ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד חדש, אך תוהה האם לאור יציאת המעבד החדש לשוק כדאי לי להמתין. אני לא צריכה את המעבד החדש לשימושים שלי (המון אופיס ואינטרנט). אני פשוט תוהה האם לאור כניסתם של המעבדים החדשים, המחירים של מעבדי הI5 ירדו ואני אוכל לחסוך. האם לדעתכם כדאי לי להמתין? אם כן, מתי המחירים של המעבדים הקודמים אמורים לרדת? כמו כן, כהאם כדאי להשקיע ולקנות את ה-7i הישן במקום ה-5i? תודה רבה וסופשבוע טוב, קרן
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברה, אני בקרוב מתחיל לעבוד מחוץ לבית ואני צריך נייד חדש. הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל אם זה הכרחי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב הזמן זה יהיה מחשב משרדי שלא דורש יותר מדי. אך יכולים להיות מקרים שבהם לצורך עבודה אני אצטרך לעשות סטרימינג (ב-Twitch.tv) או להריץ משחקים (לא שניהם בו-זמנית). אני אשמח אם זה יוכל להריץ משחקים חדשים, אבל לא קריטי שזה יהיה על הגרפיקה הכי טובה, מספיק שזה יריץ ב-+60 פריימים לשנייה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספצי…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד INTEL C2D E7200 2.53GHZ 565 ש"ח לוח אם GIGABYTE P43DS3L 505 ש"ח זכרון פנימי G.SKILL 2GB 800MHZ NT 239 ש"ח כונן קשיח WD 320GB SATAII 7200RPM 16MB Buffer 270 ש"ח כרטיס מסךPalit Geforce 9800GT 512 MB Retail P98T512 633 ש"ח מארז Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU 395 ש"ח מסך LG LCD 22 W2242T 5Ms 1:8000 5Ms 1098 ש"ח סך הכל: 3700 ש"ח
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב ללימודים בתקציב של עד 850$ (לא חובה לנצל את כל התקציב...) * מטרות המחשב? מחשב ללימודי הנדסה, כך שאמור להיות רלוונטי לארבע שנים לפחות. בעיקר עבודה משרדית, מעט תכנות וצפייה בסרטי HD/FHD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 מאט * רזולוציית המסך? HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? נאמפד * משקל רצוי?לא מהווה שיקול * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) the more the merrier...מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - 500 ג'יגה לפחות. * כונן אופטי?כן, להתקנת כונן SSD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום דודה שלי ר"ח חשבון יש לה מחשב גוסס עם חלונות XP בן 100 שנה היא צריכה מחשב חדש לצורך העבודה שלה במחשב יהיה מותכן כל מיני תוכנות של רואי חשבון המחשב לא צריך להיות עם ביצועים בשמיים אבל חייב להיות יציב ואמין מבחינת החומרה והכוננים גם אשמח להמלצה למסך מחשב שטוב לקראית טקסט כנ"ל לגבי מקלדת ועכבר 1. תקציב מקסימלי : 2.5 K א. לא חייב לחסוך ב. ניתן לחרוג מהתקציב ב 0.5 K 2. שימוש משרדי א. חשבשבת ועוד כל מיני תוכנות של רועי חשבון פרנסה 4. אין צורך בכרטיס גרפי חיצוני 5. 8 יש לנסות ולהקפיד על השקט 7. הרכבת מחשב בחנות 8. אזור השרון 9…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש אני צריך רק מעבד מארז לוח אם וזיכרון בקשר למעבד אני הולך לקנות P 4 2.4 תוכלו לתת הצעות עד 2500 מקסימום תודה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, תודה מראש על כל עזרה. לאחר כמה וכמה שנים עם סטרימרים והתנסות של כמה חודשים ב-XBMC על הלפטופ הוותיק, אני רוצה לעבור ל-HTPC. תקציר מנהלים: שימושים: אך ורק צפייה בוידיאו עם XBMC עד 1080p, לרוב MKV בנפח של עד 50GB, עם פס קול AC3 או DTS רגיל, בהזרמה ממחשב אחר. אולי גלישה מדי פעם. יחובר לטלויזיה FHD. דרישות: מארז שוכב וקטן ככל האפשר, שקט ככל האפשר, נאה, חובה S/PDIF. אודה לכל עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם ניתן 2. מה שימושי המחשב? וידיאו 1080p עם XBMC 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן בעל נפח גבוה (לא יאוחסנו תכנים במחשב), כונן אופטי, רשת אלחוטית …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כתבתי בצד גם מזה כול רכיב ורכיב מעבדAMD XP 2000 בורדGigabyte GA-7VAX KT 400 זכרון256 DDR MICRON 266mhz כרטיס קולLIVE 5.1 כרטיס מסךGigabyte ATi Radeon 9700 PRO דיוידיDVDX16L/G הרד דיסק40.5 GB 7200 RPM רמקוליםINSPIRE 5300 מארזMidi atx p4 300w מסךMAG 17-786 PF 0.25 flat כונן 1.44TEAK FLOPPY עכברLOGITECH SCROOL MOUSE מקלדתINTERNET USB QUANTUM סה"כ 6300 שקל חחו דעתכם וכמה שאלות 1)כדי שאני יוכל לקנות את הראדון 9700 הורדתי את הזכרונות לזכרונות במהירות 266 MHZ עכשיו האם זה ישפיע בצורה משמעותית על הביצועים של המחשב כי אם אני כבר סוחט עוד טיפה אז אני מעדיף לסחוט כבר לקנות עוד 256 MB של 266 שאני יודע שזה יותר טוב.... 2)300W יספיקו למחשב??? הראדו…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לרכוש מחשב נייד בעיקר עבור הלימודים(מדעי המחשב). התקציב שלי עומד על כ3000 שח עם העדפה לחסוך . המחשב בעיקר עבור הלימודים -תיכנות. בנוסף יהיו סרטים,נטפליקס,משחקים אולי(fortnite) אך לא בדגש לגיימינג. עדיפות לרכישה באזור תל אביב. שיגיע עם מערכת הפעלה. אלו בכללי הדרישות,בנוסף ראיתי שיש שוק ללפטופים האם שווה להתעניין ולחפש מציאה או עדיף לרכוש חדש ולהתרחק מיד2 ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני משתמש ותיק-חדש בפורום. מכיוון שאני כבר לא בעניינים בכל הנושא של חומרה עדכנית- רציתי לקבל המלצה/חוות דעת על שדרוג הזיכרון, כרטיס מסך ודיסק קשיח (בתצורת SSD), בעיקר לצורך גיימינג כבד - 1080p/60fps(מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA V, MGS V וכו') בתקציב של עד 2200 שקלים + - (יודע שזה מעט לחוץ, לכן נוספו ה+ -). כרגע יש לי מחשב עם הנתונים הבאים: לוח-אם:https://www.asus.com/us/Motherboards/P7P55D_PRO) Asus P7P55D PRO) מעבד: Intel i7 875k (כן, דור ראשון...) ספק: ( http://www.seasonicusa.com/S12II-Bronze.htm) SeaSonic 620W ( S12II Bronze)זיכרון: (http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl7d-4gbrm) G.skill 4GB 1600mhz (F3-12800CL7D-4GBRM) כ.מסך: (Radeon HD 5850 (Toxic 2…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פירקתי את המכסה האחורי של המחשב הנייד שלי - Asus N550JV. הברגים רוכזו בשקית אשר לצערי אבדה. אני רוצה לרכוש ברגים חדשים בכדי שאוכל לסגור ולהדק בחזרה. כיצד ניתן לדעת מהי מידת הברגים הנדרשת למחשב? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה עם מוזיקה בעיקר התוכנה Avid pro tool * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חשוב מינימום 8gb ram וחשןב שיעבוד טוב עם התוכנה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אני מחשב סוללה ניידת למחשב הזה אבל אחרי שעה של חיפושים לא מצאתי יותר מידי פרמטים חוץ מהספק ומספר תאים, וגם אז לא אמרו מה הסטנדרט. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על הנושא בקצרה, איך קונים סוללה ניידת למחשב הזה(ולמחשב נייד בכלל) שתחזיק לפחות 4-5 שעות(אני יודע שיש סוללות היום שמחזיקות גם 8 ו-12 שעות). כמובן שדגמים ספציפיים בכלל יעזרו לי אבל גם למדריך פשוט אני אשמח. תודה מראש ושבוע טוב *המחשב הוא למשרד נטו. זאת אומרת המקסימום שירוץ עליו בו זמנית זה כמה קבצי אקסל, וורד, PDF וגם גלישה באינטרנט פה ושם. מצד שני הוא נשאר דולק גם אם לא משתמשים בו אז הסוללה שהגיעה איתו ל-4 שעות לא מספיקה, היא נגמרת בשנייה. שוב תודה (:
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב חזק למשחקים ב-6.5K , חשוב לי שיהיה שקט (נמצא בחדר שינה), כמו"כ אני מעוניין ב-4GB זיכרון (הכנה לויסטה 64BIT), בלי ציוד נלווה (רמקולים,מסך וכדו'). קראתי פה את רוב הדיונים לגבי 2900PRO VS 8800GTS והבעיה היחידה שיש לי עם ה-PRO זה הרעש . אם אתם חושבים שזה לא מפריע ,או שעם המאוורר הנכון והמארז הנכון הרעש לא מורגש אז לכו איתו אחרת ה-8800 עדיף. אני משחק על SYNCMASTER 930B 19 ואני מעוניין לשחק ברזולוציות הכי גבוהות שלו. תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. התקציב הוא בערך 5K , אין בעיה לנצל את כולו ואפילו להוסיף עד 6K. השימוש של המחשב הוא שימוש בסיסי גלישה בדפדפן, צפייה בסרטים,מוסיקה ,עבודה עם office, תוכנות כמו virtual box , vmware קצת תוכנות של עריכת וידאו. לא אמור להיות מיועד לגיימניג. אין צורך ב SSD שיש לי כבר מהמחשב הקודם והוא די חדש ,אין צורך בציוד היקפי. חשוב שהמחשב היה שקט עד כמה שאפשר. התקציב הוא כזה למחשב כזה שפשוט אני לא רוצה לחזור אחרי שנה שנתיים לחנות כי משהו בו שבק חיים (כמו מעבד או לוח אם) בגלל זה אני רוצה להשקיע כמה שיותר , שיחזיק כמה שנים טובות . רצוי שיהיה מעבד חזק מסדרת i7 של אינטל. (היה לי עד היום i5 750 שהיה שהחזיק פשוט הוחלפו פעמיים לוח אם מ 2010)
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שהמחשב הישן שלי נשבר לרסיסים, אני חושב על לקנות אחד חדש. בגדול: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר תכנות(מECLIPSE עד CUDA) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6. לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אלו החלקים שאני צריך למחשב, את השאר יש לי זיכרון- 478 ש"ח TWINMOS 512MB DDR 400MHz CL2.5 PC3200 TWINMOS 512MB DDR 400MHz CL2.5 PC3200 מעבד- 1065 ש"ח Intel Pentium D 930 3.0GHz 2x2 MB לוח- 583 ש"ח M.B INTEL SOCKET 775 LESS 700 NIS כרטיס מסך- 1680 ש"ח ATI RADEON X1800XT PCX 256MB VIVO SAPPHIRE גוף קירור- 235 ש"ח Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler סה"כ- 4041 אה ואם אפשר ספק פשוט נמחק לי מהרשימה.. יש לי CODEGEN 400W ולא נראה לי שהוא יחזיק תעסק. תודה.
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד...התקציב הוא בערך 3500 ש"ח ואני מתלבט בין שני מחשבים: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=124345 i3 370 2GB זכרון (אולי בכסף שאני חוסך בבחירת המחשב הזה, אוכל להרחיב את הזכרון ל4 ג'יגה...) וכרטיס מסך 550V מול http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6571&CatCode= i3 380 4GB וכרטיס מסך Radeon 6370. אני רוצה את המחשב למשחקים בינוניים-כבדים, עיצוב גרפי וכמובן גלישה באינטרנט. מה אתם אומרים? מה כדאי? האם מומלץ מחשב אחר בתקציב הזה? מה שחשוב לי אלו הביצועים, נפח הארד דיסק ושאר הירקות מסביב (כמו מצלמה וכ'ו) פחות חשובים לי... תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים אני מתחיל ללמוד בקרוב מדעי המחשב וזקוק למחשב נייד. אני אשמח למחשב שישרת אותי לכל ה3-4 שנים הקרובות של התואר ולכן מעדיף לקנות מעבר לדרישות הבסיסיות. התקציב הוא בסביבות ה3200-3300. אפשר לחרוג במעט אם זה שווה את זה. בנוסף - אני מעדיף לרכוש בחול (לא זקוק למקלדת בעברית), אם יש המלצות לחנויות ששולחות לארץ - אשמח לשמוע. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בציוד הקפי ובמסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא על חשבון ביצועים עדיפות לקירור נוזלי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ( ועוד מעט גם יכנס הכסף לקנות אותו). אז ככה, אני צריך המלצה למפרט משחקים גג עד 4400, אפשרות אחת עם OC ואפשרות שניה בלי. לא צריך בינתיים ציוד הקפי חוץ ממקלדת (הכי פשוטה). אני חשבתי על האפשרויות הבאות(והייתי רוצה לדעת איזו מהן עדיפות? גרסא של OC או ללא OC): OC מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950XT IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ₪1261 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪387 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ₪475 מארז: RAI…
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתלבט כבר איזה חודש לגבי קניית מחשב חדש לצורכי משחקים,סרטים,מוזיקה ועבודה גרפית רצינית(3D+סרטים). עכשיו לגבי התקציב-חשוב מאוד להדגיש כבר בשלב זה שהביצועים והאיכות באים אצלי לפני המחיר לכן ארצה להדגיש שלקחת דור אחורה ברוב המקרים זה אינו מה שאני רוצה,למרות זאת אני פתוח לשמוע דעות של אחרים,וארצה להוסיף שאשמח לקבל מפרט עם ביצועים טובים גם במחיר נמוך יותר,המטרה שלי היא לא לבזבז כסף בכוח,אך התקציב קיים. נקודה נוספת לגבי ציודע היקפי- אין צורך במסך אבל יש צורך במקלדת + עכבר אלחוטיים(פה זה המקום היחיד בו אני מוכן להתפשר על איכות) כמו כן לא צריך רמקולים... מומלץ להוסיף כרטיס טלויזיה אך לא חובה רוב הסיכויים שלמחשב יהיו 2 מסכים,אחד לעבודה עם תוכנות גרפיות וכו',ו…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש עזרה בבניית מפרט למחשב שישמש בעיקר לעבודה גרפית עם תוכנות Photoshop ו- Illustrator. זה מחשב לעבודה (פרנסה), וישמש לשעות עבודה רבות מדי יום. אם ניתן לחסוך בתקציב - עדיף. יש צורך בציוד היקפי - מסך, עכבר, מקלדת ורמקולים (בסיסיים - אבל עם חיבור נוח לאוזניות ולנגן מוזיקה). רצוי תמיכה ב- e-sata לחיבור כונן חיצוני לגיבוי וניידות (שאולי יירכש, אם התקציב יספיק). רצוי מערכת הפעלה Win7-64bit. רצוי שהמחשב יהיה שקט (אפילו מאוד, זה יעזור לריכוז...). עדיף לקנות המחשב באזור נתניה/הרצליה, מבחינת שירות ותמיכה. בהנחה כי המחשב יהיה חזק מספיק (ל- 3-4 השנים הקרובות), אז כנראה לא נשדרג אותו עד שיגיע יומו. זו הצעה שקיבלנו: לוח אם Gigabyte-GA-P55-USB3 מעבד Intel Core i5-750 2.66MH…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בבקשה ממכם גם אל תשגעו אותי בקטע של אינטל כי זה חשוב לי רק תגידו לי אם זה מפרט באמת טוב למשחקים כבדים כמו דום3 וסאן אנדראס וכו. 1.מחשב אינטל פנטיום 4 3.0 GHz HT 800Fsb 2MB CASH 2.לוח אם MSI מקורי תומך מהירות 800MHz chipset 915 PL NEO-V S775 800 MHz וזיכרון DUAL DDR AGPx8 2x400 MHz 3.מעבד פנטיום 4 630 3.0 64 BIT 2MB CACH Intel p-4 processor LGA 775 socket 4.מאוורר למעבד מקורי של אינטל ! 5.זיכרון פנימי ddr mb x2256 400Mhz סה"כ 512 MB 6.כרטיס מסך 6600gt של לידקט 7.דיסק קשיח 80 GB S-ATA 8 MB CACHE 8. כרטיס קול 6 ערוצים MSI 9.זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D 10.צורב D.V.D SUMSUNG DUAL +16 11.כונן דיקטים 1.44 12.כרטיס רשת 100/10 לחבור לאינטרנט בכבלים או בזק…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה.. עם ציוד הקפי.. בעיקרון לגלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס וקצת משחקים... תודה מראש,
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-