עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אורח rahf
    Started by אורח rahf,

אני מעונינת במחשב נייד בעיקר לשימוש בוורד ואינטרנט. המחשב צריך לניות קל- נייד ממקום למקום. תקציב: 2000-3000,

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  2. אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה... השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד. בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד). המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?). מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע. חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל הע…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. היי חברה, אני חייל, לכן אני חושש לקנות מחשב יקר ולהביא לבסיס. עוד שנתיים וחצי מהיום אתחיל תואר בטכניון במדעי המחשב- רציתי לשאול האם לדעתכם המחשב יוכל להספיק לי גם שם, או שעדיף לקנות משהו פשוט יחסית, למכור אותו לפני התואר ולקנות משהו חזק יותר? בסופו של דבר לשנה וחצי הקרובות יספיק לי גם מחשב ב2 לדעתי. אם אקנה מחשב זול ואשדרג אותו במידת הצורך, זה יצא לי יקר יותר? בכל מקרה בינתיים זה מה שחשבתי עליו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 באילת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בהתאם לצורך ולמה שפירטתי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתכנת בעיקר …

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. הפרסום בשביל חבר: 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מקסימום גיימינג מינימום מחיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן HDD וכונן דסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  5. אם אפשר להסביר איפה ובמה תתתבטא תוספת ה"כוח" למחשב בגלל תוספת הזכרון. אם בכלל תהיה תוספת כזו. במצבים האלה : א. I5 עם 4GB ב. I5 עם 6GB ג. I7 עם 4GB ד. I7 עם 6GB תודה.

6. שלום חברים, זו יותר בקשה לשדרוג... במידה וההודעה לא מתאימה לפורום זה אנא העבירו אותה. יש לי מחשב בן 3 שמשמש לגלישה באינטרנט וכסוג של HTPC לצפיה בסרטי DVD ובלו ריי כולל תלת מימד. כל הסרטים שלי מקוריים בדיסקים ולא הורדות (אני אספן). המחשב מחובר בו זמנית למסך 24" ולטלוויזיית LED תלת מימד של LG ושולחן העבודה של WINDOWS מוצג על שניהם כשאחד ממשיך את השני (Dual View). המפרט שיש לי נבנה בזמנו בעזרתכם, ומאז שדרגתי זיכרון, הוספתי צורב בלו ריי ולאחרונה גם שדרגתי את כרטיס המסך, אבל המחשב עדיין מרגיש עגלה. לוקח זמן עד שהוא עולה ומהרגע שפותחים את הדפדפן (אקספלורר או כרום) ועד שעולה עמוד האינטרנט הראשון עובר זמן. הגלישה עצמה יחסית בסדר... זה לא ממש ממש איטי אבל הייתי מצפה שיטוס. כולה אי…

• 4 תגובות
    • 780 צפיות
  7. אני כרגע מחליף את מערכת הAGP שלי ועובר לPCI-E, אני מוכר את ה7800GS שלי ואני זקוק למערכת טובה למשחקים בתקציב של 2500 ש"ח( חריגה תתקבל ;D) ללא מסך וכרטיס מסך , ללא רמקולים וציוד היקפי, [חשוב שיהיה ספק כוח איכותי, ומארז איכותי ( שלא יהיה טראנספורמר כי אבא שלי לא אוהב) בסביבות ה400 ] למרות שאין תכנונים לOC האם מפרט כזה בכלל ריאלי? שאלה נוספת היא- האם כדאי לי אחרי שאני מוכר את כרטיס המסך - לקנות 7300GS ולחסוך לכרטיסי DX10? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 877 צפיות
  8. שלום לכולם , אני מתכוון לקנות מחשב חדש בקרוב , התקציב יהיה כ4000K והדרישות הם : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפייה בסרטים (HD בעיקר) , שמיעה של מוסיקה,אינטרנט ואופיס.אני לא משחק בכלל . 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 22" 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך צורב כל השאר לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד רק INTE…

• 4 תגובות
    • 545 צפיות
  9. Started by 100100,

מעוניין לקנות את המחשב הנ"ל מרשת קיי אס פי. Lenovo IdeaPad Z500 MBYEJIV http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=17957 המחשב מעניין אותי כי לדעתי יש לו תמורה מצויינת למחיר (כרטיס מסך, מעבד, זיכרון , הארד דיסק , כל עלו ברמה טובה מאד) (תתקנו אותי?) טוב, אז אחרי שהחלטתי שאני רוצה את המחשב הנ"ל , החלטתי להקליד אותו בגוגל לראות אולי מחירים באיביי, באתרים שונים , ביקורות מחול, ומה שאני מוצא בגוגל זה רק אתרים מישראלים המציעים את המחשב למכירה. גם באתר של לנובו לא מציינים על דגמים אלא רק על סדרות דגמים )z500( פה אני חושד , איך אין שום אתר לא ישראלי שמכיר בדגם הזה? שהדגם מצויין בו? האם זה דגם שמשווק רק לשוק הישראלי? מוצר מדבקה? יש סיבה לחשוש?

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by aviel1988,

אני חושב בכיוון של להחליף את המחשב שלי וזה המפרט שיש לי כרגע: Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz Gigabyte GA-8IPE1000MK Kingston 256x2 PC3200 Gigabyte Readon 9200 128MB 128Bit WD 120GB 7200RPM מארז וספק ג'נריים מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 638 צפיות
  11. . מה התקציב המקסימאלי?1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג יותר מזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF 3 BF4 כול מיני שוטריים שיצאו בעתיד ומשחקי מרוצים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1050*1680 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 0 תגובות
    • 595 צפיות
  12. Started by aviz,

ואיך אפשר להזיל אותו בטיפה ? (300-400 שקל בערך) המחשב מיועד לא לי אלא לקרובת משפחה שלי די מבוגרת האמת שלא ממש צריכה משחקים וכל זה אבל היא רוצה מחשב שיהיה אמין ולא יעשה לה בעיות כמו המחשב שיש לה עכשיו וגם משהו שיחזיק לה די הרבה זמן בגל לזה חשבתי לקחת את הכרטיס מסך הזה

• 17 תגובות
    • 948 צפיות
  13. Started by amit921,

שמעו בניתי מפרט התקציב שלי זה גג 4.5 K וזה המפרט שעשיתי אני צריך לדעת אם זה טוב .. ושזה יהיה מחשב סוס..! ואני צריך גם שתעזרו לי למצוא קירור למחשב.. איזה עדיף וכל זה כי אני לא מבין ? מה לקחת ? מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box ¤651 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1174 לוח אם ASUS M2N-E ¤537 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31575 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤362 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤494 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 512MB PCIe ¤1482 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NCX1950XT-512 צורב LG GSA-H62N X18 DVD …

• 12 תגובות
    • 589 צפיות
  14. היי, אני עוזר למישהי לקנות מחשב לעבודה משרדית וסרטי HD בתקציב של עד 4000 ש"ח. המחשב ישמש אותה לכמה שנים טובות (5+) ולכן חשוב לשמור על אופק שדרוג. לקחתי את המפרט למטה מהמפרטים המומלצים בפורום ועשיתי בו כמה שינויים קטנים. מה דעתכם? תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים באבחנה גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת חוטית, עכבר חוטי, מסך, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. אורח עדי
    Started by אורח עדי,

רק לוח האם הלך. המעבד i5 הזיכרון ddr3 והכרטיס המסך עדין תקינים התושבת למרבה הצער היא 1655 ורק באיבורי מצאתי דגם אומלל שתומך בה. הצעות מה לעשות?

16. Started by PT,

אח שלי עובר דירה ולוקח לי את המחשב אז אני קונה חדש מה אתה אומרים: 1 Tsunami 350 Watt 151 ש"ח 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 BLACK 101 ש"ח 1 TwinMos 512MB 400MHZ PC 3200 DDR 724 ש"ח 1 WD SATA 120GB 8MB 622 ש"ח 1 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Silver Screwless Gaming Caseהמארז הנבחר של TOM 298 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8VT800 Pro VIA K8T800 670 ש"ח 1 AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,360 ש"ח 1 Prolink PixelView GeForce FX 5900LE 128MB 1,143 ש"ח סה"כ 5,067 ש"ח מה שלא פה אני לא צריך. יש מקום לשיפורים? יש אולי המלצה על כרטיס מסך יותר טוב בפחות או יותר אותו מחיר? תודה

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  17. Started by KensoDev,

שלום לכולם, אני מהנדס תוכנה עצמאי, בימים אלה אני מחפש לי מחשב שולחני לפיתוח תוכנות, פיתוח אפליקציות אינטרנט ועוד. המחשב לא אמור לשמש למשחקים אך לא ארצה להיות מוגבל. התקציב הוא 4500 ש"ח (ללא מסך, מקבדת ועכבר) כלומר מארז מחשב נטו. אשמח למפרט מומלץ לנושא. הייתי רוצה מחשב מבוסס על Q9550 לפחות וDDR3 8GB היות והמחשב הולך להריץ Windows7. תודה לכם,

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  18. Started by wallalon,

כרגע אני אקנה מחשב בארץ, אבל יש אופציה בקצה המנהרה לארה"ב, אז לא לשלול הצעות מרתקות תקציב - עד 6000 מטרות- מחשב לעבודה שלי בצילום ולשימושים אישים, צריך להיות נייד קל ובנוי כמו שצריך, ומספיק חזק לפוטושופ וכדומה. מסך - 13.3 אבל לוקח בחשבון גם 14 או 15 מעניינים שנכנסים תחת קטגורית המשקל (כמו הסמסונג 9 15") רזולוציה- לא קריטי, יותר חשובה איכות המסך תכלס, כי גם FHD יכול להיות זבל (בהירות, זוויות צפייה.....) דרישות מיוחדות- מחשב בנוי טוב כי הוא יהיה צמוד אלי לכל מקום. משקל - עד 1.8 קילו יציאות - HDMI זה כבר בסיסי היום, בלוטות לא חשוב אחסון- עדין לא סגור על זה אופטי- לא חובה עגינה- לא מע' הפעלה- יכול להשיג לבד ללא עלות אחריות - זה טוב הבנתי שלפוטושופ אין צורך בכרטיס מסך ייעוד…

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  19. הי, בבקשה המלצתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש' א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?750 ש' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ועבודה משרדית, עבור סטודנטית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 12''-13'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שידרוג למחשב עד 4000 ש"ח רק לוח אם, מעבד, זיכרונות והארד דיסק, מיועד למשחקים ול-OC.

• 10 תגובות
    • 749 צפיות
  21. Started by evy,

שלום לכולם,אני צריך את העזרה שלכם כי אני כבר התייאשתי מזמן.אני סטודנט באוניברסיטה וקניתי נייד של טושיבה למטרת לימודים וקצת פנאי. המחשב לאחרונה מוציא רעשי שריקה חלשים שנשמעים בחלל החדר ודיי מטרידים את האוזן בזמן למידה.ביררתי את מקור הרעש הוא מגיע מהדיסק קשיח.גם יש תופעות לוואי לעיתים רחוקות שבעת הפעלת סרט או משחק,יש תקיעות זמניות מלוות ברעש כמו תקליטור תקוע...סוג של "טררררר" ותקיעת תמונה ,ואז חוזר לפעולה תקינה. שלחתי את המחשב כבר פעם אחת למעבדה של "מפעיל טושיבה" בפ"ת,וכמובן אומרים שהמחשב תקין,כיוונתי אותם לאיזור ההארד דיסק אהם אומרים שלא שמעו רעש חריג והבדיקות שלהם מציינות שהדיסק קשיח תקין.אך בכל זאת יעשו עידכוני ביוס,ניקוי מאבק וכל מני שקרים למיניהם. וכמובן החזירו לי את ה…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  22. אז ככה, קודם כל שלום לכולם, אני חדש בפורום והמליצו לי עליו כפורום טוב לבניית מפרטים. אז...לפני כמה ימים נהרס לי המחשב, הלוח אם התחמם יתר על המידה ובקיצור הלך לעולמו. התקציב שלי כאמור דיי נמוך, כ2000 ש"ח. (גמיש איזה מאה או מאתיים למעלה). הפעולות שאני עושה במחשב: המחשב שלי הוא מרכז הורדות בעקרון, של סרטים וסדרות...(אני לא צריך יותר מ500 גיג'ה של HD בגלל שיש לי כונן נייד של 1TB) כמובן עבודה משרדית של ההורים, אופיס אקרובט וכול'... אם אפשר לכוון למחשב שיוכל לעבוד עבודה מרובה, כלומר להפעיל סרט לדוגמא וביחד עם זאת גם דפדפן, ואופיס וכו'. עוד דבר, מפענח HD...יש לי טלוויזיה HD בחדר ואני אשמח לחבר את הכרטיס מסך לטלוויזיה בHD. דבר אחרון אם זה לא מוגזם, להפעיל קצת משחקים עליו. לא ברמה…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אהלן, על איזה מחשב אתם ממליצים? תודה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Kukishin,

לאסוס מעבד I7 דור שמיני לאלטיטיוד I7 דור שביעי. שאר הנתונים זהים. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים