ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, מישהו יודע איפה אני יכול למצוא סוללה כזאת? מחשב HP G6. לא הצלחתי למצוא בEBAY. תודה
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שימושים ללפטופ: יכולת להריץ ווינדוס ולינוקס כתיבת קוד, פיתות תוכנה הרצת תוכנות כבדות (לא גרפיות, כלומר לא חובה כרטיס מסך מטורף) הרצת מכונות וירטואליות (צריך הרבה זכרון) חישובים מתמטיים מסך 13" או 15" (לא קריטי אם המסך touch, אפילו עדיף שלא..) המחשב רוב הזמן ישמש כמחשב נייח (יחובר למקלדת עכבר ומסך). אך עדיין צריך לספק ניידות טובה (עדיפות גבוהה לאולטרהבוק או משהו קרוב..) מקלדת וטראק פאד נוחים.. כרטיס רשת איכותי (למרות שבעקרון אפשר לחבר חיצוני במקרה הצורך) תקציב בגדול בלתי מוגבל..(עד גבול הטעם הטוב) מה הלפטופ הכי חזק היום? (גישה לדיסק, זכרון, חישובים. הפשרה היחידה היא ביצועים גרפיים)
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עד כמה שניתן אך אפשר לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר, יתמוך בBIT 64 כך שיתמוך בכל הדפדפנים כולל IE11 ווינדוס 8 תוך חווית גלישה מהירה ונוחה. המחשב לא עבור משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך פרט לווינדוס 8 שמותקן על גבי המחשב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם הא…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ושוב מחשב משרדי הלך לעולמו... אודה אם תוכלו להציע מפרט עדכני עבור עמדת עבודה של שרטט במשרד אדריכלות 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד ב2D, סקצ'אפ, פוטושופ בסיסי. פרנסה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי היה מחזיק לי מבדיקה שעשיתי לפני קצת יותר מחצי שנה כ3ו50 דקות (כשהוא מגיעה ל10 אחוז סוללה) כבר תקופה אני מרגיש שהמחשב לא מחזיק שעתיים ועשיתי אתמול בדיקה גלשתי והשארתי אותו דלוק עד 10 אחוז והוא החזיק לי רק שעתיים מה ניתן לעשות ? מחשב ASUSN550JV
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20764 - - - תגובה אוחדה: - - - 1. מה דעתכם על המחשב ? 2. האם המבצע ללא מע"מ משתלם ומקבלים תמורה טובה בעד הסכום הזה ? האם יש במחיר הזה מחשב שהוא עדיף ומומלץ יותר ? 4. אפשר להוסיף כונן SSD ואיך עושים זאת למי פונים ?
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני נוסע לחו"ל עוד כמה ימים ואני רוצה להשוות מחירים של רכיבים במחשב זו הסיבה שאינני יודע להגיד לכם תקציב שעד לשם להגיע,אני כן יגיד שהתקציב שאני חושב עליו הוא סביבות ה4000 שקל אבל אני רואה הפרשים אז התקציב יעלה בהתאם (לא רוצה XEON) אבל שוב מדובר פה על השוואה ואני קונה רכיבים ולא מארז שלם אלא נטו קופסאות ומרכיב בארץ הצרכים של המחשב הם גלישה באינטרנט אבל אם כבר הולכים על כזה מחשב אז שיהיה גם למשחקים ושיהיה חזק לשנים הקרובות דוגמה לכך שהסתכלתי ראיתי את המעבד הבא http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11729 במחיר של 5190 ובחו"ל ראיתי את אותו המעבד במחיר נכון להיום 3683 ש"ח אחרי ההמרה אז לכן אני רוצה להשוות אשמח לעזרה תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני כרגע בסין ורוצה לקנות שם מחשב נייד. במחיר הוא כחצי מהמחיר בארץ, כך שהתקציב שלי הוא מחשב שיעלה 3000-5000 בסין = 5000-9000 בארץ. * מטרות המחשב? עריכה גרפית, עיצוב (photoshop, sketchup וכו׳) * גודל המסך? 14״-16״. * רזולוציית המסך? גבוהה, בכל זאת מחשב לעיצוב... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 3 ק״ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי hdmi. * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף שיהיה ssd בשביל מהירות, אבל בגלל היוקר אשמח אם יהיה אפשר לשלב בין ssd לכונן רגיל של טרה+ * כונן אופטי? לא צריך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן. * האם בתקציב צריך …
-
- 10 תגובות
- 5k צפיות
-
-
היי אשמח להמלצות למשהו שתואם את הצרכים שלי: * מטרות המחשב? מחשב שיתפקד כמחשב יחיד: צרכי משרדיים + סרטים + (לעיתים נדירות יותר) עבודות הקלטה ועריכת מוסיקה (סקיצות) עם CUBASE 7.5 וספריות דגימה כבדות. ללא גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6, העדפה למאט (אולי אהיה מוכן להתגמש על זה אם זה יהיה דיל ברייקר יחיד). זוויות הצפייה צריכות להיות יחסית טובות * רזולוציית המסך? נראה לי HD מספיק. שיהיה מודרני ומספיק טוב לסרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מינימום 3 כניסות USB ועדיף יותר, מקלדת מלאה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, לא שיא הקריטיות. עד 3 ק"ג? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי, לא יצא הרבה…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כונן MSATA בנפח 128GB ממחשב XPS 12 של דל. המחשב חדש, פשוט קניתי עם 128GB כי 256GB נגמר במלאי. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי,אודה אם תתנו לי לינק לסרטון להחלפת מאוורים לנייד שבכותרת וכן גם מאוורר למעבד תודה
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי שנקנה לפני 4 שנים מתחיל לעשות לי בעיות.. Nvidia Geforce 460gtx(איך שאני נכנס למשחקים המסך מתחיל לקרטע, הדרייבר של הכרטיס מפסיק לעבוד ואני מקבל ריסט..) עכשיו בכללי אני לא הכי בטוח שאני צריך להחליף אפילו.. אבל חיברתי כרטיס מסך אחר למחשב וזה לא עשה לי את הבעיות האלו.. עכשיו בזמנו שקניתי אותו אני חושב שהוא עלה לי בסביבות ה1500+ אני מחפש כרטיס למשחקים+ סרטים HD שיעבוד טוב בתקציב של 700-800 ש"ח.. יש דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-6750 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל לא בהגזמה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, bioshock, battlefield, watch dogs, starcraft... ועוד בסגנון הנ"ל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1050X1680 בערך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בי…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
חוזרת ללמוד באוקטובר, מתלבטת לגבי מחשב נייד. עד היום השתמשתי במחשב נהדר של אסוס ששרד כמו גיבור ארבע שנים של שימוש אינטנסיבי (חוץ מהסוללה שלו שהתחילה למצות את עצמה). נראה לי שהפעם הדרישות שלי שונות. אני מחפשת מחשב קטן, ככל הנראה 13.3. קל משקל, בעל סוללה חזקה ושיהיה מספיק חזק כדי להריץ עליו חלונות + לינוקס בVM. טווח המחיר הוא במסגרת השפוי. אני יכולה להביא את המחשב מארצות הברית, כך שנראה לי שהוצאה בסביבות ה-1000 דולר נשמעת לי סבירה, אבל אני מוכנה להשקיע קצת מעבר לזה לטובת משהו שעומד בדרישות. עבור מחשב חלומותי אני מוכנה להשקיע גם עוד 400$ בינתיים אני הולכת לאיבוד בין כל האפשרויות. המלצות לסדרות ספציפיות? האם מה שאני מחפשת בכלל ריאלי? *מטרות המחשב? כמו שפירטתי, הוא צריך להח…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, בשלוש+ השנים האחרונות אני משתמש לכל צרכי בלפטופ XPS L501X של DELL. לאחר הוספת 4GB של זכרון (הפך ל2X4) והחלפת הCD לSSD (מסוג M500 1220GB של INTEL) הוא די עונה על הצרכים שלי. הדבר היחיד הוא שלפעמים לוקח לו זמן בעבודה עם SOLIDWORKS. עיקר העבודה שלי עם המחשב היא עבודה עם SOLIDWORKS, דברים שקשורים בהדפסות תלת מימד, OFFICE וגלישה באינטרנט. בתקופה הקרובה אדרש להיפרד מהלפטופ ובגלל שבקרוב אתחיל ללמוד תואר שני בהנדסת מכונות ארצה להצטייד במחשב חדש שיחליף אותו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, אך העדיפות היא קודם כל שיעשה את העבודה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לא רוצה אוברקלוק , חשוב לי היה השקט , מיועד לגיימינג כבד BF4 CALL OF DUTY GTA WOLFINSTEIN אשמח לחוות דעת. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1345/1318 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi... כמות: - 1 - 467/458 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V... כמות: - 1 - 329/322 ₪ …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים, סרטים. * גודל המסך? 15.6 אינץ'.האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? 1366x768 או יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 4 שעות לפחות בשימוש בינוני. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא כל כך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? המינימום הוא 500GB, רצוי אפילו יותר. * כונן אופטי? לא חובה אבל כדי שיהיה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מקלדת מוארת אם קיים בתקציב.
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 , רק אם יש הצדקה ממשית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כללים(אינטרנט,סרטים,עבודה עם אופיס,מוזיקה,וכד'), גימיינג בינוני+. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משהו ספיציפי, גם לא כ"כ רלוונטי כי כ.מסך לא יוחלף במפרט הנוכחי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1650X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני+ 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אפתח בכך שאומר שקראתי את המדריך המצוין הבא: http://hwzone.co.il/community/threads/438961-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-2014)#.VADt9Pk0EdQ הדף הזה עזר גם להדיוט כמוני להבין מספר דברים, אך אני עדיין חושש לרכוש מחשב מבלי להתייעץ. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אדרבה, אם זה כדאי והתועלת ביחס העלות טובה אפשר גם להרחיב ל-4K. יחד עם זאת, לחסוך זה תמיד טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כפי שכתבתי לעיל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט, סדרות, מייל ודברים פשוטים ברוב הזמן. המחשב הוא אול-ראונדר בבית. השימוש ה"כבד" היחיד הוא גיימינג. ב) במידה …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני יודע שדיון דומה קיים מהזמן האחרון בתקציב 7K, העתקתי את הפוסט הפותח לכאן ושיניתי את הפרטים הרלוונטיים ובמיוחד את המחיר - ל 4K: * מטרות המחשב? עבודה עם תוכנות CAD למיניהן, וכו' עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט סרטים ומוזיקה. * גודל המסך? בטווח ה-15 - 15.X אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף SSD גודל מינימלי 256GB * כונן אופטי? לא צריך ומעדיף שלא יהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
בכמה למכור את המעבד ולוח האם שבמפרט שלי + 6 גיגה זכרון 1600.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום קניתי לוח אם של gigabyte דגם : GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK הלוח מגיע עם קירור מים ל chipset לא מצאתי בשוק ( הישראלי לפחות ) קירור מתאים לזה אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מערכת קירור מים משולבת שתתאים למעבד + chipset או קירור מים ל chipset בניפרד תודה מראש קישור למוצר : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4980#ov
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים, בוקר טוב. זקוק לעזרתכם בערכת מחיר של המפרט הבא, שנרכש לפני כמעט חמש שנים (נובמבר 2008). המחירים המקוריים שבהם רכשתי כל רכיב מופיעים בסוגריים. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX (983 ש"ח) קירור למעבד: Scythe Kama Cross (187 ש"ח) לוח אם: Gigabyte GA-EP45C-DS3R (752 ש"ח) מארז: Thermaltake V9 1x120mm + 230mm TOP Fan Black + Window (495 ש"ח) ספק: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI (523 ש"ח) זכרון: Kingston 4GB (2x2GB) Hyper-X DDR2-800 CL5 (486 ש"ח) כונן קשיח: Western Digital 640Gb 16MB AAKS (409 ש"ח) כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail (1450 ש"ח) כונן DVD-RW LG GH20NS DVD-…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב מיועד למורה שצריכה בעיקר מצגות PP וקצת WORD , קצת אינטרנט. גודל המסך? 15.6 רצוי מט ולא מבריק * רזולוציית המסך.?1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקליטה ? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף , לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 100g לפחות , מעדיף SSD אם נכנס בתקציב (בגלל המהירות) * כונן אופטי? כן , עדיף עם צורב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או ASUS תודה רבה לכל העוזרים
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאל? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח, אבל רק אם מדובר בשיפור משמעותי. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החל מWoW ועד למשחקים שעתידים לצאת בקרוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני הולך לקנות Dell U2414H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך שום ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?…
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-