עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Cable,

תראו אני מסתובב לי באתר ברשת ופתאום אני רואה את המחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VEConroe מעניין איך המחשב יגיע תוך 7 ימים ... האם זה שווה (במחיר שלו).? תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. הדגמים הם: LG * - R380מסדרת WideBOOK והמפרט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCR380P27 * דגם T380 מסדרת LG Marathon כ http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCT380RB1 HP * probook 4310s והמפרט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TXVC345 אני מאוד מתלבטת. סה"כ קראתי את הסקירה באתר זה לגבי המחשב של HP ועושה רושם שמדובר במחשב טוב. יחד עם זאת, הבנתי שהביצועים שלו לא חזקים מספיק ביחד למחיר (האמנם?). חשוב לי מאוד זמן סוללה ארוך. ל-HP יש רק 4 שעות בעוד של-LG יש בערך 9. מצד שני - היה לי ניסיון ממש מר עם מוצרי LG בעבר. אך כמו שאני רואה את זה בארץ קשה מאוד למצוא מחשב בגודל 13" במחיר סביר (4000 ש"ח). עיקר השימושים שלי במחשב הם ללימודים: סיכומים, הרצאות ושי…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. . מה התקציב המקסימאלי - 6 אלף ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - תלוי כמה החריגה וכמה דרסטיים ההבדלים שהיא תביא! במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - עד 300 ש"ח,אם צריך חריגה גדולה יותר אך ההבדלים יהיו מאסיביים אני אשקול את זה,תודה! מה שימושי המחשב - משחקים,גלישה באינטרנט,עריכה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: WoW,CSS,BF3,SC2,Amnesia - A machine for pigs,ועוד המון משחקים שעומדים לצאת בnext gen. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 24' 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך,יש לי מקלדת עכבר מסך ורמקולים! האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - אין צורך בציוד היקפי,חוץ מזה הכל…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by bs315,

אוקיי, אני רוצה להפטר מהמחשב המזדקן שלי ולהחליף אותו במחשב שמיועד, בעיקר, למשחקים. באותה הזדמנות, אני גם רוצה להפטר מהמסך העתיק שלי (מאג 17 אינץ' ). לכל הסיפור אני מייעד בערך 8,000 ש"ח (עם עדיפות להוצאה נמוכה יותר, כמובן) - עד 6,000 ש"ח למחשב, ועד 2,000 ש"ח למסך. יש לכם הצעות? אגב, רשמתי כמה פרטים נוספים כאן: http://idanz.blogli.co.il/archives/197 הם פחות קריטיים, אבל נו, שיהיה.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Alexku,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל עד הסוף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 לכל היותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?סרטים , הורדות, אינטרנט. מעט משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המפרט צריך לכלול גם מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים "קלים" * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. זה המפרט ארחיב למה אני שואל אם כדאי להשקיע כמות כזאת של כסף. בעיקרון ב2022 קניתי מחשב שלפחות אז חשבתי שהוא יהיה טוב. מסתבר שהרכיבו לי לוח אם שהוא תומך רק DDR 4 ועכשיו זה מגביל אותי. בנוסף הספק כוח של 750 W בלבד שזה לא מספיק לכרטיסים חדשים. הכרטיס הוא RTX 3060 שזה כרטיס זבל לכל הדעות. בנוסף יש לי מסך גרוע שהוא אמנם 4K אבל מוגבל ל60 HZ וזה מורגש מאוד. המעבד הנוכחי שלי זה: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K 3.20 GHz הראם שידרגתי לאחרונה לDDR 4 32 GB עם 3200 MHZ. לא רואה הרבה הבדל. יש משחקים שעכשיו סוחבים קצת יותר טוב אבל רק ב1080P חשבתי ללכת לסניף שלהם איפה שאני גר ולבקש מהם שרק יחליפו לוח אם וספק ואני אוכל לקנות RTX 5080 אבל חשבתי שאולי חבל על הכסף וכדאי לקנות מחשב חד…

