ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או משהו באיזור * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD יספיק (1366/768) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משהו מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרט- מעל שלוש ארבע שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני הולך להתחיל לעבוד על פרימיאר, עבודה עם קבצים שחלקם גדולים מאוד (4GB ויותר). בניתי מפרט בעזרת מפרט שניתן בפורום http://hwzone.co.il/community/threads/543412-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%93-%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99#.U1lR2vl_saL ל-zeevgrim. זה המפרט שלי לא הכנסתי בו פריטים שכבר יש לי ואין צורך בהם (ציוד הקפי, כונן קשיח וכונן דיסקים). המחיר גמיש ואני יכול להוסיף כמה מאות שקלים, במידה שזה משפר את הביצועים. מבקש את חוות דעתכם במיוחד בנקודות הבאות: איזה קירור יהיה מומלץ למערכת כדי שהיא תהיה שקטה יותר. האם אצטרך גם קירור ל…
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה, כפי שכולנו שמענו, Windows הפסיקה לספק תמיכה ועידכונים בעבור מערכת ההפעלה שלה Windows XP. כן, גם אבא שלי שמע על זה בחדשות ועכשיו הוא לחוץ כי במחשב שלו מותקן XP. במקרה שלא כל ה EEEPC מכילים את אותה החומרה, זהו המפרט של המחשב של אבא שלי: מעבד - Intel Atom N450, 1.66GHZ זכרון - 1GB RAM דיסק קשיח - 128GB (מתוכו 75GB בשימוש). שלוש שאלות: הראשונה, כפי שצוין בכותרת, היא האם המחשב הנ"ל יוכל להריץ את Windows 7? 2) איך מתקינים Windows 7 כשאין CD-ROM? 3) בהתחשב בעובדה שאבא שלי משתמש במחשב למיילים, סקייפ, וכתיבה ב Word, איך בעצם חוסר העדכונים הזה יכול להשפיע עליו? כן, אני יודע שהוא ישן, אבל זה מה יש... נא לא להמליץ על החלפה כי זה לא רלוונטי. תודה רבה לכל המגיבים.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט ואני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים וצפייה בסרטים. * מטרות המחשב? אני סטודנט למדעי המחשב, צריך מחשב שיוכל להריץ בקלות תוכנות כבדות. שימוש נוסף יהיה צפייה בסרטים באיכות גבוהה. - מחפש מחשב חזק. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מבין בזמני סוללה אבל שיהיה ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? עדיף שכן אבל לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? לא יודע למה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע למה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מספיק בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL\LENOVO * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מח…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, מתעניין במחשב נייד עד כ2000 שח +- אני גר באילת והמחירים פה ללא מעמ כמובן 2 מחשבים שראיתי בנתיים הם http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12317 http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12322 האם אחד מהם כדאי? עדיפות למחשב בצבע לבן... תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדים, סרטים/סדרות באינטרנט. רוצה לחבר את המחשב לטלוויזיה (LG 47') ולראות דרכו סרטים (אפשר?). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הכנת מצגות ועריכת סרטונים ביתיים (ממצלמה רגילה, מסמארטפון). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כאמור רוצה לחבר לטלוויז…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב מינימלסטי עבור גלישה באינטרנט אופיס וצפייה בסרטים אין צורך כרגע בציוד הקפי האם המפרט שבלינק המצורף סביר בעינכם או שאתם רואים חסרונות כלשהם האם מעבד i3 אסוול מספיק חזק לצרכים שפרטתי נא תגובתכם המהירה http://www.ynetshops.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22983478&af=2557&olcamp=hp_159x120_MICRO_RED&utm_source=ynet.hp&utm_medium=kniyot_159/120&utm_campaign=MICRO_RED&utm_content=ynetshops-kniyot_159/120 - - - תגובה אוחדה: - - - זהו הלינק המלא http://www.ynetshops.co.il/ItemDetails.aspx?auction_id=22983478&af=2557&olcamp=hp_159x120_MICRO_RED&utm_source=ynet.hp&utm_medium=kniyot_159/120&utm…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למפרט. תקציב: 2000-2500. אם אפשר לחסוך - סבבה. מטרת שימוש: אינטרנט, אופיס, eclipse (כולל פתיחת האמולטור של אנדרואיד במקביל) Visual Studio פוטושופ ואילוסטריטור (בקטנה, השימוש בתוכנה לא נרחב) המחשב מזרים מדיה באמצעות הנתב לandroid mini pc חשוב לי שהוא יהיה מהיר. אין צורך במשחקים. בקשות מיוחדות: אופציה לחיבור 2 מסכים במקביל. רכיבים שלא צריך: מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב DVD (אני אקח מהישן). כמו כן, יש לי הארד דיסק של 500 ג'יגה שאפשר להעביר מהמחשב הישן (WD ירוק בן כשנתיים). הערות: מעדיף מעבד של AMD במקום של INTEL בגלל המחיר.
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס משחקים קלים צפיה בסרטים * גודל המסך?15.6 * רזולוציית המסך?לא ממש מבין בזה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי?לא מפריע לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לפחות 4,5 שעות שזה נראה לי המינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?hdmi * Bluetooth?לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500 * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא http://fre.co.il/items/267572 מה אתם אומרים על המחשב הזה?ואין לו כרטיס מסך כלל או שזה הintel 4400?ואיך החנות הזאת למי שמכיר. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן חח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - אפשרי, לשיקולכם. אם אתם ממליצים אני אלך על זה. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא אופיס או ווינדוס, שירכיבו בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?לשיקולכם.…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימיניג,עריכה בפוטושופ ובADOBE AFTER EFFECTS ,צפייה בסרטים.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?מתלבט בין 15.6 ל17.3 אשמח אם תמליצו מה כדאי ,המחשב הוא גם לבית ספר ,ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב נייד מסדרת VOSTRO 5470 דגם VM-RD33-7319 לטענת החנויות הבאות: http://www.megabuy.co.il/Product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-vostro-5470-vm-rd33-7319-%D7%93%D7%9C http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24344&cf=zap http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/vm-rd33-7319.htm http://fre.co.il/items/240620 מחשבי DELL הנמכרים דרכם מגיעים עם אחריות יצרן מלאה הכוללת טיפול/איסוף מבית הלקוח למשך 3 שנים, האם יש אמת בדבר? מישהו ביצע רכישה ונתקל בבעיות בבואו לממש אחריות? תודה מראש, שקד
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים , אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש , אני לא בקיא בתחום ואשמח לקבל את העזרה שלכם. אני מציב תקציב של 4000 ש"ח , מבלי לדעת באמת כמה צריך להיות התקציב - ניתן לחרוג למעלה או למטה ע"פ צורך. ייעוד המחשב המחשב מיועד לשימוש ביתי ( חיבור למסך,מקלדת,עכבר,נק' רשת אלחוטית\חוטית) , ובנוסף לשימוש מחוץ לבית - כך שעליו להיות קומפקטי במידה יחסית(שיהיה אפשר להסתובב איתו ולא יהיה ענק ומסורבל). השימוש בו יהיה בעיקר שימוש בסיסי - גלישה,עבודות אופיס,צפיה בסרטים וסדרות. בנוסף המחשב ישמש לעריכת תמונות,כרגע משתמש בתוכנות אדובי , ייתכן ויהיה שימוש בתוכנות כבדות בעתיד (לא יודע לתת דוגמא כרגע). *בעתיד - יכול להיות שארצה להשתמש במחשב לעבודה עם תוכנת קיוביס לצורכי עריכת מוזיקה ( האם צריך …
-
- 17 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני לוחות מבוססי H81 עבור HTPC חדש - 1. Gigabyte GA-H81M-S2PH 2. Asus H81M-A אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני המחשבים הניידים הבאים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20212 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=16614 היתרונות של ה ASUS הם: מעבד מתקדם יותר, 3 שנות אחריות ומחיר נמוך היתרון הבולט היחיד של ה LENNOVO הוא ה SSD (ההפרש במשקל לטובת ה LENOVO לא משנה לי). האם לדעתכם ה SSD הוא שובר שוויון לטובת ה LENOVO והשיפור בביצועים יהיה משמעותי או שעדיף לבחור ב ASUS ? השימושים העיקריים במחשב יהיו: תוכנות OFFICE, אינטרנט, צפיה בסרטים, PHOTOSHOP, תכנות ב C - SHARP ואולי תכנות בשפות נוספות בעתיד. תודה
-
- 3 תגובות
- 925 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? כרגע עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וניתן לחסוך, אז לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD,עבודה משרדית,תכנות,אולי משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1680x1050 ,כרגע המסך שהיה מחובר הוא dell 2007wfp, ומסך LCD ישן עוד יותר בחיבור RGB וDVI. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל שנה הבאה ללמוד מדעי המחשב בהדגש על מדעי המוח באונ' תל אביב. אבל, יש לי אפס ניסיון בתיכנות(!), כך שאני לא יודע בדיוק מה דרוש מנייד כדי להתאים לדרישות תואר שכזה. לכן ממש אשמח למילה מצד הסטודנטים שמתעסקים כרגע בתיכנות או נמצאים באמצע/אחרי תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה לגבי מה נדרש ממחשב לתואר. כמו כן, מההיכרות שלי עם עצמי אני יודע שהרבה יותר נוח לי לשרבט עם עיפרון במחברת במהלך הרצאות , לכן יהיה ממש טוב אם אוכל למצוא מחשב שייתן לי מקבילה טובה למחברת בדמות עט סטיילוס טוב + היכולת להקליט סאונד ו/או יכולות נוספות. מטרות המחשב? לימודים נטו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיהיה נוח לעבוד איתו גם בשמש, אז מאט אני מניח. * רזולוציית המסך? 1920*1080 * דרישו…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי , היה לי LENOVO T61P שעבד פצצה עד שהפסיק לעלות . (צפצוף אחד ולאחר מכן 2 צפצופים קצרים) הוא עבד לי ממש סבבה ואני מחפש משהו דומה במחיר של עד 2000 שקל אם קיים המפרט לא ממש חשוב לי, אני מחפש יותר איכות בנייה שלא יתחיל להתפרק / לקרטע אחרי חודשיים,שנה שנתיים וחברה שמספקת אחראיות טובה בארץ כמו לדוגמא DELL (לפחות ממה שאני יודע) אולי אפילו דגמים ישנים שעוד מוכרים בארץ. השימושים שלי: אינטרנט / וורד - לא משחקים. אולי משחקים ממש ישנים. גודל המסך יכול להיות מינימום 13.3. בבקשה תעזרו לי למצוא חיה כזאת אם קיימת
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה קורה? יש לי מחשב נייד של LENOVO G560 והמסך שלו נשבר(כתוצאה מנפילה- יש סדק). פתחתי אותו כדי לבדוק אם אוכל לפתוח אותו ולהחליף את המסך, כשסגרתי אותו המסך נהיה לבן (לפני שפתחתי אותו המסך היה שבור אבל חלק ממנו הראה את מה שהוא אמור להראות- כל הוינדוס והעיניים, חוץ מהחלק שהוא שבור). לאחר פתיחת המסך כל המסך לבן. קניתי מסך חדש באיביי בכל זאת, החלפתי אותו ועדיין המסך לבן. בדקתי באינטרנט וקראתי בפורומים וראיתי שיכול להיות שזה הכבל שמחבר בין הלוח M למסך המחשב. הזמנתי את הכבל הזה גם כן באיביי והחלפתי אותו, עדיין כל המסך לבן (המסך והכבל חדשים ועדיין המסך לבן). מה יכולות להיות הסיבות? מה אתם ממליצים לי לעשות? ואיך אני יכול לדעת אם המסך או הכבל שהזמנתי באינטרנט תקינים או פגומים? תודה…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן אני צריך את המחשב הבסיסי ביותר שיכול להיות לסטודנט למטרת וורד ולעבודות הדבר היחיד שחשוב זה יציאת HDMI ראית את המחשב הזה של דל Dell Inspiron 15 3521 http://ksp.co.il/?uin=20473 הוא מומלץ או שיש מחשבים אחרים מומלצים בטווח מחירים האלה?
-
- 0 תגובות
- 857 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים יחסית (Dota 2), שימוש כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2, Supreme Commander 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 (מסך 24") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שניתן במסגרת התקציב. אין צורך להגזים. 3. האם יש צו…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 2500 ש"ח ויש לי את האופציה להזמין דרך יבואן זה המפרט שבניתי לי GA-H87-HD3 102$ i5-4570 219$ Arctic-Cooling FREEZER 7 PRO 27$ kingston Hyper 8GB ddr3 1600MHZ 79$ Gigabyte 760GTX 2GB 296$ שווה ? כמובן שיש לי מארז NZXT+500Wseasonic hard disc 500GB sata 2
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש את שלושת הרכיבים הטובים ביותר שניתן לרכוש עד 3200 ש"ח: 1. לוח אם 2. מעבד 3. ספק כוח הייעוד של המחשב הוא למשחקים כאשר כרטיס המסך הנוכחי הוא: EVGA GeForce GTX 770 SC 2GB תודה רבה
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 420 צפיות
-
-
למנהלי הפורום - אני מציע להחליף/לעדכן את השאלון הנוכחי בשאלון הבא, שהוא יותר מפורט ויכול לסייע בהרכבת מפרטים: 1. תקציב: א. מה התקציב המקסימאלי? ב. האם להשקיע את כל התקציב הנתון ("לבזבז הכל") או שיש לחסוך ככל שניתן? ג. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. שימושי המחשב: א. למה ישמש המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואת תדירות השימוש בהן (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ג. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), אילו משחקים ישוחקו על המחשב (ניתן ורצוי לרשום את הדרישות של המשחקים)? ד. במידה והמחשב מיועד למשחקים (גיימינג), באילו הגדרות גרפיות יעשה שימוש (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? באיזו רז…
-
- 7 תגובות
- 962 צפיות
-