ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום , אני רוצה לקנות מחשב נייח לטובת עבודות עיצוב, שימוש בעיכר בתוכנות כמו: photoshop ,Solidworks ,Blender ,illustrator,keyshot בתקציב של עד 6000 שח אולי טיפה גמיש. תודה
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח להמלצה למפרט מחשב לגיימינג לנער. תקציב עד 5000שח. חנויות אפשריות - STARTPC או KSP מה חשוב לי: 1. מעדיף מעבד אינטל 2. לא קירור מים 3. מארז אטום לגמרי (מינימום של אורות, אם אפשר - בלי לדים חוץ מזה של כפתור ההדלקה) 4. שקט מאד תודה
-
- 0 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני צריך מפרט עם כרטיס מסך איכותי וגם מעבד וזכרונות טובים גם צריך מסך דק וספק איכותי עד 6K
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
היי, אני בונה מארז להורים. שימושים: אופיס, אינטרנט, קצת תמונות, אולי קצת מוזיקה. בלי משחקים ובלי סרטים, בסיסי, אבל עדיין שירוץ חזק וטוב ומהר. חשוב מאוד שיהיה מארז יפה, ושהמחשב יהיה שקט, ושיריץ כל דבר בקלות כאמור. מערכת הפעלה אני עדיין לא יודע אם ויסטה או XP, אני מניח ויסטה. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוני), צפיה בסרטים גם ב HD. * גודל המסך 15.6 * משקל רצוי - לא ממש קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ככל האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-DVI, HDMI * בלוטות לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח 320 * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא ממש
-
- 5 תגובות
- 649 צפיות
-
-
היי, לפני שאפרט מה בדיוק אני צריך חשוב לי לומר שעשיתי סיקור על כל הפורום וראיתי שיש הרבה מאוד התלבטויות ושאין תשובה חד משמעית בנושא והדבר היותר קריטי ששמתי לב הוא שרוב המחשבים הניידים שנמכרים הם בעלי מעבדי U שהם מעבדים מוחלשים. אז ככה, טווח המחירים הוא בין 3000 ל-4000 שח כשכמובן העדיפות היא כמה שיותר קרוב ל-3000 כי זה תאכלס התקציב וכל מה שמעבר הוא כבר חריגה. המחשב הולך להיות בשימוש לתוכנות, למידה, שוטטות רגילה באינטרנט, סרטים וכו'. ללא גיימינג כפי שציינתי בכותרת. העדפה ל15 אינץ' אך אם יהיה מחשב בעל 13 אינץ' שהרבה יותר משתלם במחינת החומרה אז מן הסתם אשמח לדעת. המטרה שהמחשב יחזיק בין 3 שנים ל-5 שנים כשכמובן ברור לי שאצטרך לשמור עליו וגם על חיי הסוללה בהתנהלות תקינה כו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, ניתקלתי בבעיות עם סוללת המחשבץ המחשב הוא Lenovo 3000, N100 המחשת נכבה ברגע שאני מנתק אותו מהחשמל, בלי תהליך כיבוי בלי כלוםת כאילו שהסוללה לא קיימת. השאלה האם מדובר בבעיית טעינה או שפשוט הסוללה מתה לגמרי? ואנ לא יודעה אם החלפת סוללה תעזור לי. תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לעזור לחבר למצוא פאנל, לאחר שמסך המחשב שלו ניזוק. מדובר במסך 16" של HP Pavilion dv6-1050us עד כמה שהיה ידוע לי, הפרמטרים היחידים שצריך לבדוק הם: גודל המסך וסוג התאורה. הוא לעומת זאת העיר את תשומת ליבי, לכך שבהצעה לקניית פאנל "מקורי" ישירות מ-HP, כתוב: 512357-001 16inch widescreen BrightView BV display panel IMR, with web camera and microphone אני לא מבין כל כך מדוע אזכור המצלמה והמיקרופון השתרבב לכאן, וזה קצת ערער לי את הבטחון בנוגע לגנריות של החלק הזה, שחשבתי שאפשר להחליף בכל מסך שעונה לקריטריונים שכתבתי בהתחלה. אשמח לקבל עצה בנושא. תודה מראש, אלמוג.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות עכשיו מחשב נייד ואני מטלבת בין שלוש חברות DELL LENOVO HP . איזו חברה הכי מומלצת לקניה בארץ מבחינת אחריות וביצועים ? אם יש לכם דעה לחברה מבטיחה אחרת אל תהססו לשתף אותי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב 2500-3000 השאיפה לכיוון 2500 ללא מערכת הפעלה לא למשחקים כולל מסך וציוד הקפי תוכנות בשימוש: העיקרי אוטוקד ומעט RHINO בנוסף לשמוע מוזיקה וסרטים ואפשרות להקליט שידורי טלוויזיה מעוניין בזיכרון RAM גדול ללא OC לגבי מארז שקט-אני לא מחפש שירעיש לי כמו טרקטור אבל לא מעוניין להקפיץ את המחיר על מרכיב זה אם ניתן לצמצם יותר את התקציב אז זו הבחירה המועדפת כעיקרון עלות מינימלית עם תועלת מכסימלית
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
היי הלכתי לאיש מחשבים וביקשתי ממנו הצעה למפרט מחשב שמיועד למחשבים וסרטים. הוא הציע לי את המפרט הבא ב3000 שח, רציתי לדעת אם הוא טוב במחיר הזה ואם כדאי לי לשנות בו משהו. מעבד: intel i-5 4440 haswell לוח אם: gigabyte ga-h87m-hd3 דיסק קשיח: western digital 500gb caviar blue זיכרון: kingston ddr3 1600mhz צורב: dvd x24 asus מארז: sama atx ספק כוח: zumax pro 550 watt כרטיס מסך: gtx650 2gb תודה ויום טוב!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4500 (אם יש משהו יותר טוב ניתן לחרוג מעט). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים תואר בהנדסת מכונות, שפות תכנות, solidworks. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לפחות 256GB SSD אחסון. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
צהריים טובים לכולם, אני מתכנן מחר רכישה של אחד מהמחשבים הנ"ל בואותו סכום של 4000ש"ח (ליד שניה כמובן) שני המחשבים בני חודש עם אחריות לשנה סגורים בתוך קופסה אני דיי מעדיף את ה hp בעל מעבד משודרג לדגם שלו t7300 במקום t7100 הוא בעל גיגה זיכרון (שאני מתכוון לשדרג ל2 גיגה) +קורא טביעות אצבע יש לו רק חיסרון אחד לטעמי והוא הכרטיס מסך (intel x1300 256mb) חוץ מזה לדעתי הוא עדיף בהרבה מבחינה חיצונית גם על ה acer הacer בעל 2 גיגה זיכרון עם מעבד 1.8 כפול ליבה של amd וכרטיס מסך nvidia 8400gs המחשב הזה לדעתי ממש נשמע טוב חוץ מהקטע של המעבד שנראה לי שהולך לטובת hp החיסרון הנוסף שלו לטעמי הוא ה"לוק" שלו שממש לא מתקרב ל hp מה אתם אומרים ? על מה אתם הייתם הולכים? האם ה x1300 חלש משמעותית …
-
- 7 תגובות
- 997 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 9500 שח כמובן לצמצם כמה שיותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד, עריכה גרפית משחקים כמו HORIZON ZERO DWAN, RDR 2 ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 10/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא הכי חשוב לי אורות אבל אם יש משהו לא יקר אז בכיף, רוצה שיהי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
רציתי לדעת אם כרטיס מסך PCI-Express Ati Radeon X300SE 128MB טוב למשחקים חדשים...? אשמח לקבל עצות שיפור המחשב.... תקציב: 4000 מפרט מחשב: INTEL PENTIUM D 820 2.8 ghz מעבד: intel Pentium D 820 Dual Core 64Bit 2MB Cache לוח אם:Chipset Intel 945 תומך Dual Core זיכרון:1024MB Dual DDR2 533MHz כרטיס מסך:PCI-Express Ati Radeon X300SE 128MB דיסק קשיח: 80GB SATA 7200RPM 8MB cache כונן אופטי: צורב CDRW 52x32x52 תודה....
-
- 65 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לבן דוד שלי שמיועד למשחקים (קונטר סטרייק, קריסיס זה מה שהוא משחק) אמא שלו תיקצבה את זה ב1000-1300 ש"ח תודה
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
אחרי התלבטות בין לפטופ למחשב נייח, הוחלט ללכת על מחשב נייח אבל תותח. התוכנה הכי חזקה שהוא צריך לסחוב היא 3dmax. אני רוצה המלצות לא רק על מפרט מומלץ אלא גם על מקומות אמינים שיכולים למכור, להרכיב ולתת תמיכה במקרה של תקלה. (באזור ת"א). אפשר לחרוג מהתקציב אם זה משהו במצדיק את זה. כרטיס מסך טוב, 1GB RAM , pentium 4 , open gl, dvd, מסך שטוח 17"מחוץ לתקציב אבל אשמח לשמוע על המלצות. תודה
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
מחר אני לוקח את המפרט להצעת מחיר בחנות פה איפה שאני גר. אני רוצה לדעת עם מה שאני בחרתי פה הכי כדאי: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM Gigabyte GA-P35C-DS3 Conroe Support GP35CDS3 NZXT Apollo No PSU Silver Arctic Cooling Freezer 7 Pro Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU Glacialtech 120mm Case Fan Hydrodynamic Bearing 18dba 36CFM G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) F2-6400CL4D-2GBPK CL4-4-4-1 WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 S203B סה"כ יצא לי כ-5540 ש"ח.. מחר להצעת מחיר אז ענו לי בהקדם. אני מזכיר שהוא למטרת משחקים בעיקר, וגם OC..
-
- 10 תגובות
- 799 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, עריכה גרפית דו מימדית. * גודל המסך? 13- 14 " * משקל רצוי? עד 2.300 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3 רצוי * בלוטות? ? * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD, צורב יהיה נחמד * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי מאוד * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה לחברה, אך כן למינימום אחריות 3 שנים. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
לפני חודש וחצי-חודשיים חבר שלי הרכיב לי מפרט. אני מניח שזה כבר לא עדכני והוא גם המליץ לי לשאול בפורום פה לראות מה השתנה במהלך החודשיים האחרונים. זה המפרט כדלקמן: אם תוכלו, כתובו לי מה אתם מציעים לשפר, להוסיף להוריד וכו'. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 494 צפיות
-
-
שלום בימים אלו אני מתלבט בנוגע לקניית מחשב נייד של דל,התקציב שלי לכול היותר 4,000.אני מוגבל כלכלית יחסית אני צריך מחשב קל שישמש אותי לאינטרנט,כתיבה ובעיקר תכנות אין צורך לא במשחקים ולא עבודות גרפיות עתירות ביצועים. מה שכן יש צורך אדיר באמינות,יכולת ניידות גבוהה,אחריות למשך זמן רב ככול האפשר-3 שנים. אני מתלבט בין שני דגמים Vostro 1014 (שיש לחבר שלי שממליץ עליו) לבין Latitude E5400 ? את המחשבים הנ"ל אני מתכוון לרכוש מnotebookclub,דרך אגב בנוגע לאחריות של דל-חלק מן האחריות זה טכנאי עד הבית? http://www.notebookclub.co.il/cat-Dell+Vostro+1014.htm http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400-t72.htm אם מישהוא מכיר מניסיון ,כול חיסרון או יתרון משמעותי של אחד המחשבים אנ…
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב חזק למתכנת: מסך 15.6" לא מבריק רזולוציה פחות מ-FullHD , אידאלית - 1600X900 מעבד i7 כרטיס מסך טוב דיסק קשיח - כמה שיותר מהיר וגדול.
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
חבר שלי קיבל אותו מתנה מתורמים מארה"ב (עקב פציעה מקסאם..) ואין לו דיסקים בכלל! בבקשה תעזרו לי.. וניכנסתי כבר לאתר של HP אבל אני לא יודע איזה דרייבר מדוייק להוריד. תודה לעוזרים והמשך יום טוב (:
-
- 1 תגובה
- 713 צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עד 500 ש"ח! * מטרות המחשב? תכנות לצרכי עבודה (וירטואליזציה) , Eclipse בעיקר. אבל מדי פעם על xCode ע"י VMware. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מכיר את ההבדל. * רזולוציית המסך?יותר גבוה יותר טוב לא פחות מ1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?בסביבות 1.5 ועדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4-5 שעות שעות רצופות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, usb3, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?עדיפות לSSD של 250. אם לא ניתן אז HDD של לפחות 500 עם SSD CASHE. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-