7. Started by catsmonster,

גלשתי קצת באינטרנט בחיפוש אחר לפטופ במחיר זול שיספק ביצועים סבירים יותר מהמעבד Atom 270 המעפן שלי, כשחיפשתי היה חשוב לי ביצועים ומחיר, אני לא מצפה ממנו להריץ משחקים ברמה גבוהה (למרות שאני אשמח אם הוא יכול) ונתקלתי באתר של לנובו. גלשתי קצת וצימצמתי את האפשרויות למסך של עד 13". בסופו של דבר מצאתי מחשב במחיר מפתה מאוד של סביבות 1800 ש"ח. המפרט שלו: מעבד: AMD Fusion Processor E-350 (1.6Ghz, 1MB L2, 1.0GHz FSB) 2.0GT/s מערכת הפעלה: windows 7 home 64bit מסך: 11.6" HD (1366x768) AntiGlare - Midnight Black כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6310 Graphics, AMD Fusion Processor E-350 (1.6Ghz, 1MB L2, 1.0GHz FSB) 2.0GT/s זיכרון: 4 GB PC3-10600 DDR3 SDRAM 1333MHz SODIMM Memory (2 DIMM) התקן עכ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by nirsk1,

רציתי להתקין את מערכת ההפעלה W7 64bit על כונן SSD , בכונן תהייה רק מערכת ההפעלה ,ולכן אני רוצה תיהיה למערכת הרבה מקום למשחק אבל לא סתם לקנות כונן ממש גדול שלא תיהיה שום מערכת שתשתמש בו... רציתי לדעת איזה סוג כונן SSD אתם ממליצים כי שמעתי כל מני סיפורים לקנות עם CACHE ובלי , והאמת שאני לא איש של חומרה אז אני לא ממש מבין . אז איזה סוג של כונן (נפח ועוד פרמטרים) , שמות של כוננים בסוג הזה (עם אפשר). תודה רבה מאוד(:

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. היי, אז אני כבר בשלב שדי קניתי את כל החלקים המפורטים מטה מאמזון (עם המחירים ליד כל אחד ...) המחירים היו זולים מהארץ (חוץ מהמקלדת - נקנתה בארץ). אשמח גם לקבל פידבק אם בחרתי רכיבים טובים (אמזון ... תמיד אפשר להחזיר ) ולמטה הכנסתי כמה לינקים למארזים שנראו לי טובים ומתחת לרף המכס בארץ, אשמח לקבל מי מהמארזים מועדף לפי הפרמטרים של קודם כל שיהיה מקום לרכיבים (בעיקר מאוורר מעבד וכרטיס מסך), איוורור טוב ושיהיה שקט מבחינת מאווררים. חלקי המערכת שנקנו: Power supply - 50$ EVGA SuperNOVA 120-GP-0650-X1, 650 G+, 80 Plus Gold 650W, Fully Modular, FDB Fan, 10 Year Warranty, Includes Power ON Self Tester, Power Supply Ssd - 60$ Samsung Electronics (MZ-V8V…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Majal_Guy,

שלום, אשמח לקבל המלצה על לפטופ עבור אמא שלי, השימושים מאוד בסיסיים... אינטרנט, תמונות וכו'. תקציב: עדיף כמה שפחות, גג 1500 ש"ח תודה!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by DeAk,

היי! אני מעוניין לרכוש מחשב גיימניג בסיסי לילד בן 13 שרוצה לשחק בעיקר פורטנייט ו COD. התקציב הוא לא גבוה מאוד וזה ברור אבל עברתי פה בפורום על כמה מפרטים באיזור התקציב הזה וראיתי שיש דווקא הצעות מצוינות. לדוגמא מפרט ש Moon-Mage בנה: (המחיר קצת יותר גבוה אבל אפשר לשנות קצת דברים ולהגיע לתקציב שלי) מעבד: 659 ₪ - SIX Core i5 10400F 2.9Ghz-4.3Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 59 ₪ - * מבצע * - Antec A30 Silent 92mm Blue LED Fan לוח אם: 384 ₪ - * מבצע * - GIGABYTE B460M DS3H זכרון: 281 ₪ - XPG 16G (2X8G) DDR4 3000Mhz CL16 GAMMIX D10 BLACK כרטיס מסך: 2499 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX3060Ti TUF 8G GAMING דיסק קשיח: 479 ₪ - * מב…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לחברי הפורום, קניתי מחשב לפני כמה חודשים, אבל עכשיו רציתי לחבר אליו רכיב חומרה (כרטיס קול חיצוני) באמצעות Firewire. עד כמה שאני מצליח לראות, כנראה שאין לי יציאה כזאת. מה אני יכול לעשות כדי "להוסיף" יציאת firewire או לחבר באמצעות חיבור אחר אל המחשב? אני מצרף את המפרט, וגם: לינק לפרטי לוח אם: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3488#sp לינק לפרטי מארז: http://www.lancoolpc.com/en/product/product06.php?pr_index=16&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=62&g=spec שאר המפרט: מסך: [..] DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA REV A01 - זמין במלאי ₪1206 מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX - זמין במלאי ₪755 לוח אם: [..] GIGABYTE G…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by zvvz,

MotherBoard: P4 DDRx3 AGPx5 PCIx6 || 82$ Proccecor: P4 2.4GHZ || 189$ VideoCard: Nvidia Gforce4 FX5200 128MB DDR +tv || 80$ Memory: 256MG 333MHZ DDR || 56$ HD: 80gb Maxtor 7200RPM || 89$ DVD: x14/40 Black* || 34$ Case: p4 400W +2FAN+USB2 || 29$ Cdrom: Asus 52X IDE || 22$ FLOOPY: 1.44 CITIZEN || 7.5$ ========================== 588.5$ = 2648NIS הרכבתי לבד, זה מחשב למשחקים ולעבודה, האם הוא שווה? מבחינת מחיר ואיכות?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. מפרט נוכחי: מעבד: i5 3470 לוח אם: MSI B75MA-E33 זיכרון: CRUCIAL 8GB בודד CL11 כרטיס מסך: GTX 760 דיסק נוכחי: SSD 480GB + HDD 1TB ספק: לא זוכר בדיוק איזה, אבל באזור ה520W לא מילאתי את הטופס הסטנדרטי כי זו לא בקשה סטנדרטית אבל אציין את כל הפרטים החשובים והרלוונטים. אני מעוניין לרכוש SSD מסוג NVME. לוח האם הנוכחי שלי לא תומך בכרטיסים מסוג זה. הבעיה היא כזו: אני יכול לשדרג רק את הלוח האם ולקנות אחד חדש יותר בארץ באזור נגיד 300 שקל אני משער, אבל הבעיה היא שזה מרגיש לי קצת כמו בזבוז כסף. למה? בגלל שהמעבד גם ככה ישן, ולהישאר עם אותו הSOCKET זה קצת יתקע אותי לשם שדרוגים לעתיד. לכן ההתלבטות שלי היא האם ל…

15. Started by maozer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לתכנות אמור להריץ android studio,eclipse,ranorex,vmware וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי עם מערכת הפעלה שעובדת ללא תקלות עם התוכנות הנ"ל 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזו…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Hilla Ben-ari,

שלום לכולם מה ההבדל בין ssd לm.2 ssd מכירים את שניידר מחשבים חנות שמוכרת מחשבים ? תודה הילה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה על פי הפירוט הר"מ. תודה! 1. התקציב: 2,500 ₪, לנצל את כל התקציב, ניתן לחרוג עד 300 ₪. 2. שימושים: עבודה משרדית, עבודת גרפיקה, עבודה עם מערכות פיתוח מיקרוסופט תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פיירוורקס (כבד), סביבת פיתוח .NET (מזדמן) 3. ציוד הקפי: אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 5 6. אוברקלוק: לא מתוכנן 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. אזור המרכז. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 7 ימים מהיום. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: לא

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by the_lighting,

הנייד הנ"ל מגיע עם HDMI? כי לא רשום במפרט אבל בתמונה ישנה יציאה כזאת. לכמה זמן מחזיקה סוללת 4 התאים שלו? האם סוללת 8 תאים תהיה חייבת להיות גדולה פיזית מה 4 תאים?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם, יש ברשותי את המחשב שבתמונה המצורפת, אני מעוניין להחליף לו את ה- SSD לסמסונג 860 250GB ולרכוש בנוסף HDD רגיל בגודל 1-2TB (הלך הנוכחי מהפסקת חשמל), בנוסף כנראה שבקרוב אצטרך גם להחליף את ספק הכוח (מתחיל לזייף). ההוצאה להחלפת החלקים היא כ- 600שח (כולל ספק כוח), השאלה היא אם המפרט הקיים כבר ישן מידי וכדאי כבר לרכוש מחשב חדש* בתקציב של כ- 1500שח (חריגה עד 1700)? אם עדיף חדש אז אשמח להמלצות למפרט ומקום לרכוש ממנו. *ללא מסך ואביזרים נלווים. השימושים שלי הם משרדיים (אופיס ואינטרנט) ומידי פעם עריכת וידאו (חובבנית סרטונים מגו פרו וכו').

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by demultiplexer,

לסטודנט, מה דעתכם על הדגמים האלו ? או שישנם דגמים אחרים מומלצים ? תודה,

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. עם בוא השנה החדשה, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש. מסך מחשב כבר יש (dell p2414h חביב הפורום) וכנ"ל ציוד הקפי. ליתר ביטחון, הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים (הורדות, סטרימינג וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Dragon Age inquisition, Star Citizen, Far Cry 4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by com,

שלום, חבר טוב שלי שלומד מדעי המחשב צריך מחשב. בגדול מדובר על 15.6, כאשר אשמח (הוא ישמח) לשמוע גם על אופציות של מסך יותר גדול (17.3?) בכל אופן, יש צורך במחשב חזק בסה"כ בשביל תוכנות תכנות. לא ישמש למשחקים, אין צורך בהרדיסק גדול במיוחד, אין צורך ואולי עדיף גם ללא כונן אופטי רצוי שיהיה עם זמן סוללה מכובד, כעקרון אין צורך במערכת הפעלה. עדיף מסך מט, אבל זה לא עניין קריטי. אגב, מהי המקבילה של הV131 ב15.6? (המחשב שיש לי, ומשמש אותי בנאמנה ומפגין סוללה מרשימה) תודה רבה!!!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eyal00,

שלום, רציתי לדעת מה בערך השווי של המחשב הנייח שלי. זה המפרט: INTEL I5 2500K 3.30GHZ 1155 קירור NOCTUA DH14 ASUS P8Z68-V 1155 4X4G KINGSTONE 1333MHZ DDR3 POWERCOLOR HD5850 1024MB COOLERMASTER HAF932 SEASONIC 620W BRONZE M12 MODULAR SEAGATE 1TB 7200RPM במארז עצמו הוספתי פאנל USB 3 עם קורא כרטיסי זכרון,וצג ל5 מאווררים עם חיישינים ושליטה בצג

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by etgar818,

לפני כמה ימים החלטתי שאני משדרג את המחשב אז קניתי מעבד i7 4790 וכרטיס מסך gtx 980 ולוח אם ga-b85m בכל מקרה אני צריך לבנות את המחשב ולא יזיקו לי כמה טיפים אז.... משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מרכיב את המחשב דרייברים כלשהם בעיות כלשהן אולי איזו טעות נפוצה של מתחילים..?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Gogo80,

יש לי תקציב של 6.5K ושבע ממש בלחץ... אני שם דגש על זכרון (שיהיה 512), הארדיסק (מינימום 40ג'יגה), וכרטיס מסך (שיהיה טוב ויוכל להפעיל סרטים בלי בעייה (שלא ירגיש אפילו)) אממממ אני אשמח שתצרפו חנות שאיתה אפשר לקנות מחשב זה... אשמח לשמוע את כל המפרט שאני גם אכנס לעניינים של מ חשבים ניידים מלבד השולחניים תודה רבה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים