ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
היי אנחנו רוצים להשתדרג ולקנות מחשב עבור שימושים כללים וגם גרפיקה (ADOBE לסוגיו) תודה לעוזרים יניב 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - ADOBE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות ג…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך- אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בפוטושופ, סרטי HD, תכנות מדי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג, אבל זה יהיה נחמד אם יוכל להריץ Simcity 5 בהגדרות בינוניות או נמוכות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). office , טורנט , דפדפן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני משתמש בשני מסכים מחוברים ובחרתי באפשרות Landscape 1. 1680X1050 2 . 1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למנהל בחברה דרוש מחשב נייד חדש עם דגש על הפרמטרים הבאים: 1. ניידות מקסימלית (משקל מינימלי) 2. זמן סוללה ארוך 3. מסך איכותי ונוח לשימוש ממושך בדרכים (מטוסים/רכבות) - שימוש משרדי בעיקר אבל גם קוד. 4. מקלדת נוחה לשימוש של ממש. 5. רמת ביצועים גבוהה. 6. עמיד, בנייה איכותית לשימוש לאורך זמן בדרכים. על הכוונת כרגע: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7616 http://www.htzone.co.il/BenefitsItemPage.asp?item_id=3747&sub_category_id=1040&id=899 http://www.htzone.co.il/BenefitsItemPage.asp?item_id=3590&sub_category_id=1040&id=899 http://ksp.co.il/?select=.268..271..43.&list=1&sort=3&glist=1&uin=16180&txt_search=&buy=&minprice=4319&m…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייח עם מעבד I5 וזיכרון 4GB. המחשב הוא כבין 7 שנים. המחשב החל לעשות בעיות של קריסות וכל מיני בעיות של איטיות בקיצור לא עובד כמו שצריך כפי הניראה יש בעיות של חומרה ותוכנה כי משהו אמר שיש כניראה בעיה בלוח ובזיכרון. שאלתי האם כדאי להחליף את כל המחשב לחדש?או לתקן את הקיים. האם אני יכול כיום להשתמש במעבד הנ"ל במחשב חדש. ושאלה חשובה האם יש הבדל גדול בין המעבד שיש לי כיום מבחינת ביצועים למעבד I5 של היום (I5 750 2.67GHZ-המעבד שיש לי כיום) תודה אשמח מאוד לעזרתכם והמלצתכם לפני החלטה שלי
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני חושב לעשות כמה שינויי חומרה ותוהה כמה אוכל לקבל עם הלוח והמעבד הבאים: לוח: MSI H55M-ED55 מעבד: Intel Core i5-661 3.33GHz 4MB אם כחבילה או אם בנפרד. לשני הרכיבים יש אחריות של עוד כ-6 חודשים. ויש בכלל מה לנסות למכור את הספק הבא: INWIN 450W PowerMan?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני להתייעץ עימכם על מפרט למחשב מדיה שקט. המחשב ישב בסלון וסביר שיעבוד כל הזמן לכן ישנה חשיבות עצומה לשקט. מלבד סרטי HD, מוזיקה ואינטרנט לא יהיה שימוש נוסף במחשב. אין לי כוונה להקליט באמצעות המחשב (אולי בעתיד). המארז בכוונה עומד (הצעות נוספות יתקבלו בברכה), אני לא אוהב את המארזים השוכבים המיועדים לסלון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מאמין שיהיה ניתן לחסוך- ישנה אפשרות של חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, מוזיקה ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש על העזרה! בן משפחה מבוגר כבן 60 ביקש ממני לרכוש עבורו מחשב נייד בתקציב של כ-2500 עם אפשרות לחרוג עד 3000 ש"ח. אני מתכוון לקנות לו את המחשב מאחת החנויות בארץ, עדיפות לאיזור המרכז, אבל אם יש משלוח כמו ברוב החנויות אז זה לא קריטי. מטרות המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט, ועבודה עם אופיס. אני מניח שרוב העבודה שתעשה עם המחשב הזה היא גלישה ומקסימום הורדת מצגות שמועברות במייל והצגתם, פלוס סרטונים ואולי גם סרטים באורך מלא. רצוי מאד למרות מסגרת הגבלת התקציב והעובדה שזה מחשב נייד פשוט יחסית שיהיה לנייד ספיקר יחסית איכותי, כי לדעתי הוא מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה דרך הרמקול הזה. אני יודע שזאת דרישה מעט בעייתית. גודל המסך - לדעתי לא מהקטנים ביותר כי בכל זאת מדובר באדם מב…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך למצוא מחשב בעל המאפיינים הבאים בתקציב של 9000 +/- גודל מסך 14 מעבד דותן 740/750 זכרון 1GB DDR2 כרטיס מסך X600 דיסק קשיח 40-80 כונן DVD אפשר למצוא משהו כזה בתקציב של 9000?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, כיום משתמשים ב-Boxee ומחפשים להשתדרג מבחינת היכולות ולסייע לניתוק מחברות הכבלים (נעבור לעידן פלוס). נשמח להמלצה למפרט למחשב סלוני, שקט שיריץ XBMC. בנוסף, מכונה זו תשמש גם כ-NAS למשפחה. ישנה אפשרות להביא חלקים מארה"ב (ללא משלוח וכו') אז ניתן לקחת זאת בחשבון מבחינת הערכת עלויות של המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - נראה שכדאי לנסות לדחוף את המקס' בתקציב הנתון. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מדיה סלוני ושרת גיבויים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, המחשב הוא להורי. בהנחה שאני לוקח אחד ממפרטי המחשב המשרדיים שמפורסים באתר, כאשר אין לי באמת צורך בכונן 275GB SSD האם אפשר לנצל את אותו התקציב בצורה טובה יותר. בניתי מפרט ב - TMS הייתי שמח לקבל הערות: איפה ייווצר צוואר בקבוק. האם שווה לשים ספק אחר/ כונן SSD אחר? תודה מראש מעבד: Intel Core i3 7100 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪457 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-H110M-S2V כמות: 1 מחיר: ₪217 מארז: Antec VSK-4000B-U3 כמות: 1 מחיר: ₪130 …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מפרסם ב3 פורומים נוספים - ובאף אחד אני לא מוצא את הקונצנזוס. איי גיב אפ , אין לי מושג מה לקנות. אז החלטתי לתת לכם להתפרע וללכת עם האינטואיציה שלכם - רק חשוב לי שיהיה לו גיגה זכרון לפוטושופ ואני אקנה כנראה את זה שיהיה הכי מנומק והגיוני
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאמור לשמש בעיקר לעבודה משרדית, קצת למשחקים ואפליקציות. חושב שלא יעשה רעש/חום ושיהיה טוב לפחות לשנתיים-שלוש. לא ל-OC בשלב זה. 1 IE6600 מעבד Intel Conroe Core 2 Duo E6600 - ¤2,000.00 ¤2,000.00 1 INFI975X לוח אם Dfi Infinity 975X /G - ¤1,010.00 ¤1,010.00 1 VS2GBKIT667D2 זיכרון CORSAIR VALUE 2x1GB 667Mhz - ¤1,298.00 ¤1,298.00 1 360GD דיסק קשיח Westren Digital WD360GD RAPTOR - ¤600.00 ¤600.00 1 LV156 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT Extreme TDH 256 - ¤999.00 ¤999.00 1 4167B צורב LG GSA-H10A DVD±R/RW X16 - ¤182.00 ¤182.00 1 6919 מארז COMPUCASE CI-6919 300w ATX SUPER MIDI - ¤489.00 ¤489.00 1 ELT400AWT ספק כח Enermax Liberty 400W שלוש שנות אחריות - ¤495.…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הציעו לאבא שלי P4 2.4, 512 DDR400, HD60GIGA SATA וכרטיס מסך GF4 MX440. הוא צריך את זה לישומים לא כבדים ולמצלמה מיוחדת לצילום שיניים. השאלה שלי אם הוא צריך כרטיס מסך טוב, משהו בסגנון ATI RADEON 9600 PRO ומעלה או שה GF4 MX מספיק? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי שביומיים האחרונים הגיעו 2 דגמים האלה של ניידים של ASUS. אני מאוד מתלבט בין שניהם, כי הם מאוד מאוד מאוד זהים (גם במחיר). אני ארשום את ההבדלים העיקרים שמצאתי ביניהם: זיכרון: UL30VT: בעל 500 ג'יגה UL80VT: בעל 320 ג'יגה כונן דיוידי: ב-UL30VT אין ב-UL80VT יש גודל מסך: ב-UL30VT: עם 13.3 אינץ' ב-UL80VT: עם 14.1 אינץ' סוללה: ב- UL80VT: בסביבות ה-11.5-12 שעות ב-UL30VT: זה חלוק, יש שאומרים שזה אותו הדבר ויש שאומרים שהסוללה שלו חלשה בשעה-וחצי שעתיים מהסוללה של ה-UL80VT. הנה גם המפרט של כל אחד מהם לנוחיותכם: ASUS UL30VT-A1: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=UL30VT-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=he ASUS UL80VT-A1: http://www.qsys.co.il/pl_product…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים(בבאלס,פרוט נינג'ה וכדומה), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6, רצוי מסך מט אך לא חובה. * רזולוציית המסך? אין לי מושג בעניין, משהו רגיל, כמובן שייתמוך ב FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי- 2-2.5 קילו מקסימום עם שאיפה ל 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות עבודה בסוללה נראה לי סביר למחשב מסוג זה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חובה HDMI, רשת, USB,Bluetooth אם אפשר גם ESATA. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שאיפה ל ssd אם נכנס במסגרת התקציב ותלוי גם בנפח (רוצה כ 500 ג'יגה זיכ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט מיועד להרצת המשחקים החדישים ביותר http://www.metromedia.co.il/products/20430 באיזה משינויים הייתם משקיעים תודה מראש
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לסבתא שלי.. לא משהו רציני או טוב במיוחד.. אבל הכי חשוב שיהיה עם מסך 17 אינצ' TFT המחשב צריך לכלול הכל.. חשבתי על הדבר הזה מנעה מחשבים: AMD SEMPRON 2800 256KB BOX 754 64BIT 490 ¤ 1 GIGABYTE K8VM800M 430 ¤ 1 PQI DDR 512MB 400MHZ 330 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB JB 365 ¤ 1 DVD TOSHIBA X16X48 150 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 COMPUCASE 6K29 290 ¤ 1 MAG MS776 12MS 1545 ¤ 1 סט מקלדת ועכבר חלונות 45 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 מחיר סופי: 3750 למזומן יש המלצות למחשב זול יותר אולי?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
dell inspiron 1520 - מחיר: 7000 ש"ח מעבד t7300 2.0GHz ,800MHz FSB 2X1024 במהירות 667Mhz 120GB 7200 RPM 15.4" Wide Screen XGA+ display with TrueLifeTM 1440x900 NVIDIA® GeForce Go 8600M GT 256MB ------------------------------- toshiba satellite a200 1|w - מחיר: 6500 ש"ח מעבד T7250 2.0 GHz 2X1024 במהירות 667Mhz 200GB 4200 RPM wide: 15.4" TruBrite 1280x800 ATI RADEON HD2600 256MB UP TO 1024MB
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטי FHD, מולטיטסקינג, אופיס... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, CRYSIS2, GTAIV, ובקיצור המשחקים העכשוויים הכבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ככה בגדול תוכנות כמו קיובייס אבלטון סאונד פורג' וכאלה שימושי עיקרי . שימוש משני כמובן ובין לבין משחק פה משחק שם לא מהכבדים התקציב הוא 5000 אפשר לחרוג אם זה הכרחי ונחוץ ורצוי לחסוך :] עוד הערה חשובה צריך גם שתי מסכים בגדול 18-20 אינץ שיהיה זול זה הכי מעניין בקטע הזה קיבלתי מפרט בעלות של 4500 תנו חוות דעת עליו העדפתי להתייעץ קודם פה איתכם אם יש מה לשפר מה להחליף או לעשות אחד אחר תודה לעוזרים מעבד לחץ לתיאור מפורט Intel Core i7-2600 3.40 ~ 3.80 GHz x4 QUAD CORE 8MB Cache קירור מעבד לחץ לתיאור מפורט Scythe Low Noise, 3 Heat-Pipe CPU Cooler לוח אם לחץ לתיאור מפורט Intel P67 Express Based Main Board קירור פאסיבי לרכיבי הלוח לחץ לתיאור מפורט Passive Bridge & Mosfet Heatsi…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הינו בין 2800 ל3500. רצוי כמה שפחות אך אפשר לחרוג גם מעט יותר אם יש צורך - חשוב שיענה על כל הצרכים שציינתי למטה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גרפיקה - אינדיזיין אילוס' ופוטושופ, והרבה קריאה ועריכה …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שימושים עיקריים: תוכנות תיכנות וקימפול (Visual Studio) מכונות וירטואליות גלישה בהרבה טאבים בו זמנית, כולל Flash/Java/etc ובאופן כללי הפעלה של די הרבה תוכנות יחסית כבדות בו זמנית משחקים אני אוהב לשחק מדי פעם אבל איני גיימר כבד, אין לי צורך ברזולוציות גבוהות או פילטרים מטורפים. Future Proofing (או בתרגום חופשי - "עמידות לעתיד") אני מחפש מחשב שיחזיק הרבה זמן, ומעבר לכך גם כאשר יגיע הזמן לשדרגו ארצה להיות מסוגל לעשות זאת בקלות יחסית (בלי להחליף לוח אם ו\או מארז, למשל). שימו לב שלמטרה זו בחרתי, בין היתר, לוח אם עם : USB 3.0 SATA 3.0 אני לא מתכנן אוברקלוק, למרות שאני מניח שעוד כמה שנים הכל יהיה אפשרי (אם כי אני בספק שישתלם לי להוציא עכשיו כסף במיוחד לתכנון עתידי כזה, מה ג…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, כמה מורגש הבדל בין i3 ל i5 במחשב נייד לעבודה משרדית? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…
-
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
היי.. יש לי מחשב נייד asus g550jk cn367h הוא ללא ssd וברצוני להוסיף לו. כרגע יש לו 1t 7200rpm הבנתי שאפשר להוציא את הכונן תקליטורים לקנות מתאם +hard drive ssd ולחבר אותו במקום הכונן תקליטורים. כמה שאלות לגבי זה. 1} האם זה אפשרי? 2} האם השינוי הזה יעזור לחיי הסוללה ? 3} במידה וזה אפשרי מה כדאי לעשות לחבר את הssd במקום ה1t המובנה ואת ה1t לחבר במקום הכונן תקליטורים?או שפשוט לחבר את הssd בלי לגעת ב1t 4} האם הכונן שיחובר במקום הכונן תקליטורים יופיע כחיצוני {לדוגמא כמו usb}
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-