עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by CRT,

שלום לכולם, מחפש נייד לעמית לעבודה, הדרישות הן: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס, solidworks) * גודל המסך? האם (15.6 רצוי מאוד מט). * רזולוציית המסך? (לא משנה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (מקלדת הכוללת numpad) * משקל רצוי? (רצוי שלא יהיה מהכבדים ביותר). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ( 2+ מספיק) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (,HDMI, VGA) * Bluetooth? (לא חובה) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (250 GB) * כונן אופטי? (חובה) * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? (לא) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? (לא) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? (לא חובה, אם כן אז רק WIN7) * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מראה סולידי, אולי מתכתי כמו סדרת VOSTRO) תקציב ע…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. עריכה: בפוסט 9 הוספתי מפרט סופי. אשמח לחוות דעת! שלום! זקוק לעזרתכם בבקשה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות עבודה (NETBEANS, ECLIPSE, QT CREATOR) בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. יש לי את הבעיה הזאת http://hwzone.co.il/community/threads/539725-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%97-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%A8-%D7%9CGTA-IV-%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7-(%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8-HOME-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%91)?p=4846422#post4846422 כשאני לוחץ על המקש HOME הוא לא מעביר אותי להתחברות הWINDOWS LIVE

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. על הקוספא של הקירור לא מצויין תאימות ל 1150 אבל באתר שלהם כן מצויין יש מצב שהאחד המתאמים שמגיעים יחד עם הקירור פשוט מתאימים גם ל 1155 וגם ל 1150 וזה פשוט רשום ככה על הקופסא כי אולי לא היה עוד בזמנו את 1150 בכלל?

5. Started by orswisa,

היי, אז החלטתי לקנות דרך KSP את המפרט הזה : דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H87-HD3 LGA1150, Intel H87, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-4GNT 2 כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX770 Gaming 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by iliahrom123,

. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בעתיד הקרוב כניראה לימוד הנדסת תוכנה או מכונות[אם ההחלטה תיהיה לכיוון המכונות אז יהיה בטוח סולידוורקס] ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF4, AC4 , GTA , COD GHOSTS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ULTRA עד כמה שאפשר 3. האם יש צורך ב…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. כבר הרבה זמן לא התעסקתי עם חומרה, אז אני רוצה לבדוק שאני לא מטעה חבר. הדרישות בגדול: מחשב שולחני לעבודות משרדיות. חשוב אמינות של רכיבים, ושקט (יחסי) של המערכת. זה מה שהרכבתי אחרי שיטוט קצר בפורום ובמדור מפרטים: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪540 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪123 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-DS2 כמות: 1 - מחיר: ₪253 מארז: Fractal Design Core 1000 USB3.0 Black כמות: 1 - מחיר: ₪208 ספק כוח: Seasonic 330W S12II-330 330W bulk כמות: 1 - מחיר: ₪205 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מ…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by chaikr,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. flight simulator X, משחקים מהשורה הראשונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום, אילו חלקים צריכים להיות במפרט: מעבד, לוח אם, זכרון, מארז 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop/Lightroom - שימוש יומיומי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3.…

• 10 תגובות
    • 4.4k צפיות
  10. אשמח אם תעזרו לי לחפש דגם מומלץ עם איכות בנייה טובה, שיחזיק לי לפחות שלוש שנים במצב טוב. לא אכפת לי מאיזה חנות, אבל צריך חנות אמינה, אחריות לשלוש שנים ומשלוח עד הבית(אלא אם זו חנות בירושלים.) אני לא כל כך מבין במסכים אבל חשוב לי מאוד שהמסך ייראה טוב מהרבה זוויות צפייה. * מטרות המחשב? עבודה בסיסית + קצת תכנות ובעיקר שימוש ביתי(גם קצת גיימינג אבל לא ברמה גבוהה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מ13' ומעלה לא יודע מה ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? 168 * 1366 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות ארבע שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  11. Started by SeaMonster,

שלום, ברשותי מחשב נייד של Hp מדגם dv6 1060j. המחשב לא נדלק, במעבדה של Hp בדקו אותו והגורם לטענתם הוא הלוח אם. אין להם אחד חלופי מכיוון שהמחשב ישן ( בן 6), והיצרן הפסיק ליצר את הלוחות האלה. אני בכל זאת מעוניין לתקן אותו. יש מעבדות פרטיות מומלצות באזור המרכז? תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פלוס מסך ב4500 ש"ח, לצורך עריכת סרטי וידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו וקריאת מיילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן בתוכנת תכנון גראפית (unigraphics) ותוכנת עריכת סרטי וידאו ופוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by guykep,

אהלן, לא מזמן פתחתי פה את הנושא הזה- http://hwzone.co.il/community/threads/539513-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%A2%D7%93-2500-%D7%A9%D7%97-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%95%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%AA#.Us-3nPRdWvU בסופו של דבר לא היה בחנות את המחשב שהמליצו לי עליו, ומצאתי את המחשב הבא: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=21664&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap טיפה מעל התקציב שתיכננתי אבל אין לי בעיה עם זה, גם מעבד יותר חזק מהמקורי.. לפני קנייה פשוט חיפשתי עליו טיפה מידע בגוגל ולא מצאתי כלום, משהו שטיפה מבין יכול לאשר לי שאין איתו איזשהי בעייה? תו…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by waizman,

אהלן חבר'ה מחפש נייד לאחותי, גננת. בעיקר לשימוש משרדי ואינטרנט דרישות מאוד בסיסיות: מסך 14-15.6" שלא ישקול יותר מדי (נגיד גג באיזור ה 2 ק"ג) שיהיה כונן DVD אם יש משהו שיש לו מודם סלולרי אז יש לזה עדיפות. טאץ' לא צריך אבל אם יש אז גם טוב אפשרי טבלט עם מקלדת אם הוא עם מסך גדול זהו נראה לי. מה מומלץ? תודה ושבת שלום!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Classic notion,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, משחקים בינוניים (כמה שיותר תובעניים בהתאם לתקציב..) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? מעדיף FHD אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף אבל לא קריטי (מצטער אם הניסוח מתחיל לעצבן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בגדול מה שחשוב לי זה מעבד, כ.מסך ואיכות בניה לא מצועצעת (כמו vostro שהתרשמתי ממנו…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by elis02,

שלום, אבקש המלצה למחשב שולחני למתנה לאחותי של כ-1000 שח שיכלול מקלדת, עכבר, צורב אין צורך במערכת הפעלה ומסך תודה מראש

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. שלום לכולם, הייתי שמח לעזרתכם בהרכבת מחשב לעבודה משרדית פשוטה עד 1000 ש"ח. אני יודע שאם אחפש פה בפורום אמצע המון המלצות - אני מבקש סיוע בבחירת הרכיבים האמינים ביותר שאפשר במסגרת המחיר. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. היי חברים, אודה לעזרתכם. יש לי לפטופ DELL INSPIRION 14Z. בסיום יום עבודה אני שם אותו בHIBERNATE ותמיד כשאני מנסה להעיר אותו הוא נתקע על מסך הRESUME של WIN7. מה שאני חייב לעשות על מנת לצאת מהמצב הזה הוא כיבוי מלא ואז הפעלה מחדש. לאחר ההפעלה עולה לי MENU עם 2 אפשרויות : 1. אפשרות מחיקת הSESSION הקודם 2. ניסיון חזרה מHIBERNATION. רק בעת מחיקת הSESSION הקודם המערכת עולה לי. יש דרך להתמודד עם זה? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  19. Started by orenazo,

אחי שנמצא בחו"ל ביקש ממני ייעוץ לרכישת נייד, אז אני פונה למומחים בתחום מטרות: סרטים, משחקים, אינטרנט. משחקים, הדגש הוא על FM2014 שלדעתי זולל מאוד CPU אבל לא ממש את כרטיס המסך. מסך: 14 אינץ'. רזולוציה: 900:1600 ומעלה. מקלדת לא משנה. זמן סוללה: 4-5 שעות על עבודה כבדה (סרט וכדומה) משקל: לא מאוד משנה. יציאות: HDMI או יציאה אחרת למסך חיצוני (display port וכדומה), רצוי גם חריץ לכרטיס זכרון SD. קשיח: 500GB SSD. כונן אופטי: אין צורך. אחריות: שתהיה אחריות בינלאומית שיהיה אפשר להשתמש בבולגריה, למשל היום יש לו לנובו עם אחריות מצויינת שם. מערכת הפעלה: כן. עם מנגון אתחול למצב שהמחשב נקנה בו. עדיפות לנייד מעוצב שנראה טוב (מה שאי אפשר להגיד על Lenovo T430) עדיפות למסך מגע…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. אהלן, פעם אחרונה שעדכנתי מחשב היתה לפני 7(!) שנים, אין לי מושג מה הולך היום עם משחקים, אבל פעם נורא אהבתי לשחק ובא לי קצת לחזור לזה. מה יהיה לי מחשב אידאלי? אגב, לא מאד מבין בחומרה. כדאי לי i5 או i3? (מה ההבדלים המהותיים?) להשקיע יותר בכרטיס מסך? בהארד דיסק? תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש פשוט יחסית, אבל עם אופציה לגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש ביתי תדיר. ב) במידה והמחשב מיו…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by asixl,

שלום אני לא מעט זמן מחפש מחשב נייד שיתאים לכיס שלי ושיהיה בעל ביצועים לא רעים, בין אם זה שימוש יום-יומי כמו סרטים, אינטרנט אבל גם משחקים. בסופו של דבר הגעתי לשתי אופציות עם העדפה לאחת מהן. אני הולך להציג לכם את שתי האופציות שלי ואשמח שתביעו את דעתכם האישית על כל מפרט ומפרט. המחשב הראשון הוא LENOVO IDEAPAD Y510P במחיר של1200$. http://shop.lenovo.com/us/en/itemdetails/59405667/457/3DF730C824AE4473C4D348CB0A6C8D1E האופציה השניה שלי היא ASUS N550JV-DB71 במחיר של 1000$. ועכשיו הדילמה, אומנם האסוס יותר זול אבל עושה רושם שבLENOVO אני מקבל הרבה יותר בתמורה לקצת. מה אתם חושבים? מאד אהבתי את העובדה שבLENOVO יש כונן ULTRABAY שאני יכול להלביש עליו כל דבר שארצה, במקרה הזה כרט…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by alon2500,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: ivory, office depot, bigbox, bug מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ, רק ממודיעין (החנויות שציינתי נמצאות שם). מתי מתוכננת הרכישה: בחודש הקרוב תקציב: עד 3000 שקל יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: תלוי. יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר. חברת המחשב הניד המועדפת: מוכרים כמו dell, hp, toshiba, apple, מה שמומלץ. מערכת הפעלה מועדפת: windows 8\7\mac גודל כונן קשיח מועדף: 500GB ומעלה משקל הנייד המועדף: לא משנה, עדיף קל D: גודל הצג: בינוני כזה, לא קטן ולא גדול מדי, באמצע כזה.. זמן סוללה רצוי: כמה שיותר. צבע המחשב הרצוי: כסוף, לבן. אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה DVD, ומחשב טוב! מה מטרת שימוש המחשב? …

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  23. Started by Nuntrig,

הגיע הזמן לקנות מחשב, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט! הדרישות שלי הן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב לחרוג מהתקציב? שדרוג משמעותי בשביל חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 23" 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by ozi123,

Quad6600 geforce 8800 gts 512 3 gig לוח אם GIGABYTE מארז וספק כח מובנה 500W סונטה 3 תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לחברים, בידי מחשב נייד חדש עם הפעלתו הראשונית ניסתי לכווץ לגודל מסויים ולא היה ניתן, חשבתי להשתמש בתוכנת צד שלישית בשם AEOMI לביצוע השינוי שאני רוצה, האם ישנה אפשרות אחרת? , האם פתרון טוב למצב זה הוא שימוש בתוכנה מסוג זה? ולשאלה אחרת: כמה מקום רצוי להשאיר לכונן שישמש את מערכת ההפעלה מסוג וינדאוס 8? ( לא מתקין תוכנות כבדות או משחקים) בברכה ותודה רבה לעונים!

• 25 תגובות
    • 4.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים