ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
מעבד i5 760 עם קירור אינטל לוח אם Asus p7h55-m lx זיכרונות kingston 2x2gb 1333mhz תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב 9500. 1 AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,337.96 ש"ח 1 ASUS A8N-SLI DELUXE - 939 (nForce4) - ATX 1,189.06 ש"ח 1 SAPPHIRE Radeon X800XL 256MB - TV OUT / DVI - PCX - RETAIL 2,375.67 ש"ח 1 WD 200GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 753.11 ש"ח 1 Chenming Aluminium Tower Window - silver 510.43 ש"ח 1 Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC 363.99 ש"ח 1 .NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.33 ש"ח 1 Microsoft + Logitech BLACK Optical set (oem) 188.28 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.46 ש"ח 1 SUNBEAM cold cathode (no adapter) - BLUE 42.20 ש"ח 1 SUNBEAM 80mm fan - COLD Cathode - RED 68.57 ש"ח 1 VAN…
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
ברשותי נייד ישן למדיי - IBM X30. מגיע עם מעבד 1.2, ו 128 ראם. המחשב בקושי נושם, ודורש טיפול דחוף. כרגע על הפרק: הרחבת זיכרון - כרגע 128מגה במהירות 133מג"ה, SDRAM. מהיכן ניתן להשיג בזול (בארץ או בחו"ל) תוספת זכרון? מה הכי מומלץ מבחינת מהירות וכמות שהוא מסוגל לתמוך בה? פירמוט - לאחר שארחיב זכרון, ארצה להתקין מחדש מע' הפעלה - מה כדאי? 7 סטארטר, 2000, XP? WIFI, אין כרגע, מה ניתן לעשות כדי להוסיף? ואחרון, כרגע יש הרדיסק של 40ג'יגה במהירות 4200 סל"ד. האם החלפת ההרידסק במהיר יותר תתרום בצורה ניכרת לשיפור הביצועים?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מתלבט כבר כמה זמן בנוגע לאיזה לפטופ עדיף לי לקנות. התקציב שלי הוא במקס' עד 6800 אני אשתמש בלפטופ בעיקר למשחקים וכו' .. נכנסתי לכמה אתרים ובהתחלה ממש כיוונתי לalienwere m11x אבל אז הבנתי שאני יכול לקנות מחשב DELL עם ביצועים יותר טובים מן הAlienwere. בעקרון דגם הלפטופ שראיתי הוא : Dell XPS L701x XPS17-7404NW7 יש כאלה שמכנים אותו בשם dell xps 17 (?) מפרט : CPU Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB Memory 4GB DDR3 1333Mhz (1 x 4096 MB), Up to 8 GB HD 750GB (7200 Rpm) Display 17.3in HD+ WLED TRUE-LIFE (1600x900) GPU NVIDIA GeForce GT 445M, (3GB Dedicated) Optical Device 8X DVD+/-RW Drive …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבנית מפרט למשחקים בעיקר. יש לי כבר מסך, אני משחק ברזולוציה של 1920 על 1080. אפשר לחרוג או לחסוך ב500 בערך, השקט לא כל כך חשוב לי (נגיד 6). תכננתי לקנות ב RSM כי הרבה כאן המליצו עליהם, אבל כל חנות אחרת במרכז זה בסדר. בלי OC, בלי מערכת הפעלה, בלי היקפי. תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים התחלתי להתעניין בHTPC ובשבועיים האחרונים אחרי שחקרתי את הנושא טיפה בניתי לעצמי מפרט לHTPC - מדיה סנטר -. המטרה שלו הוא להיות מחובר לטלוויזיה , שתהיה אפשרות הקלטה, ושיוכל להריץ בעצם כל דבר ( עם מחשבה על משחקים אבל זה ממש לא יהיה השימוש העיקרי שלו, השימוש העיקרי יהיה בעיקר סרטים , מוזיקה וגלישה ). אז תנו את דעתכם פה על המפרט יש כמה דברים שאני עדיין מתלבט לגביהם ואני ישמח לשמוע מכאלה שמבינים. עכשיו אחרי החפירה ( מצטער ), המפרט: מעבד - מתלבט בין הE8200 לE8400 (הבדל של 100 ש"ח ביניהם) - מה לדעתכם עדיף יותר? לוח אם - GIGABYTE GA-73PVM-S2H זכרון - 2048MBX2 4096MB DDR2 800MHZ דיסק קשיח - 500GB SATA2 32MB Chache - SEAGATE כרטיס מסך - Geforce 9500GT 51…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו שרשום , כמובן למשחקים +כרטיס מסך בעל 2 חיבורי DVI תודה לכולם
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא: Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX, יחידות 1 ¤400 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3941 Scythe KATANA 2 3Heat Pipes CPU Cooler, יחידות 1 ¤140 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1810 Kingston DDR2 2GB 667MHZ CL5, יחידות 1 ¤150 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1745 WD 640GB 7200RPM 16MB SATA2, יחידות 1 ¤380 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3883 LG GSA-GH22NP30 DVDRWX22 SATA BLACK BULK, יחידות 1 ¤110 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2882 Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT, יחידות 1 ¤305 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1883 ANTEC NSK2480 380W, …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד עם מסך לא ענק בן 12 ל-14 יהיה סבבה חשוב לי שיהיה בו בלוטוס וכרטיס מסך של לפחות 256MB עדיפות של NVIDIA מעבד סבבה אני לא מבין במעבדים כול כך ושל יצרן מוכר ולא המופלצים שקמו לאחרונה עדיפות DELL - אבל לא חייב להיות פשוט יש לי ניסיון טוב עם החברה צרכים.. עבודה עם מוזיקה פוטושופ הורדת סרטים מאימיול וצפייה בהם לא נראה לי יהיה יותר מזה אמרו לי שכרטיס מסך מאוד חשוב .. לא יודע למה לא נראה לי שאני יריץ משחקים עליו עד 4 אלף עדיפות למשהו שבא בלי מערכת הפעלה כי אני רוצה להתקין רק XP על המחשב - לא סובל ויסטה אני רוצה שהוא גם יהיה נייד - לא מבין בסוללות אבל רוב המקומות יהיה לו מקור מתח אז לא חייב בבום של סוללה 3 שעות יספיק תודה לעוזרים!
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש ורציתי שתמליצו לי על מפרט טוב בסביבות 4500 שקל פחות או יותר... המחשב הוא בעיקר למטרת משחקים. תודה רבה מראש ! [עריכה] : שכחתי לציין שאני מעדיף intel
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למפרט מחשב כולל מסך 17 אינץ'. לא כולל: כונן דיסקטים, כונן דיסקים, כרטיס מסך מודם כרטיס קול עכבר ומקלדת. ככה שמה שנשאר זה בעצם מארז, לוח אם, מעבד, כונן קשיח וזיכרון. הכרטיס מסך שקיים הוא Geforce 4 mx460 אם זה משנה. תקציב: 2500 ש"ח. (או שלא... :-\) המחשב צריך להריץ מהר את Windows xp, כמה תוכנות, קצת משחקים, כמה שפחות תקלות וכמה שפחות להזיק לעינים. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש תקציב של איזה 7500 ש"ח, עכשיו אני יודע שעוד איזה חודשיים מגיעים גם ה Tejas וגם ה R40 וה NV40 או איך שהם לא קוראים לליבות החדשות שלהם... עכשיו, שווה לי לחקות למוצרים החדשים בשביל הוזלות מחיר בחלקים של היום או כדי לקנות אותם? או לקנות עכשיו? וחשבתי על המפרט הזה: CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1570.58 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT KV8-MAX3 VIA K8T800 Motherboard (FSB800,OTES,Secure IDE,µGuru,SATA-R,1394,G-LAN,5.1 Sound,USB2) [ ¤ 1149.51 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 508.3 ] 2 Hard Discs : Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 508.3 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 980…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד, אני אשתמש בו ללימודים שזה רק אומר לקרוא עליו אז זה לא דורש שום ביצועים מיוחדים. מצד שני למטרות תכנות חשוב לי שהוא יהיה יחסילא אפעיל עליו משחקים אז אני מניח שזה לא חשוב.ת חזק, לא משהו מטורף, אני לא מתכוון לשחק עליו משחקי מחשב. אבל אני כן צריך לפעמים להריץ הרבה תוכנות בו זמנית. כרגע המחשב שלי בבית הוא 4 ג'יגה של RAM ומעבד 2 ג'יגה-הרץ והוא הוא מתמודד סבבה, קורה לעתים נדירות שיש עליו קצת עומס אבל זה לא קורה כמעט. מבחינת כרטיס מסך אני לא אפעיל עליו משחקים אז אני מניח שזה לא חשוב. אני רוצה שהמחשב יבוא בלי מערכת הפעלה, אני מתכוון להתקין עליו Ubuntu Linux, אם יש מחשבים ניידים שבאים עם Ubuntu מותקן זה גם בסדר. הנה התשובות לשאלות הסנדרטיות: *…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, בעבר נעזרתי בפורום כדי להרכיב מפרט למחשב שלי ואני די מרוצה, אשמח אם תעזרו לי בבקשה דומה בשביל חבר. אלה התשובות לשאלות לפי הצורך שלו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Office, לתכנת, משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויז'ואל סטודיו כבד, אקליפס כבד, אופיס כבד, פוטושופ כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Battlefield, PES2012 ורוצה להריץ משחקים עתידיים כמה ש…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה למומחיותכם בהכנת מפרט למחשב ביתי נייח, ללא ציוד היקפי, אשר ישמש לרוב לשימוש באינטרנט (אולי מעט פוטושופ), ובעיקר למשחקי מחשב בזמן הפנוי (FPS בעיקר, Crysis, Mass Effect, Battlefield וכדומה). הרעיון הוא מחשב שיחזיק ללא שדרוג זמן לא קצר. ;D תקציב הבסיס הינו 5,600 ש"ח, ניתן לחרוג ממנו עד ל-6,000, וניתן לנצל את התקציב במלואו. חשיבות השקט של המערכת הינה בינונית, 4-5 בסולם של עשר. נכון לעכשיו הכיוון הוא שלא לבצע OC. במידה ונתחיל לראות שיש בעיות בהרצה של משחקים אצטרך ללמוד את הנושא ולבצע זאת. אין צורך במערכת הפעלה, עדיפות להרכבה במעבדה (מטעמי אחריות בעיקר). אין עדיפות לחנות מיוחדת, אם כי הבנתי שבד"כ משתלם לקנות ב-KSP או IVORY. אם יש לכם הצעה גם בנושא זה, אש…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה קורה? (: חבר עזר לי לבנות את המפרט הזה ורציתי לדעת אם הוא טוב. כל הצעה למפרט אחר יתקבלו בברכה. *יש לי מסך, מקלדת, עכבר וכונן DVD מהמחשב הקודם. 1. מה התקציב המקסימאלי? חשבתי על תקציב של עד 4000 שקל אבל אפשר לחרוג ב1000 שקל +- אם זה באמת ישפר משמעותית את המחשב. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני סטודנט אז לנצל את כל התקציב ולחסוך כמה שאפשר בחריגה. 2. מה שימושי המחשב? משחקים כמו דיאבלו, סטארקראפט, פיפא ומשחקי אסטרטגיה שיצאו בעתיד. עריכה גרפית קלה קצת פוטושופ פה ושם לא משהו רציני ועבודה משרדית ללימודים. שיהיה תומך בתכני HD ואם יש אפשרות אז שגם שיריץ תכנים בתלת מימד. אני חושב על אופציה לקנות מסך מחשב\טלוויזיה 3D ולראות תכנים דרך המחשב (אם זה אפשרי). …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט עריכת וידאו מטעה לדעתי. כשמדברים על עריכת וידאו חובה לומר על איזו רזולציית עריכה מדברים. אם מדובר על עריכת 4K RAW המפרט כאן אינו מספיק בכלל. ב- 4K לרוב מדברים על DUAL XEON עם 6 ליבות כ"א (כלומר, שני מעבדי XEON וסך כולל של 12-16 ליבות), תצורת כרטיסי וידאו במערך של שניים וכמובן שמוניטורים ברזולוציה 4K שמתחילים ב- 700 דולר למוניטור בודד ועולים מאוד כאשר מדובר בצורך בלתי מתפשר בשחזור צבעים מדוייק. באופן כללי, ממליץ מאוד למי שרוצה לקבל מושג להסתכל בתצורה של MAC PRO משודרג. זה נותן מושג דיי טוב איזו כוח מחשוב נדרש כדי לעמוד בעריכה מסוג זה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, לרגל שדרוג ברצוני למכור את המסך הישן שלי. הוא במצב מעולה, מעולם לא עשה בעיות ויש את הקופסה המקורית. מדובר במסך 26 אינצ' כולל רמקולים וכניסה לטלויזיה, 1200X1920. שימש אותי בעיקר למשחקים. כמה נראה לכם הוא שווה?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב נייד בגודל "13.3. שימושים עיקריים: אינטרנט,אופיס, והרצת סרטי HD בצורה חלקה וללא קירטועים. חשוב שהמחשב יתפקד חלק בעת פתיחת מס' רב של יישומים במקביל(אתרים,תוכנות וכד'). כמובן שאמינות המוצר חשובה ביותר. המועמדים הסופיים הם: 1. Lenovo ThinkPad Edge 13 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16745 2 .DELL Inspiron N3010 i5-460M GMA HD http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15921 הייתי דיי נעול על ה LENOVO אבל איש המכירות באתר שציינתי(שמחזיק את שניהם ועוד רבים אחרים) אמר לי שבתמורה מול מחיר- ה DELL נותן הרבה יותר ובנוסף- מתאים יותר למולטימדיה. ממה שאני מבין-גם מעבד I3 מספיק להרצת סרטי HD בצורה חלקה,כך שרכישת מעבד I5 (ב DELL) כמעט באותו מחיר מהו…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, המחשב מיוחד לתלמיד כיתה ז', וישמש בעיקר משחקים, גלישה באינטרנט ולימודים (Microsoft Office). יש צורך במערכת הפעלה, ציוד היקפי, חוץ ממקלדת ורמקולים שיש ברשותי. מעוניין במסך 22" ומעלה. בנוסף, מכיוון שאין חיבור לרשת תקשורת בסביבת המחשב, ויש wifi בבית, יהיה צורך להוסיף כרטיס רשת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Mi…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב המקסימלי-2200 שח לנצל את כל התקציב לא ניתן לחרוג המחשב ישמש לעבודה משרדית, תכני HD, משחקים בעיקר לgta אין צורך במסך, קיים אחד בגודל 19 אינצ' הגדרות גרפיות- מה שאפשר להוציא מתקציב כזה. אין צורך בציוד היקיפי. אין צורך בצורב. אין חשיבות קריטית לשקט(5) ללא אוברקלוק ללא מערכת הפעלה. הרכבה בחנות. אין עדיפות לחנות מסויימת, מגורים במרכז. לא מתוכנן שדרוג משמעותי בקרוב. רצוי לשמור על אופק שדררוג. הערות: אני יודע שהתקציב לא ממש מאפשר מחשב למשחקים, ובכל זאת אני מבקש שתנסו להוציא את המיץ מהתקציב למטרה זו תודה לעונים.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב משרדי לאופיס, אינטרנט - תקציב באזור 4000 גמיש כולל ציוד היקפי: צורב מקלדת עכבר, מסך LCD 19 פשוט, ראוטר תואם ADSL עם חייגן יכיל מידע חשוב לעבודה, אז חשבתי אולי כדאי RAID 1 למטרות גיבוי? (לא צריך דיסקים גדולים במיוחד) יריץ XP PRO - אני מניח שאקנה OEM - אז צריך להוסיף לתקציב... תודה
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עדכון: הוחלט לשמור את המארז הקיים. אם כך: יש לי מארז, יש לי כונן SSD ואחד רגיל. אז מה שצריך: לוח אם, מעבד (+קירור), זכרונות, כרטיס מסך וספק כח (באותו התקציב... אין צורך לחסוך עלויות.) תודה! :] היי, לפני כחודשיים ביקשתי פה מפרט, אבל השתכנעתי להשאר עם המחשב הקיים שלי ולשפר רק כונן SSD. (הפוסט של הבקשה שלי כאן) אך ביום שקניתי כונן SSD - המחשב שלי החליט שהוא מקצר את החשמל. (הפוסט של התקלה כאן) אז החלטתי לקנות אחד חדש כבר ... לפני השאלון: המארז שלי הוא Cooler Master CM 690 (מידע כאן, ותמונה כאן) האם שווה לי להשאר עם המארז הזה? או שכדאי לקנות אחד חדש? (האם אפשרי להביא את המארז שלי ולהגיד למי שאני קונה ממנו: ״תשתמש במארז שלי״? או שלא יסכימו?) ולשאלון: 1. מה …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-