עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by JBStyle,

שלום כולם אני מחפש מפרט למחשב חדש והתקציב שלי הוא עד 3K פחות או יותר. חשוב לי מינימום 6GB ראם ומעבד i5. אני כעיקרון משתמש במחשב לצרכים בסיסיים רגילים (שמיעת מוזיקה בנגן או צפייה בסרטים וסדרות/ כתיבת ושמירת מסמכים וכו') אך בנוסף אני גם משתמש בו לצרכים יותר אישיים מקצועיים כמו תכנות (Visual Studio, Eclipse וכד') ומדי פעם לעיצוב (Photoshop בעיקר). לגבי זכרון קשיח לא לחוץ לי אם זה יהיה חצי טרה או טרה, מקסימום אני אוכל לקנות כונן קשיח חיצוני. מה שכן אני לא רוצה להתפשר עליו זה מעבד וראם. אני מתכנן להתקין על המחשב Windows 8 Pro 64bit (יש לי כבר ולא אזדקק לשיקול הזה בתוך המפרט). . מה התקציב המקסימאלי? 3K עם חריגות קטנות. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד א…

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  2. אהלן, אני שוקל לקנות DELL LATITUDE E7440. ממה שאני מבין יש לו גם מקום לכונן הארד דיסק וגם MSATA מתוך http://www.notebookcheck.net: מה שרשום זה עם קונפיגורציה של הארד דיסק רגיל. "the 2.5-inch slot (7 mm height, occupied), the WLAN module as well as an empty mini PCIe/mSATA slot. Attention: The latter is already occupied by a WWAN module in some configurations." "If you are willing to spend more money you can remove all those points of criticism. For instance, the notebook can be configured with mSATA SSDs up to 256 GB" אם אני קונה את המחשב עם SSD, אני יכול להוסיף עוד ב-MSATA או שהוא תפוס על ידי הכרטיס רשת? יש לכם חוות דעת נוספת על המחשב?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by mMmSaK,

MSI H87 LGA 1150,DDR 3 1600,2xPCI-E,DVI,HDMI,DP- לוח אם INTEL CORE I5 HASWELL 4430 3.0GHZ 6MB L3 TRAY- מעבד SCYTHE KATANA 3 CPU COOLER SCKTN-3000- קירור למעבד KINGSTON HYPERX BLU 2*4 DDR3 1333/1600- זיכרון (חצי 1333 והחצי השני 1600) CRUCIAL M4 2.5I 128GB SSD MLC SATAT 3- דיסק קשיח SAPPHIRE RADEON HD7790 1GB DDR5 DX11- כרטיס מסך כמה אתם חושבים שהדברים האלה שווים יחד? יחד עם זאת אשמח לקבל ביקורת על המחשב

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אז ככה ,המפרט הוא: לוח אם: GIGABYTE X58A-UD3Rמעבד: core i7 930 שאר החלקים הם ברי שיפור אז עזרתכם תתקבל בברכה רבה,תודה.

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  5. שלום רב לכולם! (פוסט ראשון) אני מפתח משחקי מחשב ויש לי עניין רב בנושאים כגון עריכת סרטונים ותמונות. אין לי כמעט שום ידע בבחירת חומרה והנושא די מאיים עבורי, בקשתי עזרה ממספר אנשים שאני מכיר על מנת לנסות להרכיב מפרט, הנה הפרטים שאני מניח שחשוב שאספק.. התקציב המקסימלי שלי הוא עד כ7000 ש"ח , אולם עדיף לא לעבור את ה6000 המחשב ישמש למשחקים ,וגם ישמש לעריכת תמונות וסרטונים , ופיתוח תוכנה. משחקים שאני מתכנן לבזבז את זמני עליהם יכללו דברים כגון... Skyrim (with a bazzilion mods) Saints Row IV Borderlands 2 Planertary Annhialation Starcraft 2 League of Legends Dark Souls 2 אזכיר שוב שאני מעוניין שכל אלו ירוצו על ההגדרות הכי גבוהות שהמפתחים בחרו עבורם. תוכנות שאשתמש בהם לעיתים קרו…

• 3 תגובות
    • 813 צפיות
  6. שלום, אבקש עזרתכם בהרכבת מפרט מינימליסטי ישומים קלים כאופיס וכדו' אציין שאין צורך בנפח איחסון כלל מעוניין בSSD בלבד (גם 60GB יספיק) תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיסק קשיח מכני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב, 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  7. אני חושב לבנות לעצמי מחשב למשחקים, אני יודע שזה ישמע מטופש אבל אני אשמח אם הוא ישרת אותי למשך 5 שנים לפחות מבחינת גרפיקה מקסימלית בכל משחק שאשחק - אני מבין שאם עוד שנתיים ימציאו את הגלגל מחדש ויגלו איזה שדרוג עצום לגרפיקה של היום המחשב הזה לא יוכל להריץ במקסימום אבל נניח שזה לא יקרה אשמח אם ל5 שנים הקרובות הוא יריץ הכל מעולה.. אין לי בעיה להשקיע כרגע בשביל זה, אבל אני גם לא מחפש יותר מדי להגזים, אין לי צורך ב4 כרטיסי מסך ו10 SSD. אז מה שחשבתי עליו בנתיים, תקנו אותי אם יש משהו שצריך להוריד או לשדרג.. -מעבד: i7 4770K or i7 3930K - לא כלכך יכול להחליט בניהם, לא סגור על אם אעשה מתישהו OC, לא ממש מבין בזה. -קירור למעבד: אני מתכנן קירור מים גם למעבד וגם לכרטיס מסך במידה ו…

• 50 תגובות
    • 5.1k צפיות
  8. מה דעתכם על המפרט הנ"ל? יש אפשרות להוזיל? חשוב שיהיה גם SSD וגם כונן נוסף בנפח של 1TB. ואני לא בטוח לגבי הבחירה של המארז והזכרונות.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by MaorSwan,

לאחר המלצתו של Chevy, רכשתי את המחשב הבא: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24390&cf=zap ומהרגע שפתחתי אותו - הוא לא הפסיק לעשות בעיות. נמנה אותן: 1. בראש ובראשונה - הוא איטי להחריד. להתקין כרום לדוגמא לקח לי 5 דקות. להיכנס לתיקיות, לאינטרנט וכו', לוקח זמן, לפעמים הוא מגיע למצב שהוא בכלל לא פותח. 2. האינטרנט איטי. אני באותו מקום, מתחבר לאותו חיבור WIFI שעם הלפטופ הישן שלי התחברתי אליו, אבל במקום 2 מגה לשנייה הוא בקושי מגרד את ה-10 קילו בייט. 3. הוא לא מריץ סרטונים ביוטיוב. אפילו סרטונים באיכות 360p נעים בקרטוע מחריד ומשהו קורה לפיקסלים, הם כאילו באיכות ממש ממש ירודה והכל נתקע. 4. המסך - אוי המסך! הכל פיקסלים! אני אשכרה יכול לראות את הפיקסלים ושום תמונה לא חלקה,…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by FireCharge,

עברתי די הרבה לאחרונה על כל מני שינויים במפרט ואני מנסה לצמצם קצת עלויות. בניתי אותו בעזרה של חברים ושאלתי אנשים בפורומים מחו"ל ועכשיו אני די מחפש את השינויים הקטנים שלא ישנו את החוזק של המחשב יותר מדי אבל כן יקלו קצת במחיר. אז המפרט: מעבד - i5 4670K לוח אם - Gigabyte Z87-HD3 ספק - Antec HCG 620M 620W מאוורר למעבד - Noctua NH-U14S כרטיס מסך - EVGA GTX770 Superclocked Double ACX זיכון - G. Skill Ares 2x4GB 1866Mhz אחסון - Samsung 840 EVO 120GB מארז - Cooler Master N600 Midnight Black אמרו לי גם ששווה לי להעביר את המאוורר מהחלק הקדמי של המארז אחורה ולהוסיף מאוור נוסף - Arctic F12 120mm חוץ מזה אין צורך בהרכבה, אני מחפש מחשב שקט, אין צורך בהארד דיסק נוסף (אני מעביר את שלי מה…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
    • 0 תגובות
    • 441 צפיות
  11. Started by omerr,

המחשב הזה: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/Bestrade-006C000000nQ3wjIAC/36458706 נראה מחשב מעולה במחיר מצויין, אבל אני מפחד לקנות מחשב מחודש. מה דעתכם? מישהו פה קנה פעם? *יש גם את המחשב הבא: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-006C000000moTU7IAM/35963722

• 7 תגובות
    • 3.8k צפיות
  12. Started by Gal&Gal,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שרת ביתי לסרטים ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.אירוח שרת משחק , ושרת של PLEX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מינימלי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אפסיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

• 0 תגובות
    • 809 צפיות
  13. Started by tali_s,

שלום, הייתי רוצה לקבל המלצות למפרט למחשב לשימוש לעיצוב גרפי: 1. מה התקציב המקסימלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, DW, אילוסטרייטור, לצורך פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך - כרגע אני מעדיפה להשקיע יותר במעבד ובלוח האם ולשדרג בשלב מאוחר יותר את המסך - כך שמשהו בסיסי וטוב אבל לא יקר מדי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…

• 5 תגובות
    • 978 צפיות
  14. Started by koskok,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג וCAD(תכנון בעזרת מחשב) - כתחביב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).המחשב אינו מיועד לתוכנה ספציפית אבל יהיה שימוש בתוכנה SoildWorks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD4,Hallo2,Crysis3,Assassin's Creed 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21.5" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות …

• 4 תגובות
    • 970 צפיות
  15. Started by itay442,

אני רוצה להזמין מחשב חדש עד פסח. חקרתי דיי הרבה ובדקתי איזה מחשב כדאי לי לקנות בסטנדרטים שלי וכמובן במחיר, העליתי כמה דיונים כאן בשביל עזרה וזה עזר לי לבנות את המפרט שאני רוצה. עכשיו אני רק צריך עליו ביקורת. http://www.tms.co.il/preview/spec/6n9xzdab אם למישהו יש מפרט בסטנדרטים האלה יותר טוב שיפרסם בבקשה (המחיר מאוד גמיש בישבילי אז אני לא יוכל לעלות יותר מזה. תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  16. Started by card,

שלום לפעמים אני נתקל בנטבוקים שבמקום לכלול מעבד Atom, הם כוללים מעבד Celeron. אני סקרן לדעת: מי מבין השניים עדיף? תודה

• 25 תגובות
    • 10.9k צפיות
  17. Started by עדן,

1. מה התקציב המקסימאלי?--3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?--לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?--100-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?--משחקים בעיקר. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.--diablo 3,wow -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).--1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?--בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?-- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?--אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?--8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני…

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. היי, אוקי אז הסתכלתי בשרשור הזה והתבססתי על ההצעות שם בהרכבת המפרט. מה שכן, אני רוצה לשנות את ה 4770 ל 4770k שאוכל להמהיר בעתיד. אז החלפתי אותו במפרט אבל לא נתתי את הדעת לגבי הלוח אם האם הוא יותאם לשינוי הזה אז זה דבר ראשון. (ולא אני לא רוצה i5 למרות שההבדל יכול להיות קטן) דבר נוסף זה שהייתי רוצה להוסיף כרטיס מסך באזור ה 1000-1300 שח באזור הזה אבל שימוקם נכון מבחינת מדרגות המחירים לפני איזה שבוע שבועיים בניתי על ההצעה הזאת שהייתה נראית לי מציאה: כרטיסי מסך - nVidia PCIe NH-G680204E52A5N - FORSA - NVIDIA GeForce GTX680 2 GB GDDR5 - 1536 CUDA Cores - 1006 MHz GPU Clock Speed... כמות: - 1 - 1298/ 1272 ₪ אבל עכשיו אני רואה באתר שאין אותו יותר. אז אשמח אם תציעו לי חלופו…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by dnslavin,

אהלן חברים, צריך את עזרתכם במציאת מחשב נייד בתקציב של עד 3500 ש"ח (עם אפשרות לרכישה בארה"ב). המחשב נועד בעיקר לצורכי עבודה בפוטושופ ועריכת סרטים. חשוב שיריץ פוטושופ בצורה חלקה. מחשב מהיר, דק, קל ומתאים לנסיעות עם חיי סוללה ארוכים. האם ניתן למצוא מקבוק בתקציב הזה בארה"ב? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי?--3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?--לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?--300-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?--משחקים בעיקר. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.--diablo 3,wow -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).--1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?--בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?-- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?--אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?--8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by taurus007,

ידוע לי שבמקרה של כשלון בעדכוני ביוס , ניתן לצרוב ביוס . במחשב הנ"ל היה עדכון שנכשל האם מישהו מכיר שיטה לצרוב את הביוס במחשבי DELL ? (המחשב במצב שלא נדלק ועושה צפצופים קצרים שחוזרים על עצמם) הבנתי ממאמרים שניתן לעשות משהו על ידי לחיצה על הEND שמדליקים את המחשב מוכר למישהו התהליך ? נ.ב הדגם הוא 3560 ולא כמו שכתבתי 3510

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  22. Started by Charg,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אני מעוניין במחשב משרדי טוב, לא חובה לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית בלבד, אופיס, גלישה אינטרנטית, חשבשבת וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - חשבשבת ותוכנת ניהול מלאי, פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - לא חשוב, רק שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by shlomishlomi,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים. צפייה בסרטים. * גודל המסך13.3-14.0 אינץ' האם חשוב מסך מבריק או מאט עדיפות למאט * רזולוציית המסך? HD זה מספיק עם יש אפשרות ל FHD אפילו יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 2 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ישמש ללימודים באוניברסיטה ולעבודה אז חשוב שתיהיה סוללה חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?. רוצה לחבר את המחשב למסך חיצוני בבית * Bluetooth? נחמד לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מה שיכנס לתקציב אני הולך לשתמש בכונן חיצוני ככה שנפח במחשב יספיק בסביבות 250GB אם יש SSD ואם כונן רגיל אז מעדיף 500GB ומעלה. אפשרות להוסיף SSD גם נחמד …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים