ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
אני חושב בכיוון של להחליף את המחשב שלי וזה המפרט שיש לי כרגע: Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz Gigabyte GA-8IPE1000MK Kingston 256x2 PC3200 Gigabyte Readon 9200 128MB 128Bit WD 120GB 7200RPM מארז וספק ג'נריים מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 629 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג יותר מזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF 3 BF4 כול מיני שוטריים שיצאו בעתיד ומשחקי מרוצים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1050*1680 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
ואיך אפשר להזיל אותו בטיפה ? (300-400 שקל בערך) המחשב מיועד לא לי אלא לקרובת משפחה שלי די מבוגרת האמת שלא ממש צריכה משחקים וכל זה אבל היא רוצה מחשב שיהיה אמין ולא יעשה לה בעיות כמו המחשב שיש לה עכשיו וגם משהו שיחזיק לה די הרבה זמן בגל לזה חשבתי לקחת את הכרטיס מסך הזה
-
- 17 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שמעו בניתי מפרט התקציב שלי זה גג 4.5 K וזה המפרט שעשיתי אני צריך לדעת אם זה טוב .. ושזה יהיה מחשב סוס..! ואני צריך גם שתעזרו לי למצוא קירור למחשב.. איזה עדיף וכל זה כי אני לא מבין ? מה לקחת ? מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box ¤651 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1174 לוח אם ASUS M2N-E ¤537 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31575 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤362 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤494 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 512MB PCIe ¤1482 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NCX1950XT-512 צורב LG GSA-H62N X18 DVD …
-
- 12 תגובות
- 581 צפיות
-
-
היי, אני עוזר למישהי לקנות מחשב לעבודה משרדית וסרטי HD בתקציב של עד 4000 ש"ח. המחשב ישמש אותה לכמה שנים טובות (5+) ולכן חשוב לשמור על אופק שדרוג. לקחתי את המפרט למטה מהמפרטים המומלצים בפורום ועשיתי בו כמה שינויים קטנים. מה דעתכם? תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים באבחנה גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת חוטית, עכבר חוטי, מסך, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רק לוח האם הלך. המעבד i5 הזיכרון ddr3 והכרטיס המסך עדין תקינים התושבת למרבה הצער היא 1655 ורק באיבורי מצאתי דגם אומלל שתומך בה. הצעות מה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
- 2 followers
-
-
אח שלי עובר דירה ולוקח לי את המחשב אז אני קונה חדש מה אתה אומרים: 1 Tsunami 350 Watt 151 ש"ח 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 BLACK 101 ש"ח 1 TwinMos 512MB 400MHZ PC 3200 DDR 724 ש"ח 1 WD SATA 120GB 8MB 622 ש"ח 1 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Silver Screwless Gaming Caseהמארז הנבחר של TOM 298 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8VT800 Pro VIA K8T800 670 ש"ח 1 AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,360 ש"ח 1 Prolink PixelView GeForce FX 5900LE 128MB 1,143 ש"ח סה"כ 5,067 ש"ח מה שלא פה אני לא צריך. יש מקום לשיפורים? יש אולי המלצה על כרטיס מסך יותר טוב בפחות או יותר אותו מחיר? תודה
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מהנדס תוכנה עצמאי, בימים אלה אני מחפש לי מחשב שולחני לפיתוח תוכנות, פיתוח אפליקציות אינטרנט ועוד. המחשב לא אמור לשמש למשחקים אך לא ארצה להיות מוגבל. התקציב הוא 4500 ש"ח (ללא מסך, מקבדת ועכבר) כלומר מארז מחשב נטו. אשמח למפרט מומלץ לנושא. הייתי רוצה מחשב מבוסס על Q9550 לפחות וDDR3 8GB היות והמחשב הולך להריץ Windows7. תודה לכם,
-
- 7 תגובות
- 661 צפיות
-
-
כרגע אני אקנה מחשב בארץ, אבל יש אופציה בקצה המנהרה לארה"ב, אז לא לשלול הצעות מרתקות תקציב - עד 6000 מטרות- מחשב לעבודה שלי בצילום ולשימושים אישים, צריך להיות נייד קל ובנוי כמו שצריך, ומספיק חזק לפוטושופ וכדומה. מסך - 13.3 אבל לוקח בחשבון גם 14 או 15 מעניינים שנכנסים תחת קטגורית המשקל (כמו הסמסונג 9 15") רזולוציה- לא קריטי, יותר חשובה איכות המסך תכלס, כי גם FHD יכול להיות זבל (בהירות, זוויות צפייה.....) דרישות מיוחדות- מחשב בנוי טוב כי הוא יהיה צמוד אלי לכל מקום. משקל - עד 1.8 קילו יציאות - HDMI זה כבר בסיסי היום, בלוטות לא חשוב אחסון- עדין לא סגור על זה אופטי- לא חובה עגינה- לא מע' הפעלה- יכול להשיג לבד ללא עלות אחריות - זה טוב הבנתי שלפוטושופ אין צורך בכרטיס מסך ייעוד…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
הי, בבקשה המלצתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש' א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?750 ש' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ועבודה משרדית, עבור סטודנטית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 12''-13'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שידרוג למחשב עד 4000 ש"ח רק לוח אם, מעבד, זיכרונות והארד דיסק, מיועד למשחקים ול-OC.
-
- 10 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם,אני צריך את העזרה שלכם כי אני כבר התייאשתי מזמן.אני סטודנט באוניברסיטה וקניתי נייד של טושיבה למטרת לימודים וקצת פנאי. המחשב לאחרונה מוציא רעשי שריקה חלשים שנשמעים בחלל החדר ודיי מטרידים את האוזן בזמן למידה.ביררתי את מקור הרעש הוא מגיע מהדיסק קשיח.גם יש תופעות לוואי לעיתים רחוקות שבעת הפעלת סרט או משחק,יש תקיעות זמניות מלוות ברעש כמו תקליטור תקוע...סוג של "טררררר" ותקיעת תמונה ,ואז חוזר לפעולה תקינה. שלחתי את המחשב כבר פעם אחת למעבדה של "מפעיל טושיבה" בפ"ת,וכמובן אומרים שהמחשב תקין,כיוונתי אותם לאיזור ההארד דיסק אהם אומרים שלא שמעו רעש חריג והבדיקות שלהם מציינות שהדיסק קשיח תקין.אך בכל זאת יעשו עידכוני ביוס,ניקוי מאבק וכל מני שקרים למיניהם. וכמובן החזירו לי את ה…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה, קודם כל שלום לכולם, אני חדש בפורום והמליצו לי עליו כפורום טוב לבניית מפרטים. אז...לפני כמה ימים נהרס לי המחשב, הלוח אם התחמם יתר על המידה ובקיצור הלך לעולמו. התקציב שלי כאמור דיי נמוך, כ2000 ש"ח. (גמיש איזה מאה או מאתיים למעלה). הפעולות שאני עושה במחשב: המחשב שלי הוא מרכז הורדות בעקרון, של סרטים וסדרות...(אני לא צריך יותר מ500 גיג'ה של HD בגלל שיש לי כונן נייד של 1TB) כמובן עבודה משרדית של ההורים, אופיס אקרובט וכול'... אם אפשר לכוון למחשב שיוכל לעבוד עבודה מרובה, כלומר להפעיל סרט לדוגמא וביחד עם זאת גם דפדפן, ואופיס וכו'. עוד דבר, מפענח HD...יש לי טלוויזיה HD בחדר ואני אשמח לחבר את הכרטיס מסך לטלוויזיה בHD. דבר אחרון אם זה לא מוגזם, להפעיל קצת משחקים עליו. לא ברמה…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, על איזה מחשב אתם ממליצים? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאסוס מעבד I7 דור שמיני לאלטיטיוד I7 דור שביעי. שאר הנתונים זהים. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ולגבי קניית החלקים יש לי בעיה : אני עושה סקר מחירים בין 3 חנויות ממרכז הארץ ( לא אציין אך הם מופיעות כאן המון בפורום ) והבדלי המחירים בין החנויות מסתכם בלא מעט כסף. רציתי לשאול להצעתכם,למרות שאני יודע שלקנות ממקום אחד זהו יתרון גדול וצריך להגיע רק למקום אחד במקרה של בעיה יש לי עדיין דילמה לגבי הפרשי המחירים שיכולים לנוע בכמה עשרות שקלים טובים ( מעל מאה בטוח ) במידה ואקנה משני מקומות שונים את החלקים. מה דעתכם ? ( את ההרכבה אעשה בעצמי ).
-
- 5 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום רב. אני לקראת קניית מחשב חדש וחשוב עם מפרט - מעבד של Intel. 1. מה התקציב המקסימלי? - 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - אפשר לחסוך, אך אין לי בעיה להשקיע 3000. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 100 - 200 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, קצת פוטושופ ומוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תוכנות סטנדרטיות לא משהו מיוחד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - 15 אינץ' לא HD, מתכוון לקנות גם HD. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - משחקים חדשים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -…
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי : אני מחפשת לקנות מחשב נייד ללימודים, צרכים בסיסיים ,חשוב לי שתהיה מהירות גבוהה יחסית. תקציב של 4000, שיהיה ידידותי וקל לתפעול, אין לי כוונה להעמיס עליו תוכנות וסרטים, אני לא בטוחה איזה מעבד אני צריכה אבל אם הבנתי נכון כשהמעבד גבוה המחיר בהתאם. ראתי כמה דגמים באייבורי, אשמח לקבל הארות והערות. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1938&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=983&CatCode=315 תודה.
-
- 5 תגובות
- 773 צפיות
-
-
1. התקציב הינו כ-5000 ש"ח פלוס מינוס 500 במזומן 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עבודות בתוכנות גרפיות לתחום ההנדסה בבנית מודלים תלת ממדיים 3. זקוק לכרטיס רשת אלחוטי, כונן דיסקטים 1.44, כונן בנפח של 500 ג'יגה לכל הפחות שיהיה נשלף עם מפתח. 4. דרישות: בעיקר מהירות ,אני זקוק למחשב מהיר מאוד, אני עובד על קבצים עצומים שבמצבי היום שמירה של קובץ יכולה להגיע לדקה שלא נדבר על הרצת התוכנה לחישוב המודל וכו'. 5. מעיון בפורום אני מבין שאין אהבה גדולה לאייבורי ובכל זאת אבקש מפרט שיש חלקים בחברה הנ"ל. 6. נושא העיצוב אינו חשוב העיקר שהמארז יעמוד במעמסה בכבוד 7. דרושה מע' הפעלה חוקית, אני יודע שכמה חברות כבר מציעות ויסטה עם שובר שדרוג לwin 7 ,אז גם זה נכלל 8. רשמתי …
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב מאוד מחשב חדש ואשמח לקבל הצעות וכיוונים למפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ופיתוח תוכנה קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CS:GO, PUBG, Battlefield ושאר משחקים חדשים שיצאו בהמשך. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה משרדית, משקל לא חשוב גם לא זמן סוללה, מחיר עדיף כמה שנמוך כמובן. מצאתי את זה: http://www.ctm.co.il/product.asp?id=588 בו שאהבתי בו דבר אחד זה דול קור 2 של אינטל גיגה זכרון וכרטיס לא של אינטל (יש לי נסיון לא טוב איתם). חשבתי איפה אני יכול להוזיל את העלות (מבחינת דרישות) ויש לי כמה שאלות: 1) האם גיגה זכרון זה תנאי הכרחי או שאפשר להסתפק ב512? 2) איך הכרטיס הגרפי של אינטל? והאם זה המפתח להורדת העלות המחשב? 3) איך המעבדים של AMD TURION כפולי הליבה כי הניידים המבוססים עליהם די זולים יחסית לכפולי הליבה של אינטל? בחיפוש שעשיתי הרבה מציינים שהם איטיhם. האם הם האיטיות שלהם פוגעת בעבודה שוטפת (אופיס ,גלישה)?
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תיכנות, צפיה בסרטים, שימוש כללי (בעתיד סטודנט לתחום הנדסי, כך שצריך להתאים ללימודים) * גודל המסך? 14-15.6 * האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? 1080*1920 (FHD) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שפחות מן הסתם, אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר מן הסתם, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לMSATA/SSD, אך לא חובה כי במקרה הכי גרוע אשדרג לSSD בעתיד הקרוב-רחוק * כונן אופטי? לא חשוב, עדיף שלא כדי להקטין את הגודל הפיסי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריו…
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום, מפרט מעודכן, תודה רבה! אשמח לעזרתכם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה מחובר קבוע ל-2 מסכים: מסך מחשב סטנדרטי 24-25" ב- VGA/DVI + מסך טלוויזיה 65" LG 4K ב- HDMI. על המחשב להריץ בקלות פורמטים של 4K. יציאת ה- HDMI תהיה מחוברת לרסיבר של Yamaha 5.1. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר לסטרימיניג, השימוש הוא די ביתי: אינטרנט, אופיס (יתכן מצב של ריבוי ק…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ידיד שלי יש לו נייד של אסוס ,ומלבד כניסות USB אין שום כונן אופטי,אני רוצה להתקין לו מערכת הפעלה מחדש ,האם אני חייב כונן חיצוני,או שיש דרך אחרת,הדיסק קשיח של 80 ג'גה ,מחולק לשתי מחיצות ,חשבתי שבאחד מהמחיצות יש גיבוי ,אבל לא מצאתי.מישהו יכול להדריך אותי,או לרשום לי קישור, כי האמת בניידים אין לי שום מושג.בנטבוק מדובר באולטרה נייד עם מעבד intel-atom.N.280 כונן כשיח 80 גיגה+אחד גיגה זיכרון,ובמדבקה רשום EEE pc 1000 h תודה לכם.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-