ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
שלום זקוקה לעזרה, הוחלט על רכישת LENOVO T440 בארה"ב, אני מתלבטת לגבי השנאי מה לבחור, 45W AC Adapter - US (2pin) או 65W AC Adapter - AG מה מתאים לארץ, האם תהיה לי בעיה עם השנאי ועלי לרכוש מטען אחר בארץ? מה המשמעות של AG? המון תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שבוע טוב לכל משתמשי HWZone אני רוצה להתחדש במחשב נייד ולכן אשמח אם תעזרו לי. התקציב שלי הוא 3K-4K שקלים. אני מצרף גם טופס בהתאם לחוקי הפורום: * מטרות המחשב: תכנות, עיצוב בפוטושופ פעם בכמה זמן, עבודה עם אופיס, גלישה רגילה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים (די שימושים סטנדרטיים). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 אינטש. לא משנה לי המסך. * רזולוציית המסך? 1366x768 יתאים לי מאוד. אך למעשה לא כ"כ משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, של מספר שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יש במ…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עקרונית זה לתכנות, עבודה משרדית, אבל אני אשמח שיהיה אפשרות גם להריץ עליו משהו.. בגלל זה מעדיף עם כרטיס מסך. במידה ואין משהו נורמאלי נגיד ככה שנכנס בתקציב אז אולי עדיף להוריד.. * גודל המסך? חשוב שיהיה מאט * רזולוציית המסך? מה שיש.. מניח שזה יהיה 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נופ * משקל רצוי? פחות קריטי לי, אבל לא משקולת =] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) איזור ה6 שעות (כמובן שזה תלוי מה אני מריץ אבל עדיין) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד.. * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך בSDD, שיהיה לפחות 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני זקוק למפרט. תקציב 7000 ש"ח (לנצל, אפשר לחרוג מעט) שימוש גיימינג בעיקר (הגדרות גבוהות, משחקים חדשים), וקצת תכנות ועריכת מוזיקה ציוד היקפי מסך 24 אינץ', רזולוציית FHD (אם יש המלצה למסך עם נתונים שונים אז בכיף) מקלדת רגילה, לא אלחוטית אין צורך ב: רמקולים, עכבר (אם הוא בא עם המקלדת אז שיהיה) אין חשיבות לשקט ללא OC ללא שדרוגים עתידיים אולי מלבד כרטיס קול (חיצוני) חנות בעלת משלוח לאזור המרכז והרכבה בחנות גודל HD מלבד כונן SSD (שאני מניח שזה הסטנדרט לצרף אחד), ברגיל יספיקו 2T שונות תמיכה לרשת בWifi, מערכת הפעלה Windows 7, הרכבה בחנות אני אשמח מאוד לעזרתכם בהרכבת מפרט. תודה (:
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם ניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Photoshop cs6 + ~gaming + hd movies + Solidworks + Solidedge + Indesign א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - Solidedge + Indesign + Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - אין משחק ספיציפי אבל שמשחקים ירוצו בהגדרות גבוהות יחסית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה:משחקים בסגנון Flight Simulator, צפיה בסרטים אונליין, אינטרנט וחיבור לטלויזיה * גודל המסך? 15.6 אם יש אפשרות אז 17 *האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק. * רזולוציית המסך? אין לי מושג מה צריך להיות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad לא חובה * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750 (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? לא ת…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי ASUS N550 מעל לחצי שנה. והוא לפעמים מרעיש או יותר נכון עושה "רעש" של חשיבה. זה לא מאוורר, בדקתי את זה. אני לא מצליח לעלות על המקור מה שאני חושד זה או ה-HDD או הכונן CD אבל לא יודע איך לבודד את זה. מישהו מכיר תקלה כזאת ? זה נראה כאילו הוא מנסה לטעון או משהו, או לא יודע מה... אשמח לקבל דעות/פתרונות תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה ניגש לעניין: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - אבל באמת מקסימום, אם אפשר יותר לכיוון ה3000 זה עדיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל אך עם התחשבות, כמו שאמרתי עדיף כזה 3.5K בערך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן יותר מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודה משרדית, וגם אני צריך פשוט שהמחשב ירוץ מהר וחלק. אני רוצה מחשב עם כוח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הייעוד הוא לא גיימינג אבל הוא כן בא בחשבון ולכן אני רוצה להשקיע בכרטיס מסך (בסביבות ה800-1000) -אילו משחק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה לעוזרים/מייעצים, הנייד שלי מסוג DELL N3010 i5 430m התפרק לגורמים ואני זקוק למחליף דחוף (באמצע לימודים) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי מדעי המחשב, i5 לעיבוד נתונים מהיר, צפייה סרטים, אופיס חיבור למסך גדול לפרקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, אם מסתדר אז FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנו…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן ביקשתי פה בפורום מפרט שיתאים לי, כמובן שעזרתם לי מיד וקיבלתי מכאן את המפרט הזה: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1170 שנראה נהדר, אך הבעיה הייתה שהחנות נמצאת בתל אביב ואני לא גר קרוב לתל אביב, אז שאלתי מספר חנויות מקומיות למפרט דומה. המפרט היחיד שנראה סביר מהם היה זה: המחיר שהם רוצים בשבילו הוא 6000 ש"ח. אז עכשיו אני בהתלבטות בין שני המפרטים, ובתור אחד שלא מבין גדול בנושא, רציתי עזרה מכם כדי לדעת מה לבחור- מה ההבדלים בין שני המפרטים, ומה הופך את השני ליקר יותר? האם המפרט השני שווה את המחיר? במידה ולא, אילו שינויים אני יכול להציע להם לעשות שאולי יורידו את המחיר מבלי להוריד את האיכות? לאלו שהזמינו מפרט מעיר רחוקה יחסי…
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
טוב אז אני כבר כשבוע+ חופר (ביני לבין עצמי, בימים האחרונים שיתפתי גם אתכם פה) על המחשב ובונה רכיב רכיב לאט לאט, ואני חושב שדי סיימתי, אבל לצערי חרגתי מהתקציב בענק. לא יודע מה לעשות כי אני לא ממש רוצה להתפשר על הרכיבים.. אני בהתלבטות בקשר לספק הכוח, כמו שניתן לקרוא כאן. בין Seasonic M12II-620 620W Bronze Modular לבין Seasonic S12G-650 650W Active PFC 80+ Gold, לא הגעתי להכרעה אבל אני חושב לכיוון ה-BRONZE בגלל שהוא מודולרי, אלא אם כן תגידו לי שזה שטויות ועדיף ללכת על ה-GOLD (ההפרש במחיר הוא לא קריטי). כמו שניתן לראות, באותו אשכול למטה נוכחתי לדעת שיש בעיה עם כרטיס המסך שבחרתי.. שהוא כרטיס רפרנס ללא קירור רציני (GTX760 OC EDITION של MSI) ועלה 1099 (באמת לא הבנתי…
-
- 23 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט למחשב לחבר אם אפשר עזרה לפי השאלון שמילאתי 1. מה התקציב המקסימאלי?3000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים קלים בעיקר סרטים ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)MATLAB orCAD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא משהו חדש וכבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).42 fullhd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני 3. האם …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב: 2500 עד 3000 | לנסות לחסוך ולא לחרוג. שימוש במחשב: גרפיקה ממוחשבת: Photoshop, Illustrator, Indesign אין צורך בציוד היקפי אין חשיבות לשקט של המארז לא מתוכנן OC אין במערכת הפעלה, המחשב יורכב לבד אין צורך בחנות ספציפית - אשמח להמלצה על חנות טובה בצפון עד המרכז הקנייה מתוכננת בקרוב אשמח לאופק שדרוג בשנתיים הקרובות, בהתאם לדרישות התוכנות שציינתי מעלה. ועכשיו בנימה מעט יותר אישית המחשב נקנה עבור אימי, גרפיקאית מהדור הישן שצריכה מחשב זריז יותר ממה שהיא משתמשת כיום (אינני יודע מאיפה יש לה את הסבלנות לחכות לתגובת מחשב כמו היום) המחשב הנוכחי יפורק, לכן אפשר להשתמש במארז והספק כוח שלו, אשמח לדעת האם זה מיותר ושווה להשקיע מעט יותר ולקנות חדש מארז: Giga…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו ותלת מימדית - תוכנות Adobe). * גודל המסך? 15.6 אבל גמיש בעניין. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? 1600X900 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא מעל 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה. רצוי מאוד שילוב עם SSD קטן. * כונן אופטי? לא משנה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, מה שמגיע עם המחשב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל לא מ…
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
-
יש לי חבר שרוצה מפרט לגיימינג בלבד אולי טיפה גלישה באינטרנט וזהו בערך. הדרישה היחידה שלו היא שיהיה את הכרטיס מסך R9 270X כי אמרו לו שזה יחזיק לו את המחשב מספיק זמן מבחינה גרפית, אישית אני מסכים עם זה. בניתי לו איזשהו מפרט ורציתי לדעת אם לא יהיה צוואר בקבוק באחד מהרכיבים האחרים, הוא אישית התפשר על מארז ולוח אם וכונן SSD רק בשביל לייעד את המחשב לגיימינג במחיר מאוד נמוך. +אני מצרף גם את השאלון של הפורום למטה אם מישהו פה בכל זאת ירצה לבנות מפרט בעצמו, תודה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪511 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪122 לוח אם: Gi…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
i5 Haswell 4570 / 4670 / i7 Haswell 4770K- ASUS Z87 Sabertooth / Maximus VI Hero - GTX 770 / 780 (ASUS//GIGABYTE) / R9 290/290x (GIGABYTE)- Kingston 4x2GB // 8GBx2 - Crucial m4/ Samsung 840 SSD 128/250GB CM 690/STORM MID TOWER // NZXT Phantom 410(Mid) / 530(Full) 650W Power Supply Zalmam//Thermaltake Operatic RW חשוב להבין, הרכבתי את זה לפני שבכלל נכנסתי לפורום, ככה שהמפרט יכול להיראות מוזר לחלקכם, וגם לא בתקציב של 5 (מהסיבה הפשוטה שאני קונה את המחשב לא כולל מארז, בחו"ל, שיוצא במחיר הכולל כ25-30%~ יותר זול מבארץ) וככל שהתקציב גבוהה יותר ככה החסכון גדול יותר, אבל בסדר גודל הזה אנחנו מדברים כאן על 1000+~ אני לא רוצה לקפוץ למסקנות לגבי מה יקרה עוד בקיץ אבל זה סתם מפרט ר…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כולם אני מחפש מפרט למחשב חדש והתקציב שלי הוא עד 3K פחות או יותר. חשוב לי מינימום 6GB ראם ומעבד i5. אני כעיקרון משתמש במחשב לצרכים בסיסיים רגילים (שמיעת מוזיקה בנגן או צפייה בסרטים וסדרות/ כתיבת ושמירת מסמכים וכו') אך בנוסף אני גם משתמש בו לצרכים יותר אישיים מקצועיים כמו תכנות (Visual Studio, Eclipse וכד') ומדי פעם לעיצוב (Photoshop בעיקר). לגבי זכרון קשיח לא לחוץ לי אם זה יהיה חצי טרה או טרה, מקסימום אני אוכל לקנות כונן קשיח חיצוני. מה שכן אני לא רוצה להתפשר עליו זה מעבד וראם. אני מתכנן להתקין על המחשב Windows 8 Pro 64bit (יש לי כבר ולא אזדקק לשיקול הזה בתוך המפרט). . מה התקציב המקסימאלי? 3K עם חריגות קטנות. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד א…
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
חבר'ה מישהו פה יודע אולי כמה אני יוכל למכור את הכרטיס מסך שלי? sapphire radeon 7790 1GB, ללא OC תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לקבל עצות גם בפרטי נ.ב: במה כדאי לי להחליף אותו אם אני אמכור אותו ויוסיף 150-250 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה ,המפרט הוא: לוח אם: GIGABYTE X58A-UD3Rמעבד: core i7 930 שאר החלקים הם ברי שיפור אז עזרתכם תתקבל בברכה רבה,תודה.
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עד 500 ש"ח! * מטרות המחשב? תכנות לצרכי עבודה (וירטואליזציה) , Eclipse בעיקר. אבל מדי פעם על xCode ע"י VMware. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מכיר את ההבדל. * רזולוציית המסך?יותר גבוה יותר טוב לא פחות מ1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?בסביבות 1.5 ועדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4-5 שעות שעות רצופות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, usb3, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?עדיפות לSSD של 250. אם לא ניתן אז HDD של לפחות 500 עם SSD CASHE. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני כבר הרבה זמן לא בעניינים של החומרה החדשה וכו אז אני צריך תעזרה שלכם יש לי אולפן בבית שאני מפיק איתו מוזיקה והמחשב הקיים כבר לא עומד בעומס ואני מבקש אם תוכלו לעזור לי לבנות תמפרט הכי טוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל הכול אפשר לחסוך זה עדיין מחשב לאולפן לא למשחקים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) . כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אבקש עזרתכם בהרכבת מפרט מינימליסטי ישומים קלים כאופיס וכדו' אציין שאין צורך בנפח איחסון כלל מעוניין בSSD בלבד (גם 60GB יספיק) תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיסק קשיח מכני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב, 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 6 תגובות
- 918 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
-