עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. רצוי שן כחולה. רצוי שיהיה לו דריוורים לווינדוס 8 (יש לי כבר את הרשיון - לסטודנטים של הנדסה באונ' זה בחינם!) . עבודה משרדית, קצת צפיה בסרטים גודל המסך? 13\14 רצוי עם כרטיס מסך טוב (אך לא חייב). * משקל רצוי? כמה שיותר קל. 1.5קילו משהו כזה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 6 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין * Bluetooth? רצויו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDDו SSD,) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מסך מגע זה טוב, אם יש באקטרה תקציב גם כרטיס מסך טוב אז מה טוב.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by biotech326,

שלום, לידידה טובה שלי שעברה לחו"ל יש לפטופ דל דגם 5323 הלפטופ לא מגיע לוינדוס והמקלדת לא עובדת, ניסיתי מקלדת חיצונית אבל גם לא עובד. אני רוצה לממש את האחריות של דל אבל לפני כן אני רוצה לגבות את המידע של ההארד דיסק שלה דל לא מוכנים לגבות את המידע לפני שיסדרו את הלפטופ ואלו תמונות מאוד מאוד חשובות לה ... פירקתי את הלפטופ והוצאתי את ההארד דיסק אבל יש לו חיבור מוזר ומיוחד של לפטופים שאני פחות מכיר. לפני מימוש האחריות והרכבת ההארד דיסק בחזרה אני רוצה לגבות את המידע בצורה הטובה ביותר והזולה ביותר. כל מה שיש לגבות זה תיקיה בשם "תמונות" שנמצאת בשולחן עבודה שלה שאני לא יודע כמה היא שוקלת עדיין. השאלה מה כדאי: 1) ללכת לחנות כמו אייבורי ולבקש שהם יגבו. 2)להזמין איזשה…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. שלום, המחשב הישן שלי התחיל קצת לעשות פדיחות לאחרונה וכבר עברו איזה 5-6 שנים מאז שקניתי אותו, ועכשיו שאני משתחרר ומתכוון לעבוד חשבתי לשלוף איזשהו חיסכון שהיה לי ולהתפנק במחשב חדש. 1. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. א) מעדיף לחסוך כמה שיותר שיעלה אפילו פחות מהתקציב (קראו בהמשך) ב) 4000 זו החריגה, אין יותר מזה. גם לא רואה סיבה שיגיע לסכום כזה. 2. סרטים, אינטרנט וגיימינג. ב) אססינס קריד, דרגון אייג', ביושוק. משחקים עדכניים. כרגע ברזולוציה של 1050X1680 עם מסך 22", אבל ייתכן שאקנה מסך חדש שאיתו תעלה גם הרזולוציה. מעדיף הגדרות גרפיות כמה שיותר גבוהות, אבל כל עוד זה במסגרת התקציב. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. יש כמה רכיבים שיתכן ואין צורך, קראו בהמשך. 5. שקט מאוד חשוב (9-1…

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. Started by Xardas,

שלום, הייתי רוצה לדעת כמה לדעתכם המחשב שווה כיום? הוא במצב מצויין. http://www.tms.co.il/preview/spec/kbs5vn4l תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. איך המפרט הזה מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz Haswell קירור מעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte B85M-DS3H כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX 770 Windforce OC 2GB מארז: NZXT Phantom 410 Chimera 4S ספק כח: FSP Raider 80Plus Silver 650W זיכרון: Hynix SK DDR3 1600Mhz 1.5V 16GB אחסון פלאש: Plextor SSD M5S 128GB SATA3 אחסון: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כונן אופטי: Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA windows 7 5500שקל tms האם i5 יספיק לי לעבודה עם מאיה, אני כרגע סטודנט ככה שזה עדיין לא לעבודה

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  6. Started by reviZor,

שלום חברים ידידה שלי מתחילה ללמוד גרפיקה ממוחשבת לרוב פוטושופ, והיא רוצה מחשב שיעשה את העבודה עד 2500 ש"ח כולל ציוד היקפי. תודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by -m..l-,

היי, קניתי השבוע את המחשב הזה : http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X450LD/ וקניתי את הזיכרון הזה https://ksp.co.il/?uin=15706\ על מנת להרחיב ל8GB אבל! וינדוס 8 לא מזהה את ההרחבה של הזיכרון ורושם שיש רק 4 זמינים. אני על 64bit, נכנסתי לביוס ולא מצאתי משהו שיכול לעזור שם ואני נמצא על ה firmware הכי חדש לביוס. האם התקלה מוכרת למישהו והוא מכיר פתרון? אייסוס ישראל התנערו מאחריות ואמרו שברגע שמוסיפים ראם הם לא אחראים והאחריות תקפה רק אם אני אוציא את הראם... נפלא. תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  8. Started by MrFantstic,

היי לכולם אשמח לעזרתכם, כמה לדעתכם שווה המחשב שלי? (מחיר פר חלק) מראש אני יאמר כל החלקים כמו חדשים נקנו מאייבורי לפני פחות משנה, שמורים ומטופלים + לא נעשה להם אוברקלוק+אריזות+קבלות+אחריות. מעבד i7-3770K לוח אם Asus Sabertooth Z77 זכרונות 16GB Corsair Dominator Platinum שני סטיקים של 8 ג׳יגה במהירות 1600. מארז Cooler Master Storm Stryker ללא שריטה וללא מודינג, מלבד כמה מדבקות כמו של המעבד והלוח האם שניתן להוריד בקלות. ספק כוח Seasonic Platinum 860 WATT 80+ Platinum כרטיס מסך Asus GTX780 (הרגיל עם העיצוב שדומה לTITAN) ללא אוברקלוק מהמפעל/חנות, וגם לא נעשה אוברקלוק עצמאי. אני עוד לא סגור לגבי הכוננים הקשיחים שלי אבל אני יודע כמה פחות יותר אלו שווים. אלה החל…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. * מטרות המחשב? משחקים בינוניים צפיה בסרטים, עבודות משרדיות וצפיה בסרטים.פוטושופ.וירטואליזציה - כמה מערכות הפעלה ב-PC אחד * גודל המסך?15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי?לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500 * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?חשוב איכות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם =צבע שחור חשבתי על שתי מחשבים http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12544…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by amir47,

[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] שלום לכולם, אני מקווה שזה המקום לשאול ובכן, אני מתכנן לקנות לאפטופ מארה"ב (Bַַ&H) ודי ננעלתי על שני דגמים של אסוס. ASUS N56JR http://www.bhphotovideo.com/c/product/1015794-REG/asus_n56jr_eh71_15_6_notebook_computer.html ו ASUS N550JV שניתן לרכוש בארץ בכ 1600שח יותר. המרכיבים הבסיסיים שחשובים לי הם- מעבד intel core i7 זיכרון 8gb וזהו.. המחשב לצרכים די בסיסיים אך אני עובד גם עם מוסיקה וגרפיקה לא מעט. ההתלבטות וההתמקדות היא על הN56JR אך הבנתי שהוא דגם בעייתי ולמרות המפרט המפלצתי לעיין הוא די פרובלמטי.. אשמח אם מישהו מכיר או לחילופין יוכל לייעץ לי ברכישה של לאפטופ טוב .. תודה …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. שלום, אודה מאוד למפרט איכותי עבור מחשב שישמש לעריכת ווידיאו מקצועית על CS6, עבודת אפטר ומעט גרפיקה ותלת בתוכנות אחרות (דוגמת ריינו ומאיה). המקומות בהם אני מבולבל במיוחד הם לוח האם (הבנתי שאין משמעות יתרה להשקעה כלכלית בו), והכרטיס הגרפי (לא הצלחתי למצוא את הכרטיס הטוב ביותר עבור המחיר) כמו כן, אני לא בטוח לגבי ההבדל בין TRAY ל-BOX במעבדים, ואיזה מעבד הוא העדיף עבורי. האם אפשר בעתיד לשדרג את המעבד? אני מכוון ל32g של RAM. באופן כללי, אני מעוניין שהמחשב יעבוד בצורה חלקה, ולא יגרום לי להמתין שנים בעבור רינדורים וביצועים גרפיים. נמאס לי מזה השאר בטבלה, תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להישאר סביב ה-7K ב) במיד…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. * מטרות המחשב? משחקים בינוניים צפיה בסרטים, עבודות משרדיות וצפיה בסרטים.פוטושופ.וירטואליזציה - כמה מערכות הפעלה ב-PC אחד * גודל המסך?15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי?לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500 * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?חשוב איכות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם =צבע שחור חשבתי על שתי מחשבים http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12544 htt…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by itay3ezvenum,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: איבורי אבל לא חייב אם יש מחשב כמובן יותר חזק למשל אם אותו מחיר במקום אחר או מחב יותר טוב וזול בחנות אחרת מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: חודש חודשיים תקציב:7000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: בלי חריגה יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: שנה לפחות חברת המחשב הניד המועדפת: אין מערכת הפעלה מועדפת: WIN 7 גודל כונן קשיח מועדף: GB500 ומעלה משקל הנייד המועדף: לא חשוב גודל הצג:15.6 ומעלה עדיפות ליותר זמן סוללה רצוי: לא חשוב צבע המחשב הרצוי: לא חשוב אפשרויות נוספות במחשב: מטרת המחשב למולטימדיה למשחקים של היום בהגדרות והגרפיקה הגבוהות ביותר שיעבוד בצורה מהירה חלקה בלי תקיעות בנ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by iguy2,

אחרי המלצות בירורים וגלישה בפורום הזה הרכבתי לעצמי את המפרט הזה. http://www.tms.co.il/preview/spec/mvleu375 מה שאני מחפש זה מפרט שיהיה חזק מאוד שיריץ לי את bf 4 וcrysis 3 על אולטרה ובנוסף שיהיה שקט. מה דעתכם על המפרט? יש משהו שהייתם מחליפים? משפרים?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Felixess,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, LOL, RUST ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, אני אדריכלית, מחפשת מחשב נייד שיתאים לעריכה ותלת מימד (רינדורים ברמה בינוניית). אני משתמשת בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, 3d max, רויט, ריינו, אוטוקאד. תודה, חן

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. יש לי לפטופ של סמסומג Samsung 900X בדר"כ, הסוללה שלו מחזיקה לי יום שלם... אז אני מתעצל לקחת איתי את המטען... אבל תמיד כשאני לא לוקח איתי מטען - אני מגלה שאני צריך אותו... אז אני רוצה לקנות עוד מטען, שיהיה תמיד בתיק למקרה הצורך אני מתלבט בין מטען מקורי, לחלופי (כך או כך אני אזמין דרך eBay)... השאלה היא האם כדאי להשקיע במטען מקורי או שסתם חבל על הכסף?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by BMWE,

שלום, לאמי בבית ככל הנראה מת המחשב (99% בטוח שלוח אם). אני מחפש מחשב שמעל 905 מהשימוש שבו הולך להיות גלישה באינטרנט (לא הורדות/משחקים) ו/או מסמכים. אשמח להמלצות - האם לחפש לוח אם חדש (כרגע הלוח הוא G31 של ג'יגה בייט) או עדיף כבר לקנות מחשב חדש? ואם כבר מחשב חדש, אשמח להמלצה האם הדגם הכי זול של KSP/אייבורי זה מספיק? רשת אחרת/נוספת? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב ביתי לבני בן ה-8. הרב המוחלט של השימוש במחשב יהיה משחקים – אבל לא כבדים בשלב זה. כיום הוא משחק בעיקר במשחקי רשת כדוגמת Tanki Online שלמיטב ידיעתי לא צורכים יותר מדי משאבים... במילים אחרות, לא צריך מפרט לגיימר כבד, אבל משהו שיישאר רלוונטי בשנה-שנתיים הקרובות. אני דיי צריך את עזרת הפורום בהגדרה מה לדעתכם אני צריך. התקציב הוא ראשוני למה שחשבתי שאני צריך – עבור מחשב, מסך מקלדת ועכבר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 אם חייבים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים לילד בכיתה ב'. בנוסף קצת אופיס…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אני מעוניין לקנות מדיה סנטר לבית התקציב הוא +- 2000 שנה הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר , ובאמת יש שם מפרט למדיה סנטר בסכום הנ"ל השאלה שלי , האמת מפרט שכולל לוח אם ב350 שקל ובלי כרטיס מסך , יכול להסתדר בלי בעיה עם כל סוג מדיה שקיים ? ואני בעיקר דואג לגבי תוכן בלו ריי. זה לא יתקשה בהרצה?

21. Started by Kopatch,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא עקרוני ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 אם זה באמת קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שום דבר ספציפי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כגון Dark souls 2 שהוא הכי חדש שמעניין אותי שאני יכול לחשוב עליו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי?מבקש שני מפרטים אחד ב-4.5K ואחד ב-5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך אני מנחש אבל לא לחסוך על ביצועים(אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים על אולטרה) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל אולי קצת יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 וBF3 וכל המשחקים החדשים שיצאו בזמן הקרוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 אני מנחש א…

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by omricw1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אבל אם שווה את התוספת אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? maya,games,avid א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf4, טייטנפול -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?high 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 0 תגובות
    • 901 צפיות
  24. שלום חברים יש ברשותי מחשב DELL דגם GX620 מעבד פנטיות D עם 2.8GHZ זיכרון 2.5 ג'יגה DDR2 דיסק קשיח WD 80 גיגה X2 סהכ 160 גיגה כרטיס מסך GeForce Quadro Fx1700 512MB יש כרטיס טלויזיה פשוט יחסית וגם מודם בשביל פקס מריץ וינדואוס 7 אולטימייט הכל תקין ועובד המחשב במצב מצויין בכמה אפשר למכור דבר כזה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by diosan,

שלום לכולם עקב תקלה בלוח האם שהיה ברשותי, תחת תוקף האחריות מציעים לי לוח חדש במקום. בעזרת האתר של asus השוואתי בין הלוח שהיה לי ללוח למציעים לי ונראה שהוא פחות טוב ממה שהיה לי. בחנות טוענים שאין להם לוח אם טוב יותר לתת. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם. האם ההבדלים משמעותיים? לי אישית מפריע שיש לי פחות יציאות USB בגב המחשב כמו גם סלוט PCI שלא קיים ושאר הפיצ'רים שחסרים בלוח החדש והיו לי במקור. אני לא יודע אם אני ארגיש בחוסר ובגלל זה אני שואל אתכם. http://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LE_R20/#specifications - זה לוח האם שהיה ברשותי והתקלקל http://www.asus.com/Motherboards/H61MA/#specifications - זה לוח האם שמציעים לי במקום. תודה!

דיונים חדשים בפורומים