עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by thedoar,

* מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, autocad 2010 * גודל המסך: לפחות 15 אינצ'. לא משנה אם מבריק או מט. * רזולוציית המסך: לפחות HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא * משקל רצוי: לא קריטי, מעדיף לא יותר מ-2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3-4 שעות עבודה על סוללה אם אפשרי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA * Bluetooth: לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB. * כונן אופטי: מעדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : אם אפשר שיהיה בצבע כסף או לבן. שתיהיה אחריות לשלוש שנים. מעדיף לא לחרוג מהתקציב ביותר ממאה ש…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אהלן, יש לי מחשב די ישן (5 שנים+) והוא כבר לא סוחב כמו שהייתי רוצה שיסחוב. הייתי רוצה שתבנו לי מפרט למחשב חדש, שיוכל להריץ לי משחקים כמו פיפא, פרו אבולושן, קאונטר סטרייק סורס (זה בערך מה שאני משחק) על הגדרות הכי טובות. בנוסף, אני מעוניין במסך חדש. הבנתי שיש המלצה די גורפת על המסך של DELL בגודל 23 אינץ'. אשמח אם תכללו אותו במפרט. זהו, בגדול אין לי יותר מדי דרישות. כמו כל אחד, גולש באינטרנט עם כמה טאבים פתוחים ושימוש די רגיל (יוטיוב, סרטים פה ושם). מבחינת תקציב, שזה הכי חשוב, אין לי הגבלה מיוחדת. כמה שייצא - ייצא. הדרישות שלי לא בשמיים, אז אני לא מאמין שזה יגיע לסכומים גבוהים במיוחד (4000+). סומך עליכם! תודה רבה למי שיעזור

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום לכולם התבקשתי ע"י גיסי וגיסתי לבנות מפרט מחשב לבן שלהם, גיימר בן 14. עברתי על המפרטים שמוצעים באתר בטווח של כ-3000 ש"ח והכל מתבסס על מעבדי AMD הייתי רוצה לקבל המלצה בטווח הנ"ל למפרט מבוסס אינטל. אני חושש קצת מ AMD זה לא חברה יציבה וסטנדרטית כמו אינטל. כיוון שמדובר גם על מחשב לא בשבילי ואם מחר AMD יפשטו רגל, סיבכתם אותי עם המשפחה..... (סתם אנקדוטה-אני אדריכל, אכלתי אותה כשסמכתי על מפרטים שהציעו לי חנויות מחשבים בלי שאבין בתחום בכל פעם שקניתי פיסי. בסוף הוצאתי הון קטן על איימק של אפל. לתחום שלי הוא מעולה, איכותי ואמין, בלי וירוסים ובאיכות תצוגה מדהימה על המסך לבן משפחתי יש כמובן צורך במחשב לגיימרים ולא במחשב למעצבים וזה סיפור שונה לגמרי) אנא עזרתכם... תודה

4. א. מה התקציב? שאלה טובה. כעקרון מדובר בסכום הנע בין 5000-6000 ש"ח, אבל כמובן שאני אשמח להוציא פחות, אבל לא באופן שישפיע בצורה דראסטית על הביצועים של המחשב. ב. מטרות המחשב? המחשב מיועד בראש ובראשונה למטרת משחקים כבדים יחסית, כדוגמאת fear ו/או call of duty 2, ככה שירוצו בצורה חלקה ונעימה לעין כעקרון המחשב אמור גם לשמש אותי לגלישה (והורדות) ברשת, צפייה בסרטים (dvd) וכתיבת עבודות אוניבסיטאיות. אני לא מתעסק בכלל ב-OC או מודינג, ככה שאני מעדיף להשקיע את הכסף באיזורים אחרים במפרט. ג. האם אתה צריך ציוד הקפי? כעקרון אין צורך בציוד היקפי כי יש את כל הדברים הבסיסיים. הייתי שוקל אולי להחליף את המסך 19 אינץ' שלי (brother) כי אני חושב שמהירות התגובה שלו נמוכה מדי וכך גם הרזולו…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by domuzy,

חבר'ה, מה אתם אומרים על זה בשביל גיימינג למשחקים כבדים (FAR CRY, COUNTER STRIKE ואולי אפילו HL2)? AMD-Athlon XP 3000+(512k 333) ש"ח 830 NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 ש"ח 500 512MB Kingston CL3 ש"ח 620 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) RADEON 9800SE TV,DVI 128MB ש"ח 930 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) ש"ח 450 מארזים? ATX MIDI 400W usb,p.stab. ש"ח 180 סה"כ 3510ש"ח על זה אני מוסיף עוד צורב ב180ש"ח, ואת הציוד ההיקפי כבר יש לי. אז שווה? טוב? חזק? יעמוד במשחקים של היום ויחזיק לי כשנתיים??

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וישנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22'( 1680x 1050 ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית וגלישה באינטרנט, קצת תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ועבודה עם תוכנות Pycharm Netbeans וEclpise (השימוש הוא לא בו זמנית והשימוש הוא קל). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (המחשב אינו מיועד לגיימינג אך בכל זאת ציינתי את המסך למי שמעוניין) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי כולם, אני מחפש מפרט למחשב שייעוד לעבודה + משחקים. עבודה=אינטרנט, אופיס, פיתוח אפליקציות פשוטות (לא קימפולים של שעות). משחקים: דגש על starcraft2 שעומד לצאת. מהבטא של starcraft2 אלו הדרישות המינימליות (כאשר יכול להשתנות בגרסה הסופית: Intel Pentium D * AMD 64 X2 * (Windows 7) 2048mb * 3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM such as an ATI Radeon X1600 or NVIDIA GeForce 7600 GT class card or better המטרה שלי היא למצוא את המחשב הטוב ביותר במסגרת התקציב, שיתאים לדרישות. השאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניצול של הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שקל חריגה במידת הצו…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Sh0n,

שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים קלים ותוכנות, המחשב יריץ עם מסך Full HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימניג מקסימום CS:GO ופיפא עם בקרים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :פיפא PES -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 758 קירור למעבדים: AMD Wraith PRISM RGB Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 25 לוחות אם: Asus PRIME B450M-A כמות: 1 - מחיר: ₪ 357 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 4000 CL18 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 374 מארזים: Antec Case DP301 ARGB Micro-ATX Dark Phantom כמות: 1 - מחיר: ₪ 191 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 278 מאווררים למארזים: Arctic F12 PWM CO 12cm Ball Bearing case fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 49 כונני SSD: WD SSD 480GB M.2 2280 Green כמות: 1 - מחי…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. יש ברשותי את החלקים הבאים: מעבד intel i7-870 לוח אם intel DH55TC הסיבה שאני צריך את המפרט מאחד מן הסניפים שהזכרתי בכותרת היא שאני לא יודע להרכיב מחשב מאפס לבד, ולכן אני לא יכול להזמין את המחשב באינטרנט - צריך למסור את החלקים לחנות על מנת שהם ירכיבו לי אותה - ואני מניח שאם אני אקנה את שאר הרכיבים דרכם אז המחיר עבור שירות ההרכבה יהיה סביר. תקציב שאר הרכיבים הינו 2100 כולל מסך, זיכרון 4GB, מקלדת ועכבר אלחוטיים, כרטיס רשת אלחוטי וצורב DVD (וכמובן מארז, ספק, הארד דיסק, כרטיס מסך והרכבה) אני הולך להשתמש במחשב בעיקר בשביל אינטרנט אבל ייצא לי לא מעט גם לשחק במשחקים חדשים (starcraft2) ומדי פעם קצת גרפיקה (בגלל זה אני רוצה זכרון של 4GB) עכשיו אני אנסה לענות על כמה שאלות שבטח יעלו ב…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Salwaby,

כפי שהבנתם לפי הנושא - המפרט למשחקים .. לא צריך ציוד היקפי. תקציב 5000 +- חריגות אפשריות אבל לא יותר מדי גבוהות :] ותגידו 8800GTX אפשרי ? בעקרון יש לי מסך 17" (LCD), לא יודע בכלל אם ינצל אותו אבל סתם ... אם אפשר למה לא ? :] לא מתוכנן OC

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by MasterGal,

תנו חוות דעת,אני ממש לפני קנייה. תודה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by MoDaN,

שלום לכולם, אני בן 22 ומתכנן להתחיל ללמוד השנה. אני רוצה מחשב שישרת אותי ללימודים וגם לפנאי, מה שמבחינתי אומר כרטיס מסך חזק וטוב ומעבד חזק בהתאם (רצוי מאוד I5/I7). אני מתעניין בעיקר לגבי : Acer Aspire 5741G-434G או 5740G (למרות שנראה לי שזה אותו דגם) או Lenovo G560 0679 3XG. אשמח לקבל עצות לגבי מחשב בתקציב הנ"ל (4000 ש"ח), ואם ניתן גם חוות דעת לגבי האייסר והלנובו. די לחוץ לקנות לפני החג, אז אשמח לקבל תגובות היום. תודה מראש לעוזרים ***** * גודל המסך 13-17 * משקל רצוי 1-3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3-10 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי HDMI/DVI * בלוטות כן\לא * גודל מינימלי של כונן קשיח 250 * צורב DV…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ליהי,

1. תקציב: עד 6,000 ש"ח אין לי כוונה לבזבז סתם כסף, אם אפשר לחסוך זה יהיה מעולה. אם זה בלתי אפשרי, אז לא. חריגה של עד 500 ש"ח. 2. אני מעצבת גרפית והמחשב משמש אותי לעבודה ולימודים, על בסיס יומי קבוע, שימוש מאוד אינטנסיבי. אני משתמשת בתוכנות adobe cs5: photoshop, illustrator, indesign, flash, dreamweaver 3. בכל הנוגע לציוד היקפי זקוקה רק לרמקולים. עדיפות ל-LOGITECH. לגבי מסך: זקוקה למסך עם פנל IPS. קצת בדקתי וחקרתי בנושא ומצאתי את ה-DELL U2311H שצריך להיות מסך מעולה במחיר שפוי לחלוטין. אשמח להמלצות נוספות. 6. השקט חשוב לי ברמה של 5. 7. לא מתוכנן OC 8. יש צורך בהרכבת מחשב בחנות, לא במערכת הפעלה. 9. אין העדפה לחנות מאחר ואני לא מכירה חנות אמינה באזור השרון, אשמח…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי מחשב נייד של LG T1-7DUKE ואני רוצה להחליף לו את המעבד ולהוסיף זכרונות רציתי לדעת עם אני יכול לשים את המעבד הזה: Intel T7250 Mobile CPU פלוס איזה זכרונות אני יכול לשים עליו?? עד כמה GB וכמה Mhz????

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by unitech,

1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה נחוץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי רשת קלילים בעיקר,קצת מוסיקה,אני לא מתכנן להריץ עליו משחקים כבדים בשביל זה יש לי XBOX,רק שיריץ לי משחקים בצורה חלקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.World of Warcraft,Call of Duty 4,League of Legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by ben060,

איך זה? Celeron D 3.06Ghz, FSB533Mhz, s775 ------- 390 ABIT SG-95 s775, SiS 662, DDRII 667, VGA, PCI-E ------- 390 DDR II 533 512MB TwinMOS -------- 350 WD 80GB 7200RPM, 8MB, SATA --------- 260 LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 -------- 190 12cm Case Fan -------- 20 JA-7610 MIDI 500W Max Beige --------- 170 1770 מה לשפר/להוריד/להוסיף? תודה

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום, אודה להמלצה על מסך 24-27 אינצ' שמתאים לגיימינג עם כרטיס גרפי GTX 1660 Ti או RTX 2060 . האם יש מסך שיעבוד משמעותית טוב יותר עם אחד הכרטיסים האלה ולא עם השני? זה יעזור לי להחליט בין שניהם ... אשמח להשאר באזור ה- 1000 ש"ח אלא אם זה לא מציאותי. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. חבר שלי רוצה לקנות את המחשב הבא AMD XP 2400 ASUS A7V8X SAMSUNG 256 DDR 333 WD 40 GB 8 MB CACHE BUFFER ASUS GEFORCE 4 MX 440 TASK E-STAR ואת כל שאר החלקים הוא לא צריך... ואני מציע לו שיקנה את המחשב הזה תגידו לי אם אני צודק או לא.. AMD XP 2000 ASUS A7V8X SAMSUNG 256 DDR 333 WD 40 GB 8 MB CACHE BUFFER LEADTEK GEFORCE 4 TI 4200 64 MB DDR TASK E-STAR כפי שאתם רואים ההבדל היחיד הוא המעבד והכרטיס מסך... וכמובן יש בעיה של תקציב אז הוא צריך לבחור אחד מהמערכות הבאות... ועוד דבר הוא לא מכיר ממש את LEADTEK והוא מעדיף ASUS אז תכתבו פה איזה מהחברות האלה יותר טובה... תודה לכל העונים!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by eyal00,

שלום, יש לי את המחשב הנ"ל והוא איטי מאוד . אני יודע שהמפרט שלו דיי עלוב, אבל הוא איטי ברמה של כמה שניות עד שנפתחת תיקיה שלא נדבר על האינטרנט שלא סוחב. אולי כדאי לעשות למחשב שנמוך לXP והוא יעבוד טוב יותר? אני לא מאמין שהמחשב הזה אפילו לא מצליח לעשות את המינימום..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=794&CatCode=1

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. היי אני צריך בבקשה המלצה למפרט מחשב בתקציב של 1700-1500 ש"ח. השימוש העיקרי יהיה לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט,סרטים ופעם ב... ארצה לשחק איזה משחק (משחקים קלים, אני לא גיימר). המחשב יחובר לטלוויזית 32 LCD (רזולוציה 1280X720). לא עושה OC ורמת הרעש לא קריטית. שוב אומר שאני לא צריך דיסק קשיח. עריכה: העלאתי תקציב ל-1800 גג! ומפרטים מהחנות RSM בבקשה. תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by golanh,

שלום לחברי הפורום , רוצה להתייעץ בקניית מערכת מבוססת נוק . בקושי מוצא סקירות ברשת לשימושים משרדיים ועבודות גרפיקה קלה ורינדור של סרטונים קטנים שזה ייעודו של המחשב . חשוב שהמחשב יכלול SSD איכותי ואמין של כ 256GB ואם זה אפשרי גם כונן 2.5 של 1T ( לא הבנתי אם אפשר להכניס את שניהם למארז ?) הבנתי שיש שני סוגי מארזים . כמו כן צריך גם מסך 23 אינצ' ( עדיפות למותג ) איכותי IPS שיתאים לחיבור המחשב ב VESA בגב המסך . פרטי המפרט הנדרש : 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל 2. מה שימושי המחשב ? משרדי , אקסל , גרפיקה קלה , אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : גרפיקה קלה בתדירות נמוכה-בי…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Master Chief,

אני לא יודע מה יותר טוב AMD או INTEL מכול הבחינות המחיר והביצועים הנה מפרט ל-AMD שהכנתי Part type Part name ¤ Price Qty CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 605.91 ] 1 Motherboards for AMD : Asus A7N8X Deluxe v2.0 nVidia nForce 2 Ultra400 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S-ATA,1394,LANx2,USB 2) [ ¤ 902.37 ] 1 Memory : Kingston HyperX DDR-RAM 256MB 3200 CAS2 Memory [ ¤ 488.05 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 1895.86 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-RO…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים