עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by izir,

שלום לכולם אני צריך לקנות 4 מחשבים לצורך משרד יותקן אליהם וינדוס או xp או 7 את המחשב צריך לשימוש משרדי בלבד ומשתמש רק בתוכנה אחד לא כבדה אני מחפש מחשבים מבחינת מחיר הכי זול מה המפרט שתוכלו להציע לי תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. בצער רב המחשב נייד הישן הלך לעולמו, אני צריך עזרה במציאת חלופי. מטרת המחשב: הצגת עבודות מתוכנת autocad ו- sketchup, ולפעמים שינויים קלים בעבודות. בנוסף כמובן עבודות משרדיות קלות. לא יבוצעו שינויים כבדים, לשם כך יש מחשב נייח. גדול המסך: 13.3 או 14 משקל רצוי: עד 2KG זמן סוללה: רצוי ארוך לפחות 4 שעות כונן קשיח סביר לפחות 500GB סדר גודל של מחיר כפי שנרשם 2500 ש"ח עם חריגה של עד 200 ש"ח. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Liad344,

שלום , יש לי מחשב נייד hp envy15 j002ea יש אפשרות להחליף סוללה לאחת חזקה יותר? או להוסיף סוללה "מאולתרת" באזור של הhard drive ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. האם הייתם משנים דבר מה? הייתי הכי שמח לרכוש ב-5 אלף ומטה תכלס, אבל אם יש רכיב קריטי שאני צריך להוסיף, אז אוסיף אותו בשמחה, אם אפשר לוותר עליו משום שההבדלים זניחים והתוספת יקרה - מעדיף לוותר. לדוגמה - אם אני הולך על i7 טוב, אני מגיע ל-5,350 + - אבל להבנתי מהפורמים כאן , הדבר לא תורם לגיימינג ואין ממש הבדל לגיימינג בינו לבין ה - i5. דעות? המחשב הזה מיועד למשחקים בלבד (תכלס, אני רוכש אותו רק בשביל WITCHER וקצת מתבייש בעצמי). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪957 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪134 לוח אם: Asus B85M-G for 1…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by yuvalpolo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCOM2, civilization, starcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום. אני רוצה מפרט למטרות מולטיטסקינג, לא משחקים, לא אוברקלוקינג, קידודי וידיאו מידי פעם. הסכום בערך 4000 ש"ח. רגע לפני הרכישה, אנא חוו דעתכם והציעו תיקונים לשילוב בין החלקים הבאים (חשוב לי שהמחלקים מתאימים מבחינת מהירויות FSB וכודומה): P5LD2 DELUXE (FSB 800MHz) - 1100 NIS Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit (FSB 800MHz) - 1185 NIS PQI TURBO DDRII 512MB x2 (667MHZ) - 880 NIS Asus RADEON X300 SE 128MB TvOut - 420 NIS WD 200GB SATA II 7200RPM 8MB - 595 NIS סה"כ: 4180 המפרט ישב על מארז דמוי ANTEC עם ספק של ENERMAX 425W ועם מאוורר זלמן 7700 למעבד. שאלות שאודה אם תתייחסו אליהן תוך כדי: 1. האם אני צודק לגבי נ…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by liloli,

אהלן אנשים אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, אחרי הרבה התעניינות וקריאת מאמרים על חומרה זו או אחרת בחרתי בחומרה הבאה: מעבד: intel p4 3.0 2m 630 מאוור למעבד: big t לוח אם: asus p5nd2 nforce 4 sli זיכרון: ocz platinum pc4200 1G(512x2) DDR2 3-2-2-8 כרטיס מסך: ASUS EAX800XL/2DTV/256 X800 XL VIVO PCI-E כוננים קשיחים: WD 160G 7200 8M SATA2 כונן Toshiba DVD-Rom 16x48 Bulk DVD כונן פלופי (1.44): Sony Floppy Black 1.44MB צורב NEC-3520A x 16 DUAL LAYER White DVD ספק: TAGAN TG420-U1 מארז: SUNBEAM TRANSFORMER אודה לכם מאוד עם תוכלו לתת הצעות מחיר או מחירון מהזולים שאתם מכירים לחומרה הזו וזו בלבד!! תודה רבה רבה

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by urich,

אני רוצה מפרט למחשב למשחקים ועבודה גראפית. עם כרטיס מסך ati radeon 9500 pro oem\retial עם כרטיס קול מלוח אם בלי רמקולים, עם מסך 19 אינץ איכותי אבל בפחות מ2000 שקל, הארד דיסק בין 40-80 גיגה מהיר ואמין בנוסף רק dvd יש לי צורב, מארז קטן עם ספק כוח איכותי אבל זול אני חושב על הcompucase עם הhec300 מקלדת, עכבר רצוי אופטי, עכשיו ההתלבטות העיקרית שלי היא amd או אינטל אפשר לדחוס מפרט כזה על בסיס מערכת amd או intel בפחות מ7000 אלף שקל.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 4000 ש"ח שיהיה מהיר וגם למשחקים אבל לא מטורף. הכנתי את המפרט הזה מעבדי ?AMD? Athlon 64 3000+ (S-939) 860 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 655 זכרונות? DDR 400 512MB A-DATA /VT 245 כרטיסי מסך? GIGABYTE 6600 256MB DVI,TV,PCI-E 850 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 120GB SATA 470 צורבים? DVD Recorders NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 315 מארזים? Thermaltake Sviking VA4000BWS 460 מחירון עבודות במעבדה? Assembly Computer (new compon.) 190 סה"כ 4045 האם כדאי להוריד משהו כדי להוסיף לכרטיס מסך טוב יותר ? או שהכרטיס טוב והמחשב סבבה. תודה מראש

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by tom123p,

שלום, מחפש נטבוק עד 2K לשימושים פשוטים - אופיס, אינטרנט (יציאה לטולוויזיה - פלוס). אשמח לסיוע ועצה טובה במה להתמקד ובמה לא. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by giladi85,

אני זקוק למחשב לגרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטור וכד'), התקציב של (בלי מסך) הוא 2700-3300, אני אשמח אם חברי הפורום יעזרו לי לדעת אם המפרט הזה שקבלתי מומלץ. הנידון : הצעת מחיר למחשב לצרכי גרפיקה מעבד Intel® Core™ 2 Duo IE8400 -Bit Lga 775 PKG 3.0 Ghz HT 6 Mb L2 Cache 45nm Bus 1333 Mhz ,3 Yrs Warranty מאוורר Igloo 5080 Light, Speed 2600Rpm, Noise 25dBA לוח אם ASUS P5KPL-AM FSBus 1333 Mhz Chipset Intel® G31+ICH7 8 usb 2.0 ( 2 Front 6 back) , Ethernet card Intel® Gb, 2 Pci slots , DDRII upto 4Gb, 1 PciEx x 16, 1 PciEx x 1, Com + parallel ,3 Yrs Warranty זכרוןSilicon-Power 2 Gb DdramII Bus 800 Mhz ,Life Time Warranty דיסק קשיח WD 500 Gb Jd 7200 Rpm 8 Mb Cache S…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. היי! אשמח לעזרה וחוות דעת בבניית מחשב חדש. אני משתמש במחשב בצורה מגוונת, אבל שלושת השימושים העיקריים שלי בסדר יורד הם גיימינג, תכנות ווירטואליזציה (מעט VMs). המטרה היא לקנות מחשב שיריץ בזמן הקרוב (נגיד חצי שנה עד שנה) משחקים ב-1080p 60hz, ולאחר מכן אשדרג למסך ברזולוציה וקצב רענון גבוהים ול-GPU מתאים (ואולי יתווסף גם VR 🙏). שורה תחתונה - כרגע אני רוצה לקנות מחשב עם GPU זול יותר ובעתיד אשדרג אותו, ולכן חשוב ששאר המפרט יהיה מספיק חזק כדי לתמוך בכרטיס העתידי. ספציפית, חשבתי כרגע על GTX 1660 ובעתיד לשדרג ל-RTX 2070S, אבל פתוח לשמוע חוות דעת בנושא. הנה השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם חריגה של 500 ש"ח בערך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים למשל elden ring או cyberpunk2077 ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך יקנה בנפרד, כנראה RTX3080 שארכוש בארה"ב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב למדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/א…

14. Started by valorien,

שלום אנשים טובים. אני זקוק למפרט בסכום המדובר (7240 ש"ח) שיכלול בתוכו כרטיס ALL IN WONDER של ATI ושיהיה כמובן רלוונטי למשחקים המתרגשים ובאים לעולם בזמן הקרוב (במידת האפשר). התקציב המקורי היה 10000 שקלים טבין ותקילין והסכום הנוכחי התקבל לאחר קיזוז של 2760 ש"ח שהולכים לטובת EIZO 1910 שחור ונחמד. בקיצור, מה עושים עם 7240? תודה לכל העוזרים ויום נעים כמובן.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by David Ell,

* מטרות המחשב? פיפא נטו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל בגדול לא חייב נוצה אפשר משקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? בלותוס * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא הבנתי... * כונן אופטי? מה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע מה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל עדיף משהו מוכר ואמין * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: סה"כ מחשב נייד סבבה שיריץ פיפא, לא חייב משהו עילית

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ziko,

שלום, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס , גלישה, סרטים , א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FREEMATH - לימודים, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב."-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). PHLIPS 20 , -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בצ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים, משחקים קלים ועבודה. - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1024X1280 מסך 19" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנטית, בתקציב עד 2,500ש"ח, יקנה מאייבורי או KSP אילת. עדיפות ל- DELL. * מטרות המחשב? סטודנטית, עבודה משרדית+אינטרנט+סרטים. * גודל המסך? 15.6 אינצ'. * רזולוציית המסך? לא עקרוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (או מיני). * Bluetooth? לא עקרוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, סוג ושילוב לא עקרוני. * כונן אופטי? צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL. * כל דרישה מיוחדת שחשובה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. כרגע יש על המחשב שלי (הישן בעתיד): Thermaltake Big Typhoon X1900XT - לכן לא אקנה כרגע כרטיס מסך (אחכה לדור הבא) Enarmax Liberty 500W W.D. 250GB 16mb 7200 RPM SATA2 Dell 2007FP את הכסף לשני המפרטים הבאים יש (יש לי עד 13K) האם יש צורך (במפרט הזול) ב- 4 ג'יגה זיכרון ? האם יש צורך בקירור יותר טוב (למעבד) ? (הטוניק יותר טוב ?) * המחשב מיועד ל-OC כבד [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם, זהו יום שמח שכן אני הולך סוף כל סוף לקנות את המחשב שאני מפנטז עליו כבר שנתיים כמעט. אני מתכנן לעשות OC למעבד עד בערך 3 GHZ. אשמח לשמוע את דעתכם. קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 598 1 מארזים Compucase HEC 6A19 Black NO PSU ¤ 221 1 קירור למעבד Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support ¤ 238 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 406 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 458 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 448 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - א…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by -impreza-,

יש לי מחשב דל סטודיו 1555 הגיע הזמן שאני אפרמט אותו וצריך את עזרתכם אף פעם לא יצא לי לפרמט מחשב נייד אין לי את הדיסק של הווינדוס לא הביאו לי בחנות מה אני צריך לעשות כדאי לפרמט אותו ושהכל יסתדר לי? תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. * תקציב? גג 4300 ש"ח * מטרות המחשב? עיצוב גראפי , תלת מימד , קאונטר סטרייק סורס , לימודים . * גודל המסך? רצוי 13.3- 14' אפשרי גם 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר קל ודק . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעל שעה וחצי של עבודה רצופה לפחות * זיכרון ? מינימום 8 GB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256GB עדיף או שילוב של 500 GB + MSATA או מהירות של 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אפשר גם פרי דוס * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא דל האם כדאי לחכות למעבדים החדשים של אינטל ? או שיצאו שילובים יותר טובים של כרטיסי מסך עם טאצ'? מצד שני יש לי כרגע המון זמן ללמוד ולעבוד עם התוכנות שלי בעב…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by avatar123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?חריגה קטנה לכיוון ה3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio 2010 בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FIFA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).17 אבל אני כנראה אשדרג ל22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום לכולם אני צריך מפרט למשחקים בסיסיים ולאינטרנט, ללא ציוד הקפי וללא OC. אני מעוניין לקנות את המחשב מחברת skypc מחשבים כי הם נראים לי חברה מאוד אמינה ואני לא רוצה להתעסק עם KSP ואייבורי (אני גר בבאר שבע ) אז נראה לי שהכי טוב יהיה לקנות מSKYPC אני צודק? הנה מפרט שאני הרכבתי : מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤603 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤347 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB SATA2 8MB ¤202 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667MHz CL 5-5-5-15 ¤107 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51…

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by המפרט,

שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד קטן ויעיל ללימודים. חשבתי על הWIND בעיקר בגלל המשקל. שאלתי היא אם הוא יוכל לתפקד כמו שצריך עם תוכנות כבדות כגון MATLAB, maple, eclipse ותוכנות שכסטונדט להנדסה אפגוש בעתיד? בתודה מראש, אריאל

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים