עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by danny1000,

שלום, אני מתחיל ללמוד (בטכניון, אם זה משנה) בקרוב ואשמח להמלצה. 1. מה התקציב המירבי? 3500, חריגה עד 3800 . 2. מה שימושי המחשב ? לצרכי התואר בעיקר, רשתות חברתיות וסרטים פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שום דבר מעבר למחשב נייד סטנדרטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר, ברמה שלא יפריע בהרצאות מן הסתם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה. 8. האם…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. 1. לא הצלחתי למצוא תשובה מסודרת לכך, מי מהמעבדים חזק יותר ובכמה? כי להבנתי הפרש צריכת החשמל משמעותי. 2. עבור הרצת VM לשרתים על הנייד, במה עדיף להשקיע יותר: ssd או 8GB Ram? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר (להימנע כמה שאפשר מפגיעה בביצועי המחשב) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מקסימלית של 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג בינוני-כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 3, COD: Black ops 3, Far cry 4, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

4. Started by dekektam,

שלום לכולם אני צריך מפרט ב3K מבוסס אינטל לפיתוח תוכנה וקצת למשחקים

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אני מחפש מחשב שולחני למשחקים ללא ציוד היקפי רק הקופסה בתקציב של 4k ראיתי פה הצעות לזה העניין הוא שההצעות היו עם מעבד amd ואני מעדיף אינטל מסדרת dual core אז אם מישהו יכול להציע לי משהו כזה בבקשה! (לא חיייב להיות מארז יפה במיוחד רק עם יציאות usb מספיקות)

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. היי, הרבה זמן לא הייתי פה אשמח אם מישהו יעזור לי בהרכבת מחשב נייח (סוףסוף) לאבא שלי לעבודה שלו. השימושים שלו זה בעיקר מיילים, התעסקות עם PDF, המרת סרטים, צפייה בסרטים (הוא מפיץ סרטים- don't ask..) אז חשבתי על זה- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137589 בנוסף הייתי רוצה להוסיף הארד דיסק מאסיבי, אולי 2TB.. הקטע עם כרטיס המסך המובנה.. צריך לדאוג לגבי זה? הוא אוהב לפתוח הרבה טאבים ותוכנות בו זמנית, הזיכרונות יספיקו? הייתי רוצה שהמחשב הזה יישמר להרבה זמן.. האם הקירור למעבד טוב? הוא נראה מושך אבק.. איזה מארז יתאים? פשוט עם סירקולציה טובה ונוח? הרבה הרבה תודה. זה ממש חשוב!

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם השינוי הוא ממש ממש גדול אז אולי 300-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לרוב, HD וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FALLOUT 4, WITCHER 3, SWTOR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני לא יודע איך לבדוק, הוא אם אני לא טועה 22 אינצ', רחב AOC מלפני כמה שנים טובות, מחובר ב DVI, אין יציאת HD. -ל…

8. Started by MoDaN,

שלום לכולם, אני בן 22 ומתכנן להתחיל ללמוד השנה. אני רוצה מחשב שישרת אותי ללימודים וגם לפנאי, מה שמבחינתי אומר כרטיס מסך חזק וטוב ומעבד חזק בהתאם (רצוי מאוד I5/I7). אני מתעניין בעיקר לגבי : Acer Aspire 5741G-434G או 5740G (למרות שנראה לי שזה אותו דגם) או Lenovo G560 0679 3XG. אשמח לקבל עצות לגבי מחשב בתקציב הנ"ל (4000 ש"ח), ואם ניתן גם חוות דעת לגבי האייסר והלנובו. די לחוץ לקנות לפני החג, אז אשמח לקבל תגובות היום. תודה מראש לעוזרים ***** * גודל המסך 13-17 * משקל רצוי 1-3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3-10 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי HDMI/DVI * בלוטות כן\לא * גודל מינימלי של כונן קשיח 250 * צורב DV…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by afektomer,

שלום חברים, אני מבקש את עזרתם במפרט למחשב עבודה. בשבוע האחרון שמעתי עצות רבות וקצת אבדתי... 1. מה התקציב המקסימאלי? - 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכה גרפית, עריכה וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- פרנסה - Adobe Photoshop / Illustrator / After Effects / premiere -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 27 1920x1080 -לאילו…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ben060,

איך זה? Celeron D 3.06Ghz, FSB533Mhz, s775 ------- 390 ABIT SG-95 s775, SiS 662, DDRII 667, VGA, PCI-E ------- 390 DDR II 533 512MB TwinMOS -------- 350 WD 80GB 7200RPM, 8MB, SATA --------- 260 LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 -------- 190 12cm Case Fan -------- 20 JA-7610 MIDI 500W Max Beige --------- 170 1770 מה לשפר/להוריד/להוסיף? תודה

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by eyal00,

שלום, יש לי את המחשב הנ"ל והוא איטי מאוד . אני יודע שהמפרט שלו דיי עלוב, אבל הוא איטי ברמה של כמה שניות עד שנפתחת תיקיה שלא נדבר על האינטרנט שלא סוחב. אולי כדאי לעשות למחשב שנמוך לXP והוא יעבוד טוב יותר? אני לא מאמין שהמחשב הזה אפילו לא מצליח לעשות את המינימום..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by MaorSwan,

מחשב בן חודש, כרטיס מסך Nvidia GTX 740M, זיכרון 4 ג'יגה, מעבד i5-4200U. הוא כל הזמן קורס. כל הזמן, בשימוש בפוטושופ ואדובי פרימייר. כל הזמן כתוב לי שהוא קרס ושוחזר, ואז המאווררים מתחילים להשמיע רעש של עבודה, המחשב נתקע, נכבה ואז אי אפשר להדליק אותו במשך חצי שעה בערך. הדרייברים מעודכנים. מה עושים?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Raz the king,

שלום אני סטודנט ואני צריך לקנות לפטופ, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דגם וחברה מעדיף קל ודק(ככל הניתן) 15.6 אינצ', משחק cs go, rainbow six sage ומשחקי סטים בעיקר שלא יהיה עם RGB ושיראה לפטופ רגיל ומינימליסטי. מתכנן להזמין אותו מחו"ל התקציב שלי 700$-900$(כמובן שמחפש את היחס הטוב ביותר בין תמורה לכסף) תודה מראש נ.ב - הלפטופ יקנה כחדש ולכן אל תציעו יד 2 אשמח להצעות מחנויות/לינקים מאמזון ו-ebay

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8.5K בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד (RDR2, סייברפאנק, AC וכו'..) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD, מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כולל מארז! 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בבקשה מפרט נקי- בלי אורות בלי הוצאות מיותרות על ניראות! 7. האם יש צורך לכלול מע…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. מצורפת תמונה של מפרט שבניתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן ב 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לא כבדים, סרטים ובעיקר מולטיטסקינג כבד. ניתן לראות את המפרט הנוכחי שלי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. למשל, counter strike. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full HD. טלויזית פלזמ…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by originall,

אני משתמש במחשב נייד Acer Aspire 5742-6682 שנקנה לפני קרוב ל-3 שנים. בימים האחרונים החלה להופיע הודעה מטעם מערכת ההפעלה (Windows 7 64bit) בנוסח "שקול להחליף את הסוללה" כאשר לוחצים על האייקון של הסוללה. לפי HWMonitor הבלאי של הסוללה עומד על 62% ולפי BatteryInfoView על 38.2%. לפי האתר של Microsoft ההודעה הזו מופיעה כאשר הקיבולת של הסוללה היא 40% או פחות. האם יש צורך לבצע כיול לסוללה? אם כן, כיצד מבצעים זאת? לחלופין, האם יש להחליף את הסוללה? אם כן, איזו סוללה נדרשת, מה העלות שלה וכיצד מבצעים את ההחלפה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני מתכוון לקנות מחשב נייד משומש. האם יש לי דרך לבדוק אם הסוללה תקינה? בהנחה שאין לי דרך כזו - ונניח ש"נפלתי" עם הסוללה. כמה תעלה לי סוללה חדשה? והם זה מסובך להרכיב אותה לבד?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Yoram_gini,

*דגמי היי מה ההבדל בין Lenovo Z50 לבין Lenovo Flex 2 למה הפלקס יקר יותר? תודה !

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by amir.b,

שלום, אני מעוניין לקנות נייד לצרכי גיימינג מתון - משחקי אסטרטגיה בסגנון civilization 5, לא משהו עם גרפיקה מאד מתקדמת. יש לי 3 הצעות למחשבים שכולם בסביבות ה2800-2900 ש"ח, אשמח אם תחוו דעתכם: 1. HP Pavilion 15-b150sj Sleekbook i5 15.6 מסך 15.6, מעבד i5-3337U, זיכרון 6GB , דיסק 750 , כ.מסך Intel 4000, משקל 2.1 , מ.הפעלה Windows 8 64Bit רמקולים ושמיעה איכותית של Altec Lansing אחריות מוגבלת לחומרה למשך שלוש שנים, איסוף והחזרה, ע”י HP ישראל 2. Lenovo IdeaPad B590 MBX2BIV 4GB מסך 15.6 , מעבד i5-3210M , זיכרון 4GB , דיסק 500 , כ.מסך Intel 4000, משקל 2.5 , מ.הפעלה Windows 8 64Bit אחריות לשנה בלבד 3. Dell Inspiron 3521 IN-RD09-6890 מסך 15.6 , מעבד i5-3337U, זיכרון 4GB , דיסק 50…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by abstract,

חברים שלום, החלטתי להתחדש במחשב חדש וכרגע אני מתלבט בין היתרונות/חסרונות של נייד/נייח בתקציב 5000. לימודים - מסמכים/אקסל. תכנות בסביבות מטלב וVB (בעיקר מטלב). יישומי אינטרנט - גלישה בנפח גבוה. אני אוהב לעבוד עם הרבה לשוניות פתוחות במקביל (20,30 לשוניות), כאשר התוכן בלשוניות מגוון - החל מטקסט פשוט ועד סרטי פלאש באיכות גבוהה. סרטי וידאו באיכות גבוהה (HD 1080p ומעלה) - למטרה הזו אני מתכוון לקנות טלוויזיה או מסך גדול (לא חלק מהתקציב), אבל חשוב לי שהמחשב יוכל להתמודד עם הוצאה של סרטים באיכות הזו.חשוב לי להדגיש שהנייד הנוכחי שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים, משמע כל ניסיון להפעיל יותר מ5 לשוניות במקביל או שני יישומים במקביל יגרום לקיפאון. הדבר הכי חשוב לי במחשב הזה הוא מהירות ת…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by phantomII,

חבר ביקש ממני מפרט למחשב. התקציב 3000 ש"ח ללא חריגה. המחשב בעיקר לסרטים. בניתי מפרט כללי שלדעתי מספיק, אשמח לשיפורים. (בעיקר ברמת השקט של המחשב) מזמן לא התעסקתי עם מפרטים ואני קצת חלוד בחומרה עדכנית. . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסןך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימושים כלליים , סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000, גמיש טיפה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכנות, עריכת תמונות כבדה (פנורמות גדולות וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שוקל להחליף את הדונגל WIFI שיש לי היום ( TP-Link TLWN823N ), עברתי בדיוק לFIBER ואני חושב שאולי הוא איטי מדי בשביל זה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, הארדיסקים: WD40EZRZ-00WN9B0 Western Digital Blue 4TB 5400RPM SATA 6Gbps 64MB Cache 3.5-inch Internal Hard Drive Seagate Desktop …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by the_lighting,

צריך מפרט ללא ציוד הקיפי למטרות משחקים וOC של בערך 3.2 אולי יותר! שיהיה בו p180, ללא ספק, 4G ומרובע ליבות GO.

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Dr. Hardware,

אני מתכנן לקנות מחשב נייד כבר זמן מה פשוט כואב לי הלב מהמחירים פה בארץ לעומת ארה"ב, חבר שלי טס לסין בקרוב מאד רציתי לדעת אם מישהו יודע פה אם זול שם? כאילו אני בטוח שיש שם מקומות אמינים עם מוצרים מקוריים. השאלה מה המחירים שם? כמו ארה"ב? יותר זול? איפה קונים ?? תודה לעוזרים..

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by elior021,

שלום לכולם יש לי בעיה בנייד המשטח של העכבר לא עובד פתאום אני לא מצליח להזיז את החץ רק כשאני מחבר עכבר חיצוני זה בסדר המערכת הפעלה היא וינדוס ויסטה מה אני צריך לעשות?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים