עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי, אני מעוניין למכור חלק מרכיבי המחשב הישן ורציתי לקבל קצת הערכות לגבי המחיר: E8400 Scythe Mugon 2 Asus P5Q Pro G.Skill 2x2G 1066MHz MSI 260GTX 216sp OCv3 (הגרסה החזקה עם 216 יחידות עיבוד) Enermax Liberty 400W כל הציוד תקין ב- 100%. שילוב של רכיבים הכי איכותיים. מוכן לתת הנחה לכל מי שיקנה את כל החבילה. רק להוסיף מארז וקשיח ויש אחלה מחשב למשחקים שעדיין מתמודד עם הכל בכבוד.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם. ראיתי שביומיים האחרונים הגיעו 2 דגמים האלה של ניידים של ASUS. אני מאוד מתלבט בין שניהם, כי הם מאוד מאוד מאוד זהים (גם במחיר). אני ארשום את ההבדלים העיקרים שמצאתי ביניהם: זיכרון: UL30VT: בעל 500 ג'יגה UL80VT: בעל 320 ג'יגה כונן דיוידי: ב-UL30VT אין ב-UL80VT יש גודל מסך: ב-UL30VT: עם 13.3 אינץ' ב-UL80VT: עם 14.1 אינץ' סוללה: ב- UL80VT: בסביבות ה-11.5-12 שעות ב-UL30VT: זה חלוק, יש שאומרים שזה אותו הדבר ויש שאומרים שהסוללה שלו חלשה בשעה-וחצי שעתיים מהסוללה של ה-UL80VT. הנה גם המפרט של כל אחד מהם לנוחיותכם: ASUS UL30VT-A1: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=UL30VT-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=he ASUS UL80VT-A1: http://www.qsys.co.il/pl_product…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by yoni11,

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים 900 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz LGA1150 520 ₪ - Gigabyte GA-H87-D3H LGA1150 170 ₪ - 4GB Crucial DDR3 1600Mhz 625 ₪ - NVIDIA GeForce Gigabyte GTX650 2GB GDDR5 OC 320 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 450 ₪ - NZXT Phantom 410 Black 360 ₪ - SeaSonic S12II-620 620W 90 ₪ - LG DVD-RW X24 מחיר סופי: 3435 ₪ הלוח אם מאוד חשוב לי , אני צריך לוח אם אפשרות לCROSSFIRE או SLI בעתיד עם USB 3.0 ,ESATA , SATA III ואודיו 5.1 המסך זה 24 אינץ FHD. תודה , אני מתכוון להוסיף עוד 4 גיגה זיכרון בעתיד.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. המפרט הזה בניתי בksp i7 3770k zalman sz cc92hs asus p8z77-v deluxe gskil 4*4gb ddr3 1600mhz ripjzws z edition quad channel cl 9-9-9-24 gtx 680 gigabyte שלושה מאוררים ssd 512gb samsung blu ray כונן antec high current gamer 900w active thermaltake armor revo full tower black one. מסך: ips236v של lg

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by dm7,

שלום. לאחר שקיבלתי כאן מס' הצעות למפרט מחשב, 'יצאתי מבולבל' ומבקש לעשות סדר ולקבל מידע על מס' רכיבים: 1- כרטיס מסך: מה ההבדלים המהותיים בין GTX 750 TI 2G לבין GTX 760 2G ? 2- לוח אם: מה ההבדלים המהותיים בין H81 לבין H91 - - - תגובה אוחדה: - - - מצטער, המודעה הוקפצה לפני שסיימתי לרשום את ההמשך. המשך לוחות אם- הבדלים בין H81, H91, H87 ? אין לי כוונה לבצע OC או שדרוגים בעתיד. תודה. מה התקציב המקסימאלי?- 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך-? לנצל במלואו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- 100 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ברמה סבירה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Black_eagle,

שלום. האם מישהו יודע איפה ניתן לקנות כבל מתח למחשב נייד? הזה עם ה תלתן בקצה השני? מישהו יודע עם הוא נמכר ב OFFICE DEPOT או ב BUG? תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. שלום רכשתי לפני מספר ימים מחשב נייד מדגם msi ex600 הוא מגיע עם מצלמה מובנית של 1.3MP מעל המסך אשמח אם מישהו יכול לתת לי קישור להורדת הדרייבר למצלמה הזאת יש לי ויסטה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנטית, בתקציב עד 2,500ש"ח, יקנה מאייבורי או KSP אילת. עדיפות ל- DELL. * מטרות המחשב? סטודנטית, עבודה משרדית+אינטרנט+סרטים. * גודל המסך? 15.6 אינצ'. * רזולוציית המסך? לא עקרוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (או מיני). * Bluetooth? לא עקרוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, סוג ושילוב לא עקרוני. * כונן אופטי? צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL. * כל דרישה מיוחדת שחשובה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני עכשיו בהתלבטות איזה מחשב נייד להביא, זה לא המחשב הראשי שלי אלא מחשב משני. גודל המסך שאני רוצה זה 13״-15״, מעדיף מעבד I5, זיכרון 3-4 ג׳יגה ראם, כרטיס מסך שיוכל להריץ סרטי full HD במסך חיצוני ובשלו בלי לקרטע, שיהיה סבבה למשחקים(לא כבדים מידי נגיד GTA SA) ויריץ אותם על איכות סבירה אבל זה לא השימוש העיקרי שלו. שימוש עיקרי בגדול יהיה מסנג׳ר אנטרנט שירים וכל מיני דברים די בסיסים, אבל לפעמים משחקים ועריכת תמונות כל מיני דברים בסגנון.. חשוב לי שהוא יהיה מעוצב יפה, ועדיפות שישקול כמה שפחות למרות שאני לא סגור עדיין אם אני מעדיף אותו קל מבחינת משקל או עם מפרט ממש טוב כי בתקציב הזה אני לא יוכל להביא שילוב של שניהם. ולגבי כונן דיסקים, ממש לא אכפת לי אם יש או אין במחשב אבל תכלס…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. דרישותי: תקציב 3K +- שימוש: גרפיקה בלבד ל-print+web בתוכנות: אינדיזיין+אילוסטרייטור+פוטושופ. אין צורך בציוד הקפי. ללא מערכת הפעלה. 8 בדרגת השקט מ-1-10 שום אוברקלוקינג. חשוב USB3 אחרי חיפושים ושיטוטים רבים ומפרכים נותרתי עם המפרט הבא שאני די מרוצה ממנו: מעבד Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray לוח אם ASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI דיסק קשיח WD 500GB Barracuda 7200RPM 16MB SATA III ST500DM002 ספק כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem זיכרון DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 מארז ‏CM 690 II Basic Black ATX Case תמיד יהיה משהו יותר טוב, וכבר נמאס לי לחפש... נ…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי?~5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?להצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כגון BF1 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1600*900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני לא יודע בדיוק איפה אני אמור לרשום הודעה זו , אם אתם יודעים ויכולים להעביר אז בכיף ... התכונות שלו הן כדלהלן : מפרט טכני מעבד: Intel core i5 4440 3GHz מערכת הפעלה: Windows 8 זיכרון: 8GB DDR3 אכסון: 1TB 7200 RPM כונן אופטי: צורב DVD כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GT 640 4GB סאונד: High Definition Audio 7.1 קישוריות: Wi-Fi b/g/n כולל עכבר ומקלדת אלחוטיים מימדים: 38.5 ‏X 17.6 X‏ 36.8 ס"מ (א X ר X ג) משקל: 6.86 ק"ג חיבורים 2 X USB3.0 4 X USB2.0 1 X Audio in 1 X Audio out X 1 Analog Audio in X 2 Analog Audio out 1 X DVI 1 X HDMI 1 X Display Port קורא כרטיסים 6 ב- חוות דעת , כבר קניתי אותו ... עלה 3,696 ש"ח עם המסך 4200 ככה מה אתם אומרים ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by izir,

שלום לכולם אני צריך לקנות 4 מחשבים לצורך משרד יותקן אליהם וינדוס או xp או 7 את המחשב צריך לשימוש משרדי בלבד ומשתמש רק בתוכנה אחד לא כבדה אני מחפש מחשבים מבחינת מחיר הכי זול מה המפרט שתוכלו להציע לי תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. נרכש בארה"ב, תחת אחריות (בארה"ב), אבל לא מכובדת בארץ :-( המסך המדובר הוא FHD ברזולוציה 1920X1080 (בניגוד לסטנדרט). מישהו יודע/יכול להמליץ היכן ניתן לתקן או למצוא מסך זהה/תחליפי עם אותם נתונים? כמה דבר כזה עשוי לעלות? כמובן, אשמח להמלצות על מעבדה אמינה. שאלה נוספת: אייבורי (למרות שאני לא מעריץ שלהם) מחזיקים ניידי לנובו עם מפרט דומה. האם הם מציעים שירותי מעבדה בתשלום (כלומר, האם יש אפשרות להחליף דרכם את המסך שלא במסגרת אחריות?) תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום רב לכול המסתכלים במודעה אני מעוניין לקנות מחשב לעריכת וידיאו עם תוכנת AVID MEDIA COMPOSER 4 כמו כן קבלתי מספר מפרטים ורצתי לדעת מה דעתכם על אחד המפרטים שקבלתי כמו כן התקציב הוא עד 6K בלי ציוד נלווה לאלן המפרט 1. לוח אם LGA 1366) Intel® Smackover DX58SO) 2. מעבד-Intel Core I7 930 2.8Ghz/8MB/4.8 GT/sec 3. מארז ATX COMPUCASE 6AR6 מארז שקט, בולמי זעזועים , מאוורר "12 שקטים, 4 חיבורי USB מקדימה. 4. ספק כח Thermaltake THOUGHPOWER 650W 5. זכרון- KINGSTON - 2GB DDR3 1333MHZ כמות 3.00 יח' 6. דיסק - WD WD5000AADS 500GB/7200/32MB SATA II 7. דיסק -D WD1002FAEX 1TB/7200/64MB SATA II Black PNY QUADRO FX 580 PCIE 512 mb Retail .8 כרטיס מסך 9. כרטיס קול משולב …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by dids22,

היי הנייד המדובר הוא asus vivobook s451la כמדומני. המחשב הגיע עם HD אחד ועם אפשרות להוסיף CD. אני רוצה לשים במקום של ה CD כונן SSD. פתחתי היום את המחשב לראות מה הולך בפנים ושמתי לב שהחיבור שם הוא שונה מהSATA הרגיל. הדגם של המחשב הוא חדש ולא מצאתי מידע על חיבור SSD. דבר נוסף, איך אמורים לקבע את הכונן למחשב, יש איזשהו מתאם? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם בנושא הזה. ראשית כל אני חייב לציין שאני מסוג האנשים שמעולם לא היה לו מחשב נייד ומעולם לא השתמש - אני לא חובב של המחשבים האלו, רק של נייחים. אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה, אז, לצערי, למרות שאני לא אוהב מחשבים ניידים, אני חייב לקנות אחד. מבחינת פירוט: * מטרות המחשב? שימוש ללימודים בלבד - אופיס, גלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אידיאלי באזור של 13,14,15 אינץ'. אני לא בטוח לגבי 10. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה יותר מדי, וזה לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? פירוט בתחתית ההודעה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עדיף פחות מ-2 קילו (אם קיים) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חייב * האם יש …

18. שלום לכולם ברצוני להתייעץ עימכם על מפרט למחשב מדיה שקט. המחשב ישב בסלון וסביר שיעבוד כל הזמן לכן ישנה חשיבות עצומה לשקט. מלבד סרטי HD, מוזיקה ואינטרנט לא יהיה שימוש נוסף במחשב. אין לי כוונה להקליט באמצעות המחשב (אולי בעתיד). המארז בכוונה עומד (הצעות נוספות יתקבלו בברכה), אני לא אוהב את המארזים השוכבים המיועדים לסלון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מאמין שיהיה ניתן לחסוך- ישנה אפשרות של חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, מוזיקה ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by orig123,

שלום ותודה מראש על העזרה! בן משפחה מבוגר כבן 60 ביקש ממני לרכוש עבורו מחשב נייד בתקציב של כ-2500 עם אפשרות לחרוג עד 3000 ש"ח. אני מתכוון לקנות לו את המחשב מאחת החנויות בארץ, עדיפות לאיזור המרכז, אבל אם יש משלוח כמו ברוב החנויות אז זה לא קריטי. מטרות המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט, ועבודה עם אופיס. אני מניח שרוב העבודה שתעשה עם המחשב הזה היא גלישה ומקסימום הורדת מצגות שמועברות במייל והצגתם, פלוס סרטונים ואולי גם סרטים באורך מלא. רצוי מאד למרות מסגרת הגבלת התקציב והעובדה שזה מחשב נייד פשוט יחסית שיהיה לנייד ספיקר יחסית איכותי, כי לדעתי הוא מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה דרך הרמקול הזה. אני יודע שזאת דרישה מעט בעייתית. גודל המסך - לדעתי לא מהקטנים ביותר כי בכל זאת מדובר באדם מב…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by prince8900,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by ronmar,

אני חושב לשפץ את המחשב שלי למטרות גיימינג כבד... להריץ הכל על הכי חזק ושירוץ חלק... בנתיים אני רק בודק אם שווה בכלל וכו אז אני רק רוצה לקבל חוות דעת בנתיים זה המפרט שלי: מעבד: AMD Athlon X4 840 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX לוח אם: Gigabyte GA-770T-D3L AM2/AM3 זיכרונות: Kingston 4GB DDR3 Crusial 4GB DDR3 1333 כרטיס מסך: Gigabyte HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - OC מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mmספק: FSP EPSILON 80+ 500W רזולוציה של מסך: 1080X1050 תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. היי, סוף סוף היגע זמני לרכוש מחשב! התקציב 4000 ש"ח לא צריך מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. הדרישות: 1. NO OC. 2. מעט משחקים אני כבר לא gamer . בעיקר אסטרטגיה וRPG. 3. סרטים והרבה- אני רואה תכנים ב-HD , 4. מוזיקה אני לא אודיופיל. 5. גלישה באינטרנט ו- text . 6. אני מעוניין שהמחשב יחזיק לעוד הרבה זמן, ברמת משחקים בנונית. 7. שקט לא חשוב - אבל אני לא רוצה לישון בתוך מטוס סילון. 8. בנוסף יש לי חדר קטן ואין לי מקום למארז גדול חשבתי על מחשב שבעתיד יוכל לשמש אותי כ- HTPC לכן הייתי מעדיף מארז קטן. 9. אני לא רוצה לחרוג מהתקציב. 10. והייתי מעדיף שייכנס שם לוח אם של asus עם Q6600 אם אפשר.. תודה לכל העוזרים!

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם! מחפשת משטח קירור טוב ולא יקר למחשב נייד, ראיתי כמה אפשריות כמו למשל : ‏Thermaltake T500 Laptop Cooler‎ (התמונה שלמטה) שנראה לי ממש טוב מה אתם חושבים? האם יש עוד משטחי קירור טובים עד 150ש"ח בערך? ויש גם משטחי קירור כאלה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23395&catid=903 אני מתלבטת בין השניים... (יש לי מחשב טושיבה 15.4 מסך אם זה משנה הגודל) תודה לכל העוזרים![br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 11:12:52 עזרה חברים אני לפני קנייה...[br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 11:34:10 חבר'ה... מישהו יכול לעזור, פליז [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, אני חדש ואני לא ממש מבין בחומרה (אוהבים אותך...) יש לי עכשיו פנטיום 4, 2000 מגה הרץ 256 מגה DDRAM כרטיס מסך 64 geforce 4 440mx (סמיילי מסמיק) החלפתי לפני כשנה לוח אם לASUS P4S800D, עם ההחלפה ניפתחו בפניי אפשרויות שידרוג נירחבות יותר. השאלה שלי, מה אתם ממליצים לי לשים? אני רוצה לשים מעבד של 3 מגה הרץ(הלוח אם תומך עד 3.2+) The P4S800D motherboard supports the lastest intel pentium 4 processor via a 478 pin surface mount ZIF socket. the pentium 4 processor with 512KB L2 cache on 0.13 micron processor includes a 800/533/400 MHz system bus,intel Hyper-Threading Technology... הלוח אם כמו כן תומך בDual Channel DDR, אז רציתי לשאול, יש לי כעת 256 DDRAM, אני יכול …

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא,רק אם ממש משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CRYSIS 2, THE WITCHER 2, AC:B -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר יותר טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים