שזה יהיה על הגרפיקה הכי טובה, מספיק שזה יריץ ב-+60 פריימים לשנייה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספצי…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אפשר לנצל עד 7K ולא לחרוג מיועד למשחקי מחשב - הגדרות גרפיות גבוהות יש צורך במערכת הפעלה וכונן SSD 128-256 אין חשיבות לרעש לא מתוכנן אוברקלוק בזמן הקרוב לא כולל מסך. האם כדאי להמתין ? או לרכוש עכשיו תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעות רלוונטיות לרכישת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי תחת הגדרה של מחשב מולטימדיה - כמובן שכשאני מסתכל על מחשבי המקבוק פרו החדשים של אפל אני מתחיל להזיל ריר אבל חשבתי גם על מחשב מבוסס WIN8 שיכול להוות מתחרה ראוי למחשב של אפל שיעודו הוא למעצבים ברחבי העולם: חשבתי על ASUS/SAMSUNG שהם השמות הגדולים היום בשוק ניידי המולטימדיה - דגם אחד http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N56VJ/ דגם שני http://www.samsung.com/il/news/localnews/2013/ces2013-series-7-chronos חשובות לי תכונות כמו זכרון 8 גיגה, כרטיס גרפי חיצוני של NVIDIA/ATM , כניסות HDMI USB3 , מסך 15.6" אופציה לזכרון פלאש SSD גם כן רצויה אמנם היא לא חובה כמו כן חשוב לי כונן CD/CD-RW מה שלא קיים במחשבי המקבוק החדשים…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-