עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by jokere,

. מה התקציב המקסימאלי?2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,מוזיקה,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינטצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by MaorSwan,

האשכול סתם מוביל לויכוחים. אעדכן בהמשך. אפשר לנעול.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by dudik5,

שלום, רוב השימוש יהיה לאינטרנט, אני משחק מעט במשחקים כ call of duty אבל על הגדרות ממוצעות. יש לי מסך של dell 23 יש לי שני הארד דיסקים sata2 חצי טרה וטרה. יש לי צורב ויש עכבר ומקלדת אשמח להמלצותיכם על שאר הרכיבים. עד 3500 אלף

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by thebat,

שלום, לא מזמן ביקשתי פה בפורום מפרט שיתאים לי, כמובן שעזרתם לי מיד וקיבלתי מכאן את המפרט הזה: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1170 שנראה נהדר, אך הבעיה הייתה שהחנות נמצאת בתל אביב ואני לא גר קרוב לתל אביב, אז שאלתי מספר חנויות מקומיות למפרט דומה. המפרט היחיד שנראה סביר מהם היה זה: המחיר שהם רוצים בשבילו הוא 6000 ש"ח. אז עכשיו אני בהתלבטות בין שני המפרטים, ובתור אחד שלא מבין גדול בנושא, רציתי עזרה מכם כדי לדעת מה לבחור- מה ההבדלים בין שני המפרטים, ומה הופך את השני ליקר יותר? האם המפרט השני שווה את המחיר? במידה ולא, אילו שינויים אני יכול להציע להם לעשות שאולי יורידו את המחיר מבלי להוריד את האיכות? לאלו שהזמינו מפרט מעיר רחוקה יחסי…

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  5. i5 Haswell 4570 / 4670 / i7 Haswell 4770K- ASUS Z87 Sabertooth / Maximus VI Hero - GTX 770 / 780 (ASUS//GIGABYTE) / R9 290/290x (GIGABYTE)- Kingston 4x2GB // 8GBx2 - Crucial m4/ Samsung 840 SSD 128/250GB CM 690/STORM MID TOWER // NZXT Phantom 410(Mid) / 530(Full) 650W Power Supply Zalmam//Thermaltake Operatic RW חשוב להבין, הרכבתי את זה לפני שבכלל נכנסתי לפורום, ככה שהמפרט יכול להיראות מוזר לחלקכם, וגם לא בתקציב של 5 (מהסיבה הפשוטה שאני קונה את המחשב לא כולל מארז, בחו"ל, שיוצא במחיר הכולל כ25-30%~ יותר זול מבארץ) וככל שהתקציב גבוהה יותר ככה החסכון גדול יותר, אבל בסדר גודל הזה אנחנו מדברים כאן על 1000+~ אני לא רוצה לקפוץ למסקנות לגבי מה יקרה עוד בקיץ אבל זה סתם מפרט ר…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו ותלת מימדית - תוכנות Adobe). * גודל המסך? 15.6 אבל גמיש בעניין. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? 1600X900 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא מעל 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה. רצוי מאוד שילוב עם SSD קטן. * כונן אופטי? לא משנה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, מה שמגיע עם המחשב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל לא מ…

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  7. Started by mMmSaK,

חבר'ה מישהו פה יודע אולי כמה אני יוכל למכור את הכרטיס מסך שלי? sapphire radeon 7790 1GB, ללא OC תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לקבל עצות גם בפרטי נ.ב: במה כדאי לי להחליף אותו אם אני אמכור אותו ויוסיף 150-250 ש"ח

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. יש לי חבר שרוצה מפרט לגיימינג בלבד אולי טיפה גלישה באינטרנט וזהו בערך. הדרישה היחידה שלו היא שיהיה את הכרטיס מסך R9 270X כי אמרו לו שזה יחזיק לו את המחשב מספיק זמן מבחינה גרפית, אישית אני מסכים עם זה. בניתי לו איזשהו מפרט ורציתי לדעת אם לא יהיה צוואר בקבוק באחד מהרכיבים האחרים, הוא אישית התפשר על מארז ולוח אם וכונן SSD רק בשביל לייעד את המחשב לגיימינג במחיר מאוד נמוך. +אני מצרף גם את השאלון של הפורום למטה אם מישהו פה בכל זאת ירצה לבנות מפרט בעצמו, תודה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪511 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪122 לוח אם: Gi…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by JBStyle,

שלום כולם אני מחפש מפרט למחשב חדש והתקציב שלי הוא עד 3K פחות או יותר. חשוב לי מינימום 6GB ראם ומעבד i5. אני כעיקרון משתמש במחשב לצרכים בסיסיים רגילים (שמיעת מוזיקה בנגן או צפייה בסרטים וסדרות/ כתיבת ושמירת מסמכים וכו') אך בנוסף אני גם משתמש בו לצרכים יותר אישיים מקצועיים כמו תכנות (Visual Studio, Eclipse וכד') ומדי פעם לעיצוב (Photoshop בעיקר). לגבי זכרון קשיח לא לחוץ לי אם זה יהיה חצי טרה או טרה, מקסימום אני אוכל לקנות כונן קשיח חיצוני. מה שכן אני לא רוצה להתפשר עליו זה מעבד וראם. אני מתכנן להתקין על המחשב Windows 8 Pro 64bit (יש לי כבר ולא אזדקק לשיקול הזה בתוך המפרט). . מה התקציב המקסימאלי? 3K עם חריגות קטנות. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד א…

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  10. אהלן, אני שוקל לקנות DELL LATITUDE E7440. ממה שאני מבין יש לו גם מקום לכונן הארד דיסק וגם MSATA מתוך http://www.notebookcheck.net: מה שרשום זה עם קונפיגורציה של הארד דיסק רגיל. "the 2.5-inch slot (7 mm height, occupied), the WLAN module as well as an empty mini PCIe/mSATA slot. Attention: The latter is already occupied by a WWAN module in some configurations." "If you are willing to spend more money you can remove all those points of criticism. For instance, the notebook can be configured with mSATA SSDs up to 256 GB" אם אני קונה את המחשב עם SSD, אני יכול להוסיף עוד ב-MSATA או שהוא תפוס על ידי הכרטיס רשת? יש לכם חוות דעת נוספת על המחשב?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by mMmSaK,

MSI H87 LGA 1150,DDR 3 1600,2xPCI-E,DVI,HDMI,DP- לוח אם INTEL CORE I5 HASWELL 4430 3.0GHZ 6MB L3 TRAY- מעבד SCYTHE KATANA 3 CPU COOLER SCKTN-3000- קירור למעבד KINGSTON HYPERX BLU 2*4 DDR3 1333/1600- זיכרון (חצי 1333 והחצי השני 1600) CRUCIAL M4 2.5I 128GB SSD MLC SATAT 3- דיסק קשיח SAPPHIRE RADEON HD7790 1GB DDR5 DX11- כרטיס מסך כמה אתם חושבים שהדברים האלה שווים יחד? יחד עם זאת אשמח לקבל ביקורת על המחשב

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אז ככה ,המפרט הוא: לוח אם: GIGABYTE X58A-UD3Rמעבד: core i7 930 שאר החלקים הם ברי שיפור אז עזרתכם תתקבל בברכה רבה,תודה.

• 4 תגובות
    • 802 צפיות
  13. שלום רב לכולם! (פוסט ראשון) אני מפתח משחקי מחשב ויש לי עניין רב בנושאים כגון עריכת סרטונים ותמונות. אין לי כמעט שום ידע בבחירת חומרה והנושא די מאיים עבורי, בקשתי עזרה ממספר אנשים שאני מכיר על מנת לנסות להרכיב מפרט, הנה הפרטים שאני מניח שחשוב שאספק.. התקציב המקסימלי שלי הוא עד כ7000 ש"ח , אולם עדיף לא לעבור את ה6000 המחשב ישמש למשחקים ,וגם ישמש לעריכת תמונות וסרטונים , ופיתוח תוכנה. משחקים שאני מתכנן לבזבז את זמני עליהם יכללו דברים כגון... Skyrim (with a bazzilion mods) Saints Row IV Borderlands 2 Planertary Annhialation Starcraft 2 League of Legends Dark Souls 2 אזכיר שוב שאני מעוניין שכל אלו ירוצו על ההגדרות הכי גבוהות שהמפתחים בחרו עבורם. תוכנות שאשתמש בהם לעיתים קרו…

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  14. שלום, אבקש עזרתכם בהרכבת מפרט מינימליסטי ישומים קלים כאופיס וכדו' אציין שאין צורך בנפח איחסון כלל מעוניין בSSD בלבד (גם 60GB יספיק) תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיסק קשיח מכני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב, 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  15. אני חושב לבנות לעצמי מחשב למשחקים, אני יודע שזה ישמע מטופש אבל אני אשמח אם הוא ישרת אותי למשך 5 שנים לפחות מבחינת גרפיקה מקסימלית בכל משחק שאשחק - אני מבין שאם עוד שנתיים ימציאו את הגלגל מחדש ויגלו איזה שדרוג עצום לגרפיקה של היום המחשב הזה לא יוכל להריץ במקסימום אבל נניח שזה לא יקרה אשמח אם ל5 שנים הקרובות הוא יריץ הכל מעולה.. אין לי בעיה להשקיע כרגע בשביל זה, אבל אני גם לא מחפש יותר מדי להגזים, אין לי צורך ב4 כרטיסי מסך ו10 SSD. אז מה שחשבתי עליו בנתיים, תקנו אותי אם יש משהו שצריך להוריד או לשדרג.. -מעבד: i7 4770K or i7 3930K - לא כלכך יכול להחליט בניהם, לא סגור על אם אעשה מתישהו OC, לא ממש מבין בזה. -קירור למעבד: אני מתכנן קירור מים גם למעבד וגם לכרטיס מסך במידה ו…

• 50 תגובות
    • 5.1k צפיות
  16. מה דעתכם על המפרט הנ"ל? יש אפשרות להוזיל? חשוב שיהיה גם SSD וגם כונן נוסף בנפח של 1TB. ואני לא בטוח לגבי הבחירה של המארז והזכרונות.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by MaorSwan,

לאחר המלצתו של Chevy, רכשתי את המחשב הבא: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24390&cf=zap ומהרגע שפתחתי אותו - הוא לא הפסיק לעשות בעיות. נמנה אותן: 1. בראש ובראשונה - הוא איטי להחריד. להתקין כרום לדוגמא לקח לי 5 דקות. להיכנס לתיקיות, לאינטרנט וכו', לוקח זמן, לפעמים הוא מגיע למצב שהוא בכלל לא פותח. 2. האינטרנט איטי. אני באותו מקום, מתחבר לאותו חיבור WIFI שעם הלפטופ הישן שלי התחברתי אליו, אבל במקום 2 מגה לשנייה הוא בקושי מגרד את ה-10 קילו בייט. 3. הוא לא מריץ סרטונים ביוטיוב. אפילו סרטונים באיכות 360p נעים בקרטוע מחריד ומשהו קורה לפיקסלים, הם כאילו באיכות ממש ממש ירודה והכל נתקע. 4. המסך - אוי המסך! הכל פיקסלים! אני אשכרה יכול לראות את הפיקסלים ושום תמונה לא חלקה,…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by FireCharge,

עברתי די הרבה לאחרונה על כל מני שינויים במפרט ואני מנסה לצמצם קצת עלויות. בניתי אותו בעזרה של חברים ושאלתי אנשים בפורומים מחו"ל ועכשיו אני די מחפש את השינויים הקטנים שלא ישנו את החוזק של המחשב יותר מדי אבל כן יקלו קצת במחיר. אז המפרט: מעבד - i5 4670K לוח אם - Gigabyte Z87-HD3 ספק - Antec HCG 620M 620W מאוורר למעבד - Noctua NH-U14S כרטיס מסך - EVGA GTX770 Superclocked Double ACX זיכון - G. Skill Ares 2x4GB 1866Mhz אחסון - Samsung 840 EVO 120GB מארז - Cooler Master N600 Midnight Black אמרו לי גם ששווה לי להעביר את המאוורר מהחלק הקדמי של המארז אחורה ולהוסיף מאוור נוסף - Arctic F12 120mm חוץ מזה אין צורך בהרכבה, אני מחפש מחשב שקט, אין צורך בהארד דיסק נוסף (אני מעביר את שלי מה…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
    • 0 תגובות
    • 443 צפיות
  19. Started by omerr,

המחשב הזה: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/Bestrade-006C000000nQ3wjIAC/36458706 נראה מחשב מעולה במחיר מצויין, אבל אני מפחד לקנות מחשב מחודש. מה דעתכם? מישהו פה קנה פעם? *יש גם את המחשב הבא: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-006C000000moTU7IAM/35963722

• 7 תגובות
    • 3.8k צפיות
  20. Started by Gal&Gal,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שרת ביתי לסרטים ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.אירוח שרת משחק , ושרת של PLEX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מינימלי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אפסיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  21. Started by tali_s,

שלום, הייתי רוצה לקבל המלצות למפרט למחשב לשימוש לעיצוב גרפי: 1. מה התקציב המקסימלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, DW, אילוסטרייטור, לצורך פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך - כרגע אני מעדיפה להשקיע יותר במעבד ובלוח האם ולשדרג בשלב מאוחר יותר את המסך - כך שמשהו בסיסי וטוב אבל לא יקר מדי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…

• 5 תגובות
    • 981 צפיות
  22. Started by koskok,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג וCAD(תכנון בעזרת מחשב) - כתחביב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).המחשב אינו מיועד לתוכנה ספציפית אבל יהיה שימוש בתוכנה SoildWorks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD4,Hallo2,Crysis3,Assassin's Creed 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21.5" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות …

• 4 תגובות
    • 972 צפיות
  23. Started by itay442,

אני רוצה להזמין מחשב חדש עד פסח. חקרתי דיי הרבה ובדקתי איזה מחשב כדאי לי לקנות בסטנדרטים שלי וכמובן במחיר, העליתי כמה דיונים כאן בשביל עזרה וזה עזר לי לבנות את המפרט שאני רוצה. עכשיו אני רק צריך עליו ביקורת. http://www.tms.co.il/preview/spec/6n9xzdab אם למישהו יש מפרט בסטנדרטים האלה יותר טוב שיפרסם בבקשה (המחיר מאוד גמיש בישבילי אז אני לא יוכל לעלות יותר מזה. תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 765 צפיות

דיונים חדשים בפורומים