ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות\לסטודנט למדעי המחשב . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6-14 מסך מבריק * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מלאה ומוארת * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן עדיף שיהיה גם VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD של 256 ג'יגה חובה! גם אם אין תמיד אפשר להחליף. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הציעו לאבא שלי P4 2.4, 512 DDR400, HD60GIGA SATA וכרטיס מסך GF4 MX440. הוא צריך את זה לישומים לא כבדים ולמצלמה מיוחדת לצילום שיניים. השאלה שלי אם הוא צריך כרטיס מסך טוב, משהו בסגנון ATI RADEON 9600 PRO ומעלה או שה GF4 MX מספיק? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים. אני לא כל כך בעניינים לגבי איזה כרטיסי מסך ומעבדים כדי עבור מחשב שכזה. מהסתובבות פה בפורום זה מה שהצלחתי להרכיב: Intel Core i7 920 Processor 2.66Ghz 8MB Cache BOX LGA 1366 מחיר: 1339 שקל Gigabyte GA-P55M-UD2 מחיר 585 שקל PATRIOT PSD34G1333KH DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ CL9 מחיר: 600 שקל Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3 מחיר 425 שקל LG GH22NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem מחיר: 159 שקל Seasonic S12II-500 Active PFC 500W מחיר 396 שקל CoolerMaster Centurion 590 מחיר 320 שקל Sapphire HD5770 1GB GDDR5 PCIE Model R577D51GD מחיר: 870 שקל סה"כ 4680 שקל חנות: פנדה מה אתם אומרים? חרגתי מהתקציב, בנוסף אני צריך לקנות מסך…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, רציתי לקנות מחשב חזק למשחקים שיהיה חזק כמה שאפשר גם בעוד מספר שנים (כמה שאפשר). בימים האחרונים עברתי כמה שיכולתי על הפורומים באתר הזה ונראה לי שאני סוף סוף יודע פחות או יותר מה אני רוצה. השאלה היא אם משהו כאן לא כדאי לחלוטין (או כמעט לחלוטין) מבחינת מחיר לביצועים או שלא אזדקק לו כמעט. חשוב לי מאוד להשקיע עכשיו קצת יותר ולא להתעסק אח"כ עם מספר שדרוגים נוספים חוץ מאחד בודד עוד מספר חודשים שקצת ירדו מחירי ה- DDR3 וה- 4870 (כל החלפה ולא הוספה בעתיד היא מבחינתי בזבוז, גם מבחינה כספית וגם מבחינת שמירה על איכות הסביבה (פחות ייצור = פחות זיהום). להלן המפרט: Intel Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB Gygabyte EP45T-DS3R s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR3 1…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ! ;D בשעה טובה החלטתי לקנות מחשב גימינג חדש . התקציב הוא 4.5k-5k עם אפשרות לחריגה במידת הצורך (כלומר,שדרוג משתלם במיוחד). כמובן שרצוי שהמחשב יריץ משחקים על הגדרות גבוהות ככל שאפשר. המסך שיחובר למחשב הוא בעצם טלויזית LCD בגודל 46 אינץ' בעלת רזולוציה טבעית של 1080p (המסך הוא la46c750). בנוסף, לאור העובדה שהמסך תומך ב- 3D יש לי העדפה מסוימת לכרטיסי Nvidia בגלל תוכנת התלת מימד שלהם, אך אני אשמח לשמוע גם הצעות לכרטיס מסך של ATI. אני לא מתכוון לעשות OC בזמן הקרוב, אך אין ספק שתמיד טוב שקיימת האופציה 8). לבסוף, אני גר באזור השרון בסמוך לנתניה ואשמח לשמוע ממכם המלצות לחנויות מומלצות ואמינות שכדאי לרכוש אצלהם את המחשב. תודה רבה רבה מראש !!!!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לחבריי הפורום, רציתי דעה נוספת לגביי המפרט הבא לפני שאני ניגש להזמין: עזר לי בבנייה בחור תותח מפורום HomeTheater, אפשר לראות את השרשור המלא פה: http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=122667&postdays=0&postorder=asc&start=0 השרת ישמש אותי בתור שרת: הורדות, קבצים, סטרימינג של מדיה כולל DVB-S, ווירטואליזשיין (יש מצב ללינוקס ברקע בשביל OSCAM). בהמשך גם שרת לבית חכם לשליטה על תאורה וכו'... מכיוון שהמחשבים צוברים אצלי הרבה אבק בבית, אשמח לפתרון קירור פסיבי או מארז אטום עם פילטרים לאבק. עדיף כמה שפחות חום וצריכת חשמל מצד שני אצטרך ספק כוח חזק מאוד, מכיוון שזה שרת אני עוד לא יודע כמה רכיבים חשמליים הוא יפעיל עוד …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי על המפרט הזה : מעבד Intel Core 2 Duo E4400 Box ¤663 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE4400 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤649 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Western Digital WD2500JS 250GB ¤331 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500JS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL5 ¤478 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe ¤1595 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV380 צורב SAMSUNG SH-S183A X18 DVD ¤162 http://skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S183A מארז כולל ספק JSP-TECH J-775G 400W ¤194 http://skypc.co.il/product.asp?pid=J-775G הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למ…
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Photoshop cs6 + gaming + hd movies א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - Photoshop cs6 - שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - אין משחק ספיציפי אבל שמשחקים ירוצו בהגדרות גבוהות יחסית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?high 3. האם…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט: מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 2800+ (S-754) 1 910 910 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX כמות מחיר סה"כ 8KDA3J S-754 sata, gbl 1 570 570 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 1 470 470 כרטיסי מסך? MSI כמות מחיר סה"כ RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1 1230 1230 דיסקים קשיחים? MAXTOR כמות מחיר סה"כ 80GB (8MB) SATA 1 470 470 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD כמות מחיר סה"כ Toshiba X16 1 170 170 צורבים? CD Recorders כמות מחיר סה"כ Lite-on 52 x 32 x 52 (kit) 1 190 190 מארזים? כמות מחיר…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה אחרי כמה לילות ללא שינה הגעתי למפרט המנצח?! (קשה להגיד שכן וקשה להגיד שלא ) יש להשים לב שהמחירים הם בתור אילתי (לא כולל מע"מ) עכשיו השאלה היחידה היא החנות והמחיר שהיה לי הכי מישתלם .. ישמח לתגובות והמלצות לחנות .. ויקבל הערות על המפרט אם יש כאלה .. עוד ערה קטנה צירפתי את הדרישות שלי כשבניתי את המפרט עם יש איזה ערות על המפרט אחרי קריאת הדרישות שלי ישמח לתגובות.. יש אופציה לחגור בתקציב אבל בשביל זה צריכה להיות סיבה טובה .. אם הולך לצמצם איפשהו קצת ישמח גם להערות... מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray שלוש שנים אחריות מחיר 1424 קירור למעבד Scythe Mugen MAX SCMGD-1000 משך אחריות חודש מחיר 195 לוח אם Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 LGA1150, In…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב סלוני חדש אלוףףף!!! ואני רוצה לשים לו כרטיס רשת אלחוטי השאלה היא האם ללכת על חיבור PCI או על USB ולמה??? לדוגמא: PCI - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7557&CatCode= USB - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6863&CatCode= שאלת הרחבה: מה עדיף? 1. חיבור אלחוטי כמפורט למעלה. 2. חיבור קווי ארוך מאוד - 15 מטר כבל (כמה עולה?) 3. PLC של הוט - אינטרנט על חשמל. תודה רבה, תומר. 8)
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, אז לאחר לא מעט זמן שבו אני בודק, מחפש ושואל רכשתי לבסוף חומרה חדשה וכעת אני מחפש זיכרונות וכרטיס מסך אבל את הכרטיס מסך אני יקנה כאשר יגיעו לארץ הסדרה החדשה של Nvidia. להלן המפרט: מעבד - Intel Core i7 10700K / 1200 לוח אם - Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC קירור - Antec Mercury 360 AIO Liquid Cooler - הוחלף ל Corsair h150i pro xt בגלל חוסר תאימות של ANTEC בדגם הזה לתושבת 1200 של AORUS. ספק - Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular מארז - CoolerMaster MasterBox MB511 RGB מסך - Asus VG279QM 27'' LED IPS - (האישה קנתה לי ליום הולדת אז זה מה יש לעתיד הקרוב ) אחסון - Samsung 970 EvoPlus 1TB אחסון - Sa…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
סוף סוף יש באפשרותי לרכוש מחשב חדש. המחשב הקיים שלי הוא פנטיום 166MGH ונראה לי שיש דברים טובים יותר . כרגע יש לי כ 3000 ש"ח לקניית מחשב חדש לצורך שימוש בייתי בעיקר אינטרנט ומעט משחקים. המון תודה מראש, יובל.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שוקל לרכוש את המחשב הבא... http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=15172 האם הוא מומלץ ונותן תמורה טובה לכסף?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי, אני רוצה להפטר מהמחשב המזדקן שלי ולהחליף אותו במחשב שמיועד, בעיקר, למשחקים. באותה הזדמנות, אני גם רוצה להפטר מהמסך העתיק שלי (מאג 17 אינץ' ). לכל הסיפור אני מייעד בערך 8,000 ש"ח (עם עדיפות להוצאה נמוכה יותר, כמובן) - עד 6,000 ש"ח למחשב, ועד 2,000 ש"ח למסך. יש לכם הצעות? אגב, רשמתי כמה פרטים נוספים כאן: http://idanz.blogli.co.il/archives/197 הם פחות קריטיים, אבל נו, שיהיה.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה מפרט זול 2800-3500 ש''ח, לשם צפיית סרטים המחשב יהיה מחובר תמיד למסך טלויזיה 37 fhd. המחשב תמיד יהיה דולק לצורך שיתוף קבצים. מעבד של אינטל לוח של אסוס כרטיס מסך gf של gainward [שבעתיד יחולף לכרטיס מסך העכשיוי שלי.] ללא ציוד נוסף
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות לאח שלי מחשב חדש, ובגלל שהרבה זמן לא התעסקתי בזה אין לי מושג מי נגד מי... אני מוכן להקציב 3000 שקל לעיניין, המפרט אמור לכלול 8800GT 512MB, שהבנתי מהדיבור שלכם שהוא הכי טוב בסביבת סכום שלו 4 ג'יגה זכרון ולוח + מעבד, וכאן בעצם השאלה, האם ה CORE 2 DUO מהיר יותר מהמעבדים AM2 של AMD ? כי לפי בדיקה זריזה שעשיתי מחשב מבוסס INTEL יצא בערך 250~ שקל יקר יותר מאחד מבוסס AMD, ככה שאם הוא מהיר יותר אז ללא ספק נלך עליו... עשיתי גם בדיקה מהירה באתר פנדה וראיתי שאין יותר מידיי בעיה לעמוד בתקציב... כמו שאמרתי המפרט הוא לגיימינג, אבל בגלל שאני חולה אוברקלוק אבקש לוח וזכרונות שיעמדו במשימה... אודה לתגובה מהירה מכוון שאני רוצה ללכת ולהביא לו את זה כבר מחר... תודה מראש, ב…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, המחשב שלי כבר מבוגר ואני מתכנן שדרוג ומעבר לרזולוצית 4K אני רוצה לנסות להשתמש בחלקים קיימים תוך כדי שדרוג חלקים מהותיים (כרטיס מסך אולי גם השילוש) המפרט הנוכחי: לוח אם: GA-H61M-S2PV מעבד: Intel Core i5 -2400 3.1 כרטיס מסך : גרסת הרפרנס Radeon R9 290 זכרון ראם : 8GB SSD: crucial 256GB הארד דרייב : 1TB WD קייס - אין לי מושג מה הדגם אבל הוא מספיק מרווח כדי לאכלס את הכרטיס מסך ספק : Antec 600W מסך : כרגע FHD מתכנן לעבור ל4K ברגע שהמפרט שלי יהיה חזק מספיק אני רוצה בעיקרון לשדרג לGTX 1080TI רציתי לדעת האם המפרט הנוכחי שלי יספיק בשבילו? ( מבחינת לוח אם תואם/ ספק כוח /הגודל פיזי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז כן, אבל קשה לי להאמין. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח אבל קחו בחשבון שזה מהאוכל של הכלבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 70% משחקים 35% (אינטרנט וכו'). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, the witcher, skyrim, dragon age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לקנות מסך בסביבות 23-24 אינץ'. -לאילו הגד…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי HP 8460P עם מעבד I5 2520M המחשב משמש בעיקר לתכנות והרצת פרויקטים, אבל גם להרצאות בתור סטודנט (יותר זמן עבודה על פרויקטים). מבחינת זמן סוללה, הזמן מעולה, אבל בכללי אם מחובר לחשמל (ומוגדר HIGH PERFORMANCE) ובין אם לא, עובד מאוד לאט בצורה בלתי נסבלת . אני דיי בטוח שעיקר הצוואר בקבוק זה מערכת הפעלה נוראית (ויסטה) עם טוויקים ושינויים שנעשו שמאטים אותו עוד יותר, אבל אין באפשרותי להחליף מערכת הפעלה (בלי קשר לתקציב). מה אפשר לעשות? חשבתי אולי לקנות SSD שייתן בוסט, זה שווה את זה? מלבד זאת, מה הייתם ממליצים לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שנתיים-שלוש עם המחשב הישן, אני קונה חדש בישן היה OC רציני ביותר עם מעבד NORTHWOOD 1.8 והכל עובד שם בסדר גמור, הוא פשוט ניהיה מיושן מידי בשבילי.. בכל אופן מה שרציתי זה מחשב שיהיה חזק בעיקר למשחקים, עם אופציה לאוברקלוקינג(לא בהפצצה, אבל בכל זאת) כדי שכשהוא יתיישן מעט מוכל לעשות משהו בעיניין חשוב מאוד כ.מסך חזק אין צורך במסך ובהארדיסק בנוגע לזיכרון, להתייחס אליו כאילו זה 512 (למרות שבעצם יהיה לי ג'יגה זיכרון-סיפור ארוך) ו... אם אפשר מארז וספק איכותיים, למרות שלא הכי חשוב לי, אבל ככה בסיבוב אם יהיה משהו זהו פחות או יותר, מקווה שתוכלו לעזור לי כי אחרי שנתיים מחוץ לסצינה, אני כבר לא מכיר שום דגמים חדשים
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אמא שלי רוצה לקנות לאחותי מחשב נייד (במקום לקנות לי IS-7 ) המהירות של המחשב לא ממש חשובה ... הוא לא נועד למשחקים ולא מתוכנןOC (כן בטח OC לנייד ... :) חשבתי על המחשב הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-1156077835.htm מה אתם אומרים? ד"א שלושת הקריטריונים היחידים שלי הם 1.מחיר 2.חברה אמינה 3.מקום שיספק תמיכה טכנית כמו שצריך באזור המרכז\יותר דרומה מהמרכז אה וגם חשוב שיהיה מסך לפחות 14 אינצ' ומודם 56K
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין סיבה להוציא כסף סתם. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכנות וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מני... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 27" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (בטווח הקרוב) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המחשב שלי העם השידרוג הבא יהיה יעיל וטוב למחשב שלי... המחשב הנוכחי: P3 600Mhz 133 128SDRAM 20.2GB RIVA TNT 2 MODEL 64 16MB VIBRA 128MB השידרוג: CPU : AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU [ ¤ 534.28 ] Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7DXE AMD 760 Motherboard (AC97 Sound) [ ¤ 356.95 ] Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 474.41 ] CPU Cooling : CPU Cooler for Pentium IV 423 pin [ ¤ 51.67 ] Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 484.45 ] Video Cards : Gigabyte RADEON 9000 Pro II 128MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 675.13 ] CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 [ ¤ 133.75 ] Keyboards : Genius KB-06 PS2 Eng/He…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני בדרך לקנות מחשב לעריכת אודיו (CUBASE). בעיקר משתמש בפלאגינים של איקיו, קומפרסור, מדמה טייפ, מדמי פראמפים. אין כמעט כלי MIDI וספריות סאונד. כמה שאלות: 1. קירור טוב למעבד? מארז טוב? מה מיותר ואפשר לחסוך? 2. האם באמת יש יתרון ל-nvme בתור כונן ראשי בסוג העבודה הזה של מיקסים לסאונד? 3. האם הכונן השני יכול להיות SATA, וכמה זה ישנה? 4. מישהו יודע משהו על הקטע של האחריות המוגבלת בTMS? משהו שצריך לשים לב אליו? אני מודע לזה שאין פה כרטיס מסך. אני נוטה לקחת את המחשב כמו שהוא, ואם תהיה בעיה אני אקנה כרטיס מסך. מעבדים: Intel Core i7 10700K / 1200 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1730 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Pure Rock…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-